![]() |
#2191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Tylko zeby ten prysznic nie był za cieplutki bo nie wolno brac kapieli w goracej wodzie... woda nie powinna byc cieplejsza niz 38 stopni....ja tez o tym nie wiedzialam bo uwielbiam goraca wode ale powiedzia mi to mama.....i torche poczytałam o tym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Rozeznanie
|
Fakt, dlatego nie można chodzić do sauny czy na solarium. Też o tym czytałam.
#2193 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Anvi;9022364]
Czytam i tak sobie myślę, że bardzo dzielna jesteś ![]() ![]() QUOTE] Dziękuję Ci bardzo za te słowa, były mi potrzebne, bo mnie się coraz częściej wydaje, że przestaję sobie radzić z czymkolwiek :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
tak tak zgadzam się z tą ciepłą wodą co do kąpieli i pryszniców
![]() w ogóle apetytu nie mam ![]()
#2196 |
Zakorzenienie
|
Sonera, ja mam apetyt na wszystko czego nie wolno. Zwlaszcza na taki prawdziwy smierdzacy plesniowy ser. Ale jako tako nie mam problemow z jedzeniem. Na poczatu 2 miesiaca kiedy mnie mdlilo to niczego niechcialam tknac. Teraz juz jest duzo lepiej
![]()
#2197 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jejku dziewuchy jak ja wym zazdroszecze tych brzuszkow, macie co poglaskac a nie to co ja, maz sie mnie pyta kiedy mi zacznie sie brzuchol powiekszac ![]() chlip chlip |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do konca 1 trymestru mialam ogromny problem z jedzeniem zwłaszcza sniadan ktore jadłam na siłe i jedna kromke 2 godziny....a jak jadłam obiad cyz kolacje to tylko w malych ilosciach i bardzo powoli bo żoładek nie potrafil trawic szybciej...teraz jest lepiej apetyt wrocil na wszystko.... ale mam strasznie przewrażliwiony i wyczulony wech....czyli zapachy ktore przed ciaza mnie nie drazniły wogole, teraz wywołuja u mnie odruchy wymiotne.....i to moze byc cokolwiek...perfum od mojego....zapach gotowanej kapusty....zapach w toalecie.....zapach chleba...ryby... no rozne rzeczy ktore raz mi pachna a raz własnie wywołuja odruch wymiotny....zalezy jakie danego dnia i danej godziny ma kaprysy maluch i żoładek ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2008-09-16 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do wagi to ja przez pierwszy miesiąc przytyłam 2 kg a teraz przez dwa nic, więc, cóż każda z nas tyje inaczej. Spokojnie dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zadomowienie
|
Anemia to brak zelaza czy jeszcze cos? Mi sprawdzili tu zelazo we krwi i pani powiedziala, ze norma jest jakos od 11 do 15 mniej wiecej a ja mam 14.3, wiec wszystko dobrze, ja juz nie wiem, raczej nie jestem panikara i nie zamierzam isc w polsce do przypadkowego gina tylko po to zeby mnie nastraszyl, chcialabym jednak zrobic te badania ktorych tu nie robia no a wyniki przeciez bede wiedziec czy sa w normie, zastanawiam sie tylko nad cytologia, czy nie isc do lekarza zeby mi ja zrobil...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zadomowienie
|
zanka, buziaczek - sliczne brzuszki, takie ciazowe, brawo
![]() Ja na taki musze chyba poczekac, choc zaczynam 17 tydzien... nadal mam tylko walek na dole. A przytylam juz chyba z jakies 5 kilo (nie wiem dokladnie, wagi z kilogramami nie widzialam od lat). Reszcie gratuluje dobrych wynikow badan. Ale sie rozgadalyscie dziewczyny, niecala dobe mnie nie bylo i mam 4 strony do przeczytania.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie zastanawiam czy nie poprosic lekarza za tydzien o zrobienie cytologi bo jeszcze nie robilam bedac w ciazy, robilam ostatni raz w grudniu i mialam lekki stan zapalny brałam globulki ale nie bylam na wizycie kontrolnej....lekarz na 1 wizycie juz w ciazy mnie pytał o cytologie to mu powiedzialam co i jak i na tym sie skonczylo on nic nie powiedzial....powiedzial mi tylko ze mam dosc duza nadżerke ale leczyc to bedziemy po porodzie....w grudniu tez juz wiedzialam o tej nadżerce ale była ona malutka i nie trzeba było jej leczyc bo niby w tym wieku to jest normalne.....tak mi powiedziala lekarka a w ciazy moze ona sie powiekszyc jak u mnie a na koniec ciazy albo sie sama wchłonie albo sie ja leczy po porodzie..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm do końca 2 trymestru to który trymestr Ty już jesteś?bo coś się zakręciłam ![]()
![]() |
#2204 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale wiecie co, gdzieś czytałam, że jak z ciążą jest wszystko ok, to można chodzić na saunę, tylko lepiej nie samemmu, tylko z kimś. Ja nie pójdę, boję się, ale np. wiem, że na rowerze można jeździć po równym, a niektóre dziewczyny za nic na świecie by tego nie zrobiły (ja bym pojeździła, tylko pogoda nie bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam też czasem ochotę na colę, i piję jak gdzieś wychodzimy ze znajomymi, uznałam, że jak wypiję kilka szklaneczek w miesiącu, to nic się nie stanie. Kawę piję za to bardzo żadko i bezkofweinową, no i latem piłam piwko bezalkoholowe (nie Żywiec, bo Żywiec jest niskoalkoholowy, a któreś jest bezalkoholowe, ale nie pamiętam które). A co do apetytu, mi już wrócił, ale pierwsze 3 miesiące były tragiczne... bałam się że niedożywiam maluszka, ale lekarz mnie uspokoił, że maluszek to sobie poradzi, najwyżej ja schudnę, ale on wszystko dostanie, wyssie ![]() A teraz jem normalnie, jak przed ciążą, mogę już patrzeć na mięso przynajmniej, bo wcześniej nie mogłam nawet spojrzeć ![]() A z innej beczki - dziewczyny z Warszawy - gdzie zamierzacie rodzić? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe sorki miało byc do konca 1 trymestru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tu link do strony informacyjnej programu: http://www.aktywne9miesiecy.pl Acha i jakieś zajęcie prowadzą też jeszcze w Gymnasionach:http://www.gymnasion.pl/planyzajec.p...=15&idMiasta=7 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się nie mogę doczekać póki co 20tygodnia bo cały czas sie martwie czy wszystko dobrze z maluszkami tymbardziej jak mnie ten dół brzucha w pachwinie tak pobolewał wczoraj bardzo długo i dziś chwilami też coś czuje ![]() ![]() Co do coli to też mam ochotę czasem i troszki piłam przyznaję się jak było mi niedobrze bo to mi pomagało ![]() Zmykam pod ten prysznic bo w koncu nigdy się nie zwlokę ![]()
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czemu na L4 do końca?? ![]()
![]() |
#2209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No na L4 bo... bo mi dobrze w domku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomozcie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
mama już w domu
ja kupiłam farbę srebrzysty średni popielaty blond bardzo ładnie na opakowaniu wygląda. Chyba jutro go wypróbuję ![]()
#2212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno migdały ale nie sprawdzałam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
Charlotte ja bede w Warszawie za miesiac
![]() ![]() buziaczekk a jablko obralas? ja odkad sliwke ozbaczylam w toalecie obieram wszystko. Przed sliweczka tez staralam sie obierac jablka, a nawet brzoskwinie. Teraz jak mam ochote na jakies owocki miksuje je sobie i pije smoothies. trzymaj sie kochana ![]() zanka dobrze ze masz juz mame w domu. Koniecznie daj znac jaki kolorek uzyskalas na wloskach.
#2215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
rasberry jak tą płytkę dostałaś zamawiałaś z Polski?
#2217 |
Zakorzenienie
|
Sonera na ebay'u angielskim zamowilam
![]() http://www.amazon.co.uk/Lynne-Robins...1580812&sr=8-1
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie obierałam i nie obieram zadnych owoców.... nigdy mi to nie zaszkodziło....dzis pierwszy raz...wczoraj tez jadłam jabłko i było wszystko ok....teraz tylko bardzo dobrze myje owoce zanim je zjem a tego lata jadłam i jem bardzo duzo owoców zwłaszcza sliwek, jabłek i winogron ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie wczoraj i dzisiaj bardzo boli brzuszek, wczoraj byłam w trasie więc myślałam, że bobasek ciężko znosi podróż a dzisiaj raczej się nie przemęczam (prauję jak zwykle, czyli na pełnyclih obrotach) też pobolewa...mam nadzieję, że wszystko ok z dzidziusiem, na szczęście w czwartek mam wizytę u lekarza;] Cytat:
może później też sobie porobię aktualne zdjęcia Cytat:
![]()
![]() |
#2220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno mdłości i wymioty zależą od hormonów, więc wątpię, żeby obieranie owoców coś pomogło.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.