|
|
#3541 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
|
|
|
|
|
#3542 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() Ja już na nogach i w papierologii... zwariować można. Jeszcze dobrze nie uporaliśmy się z wewnętrznymi sprawami jak już z zewnątrz jakieś nowe ankiety będą. Niby dobrze, niby właściwie, żeby dotrzeć do źródła, ale czy to musi być na koniec roku, jak mamy największy zachrzan? Nie może być w połowie roku albo w jakiś tam spokojny miesiąc? Nie ma to jak poranna herbatka. Zapraszam ![]() ----------------- Adi Jak tam kontrola, nic nie napisałaś?Cyferka Dzięki za termosik.Dziś już piątunio Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-06-13 o 05:49 |
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Tak już piątunio, do tego 13-go w piątek ![]() Także szczęśliwego dnia wszystkim ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Ciężko w głowie, juższcze mocno zaspana jestem, a kawka dopiero się parzy. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Adusia, a jak Ci się spało, już wstałaś widzę światełko. |
|
|
|
|
#3544 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Emmi, dzięki za poranną kaweczkę. ===== Tak, wczoraj nie miałam okazji wejść i odezwać się. U pulmo wszystko OK. Alergia poszerzyła się o pyłki olszy. Reszta b/z. RTG klatki w sumie niezły, tylko serce mocno powiększone. ===== Wczoraj z moją B. pobiłyśmy rekord dlugości marszu. Na liczniku mamy 10638 kroków co stanowi 7,25 km. Ależ się cieszę...!! ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cyferuś, spałam dobrze. A nawet bardzo dobrze. Kawę wypiłam, idę pod prysznic i znowu z B. ruszamy na marsz. Ponoć dzisiaj baaardzo zimno. A przecież miał najeść antycyklon z wielkim upałem.
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia
ale pamiętaj nic na siłę!Pogoda sprzyjała ? U nas okropnie wiało wczoraj, pogoda bardzo nieprzyjemna. Dzisiaj też brzydko, ale już tak nie wieje. |
|
|
|
|
#3546 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#3547 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Ho! Ho! Ho! Jaki tu piękny ruch się uskutecznia i jaki wspaniały sportowy duch do spacerów
![]() Pochwalę się Wam - ćwiczę Może nie jakoś długo i wytrwale, ale w miarę regularnie i aktywnie. Na Insta są filmiki z ćwiczeniami prezentowane przez osoby z państw orientalnych i tam dojrzałam, że oni głównie skupiają się na ruchach naprzemiennych, aby obie półkule ćwiczyły. Dobrałam coś dla nas - mnie i MM i ćwiczmy |
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Emmi
dla Was.Ruch to zdrowie ![]() Ja dzisiaj też cały dzień w ruchu, dopiero przysiadłam. Przyjmuję jeszcze antybiotyk i z lekka słaba jestem ![]() W sumie lekuję się sporadycznie, antybiotyk może z 15 lat temu brałam, no ale jak trzeba, to trzeba. Emmi ćwiczenia naprzemienne mają sens ![]() Rozpogodziło się i jest cieplutko. Fajny dzień ![]() ------------------ Moja starsza synowa pojechała dzisiaj do Kirgizji po przygodę życia ![]() Cieszę się, że odpocznie od codzienności. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Miłego popołudnia. Pa. |
|
|
|
|
#3549 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
Nie wiem co to znaczy ,,przygoda życia" ale niech tam jej się wszystko uda Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2025-06-13 o 15:46 |
|
|
|
|
#3550 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Za oknami piękne słońce, a na stole pachnąca kawa w towarzystwie równie pięknie pachnącej herbaty. ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cyferuś, fantastyczna część świata. Kirgizja, wszystko tam inne, egzotyczne, no i ciepłej niż tu u nas. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Emmi, brawo dla Ciebie i Emka...!! Ruch, odpowiednio dobrany, to zdrowie. |
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Adusia u mnie też podobnie. Słońce, lekki wiatr i ciepło. Od rana zabiegana jestem, ale też i dłużej pospałam. Nie wiem co z tym spaniem, że ciągle mi mało ----------------------- Synowa szczęśliwie doleciała i jest na trekking Kirgistan ![]() Myślę, że wiele przygód czeka ich ekipę. --------------- Młodszy S pojechał do Mikołajek na integrację z pracy Starszy syn dzisiaj na lotnisku z szybowcami, a my z Emkiem sami. Mamę odwiedziłam rano, także dzisiaj luzik. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-06-14 o 09:36 |
