Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-14, 14:15   #4081
Anuu
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

My dla kolegi kupujemy taką kulę srebrną jaka wisiała zawsze na dyskotekach, coś na kształt "Gorączki sobotniej nocy"
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 14:21   #4082
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość

Hehe. Najlepsze staniki sprzedają na miejskim targu. Da sie znaleźć KAŻDY rozmiar.
No to chyba niestety nie w kazdym miescie, bo jak ja u siebie mowie 60C to patrza sie na mnie jak na ufo i mowia ze po pierwsze takiego rozmiaru to nie ma po drugie ja to co najwyżej A, mogłabym nosic A na 65B mowia ze nie ma, ale 70B moge wziazc bo to prawie to samo
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 15:01   #4083
19monisia89
Zakorzenienie

leń, leń, leń! kiedy w końcu to minie ..

04.01.2014r.

19monisia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 15:18   #4084
Sweet lemon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
No to chyba niestety nie w kazdym miescie, bo jak ja u siebie mowie 60C to patrza sie na mnie jak na ufo i mowia ze po pierwsze takiego rozmiaru to nie ma po drugie ja to co najwyżej A, mogłabym nosic A na 65B mowia ze nie ma, ale 70B moge wziazc bo to prawie to samo

Ehhh ja mam 75D i to jest jeszcze większy problem. Najchętniej ekspedientki wcisnelyby mnie w B a to przeciez spora różnica. Nietsty pozostaje zamiawianie na Allegro
Sweet lemon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 15:27   #4085
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet lemon Pokaż wiadomość
Ehhh ja mam 75D i to jest jeszcze większy problem. Najchętniej ekspedientki wcisnelyby mnie w B a to przeciez spora różnica. Nietsty pozostaje zamiawianie na Allegro
Moja kumpela z klasy ma ten sam problem, rozmiary koncza sie na C
Ale tak to juz jest, mnie traktuja jak deche dla ktorej tylko A sie nadaje. Ale co ja poradze ze mimo ze są małe to są pełne i w 65A mi wypływaja bokami Ale przetłumacz to babie :sciana:
Mam szczescie z moja mama naprawde.
A własnie mi sie przypomniało ze powinnam sobie dzisiaj zwezyc 2 staniki
Stary 2008-10-14, 15:27   #4086
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do spodni to ja tez mam problem... jak sie zmieszcze w udach to w pasie mogłabym jeszcze połowe mnie wsadzic .
To ja podobnie jak się mieszcze w biodrach to w pasie musiałabym być w 5-6 miesiącu ciąży.

A o długości to już nie mówię. Moje spodnie zawsze są zwężane w pasie i na kawałku pupy i odcinane z dołu gdzieś o pare dobrych cm.
Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a w ogole jak moge sie dopisać oficjalnie do listy na początku tematu?
Musisz napisać wiadomość do Organizmu; ona się tym zajmuje i ona ma dostęp do edycji 1 postu.

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
O, ktoś tu poruszył następną bolączkę - staniki. Tu jest jeszcze "lepiej.... Wszyscy mają 75 B, a jak się upierają przy innych, to rozmiar z kosmosu się wziął... Czy ktoś kiedykolwiek widziałam w polskim sklepie 65C, względnie 60DD? Pytanie retoryczne. Co za popieprzony kraj...
Ja jak jakiś czas temu byłam w H&M, bo podobna tam można znaleźć te mniejsze rozmiary to się napociłam, naprzeglądałam aż mi ręce zdrętwiały. Wreszcie szczęśliwa wzięłam 3 staniki do przymierzalni i mierzę. Pierwszy 70B za małe miseczki, drugi 75A za duży w obwodzie i mieseczki takie na styk, następny miał być 65C (tak się cieszyłam, że znalezłam taki o odbowdzie 65) przymierzam i już w ręku trzymam patrzę, że z nim coś nie halo, jakiś wielki taki. Patrzę na metkę, a to nie 65C tylko 75C, bo ktoś powiesił nie na ten wieszak.

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 15:36   #4087
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
aż mi się przypomniał wierszyk z podstawówki o Krzysiu(?), cioci i liście
Właśnie w takim zamyśle wspomniałam o liscie A to Krzyś był? A nie Grześ? Hmm Grześ na pewno szedł przez wieś...

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a w ogole jak moge sie dopisać oficjalnie do listy na początku tematu?
Napisz priv do organizmu (1szy post)

Ale dziwny dzień spać mi się chce, najchętniej to bym nic nie robiła ale szkoda dnia no i jednak zajęć jest sporo czekam tylko do 21 zeby popływać a to jeszcze taka kupa czasu

Żanetka właśnie trzeba zwracać uwagę na rozmiarówkę na samej bieliźnie bo wieszaki są często pomieszane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 15:38   #4088
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
To ja podobnie jak się mieszcze w biodrach to w pasie musiałabym być w 5-6 miesiącu ciąży.

A o długości to już nie mówię. Moje spodnie zawsze są zwężane w pasie i na kawałku pupy i odcinane z dołu gdzieś o pare dobrych cm.

Ja jak jakiś czas temu byłam w H&M, bo podobna tam można znaleźć te mniejsze rozmiary to się napociłam, naprzeglądałam aż mi ręce zdrętwiały. Wreszcie szczęśliwa wzięłam 3 staniki do przymierzalni i mierzę. Pierwszy 70B za małe miseczki, drugi 75A za duży w obwodzie i mieseczki takie na styk, następny miał być 65C (tak się cieszyłam, że znalezłam taki o odbowdzie 65) przymierzam i już w ręku trzymam patrzę, że z nim coś nie halo, jakiś wielki taki. Patrzę na metkę, a to nie 65C tylko 75C, bo ktoś powiesił nie na ten wieszak.
No ja w sumie nosze same biodrówki, dosc niskie przez to, no a i tak, nawet na dupie mi wisza czesto A skracanie to tez u mnie norma
Ja w H&M własnie szukałam 65A, pomyślałam a co tam, moze akurat, i jeden miał tak wielkie miseczki że to spokojnie C by mogło byc Reszta to ciut za małe. 70B były dobre, tylko ze zapinałam sie na ostatnia haftke wiec wiedziałam ze z tydzien bym go ponosiła
Stary 2008-10-14, 15:39   #4089
nicRu
maszyna, nie człowiek

Właśnie to jest koszmar ;/ nigdzie nie idzie znaleźć choćby 65B :|
Stary 2008-10-14, 15:40   #4090
zanetka007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Żanetka właśnie trzeba zwracać uwagę na rozmiarówkę na samej bieliźnie bo wieszaki są często pomieszane
No właśnie ja zazwyczaj patrzę i upewniam się jeśli coś nie tak w wyglądzie, ale wtedy byłam tak zadowolona, że znalazłam to 65, że od razu poleciałam do przymierzalni.

A z tymi moimi biodrami to chyba przesadziłam, bo nie są aż tak szerokie. No ale zawsze w pasie mam luźno jeśli na nich pasuje.

EDIT: idę spróbuję przeczytać 'Jądro ciemności' jak mi się nie spodoba to walnę w kąt i przeczytam opracowanie

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 15:54   #4091
19monisia89
Zakorzenienie

"Jądro ciemności" dla mnie to była zmora, rzuciłam to po przeczytaniu 3 stron
Chyba bardziej beznadziejnej książki nigdy nie czytałam;]

04.01.2014r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 16:40   #4092
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
Ehhh, ja już się napaliłam, już miałam do H&M lecieć a tu jednak złe odczytanie metki.. co za życie.
Nadal zrobiłam nic.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 16:46   #4093
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Ja przebrnęłam wprawdzie przez Jądro Ciemności ale zajęło mi to z 2 tygodnie stwierdziłam, że jak przeczytałam te parę stron to w sumie do tych 70 dobrnę. I w ten sposób doszłam do końca powtarzając sobie, że nie po to się meczyłam żeby w połowie przerwać
Stary 2008-10-14, 17:03   #4094
wantxme
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jane... Pokaż wiadomość
no właśnie chciałabym iść na filologię angielską. to jedyny przedmiot z którego lubię się uczyć i który mnie ineteresuje.

a jak to jest ze studiami zaocznymi?? matura aż tak bardzo się nie liczy prawda?? tylko trzeba semestry opłacać?

nie wiem czemu ale przeczuwałam własnie że chcesz iść na filologie bo widziałam po przedmiotach maturalnych... polski wiadomo... angielski wiadomo no i tylk wos doszedł...a to zazwyczaj na filologie sie własnie liczy
no wiec powinnaś startować na rozszerzony jak nic a na zaocznych zazwyczaj liczy się kolejność zgłoszeń i oby mieć tylko mature zdaną

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

będzie dziecię 26.04.2017

https://www.instagram.com/wantxme/
wantxme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 17:21   #4095
Audrey Hepburn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jane... Pokaż wiadomość
no właśnie chciałabym iść na filologię angielską. to jedyny przedmiot z którego lubię się uczyć i który mnie ineteresuje.
jesli lubisz to wal smialo

http://monsters2.wp.pl/?ac=vid&vid=386019347
Audrey Hepburn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 17:45   #4096
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Uwaga uwaga! Wzielam sie za WOS Narazie uzupelniam to co mam w zeszycie a czego nie ma w Vademecum

Jakis postep jest

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 17:50   #4097
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Hehe. Najlepsze staniki sprzedają na miejskim targu. Da sie znaleźć KAŻDY rozmiar.
ja sie nie zgodzę kiedyś kupowałam biustonosze właśnie na targu. kiedy pierwszy raz kupiłam stanik w H&M, to zobaczyłam ogromną różnicę. staniki z targu po krótkim czasie się rozciągały, deformowały itp. itd. z tym z H&M nie działo się nic. i był o niebo wygodniejszy. poza tym te na targu mają jakoś dziwnie zapisaną rozmiarówkę. dwie liczby, żadnej litery

ale w sklepach też z rozmiarami jest dziwnie. mierzyłam dzisiaj 70B, bo wydawało mi się, że ma jednak sporą miseczkę. za mały. ba. za ciasny obwód jak z kolei znalazłam 70C innej firmy, to nawet nie mierzyłam, bo wyglądał jak 70A dobrze, że już niedługo otworzą mi Atlantic
Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Właśnie w takim zamyśle wspomniałam o liscie A to Krzyś był? A nie Grześ? Hmm Grześ na pewno szedł przez wieś...
no ja nie wiem, może i Grześ
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 17:56   #4098
kasiunia0504
Rozeznanie

GG do kasiunia0504

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
ja sie nie zgodzę kiedyś kupowałam biustonosze właśnie na targu. kiedy pierwszy raz kupiłam stanik w H&M, to zobaczyłam ogromną różnicę. staniki z targu po krótkim czasie się rozciągały, deformowały itp. itd. z tym z H&M nie działo się nic. i był o niebo wygodniejszy. poza tym te na targu mają jakoś dziwnie zapisaną rozmiarówkę. dwie liczby, żadnej litery

Oj, ja sobie chwale staników z h&m... ale może mniejsze są lepsze? bo ja mam 75D i brzydko leży, już nie wspominam, że tam nie ma praktycznie dużej rozmiarówki

W ogóle byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam sobie płaszczyk czarny Nareszcie
ale za to nie kupiłam kozaków. Nie moge się zapiąć A najgorsze jest to, że to są kozaki, które mi się od dawna podobają i zostały przecenione z 400 na 200 zł (cena i tak duża ) i dupa. Nie jestem gruba, ale nóg jak patyków też nie mam, Pewnie nigdzie nie znajde kozaków
kasiunia0504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 18:10   #4099
wantxme
Wtajemniczenie

ja wszedzie szukam stanika 65B/C i nigdzie nie mogę znaleźć już sie załamałam... bo ciągle czuje się nie konfortowo z swoich stanikach bo są po prostu za szerokie a miseczki mam za małe... musze nosić te głupie 70 A albo 75...!!! echhh i dziwnie to wygląda pod bluzką...ale co na to poradzę...? tak, mam pare staników z bazakru...i są do niczego pare prań i wychdozi z nich drut wyginają się itp...

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 18:12   #4100
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia0504 Pokaż wiadomość
Oj, ja sobie chwale staników z h&m... ale może mniejsze są lepsze? bo ja mam 75D i brzydko leży, już nie wspominam, że tam nie ma praktycznie dużej rozmiarówki

W ogóle byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam sobie płaszczyk czarny Nareszcie
ale za to nie kupiłam kozaków. Nie moge się zapiąć A najgorsze jest to, że to są kozaki, które mi się od dawna podobają i zostały przecenione z 400 na 200 zł (cena i tak duża ) i dupa. Nie jestem gruba, ale nóg jak patyków też nie mam, Pewnie nigdzie nie znajde kozaków
nie wiem, ja miałam 2 i byłam zadowolona chociaż ten drugi mimo wszystko leżał lepiej niż pierwszy, a rozmiar ten sam

ja jestem wniebowzięta, że nie muszę w tym roku kozaków kupować. rok temu z 10 razy obeszłam wszystkie obuwnicze i nic nie mogłam znaleźć. wszystkie albo wysokie, albo z czubami, albo jakieś dziwne ozdóbki. w końcu znalazłam swoje, proste, ładne, skórzane za ponad 300zł no ale wszędzie takie ceny były, więc co miałam zrobić.

obecnie podobają mi się botki w Reserved, ale są typowo jesienne, a kosztują 200zł
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 18:12   #4101
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Mogę powiedzieć, że całkiem efektywnie spędziłam dzisiejszy dzień.
Oprócz tego, że się wyspałam, polatałam trochę po mieście, pobuszowałam po necie, to
przeczytałam 2/3 wesela
przypomniałam sobie chłopów na jutrzejszą kartkówkę z treści
napisałam list na angielski
przygotowałam sobię bazę słowek do nauki w takim jednym programie

no i zostało mi powtórzyć rozwiązywanie zadań z genetyki (na kartkówkę) i zacząć powtarzać pozytywizm na spr na piątek

A teraz zajadam się przepyszną kaszką malinową. Uwielbiam. Chyba jestem kaszkożercą

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 18:14   #4102
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było
hehe ;0
co do staników to ja zawsze kupuje na rynku

kurcze ostatnio nic mi sie nie chce a mam tyleee roboty, zreszta jak kazda z nas
ja nie wiem chyba do matury to ja sie bede uczyla tydzien prz4d

ostatnio sie dowiedziala ze mam w listopadzie [probne matury z operonu a myslalam ze te probne dopadna mnie dopiero w styczniu wiec tym bardziej powinnam sobie duuuzo powtarzac ale co tu zrobic kiedy sie nie chce
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 18:16   #4103
ilo16na
Zakorzenienie

A ja nauczylam sie pol gegry..
Jutro wiec mam wiecej bo chyba nie ide do szkoly jeszcze jutro.

I tworzylam na MM-szkoda ze to mi sie do matury nie liczy

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 18:17   #4104
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wantxme Pokaż wiadomość
ja wszedzie szukam stanika 65B/C i nigdzie nie mogę znaleźć już sie załamałam... bo ciągle czuje się nie konfortowo z swoich stanikach bo są po prostu za szerokie a miseczki mam za małe... musze nosić te głupie 70 A albo 75...!!! echhh i dziwnie to wygląda pod bluzką...ale co na to poradzę...? tak, mam pare staników z bazakru...i są do niczego pare prań i wychdozi z nich drut wyginają się itp...
A moze sprobuj 70B? Ja mam to samo tez powinnam miec 65B ale nigdzie nie ma. Wiec nosze te 70 i jak juz jest duzo za luźny to go sobie zwężam. Od mamy mam bazarkowe te co własnie maja te 2 cyferki 32/70, one też są jak 70B. Może spróbuj? Bo bez sensu chodzic w 70A skoro ci jest miska za mała.
Stary 2008-10-14, 18:19   #4105
Anuu
Zakorzenienie

znów ten głupi leń.
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 18:20   #4106
jane...
Raczkowanie

GG do jane...

Cytat:
Napisane przez Audrey Hepburn Pokaż wiadomość
jesli lubisz to wal smialo

mówisz

nie no ale czasami mam takie chwile załamania że szkoda gadać...

ja dzisiaj też miałam się z histy pouczyć i angielskiego bo kart mam ale po akademii poszliśmy na "drineczka" i teraz kaca lecze

Schwytana <3
jane... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 18:20   #4107
19monisia89
Zakorzenienie

Dziewczyny.. a może lepiej bez stanika
oczywiście żartuję^^ Głupawka mnie dopadła, bo nawet trochę posiedziałam w książkach

04.01.2014r.

Stary 2008-10-14, 18:24   #4108
Dziubek90
Raczkowanie

Ten wątek mi bratlanie przypomniał o maturce ;P no ale co by nie było damy rade! czy któraś z Was wybiera sie na Wychowanie fizyczne na awfie?
Dziubek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 18:25   #4109
wantxme
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia585 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było
hehe ;0
co do staników to ja zawsze kupuje na rynku

kurcze ostatnio nic mi sie nie chce a mam tyleee roboty, zreszta jak kazda z nas
ja nie wiem chyba do matury to ja sie bede uczyla tydzien prz4d

ostatnio sie dowiedziala ze mam w listopadzie [probne matury z operonu a myslalam ze te probne dopadna mnie dopiero w styczniu wiec tym bardziej powinnam sobie duuuzo powtarzac ale co tu zrobic kiedy sie nie chce
ja te ma w listopadzie próbny!!:e ek: właśnie z tego operonu... a skąd jesteś;>?:P tylko ja już się uuuucze hyhy...ale tego testu nie biorę poweżnie bo to w sumie taki próbny próbnego...i mam go gdzieś...

Cytat:
A moze sprobuj 70B? Ja mam to samo tez powinnam miec 65B ale nigdzie nie ma. Wiec nosze te 70 i jak juz jest duzo za luźny to go sobie zwężam. Od mamy mam bazarkowe te co własnie maja te 2 cyferki 32/70, one też są jak 70B. Może spróbuj? Bo bez sensu chodzic w 70A skoro ci jest miska za mała.

no mam pare tych 32/70 i jednak są za szerokie bo mam zapięte na ostatni i po paru praniach już jest wogóle...całkowicie rozciągnięty... a jak go zwężasz ... hmmm w sumie tym nie pomyślałam...a chyba to jedyne rozwiązanie

edit:

19monisia89

taaa chyba było by tak najwygodniej i po co wymyślali takie dziadostwo??

razem 06.01.2012

narzeczona 12.04.2013

ślub 07.06.2014

Stary 2008-10-14, 18:31   #4110
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wantxme Pokaż wiadomość
ja te ma w listopadzie próbny!!:e ek: właśnie z tego operonu... a skąd jesteś;>?:P tylko ja już się uuuucze hyhy...ale tego testu nie biorę poweżnie bo to w sumie taki próbny próbnego...i mam go gdzieś...

no mam pare tych 32/70 i jednak są za szerokie bo mam zapięte na ostatni i po paru praniach już jest wogóle...całkowicie rozciągnięty... a jak go zwężasz ... hmmm w sumie tym nie pomyślałam...a chyba to jedyne rozwiązanie

Ja mam kurde w listopadzie i w styczniu

Wiesz mi sie wydaje ze skoro 70A i tak ci sa za luzne a miski i tak masz za małe, to chyba lepiej wziazc 70B, bo przynajmniej nie sciskasz sobie cyców
A jak zwężam? Hmm nie wiem jak to wytłumaczyc, ale ja to robie tak że jak masz ten kawałek z zapieciem, i tam gdzie jest ramiączko, to zbieram kawałek materiału, zszywam wewnątrz, i z drugiej strony tak samo. Przymierzam i patrze czy jest dobrze, jak mi trzeba wiecej materiału to biore wiecej nie wiem czy zrozumiałaś, ale jak nie to nie wiem, moze postaram sie jutro zdjecie zrobic jak to dokladnie wygląda
Dla mnie to jest dobry sposób bo staniki mam praktycznie za 5 zł, wiec jak mam wydac 40 na taki w h&m, to rownie dobrze moge te ponosic, potem pozwezac a potem sobie po prostu kupic nowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości