|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Leleth hihihi widziałam już ten wątek
![]() Założyłam nową pościel, wersja iście królewska ![]() ![]()
#4232 |
Wtajemniczenie
|
Anisiu ja w talii mam jeszcze do zgubienia 10 cm. Mam teraz 76, przed porodem było 66. Talią jednak się bardzo nie martwie, boje się, że w biodrach nie wróce do 90.
Ja w swoje spodnie przedciążowe to wchodze tylko w 4 pary ![]()
#4233 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pokażę Wam jaką czapę wylicytowałam dla Oli i 3 pary kapciochów, żeby jej było ciepło w stópki.
http://www.allegro.pl/item434952090_..._62_68_74.html http://www.allegro.pl/item437468159_...mies_nowa.html
#4234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasiulka super pościel. Gdzie kupiłaś i ile płaciłaś? Z ochroniaczami w kąplecie była? Kasiulko Ty kiedyś wklejałaś zdjęcie opaski dla Oli. Czy tą opaske kupiłaś by jej uszka nie odstawały? Bo mojej Ali ciągle się jedno uszko podwija i w sumie to nie wiem co mam zrobić by się tak nie działo.
![]() |
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy kolejny dzien marudy. Kupa wystrzelila znowu w powietrze i zapaskudzila tym razem drzwi.. Anisiu czy u Ciebie kupka jest tez pienista? bo normalnie zaczynam sie martwic.. No i od kilku dni mam pobudke dokladnie co 2 h w nocy, a w dzien nie spimy najlepiej, wiec normlanie padam na twarz ze zmeczenia. A spodenki super i jak dojda to sie pochwal. Ja terz z moja figura to odpadam ze spodni bialych, choc mam taka boska pare, ktore musza poczekac kto wie ile. Co prawda w spodnie sprzed ciazy zaczelam wchodzic ale jescze sa obcisle..w koncu brakuje mi ejsczez jakies 5 kg. A bluzki to musialam kupic nowe bo moje bry zrobily sie podwojne ![]() Kasiulka ksiezna Aleksandra ma wyro iscie krolewskie. Zrob jej fotke jak juz bedzie sie nim rozkoszowala ![]() Elu Masio sliczny, a jego braciszek tez mial skaze bialkowa? Jowiszku, ja tez jak sie pakowalam, to okazalo sie, ze samochod jest za maly i nza raty wozilismy hihihi. Trza pomyslec o nowym samochodzie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Dorbarku za pościel to jak za zboże zabulilam, uważam że ta cena jest przesadą, ale pościel mi się ogromnie podobała
![]() Kochana ja opaseczki kupuję dla ozdoby i w domciu Olcia w nich pomyka, ale uszka jej nie odstają choć czasem się wygnie na momencik przy leżeniu, jednak pomysł jest bardzo dobry. Opaska mogłaby sie fajnie sprawdzić, żeby trzymać uszko ![]() ![]() Marticia kochana obiecuję foteczki z Olą w środku ![]()
#4238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana ja też dwa razy przykleiłam Ali uszko plastrem, ale tak płakała jak odklejałam, ze mi się starsznie głupio zrobiło, ze dziecko męcze i już więcej tego nie powtórzyłam. Będę musiała jej kupić jakąś opaske. A pościel rzeczywiście droga, ale jak bym miała kase to nie szczędziłąbym na niczym dla Małej. Marticio ja mam jeszcze z8 kg do zrzucenia . stanęlam na 62 i nie chce więcej zejść. Musiałam skrócić paznokcie, poniewaz Małą udrapnęłam pod oczkiem, nawet nie wiem kiedy to zrobiłam.
