|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Acha, byłam realu i przy okazji zobaczylam te kombinezony za 20zl- wg mnie kicha, ale czego mozna bylo się spodziewać za tą cenę.
|
|
|
|
#4202 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() |
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Veronko a moja mama mówiła ze za taką cenę to nawet niezły
no ja nie kupuje bo mam 2 ![]() ja czesto miewałam takie schizy, ostatnio coraz rzadziej choc ostatnio wyskoczyłam na TZ ktory siedzial w drugim pokoju zeby wyłączył małej butle bo ją przekarmi o co chodzi nie wie nikt ja dzis wyskoczyłam na spacerek bo musiałam do apteki isc wiec przy okazji, a ze niestety nie było debridatu wiec jutro tez mamy przymusowy spacer. Mogłabym podjechac autkiem ale małej dobrze zrobi, ostatnio musze miec jakis cel zeby wyjechac wózkiem leniwa jestem, taka pogodaa Wikusia dzis postekuje biedna, brzuszek ją męczy. Lekarz powiedział ze mozemy spróbowac dawac jej mniej tego infacolu ale chyba nic z tego. a własnie! Anisia co zrobiłas ze swoim becikiem ze chrztu? bo ja musze kupic i nie mam pojęcia gdzie i ile to kosztuje. Moze któras chce sie pozbyc za rozsądną cenę? Wersta a ile wazy Zofia ze takie wielkie ciuszki nosi?
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
jezdem!! bylim w Katowicach z maluchem, sie troche przewietrzyl
ufffa wiec: Werstusia, dzieki za maila zaraz obadam co tam smiesznego pocisłas ![]() Beatko, ja nie mialam beciku tylko bialy rozek ozdobila mi go tesciowa zielskiem i wygladalo to tak
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Aniu, moja klucha juz do rozka sie nie zmiesci
![]() Judi, Ty tak pisałas o Twoim stylu? az mi sie zachciało no wiec gazetka juz zakupiona a ja idę sie oddac lekturze na razie kobietki
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietacie spiworek ktory wklejalam??
Otoz w Ukeju kosztuje on jedynie 6 funtow... czyli na nasze jakies 26zl... a na all sprzedaja z przesylka za 55... paranoja ![]() A pod koniec wrzesnia bede go miala ![]() P.S Werstusia.... wyczesana hmm "audycja"
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
co tu takie pustki?
No kobietki nie ociągać sie.... ![]() My po wizycie u teściów,zraz bedzie kapanie,potem papu i spać...oczywiscie to schemat postepowania z małą
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki właśnie wróciłam ze nalotu po marketach z małżonem. pogoda tragiczna! Mimo, że byliśmy autem to i tak nas zlało. Zaszalałam i kupiłam Oli wodę Gerbera hihihi
to też przykładem Leonci, która kupuje wodę do robienia mleczka ![]() Właśnie się dowiedziałam, że leci do nas paka z USA od kuzynki mężusia z ciuszkami dla Oli, tak się ogromnie ucieszyłam, już nie mogę się doczekać
|
#4210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to super Kasiu bedziesz musiała sie pochwalić jak już przylezie ta paczka strojami Oli![]() My w pazdzierniku spodziewamy sie wizyty siostry mojego tz,przylatuje własnie ze stanow na miesiąc i też przywozi ponoc dla małej jakies stroje,takie juz na 9 miesiecy i w zwyż Mam gdzieś nawet próbke na zdjęciach to wkleje ....wkleje jutro bo mi łapy latają tak że nawet stabilizator w aparacie nie pomaga za duzo kaw dzisiaj wypiłamdobra zadzieram kiece i lece...szykowac kapiel dla hrabianki
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
a my juz po kapieli a teraz trzymam do odbicia i piszr jedna reka. Ja tez chce ciuszki ze stanow!!!!!!!!!
|
#4212 |
|
Wtajemniczenie
|
Nastka cos dzisiaj marudna...nie wiem jak to bedzie z tym spanie
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
My też po kąpieli, jedzonku i Ola słodko kima
nio ale może mi przejdzie ![]() Laski i piszcie coś przez weekend bo nie lubię tych zastojów także miejcie biedną Kasiulkę na względzie
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
ja się pakuję
to znaczy głównie pakuję Igę, bo dla mnie to dżinsy, parę golfów, kosmetyczka, bielizna i jestem spakowana w 3 minuty ![]() a dla niej wózek, góra ciuchów, pieluch, mata edu, leżaczek, karuzela, łóżeczko z materacem, pościel i tak mogę wymieniać ![]() ![]() no i kota bierzemy. nie wiem jak w ogóle jutro spod bloku ruszymy |
|
|
|
#4215 |
|
Konto usunięte
|
A ja jak na chwilkę, troche was poczytałam ale przy 2 dzieciaków brak mi czasu na wiekszą aktywnośc niestety.
jowisz, a gdzie ty wyjeżdzasz? My na wyjazy kupilismy łózeczko HAUCK, z materacem zajmuje niewoele miejsca, no i zazwyczaj ograniczamy się do niezbędnego minimum. Mimo ze samochód nie jest ,aly to i tak zaszwe załadowany po brzegi. Maty ani karuzelki juz nie zabieram. Za tydzien moze uda sie nam skoczyc do ciechocinka wreszcie, znów pakowanie...uwielbiam ![]() Kasiulka, pisałas o wodzie... kranówka nie wskazana, owszem. Gerber - nie trzeba gotować, dobra jest tez dla dzieci Dobrawa. Ja robie na Ustroniance. Woda powinna byc niskozmineralizowana i polecana przez IMiD. Wklejam 2 mies. Maksa, mierzy 60cm, wazy 5800 i mamy juz pierwsze objawy skazy białkowej
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
ale słodki chłopaczek
![]() Elu, a czym się objawia skaza białkowa? jakaś wysypka tu i ówdzie?
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elu dziękuję za informację, w takim razie przechodzę na wodę dla dzieci A ja dziś od 6:30 łazikuję na rzęsach... Najpierw Ola sadziła kupę i potrzebowała towarzystwa bo nie mogła wysadzić. Dałam jej pić, wyduldała 120 ml i rąbnęła maxi klocka. Nasz huggisek dziś pewnie z pół kilo ważył Potem była czkawka, przebieranie, lulanie itp. a ja śpię...Elu Maksiu jest śliczny, boski chłopaczek
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł baby
![]() Pewnie dzisiaj bedzie tutaj słaby ruch Ale ja jestem suuuper wyspana dzisiaj Piotruś wczoraj dosłownie padł o 20.40 obudzil sie 1.10 na papu, zjadł po czym znów zapadł w długi sen, pobudka byla cos kolo 4, znow chwile pociagnal cycusia i zasnal az do 7.30 wtedy walnal mega kupe (raz na 3 dni robi) pogadal z nami, pokokosil sie i teraz znow spi od 8.30 fajnie wyglada bo taki maly chlopek w duuuuzym łożu ![]() A ja wlasnie pije kawke, dzis sobie zrobilam rozpuszczalnego jacobsa gold troche mi sie juz przepily te zbozowe Kasiula, ja nie wiem czy warto tak szalec z woda kranowka i filtr Brita i tez masz dobra wode, ktora oczywiscie trzeba przegotowac, jakos nie potrafilabym zaufac wodzie w butelce bez gotowania dla takiego maluszka A Primavera jest dobra woda dla dzidzioli i najtansza na rynku
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
hello babińcu
![]() Mała ostatecznie spała z nami bo jakis łoś( ) urzadził sobie nocna impreze i te odgłosy co chwile ją wybudzały.dopiero w nszym łożku poczuła sie na tyle bezpiecznie ze zapadła w twardy sen.jak zwykle obudziła sie po 1,4.30 i 8 do karmienia.Walneła kupsko,podokazywała do 9.15 i znowu usnęła ![]() TŻ tez jeszcze śpi a mi sie nudzi Elu Maksik jest sliczny.Tez mnie zastanawia jak wygladają te oznaki skazy białkowej ![]() Jowisz współczuje tego pakowania.Nawet nie wyobrazam sobie jak bym miała spakowac małą na jakiś dłuższy wypad do rodziny ale trzeba by z tym ze dwa razy obrócic![]() Ja rozrabiam małej mleko z kranówa ale przefiltrwana i oczwiscie zagotowaną tyle że tesciowie filtra do wody nie posiadaja i bede musiala sie przerzucić na wode butelkowa.I bedzie to primavera
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzosławko i Anisiu dziękuję, w takim razie jak Primawerka jest dobra, to zakupię
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula, zazwyczaj cena zawiera platnosc za znana marke, nie koniecznie jakosc
Jak wyszlam ze szpitala to smakowala mi dobrawa lekko gazowana, jakos nie cierpie wody niegazowanej.. dla mnie ona niczym sie nie rozni od tej co mam w kranie a lekkie bąbelki czy smak minerałów dla mnie to jest wlasnie dobra woda mineralna kiedys czytalam artykul ze woda, ktora nie ma zadnego smaku jest nic nie warta, a warto pic wody wysoko mineralizowane ale z niska zawartoscia sodu, bo podczas wytracania wody z organizmu to wylatuja z nas takze mineraly, ktore zwykla woda bezsmakowa nie uzupelni a nawet potrafi narobic szkod od tamtego czasu z premedytacja pije wody wysokomineralizowane lub lekko gazowane Najbardziej smakuje mi woda Krynica w zielonej butelce, niby niegazowana ale smak bardzo mineralny
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
gacie se kupilam
dla bezpieczenstwa wzielam rozmiar 38 bo moje wymiary sa miedzy 36 a 38 po ciazy.. pewnie wlazlabym w 36 ale po co moje biodra maja przypominac baleron zapakowany w sznurek ![]() http://www.allegro.pl/item434820159_...we_roz_38.html
|
#4223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Leonko dla mnie tort rewelacja
|
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super spodenki , ale ja jeszcze na takie bym się nie zdecydowała z moimi biodrami. Fakt że zmniejszyły się już o 12 cm ale jeszcze z 10 muszą się zmnijeszyć. Cięzko mi idzie wracanie do pzredciążowej sylwetki ![]() ale moja mala sie rozpłakała, mam ja na rekach i spi dalej
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obecnie mam 72cm.. talia to zawsze bylo moje przeklenstwo, morderczy trening przeszlam by ja miec, a w ciazy pieknie sie tam zapakowal tluszczyk no i do tej pory tam siedzi a wszedzie jest bez zmian a nieeee cyce mam wieksze ![]() ![]() ![]() i z tego sie najbardziej ciesze jeszcze jakby zostaly to by bylo git
|
|
#4226 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet nie wazyłam sie od czasu porodu
Wiem tylko że mój obecny rozmiar to coś pomiedzy 36-38(38 mam za duze a 36 czasem przymałe )Anisiu spodnie super (przynajmniej tutaj leje )Anastazja usnęła sama w łóżeczku i to przy włączonym tv i naszych głośnych rozmowach Wczesniej przysypiała w lezaczku no to przerucilam ją do łożeczka i skoczyłam szybko do łazienki,przekonana że o powrocie trzeba bedzie gadzinke na rekach ponosić zeby usnęła,a tu niespodzianka
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piter spał mi nie dosc ze superancko w nocke to jeszcze przycial komara na bite 3h co jest rzadkoscia w jego wykonaniu jesli chodzi o sen w ciagu dnia ![]() Teraz wlasnie wali lapkami w paląk z grzechotkami i bajeruje miśki baletnice, szczegolnie podoba mu sie ta w spodniczce ciagle sie na nia patrzy i nawijke strzela, gestykuluje przy okazji łapciami ![]() Hahahah zaslinil sie na jej widok
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Anisiu gacie świetne
Ja wyprasowałam pościel i jak potem księżna Aleksandra wstanie to jej zamienię ![]() AAAA mam pytanko, Judi słonce długo czekałaś na przesyłkę z baby maxx czy jak mu tam, gdzie śpiworek kupowałaś? Ja zamawiałam u nich karuzelkę i niestety przed weekendem nie doszła, a mają wysyłać kurierem, z tym że jest zaznaczone że do 3 dni roboczych od daty potwierdzenia zakupu lub wpłaty na konto, ja wzięłam za pobraniem żeby szybciej było. Ciekawe czy dojdzie w poniedziałek, czy jeszcze nie.
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
Leonka i Kasia... znalazlam wam kolezanke
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=280236
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
hello
u nas znow pada i pada ciemno i zimno w domciu bylam rowerem na szybkich zakupach, chcialam ciuchland nawiedzic, ale dzis towar badziewiasty, tylko ogrodniczki i koszulki nabylam kupilam zas nowe rajstopki dla Mikiego po 7 i 14 zl- frotte, no i disne mar bo ciagle nos sapiacy ma, no i dla siebie w rossmanie wkladki laktacyjne johnson's 50 szt 13,99 zl w biedronce sa huggies w cenie do 40 zl ooo wlasnie Mikus cos bulgocze do pampka swad jak nie z tej ziemi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

no ja nie kupuje bo mam 2
o co chodzi nie wie nikt
leniwa jestem, taka pogoda

wyczesana hmm "audycja"

) urzadził sobie nocna impreze i te odgłosy co chwile ją wybudzały.dopiero w nszym łożku poczuła sie na tyle bezpiecznie ze zapadła w twardy sen.
ale trzeba by z tym ze dwa razy obrócic