|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Tylko zeby ten prysznic nie był za cieplutki bo nie wolno brac kapieli w goracej wodzie... woda nie powinna byc cieplejsza niz 38 stopni....ja tez o tym nie wiedzialam bo uwielbiam goraca wode ale powiedzia mi to mama.....i torche poczytałam o tym |
|
|
|
|
#2192 |
|
Rozeznanie
|
Fakt, dlatego nie można chodzić do sauny czy na solarium. Też o tym czytałam.
|
#2193 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Anvi;9022364]
Czytam i tak sobie myślę, że bardzo dzielna jesteś QUOTE] Dziękuję Ci bardzo za te słowa, były mi potrzebne, bo mnie się coraz częściej wydaje, że przestaję sobie radzić z czymkolwiek :/ |
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak zgadzam się z tą ciepłą wodą co do kąpieli i pryszniców
![]() w ogóle apetytu nie mam a po tym antybiotyku to już w ogóle a jak u Was z jedzonkiem?
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Sonera, ja mam apetyt na wszystko czego nie wolno. Zwlaszcza na taki prawdziwy smierdzacy plesniowy ser. Ale jako tako nie mam problemow z jedzeniem. Na poczatu 2 miesiaca kiedy mnie mdlilo to niczego niechcialam tknac. Teraz juz jest duzo lepiej
|
#2197 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
poprawilo sie zelazo![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jejku dziewuchy jak ja wym zazdroszecze tych brzuszkow, macie co poglaskac a nie to co ja, maz sie mnie pyta kiedy mi zacznie sie brzuchol powiekszac ![]() chlip chlip |
|||||
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do konca 1 trymestru mialam ogromny problem z jedzeniem zwłaszcza sniadan ktore jadłam na siłe i jedna kromke 2 godziny....a jak jadłam obiad cyz kolacje to tylko w malych ilosciach i bardzo powoli bo żoładek nie potrafil trawic szybciej...teraz jest lepiej apetyt wrocil na wszystko.... ale mam strasznie przewrażliwiony i wyczulony wech....czyli zapachy ktore przed ciaza mnie nie drazniły wogole, teraz wywołuja u mnie odruchy wymiotne.....i to moze byc cokolwiek...perfum od mojego....zapach gotowanej kapusty....zapach w toalecie.....zapach chleba...ryby... no rozne rzeczy ktore raz mi pachna a raz własnie wywołuja odruch wymiotny....zalezy jakie danego dnia i danej godziny ma kaprysy maluch i żoładek
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2008-09-16 o 16:10 |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do wagi to ja przez pierwszy miesiąc przytyłam 2 kg a teraz przez dwa nic, więc, cóż każda z nas tyje inaczej. Spokojnie dziewczyny |
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Anemia to brak zelaza czy jeszcze cos? Mi sprawdzili tu zelazo we krwi i pani powiedziala, ze norma jest jakos od 11 do 15 mniej wiecej a ja mam 14.3, wiec wszystko dobrze, ja juz nie wiem, raczej nie jestem panikara i nie zamierzam isc w polsce do przypadkowego gina tylko po to zeby mnie nastraszyl, chcialabym jednak zrobic te badania ktorych tu nie robia no a wyniki przeciez bede wiedziec czy sa w normie, zastanawiam sie tylko nad cytologia, czy nie isc do lekarza zeby mi ja zrobil...