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3553 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć koleżanki drogie
Dopiero teraz bo bardzo dynamiczny dzień i z przeszkodami. Nie wiem od czego ale pochorowałam się nad ranem. Opcji jest kilka: zatoki (przez wiat na wycieczce), zjedzenie kilku truskawek na wycieczce, piątkowa zupa w pracy ze spulchniaczami itd :/ . Głowa pobolewa jeszcze ale już mniej, lek, jedyny nota bene, który działa w 60 % tylko tym razem zadziałał. Nie do końca, ale zawsze to coś. Mdłości ustały, to jest już dobrze. Mimo to byłam w pracy realnie, na krótko ale jednak, teraz siedziałam zdalnie. Piękna pogoda, chciałabym aby mnie dziś sklonowano razy kilka. I obiad, i sprzątanie, i pelenie, i coś tam jeszcze ale nie pamiętam... Ściskam Was i życzę dużo odpoczynku Na pocieszenie jem kupne czereśnie i mam nadzieję, że będzie ok. Moje jeszcze niedojrzałe. |
|
|
|
|
#3554 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
masz dużą potrzebę snu, chyba z dwóch powodów: antybiotykoterapia i stan zapalny. ===== Emmi, oj... pochorowałaś się nad ranem... a już po południu czereśnie jadłaś... nie odważyłabym się... ===== U nas dalej utrzymuje się wspaniała pogoda. Takie dni kocham. Panowie od remontu dzisiaj (sobota) pracowali. Balkonowy sufit i ściany prawie ukończone. Na podłodze trzy warstwy izolujące położone. Pelargonie męczą się w pokoju na okienny parapecie. Liście piękne, mocne i intensywnie zielone. Jednak żadnego pąka kwatowego nie widzę. Gdy tylko panowie zakończą wszystkie prace pojadę do pań ogrodniczek i kupię coś nowego. Najbardziej marzą mi się pelargonie różane. Znacie może? Znajoma sąsiadka, z bloku vis a vi ma. Przepięknie! |
|
|
|
|
#3555 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Tak te pelargonie różane wyglądają.
Zdjęcia z netu wzięte. |
|
|
|
|
#3556 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Jestem wielką pasjonatką pelargonii ale takich jeszcze nie widziałam. Nawet nie wiedziałam, że takie są. Jak kiedyś trafię na wystawę pelargonii jak kiedyś trafiłam na orchidei, to przepadnę. W mojej okolicy takich nie ma.
Adi Pelargonia pięknie będzie Ci rosła na zachodnim oknie ale one kwitną rzutowo. Na pewno pomoże im woda ze skórką z banana. Pelargonia potrafi ponowić kwitnienie w ciągu tego samego miesiąca ale to musi być odpowiednio nawożona i nie przenawożona. Spróbuj podlewając ją tą woda. Trzymajcie kciuki. Muszę siąść do papierologii... |
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miłej, spokojnej niedzieli. Odpoczywam 🙋 🌷🌺🍓🌷☘️🥗🌷☘️🌺🍓🍇🍉🌸🌺🌷🌷🌺🌷☘️🥗🌸🌺 🌷🍓 |
|
|
|
|
#3558 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#3559 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
odpoczywaj i relaksuj się, zdrowia nabieraj. Tego Ci trzeba. ![]() ===== Emmi, sęk w tym, że my nie mamy okien zachodnich. U nas to południe i północ. Tym moim pelargoniom dałam i ciągle daję drugą szansę. Stoją na parapecie południowym. Obcięłam im wszystkie zmarniałe kwiaty i pąki. Podlewam, nawożę i pilnie obserwuję. Tak jak wczoraj mówiłam, liście zdrowe, pąków kwiatowych ciągle brak. Niestety. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Pytałam sąsiadkę czym ona zasila te swoje piękne pelargonie różane. Otóż w ziemię wkłada pałeczki z obornikiem (Kobitki, znacie coś takiego...??) oraz tak jak ja nawóz z dżdżownic. Muszę poczytać o tych pałeczkach, czyli zorientować się jaki jest ich skład. Czy są one w 100% naturalne. Bo mnie nawozy sztuczne bardzo szkodzą. Np. taki Florowit wywoływał ataki astmy i arytmię serca. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Sprawdziłam skład. Niestety, pałeczki zawierają nawozy sztucznie + dodatek obornika. "Zawiera pełen zestaw składników niezbędnych do prawidłowego wzrostu i kwitnienia roślin. Ponadto zawiera obornik." Tak więc nie mogę.
|
|
|
|
|
#3560 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
Adi To może kup jakąś malutką paczuszkę samego nawozu w granulkach? Widziałam takie w Castoramie ale wielkie opakowania. Ale myślę, że sam nawóz z dżdżownic powinien wystarczyć.
|
|
|
|
|
#3561 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
niczego co jest nawozem sztucznym absolutnie nie mogę, bo szkodzi mi to bardzo. Dostaję duszności i jeszcze dochodzą problemy kardiologiczne. Będę stosowała nawóz z bananów i jak zwykle nawóz z dżdżownic. Remont. Jeśli panowie nie zaliczą jakiejś grubszej wpadki, to pod koniec tego tygodnia powinien być finał robót. Wtedy pojadę do ogrodnictwa, w którym sąsiadka te swoje śliczne pelargonie różane kupuje i zorientuję się czy jeszcze są. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-06-15 o 20:08 |
|
|
|
|
#3562 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
Ale suszony gnój w postaci granulek to jest chyba naturalny, ale nie wiem. Dziś wszystko może być okraszone chemią . Kochane!! 90% zrobiłam. Jutro wydrukować, zebrać podpisy i pozbyć się |
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3564 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Cyfereńko, jejuś, jakie piękne napoje, potrafisz, naprawdę potrafisz. ===== Emmi, niestety, patyczki to nawóz chemiczny z nieduży dodatkiem suszonego obornika. Omijać muszę najszerszym łukiem. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Emmi, uporałaś się. Świetnie! Teraz już tyko wydrukować, zebrać konieczne podpisy i zapomnieć.
|
|
|
|
|
#3565 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Przez kraj przetacza się bardzo intensywny front burzowy. Na zachodzie Polski już jest teraz. W południe będzie na mojej Ziemi Łódzkiej, następnie u Emmi na Mazowszu. Wieczorem pewnie będzie u Cyferki, czyli na jej Podlasiu.
Uważajmy, Kobitki Drogie! ☔🌧️🌩️🌩️🌩️🌧️☔ |
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Adunia
Przepiękne są te pelargonie, jutro na ryneczek pojadę, zerknę, --------------- Strasznie nerwową niedzielę miałam, wyczerpana psychicznie padłam spać o 20,30, Spałam do rana.Wczoraj karetka mamę rano zabrała, leżała na SOR do wieczora. Zawiozłam ją do domu, posiedziałam aż zasnęła i wróciłam do siebie, padłam. Dzisiaj raniutko pojechałam, a u niej tak jakby nic się nie stało, gotowała sobie rosołek Jutro do rodzinnego umówiłam wizytę, robili wczoraj RTG płuc, dzisiaj, albo jutro odbiór zdjęcia. |
|
|
|
|
#3567 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Boże... Pani Mama znowu kryzys zdrowotny miała... całe szczęście, że jest już lepiej...
Kochana, bardzo współczuję. ❤️ |
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Ech Adusia, tak już będzie
![]() ---------------- A tu pokażę Kanion Skazka w Kirgistanie |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
I tu
|
|
|
|
|
#3570 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
a czy rozważałaś może zakup tygodniowej kasetki na leki? Wtedy choremu łatwiej wszystko ogarnąć i raczej nie zapomina się o braniu tabletek. My z Emkiem mamy, bardzo chwalimy sobie. Pierwsza jest jest taka jak moja, a druga to taka jak Emka. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-06-16 o 10:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

ale pamiętaj nic na siłę!

.