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Papucie i czapka tez świetne ![]() A my wróciłyśmy z wizyty.Nastka strasznie sie tam rozkręcila i cały czas gadała jak najeta ![]() ![]() ![]() Normalnie dzisiaj przechodzi samą siebie.Nawet 2 razy usneła sama w łóżeczku... A tu fotki z wizyty. 1.Anastazja z ciocią 2.Natalka
![]() |
#4241 |
Wtajemniczenie
|
A to próbka strojów dla Nastki jak troche podrosnie
![]()
![]() |
#4242 |
Wtajemniczenie
|
Marticio ja jestem niska bo mam zaledwie 160 dlatego nigdy moja waga nie przekraczała 52kg (przed ciązą oczywiście bo w końcówce to miałam ok 77kg
![]() Bardzo bym chciała wrócić do tych 52. Ja nigdy biustu nie miałam, zawsze miałam małe A, teraz mam tylko małe B, ale jak narazie wykarmiam moją Ale, chociaż chce ona coraz więcej i coraz trudniej mi zaspokoic jej potzreby. Uwielbiam sobie coś chrupać, teraz kiedy prawie nie moge nic jeść to zajadam się waflami ryżowymi, pyszne. Jeszcze godzinka i będę Małą kąpała ![]()
#4243 |
Zakorzenienie
|
łóżeczko super napewno by się tam super spało
Anisia spodnie są boskie i nie drogie ale fakt faktem trzeba mieć do nich super figurę czego u mnie po ciąży brak bo jeszcze mi zostało 10 kg ale chciałabym spuścić 15 co do jedzenia to ostatnio jestem straszny żarłok ciągle jestem głodna a jak jem to aż się sama sobie dziwię bo zjem tyle co zawsze i dalej jestem głodna trudno mi zaspokoić głód a co do pampersów to używałam pampków od samego początku i nic do nich nie miałam sprawdzały się super kiedy przeszłam na huggiesy 2 to wiecznie coś się przytrafiało tu kupa wyszła bokiem a powyżej z boku zawsze mokra bluzeczka chyba poprostu są one jeszcze za duże dla mojego Karolka więc je odstawiłam i znów używamy pampków Karoleka od wczoraj męczy chrypka i niewiem dlaczego bo nigdy niepłacze na tyle by zachrypł z czego to może być może jakieś zapalenie co ja mam z tym zrobić tak mi go szkoda biedactwo się męczy czy moje dzieci wszystkie muszą być takie chorowite może ja coś robie źle już sama niewiem do tego chodze ostatnio jakaś nerwowa wszystko mnie wkurza i z tz też jakoś nie możemy się dogadać gadamy tylko półsłówkami albo milczymy dziś miałam się bawić na weselu a siedze w domu musiałam coś wybrać zdrowie dzieci albo zabawa bo niemam ich gdzie dać a gdybym je wzieła to napewno by się pochorowali trochę mi żal że mnie tam niema no ale tródno dobra kończe już marudzenie dobrze że tu jesteście bo mam się komu wyżalić |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Witajce! Pewnie Was szybko nie nadrobię...
My po wakacjach, było super, chociaż pogoda dała w pupę - prawie non stop padało. Ale i tak jestem szczęśliwa, że udało się wyjechać. Łucja spisała się na medal, nie było z nią więcej problemów niż w domu, powiedziałabym, ze raczej mniej.. A ja zaspokoiłam częściowo poje pragnienia ![]() Uwielbiam te klimaty - zagubione w górach drewniane cerkwie, albo ruiny świątyń i stare cmentarze z nieistniejących wiosek, spotkanie z historią i przyrodą , coś niesamowitego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
Sonowa ciesze sie że wakacje mieliście udane
![]() ![]() czas na kapiel bo mała już zrzędzi ![]()
#4246 |
Zakorzenienie
|
heloł heloł, widze ze mały ruch na watku
![]() ![]() ogladalismy film "meet Dave" jak eddie murphy jest kosmita sterowanym przez malutkie ludziki, bardzo fajna i udana komedia ![]() ![]() ![]() ![]() Echhh ja pewnie odzyskam moja talie po jakims roku intensywnych cwiczen.. nie wiem czy uda mi sie zgubic te 7cm i odzyskac dupacza ![]() jak portki przyjda to zrobie se w nich fotke i zobacze ile mi brakuje do tego by wygladac w nich tak jak obrobiona photoshopem modelka ![]() a tak w ogole to moj TZ nie chcial miec juz 2 dziecka a ja o niim skrycie marze, wczoraj sie zgadalismy na ten temat i rzucilam ze taka mala anisia by sie przydala za jakies 5 lat... no to mi powiedzial ze pomyslimy i ze dopiero jak Piotrek bedzie bardziej samodzielny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4247 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka, pościel prezentuje się cudownie
![]()
#4248 |
Wtajemniczenie
|
Anisiu ja podobnie wychodze z załozenia ze fajnie jest miec 2 dzieci...wg mnie jedynaki nie sa wakazane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Anisiu ja tez sie zastanawiałam nad drugim dzieckiem i własnie minimalna rożnica wieku miedzy dziećmi jaką chciałabym miec to własnie 5 lat ![]() Ja sie strasznie bałam że po ciązy nie odzyskam swojej tali ![]() ![]() ![]() Napewno nie chciałabym wrócic do wagiz przed ciazy,bo byłam troche za chuda i zawse chciłam przybrać na wadze ale to mi sie nie udawało ![]() ![]() Teraz jestem zadowolona ze swojego wyglądu,ciut wiecej ciałka wyszło mi na dobre.Tylko musze sie pozbyc tej galretki z brzucha.No i szkoda ze nie ma cudownego leku na rozstępy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane babeczki, cieszę się że nabytki Wam się spodobały, nie ma to jak Wasze uznanie
![]() ![]() ![]() ![]() Sosnowa, no wreszcie! Wakacje wakacjami, ale ja tu tęsknie, wzdycham i nie śpię ![]() ![]() ![]()
#4251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nastka sie przebudziła...dzieki tatusiowi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Malgosiu ja tez nie znosilam swoich odstajacych obojczykow i wystajacych ramon..pewnie masz taka sama budowe ciala jak ja
Ja mam dzien marudy na maxa.. rece mi opadaja..wlasciwie namwszystkim, bo maly placze bez przerwy. Jestem na diecie, nie jem wiekszosci rzeczy wlasnie przez jego problemy ze zgaga, a widze, ze od wczoraj znowu ma i to dosc silna. Zadne syropki nie pomogly. Jeste starsznie nerwowy, oczka ma malutkie i jest spiacy ale co zasnie to po 5 min. budzi sie i placze.. Jestem zalamana.. Jak mam pomo temu mojemu dziecku? a moze to rzeczywiscie skok rozwojowy? zeby przynajmnije smoczka ciagnal na spokojenie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm....a może spróbuj potrzymac małego ze dwa trzy dni tylko na sztucznym pokarmie i zobacz jaki bedzie efekt?I jak u takich maluszków rozpoznaje sie zgage? Ja na ten przykład po takim teście pozostałam już przy sztucznym bo przekonalam sie że małej moje mleko nie słuzy(była niespokojna,zle sypiała,marudzila,czesto płakała).A diete mialam już taka że nie wiem co jeszcze miałabym wykluczyc...chyba musialabym życ o suchym chlebie i wodzie... Osiwieje dzisiaj przez małą...lezy w łózeczku wierzga jak wsciekła i ciągnie smoka,co przysnie smok jej wypada a ona w tym momencie sie wybudza...potem 5 min nakłaniam ja do ponownego przyjecia smoczka,ona znowu ssie i wierzga,wyplówa...i tak w kółko.Juz znam ten numer tak to moge sie z nią z 2 godziny "bawic" ![]() a dosłownie padam na twarz...jeszcze chwile i bede na rzesie dopełzala do jej łóżeczka...zaliczyłam popoludniu mega migrene i jestem zupełnie wypompowana. Do tego zjadłam niedawno loda,zapiłam karmi i mnie mdli...super...
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
Ala też już po kąpieli. Po jedzonku szybko zasnęla, ale coś się przebudza. Mam nadzieje, ze nie zacznie płakać.
A ja zawsze uwielbiałam swój wystający obojczyk, widoczne kości na dekoldzie, chude ręce, przy dłoniach wystającą kostke, bardzo szczupłe palce (to na szczęście pozostało mi ![]() Właśnie Marticia jak się rozpoznaje zgage? Jak Małemu nie służy Twój pokarm to moze rzeczywiście powinnaś przejść na sztuczne. Ja bym chciała Małą karmić tak do sześciu miesięcy, ale nie wiem jak to wyjdzie. I wiecie za czym tęsknie za ginem z tonikiem, cytrynką i lodem ![]() Moje słoneczko słodko śpi jak narazie ![]() Ale cisza.
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2008-09-20 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny co do skazy białkowej to starsze dziecko też ja mialo, ale objawy wystapiły wczesniej... teraz miałam nadzieje ze moze nie bedzie, ale niestety jest
![]() ![]() Objawy: cos jakby piasek pod skórą, takie malutkie krosteczki w kolorze skóry lub czerwone, na płatkach uszu schodzi mu skóra i robia sie takie cieliste plamki. A o wodach mozna tu poczytac https://mamotoja.pl/karmienie_napoje_artykul,3856.html http://www.edziecko.pl/zakupy/1,79391,2121938.html http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...191197&v=2&s=0 Gerbera tez czasem spotykam w sklepach dziecięcych, a Dobrawa jest w Lidlu |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Zgaga czyli tzw. refluks tworzy sie poprzez ulewanie. Maly ulewal bardzo czesto i o tym czul sie wiecznie glodny. Jedzac znowu ulewal i kolo sie zamykalo to sprowokowalo zgage. A po czym rozpoznac? podciaga czesto nogi do brzucha i ma cos w rodzaju konwulsji poza tym wykrzywia usteczka jakby w niesmaku i po tym wypluwa taki twarog.
Wczesniej nie robilam zadnej diety, ale teraz odstawilam wszelkie rzeczy mleczne i tluste no i bylo lepiej. Ale mysle, ze jak sobie wypilam dzis rano kawe bezkofeinowa to spowodowalo to nawrot i to ze zdwojona sila. Mi bardzo zalezalo zawsze na tym aby karmic piersia i zobacze ile wytrzymamy, bo juz bylo naprawde dobrze i ladnei spal i jadl..no ale barzo ciezko jest wytrzymac i nie przekasic cos na co ma sie ochote |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ala też często podkurcza nóżki do brzucha tylko mi się wydaje, ze dlatego ponieważ ma problemy z gazami. No i też jak jej się ulewa to ma na ustkach jakby drobinki twarogu. Może to też zgaga. Mi również zalezy na tym by jak najdłuzej karmić piersią.
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
Dorbarku czasami sa to wlasnie gazy, ale ja obserwowalam czesto swojego Mario i jak mu wracala tresc do gardla to jeszcze raczkami uderzal sie w piersi i drapal sie wydajac z siebie odglosy jakby chrzakania. Pediadra potwierdzila ze to wasnie refluks.
Wiem ze bardzo ciezko jest karmic piersia i wytrzymac ten trudny okres, bo i ja sie stresuje imaly i reszta rodziny, no ale bede probowala a jak nie bedzie zadnej poprawy to wtedy sprobue z mlekiem sztucznym, ale to jzu w ostatecznosci. Ps. Wlasnie przeczytalam co napisalam i musze powiedziec, ze moj j.polski jest w oplakanym stanie - ani skladu ani ladu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Marticia moja tez ma lekki refluksm lekarz powiedzial zebym jak najdluzej karmiła piersią bo na butelce bedzie jeszcze gorzej, wiec lepiej nie eksperymentuj bez konsultacji. A jesli chodzi o butelki to tylko ze smoczkiem o wolnym przepływie, zeby dziecko jak najmniej powietrza sie nałykało. A debridat podajesz? bo on jest m.in. na refluks, ja mojej daje i jest lepiej ale poprawa widoczna była dopiero po kilku tygodniach
Anisia spodnie super ![]() ![]() ja tez mam wystające obojczyki, zawsze sie wstydziłam wystających kostek na ramionach, w ciązy było lepiej ale teraz znowu tak mam ![]() ![]() Kasiula czapeczka boska!!!!!!!!!!!!!!!!!na pewno Olcia bedzie wygladac cudnie ![]() ![]()
#4260 |
Zakorzenienie
|
ello
wlasnie sie karmimy, przewijamy i psikamy nosek, ale o spaniu nie myslimy ![]() wiec z braku zajecia zdazylam obliczyc sobie urlop macierzynski, wypoczynkowe i opieke nad dzieckiem, wychodzi mi ze po swietach w grudniu musialabym wrocic do pracy ![]() ![]() co do dalszej prokreacji to my powinnismy wczesniej niz za 5 lat ![]() dwu- trzy letnia roznica bedzie ok , czlowiek jeszcze nie zapomni czym pampersy pachna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.