PoKaŻ NOGI!!! Byly juz brzuchy i nawet pupa..... - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-16, 07:56   #2461
vadi
*sportaddict*

Dot.: PoKaŻ NOGI!!! Byly juz brzuchy i nawet pupa.....

Cytat:
Napisane przez JessSuz Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie jakie ćwiczenia byłyby dobre na zmiane z rowerkiem stacjonarnym (2-x w tygodniu po 40 minut) żeby ładnie wymodelować nogi?
Bo ktoś tu kiedyś pisał że te same ćwiczenia powodują przyrost tłuszczu czy może ja źle zrozumiałam
aeroby, stosowane systematycznie jako jedyna forma ćwiczeń, powodują przywyknięcie organizmu do innego gospodarowania energią i spowolnienie przemiany materii. dlatego należy je przeplatać z HIIT'em lub/i siłowymi.

żadne ćwiczenia nie powodują przyrostu tłuszczu o.O
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 07:57   #2462
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ktoś tu kiedyś pisał że te same ćwiczenia powodują przyrost tłuszczu czy może ja źle zrozumiałam
Chyba coś Ci się pomieszało Same aeroby np. to i owszem, w efekcie ostatecznym powodują otłuszczenie ciała, ale łączone z siłowymi nie
Stary 2008-09-16, 08:15   #2463
mmooonia
Rozeznanie

[1=589c74df79962c61509f6b9 f72c24225a252fd9f_66fc7ef 222693;9017807]Ćwiczyc tak naprawde zaczęlam w sierpniu w zeszlym roku,przedtem skakalam na jakichs aerobikach czy z plytami dvd ale zauwazylam zmiany jak zaczelam cwiczyc silowo plus zmiana diety mam na mysli ciemne pieczywo brazowy ryz,bialko,woda itp. ciezko powiedzieć ile czasu to moze zajac bo kazda z nas jest inna ,startuje z innego miejsca -ja jakos specjalnie nie zrzucalam kg chcialam sie pozbyc boczkow i takie tam,ale widze ze schudlam...Ja ze tak powiem uwielbiam sie spocic podczas cwiczen wtedy jestem zadowolona ,w ten sposob sie relaksuje [ ]wiec nie powiedzialabym ze to jakies wyrzeczenia czy katorga,jedzonko owszem na poczatku sie troche przestawilam ale juz jest ok choc nadal zapach cieplych buleczek doprowadza mnie do obledu(hehe kiedys przez te bulki sama zmienilam sie w bule chodzaca)Jakiejs konkretnej diety to nie stosuje po prostu staram sie zamieniac rzeczy na bardziej wartosciowe dla organizmu

W wakacje odlozylam silownie na koszt rowerka i marszobiegow ale przyznam ze niesystematycznie
no i teraz znowu powracam do regularnych treningów 3 razy w tygodniu
tu sa bardzo fajne cwiczenia podwieszone na fitnesie ,jedyne co trzeba to wybrac sobie dla siebie najlepsze,do tego jakas dobra muzyczka i jedziemy

Co ja sie tu wypowiadam -jak zabka i społka dobrze wszystko pisza,nic nowego nie wymyslilam niestety zeby to opatentowac

Mmooonia ty to widze masz pojecie w temacie-pewnie mnie chcesz sprawdzic tylko

[/quote]

Hehe sprawdzam sprawdzam czy na takie efekty trzeba duzo czasu, wiem ze kazda z nas jest inna ale tak przykladowo sie pytam Bo ja przez dwa lata chodzilam na aerobik itp. [stwierdzam po 2 latach ze to bylo po prostu mile spedzanie czasu bo efektow na plus zadnych] a od paru miesiecy zabralam sie wlasnie za cwiczenia silowe ktore uwielbiam na poczatku bylo regularnie, pozniej mniej , przez wakacje mialam ponad miesiac przerwy i teraz wracam do regularnych treningow 3 razy w tygodniu [do tego bede miala basen 2 razy w tygodniu ] . Nie chce sie odchudzac, chce miec bardziej umiesnione cialko takze mysle ze ruszam z podobnego punktu co Ty I wlasnie zastanawialo mnie czy jakos twardo sie trzymasz diety. Ja tez pozamienialam pieczywo na ciemne, dolozylam duzo wiecej bialka, staram sie w miare prawidlowo komponowac posilki no i nie opuszczac zadnego [zaczelam sie od jakiegos czasu mocno trzymac przed i potreningowych co uwazam za sukces hehe] . Oczywiscie tez nie patrze na jedzenie tak sztywno bo jak zjem nieraz cos slodkiego to nie bije sie po lapach Widze juz jakies efekty ale na razie male [niestety przerwy w treningach nie wyszly na dobre hehe ]. W kazdym razie gratuluje efektow i zycze dalszych dzieki za info hehe

"Nie okłamuj samej siebie, po prostu więcej trenuj" Soria

mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 15:19   #2464
JessSuz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
aeroby, stosowane systematycznie jako jedyna forma ćwiczeń, powodują przywyknięcie organizmu do innego gospodarowania energią i spowolnienie przemiany materii. dlatego należy je przeplatać z HIIT'em lub/i siłowymi.

żadne ćwiczenia nie powodują przyrostu tłuszczu o.O
Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Chyba coś Ci się pomieszało Same aeroby np. to i owszem, w efekcie ostatecznym powodują otłuszczenie ciała, ale łączone z siłowymi nie
A teraz mam takie głupie pytanie, jeślisię tak ćwiczyło przez 1-2 tygodnie to jeszcze nic się nie stało z metabolizmem?

I oczywiście dziękuje za informacje
JessSuz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 18:10   #2465
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz mam takie głupie pytanie, jeślisię tak ćwiczyło przez 1-2 tygodnie to jeszcze nic się nie stało z metabolizmem?

I oczywiście dziękuje za informacje
Spokojnie, nic się nie stało, mowa raczej i długotrwałym wysiłku aerobowym

A Ty po prostu pamiętaj, że dieta to podstawa, a dodatkiem do niej sa ćwiczenia siłowe + aeroby/HIIT (wpisz w wyszukiwarkę, znajdziesz mnóstwo na ten temat, ja teraz nie mam czasu szukać ) zamiennie lub łączone - jeśli łączysz to ćwiczenia siłowe najpierw, po nich aeroby, bo zestaw ten pozwala na optymalne efekty
Stary 2008-09-16, 19:11   #2466
daruniaa01
Wtajemniczenie

Dziewczyny sliczne macie nogi , naprawde...........
To moje:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nogi.JPG (22,0 KB, 484 załadowań)
daruniaa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 19:15   #2467
Djapira
Zadomowienie

mmooonia, napiszesz szczegółowiej dlaczego aerobik był dla Ciebie miłym spędzeniem czasu? Zdobyłaś doświadczenie i jestem ciekawa co o tym napiszesz

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 20:12   #2468
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tych aerobów - jeśli chcę utrzymać wagę, nie chudnąć, to chyba nie muszę wplatać ćw. siłowych między aeroby?? od tego chyba nie przytyję

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 20:30   #2469
589c74df79962c61509f6b9f72c24225a252fd9f_66fc7ef222693
Konto usunięte

daruniaa01 ale masz super girki takie dlugasne no nic tylko pozazdroscic
589c74df79962c61509f6b9f72c24225a252fd9f_66fc7ef222693 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 20:32   #2470
daruniaa01
Wtajemniczenie

Dlugasne? nie zartuj moze dzieki obcasom tak wygladaja ale dlugimi to ja bym ich nie nazwala ale tak czy inaczej dziekuje za komplement
Twoje tez sa super, zreszta jak i inne czesci ciala
Stary 2008-09-16, 20:36   #2471
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daruniaa01 Pokaż wiadomość
Dlugasne? nie zartuj nawet moze dzieki obcasom tak wygladaja ale dlugimi to ja bym ich nie nazwala ale tak czy inaczej dziekuje za komplement
Twoje tez sa super, zreszta jak i inne czesci ciala
piekne jezdzisz na rowerku moze?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 20:43   #2472
daruniaa01
Wtajemniczenie

Jejku dziewczynki, dzieki, nie spodziewalam sie takich milych slow
Nie, nie jezdze na rowerku....z jakies pol roku temu na steperku troche chodzilam, ale to naprawde troche a ogolnie na nozki to nie robie zadnych typowych cwiczen....jedynie cwicze pupe z Tamilee i tam jakby nie patrzec pracuja duzo nozki, wiec to moje jedyne cwiczenia
Stary 2008-09-16, 22:27   #2473
mmooonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
mmooonia, napiszesz szczegółowiej dlaczego aerobik był dla Ciebie miłym spędzeniem czasu? Zdobyłaś doświadczenie i jestem ciekawa co o tym napiszesz
Chodzi mi o to ze byl milym spedzeniem czasu jako ze nie przyniosl mi w sumie zadnych efektow Moze tak, chodzilam przez dwa lata dwa razy w tygodniu w sumie regularnie, zdarzaly sie wyjatki ze raz ale to baardzo rzadko. Chodzilam na takie zajecia na ktorych uzywalo sie nieraz gum, jakis hantelek, motylka, pilki, zazwyczaj bylo tak ze pol godziny skakania jak osiol w ukladzie hehe a nastepne 20 cwiczenia na macie [niektore byly baardzo meczace, nie bylo w sumie obijania sie na tych zajeciach] no i pozniej rozciaganie.
Nie mowie ze to bylo zle doswiadczenie bo jakby nie patrzec przez te dwa lata wygladalam ciagle tak samo, jak przestalam chodzic na aerobik to mi troche przybralo w nogach, ale zaczelam plywac i cwiczyc silowo zeby to nie poszlo dalej w zla strone :P moze jakbym nie chodzila przez te dwa lata i nie robila nic poza tym to bym przytyla, ale nie zauwazylam wiekszej zmiany w wygladzie ciala na co w sumie liczylam. Ale sie przeliczylam hehe ale ten brak wiekszych efektow mogl byc spowodowany tez tym ze calkowicie nie trzymalam sie posilkow okolotreningowych, wtedy w ogole nie wiedzialam ze sa jakies takie zasady ktorych sie trzeba trzymac, raz jadlam to, raz cos innego, nieraz pewnie nic nie zjadlam [teraz juz nie pamietam ] i to moglo duzo zaprzepascic. Ale teraz po prostu nie wierze w cudowne aerobiki w osiedlowym klubie hehe
Mysle ze to moze byc ewentualnie dobry przerywnik przy cwiczeniach silowych jezeli ktos lubi takie grupowe zajecia

Ojjj ale sie rozpisalam

"Nie okłamuj samej siebie, po prostu więcej trenuj" Soria

mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 23:58   #2474
amelkagda
Raczkowanie

jestem tutaj nowa ale zauważyłam, że większość wklejonych tutaj fotek przedstawia strasznie szczupłe nogi, ja sama mam bardzo chude nogi, co jest jedną z moich największych zmór, bo zawsze podobały mi się nogi wysportowane, z mocno zaznaczonymi łydkami i mięśniami...

ale teraz po kilku latach ćwiczeń i uprawianiu kilku dyscyplin sportu: pływania, sztuki walki, biegania i to to dość intensywnie bo kilka razy dziennie miałam treningi wiem, że natury się chyba nie pokona, bo mimo iż np. łydki potrafiły się powiększyć o 1,2 cm to kolana nadal pozostają kościste :/ czy słyszałyście o jakiś ćwiczeniach, które potrafią sprawić, żeby kolana były mniej wystające i kościste?????

ano i macie piękne nogi wszystkie
amelkagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 07:35   #2475
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tych aerobów - jeśli chcę utrzymać wagę, nie chudnąć, to chyba nie muszę wplatać ćw. siłowych między aeroby?? od tego chyba nie przytyję
Iza, chodzi o to, że tak jak na początku aeroby przyspieszają metabolizm to.... z czasem organizm przyzwyczaja się do nich i aby były efekty trzeba ćwiczyć zdecydowanie intensywniej, jak np. regularnie ćwiczyć i przestaniesz ćwiczyć to momentalnie tyjesz, bo do utrzymania wagi musis utrzymać zerowy bilans energetyczny, prawda?
Stary 2008-09-17, 09:04   #2476
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie jezdze na rowerku....z jakies pol roku temu na steperku troche chodzilam, ale to naprawde troche a ogolnie na nozki to nie robie zadnych typowych cwiczen....
bardzo duża motywacja na forum fitness

ile masz wzrostu? Ogólnie ładne nóżki, a najbardziej podobaja mi sie Twoje kolana. Fakt, że wole oglądać wynik czyjejś ciężkiej pracy

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 19:49   #2477
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Iza, chodzi o to, że tak jak na początku aeroby przyspieszają metabolizm to.... z czasem organizm przyzwyczaja się do nich i aby były efekty trzeba ćwiczyć zdecydowanie intensywniej, jak np. regularnie ćwiczyć i przestaniesz ćwiczyć to momentalnie tyjesz, bo do utrzymania wagi musis utrzymać zerowy bilans energetyczny, prawda?
rozumiem czyli przykladowo cwiczac aerobowo codziennie i jedzac plus minus tyle samo, na u jest ok?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 19:51   #2478
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

dziewczyny, czy wy też wieczorem macie takie ciężkie, spuchnięte i zbite nogi.. ? szczególnie jak się nic nie ruszacie?
Stary 2008-09-17, 19:56   #2479
Eowina1818
Wtajemniczenie

Nóżki w glanach ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nogi.jpg (29,9 KB, 121 załadowań)

Zapraszam na bloga:
http://eowinymakijaze.blogspot.com/
Eowina1818 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 22:09   #2480
Djapira
Zadomowienie

mmooonia bardzo Ci dziękuje za wyczerpującą odpowiedź
No właśnie sęk w tym że lepiej zmienić ciało

Mad Women masz piękne ciało, obejrzałam wszystkie części które dałaś
Ja mam hopla na punkcie nóg, może dlatego, że są w najgorszym stanie.

Myślę nad siłowymi, ale boje się, że nie schudnę, nie zgubię cm.. Wiem, że aby wyrobić mięsnie trzeba dodatniego bilansu,ale mam jakieś mylne wyobrażenie tego wszystkiego. Możecie mi to jakoś wytłumaczyć?

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 12:56   #2481
daruniaa01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koKOro Pokaż wiadomość
bardzo duża motywacja na forum fitness

ile masz wzrostu? Ogólnie ładne nóżki, a najbardziej podobaja mi sie Twoje kolana. Fakt, że wole oglądać wynik czyjejś ciężkiej pracy
Tak,wiem,wiem, widzialam ze niezbyt mile jest tu widziane jak ktos napisze ze nic nie robi.... ale tak jak napisalam to nie jest tak ze nic-przy tych cwiczeniach na pupe glownie pracuja nogi wiec nie wykonujac typowych cwiczen ulozonych dla nog i tak sa cwiczone
ladne kolana?hmm nigdy sie nad nimi nie zastanawialam ale dzieki za mile slowo wzrostu mam 166 pozdrawiam
Stary 2008-09-18, 17:09   #2482
69love69
Zakorzenienie

moje golonki dawno fitnessu nie widziały ;/
nie są krzywe, tylko tak koślawo stanęłam ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF8002.JPG (60,1 KB, 196 załadowań)
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-18, 21:04   #2483
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Tak,wiem,wiem, widzialam ze niezbyt mile jest tu widziane jak ktos napisze ze nic nie robi....

no w końcu to forum fitness czyli pracy nad swoim ciałem !!!

co do kolan, to ja mam "bułki", a Twoje są takie ładne, kościste bardziej ja musze spalić tłuszcz ciężką pracą

zakorzenienie
Stary 2008-09-19, 09:08   #2484
daruniaa01
Wtajemniczenie

Cytat:
no w końcu to forum fitness czyli pracy nad swoim ciałem !!!

co do kolan, to ja mam "bułki", a Twoje są takie ładne, kościste bardziej ja musze spalić tłuszcz ciężką pracą
Ale jakby nie patrzec cos cwicze wiec jak...jestem usprawiedliwiona?
a nie pamietasz na ktorej str wklejalas swoje nozki? Bo przeczytalam z 90% postow ale juz jakis czas temu i nie pamietam czy wklejalas i ktore byly Twoje.....a chetnie zobaczylabym te "bulki" hehe i zapewne masz ladne nozki ale rozumiem,ze nam samym zawsze sie cos w sobie ne podoba
Stary 2008-09-19, 09:37   #2485
koKOro
Zakorzenienie

dla kogoś kto ćwiczy na siłowni itp. to coś robienie, to wiesz

nie wklejałam nigdy swoich nóg, tutaj naprawdę nie mam skrzywienia, może nie są najgorsze, ale tłuszcz zbiera mi się w dolnym partiach, żebra wystają, a celulit na łydkach. Zresztą długo to tak trwa, więc ciężko będzie organizm dźwignąć do zmian, ale zamierzam się zawziąć, jak będą dobre rezultaty to wkleje wtedy różnice.

zakorzenienie
Stary 2008-09-19, 09:41   #2486
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
dla kogoś kto ćwiczy na siłowni itp. to coś robienie, to wiesz

nie wklejałam nigdy swoich nóg, tutaj naprawdę nie mam skrzywienia, może nie są najgorsze, ale tłuszcz zbiera mi się w dolnym partiach, żebra wystają, a celulit na łydkach. Zresztą długo to tak trwa, więc ciężko będzie organizm dźwignąć do zmian, ale zamierzam się zawziąć, jak będą dobre rezultaty to wkleje wtedy różnice.
No, to ja trzymam kciuki za Ciebie i za siebie Zebym mogła któregoś dnia wkleic takie zdjęcia jak Mad
Stary 2008-09-21, 18:26   #2487
1stLaDy
Wtajemniczenie

a co mi tam pokaze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP7356.JPG (13,2 KB, 368 załadowań)

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 21:16   #2488
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
No, to ja trzymam kciuki za Ciebie i za siebie Zebym mogła któregoś dnia wkleic takie zdjęcia jak Mad

dziękuje Ci ślicznie, w takim razie ja 3mam również kciuki za Ciebie wierze, że ciężką pracą można wiele

zakorzenienie
Stary 2008-09-21, 22:03   #2489
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1stLaDy Pokaż wiadomość
a co mi tam pokaze
a co one mają wspólnego z fitnessem?
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 22:40   #2490
Agula 88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1stLaDy Pokaż wiadomość
a co mi tam pokaze
ładne nogi
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości