|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
wiecie dziewczyny, ten pst zmobilizowal mnie do tego by porozmaiwac z mama o szklach
no i powiedziala ze nie widzisz problemu. Mam wade -1,5 i mecze sie z okularami, ktore zakladam bardzo rzadko bo sa okorpne. Pozatym moja mamuska nie lubi slyszec o duzych sumach, wiec boje sie ze jak zobaczy ceny to moze powiedziec ze to stanowczo za duzo ;/ no i kolejny problem. Jak przekonac mamy do kolorowych szkiel a nie tylkozwyklych ;>
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale musiałabym brać zmieniające bo moja naturalna tęczówka jest zileona. nigdy nie słyszałam o firmie Focus - ty masz na oczach zmieniające prawda? jak już pisałam - zmieniajace Johnsona są okropne, a tylko takie sprowadza moja okulistka...
|
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Przyczajenie
|
@ loss_lauri
Focus to jest rodzaj szkieł - produkuje je Ciba Vision. A tak poza tym, to znalazłam starą parę tych szkieł, o których pisałam, ze się u mnie nie trzymają tęczówki i są ze wzorkiem (zielone Dimensions). Jak wrócę do domu to porobię fotki, zeby kolezanki wiedziały, o czym mówimy : D @ wadercia Moja Matka nie dała się przekonac : D To znaczy i tak nigdy mi szkieł nie kupowała bo jestem niezalezna od rodziców finansowo od 15 roku życia - po prostu uważa, że mam ładny kolor oczu i nie ma sensu, żebym go zmieniała, tak więc kiedy sie spotykamy i jestem w szkłach to zaaawsze słyszę kazanie. Te szkła kolorowe, które noszę za 6 sztuk kosztowały mnie około 100, z tym, że jako stały klient mam zniżki jakiestam, wiec może normalnie kosztują więcej. Zwykłe kontakty które kupuję nazywają się iWear (można je kupic w Vision Express) też kostują coś koło 100 za 6 sztuk. Pozdrowienia |
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama też wolałaby, żebym nosiła zwykłe soczewki...
|
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
200zł czyli 400 zł para
. straasznie drogo, już wolę swoje zieloniutkie johnsony za 53
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ja mam brazowe johnsony ale sa jakies dziwne, nie moge sie do nich przyzwyczaic... ciagle widze te brazowe obwodki... ;/
|
|
#1449 |
|
Przyczajenie
|
No to ja obiecałam jedziemy z kolejnymi fotami - mąż mi ustawił aparat na 7 coś megapixeli więc wyszło sałkiem całkiem : D
Fota nr 1 - Sea Green Dimensions. Jak pisała Loss_Lauri wzorek narysowany na soczewce wygląda dośc tandetnie. Plus - nie wiem, co to za geniusz wymiślił, żeby jeszcze literki na nim były. Z resztą na tym zdjęciu ślicznie widac to, o czym pisałam w moim pierwszysm poście - szkło nie leży dobrze na tęczówce i się rusza. Na prawdę ciężko wcelowac, bo wzorek jest większy niż tęczówka oka : D Fota nr 2 - EverGreen z bliska, te które nosze na codzień. One nie mają wzorka, co mozna zauważyc porównując szkła które są na fotce 4. W SeaGreenach oko wydaje się trochę większe, ale ze względu na to, ze ta soczewka się non stop przemieszcza i człowiek jak przygłup wygląda, to ich nie noszę. Fotka 3 - oko na zdjęciu po lewej stronie - evergreen, po prawej - sea green. I na koniec fota nr 4. Tu widac, jak soczewki wyglądają same w sobie, to znaczy w pudełku w płynie. @ Agniesia666 - no taaak, 200 PLN za te szkła to nie jest dużo, one są roczne (chyba to są twarde szkła tak baj de łej), aczkolwiek nie wyobrażam sobie łazic na codzien na przykład z żółtymi gałami. Poza tym, Słońce może pstryknij sobie kilka fotek ze szkłami brązowymi i bez, bardzo chętnie bym zobaczyła ( pewnie nie tylko z resztą ja : D) jak wygląda brąz na oczach. |
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
wspaniale są te zielone.. te jaśniejsze!
ja marze o brązowych, albo możliwie jak najciemniejszych.. nie wiem czy daloby rade przy moich 'sraczkowatych' przepraszam za okreslenie oczkach Jutro ide na wizyte pierwsza. Moglby mi ktos napisac czy jak pojde i powiem ze chce zemienic okulary na soczewki to czy te badanie inaczej bedzie wygadalo? i czy odrazu po tej wizycie msuze odrazu kupic? (bo moja mama oczywiscie znalazla ale ze jutro nie.. ale pojutrze moze ;D)
|
|
#1452 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Przyczajenie
|
hm, mam wade -2,5 i nosze okulary, chyba jak kupie zielone soczewki 0 to to nie powinno przeszkadzac nie? xD
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1455 | |||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja normalnie nosze bezbarwne, od 6 lat. bo mam spora wade. aha i brazowa soczewke mam tylko jedna, bo kupilam sobie na lewe oko bo chcialam miec roznokolorowe [naturalnie mam zielone] i wogole chcialam zobaczyc co i jak z tymi kolorowymi soczewkami ![]() edit. zamieszczam obiecane foty. na moim lewym oku brazowa soczewka j&j, prawe oko naturalny kolor - bezbarwna soczewka j&j
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2008-09-18 o 17:25 |
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 |
|
Przyczajenie
|
dodaję nowe zdjęcia w soczewkach, przyciemnione światło tym razem
A i nie zwracać uwagi na niedoskonalosci skorne ;D
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Przyczajenie
|
nudziło mi się ostatnio, więc znalazłam parę fotek soczewek może komus pomogą w wyborze
![]() Zdjęcia od lewej: 1. soczewki Colourvue z serii Big Eyes (widok w pojemniczkach) 2. soczewki Colourvue z serii Fusion Colors (widok w pojemniczkach) 3. Freshlook Colorblends kolor: turquise - turkusowy (na ciemych oczach) |
|
|
|
|
#1458 |
|
Przyczajenie
|
dalsza część
od lewej: 1. Freshlook Colorblends kolor: pure hazel - piwny (na ciemnych oczach) 2. Freshlook Colors kolor: violet - fioletowy (na ciemych oczach) 3. Freshlook Colorblends kolor:honey - miodowy (na ciemnych oczach) 4. Freshlook Colorblends kolor: green - zielony (na ciemnych oczach) 5. Freshlook Colorblends kolor: amethyst - ametystowy (na ciemych oczach) 6. Freshlook Colorblends kolor: brown - brązowe (na jasnych oczach) |
|
|
|
|
#1459 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli masz już swoje w domu to wrzuć fotkę chętnie zobaczę jak wyglądają w realu
|
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Nie depcze krokusów
|
sabi - super zdjęcia freshlooków!
|
|
|
#1461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1462 |
|
Przyczajenie
|
coś z serii colourvue:
1. big eyes pretty hazel 2. big eyes party green 3. fusion blue-yellow 4. glamour honey 5. glamour aqua 6. glamour violet Jakby ktoś miał Colourvue Fusion Hazel-Yellow to proszę o fotkę, chcę sobie takie kupić, ale nigdzie nie umiem znaleźć real foto z góry dzięki
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Nie depcze krokusów
|
Całkiem naturalne te glamour.
|
|
|
#1464 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Przyczajenie
|
witam
![]() kto może mi polecić jakieś fajne brązowe soczewki? mam colorvue pretty hazel i jednak wolałabym coś innego. pozdrawiam. |
|
|
|
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj dostałam Freshlooki colorsblend blue... Troche mi mój brązik wyłazi ale jest good . I o dziwo sa to moje pierwsze soczewki i nie miałam żadnych problemów z założeniem i nosiłam je 8 godzin
![]() Jutro albo pojótrze wstawie fotki
|
|
|
|
|
#1467 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
![]() od ponad pół roku noszę soczewki, teraz postanowiłam kupić kolorowe uzywam soczewek firmy J&J, jestem z nich bardzo zadowolona, dlatego planowałam zakupić kolorowe z tej firmy, ale kusi mnie by wyprobowac freshlook dimensions, chyba mają ładniejsze kolory mam jasne niebiesko-szare oczy, chciałabym mieć wyraziscie blekitne lub zielone mam dylemat czy lepiej wybrac firmy J&J podkreslajace kolor (jeszcze nie wiem czy zielony, niebieski czy morski) czy wyprobowac freshlooki.. Pytałam u okulisty czy jest możliwość wyprobowania testowych, niestety nie mają tam zadnych testowych uzywam soczewek o promieniu krzywizny 8.4, a z tego co wiem, freshlooki mają promien krzywizny uniwersalny czyli ok. 8.6 wiec nie wiem czy beda mi pasowac doradzcie mi proszę, co zrobić w takiej sytuacji, z góry baaaardzo dziękuję ^^
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1468 |
|
Przyczajenie
|
Witam, oczy mam zielone a bardzo chcę niebieskie
i to najchętniej jasnoniebieskie. Poradzcie które wybrać: http://www.allegro.pl/item446017938_...smetyczne.html http://www.allegro.pl/item449017235_...ki_w_24_h.html http://www.allegro.pl/item450864907_...zt_gratis.html nie tylko zależy mi na jakiś podpowiedziach co do koloru jaki wybrać, ale bardziej co do jakości, producenta itp. Teraz mam Focus softcolors i jestem super zadowolona z komfortu noszenia, ale one prawie nie zmieniają koloru (mam aqua). Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ,długo czytam wasz wątek i zbierałam się ,żeby kupic sobie szkiełka.
byłam na allegro,ale tam jest taki wybór ze zgłupiałam. może ktos mi pomoże,poradzi wypróbowane szkła. mam piwne oczy .nie nosze okularów.chciałabym mieć zielone ,naturalne oczy.bardzo podobają mi sie takie z kreseczkami wogół źrenicy. zależy mi na tym,aby możnaby długo nosić i nie były kosmicznie drogie. proszę o pomoc. |
|
|
|
|
#1470 |
|
Nie depcze krokusów
|
TmargoT - każdemu pasuje co innego, zapraszamy do lekarza.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

no i powiedziala ze nie widzisz problemu. Mam wade -1,5 i mecze sie z okularami, ktore zakladam bardzo rzadko bo sa okorpne. Pozatym moja mamuska nie lubi slyszec o duzych sumach, wiec boje sie ze jak zobaczy ceny to moze powiedziec ze to stanowczo za duzo ;/ no i kolejny problem. Jak przekonac mamy do kolorowych szkiel a nie tylkozwyklych ;>
, ale musiałabym brać zmieniające bo moja naturalna tęczówka jest zileona. nigdy nie słyszałam o firmie Focus - ty masz na oczach zmieniające prawda? jak już pisałam - zmieniajace Johnsona są okropne, a tylko takie sprowadza moja okulistka...
. straasznie drogo, już wolę swoje zieloniutkie johnsony za 53

z góry dzięki
^^