..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::.. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-09, 14:27   #211
Ska
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..

dziękuje paprak
ale powiedzcie czy ta mąka pszenna ma taki wysoki IG? zna ktoś jego wartość?

Domi gratulacje grzecznego dietowania
Stary 2008-09-09, 15:17   #212
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
dziękuje paprak
ale powiedzcie czy ta mąka pszenna ma taki wysoki IG? zna ktoś jego wartość?

Domi gratulacje grzecznego dietowania
Ja znalazłam tylko takie:
maczka chleba swietojanskiego IG 15
maja sojowa 25
maka kasztanowa IG 65
maka kukurydziana IG 70
maka ziemniaczana IG 90
Maka ryzowa IG 95
biała mak IG 85

chleb zytni z maki pp IG 45
ciasto z maki pp IG 50
chleb razowy z białej maki, pelnoziarnisty, z zytniej bialej maki - IG 65

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 15:32   #213
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo kobitki
przybiegam dać wam buziaka, niestety nie mam czasu nic popisac bo jakos tak przed urlopem dużo rzeczy do załatwienia

ale pamiętam o was i poczytuje jak tylko mam minutkę

p.s trzymam sie grzecznie dietki
Stary 2008-09-09, 16:18   #214
agusiencja
Rozeznanie

Dzień dobry
jejku Kobitki ja mam jakiś cholerny wilczy apetyt co półtorej godziny czuje głód, okropnie się czuję, mam nadzieje, że mi przejdzie, z takim tempem jedzenia za dwa tygodnie wróci mi te moje 5 kg... ajjjjjjjj : (((( idę ćwiczyć

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 16:25   #215
zielonamorelka
Zakorzenienie

hej jestem spowrotem
nareszcie bede miala wiecej ruchu bo codziennie po lekcjach bede miala godzine-poltorej kolka tanecznegoi to conajmniej przez 2 trygodnietylko taki maly problem bo juz dostalam zadanie domowe.mam niecaly miesiac na nauczenie sie gwiazd szpagatow i innych takich wygibasow ojojoj szpagat jakos da rade ale gwiazdesaltaitp haha wyladuje w szpitalu predzej
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 17:18   #216
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hejo kobitki
przybiegam dać wam buziaka, niestety nie mam czasu nic popisac bo jakos tak przed urlopem dużo rzeczy do załatwienia

ale pamiętam o was i poczytuje jak tylko mam minutkę

p.s trzymam sie grzecznie dietki
buziaki dla Ciebie Kochana super, ze trzymasz sie dietki

agusiencja czasem mamy takie napady głodu - moze jesli czujesz głod zjedz jakies warzywko, owoc, napij sie herbatki lub wszamaj kilka orzechow

A gdzie Marzenka, bo my tu tesknimy

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-09-09, 17:20   #217
Ska
Zadomowienie

dziękuje Domi

Morelko na pewno dasz radę. tylko musisz się regularnie rozciągać

a ja znów opchałam się śliwkami.
zrobiłam sobie koktajl z kefiru i węgierek, ale jak zaczęłam przebierać owoce (przywiązałam od babci całe wiaderko) to zjadłam z 40 sztuk!
i wicie co? znów nie żałuję..
ja to nie wiem, chyba coś tracę silną wolę. ale cholera - nie jem nic słodyczy, nie piję soków ani nic innego, więc czy to może bardzo zachwiać równowagę mojej diety?

co do przepisu na pizze to poprosiłam siostre i mi przesłała:
zagniec 100g mąki orkiszowej z łyzką oliwy,łyzeczka proszku do pieczenia,szczyptą soli, jajkiem i łyzka smietany.Ciasto wstaw do lodówki na godzine,a potem cienko rozwałkuj,Ułóż w formie,zawijajac brzegi do gory.Posiekaj 5 pieczarek,papryke,cebule i przesmaz na łuzce oliwy,dodajac sol i pieprz.Nałoz na ciasto.Dodaj 5 pokrojonych oliwek,łyzke pokrojonych kaparow i całosc cienko posmaruj koncentratem pomidorowym.Posyp 50g tartego zółtego sera light i wstaw pizze na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 C

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-09, 17:41   #218
agusiencja
Rozeznanie

Cytat:
agusiencja czasem mamy takie napady głodu - moze jesli czujesz głod zjedz jakies warzywko, owoc, napij sie herbatki lub wszamaj kilka orzechow
Tak Domi czasem, ale u mnie to już dwa dni trwa, i właśnie tak robie, ale ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka, w efekcie jem strasznie duuużo.

Ska ciekawy przepis, ale ja nigdzie nie mogę znaleźć sera żółtego light, dlatego nie jem go wcale i nici z zapiekanek

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 17:44   #219
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez agusiencja Pokaż wiadomość
Tak Domi czasem, ale u mnie to już dwa dni trwa, i właśnie tak robie, ale ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka, w efekcie jem strasznie duuużo.

Ska ciekawy przepis, ale ja nigdzie nie mogę znaleźć sera żółtego light, dlatego nie jem go wcale i nici z zapiekanek
w aldiku jest hit z ryk i hollender, oba na wage. Pierwszy chyba 17% tluszczu drugi 13%
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 17:45   #220
zielonamorelka
Zakorzenienie

a ja wlasnie znalazlam taki przepis na pizze[to jest chynba wlasnie ten ktory podawaly dziewczyny albo z jakiejs innej strony o SB]
oto przepis na pizze: 300-400 gram maki razowej, 30g drozdzy, 250 ml mleka, lyzeczka soli, fruktoza (choc ja dałam pol lyzeczki cukru)
Make przesypac do miski. W 1/4 szklance mleka cieplego (ale nie gorace, takie letnie) rozpuscic cukier/fruktoze i sol, dodac drozdze. Roztwor dodac do maki. Poczekac az troche urosnie, dodac reszte mleka, wyrobic ciasto. Odstawic by uroslo. Zagniesc, rozwałkowac i do pieca.
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 17:56   #221
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
dziękuje Domi

Morelko na pewno dasz radę. tylko musisz się regularnie rozciągać

a ja znów opchałam się śliwkami.
zrobiłam sobie koktajl z kefiru i węgierek, ale jak zaczęłam przebierać owoce (przywiązałam od babci całe wiaderko) to zjadłam z 40 sztuk!
i wicie co? znów nie żałuję..
ja to nie wiem, chyba coś tracę silną wolę. ale cholera - nie jem nic słodyczy, nie piję soków ani nic innego, więc czy to może bardzo zachwiać równowagę mojej diety?

co do przepisu na pizze to poprosiłam siostre i mi przesłała:
zagniec 100g mąki orkiszowej z łyzką oliwy,łyzeczka proszku do pieczenia,szczyptą soli, jajkiem i łyzka smietany.Ciasto wstaw do lodówki na godzine,a potem cienko rozwałkuj,Ułóż w formie,zawijajac brzegi do gory.Posiekaj 5 pieczarek,papryke,cebule i przesmaz na łuzce oliwy,dodajac sol i pieprz.Nałoz na ciasto.Dodaj 5 pokrojonych oliwek,łyzke pokrojonych kaparow i całosc cienko posmaruj koncentratem pomidorowym.Posyp 50g tartego zółtego sera light i wstaw pizze na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 C
Kochana, Ty wcale sie nie martw tymi sliwkami. Jestes na utrzymaniu i bardzo ladne sa Twoje jadlospisy, wiec nie masz sie o co martwic. Och, gdybym ja jadla tak ladnie jak Ty

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-09, 18:26   #222
Ska
Zadomowienie

paprak na odwrót z tymi serami - hit z ryk ma 13%, a holender 17
i to są dwa rodzaje sera zawsze odtłuszczone, więc agusiencja szukaj ich w sklepach - na wagę oczywiście

Domi nie usprawiedliwiaj mnie!
zaraz Ci pokażę jaki dobry jadłospis dzisiaj miałam
Ś: 2 kromki razowca z Turkiem Figurą (stosuję już zamiast masła), pietruszką i 10 plasterkami podsuszanej kiełbasy z pieprzem (bawiłam się w wydłubywanie tłuszczu) z papryką i 2 małosolnymi
II Ś: 18 małych śliwek
O: 6 pierogów babcinej roboty z mizerią z jogurtem nat
PW: szklanka kefiru z 5 zblenderowanymi śliwkami i ze 40 takich świeżych
K: będą warzywa tylko, może zjem z plasterek jakiejś wędliny czy sera żółtego

i to jest racja, że cukier prosty - fruktoza, który jest w słodkich owocach, szybko podnosi poziom glukozy we krwii, a co z tym idzie szybko odczuwamy głód! jadłam te śliwki raptem godzinę temu a już mogłabym coś zjeść
i dzisiaj wyczytałam, że dzienna dawka cukru zalecana to zaledwie 7 gram..
Stary 2008-09-09, 18:35   #223
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Ja tak tylko na chwilke

Nimrodelle im wyzszy typ tym maka mniej przetworzona

Ska bardzo ciekawy przepis na pizze Bede musiala wyprobować w któryś weekend.

Marzeniatko nas podgląda
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 18:39   #224
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
paprak na odwrót z tymi serami - hit z ryk ma 13%, a holender 17
i to są dwa rodzaje sera zawsze odtłuszczone, więc agusiencja szukaj ich w sklepach - na wagę oczywiście

Domi nie usprawiedliwiaj mnie!
zaraz Ci pokażę jaki dobry jadłospis dzisiaj miałam
Ś: 2 kromki razowca z Turkiem Figurą (stosuję już zamiast masła), pietruszką i 10 plasterkami podsuszanej kiełbasy z pieprzem (bawiłam się w wydłubywanie tłuszczu) z papryką i 2 małosolnymi
II Ś: 18 małych śliwek
O: 6 pierogów babcinej roboty z mizerią z jogurtem nat
PW: szklanka kefiru z 5 zblenderowanymi śliwkami i ze 40 takich świeżych
K: będą warzywa tylko, może zjem z plasterek jakiejś wędliny czy sera żółtego

i to jest racja, że cukier prosty - fruktoza, który jest w słodkich owocach, szybko podnosi poziom glukozy we krwii, a co z tym idzie szybko odczuwamy głód! jadłam te śliwki raptem godzinę temu a już mogłabym coś zjeść
i dzisiaj wyczytałam, że dzienna dawka cukru zalecana to zaledwie 7 gram..
dzieki za poprawke Ja kupowalam te sery wieki temu i tylko mi w
pamieci utknely cyferki

To co dalej piszesz popieram w zupelnosci. Jaktylko zjem brzoskwinie czy jablko to mnie az ssie wzoladku i dalej laze po kuchni i zagladam co by zjesc Kiedys bylam na spotkaniu z dietetykiem i on mowil, zejedno jablko dostarcza nam wystarczjaca ilosc cukru na caly dzien. Teraz staram sie nie jesc wiecej niz jedno jablko ale jak zjem inny owoc (gruszka, sliwka, brzoskwinia, nektarynka) to zaraz potem chodze glodna
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 18:47   #225
gosiula89
Raczkowanie

mam pare watpliwosci... czy ktos moglby je rozwiac?
chodzi o to czy w I fazie mozna jesc serki homogenizowane typu Danio? (wiem ze zawieraja cukier.. ale to twarog w koncu ) czy mozna pic napoje energetyzujace? aa w spisie jest napisane ze dozwolona jest maślanka... ale czy smakowa tez? np o smaku owocow lesnych? bo strasznie ja lubie i nie wiem czy moge pic...
gosiula89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 19:17   #226
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiula89 Pokaż wiadomość
mam pare watpliwosci... czy ktos moglby je rozwiac?
chodzi o to czy w I fazie mozna jesc serki homogenizowane typu Danio? (wiem ze zawieraja cukier.. ale to twarog w koncu ) czy mozna pic napoje energetyzujace? aa w spisie jest napisane ze dozwolona jest maślanka... ale czy smakowa tez? np o smaku owocow lesnych? bo strasznie ja lubie i nie wiem czy moge pic...
Wszystkie serki i jogurty z cukrem odpadaja. Napoje energetyzujace z tego, co wiem takze. Maslanke od czasu do czasu mozna (przynajmniej kiedys byla o tym dyskusja i doszłysmy wlasnie do takiego wniosku), ale nie smakowa, bo na I fazie owoce zakazane, a poza tym pewnie te smakowe zawieraja cukier.

Super, ze podalyscie nazwy tych serow odtłuszczonych. Ostatnio byłam na imprezie i była tam sałatka warstwowa (ser, jajka, szynka i majonez) i chciałabym taka zrobic

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-09-09, 19:24   #227
Nimrodelle
Raczkowanie

Ja znowu musiałam zgrzeszyc...na podwieczorek zamiast 15 nerkowcow zjadlam ze 2 razy tyle a potem jeszcze pare rodzynek i gorzkiej czekolady. Chociaz dzien zakoncze SBowo bo mam jogurt nat. z kakaem i cynamonem

63 58 54
Nimrodelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 19:46   #228
Majka232
Zakorzenienie

Wpadłam na chwilkę żeby powiedzieć Wam dobry wieczór

I od razu życzyć Wam też dobrej nocy i słodkich snów

Mój dzisiejszy jadłospis:

Grahamka, serek homo naturalny, trochę papryki, ogórek, 2 śliwki

Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie jogurtowo-pomidorowym, duży pomidor, 2 śliwki

Plaster pieczonego schabu, placuszki jabłkowe (2 jajka, łyżka mąki żytniej razowej, ¾ tarkowanego jabłka, cynamon, przyprawa do piernika)

Trochę papryki, ogórek małosolny, lekki wieśniak + 80g chudego twarogu + 3 łyżki jogurtu nat. + 2 łyżeczki homo czekoladowego + 10 orzeszków ziemnych + odrobina kakao i słodzika <-- Wszystko wymieszane, 4 śliwki

Dobranoc. Do jutra!
Stary 2008-09-09, 19:47   #229
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Dziewczyny, to fakt, że owoce są cukrami prostymi, ale są też bardzo zdrowe, dietetycy zalecają by jeść ich pół kilo dziennie (na u).

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 06:24   #230
Konto usunięte

Czesc dziewczyny

iza_wiosenna ale na SB bardziej zalecane są warzywa, własnie przez to zeby nie powodować szybkiego podnoszenia poziomu cukru we krwi.
Mam dokładnie takie same odczucia jak Ska i Paparak co do owoców. Dlatego ograniczam się albo do jednego jabłka albo do dodatku jakiegoś powidła do kanapki czy owsianki.
I tak dzis na sniadanie mialam: 3 kromki razowca z domowym masłem orzechowym i ciapką domowego powidła śliwkowego. Wyszło pyszne i już planuje dorobić pare słoiczków
Na drugie i trzecie bedzie jak zwykle sałatka: lodowa, feta, pomidor, papryka, przyprawy.

Maju twoja wczorajsza kolacja to taki mix w jednej miseczce?? Malosolony i homo czekoladowy Jak tak to ciekawe połaczenie smaków

Wczoraj wymysliłam fajny sosik do piersi z kurczaka - w malakserze siekamy w pył garsć orzechów ziemnych, dodajemy jogurt, przyprawy (u mnie pieprz, sol i sos sojowy) i polewamy ugotowanego fileta. Palce lizac. Nie mam aparatu ostatnio i dlatego zaniedbuje bloga Obiecuje poprawe jak tylko dostanę go z powrotem.

A tak pozatym to nie wchodziłam na wage od 2 tygodni i w sumie to nie wiem jak tam moje utrzymanie. Nie czuje jednak w ubraniach zeby gdzieś było ciasno i to chyba najwazniejsze.
15 wrzesnia w koncu otworzą mi basen po przerwie i bede plyyyywać
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 06:56   #231
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry Plażowiczki!

Jejku, już środek tygodnia

Wczoraj grzecznie dietkowałam, ale dziś mam chęć na ciasto i zjem 2 malutkie kawałki (sernika z makiem i szarlotki), ale po śniadanku, na które znów chrupiąca grahamka z serkiem homo nat. i rzodkiewkami

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8945397]Czesc dziewczyny

Maju twoja wczorajsza kolacja to taki mix w jednej miseczce?? Malosolony i homo czekoladowy Jak tak to ciekawe połaczenie smaków

Wczoraj wymysliłam fajny sosik do piersi z kurczaka - w malakserze siekamy w pył garsć orzechów ziemnych, dodajemy jogurt, przyprawy (u mnie pieprz, sol i sos sojowy) i polewamy ugotowanego fileta. Palce lizac. Nie mam aparatu ostatnio i dlatego zaniedbuje bloga Obiecuje poprawe jak tylko dostanę go z powrotem.

A tak pozatym to nie wchodziłam na wage od 2 tygodni i w sumie to nie wiem jak tam moje utrzymanie. Nie czuje jednak w ubraniach zeby gdzieś było ciasno i to chyba najwazniejsze.
15 wrzesnia w koncu otworzą mi basen po przerwie i bede plyyyywać [/quote]

Cykado, z tą kolacją to miks, ale tych składników od serka zaczynając czyli wymieszane wszystko poza ogórkiem i papryką
co do wagi to bardzo ważne, żeby dobrze się czuć we własnej skórze i ubrania wiele mówią o naszej wadze i wymiarach
Dlaczego się nie ważysz, tak po prostu czy się boisz czegoś?
Ja miałam wrócić na aerobik od września, ale nie wyszło, bo dużo jest zamieszania z tym domkiem itd. i nie ma jak, ale wrócę, bo już tęsknię za fitnessem

Miłej środy Dziewczyny!
Stary 2008-09-10, 07:02   #232
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Plażowiczki!
Cykado, z tą kolacją to miks, ale tych składników od serka zaczynając czyli wymieszane wszystko poza ogórkiem i papryką
co do wagi to bardzo ważne, żeby dobrze się czuć we własnej skórze i ubrania wiele mówią o naszej wadze i wymiarach
Dlaczego się nie ważysz, tak po prostu czy się boisz czegoś?
Ja miałam wrócić na aerobik od września, ale nie wyszło, bo dużo jest zamieszania z tym domkiem itd. i nie ma jak, ale wrócę, bo już tęsknię za fitnessem

Miłej środy Dziewczyny!
Aaa to sprawa wyjasniona, wolalam zapytac bo czasem przed @ i przy plastrach anty rozne rzeczy ze sobą mieszałam

Nie waze się bo po prostu nie czuje potrzeby - z czego się zresztą bardzo ciesze Były takie dni ze nie mogłam przejsc obok wagi i na niej nie stanać lub takie gdy stawałam z sercem w gardle Teraz po prostu czuje ze nie musze zobaczymy jak długo
Waga stoi sobie obok szafy i nasczesciej korzysta z niej Bazyl Mam tylko nadzieje ze jej nie zepsuje

W tym tygodniu nie czekam z takim utesknieniem na weekend bo tez bede w pracy
Miłej środy
Stary 2008-09-10, 07:30   #233
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwilkę żeby powiedzieć Wam dobry wieczór

I od razu życzyć Wam też dobrej nocy i słodkich snów

Mój dzisiejszy jadłospis:

Grahamka, serek homo naturalny, trochę papryki, ogórek, 2 śliwki

Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie jogurtowo-pomidorowym, duży pomidor, 2 śliwki

Plaster pieczonego schabu, placuszki jabłkowe (2 jajka, łyżka mąki żytniej razowej, &frac34; tarkowanego jabłka, cynamon, przyprawa do piernika)

Trochę papryki, ogórek małosolny, lekki wieśniak + 80g chudego twarogu + 3 łyżki jogurtu nat. + 2 łyżeczki homo czekoladowego + 10 orzeszków ziemnych + odrobina kakao i słodzika <-- Wszystko wymieszane, 4 śliwki

Dobranoc. Do jutra!
mhhh piekny jadłospis

dziewczynki odkryłam przesmaczna owsiankę czekoladową
  • 5łyżek płatków owsianych
  • łyżka otręb
  • łyzka słonecznika
  • łyzeczka pestek z dynii
  • łyżeczka płaska prawdziwego kakao(takiego bez cukru)
  • 4-5łyżek jogurtu naturalnego
1. suche składniki wsypać do miseczki i myieszac
2. zalać wrzątkiem (nie za wiele tak aby nie przykrywała do końca płatki) zakryć spodkiem
3. zająć sie ubieraniem, make-upem itp
4 dodac jogurt do napęczniałych składników dosłodzić słodzikiem

(można dodac pół banana ale to juz mniej dietetycznie)

mniami...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 07:37   #234
Ska
Zadomowienie

dzień dobry kochane

dzisiaj mijają 2 miesiące odkąd zaczęłam plażowanie, więc czas na małe podsumowanie. oprócz tego, że czuję się wyśmienicie i lekko to wymiary mówią same za siebie:
waga - było 56kg, jest 51,5kg (weszłam dzisiaj na moją mechaniczną i znów mi pokazała wymarzone 51,5kg )
biust - było 92 cm, jest 88 (coś za coś)
pod biustem - było ok 80 cm, jest 76
talia - było 69 cm, jest 63
brzuszek (pod pępkiem, w najbardziej wystającym miejscu) - było 84 cm, jest 76
biodra - było jakieś 94 cm, jest 89!
udo - było 54-55 cm, jest 50!

jestem taka szczęśliwa, pełna życia! uspokoiła mnie ta waga dzisiaj. naprawdę jestem w stanie ją utrzymać bez większych wyrzeczeń
po ostatnim ważeniu miałam lekkie załamanie i dlatego się nie hamowała czasami, ale teraz wiem, że warto!
aaa

edit: i założyłam dzisiaj nowe spodnie - te najmniejsze wyglądam boosko
Stary 2008-09-10, 07:41   #235
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
dzień dobry kochane

dzisiaj mijają 2 miesiące odkąd zaczęłam plażowanie, więc czas na małe podsumowanie. oprócz tego, że czuję się wyśmienicie i lekko to wymiary mówią same za siebie:
waga - było 56kg, jest 51,5kg (weszłam dzisiaj na moją mechaniczną i znów mi pokazała wymarzone 51,5kg )

jestem taka szczęśliwa, pełna życia! uspokoiła mnie ta waga dzisiaj. naprawdę jestem w stanie ją utrzymać bez większych wyrzeczeń
po ostatnim ważeniu miałam lekkie załamanie i dlatego się nie hamowała czasami, ale teraz wiem, że warto!
aaa

