Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-20, 16:03   #4231
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

Leleth hihihi widziałam już ten wątek

Założyłam nową pościel, wersja iście królewska Ciekawe czy Oli się spodoba na razie drzemie poza łózeczkiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ozeczko1.JPG (18,0 KB, 48 załadowań)

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 16:20   #4232
dorbar
Wtajemniczenie

Anisiu ja w talii mam jeszcze do zgubienia 10 cm. Mam teraz 76, przed porodem było 66. Talią jednak się bardzo nie martwie, boje się, że w biodrach nie wróce do 90.

Ja w swoje spodnie przedciążowe to wchodze tylko w 4 pary
Stary 2008-09-20, 16:22   #4233
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziewczyny pokażę Wam jaką czapę wylicytowałam dla Oli i 3 pary kapciochów, żeby jej było ciepło w stópki.

http://www.allegro.pl/item434952090_..._62_68_74.html

http://www.allegro.pl/item437468159_...mies_nowa.html

Stary 2008-09-20, 16:22   #4234
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Leleth hihihi widziałam już ten wątek

Założyłam nową pościel, wersja iście królewska Ciekawe czy Oli się spodoba na razie drzemie poza łózeczkiem.

Kasiulka super pościel. Gdzie kupiłaś i ile płaciłaś? Z ochroniaczami w kąplecie była?

Kasiulko Ty kiedyś wklejałaś zdjęcie opaski dla Oli. Czy tą opaske kupiłaś by jej uszka nie odstawały? Bo mojej Ali ciągle się jedno uszko podwija i w sumie to nie wiem co mam zrobić by się tak nie działo.
Stary 2008-09-20, 16:33   #4235
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Kasiula, zazwyczaj cena zawiera platnosc za znana marke, nie koniecznie jakosc Jak wyszlam ze szpitala to smakowala mi dobrawa lekko gazowana, jakos nie cierpie wody niegazowanej.. dla mnie ona niczym sie nie rozni od tej co mam w kranie a lekkie bąbelki czy smak minerałów dla mnie to jest wlasnie dobra woda mineralna kiedys czytalam artykul ze woda, ktora nie ma zadnego smaku jest nic nie warta, a warto pic wody wysoko mineralizowane ale z niska zawartoscia sodu, bo podczas wytracania wody z organizmu to wylatuja z nas takze mineraly, ktore zwykla woda bezsmakowa nie uzupelni a nawet potrafi narobic szkod od tamtego czasu z premedytacja pije wody wysokomineralizowane lub lekko gazowane Najbardziej smakuje mi woda Krynica w zielonej butelce, niby niegazowana ale smak bardzo mineralny
Anisia ma racje, ja tez pijam wode niskozmineralizowana, choc tutaj kupuje taka drozsza Sangenimi, ktora jest wzbogacona o wapn i jest wlasnie wskazana dla przyszlych mam, karmacych i dzieci. Primavera we Wloszech nie podaje sie dzieciom.

My mamy kolejny dzien marudy. Kupa wystrzelila znowu w powietrze i zapaskudzila tym razem drzwi..
Anisiu czy u Ciebie kupka jest tez pienista? bo normalnie zaczynam sie martwic..
No i od kilku dni mam pobudke dokladnie co 2 h w nocy, a w dzien nie spimy najlepiej, wiec normlanie padam na twarz ze zmeczenia.
A spodenki super i jak dojda to sie pochwal. Ja terz z moja figura to odpadam ze spodni bialych, choc mam taka boska pare, ktore musza poczekac kto wie ile. Co prawda w spodnie sprzed ciazy zaczelam wchodzic ale jescze sa obcisle..w koncu brakuje mi ejsczez jakies 5 kg. A bluzki to musialam kupic nowe bo moje bry zrobily sie podwojne

Kasiulka ksiezna Aleksandra ma wyro iscie krolewskie. Zrob jej fotke jak juz bedzie sie nim rozkoszowala

Elu Masio sliczny, a jego braciszek tez mial skaze bialkowa?

Jowiszku, ja tez jak sie pakowalam, to okazalo sie, ze samochod jest za maly i nza raty wozilismy hihihi. Trza pomyslec o nowym samochodzie..
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 16:38   #4236
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dorbarku za pościel to jak za zboże zabulilam, uważam że ta cena jest przesadą, ale pościel mi się ogromnie podobała kosztuje na Allegro 279 zł.

Kochana ja opaseczki kupuję dla ozdoby i w domciu Olcia w nich pomyka, ale uszka jej nie odstają choć czasem się wygnie na momencik przy leżeniu, jednak pomysł jest bardzo dobry. Opaska mogłaby sie fajnie sprawdzić, żeby trzymać uszko pamiętam jak znajoma mi opowiadała, że tak się bała odstających uszek u córy, że plastrem jej przyklejała, ale to już przegięcie trochę

Marticia kochana obiecuję foteczki z Olą w środku

Stary 2008-09-20, 16:43   #4237
anka1900
Zakorzenienie

Kasiulka to iscie krolewskie loze brawo
corcia bedzie wielce zadowolona,
a ciotki czekaja na fotki
Stary 2008-09-20, 16:45   #4238
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Dorbarku za pościel to jak za zboże zabulilam, uważam że ta cena jest przesadą, ale pościel mi się ogromnie podobała kosztuje na Allegro 279 zł.

Kochana ja opaseczki kupuję dla ozdoby i w domciu Olcia w nich pomyka, ale uszka jej nie odstają choć czasem się wygnie na momencik przy leżeniu, jednak pomysł jest bardzo dobry. Opaska mogłaby sie fajnie sprawdzić, żeby trzymać uszko pamiętam jak znajoma mi opowiadała, że tak się bała odstających uszek u córy, że plastrem jej przyklejała, ale to już przegięcie trochę

Marticia kochana obiecuję foteczki z Olą w środku

Kochana ja też dwa razy przykleiłam Ali uszko plastrem, ale tak płakała jak odklejałam, ze mi się starsznie głupio zrobiło, ze dziecko męcze i już więcej tego nie powtórzyłam. Będę musiała jej kupić jakąś opaske.
A pościel rzeczywiście droga, ale jak bym miała kase to nie szczędziłąbym na niczym dla Małej.

Marticio ja mam jeszcze z8 kg do zrzucenia . stanęlam na 62 i nie chce więcej zejść.

Musiałam skrócić paznokcie, poniewaz Małą udrapnęłam pod oczkiem, nawet nie wiem kiedy to zrobiłam.
Stary 2008-09-20, 16:54   #4239
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Marticio ja mam jeszcze z8 kg do zrzucenia . stanęlam na 62 i nie chce więcej zejść.
.
A to szczuplutka bylas Dorbarku, a 62 kg to naprawde niewiele, wiec spoko jest. Moja waga sprzed ciazy to 67 kg, czasami 66 wazylam, ale przerazalo mnie jakie mialam chude ramiona, no a biust to widac nie bylo, wiec wole juz ten kilogram wiecej.Ciekawe jak teraz bedzie, bo biust to z 3 na 5 skoczyl
Stary 2008-09-20, 17:01   #4240
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny pokażę Wam jaką czapę wylicytowałam dla Oli i 3 pary kapciochów, żeby jej było ciepło w stópki.

http://www.allegro.pl/item434952090_..._62_68_74.html

http://www.allegro.pl/item437468159_...mies_nowa.html
Kasiu ty maniaczko pościel prezentuje sie bosko w łóżeczku,Oli na pewno bedzie sie tam rewelacyjnie spało.Sama bym sie z chęcią kimnęła w takim odstrzelonym łożu
Papucie i czapka tez świetne

A my wróciłyśmy z wizyty.Nastka strasznie sie tam rozkręcila i cały czas gadała jak najeta a to za sprawa starszej od niej o 12 mieciecy koleżankiCo nastka zamilkła to Natalka ją zagadywałaA druga częśc wizyty grzecznie przespała.
Normalnie dzisiaj przechodzi samą siebie.Nawet 2 razy usneła sama w łóżeczku...

A tu fotki z wizyty.
1.Anastazja z ciocią
2.Natalka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SN201692.JPG (44,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN201695.JPG (39,4 KB, 11 załadowań)

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 17:03   #4241
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

A to próbka strojów dla Nastki jak troche podrosnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SN201660.JPG (38,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN201661.JPG (40,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN201664.JPG (35,6 KB, 4 załadowań)

Stary 2008-09-20, 17:13   #4242
dorbar
Wtajemniczenie

Marticio ja jestem niska bo mam zaledwie 160 dlatego nigdy moja waga nie przekraczała 52kg (przed ciązą oczywiście bo w końcówce to miałam ok 77kg )
Bardzo bym chciała wrócić do tych 52. Ja nigdy biustu nie miałam, zawsze miałam małe A, teraz mam tylko małe B, ale jak narazie wykarmiam moją Ale, chociaż chce ona coraz więcej i coraz trudniej mi zaspokoic jej potzreby.

Uwielbiam sobie coś chrupać, teraz kiedy prawie nie moge nic jeść to zajadam się waflami ryżowymi, pyszne.

Jeszcze godzinka i będę Małą kąpała
Stary 2008-09-20, 17:40   #4243
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

łóżeczko super napewno by się tam super spało

Anisia spodnie są boskie i nie drogie ale fakt faktem trzeba mieć do nich super figurę czego u mnie po ciąży brak bo jeszcze mi zostało 10 kg ale chciałabym spuścić 15

co do jedzenia to ostatnio jestem straszny żarłok ciągle jestem głodna a jak jem to aż się sama sobie dziwię bo zjem tyle co zawsze i dalej jestem głodna trudno mi zaspokoić głód

a co do pampersów to używałam pampków od samego początku i nic do nich nie miałam sprawdzały się super kiedy przeszłam na huggiesy 2 to wiecznie coś się przytrafiało tu kupa wyszła bokiem a powyżej z boku zawsze mokra bluzeczka chyba poprostu są one jeszcze za duże dla mojego Karolka więc je odstawiłam i znów używamy pampków

Karoleka od wczoraj męczy chrypka i niewiem dlaczego bo nigdy niepłacze na tyle by zachrypł z czego to może być może jakieś zapalenie co ja mam z tym zrobić tak mi go szkoda biedactwo się męczy
czy moje dzieci wszystkie muszą być takie chorowite może ja coś robie źle już sama niewiem
do tego chodze ostatnio jakaś nerwowa wszystko mnie wkurza i z tz też jakoś nie możemy się dogadać gadamy tylko półsłówkami albo milczymy
dziś miałam się bawić na weselu a siedze w domu musiałam coś wybrać zdrowie dzieci albo zabawa
bo niemam ich gdzie dać a gdybym je wzieła to napewno by się pochorowali
trochę mi żal że mnie tam niema no ale tródno
dobra kończe już marudzenie dobrze że tu jesteście bo mam się komu wyżalić
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 17:44   #4244
Sosnowa
Zakorzenienie

Witajce! Pewnie Was szybko nie nadrobię...
My po wakacjach, było super, chociaż pogoda dała w pupę - prawie non stop padało. Ale i tak jestem szczęśliwa, że udało się wyjechać. Łucja spisała się na medal, nie było z nią więcej problemów niż w domu, powiedziałabym, ze raczej mniej..
A ja zaspokoiłam częściowo poje pragnienia
Uwielbiam te klimaty - zagubione w górach drewniane cerkwie, albo ruiny świątyń i stare cmentarze z nieistniejących wiosek, spotkanie z historią i przyrodą , coś niesamowitego
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 18:17   #4245
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Sonowa ciesze sie że wakacje mieliście udaneZazdroszcze wam tych wypadów

czas na kapiel bo mała już zrzędzi

Stary 2008-09-20, 18:26   #4246
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł heloł, widze ze mały ruch na watku my napaliliśmy w kominku i jest tak mrrrr w domku, Piotrus po 4h nawijania w koncu padl i spi, a o 20 kapiel
ogladalismy film "meet Dave" jak eddie murphy jest kosmita sterowanym przez malutkie ludziki, bardzo fajna i udana komedia

Echhh ja pewnie odzyskam moja talie po jakims roku intensywnych cwiczen.. nie wiem czy uda mi sie zgubic te 7cm i odzyskac dupacza

jak portki przyjda to zrobie se w nich fotke i zobacze ile mi brakuje do tego by wygladac w nich tak jak obrobiona photoshopem modelka

a tak w ogole to moj TZ nie chcial miec juz 2 dziecka a ja o niim skrycie marze, wczoraj sie zgadalismy na ten temat i rzucilam ze taka mala anisia by sie przydala za jakies 5 lat... no to mi powiedzial ze pomyslimy i ze dopiero jak Piotrek bedzie bardziej samodzielny bardzo bym chciala by moje dziecko mialo rodzenstwo

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 18:28   #4247
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Kasiulka, pościel prezentuje się cudownie jest przepiekna

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 18:53   #4248
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Anisiu ja podobnie wychodze z załozenia ze fajnie jest miec 2 dzieci...wg mnie jedynaki nie sa wakazane
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 19:02   #4249
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
heloł heloł, widze ze mały ruch na watku my napaliliśmy w kominku i jest tak mrrrr w domku, Piotrus po 4h nawijania w koncu padl i spi, a o 20 kapiel
ogladalismy film "meet Dave" jak eddie murphy jest kosmita sterowanym przez malutkie ludziki, bardzo fajna i udana komedia

Echhh ja pewnie odzyskam moja talie po jakims roku intensywnych cwiczen.. nie wiem czy uda mi sie zgubic te 7cm i odzyskac dupacza

jak portki przyjda to zrobie se w nich fotke i zobacze ile mi brakuje do tego by wygladac w nich tak jak obrobiona photoshopem modelka

a tak w ogole to moj TZ nie chcial miec juz 2 dziecka a ja o niim skrycie marze, wczoraj sie zgadalismy na ten temat i rzucilam ze taka mala anisia by sie przydala za jakies 5 lat... no to mi powiedzial ze pomyslimy i ze dopiero jak Piotrek bedzie bardziej samodzielny bardzo bym chciala by moje dziecko mialo rodzenstwo
U nas już po kapieli,mała nakarmiona smacznie spi w łożeczku(znowu usneła bez noszenia na raczkach).Ostatnia krótką drzemke zakończyła o 16.30 wiec może sie juz nie obudzi?le nie licze na to zbytnioPewnie przebudzi sie coś miedzy 20 a 21.

Anisiu ja tez sie zastanawiałam nad drugim dzieckiem i własnie minimalna rożnica wieku miedzy dziećmi jaką chciałabym miec to własnie 5 latNie wczesniej.

Ja sie strasznie bałam że po ciązy nie odzyskam swojej tali bo to była jedna z niewielu rzeczy która mi sie u siebie podobałaAle moje wciecie powróciło-wiadomo juz nie dokładnie takie jak kiedys
Napewno nie chciałabym wrócic do wagiz przed ciazy,bo byłam troche za chuda i zawse chciłam przybrać na wadze ale to mi sie nie udawałoWażyłam 50-49 kg. i nie cierpiałam swoich patykowatych rąk i tych trasznie wystajacych obojczyków
Teraz jestem zadowolona ze swojego wyglądu,ciut wiecej ciałka wyszło mi na dobre.Tylko musze sie pozbyc tej galretki z brzucha.No i szkoda ze nie ma cudownego leku na rozstępy

Stary 2008-09-20, 19:52   #4250
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziękuję kochane babeczki, cieszę się że nabytki Wam się spodobały, nie ma to jak Wasze uznanie Kurzosławko ciuszki ze stanów prześliczne, bardzo ładne kompleciki a zdjęcia Nastusi i koleżanki świetne! Kochana czy Twoja znajoma spodziewa się kolejnego maluszka? Ogromnie podziwiam, bo wydaje mi się, że widzę brzuszek

Sosnowa, no wreszcie! Wakacje wakacjami, ale ja tu tęsknie, wzdycham i nie śpię czyli w kilku słowach, dobrze że już wróciłaś

Stary 2008-09-20, 20:08   #4251
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana czy Twoja znajoma spodziewa się kolejnego maluszka? Ogromnie podziwiam, bo wydaje mi się, że widzę brzuszek
W październiku rodzi miedzy dziećmi bedzie jedynie 13 miesięcy róznicy,czyli jak na moje oko niewiele.Osobiscie to jestem dla niej pełna podziwu bo nie zdecydowałabym sie tak szybko na drugie dziecko

Nastka sie przebudziła...dzieki tatusiowinie bede sie zagłębiała w szczegóły.Super poprostu,a liczyłam że położe sie za chwile spać pomarzyc można

Stary 2008-09-20, 20:11   #4252
marticia
Zakorzenienie

Malgosiu ja tez nie znosilam swoich odstajacych obojczykow i wystajacych ramon..pewnie masz taka sama budowe ciala jak ja

Ja mam dzien marudy na maxa.. rece mi opadaja..wlasciwie namwszystkim, bo maly placze bez przerwy. Jestem na diecie, nie jem wiekszosci rzeczy wlasnie przez jego problemy ze zgaga, a widze, ze od wczoraj znowu ma i to dosc silna. Zadne syropki nie pomogly.
Jeste starsznie nerwowy, oczka ma malutkie i jest spiacy ale co zasnie to po 5 min. budzi sie i placze..
Jestem zalamana..
Jak mam pomo temu mojemu dziecku? a moze to rzeczywiscie skok rozwojowy? zeby przynajmnije smoczka ciagnal na spokojenie..
Stary 2008-09-20, 20:27   #4253
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Malgosiu ja tez nie znosilam swoich odstajacych obojczykow i wystajacych ramon..pewnie masz taka sama budowe ciala jak ja

Ja mam dzien marudy na maxa.. rece mi opadaja..wlasciwie namwszystkim, bo maly placze bez przerwy. Jestem na diecie, nie jem wiekszosci rzeczy wlasnie przez jego problemy ze zgaga, a widze, ze od wczoraj znowu ma i to dosc silna. Zadne syropki nie pomogly.
Jeste starsznie nerwowy, oczka ma malutkie i jest spiacy ale co zasnie to po 5 min. budzi sie i placze..
Jestem zalamana..
Jak mam pomo temu mojemu dziecku? a moze to rzeczywiscie skok rozwojowy? zeby przynajmnije smoczka ciagnal na spokojenie..
Marti współczuje Wam wszystkim ogromnie i wy wykończeni i maluch.
hmmm....a może spróbuj potrzymac małego ze dwa trzy dni tylko na sztucznym pokarmie i zobacz jaki bedzie efekt?I jak u takich maluszków rozpoznaje sie zgage?

Ja na ten przykład po takim teście pozostałam już przy sztucznym bo przekonalam sie że małej moje mleko nie słuzy(była niespokojna,zle sypiała,marudzila,czesto płakała).A diete mialam już taka że nie wiem co jeszcze miałabym wykluczyc...chyba musialabym życ o suchym chlebie i wodzie...

Osiwieje dzisiaj przez małą...lezy w łózeczku wierzga jak wsciekła i ciągnie smoka,co przysnie smok jej wypada a ona w tym momencie sie wybudza...potem 5 min nakłaniam ja do ponownego przyjecia smoczka,ona znowu ssie i wierzga,wyplówa...i tak w kółko.Juz znam ten numer tak to moge sie z nią z 2 godziny "bawic":mur :

a dosłownie padam na twarz...jeszcze chwile i bede na rzesie dopełzala do jej łóżeczka...zaliczyłam popoludniu mega migrene i jestem zupełnie wypompowana.
Do tego zjadłam niedawno loda,zapiłam karmi i mnie mdli...super...

Stary 2008-09-20, 20:33   #4254
dorbar
Wtajemniczenie

Ala też już po kąpieli. Po jedzonku szybko zasnęla, ale coś się przebudza. Mam nadzieje, ze nie zacznie płakać.

A ja zawsze uwielbiałam swój wystający obojczyk, widoczne kości na dekoldzie, chude ręce, przy dłoniach wystającą kostke, bardzo szczupłe palce (to na szczęście pozostało mi ), uwielbiałam wcięcie w talii i oczywiście wystające kości miednicy, ale na tym się kończyło bo zaczynał się dół mojej bódowy z dużym jak dla mnie tyłkiem, grubymi udami. Podobało mi się jak ważyłam 45kg (chociać znajomi mówili na mnie dziecko oświęcimia, wieszak itp) ale te czasy dawno mineły. Mam nadzieje, ze do 52 schódne.

Właśnie Marticia jak się rozpoznaje zgage?
Jak Małemu nie służy Twój pokarm to moze rzeczywiście powinnaś przejść na sztuczne. Ja bym chciała Małą karmić tak do sześciu miesięcy, ale nie wiem jak to wyjdzie.

I wiecie za czym tęsknie za ginem z tonikiem, cytrynką i lodem

Moje słoneczko słodko śpi jak narazie

Ale cisza.

Edytowane przez dorbar
Czas edycji: 2008-09-20 o 21:15
dorbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 21:16   #4255
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Dziewczyny co do skazy białkowej to starsze dziecko też ja mialo, ale objawy wystapiły wczesniej... teraz miałam nadzieje ze moze nie bedzie, ale niestety jest Choc lekarka na szczepieniu stwierdziła ze to zmiany noworodkowe Ja i połozna mam inne zdnia i ide do lekarza po niedzieli.
Objawy: cos jakby piasek pod skórą, takie malutkie krosteczki w kolorze skóry lub czerwone, na płatkach uszu schodzi mu skóra i robia sie takie cieliste plamki.

A o wodach mozna tu poczytac https://mamotoja.pl/karmienie_napoje_artykul,3856.html
http://www.edziecko.pl/zakupy/1,79391,2121938.html
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...191197&v=2&s=0
Gerbera tez czasem spotykam w sklepach dziecięcych, a Dobrawa jest w Lidlu
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-20, 21:17   #4256
marticia
Zakorzenienie

Zgaga czyli tzw. refluks tworzy sie poprzez ulewanie. Maly ulewal bardzo czesto i o tym czul sie wiecznie glodny. Jedzac znowu ulewal i kolo sie zamykalo to sprowokowalo zgage. A po czym rozpoznac? podciaga czesto nogi do brzucha i ma cos w rodzaju konwulsji poza tym wykrzywia usteczka jakby w niesmaku i po tym wypluwa taki twarog.
Wczesniej nie robilam zadnej diety, ale teraz odstawilam wszelkie rzeczy mleczne i tluste no i bylo lepiej. Ale mysle, ze jak sobie wypilam dzis rano kawe bezkofeinowa to spowodowalo to nawrot i to ze zdwojona sila.

Mi bardzo zalezalo zawsze na tym aby karmic piersia i zobacze ile wytrzymamy, bo juz bylo naprawde dobrze i ladnei spal i jadl..no ale barzo ciezko jest wytrzymac i nie przekasic cos na co ma sie ochote
Stary 2008-09-20, 21:26   #4257
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Zgaga czyli tzw. refluks tworzy sie poprzez ulewanie. Maly ulewal bardzo czesto i o tym czul sie wiecznie glodny. Jedzac znowu ulewal i kolo sie zamykalo to sprowokowalo zgage. A po czym rozpoznac? podciaga czesto nogi do brzucha i ma cos w rodzaju konwulsji poza tym wykrzywia usteczka jakby w niesmaku i po tym wypluwa taki twarog.
Wczesniej nie robilam zadnej diety, ale teraz odstawilam wszelkie rzeczy mleczne i tluste no i bylo lepiej. Ale mysle, ze jak sobie wypilam dzis rano kawe bezkofeinowa to spowodowalo to nawrot i to ze zdwojona sila.

Mi bardzo zalezalo zawsze na tym aby karmic piersia i zobacze ile wytrzymamy, bo juz bylo naprawde dobrze i ladnei spal i jadl..no ale barzo ciezko jest wytrzymac i nie przekasic cos na co ma sie ochote

Ala też często podkurcza nóżki do brzucha tylko mi się wydaje, ze dlatego ponieważ ma problemy z gazami. No i też jak jej się ulewa to ma na ustkach jakby drobinki twarogu. Może to też zgaga.
Mi również zalezy na tym by jak najdłuzej karmić piersią.
Stary 2008-09-20, 21:54   #4258
marticia
Zakorzenienie

Dorbarku czasami sa to wlasnie gazy, ale ja obserwowalam czesto swojego Mario i jak mu wracala tresc do gardla to jeszcze raczkami uderzal sie w piersi i drapal sie wydajac z siebie odglosy jakby chrzakania. Pediadra potwierdzila ze to wasnie refluks.
Wiem ze bardzo ciezko jest karmic piersia i wytrzymac ten trudny okres, bo i ja sie stresuje imaly i reszta rodziny, no ale bede probowala a jak nie bedzie zadnej poprawy to wtedy sprobue z mlekiem sztucznym, ale to jzu w ostatecznosci.

Ps. Wlasnie przeczytalam co napisalam i musze powiedziec, ze moj j.polski jest w oplakanym stanie - ani skladu ani ladu. Trza cosik z tym zrobic, bo syna przeciez musze uczyc polskiego
Stary 2008-09-20, 22:20   #4259
taka sobie
Zakorzenienie

Marticia moja tez ma lekki refluksm lekarz powiedzial zebym jak najdluzej karmiła piersią bo na butelce bedzie jeszcze gorzej, wiec lepiej nie eksperymentuj bez konsultacji. A jesli chodzi o butelki to tylko ze smoczkiem o wolnym przepływie, zeby dziecko jak najmniej powietrza sie nałykało. A debridat podajesz? bo on jest m.in. na refluks, ja mojej daje i jest lepiej ale poprawa widoczna była dopiero po kilku tygodniach

Anisia spodnie super ale ja tez nie mam budowy do takich, tyłek w sam raz ale góra zbyt szczupła przez co w białych spodniach mój tyłek wydaje sie wielki pokaz sie jak przyjdą!!

ja tez mam wystające obojczyki, zawsze sie wstydziłam wystających kostek na ramionach, w ciązy było lepiej ale teraz znowu tak mam nawet pediatra stwierdził ze mała za niedługo mnie zje

Kasiula czapeczka boska!!!!!!!!!!!!!!!!!na pewno Olcia bedzie wygladac cudnie a łoże........padłam

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-21, 02:34   #4260
anka1900
Zakorzenienie

ello
wlasnie sie karmimy, przewijamy i psikamy nosek, ale o spaniu nie myslimy
wiec z braku zajecia zdazylam obliczyc sobie urlop macierzynski, wypoczynkowe i opieke nad dzieckiem, wychodzi mi ze po swietach w grudniu musialabym wrocic do pracy musze wiec zakombinowac, cos na te 3 dni, zeby od 1 stycznia kolejny urlop zakosic wypoczynku, a wszystko przez to ze Mikiemu tak sie na ten swiat spieszylo i urodzil sie tydzien wczesniej od planu
co do dalszej prokreacji to my powinnismy wczesniej niz za 5 lat oboje z mezem skonczylismy juz 33 lata, wiec nie mozemy tej decyzji az tak odwlekac, a 5 lat wydaje mi sie troszke za odlegle,
dwu- trzy letnia roznica bedzie ok , czlowiek jeszcze nie zapomni czym pampersy pachna

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości