Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-15, 05:57   #1441
Seo In Young
Przyczajenie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

Cytat:
Napisane przez sida! Pokaż wiadomość
Hej kochana powiedz mi co z tym zamówieniem ????
Nadal zbieram chętnych, część osób się rozmyśliła, więc nie opłaca się zamawiać małej ilości.
Czekam na więcej osób.
Seo In Young jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 06:40   #1442
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

wiecie dziewczyny, ten pst zmobilizowal mnie do tego by porozmaiwac z mama o szklach no i powiedziala ze nie widzisz problemu. Mam wade -1,5 i mecze sie z okularami, ktore zakladam bardzo rzadko bo sa okorpne. Pozatym moja mamuska nie lubi slyszec o duzych sumach, wiec boje sie ze jak zobaczy ceny to moze powiedziec ze to stanowczo za duzo ;/ no i kolejny problem. Jak przekonac mamy do kolorowych szkiel a nie tylkozwyklych ;>

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 08:53   #1443
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zinette Pokaż wiadomość
Hej : D

Widzę, że nie chcesz totalnie zmienic koloru oczu, a jedynie trochę go pogłębic, a więc zrobic to, co ja robię od mniej więcej hmmm.... 10 lat. Z reguły noszę każde szkło w innym kolorze

Co prawda noszenie w moim przypadku szkieł to koniecznośc bo jestem do tego stopnia ślepa, że jesli nie mam kontaktów to muszę się na przystanku pytac ludzi o jakim numerze autobus właśnie przyjechał, ale można kupic bez problemu zabarwione zerówki.

Doradzałabym Ci z własnego doświadczenia te soczewki, które ja aktualnie noszę - Focus Softcolors. Powody są dwa - po pierwsze przynajmniej u mnie te soczewki są najmniej upierdliwe. Mam na myśli to, że dobrze trzymają się na oku (nie jeżdżą, nie ślizgają, trzymają się tęczówki, się co ma dośc duże znaczenie przy soczewkach kolorowych - chyba nie muszę wyjaśniac, dlaczego : D) oraz nie mam w nich wrażenia, że mam jakieś ciało obce przyklejone do oka. Po drugie - te soczewki są całe zabarwione. Co prawda zmienia się kolor (delikatnie) na jaki się widzi, ale nic Ci nie wchodzi w pole widzenia, bo są to szkła przezroczyste a nie takie z namalowanym wzorkiem (loss_lauri o tym pisała w swoim poście, a skoro pisze o tym, że zmienia się jej kolor uhm... rzeczywstości jak zdejmuje szkła, to pewnie też ma jak ja Softcolory). Wiem, co mówię, nosiłam kiedyś fioletowe Bauscha i Lomba (nie pamiętam nazwy koloru, ale były one dzikie : D ) oraz ostatnimi czasy FreshLook Dimensions o kolorze Sea Green. Jeśli chciałabyś zmienic kolor oczu bardziej zdecydowanie na przykład na brąz czy fiolet, to wtedy jedyna opcja to szkła z namalowanym wzorkiem.

Ale jak to już pisały babeczki przede mną - musisz koniecznie iśc wpierw do okulisty nie tylko po to, aby Ci wymierzył krzywizny i tak dalej, ale także o to, żeby sprawdził, czy w ogóle możesz nosic kontakty i jakiego typu ( na przykład jeśli łykasz pigułki antykoncepcyjne czy bierzesz jakies lekarstwa ma wpływ na to, jakie szkła będą Ci najlepiej pasowały - miesięczne, dzienne czy trzymiesięczne i tak dalej )

Poniżej załączyłam moje zdjęcia z różnymi kolorami szkieł, jakie mam teraz akurat w domu, oraz dla porównania moje "gołe" oko. Sorki za jakośc zdjęc, nie bardzo umiem jeszcze obsługiwac ten aparat.

Tak więc zdjęcie gdzie mam bardzo zielone oko to kolor Evergreen.
Tam, gdzie mam oko ciemnoniebieskie to kolor Royal Blue.
Zdjęcie z szaro - zółtym okiem to mój naturalny kolor oka.

Bardzo żałuję, ale nie mam obecnie w domu trzeciego z kolorów Focusowych, ktory nazywa się Aqua. W tym kolorze oczy mają wyraźny jasnoniebieski kolor a taki najbardziej Cię interesuje.

Pozdrowienia : )

P.S. Huh.. z doświadczenia wiem, że nie ma za bardzo sensu sugerowac się kolorem, jaki mają szkła kontaktowe w katalogach, bo u każdego wygląda to inaczej.
Zinette - ja właśnie poszukuję fioletowych soczewek kiedyś widziałam zdjęcie takich ametystowych, ale musiałabym brać zmieniające bo moja naturalna tęczówka jest zileona. nigdy nie słyszałam o firmie Focus - ty masz na oczach zmieniające prawda? jak już pisałam - zmieniajace Johnsona są okropne, a tylko takie sprowadza moja okulistka...
loss_lauri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 16:01   #1444
Zinette
Przyczajenie

@ loss_lauri

Focus to jest rodzaj szkieł - produkuje je Ciba Vision.

A tak poza tym, to znalazłam starą parę tych szkieł, o których pisałam, ze się u mnie nie trzymają tęczówki i są ze wzorkiem (zielone Dimensions). Jak wrócę do domu to porobię fotki, zeby kolezanki wiedziały, o czym mówimy : D

@ wadercia

Moja Matka nie dała się przekonac : D To znaczy i tak nigdy mi szkieł nie kupowała bo jestem niezalezna od rodziców finansowo od 15 roku życia - po prostu uważa, że mam ładny kolor oczu i nie ma sensu, żebym go zmieniała, tak więc kiedy sie spotykamy i jestem w szkłach to zaaawsze słyszę kazanie.
Te szkła kolorowe, które noszę za 6 sztuk kosztowały mnie około 100, z tym, że jako stały klient mam zniżki jakiestam, wiec może normalnie kosztują więcej. Zwykłe kontakty które kupuję nazywają się iWear (można je kupic w Vision Express) też kostują coś koło 100 za 6 sztuk.

Pozdrowienia
Zinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-15, 18:11   #1445
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
@ loss_lauri

Focus to jest rodzaj szkieł - produkuje je Ciba Vision.

A tak poza tym, to znalazłam starą parę tych szkieł, o których pisałam, ze się u mnie nie trzymają tęczówki i są ze wzorkiem (zielone Dimensions). Jak wrócę do domu to porobię fotki, zeby kolezanki wiedziały, o czym mówimy : D

@ wadercia

Moja Matka nie dała się przekonac : D To znaczy i tak nigdy mi szkieł nie kupowała bo jestem niezalezna od rodziców finansowo od 15 roku życia - po prostu uważa, że mam ładny kolor oczu i nie ma sensu, żebym go zmieniała, tak więc kiedy sie spotykamy i jestem w szkłach to zaaawsze słyszę kazanie.
Te szkła kolorowe, które noszę za 6 sztuk kosztowały mnie około 100, z tym, że jako stały klient mam zniżki jakiestam, wiec może normalnie kosztują więcej. Zwykłe kontakty które kupuję nazywają się iWear (można je kupic w Vision Express) też kostują coś koło 100 za 6 sztuk

Pozdrowienia
dzięki za odpowiedż moja mama też wolałaby, żebym nosiła zwykłe soczewki...
Stary 2008-09-16, 13:29   #1446
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

mi sie podobaja wild eyes focusa ale nie dam ponad 200zl za jedno oko
Stary 2008-09-16, 14:04   #1447
loss_lauri
Zakorzenienie

200zł czyli 400 zł para. straasznie drogo, już wolę swoje zieloniutkie johnsony za 53

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 14:34   #1448
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

ja mam brazowe johnsony ale sa jakies dziwne, nie moge sie do nich przyzwyczaic... ciagle widze te brazowe obwodki... ;/
Stary 2008-09-16, 16:33   #1449
Zinette
Przyczajenie

No to ja obiecałam jedziemy z kolejnymi fotami - mąż mi ustawił aparat na 7 coś megapixeli więc wyszło sałkiem całkiem : D

Fota nr 1 - Sea Green Dimensions. Jak pisała Loss_Lauri wzorek narysowany na soczewce wygląda dośc tandetnie. Plus - nie wiem, co to za geniusz wymiślił, żeby jeszcze literki na nim były. Z resztą na tym zdjęciu ślicznie widac to, o czym pisałam w moim pierwszysm poście - szkło nie leży dobrze na tęczówce i się rusza. Na prawdę ciężko wcelowac, bo wzorek jest większy niż tęczówka oka : D

Fota nr 2 - EverGreen z bliska, te które nosze na codzień. One nie mają wzorka, co mozna zauważyc porównując szkła które są na fotce 4. W SeaGreenach oko wydaje się trochę większe, ale ze względu na to, ze ta soczewka się non stop przemieszcza i człowiek jak przygłup wygląda, to ich nie noszę.

Fotka 3 - oko na zdjęciu po lewej stronie - evergreen, po prawej - sea green.

I na koniec fota nr 4. Tu widac, jak soczewki wyglądają same w sobie, to znaczy w pudełku w płynie.

@ Agniesia666 - no taaak, 200 PLN za te szkła to nie jest dużo, one są roczne (chyba to są twarde szkła tak baj de łej), aczkolwiek nie wyobrażam sobie łazic na codzien na przykład z żółtymi gałami. Poza tym, Słońce może pstryknij sobie kilka fotek ze szkłami brązowymi i bez, bardzo chętnie bym zobaczyła ( pewnie nie tylko z resztą ja : D) jak wygląda brąz na oczach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ziel.jpg (59,1 KB, 341 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg evergreen.jpg (53,1 KB, 323 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg porownanie.jpg (40,5 KB, 426 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oba zielone.jpg (19,1 KB, 180 załadowań)
Stary 2008-09-16, 19:25   #1450
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
ja mam brazowe johnsony ale sa jakies dziwne, nie moge sie do nich przyzwyczaic... ciagle widze te brazowe obwodki... ;/
masz zmieniające? pewnie tak bo chyba soczewka przesuwa ci się na żrenicę

Cytat:
No to ja obiecałam jedziemy z kolejnymi fotami - mąż mi ustawił aparat na 7 coś megapixeli więc wyszło sałkiem całkiem : D

Fota nr 1 - Sea Green Dimensions. Jak pisała Loss_Lauri wzorek narysowany na soczewce wygląda dośc tandetnie. Plus - nie wiem, co to za geniusz wymiślił, żeby jeszcze literki na nim były. Z resztą na tym zdjęciu ślicznie widac to, o czym pisałam w moim pierwszysm poście - szkło nie leży dobrze na tęczówce i się rusza. Na prawdę ciężko wcelowac, bo wzorek jest większy niż tęczówka oka : D

Fota nr 2 - EverGreen z bliska, te które nosze na codzień. One nie mają wzorka, co mozna zauważyc porównując szkła które są na fotce 4. W SeaGreenach oko wydaje się trochę większe, ale ze względu na to, ze ta soczewka się non stop przemieszcza i człowiek jak przygłup wygląda, to ich nie noszę.

Fotka 3 - oko na zdjęciu po lewej stronie - evergreen, po prawej - sea green.

I na koniec fota nr 4. Tu widac, jak soczewki wyglądają same w sobie, to znaczy w pudełku w płynie.

@ Agniesia666 - no taaak, 200 PLN za te szkła to nie jest dużo, one są roczne (chyba to są twarde szkła tak baj de łej), aczkolwiek nie wyobrażam sobie łazic na codzien na przykład z żółtymi gałami. Poza tym, Słońce może pstryknij sobie kilka fotek ze szkłami brązowymi i bez, bardzo chętnie bym zobaczyła ( pewnie nie tylko z resztą ja : D) jak wygląda brąz na oczach.
aha więc to są roczne soczewki... ja jakoś nie wyobrażam sobie ani noszenia tych samych przez rok, ani wkładania twardych soczewek, ale - nie wiem, nie próbowałam...
Stary 2008-09-16, 19:44   #1451
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

wspaniale są te zielone.. te jaśniejsze! ja marze o brązowych, albo możliwie jak najciemniejszych.. nie wiem czy daloby rade przy moich 'sraczkowatych' przepraszam za okreslenie oczkach Jutro ide na wizyte pierwsza. Moglby mi ktos napisac czy jak pojde i powiem ze chce zemienic okulary na soczewki to czy te badanie inaczej bedzie wygadalo? i czy odrazu po tej wizycie msuze odrazu kupic?

(bo moja mama oczywiscie znalazla ale ze jutro nie.. ale pojutrze moze ;D)

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 23:58   #1452
Zinette
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
wspaniale są te zielone.. te jaśniejsze! ja marze o brązowych, albo możliwie jak najciemniejszych.. nie wiem czy daloby rade przy moich 'sraczkowatych' przepraszam za okreslenie oczkach Jutro ide na wizyte pierwsza. Moglby mi ktos napisac czy jak pojde i powiem ze chce zemienic okulary na soczewki to czy te badanie inaczej bedzie wygadalo? i czy odrazu po tej wizycie msuze odrazu kupic?

(bo moja mama oczywiscie znalazla ale ze jutro nie.. ale pojutrze moze ;D)
Jeśli pójdziesz do dobrego okulisty (np Vision Express) to próbną parę treningową Johnsonów (bez koloru : P ) powinni dac Ci za darmo po badaniu, z tym, że trzeba się o to upomniec. W NFZ nie wiem, jak to jest.
Stary 2008-09-17, 00:13   #1453
MonaG
Przyczajenie

hm, mam wade -2,5 i nosze okulary, chyba jak kupie zielone soczewki 0 to to nie powinno przeszkadzac nie? xD
Stary 2008-09-17, 08:47   #1454
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonaG Pokaż wiadomość
hm, mam wade -2,5 i nosze okulary, chyba jak kupie zielone soczewki 0 to to nie powinno przeszkadzac nie? xD
oczywiście, że nie - wtedy po prostu zmienisz kolor tęczówki, nic więcej
Stary 2008-09-17, 09:03   #1455
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
W SeaGreenach oko wydaje się trochę większe, ale ze względu na to, ze ta soczewka się non stop przemieszcza i człowiek jak przygłup wygląda, to ich nie noszę.

Cytat:
@ Agniesia666 - no taaak, 200 PLN za te szkła to nie jest dużo, one są roczne (chyba to są twarde szkła tak baj de łej), aczkolwiek nie wyobrażam sobie łazic na codzien na przykład z żółtymi gałami.
z zoltymi to moze niekoniecznie ale widzialm kiedys goscia ktory mial te soczewki niby z paskami jak u zebry - zdaje sobie sprawe ze to moze glupkowato wyglada ale na prawdziwym oku u fajnego faceta efekt byl taki
Cytat:
Poza tym, Słońce może pstryknij sobie kilka fotek ze szkłami brązowymi i bez, bardzo chętnie bym zobaczyła ( pewnie nie tylko z resztą ja : D) jak wygląda brąz na oczach.
nie ma sprawy, cykne jak wroce do domu bo teraz w pracy jestem ja normalnie nosze bezbarwne, od 6 lat. bo mam spora wade. aha i brazowa soczewke mam tylko jedna, bo kupilam sobie na lewe oko bo chcialam miec roznokolorowe [naturalnie mam zielone] i wogole chcialam zobaczyc co i jak z tymi kolorowymi soczewkami

edit. zamieszczam obiecane foty. na moim lewym oku brazowa soczewka j&j, prawe oko naturalny kolor - bezbarwna soczewka j&j
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0001.jpg (16,8 KB, 186 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0002.JPG (35,0 KB, 175 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0006.jpg (18,6 KB, 215 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0007.jpg (16,6 KB, 203 załadowań)

Edytowane przez Agniesia666
Czas edycji: 2008-09-18 o 17:25
Agniesia666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 17:45   #1456
funky91
Przyczajenie

dodaję nowe zdjęcia w soczewkach, przyciemnione światło tym razem A i nie zwracać uwagi na niedoskonalosci skorne ;D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 5541.jpg (23,6 KB, 172 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 5542.jpg (43,6 KB, 284 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 5547.jpg (42,9 KB, 113 załadowań)
funky91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 19:31   #1457
sabi84
Przyczajenie

nudziło mi się ostatnio, więc znalazłam parę fotek soczewek może komus pomogą w wyborze

Zdjęcia od lewej:

1. soczewki Colourvue z serii Big Eyes (widok w pojemniczkach)
2. soczewki Colourvue z serii Fusion Colors (widok w pojemniczkach)
3. Freshlook Colorblends kolor: turquise - turkusowy (na ciemych oczach)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BigeyesfromVision2lens-1.jpg (57,4 KB, 222 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FusionColorfromVision2lens-1.jpg (86,0 KB, 176 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg freshlook turkusowy.jpg (6,2 KB, 347 załadowań)
sabi84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-18, 19:46   #1458
sabi84
Przyczajenie

dalsza część
od lewej:
1. Freshlook Colorblends kolor: pure hazel - piwny (na ciemnych oczach)
2. Freshlook Colors kolor: violet - fioletowy (na ciemych oczach)
3. Freshlook Colorblends kolor:honey - miodowy (na ciemnych oczach)
4. Freshlook Colorblends kolor: green - zielony (na ciemnych oczach)
5. Freshlook Colorblends kolor: amethyst - ametystowy (na ciemych oczach)
6. Freshlook Colorblends kolor: brown - brązowe (na jasnych oczach)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg freshlook hazel.jpg (9,1 KB, 208 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg freshlook violet.jpg (79,1 KB, 287 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg colorblendshoney.jpg (23,5 KB, 162 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg colorblendsgreen.jpg (6,5 KB, 176 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg freshlook ametyst.jpg (8,0 KB, 234 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg freshlook colorblends brązowe.jpg (21,0 KB, 392 załadowań)
Stary 2008-09-18, 21:51   #1459
sabi84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jaform Pokaż wiadomość
A był ktoś na tyle szalony żeby kupić Wild Fire np z tej aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=422255186

Prosiłbym ładnie o jakieś prawdziwe zdjęcia z Wild Fire i Eclipse. Orientuje się ktoś czy te soczewki są dostępne w różnych rozmiarach? Kupuję przypuszczalnie w poniedziałek, dzisiaj lub jutro do optyka skoczę i wolałbym trafić z rozmiarem . Pozdrawiam i czekam
udało mi się znaleźć na jednym forum takie jak w załączniku.
Jeśli masz już swoje w domu to wrzuć fotkę chętnie zobaczę jak wyglądają w realu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eclipse.jpg (42,4 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wild fire.jpg (44,9 KB, 111 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-18, 23:19   #1460
Malla
Nie depcze krokusów

sabi - super zdjęcia freshlooków!
Stary 2008-09-20, 11:52   #1461
sida!
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to sida!

Cytat:
Napisane przez Seo In Young Pokaż wiadomość
Nadal zbieram chętnych, część osób się rozmyśliła, więc nie opłaca się zamawiać małej ilości.
Czekam na więcej osób.
odezwij się do mnie na gg proszę
Stary 2008-09-20, 17:35   #1462
sabi84
Przyczajenie

coś z serii colourvue:

1. big eyes pretty hazel
2. big eyes party green
3. fusion blue-yellow
4. glamour honey
5. glamour aqua
6. glamour violet

Jakby ktoś miał Colourvue Fusion Hazel-Yellow to proszę o fotkę, chcę sobie takie kupić, ale nigdzie nie umiem znaleźć real foto z góry dzięki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg colourvue pretty hazel.jpg (49,4 KB, 304 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg colourvue party green.jpg (23,3 KB, 259 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg colourvue blue-yellow.jpg (77,6 KB, 225 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg colourvue glamour honey.jpg (58,0 KB, 176 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg glamour aqua.jpg (13,2 KB, 243 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg glamour violet.jpg (22,8 KB, 238 załadowań)
Stary 2008-09-20, 18:58   #1463
Malla
Nie depcze krokusów

Całkiem naturalne te glamour.
Stary 2008-09-20, 23:22   #1464
sabi84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Całkiem naturalne te glamour.
nom też to zauwazyłam. Napalałam się kiedyś na nie, ale widzę, że żaden sklep ani ludziki na allegro nie sprzedają ich na sztuki, a nie opłaca mi się kupować dwóch jednakowych skoro w każdym oku mam inną wadę
Stary 2008-09-21, 12:51   #1465
annn160
Przyczajenie

witam

kto może mi polecić jakieś fajne brązowe soczewki?

mam colorvue pretty hazel i jednak wolałabym coś innego.

pozdrawiam.
annn160 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 22:44   #1466
Unattainable
Raczkowanie

Ja dzisiaj dostałam Freshlooki colorsblend blue... Troche mi mój brązik wyłazi ale jest good . I o dziwo sa to moje pierwsze soczewki i nie miałam żadnych problemów z założeniem i nosiłam je 8 godzin
Jutro albo pojótrze wstawie fotki
Unattainable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 21:16   #1467
woodas
Przyczajenie

Witam wszystkich!
od ponad pół roku noszę soczewki, teraz postanowiłam kupić kolorowe uzywam soczewek firmy J&J, jestem z nich bardzo zadowolona, dlatego planowałam zakupić kolorowe z tej firmy, ale kusi mnie by wyprobowac freshlook dimensions, chyba mają ładniejsze kolory mam jasne niebiesko-szare oczy, chciałabym mieć wyraziscie blekitne lub zielone mam dylemat czy lepiej wybrac firmy J&J podkreslajace kolor (jeszcze nie wiem czy zielony, niebieski czy morski) czy wyprobowac freshlooki.. Pytałam u okulisty czy jest możliwość wyprobowania testowych, niestety nie mają tam zadnych testowych uzywam soczewek o promieniu krzywizny 8.4, a z tego co wiem, freshlooki mają promien krzywizny uniwersalny czyli ok. 8.6 wiec nie wiem czy beda mi pasowac doradzcie mi proszę, co zrobić w takiej sytuacji, z góry baaaardzo dziękuję ^^
woodas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-02, 12:14   #1468
Neti_f
Przyczajenie

Witam, oczy mam zielone a bardzo chcę niebieskie i to najchętniej jasnoniebieskie. Poradzcie które wybrać: http://www.allegro.pl/item446017938_...smetyczne.html http://www.allegro.pl/item449017235_...ki_w_24_h.html http://www.allegro.pl/item450864907_...zt_gratis.html nie tylko zależy mi na jakiś podpowiedziach co do koloru jaki wybrać, ale bardziej co do jakości, producenta itp. Teraz mam Focus softcolors i jestem super zadowolona z komfortu noszenia, ale one prawie nie zmieniają koloru (mam aqua). Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi
Neti_f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 13:35   #1469
TmargoT
Zakorzenienie

dziewczyny ,długo czytam wasz wątek i zbierałam się ,żeby kupic sobie szkiełka.
byłam na allegro,ale tam jest taki wybór ze zgłupiałam.

może ktos mi pomoże,poradzi wypróbowane szkła.

mam piwne oczy .nie nosze okularów.chciałabym mieć zielone ,naturalne oczy.bardzo podobają mi sie takie z kreseczkami wogół źrenicy.
zależy mi na tym,aby możnaby długo nosić i nie były kosmicznie drogie.

proszę o pomoc.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 14:21   #1470
Malla
Nie depcze krokusów

TmargoT - każdemu pasuje co innego, zapraszamy do lekarza.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości