![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Everyday Minerals
Wklejam zdjecia pedzli EDM i dla porownania ich odpowiedniki z Sephory. Zdjecia troche ciemne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już od pewnego czasu mam zamiar skompletować sobie zestaw pęczli EDM. Dzięki za zdjęcia !!! Nie spodziewałam się, że Foundation Brush jest taki duży. Nie mogę znaleść na stronie EDM pędzelka drugiego w kolejności na pierwszym zdjęciu, czyżby go wycofali? Chciałam Was jeszcze podpytać w jaki sposób myjecie swoje pędzle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponieważ dzisiaj prawie cały dzień siedziałam w domu, to postanowiłam trochę poeksperymentować. Tak więc po nałożeniu podkładu Fair Neutral Intensive nałożyłam płasko ściętym pędzlem delikatną warstwę korektora Intensive Fair na całą twarz. Ku mojemu wielkiem zdziwieniu zakrył całkowiecie moje piegi, a twarz wyglądała jak po przeróbce w PS. ![]() ![]() ![]() Aha, jakby kogoś kusił kiedyś korektor Sky Blue - odradzam. ![]() ![]()
![]() |
#395 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pędzel do podkładu i korektora myję po każdym użyciu ciepłą wodą i szamponem Bambino. Pędzle do pudru sypkiego/różu myję zwykle raz na tydzień w ten sam sposób. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Dobre jestescie w zgaduj-zgadule
![]() Zgadza sie, drugi pedzel od lewej jest do korektora (wybralam ten zamiast do cieni, bo jest sciety w szpic). Ja pedzle umylam w zelu do mycia twarzy, wypraly sie swietnie, az sie robila pianka, takie to wlosie jest delikatne, i uwaga - nie wypadl ani jeden wlosek z zadnego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super kompilacja zdjęć róży w jednym miejscu -> https://www.everydayminerals.com/for...p?topic=5945.0 Można je powiększać przez wklejenie źródła zdjęcia do nowego taba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny - dziękuję bardzo za odpowiedzi
![]() Właśnie wczoraj umyłam mój pędzel do podkładu szamponem i byłam przerażona, ze coś nie tak z nim - bo rano jeszcze był mokry, a teraz też nie jest całkowicie suchy. Macie racje, ze dłużej schnie bo jest bardziej zbity. Nanomi prosiłabym Cię o opinie, jak tylko przetestujesz Start to Finish Sunlight. Mam też na niego ochotę. Ja testowałam Start to Finish Soft Bronze i jest tak jak mówi frantic, makijaż ładniej się trzyma (tylko ten kolor, to dla mnie na lato, fair - mógłby być za jasny). Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nanomi ta kolekcja zdjęć róży jest świetna - kopalnia wiedzy po prostu. ![]()
![]() |
#400 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Pisze bardzo wstepnie
![]() Pedzle w dalszym ciagu boskie ![]() Gruby, plasko sciety do podkladu idealnie naklada mineraly (probowalam podklady na mokro), bez smug, jendolita warstwa, swietnie tez roztarl nalozony potem brazer (mam Rhea) - to sie nazywa idelanie wymodelowana twarz - nie widac gdzie sie kolor zaczyna, a gdzie konczy. Sciety do rozu - bosko naklada roz, miekko, delikatnie, nie ma efektu przegrzanej baby, kolor rozu Pink Ribbon, tez bardzo w porzadku, daje lekki, orzezwiajacy glow ale delikatnie. Kabuki do cieni - rewolucja! Mam gleboko osadzone oczy i moj makijaz oka ograniczal sie do cieniowania w obrebie ruchomej powieki, a teraz bez problemu wyciagam smuge koloru az pod luk brwiowy (oczywiscie idac w gore stopniowo wybladzam kolor) i wyglada to super, wreszcie wiem, po co dziewczynom z Youtube pedzel do rozcierania z MAC ![]() Co do mineralow... Jednak podklady mineralne to chyba nie dla mnie. Albo ja mam za duze wymagania albo cera sie buntuje ale na mnie te mieneraly widac. Ja jestem przywyczajona do samego kremu, korektora i pudru i jak naloze ta kryjaca maziaje na twarz, to owszem kolor super, cera jednolita, wreszcie zgaszony rumien ale kurka - widac, ze mam podklad na twarzy, a po kilku godzinach calosc zaczyna jeszcze odstawac i tworzyc jakby skorupke - nie podoba mi sie to. Na razie uzylam tylko formuly Intensive, moze z Original Glo bedzie lepiej, dam znac. Aha, Buff - Fair Neutral oraz Ivory, za rozowe na mnie sie robia, Beige - Sandy Fair w porzadku, Golden Fair - za zolty. Cien sypki Casual Friday - bardzo fajny, intensywny, ciemny fiolet, bezproblemowy w roztarciu pedzlem kabuki, nie zbiera sie w zalamaniu. Korektor Pearl Beige - jako korektor pod oczy fatalny, jako rozsietlajacy cien - bomba! Zmrozony niczym snieg, w zimowy poranek, gdy ostre slonce skrzy snieg milionami iskier, to jest wlasnie to - polecam zastosowac jako cien ![]() Roz Pink Robbon - bardzo ladny, z drobinkami, taki odswiezajacy. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podkładu, to może faktycznie wypróbuj formułę original glow. Jest naprawdę lekka, ładnie i naturalnie rozświetla skórę, dla kogoś kto w ogóle nie używa podkładów może być w sam raz. Intensive daje faktycznie mocne krycie, mi dopiero po paru tygodniach udało się w 100% dobrze go nakładać, tak by mieć mocne krycie, a jednocześnie by nie było widać podkładu. I jeszcze jedno. Czy Pink Ribbon jest mocno chłodnym różem, czy też jest lekko ciepły? Widziałam jego fotkę, ale wolę się upewnić. ![]()
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiscie kabuki do cieni jest ogromny. Rozciera wszystko, nie zostawia zadnych konturow i lini, tylko delikatne przejscie od koloru do golej skory. Jezeli bedzie sie wykonywac makijaz wiecej niz dwoma kolorami, to rzeczywiscie jego gabaryty moga troche przeszkadzac, mianowicie - rozetrze wszystko do szczetu, niemniej, uwazam, ze wart jest zakupu
![]() Ja sie pomalowalam dzis tak - nasypalam odrobine cienia Casual Friday na pokrywke i pomazialam po niej pedzlem, potem strzepalam i troche proszku zlecialo z wlosia do pokrywki. Nastepnie przylozylam pedzel prostopadle do zewnetrznego kacika i zaczelam robic kolka, jakby wcierajac cien, kierujac sie jednoczesnie wzdluz zalamania powieki, tak gdzies do 2\3 dlugosci (nie siegnelam wzdluz zalamania az do wewnetrznego kacika), potem jeszcze krotko smarowalm pedzlem w te i z powrotem wzdluz zalamania, zebralam resztke cienia z pokrywki i znow nalozylam koleczkami w samym tylko zewnetrznym kaciku zeby nadac mu glebi. Potem wzielam wilgotny pedzel od korektora i nanioslam odrobine Pearl Beige na ruchoma powieke - od wewnetrznego kacika do mniej-wiecej 2\3 ruchomej powieki i musnelam lekko luk brwiowy. O dziwo oba kolory swietnie sie polaczyly i juz nie bylo potrzeby poprawiania fioletu. Jest to zupelna odwrotnosc tego, co robie zazwyczaj, bo z zasady najpierw maluje cala ruchoma powieke jasniejszym kolorem, a dopiero potem zaznaczam zewnetrzny kacik i zalamanie ale na odwrot jakos tez mi wyszlo ![]() Roz Pink Ribbon, jest minimalnie zlamany ciepla nuta ale naprawde lata swietlne obok ciepla lezal, ogolnie na skorze daje chlodny odcien, bo i drobinki ma srebrne. W porownaniu z Soft Touch, to ST daje zdecydowanie bardziej cielisty, cieply odcien niz PR. |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
vril dziękuję za tak dokładny opis. Jako że posiadam i korektor Pearl Beige i cień Casual Friday, to jutro spróbuję takiego samego makijażu oka.
![]() ![]()
#405 |
Zadomowienie
|
Do mnie przyszły dziś pędzelki
![]() ![]() ![]() Wyjątkowo krótko czekałam na przesylkę - 10 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Eh, przesilenie jesienne mnie wysuszyło, chyba muszę wrócić do kremowania się. Nie lubię kremów. ![]() A to moje zamówienie (większość to chomicze zapasy mojego ulubionego podkładu). Edytowane przez Nanomi Czas edycji: 2008-09-17 o 19:57 Powód: dodałam zdjęcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
dziś dostałam w swe ręce 5 pędzli The Body Shop , które mnie zachwyciły i ucieszona postanowiłam nie kupowac już pędzli EDM, przynajmniej na razie
![]() Dziewczyny, czy Soft Bronzer na pewno jest taki soft? A odcień? Ma w sobie pomarańcz czy raczej jest herbatnikowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Właśnie zorientowałam się, że mój monitor totalnie przekręca kolory... Róże wychodzą fioletowe, w ogóle wszystko dostaje jakiegoś fioletu... Aż boję się pomyśleć, co będzie, jak przyjdzie paczka...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
Dziś przetestowalam kolejne dwa kolory podkładów - Light Olive i Sunkissed Fair. Light Olive bardzo na mnie ściemniał, zrobił sie ciemniejszy niż Light. Mam też Winged Butter i niestety ten też źle na mnie wygląda
![]() Dziś też wypróbowałam puder Natural Reflections Light. Pomimo tego, ze wydaje się bardzo jasniutki - ciemnieje ![]() Soft Bronze jest genialny! Zakochałam się w nim od pierwszego użycia! Od dawna poszukiwałam pudru do modelaowania twarzy, a większość brązów do tego przeznaczonych jest za ciemna dla bladolicych. Ten jest świetny! Naprawdę delikatny, nie odcina się od skóry. Myślę, ze zostanę przy nim na dłużej ![]() Róż Soft Touch jest bardzo delikatny i bardzo jasny. Na mnie prawie w ogole go nie widać ![]() Co do pędzli, ścięty jest bardzo miły, ale dla mnie trudny w użyciu. Myślę, ze to dlatego, ze przyzwyczaiłam się do twardszego włosia, a to jest tak miękkie, ze musze robić mniejsze, deliktaniejsze ruchy koliste. Ale przyznam, ze podkład nakłada się (na mokro) o wiele lepiej niż kabuki inglota. Podkład jest lepiej stopiony ze skórą, aczkolwiek na początku sprawia wrażenie, jakby miały być smugi. To jednak po chwili mija i powierzchnia pięknie się wyrównuje pod wpływem ruchów pędzla. Wypróbowałam też kabuki. Bardzo przyjemny w nakładaniu pudru ![]() mam jeszcze pytanie do was. czy można zamówić dwa zestawy bezpłatne, czy wolno tylko jeden na jedno zamówienie? |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
wilhelmino mozna zamówić tylko jeden zestaw bezpłatny na każde zamówienie.
![]()
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnośnie 2 zestawów próbek bezpłatnych - ja próbowałam eksperymentalnie, ale napisało mi (przy próbie dodania do koszyka), że doceniają moje zainteresowanie, ale drugiego nie dadzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
Ja się mimo wszystko nadal troszkę gubię..
które produkty to korektor , podkład..widze tez rozdzielenie na podkład końcowy ... średnio orientuje się w angielskich nazwach ![]() pomóżcie gapie :P i jeszcze jedno..jakie produkty zamówić by wykonać pełny makijaz?? nie chodzi mi o konkretne nazwy cieni czy podkładów ale które to są z tych wymienionych w zakładce make up.. np. korektor , potem , podkład no i roz na koniec.. bylabym wdzięczna za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
oj
![]() przepraszam za zaśmiecanie forum..już przeczytałam co jest co... ![]() teraz puytanie czy faktycznie przesyłka za 5 bezpłatnych próbek wynosi 4,5 dolara ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
po zalogowaniu sie i dodaniu do koszyka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki wam za odpowiedzi
![]() Rzeczywiście nie da się dodac drugiego zestawu próbek ![]() A wiecie może jak to jest z opłatą za shipping? Przy pierwszym zamówieniu zapłaciłam 10$, przy drugim 11$, a teraz mi podało zaporową cenę - 19$! Cały czas wybieram USPS. Czemu te ceny tak się różnią? Prawie 20 dolarów to już lekka przesada. Czy to dlatego, ze dolar poszedł w górę? |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Czyli bezpłatne próbki można zamówić tylko raz ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.