|
|
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
zanka, buziaczek - sliczne brzuszki, takie ciazowe, brawo
![]() Ja na taki musze chyba poczekac, choc zaczynam 17 tydzien... nadal mam tylko walek na dole. A przytylam juz chyba z jakies 5 kilo (nie wiem dokladnie, wagi z kilogramami nie widzialam od lat). Reszcie gratuluje dobrych wynikow badan. Ale sie rozgadalyscie dziewczyny, niecala dobe mnie nie bylo i mam 4 strony do przeczytania.. |
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie zastanawiam czy nie poprosic lekarza za tydzien o zrobienie cytologi bo jeszcze nie robilam bedac w ciazy, robilam ostatni raz w grudniu i mialam lekki stan zapalny brałam globulki ale nie bylam na wizycie kontrolnej....lekarz na 1 wizycie juz w ciazy mnie pytał o cytologie to mu powiedzialam co i jak i na tym sie skonczylo on nic nie powiedzial....powiedzial mi tylko ze mam dosc duza nadżerke ale leczyc to bedziemy po porodzie....w grudniu tez juz wiedzialam o tej nadżerce ale była ona malutka i nie trzeba było jej leczyc bo niby w tym wieku to jest normalne.....tak mi powiedziala lekarka a w ciazy moze ona sie powiekszyc jak u mnie a na koniec ciazy albo sie sama wchłonie albo sie ja leczy po porodzie..... |
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm do końca 2 trymestru to który trymestr Ty już jesteś?bo coś się zakręciłam
|
|
#2204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam gorące kąpiele, tym bardziej w taką pogodę. Jestem z tego powodu bardzo nieszczęśliwa, że będę w ciąży jesienią i zimą, a nie wiosna i latem Z drugiej strony oczywiście się cieszę, że dzidziuś urodzi się na wiosnę, bo zaraz będzie można na spacerki wychodzić ![]() Ale wiecie co, gdzieś czytałam, że jak z ciążą jest wszystko ok, to można chodzić na saunę, tylko lepiej nie samemmu, tylko z kimś. Ja nie pójdę, boję się, ale np. wiem, że na rowerze można jeździć po równym, a niektóre dziewczyny za nic na świecie by tego nie zrobiły (ja bym pojeździła, tylko pogoda nie bardzo )Cytat:
Ale znalazłam sobie alternatywę, na patelni smażę kilka plastrów szynki i potem na to 2 jajka, rozbełtuję je na tej szynce, dość długo smażę, żeby nie było surowego żółtka czy białka i powstaje taki pyszny placek - lepszy niż jajecznica czy jajko na twardo ![]() Mam też czasem ochotę na colę, i piję jak gdzieś wychodzimy ze znajomymi, uznałam, że jak wypiję kilka szklaneczek w miesiącu, to nic się nie stanie. Kawę piję za to bardzo żadko i bezkofweinową, no i latem piłam piwko bezalkoholowe (nie Żywiec, bo Żywiec jest niskoalkoholowy, a któreś jest bezalkoholowe, ale nie pamiętam które). A co do apetytu, mi już wrócił, ale pierwsze 3 miesiące były tragiczne... bałam się że niedożywiam maluszka, ale lekarz mnie uspokoił, że maluszek to sobie poradzi, najwyżej ja schudnę, ale on wszystko dostanie, wyssie ![]() A teraz jem normalnie, jak przed ciążą, mogę już patrzeć na mięso przynajmniej, bo wcześniej nie mogłam nawet spojrzeć ![]() A z innej beczki - dziewczyny z Warszawy - gdzie zamierzacie rodzić? |
||
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe sorki miało byc do konca 1 trymestru nawet sie nie skapnełam dopiero teraz jak napisalas - zaraz poprawie ja oczywiscie teraz mam 2 trymestr a dokladnie 16t 3d za 1,5 tyg zacznie sie nareszcie juz 5 m-c ale nie moge sie juz doczekac tego 9 m-ca - jak ten czas sie wlecze.......a jeszcze bardziej sie wlecze jak siedze całymi dniami w domu i tak do konca ja tu zwariuje chyba
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tu link do strony informacyjnej programu: http://www.aktywne9miesiecy.pl Acha i jakieś zajęcie prowadzą też jeszcze w Gymnasionach:http://www.gymnasion.pl/planyzajec.p...=15&idMiasta=7 |
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się nie mogę doczekać póki co 20tygodnia bo cały czas sie martwie czy wszystko dobrze z maluszkami tymbardziej jak mnie ten dół brzucha w pachwinie tak pobolewał wczoraj bardzo długo i dziś chwilami też coś czuje a wizytę mam dopiero w następny czwartek nie wiem jak ja doczekam ![]() Co do coli to też mam ochotę czasem i troszki piłam przyznaję się jak było mi niedobrze bo to mi pomagało ![]() Zmykam pod ten prysznic bo w koncu nigdy się nie zwlokę
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chętnie bym się zapisała gdybym mieszkała w W-wie![]() A czemu na L4 do końca??
|
|
#2209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No na L4 bo... bo mi dobrze w domku A mój lekarz uważa, że jak kobieta w ciąży czuje, że lepiej jej w domku, to nie będzie robił jej problemów. Poza tym mam stresującą pracę, odpowiedzialną finansowo i często błędy nie zależą od nas, więc każdy dzień jest tak naprawdę zagadką, czy cos się nie stanie i nie będę musiała się tłumaczyć. A w domku zero stresów, dobre obiadki sobie gotuję, kiedy chcę to leżę, kiedy chcę to idę na spacer
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomozcie
zjadłam 30 min temu jabłko i po 10 minutach go zwymiotowałam chyba maluchowi nie zasmakowało !! razem z tym jabłkiem poleciał cały obiad!! I teraz mam taka cholerna zgage tak mnie strasznie pali w gardle ze zaraz nie wytrzymam jaki jest szybki sposob zeby tego pieczenia sie pozbyc ja juz mam serdecznie tego dosyc bo nie znam dnia ani godziny kiedy żoladkowi cos nie zasmakuje!!! wczesniej (1 trymestr) to wiedzialam ze 10 min po wstaniu z łóżka zwymiotuje a teraz? nie wiem kiedy i nie wiem o ktorej godzinie !! ale pierwszy raz mnie tak pali w gardle strasznie
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
mama już w domu
ja kupiłam farbę srebrzysty średni popielaty blond bardzo ładnie na opakowaniu wygląda. Chyba jutro go wypróbuję
|
#2212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno migdały ale nie sprawdzałam.. |
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Charlotte ja bede w Warszawie za miesiac
. Ale jedynie na 2 tygodnie. Na zajecia sie raczej nie zapisze ale jesli bedziesz miala ochote wyskoczyc na kawe lub herbate to pisz smialobuziaczekk a jablko obralas? ja odkad sliwke ozbaczylam w toalecie obieram wszystko. Przed sliweczka tez staralam sie obierac jablka, a nawet brzoskwinie. Teraz jak mam ochote na jakies owocki miksuje je sobie i pije smoothies. trzymaj sie kochana zanka dobrze ze masz juz mame w domu. Koniecznie daj znac jaki kolorek uzyskalas na wloskach.
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chętnie bym poszła na dłuższe L4 ale w Anglii nie dają niestety a i w pracy by sfixowali jakby mnie dłużej nie było więc dziś ostatni dzień mojego słodkiego wylegiwania(choroba mineła czuję się dobrze)więc od jutra znów od 10do18 w pracy ale pocieszam się że 4 paździenrika lecę na 2 tygodnie do Poslki byle to szybko zleciało![]() Cytat:
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
rasberry jak tą płytkę dostałaś zamawiałaś z Polski?
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Sonera na ebay'u angielskim zamowilam
a ze bede w Anglii za tydzien to ja sobie odbiore. Zaraz ci pokaze :http://www.amazon.co.uk/Lynne-Robins...1580812&sr=8-1
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie obierałam i nie obieram zadnych owoców.... nigdy mi to nie zaszkodziło....dzis pierwszy raz...wczoraj tez jadłam jabłko i było wszystko ok....teraz tylko bardzo dobrze myje owoce zanim je zjem a tego lata jadłam i jem bardzo duzo owoców zwłaszcza sliwek, jabłek i winogron
|
|
|
|
|
#2219 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie wczoraj i dzisiaj bardzo boli brzuszek, wczoraj byłam w trasie więc myślałam, że bobasek ciężko znosi podróż a dzisiaj raczej się nie przemęczam (prauję jak zwykle, czyli na pełnyclih obrotach) też pobolewa...mam nadzieję, że wszystko ok z dzidziusiem, na szczęście w czwartek mam wizytę u lekarza;] Cytat:
może później też sobie porobię aktualne zdjęcia Cytat:
|
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno mdłości i wymioty zależą od hormonów, więc wątpię, żeby obieranie owoców coś pomogło.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

nie chce mi się strasznie to raz a dwa, że jakoś tak nie lubie po przerwie wracać do pracy

ale "szczurek śliczny 

jaki jest szybki sposob zeby tego pieczenia sie pozbyc