powazne gratulacje
jestem pod wrażeniem
Stary 2008-09-10, 07:44   #236
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nimrodelle Pokaż wiadomość
Dzieki Cykado, a co oznacza ten typ?
im większy typ, tym większa zawartość popiołu (tyle pamiętam z zajęć ). Generalnie im wyższy typ, tym mąka lepsza (w sensie zdrowsza), tyle tylko, że nie wszystko da się zrobić z mąki typ np.2000- czasem lepiej mieszac ze "zwykłą".
Znalazłam coś takiego:
Typ mąki, wg obowiązujących w Polsce przepisów dotyczących przetworów zbożowych, jest określany na podstawie zawartości w niej popiołu (czyli pozostałości po całkowitym spopieleniu składników organicznych w próbce produktu w określonej temperaturze). Wyraża w gramach na 100 kg mąki. Dla przykładu: mąka typ 500 oznacza, że w 100 kg mąki znajduje się około 500 g popiołu, a w mące typ 850 w 100 kg zawartość popiołu wynosi około 850 g i tak dalej.

Cytat:
Napisane przez agusiencja Pokaż wiadomość
ja nigdzie nie mogę znaleźć sera żółtego light, dlatego nie jem go wcale i nici z zapiekanek
ja lubię zapiekanki z mozzarellą- chociaż też ma sporo tłuszczu
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 07:45   #237
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
mhhh piekny jadłospis

dziewczynki odkryłam przesmaczna owsiankę czekoladową
  • 5łyżek płatków owsianych
  • łyżka otręb
  • łyzka słonecznika
  • łyzeczka pestek z dynii
  • łyżeczka płaska prawdziwego kakao(takiego bez cukru)
  • 4-5łyżek jogurtu naturalnego
1. suche składniki wsypać do miseczki i myieszac
2. zalać wrzątkiem (nie za wiele tak aby nie przykrywała do końca płatki) zakryć spodkiem
3. zająć sie ubieraniem, make-upem itp
4 dodac jogurt do napęczniałych składników dosłodzić słodzikiem

(można dodac pół banana ale to juz mniej dietetycznie)

mniami...
Dzięki
Na pewno wypróbuję ten przepis na owsiankę

Cytat:
dzień dobry kochane

aaa

Ska - gratuluję, piękne rezultaty!
I fajnie czytać takie optymistyczne i radosne posty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 07:47   #238
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
dzień dobry kochane

aaa

Gratuluje kochana Tylko brac z Ciebie przykład, bo daje tyyyyyle enrgii i siły do dalszego odchudzania

Wczoraj znow zjadłam za duzo orzechow (heh, ale miałam na nie taka ogromna ochote)
Na sniadanko bedzie razowiec i jakimis fajnymi dodatkami

Miłego dnia

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-09-10, 08:14   #239
Majka232
Zakorzenienie

Może ja przedstawię swoje wyniki dietkowe
Start SB 05.05.2008
Na plaży 4 m-ce i kilka dni - nie wiedziałam, że jestem związana z SB tak długo

05.05 06.09
61,5 kg 52,2 kg

Wymiarki
20.05 - 06.09
Biust 91 - 84
Pod biustem 72 - 69
Talia 67 - 60
pępek 77 - 69
biodra 93-94 86
udka 53-53,5 48-48,5

Może kogoś to zmotywuje...

Nie mam wymiarków sprzed SB, bo się odważyłam pomierzyć po zakończeniu I fazy. Jak tak patrzę na te wymiary to trudno mi uwierzyć, że tyle cm spadło,a le to fakt
Stary 2008-09-10, 08:16   #240
ninaad
Wtajemniczenie

Ska gratulacje. Takie sukcesy motywują
Postawiłam sobie na biurku butelkę wody- może teraz będę pamiętać o tym, żeby pić więcej.
Wogóle to muszę chyba zrobić sobie jakieś badania- przynajmniej zwykłą morfologię, bo od jakiegoś czasu jakaś taka osłabiona jestem, prawie codziennie boli mnie głowa, włosy jak wypadały tak wypadają całymi garściami (mimo, że już 2 miesiące biorę skrzypovitę). Staram się jeść zdrowo, sporo warzyw i owoców...sama już nie wiem...
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości