![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
dziękuje paprak
![]() ale powiedzcie czy ta mąka pszenna ma taki wysoki IG? zna ktoś jego wartość? Domi gratulacje grzecznego dietowania ![]()
#212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
maczka chleba swietojanskiego IG 15 maja sojowa 25 maka kasztanowa IG 65 maka kukurydziana IG 70 maka ziemniaczana IG 90 Maka ryzowa IG 95 biała mak IG 85 chleb zytni z maki pp IG 45 ciasto z maki pp IG 50 chleb razowy z białej maki, pelnoziarnisty, z zytniej bialej maki - IG 65
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
Hejo kobitki
przybiegam dać wam buziaka, niestety nie mam czasu nic popisac bo jakos tak przed urlopem dużo rzeczy do załatwienia ale pamiętam o was i poczytuje jak tylko mam minutkę ![]() p.s trzymam sie grzecznie dietki
#214 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() jejku Kobitki ja mam jakiś cholerny wilczy apetyt co półtorej godziny czuje głód, okropnie się czuję, mam nadzieje, że mi przejdzie, z takim tempem jedzenia za dwa tygodnie wróci mi te moje 5 kg... ajjjjjjjj : (((( idę ćwiczyć ![]()
#215 |
Zakorzenienie
|
hej jestem spowrotem
![]() nareszcie bede miala wiecej ruchu bo codziennie po lekcjach bede miala godzine-poltorej kolka tanecznego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() agusiencja czasem mamy takie napady głodu - moze jesli czujesz głod zjedz jakies warzywko, owoc, napij sie herbatki lub wszamaj kilka orzechow ![]() A gdzie Marzenka, bo my tu tesknimy ![]()
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
dziękuje Domi
![]() Morelko na pewno dasz radę. tylko musisz się regularnie rozciągać ![]() a ja znów opchałam się śliwkami. zrobiłam sobie koktajl z kefiru i węgierek, ale jak zaczęłam przebierać owoce (przywiązałam od babci całe wiaderko) to zjadłam z 40 sztuk! i wicie co? znów nie żałuję.. ja to nie wiem, chyba coś tracę silną wolę. ale cholera - nie jem nic słodyczy, nie piję soków ani nic innego, więc czy to może bardzo zachwiać równowagę mojej diety? co do przepisu na pizze to poprosiłam siostre i mi przesłała: zagniec 100g mąki orkiszowej z łyzką oliwy,łyzeczka proszku do pieczenia,szczyptą soli, jajkiem i łyzka smietany.Ciasto wstaw do lodówki na godzine,a potem cienko rozwałkuj,Ułóż w formie,zawijajac brzegi do gory.Posiekaj 5 pieczarek,papryke,cebule i przesmaz na łuzce oliwy,dodajac sol i pieprz.Nałoz na ciasto.Dodaj 5 pokrojonych oliwek,łyzke pokrojonych kaparow i całosc cienko posmaruj koncentratem pomidorowym.Posyp 50g tartego zółtego sera light i wstaw pizze na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 C
#218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ska ciekawy przepis, ale ja nigdzie nie mogę znaleźć sera żółtego light, dlatego nie jem go wcale i nici z zapiekanek ![]()
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
w aldiku jest hit z ryk i hollender, oba na wage. Pierwszy chyba 17% tluszczu drugi 13%
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie znalazlam taki przepis na pizze[to jest chynba wlasnie ten ktory podawaly dziewczyny albo z jakiejs innej strony o SB]
oto przepis na pizze: 300-400 gram maki razowej, 30g drozdzy, 250 ml mleka, lyzeczka soli, fruktoza (choc ja dałam pol lyzeczki cukru) Make przesypac do miski. W 1/4 szklance mleka cieplego (ale nie gorace, takie letnie) rozpuscic cukier/fruktoze i sol, dodac drozdze. Roztwor dodac do maki. Poczekac az troche urosnie, dodac reszte mleka, wyrobic ciasto. Odstawic by uroslo. Zagniesc, rozwałkowac i do pieca.
#221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
paprak na odwrót z tymi serami - hit z ryk ma 13%, a holender 17
![]() i to są dwa rodzaje sera zawsze odtłuszczone, więc agusiencja szukaj ich w sklepach - na wagę oczywiście ![]() Domi nie usprawiedliwiaj mnie! zaraz Ci pokażę jaki dobry jadłospis dzisiaj miałam ![]() Ś: 2 kromki razowca z Turkiem Figurą (stosuję już zamiast masła), pietruszką i 10 plasterkami podsuszanej kiełbasy z pieprzem (bawiłam się w wydłubywanie tłuszczu ![]() II Ś: 18 małych śliwek O: 6 pierogów babcinej roboty z mizerią z jogurtem nat PW: szklanka kefiru z 5 zblenderowanymi śliwkami i ze 40 takich świeżych K: będą warzywa tylko, może zjem z plasterek jakiejś wędliny czy sera żółtego i to jest racja, że cukier prosty - fruktoza, który jest w słodkich owocach, szybko podnosi poziom glukozy we krwii, a co z tym idzie szybko odczuwamy głód! jadłam te śliwki raptem godzinę temu a już mogłabym coś zjeść ![]() i dzisiaj wyczytałam, że dzienna dawka cukru zalecana to zaledwie 7 gram..
#223 |
Konto usunięte
|
Ja tak tylko na chwilke
Nimrodelle im wyzszy typ tym maka mniej przetworzona ![]() Ska bardzo ciekawy przepis na pizze ![]() Marzeniatko nas podgląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pamieci utknely cyferki ![]() To co dalej piszesz popieram w zupelnosci. Jaktylko zjem brzoskwinie czy jablko to mnie az ssie wzoladku i dalej laze po kuchni i zagladam co by zjesc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
mam pare watpliwosci... czy ktos moglby je rozwiac?
![]() chodzi o to czy w I fazie mozna jesc serki homogenizowane typu Danio? (wiem ze zawieraja cukier.. ale to twarog w koncu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, ze podalyscie nazwy tych serow odtłuszczonych. Ostatnio byłam na imprezie i była tam sałatka warstwowa (ser, jajka, szynka i majonez) i chciałabym taka zrobic ![]()
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Ja znowu musiałam zgrzeszyc...na podwieczorek zamiast 15 nerkowcow zjadlam ze 2 razy tyle a potem jeszcze pare rodzynek i gorzkiej czekolady. Chociaz dzien zakoncze SBowo bo mam jogurt nat. z kakaem i cynamonem
#228 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilkę żeby powiedzieć Wam dobry wieczór
![]() I od razu życzyć Wam też dobrej nocy i słodkich snów ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: Grahamka, serek homo naturalny, trochę papryki, ogórek, 2 śliwki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie jogurtowo-pomidorowym, duży pomidor, 2 śliwki Plaster pieczonego schabu, placuszki jabłkowe (2 jajka, łyżka mąki żytniej razowej, ¾ tarkowanego jabłka, cynamon, przyprawa do piernika) Trochę papryki, ogórek małosolny, lekki wieśniak + 80g chudego twarogu + 3 łyżki jogurtu nat. + 2 łyżeczki homo czekoladowego + 10 orzeszków ziemnych + odrobina kakao i słodzika <-- Wszystko wymieszane, 4 śliwki Dobranoc. Do jutra! ![]()
#229 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to fakt, że owoce są cukrami prostymi, ale są też bardzo zdrowe, dietetycy zalecają by jeść ich pół kilo dziennie (na u).
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
Czesc dziewczyny
![]() iza_wiosenna ale na SB bardziej zalecane są warzywa, własnie przez to zeby nie powodować szybkiego podnoszenia poziomu cukru we krwi. Mam dokładnie takie same odczucia jak Ska i Paparak co do owoców. Dlatego ograniczam się albo do jednego jabłka albo do dodatku jakiegoś powidła do kanapki czy owsianki. I tak dzis na sniadanie mialam: 3 kromki razowca z domowym masłem orzechowym i ciapką domowego powidła śliwkowego. Wyszło pyszne i już planuje dorobić pare słoiczków ![]() Na drugie i trzecie bedzie jak zwykle sałatka: lodowa, feta, pomidor, papryka, przyprawy. Maju twoja wczorajsza kolacja to taki mix w jednej miseczce?? ![]() ![]() ![]() Wczoraj wymysliłam fajny sosik do piersi z kurczaka - w malakserze siekamy w pył garsć orzechów ziemnych, dodajemy jogurt, przyprawy (u mnie pieprz, sol i sos sojowy) i polewamy ugotowanego fileta. Palce lizac. Nie mam aparatu ostatnio i dlatego zaniedbuje bloga ![]() A tak pozatym to nie wchodziłam na wage od 2 tygodni i w sumie to nie wiem jak tam moje utrzymanie. Nie czuje jednak w ubraniach zeby gdzieś było ciasno i to chyba najwazniejsze. 15 wrzesnia w koncu otworzą mi basen po przerwie i bede plyyyywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Plażowiczki!
Jejku, już środek tygodnia ![]() Wczoraj grzecznie dietkowałam, ale dziś mam chęć na ciasto i zjem 2 malutkie kawałki (sernika z makiem i szarlotki), ale po śniadanku, na które znów chrupiąca grahamka z serkiem homo nat. i rzodkiewkami ![]() [1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8945397]Czesc dziewczyny ![]() Maju twoja wczorajsza kolacja to taki mix w jednej miseczce?? ![]() ![]() ![]() Wczoraj wymysliłam fajny sosik do piersi z kurczaka - w malakserze siekamy w pył garsć orzechów ziemnych, dodajemy jogurt, przyprawy (u mnie pieprz, sol i sos sojowy) i polewamy ugotowanego fileta. Palce lizac. Nie mam aparatu ostatnio i dlatego zaniedbuje bloga ![]() A tak pozatym to nie wchodziłam na wage od 2 tygodni i w sumie to nie wiem jak tam moje utrzymanie. Nie czuje jednak w ubraniach zeby gdzieś było ciasno i to chyba najwazniejsze. 15 wrzesnia w koncu otworzą mi basen po przerwie i bede plyyyywać ![]() Cykado, z tą kolacją to miks, ale tych składników od serka zaczynając czyli wymieszane wszystko poza ogórkiem i papryką ![]() co do wagi to bardzo ważne, żeby dobrze się czuć we własnej skórze i ubrania wiele mówią o naszej wadze i wymiarach ![]() Dlaczego się nie ważysz, tak po prostu czy się boisz czegoś? ![]() Ja miałam wrócić na aerobik od września, ale nie wyszło, bo dużo jest zamieszania z tym domkiem itd. i nie ma jak, ale wrócę, bo już tęsknię za fitnessem ![]() Miłej środy Dziewczyny!
#232 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie waze się bo po prostu nie czuje potrzeby - z czego się zresztą bardzo ciesze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Waga stoi sobie obok szafy i nasczesciej korzysta z niej Bazyl ![]() W tym tygodniu nie czekam z takim utesknieniem na weekend bo tez bede w pracy ![]() Miłej środy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczynki odkryłam przesmaczna owsiankę czekoladową
2. zalać wrzątkiem (nie za wiele tak aby nie przykrywała do końca płatki) zakryć spodkiem 3. zająć sie ubieraniem, make-upem itp 4 dodac jogurt do napęczniałych składników dosłodzić słodzikiem (można dodac pół banana ale to juz mniej dietetycznie) mniami...
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane
![]() dzisiaj mijają 2 miesiące odkąd zaczęłam plażowanie, więc czas na małe podsumowanie. oprócz tego, że czuję się wyśmienicie i lekko to wymiary mówią same za siebie: waga - było 56kg, jest 51,5kg (weszłam dzisiaj na moją mechaniczną i znów mi pokazała wymarzone 51,5kg ![]() biust - było 92 cm, jest 88 (coś za coś ![]() pod biustem - było ok 80 cm, jest 76 talia - było 69 cm, jest 63 brzuszek (pod pępkiem, w najbardziej wystającym miejscu) - było 84 cm, jest 76 ![]() biodra - było jakieś 94 cm, jest 89! udo - było 54-55 cm, jest 50! jestem taka szczęśliwa, pełna życia! uspokoiła mnie ta waga dzisiaj. naprawdę jestem w stanie ją utrzymać bez większych wyrzeczeń ![]() po ostatnim ważeniu miałam lekkie załamanie i dlatego się nie hamowała czasami, ale teraz wiem, że warto! aaa ![]() edit: i założyłam dzisiaj nowe spodnie - te najmniejsze ![]() ![]()
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem pod wrażeniem
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
im większy typ, tym większa zawartość popiołu (tyle pamiętam z zajęć
![]() Znalazłam coś takiego: Typ mąki, wg obowiązujących w Polsce przepisów dotyczących przetworów zbożowych, jest określany na podstawie zawartości w niej popiołu (czyli pozostałości po całkowitym spopieleniu składników organicznych w próbce produktu w określonej temperaturze). Wyraża w gramach na 100 kg mąki. Dla przykładu: mąka typ 500 oznacza, że w 100 kg mąki znajduje się około 500 g popiołu, a w mące typ 850 w 100 kg zawartość popiołu wynosi około 850 g i tak dalej. ja lubię zapiekanki z mozzarellą- chociaż też ma sporo tłuszczu |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wypróbuję ten przepis na owsiankę ![]() Cytat:
I fajnie czytać takie optymistyczne i radosne posty ![]()
![]() |
#238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj znow zjadłam za duzo orzechow (heh, ale miałam na nie taka ogromna ochote ![]() Na sniadanko bedzie razowiec i jakimis fajnymi dodatkami ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Może ja przedstawię swoje wyniki dietkowe
Start SB 05.05.2008 Na plaży 4 m-ce i kilka dni ![]() 05.05 06.09 61,5 kg 52,2 kg Wymiarki 20.05 - 06.09 Biust 91 - 84 Pod biustem 72 - 69 Talia 67 - 60 pępek 77 - 69 biodra 93-94 86 udka 53-53,5 48-48,5 Może kogoś to zmotywuje... Nie mam wymiarków sprzed SB, bo się odważyłam pomierzyć po zakończeniu I fazy. Jak tak patrzę na te wymiary to trudno mi uwierzyć, że tyle cm spadło,a le to fakt ![]()
#240 |
Wtajemniczenie
|
Ska gratulacje.
![]() ![]() Postawiłam sobie na biurku butelkę wody- może teraz będę pamiętać o tym, żeby pić więcej. Wogóle to muszę chyba zrobić sobie jakieś badania- przynajmniej zwykłą morfologię, bo od jakiegoś czasu jakaś taka osłabiona jestem, prawie codziennie boli mnie głowa, włosy jak wypadały tak wypadają całymi garściami (mimo, że już 2 miesiące biorę skrzypovitę). Staram się jeść zdrowo, sporo warzyw i owoców...sama już nie wiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.