Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-14, 11:52   #4051
Mini007
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
Łuhuu, jeszcze jedna fanka "Przedwiośnia"
Cezary Baryka rocks

Dołączam Casanova, już tez nie miała się w kim zakochać biedna stuknięta Wandzia...

Na razie zrobiłam jedno wielkie NIC.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 11:59   #4052
kasiencja
Pani Buka

'przedwiosnie' (a przynajmniej jego II część) o niego lepsze niz 'granica', przez którą ciężko mi przebrnąć pomimo że to niby romansidło :P
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 12:01   #4053
Anuu
Zakorzenienie

Na mieście nic nie maaaaaaa!
Poza tym, że stojąc w przebieralni załamałam się swoim stanem i po raz enty mówię sobie "schudnij kobieto".
Trzymam się jak na razie, 3 dni bez słodyczy:P
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 12:08   #4054
Mini007
Zakorzenienie

A o czym w ogóle jest "Granica"? Będę to miała jako następną lekturę.

Anuu, a ja mam dokładnie odwrotny kłopot Rozmiar buta 34-35-od czasu do czasu 36, z postury też drobniutka i często większość asortymentu na mnie mnie wisi O rurkach idealnie przylegających (jak druga skóra) to chyba mogę pomarzyć jedynie. Ostatnio szukałam spodni, w sklepie spędziłam dobre pół godziny, a i tak znaleźliśmy tylko jedną parę 25, które i tak nie są megaidealne... Ech, i tak źle, i tak niedobrze, jak widać. Prawie każde moje wyjście kończy się mantrą: Co za popieprzony kraj!
Stary 2008-10-14, 12:10   #4055
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Witam.
Niestety, nie wyspałam się tak, jak chciałam, bo o 9 miałam apel z odebraniem stypendiów i trzeba było pójść. Odeśpię popołudniu.

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do zdających WOS. Jak się za to zabieracie?
Mam nasze słynne Vademecum Operonu, podręcznika jeszcze nie. Powinnam sobie podrukować jakieś arkusze, czy kupić, czy jak?
Podręcznika pewnie też strasznie potrzebuję...
Plus jeszcze wiedza "bieżąca", czyli co się dzieje na świecie. Przyznam szczerze, że wiem o wiele za mało
Ja chodzę na fakultety, tam dają nam trochę testów. Oglądam codziennie wiadomości, czasem czytam coś w necie. Ale generalnie trzeba rozwiązywać arkusze i na tym się skupiam.

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
Dołączam Casanova, już tez nie miała się w kim zakochać biedna stuknięta Wandzia...

Na razie zrobiłam jedno wielkie NIC.
Zgadzam się z oboma stwierdzeniami.

Miłego, wolnego dnia.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 12:11   #4056
kasiencja
Pani Buka

ja też nie mogę nigdy znaleźć idealnie leżących spodni, chociaż do najchudszych nie należę ;p ale jak sa dobre w biodrach to z kolei w pasie odstają -.-

"Granica" opowiada o życiowych perypetiach niejakiego Zenona, jego karierze, romansach itd :P erotoman jakiś kurde ;p ale strasznie zawiła akcja i dziwna kompozycja jest, tak ze nie sposób zapamiętać wszystkich bohaterów i połapać się kto jest kto :/
Stary 2008-10-14, 12:24   #4057
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Ja zawsze miałam problem z kupnem spodni. Bo mam dłuuugie nogi i jestem sczuplutka. Zawsze jak spodnie były dobre na długość to ze mnie leciały, a jak nie leciały to były za krótkie. Teraz na szczęście nie mam już takiego problemu.
Ale mam problem z butami. Bo strasznie mi się podobają krótkie saszki, lub jakieś botki, ale wszystkie co znajdę to, albo za szerokie (meeega szerokie), albo niewygodne, albo z zamszu, albo zbyt wysokie. No nic będę szukać dalej

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 12:33   #4058
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ja też nie mogę nigdy znaleźć idealnie leżących spodni, chociaż do najchudszych nie należę ;p ale jak sa dobre w biodrach to z kolei w pasie odstają -.-
Albo w udach... Problem w tym, że ja, chociaż szczuplutka, to nie jestem bez bioder. I jak w biodrach coś ok, to mam za długie nogawki i prawie wszystkie spodnie mam popodwijane

Cytat:
"Granica" opowiada o życiowych perypetiach niejakiego Zenona, jego karierze, romansach itd :P erotoman jakiś kurde ;p ale strasznie zawiła akcja i dziwna kompozycja jest, tak ze nie sposób zapamiętać wszystkich bohaterów i połapać się kto jest kto :/
Romansach, mówisz? Czy to takie romanse jak u Czarusia? Trzeba się szybko za to wziąć

Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość
Ale mam problem z butami. Bo strasznie mi się podobają krótkie saszki, lub jakieś botki, ale wszystkie co znajdę to, albo za szerokie (meeega szerokie), albo niewygodne, albo z zamszu, albo zbyt wysokie. No nic będę szukać dalej

O, współtowarzyszko niedoli! Też mi się saszki przeokrutnie podobają! Niestety, wszystkie dużo za szerokie! Te, które sobie nabyłam, bez skarpet i wepchniętych spodni mają 3-4 cm luzu i jak idę, to muszę pilnować, żeby mi z nogi nie spadły Kiedy nasz kraj zrozumie, że ludzie to nie tylko 36-40, zarówno butowo, jak i ubraniowo i że istnieje coś poza tymi granicami? Kiedy będzie można sobie dobrać portki do wzrostu i figury?
Stary 2008-10-14, 12:42   #4059
beoneself
Zakorzenienie

Ma któraś z Was na kompie, lub jakąś książkę z testami z WOSU z działu "Społeczeństwo"?
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 12:51   #4060
Renia90
Zakorzenienie

obeszłam wszystkie obuwnicze w mieście i kurna nie ma takich butów jak ja chce! a jak już były to szpila metrowa! kupiłam inne.. w końcu musiałam bo w czym na wesele bym poszła.. a tak swoją drogą to ja zbankrutuje przez te imprezy.. mam nadzieję, że to ostatnia w tym roku jeśli chodzi o wesela.

byłam też w OSK po dokumenty żeby zapisać się na egzamin wewnętrzny i 600zł poszło.. bo musiałam już dziś wpłacić resztę żeby była całość.

przed chwilą ogarnęłam troszkę mój pokój i co najważniejsze biurko i zabieram się znów za język polski-plany wypowiedzi.

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 12:51   #4061
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Ej dziewczyny. Czy ma któraś spis wierszy obowiązujących nas na maturze? Bo we wszystkich spisach lektur jest tylko podany "wybór wierszy".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 12:53   #4062
kasiencja
Pani Buka

Mini, ja się męczyłam i nadal męczę z tą książką ;p właśnie zamierzam ją dziś skończyć, ale nie wiem, czy mi się to uda :/ w każdym razie jak będziesz czytała to napisz jak wrażenia

ohoho mi w udach to nic raczej nie odstaje, wręcz przeciwnie

EDIT:

Alexia, chyba nigdzie nie znajdziesz dokładnych tytułów wierszy. są tylko listy autorów i po prostu musisz znać kilka najbardziej znanych przykładowych utworów i w razie czego potrafić się do nich odnieść
Stary 2008-10-14, 12:54   #4063
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
A i jeszcze muszę iść na pocztę wrzucić list do skrzynki
aż mi się przypomniał wierszyk z podstawówki o Krzysiu(?), cioci i liście

.
ja wstałam rano, pojechałam na miasto, gnałam specjalnie na taki autobus, którym TŻ jechał na uczelnię akurat, żebyśmy się zobaczyli w busie. i po co? po to żeby mnie zdenerwował tylko
na mieście nie ma nic. chciałam kupić wisiorek pasujący do kolczyków na wesele - nie ma. chciałam kupić czarny żakiet - nie ma. wszystkie albo brzydkie, albo nie ma mojego rozmiaru. zmierzyłam w końcu ciemnoszary, ale ja do żakietów chyba nie jestem stworzona, bo mi w każdym niewygodnie. mimo że wyglądałam ładnie. no więc uznałam, że po co mam wydawać na niego pieniądze, założę stary, którego nie cierpię chciałam kupić biustonosz, to jak już jakiś był ładny, to nie było rozmiaru. tym oto sposobem załatwiłam tylko drobne rzeczy, straciłam masę czasu, zaraz muszę się zabrać za naukę, a potem jadę na wieś.

Renia a to wcześniej bez butów chodziłaś na wesela?
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 12:54   #4064
martaj145
Zadomowienie

też poszukuje botków wczoraj przymierzyłam kilka par, ale nic ciekawego, upatrzyłam 2 pary, ale teraz nie wiem kupić takie że nie wiem jak wcisne w nie spodnie czy szerokie w kostce, że mam sporo luzu? musze się zdecydować i jutro idę na miasto któreś wziąć, bo wkońcu mi je zabiorą
Na szczęście udało mi sie już kupić płaszczyk i spodnie połowa sukcesu
Dziś wolne a ja się muszę uczyć tej głupiej gery (urowce mineralne, era kenozoiczna... ja zwariuje )
martaj145 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 12:55   #4065
shewa
Zakorzenienie

Ja na szczescie na moje chudzinowe łydy znalazłam saszki, super przylegające nie są, ale nie odstaja na pol metra. A znalazłam je w Tesco za 45 zł Są zamszowe, ale nie robi mi to, bede je nosic raczej jak bedzie sucho. Na mokre dni mam z zeszłego roku skurzane, wiazane, tylko maja troche ciezki czubek i mało komu sie podobaja, ale mi tak i starczy

A co do spodni to ja tez mam problem... jak sie zmieszcze w udach to w pasie mogłabym jeszcze połowe mnie wsadzic Kwestia tego ze mam raczej wąskie biodra, płaska pupe, ale uda ciut wieksze. Bo w biodrach mam jakies 85-86 cm, w udzie 51,52. Wiec ciezko mi cos dopasowac... ( przy moim rozmiarze pupy w udzie powinnam miec jakies 47 cm, wtedy bym mogla dobrac spodnie idealnie )
No i wiadomo, za długie Ostatnio sie poratowałam rurkami, i po prostu sa pomarszczone na dole.
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 13:01   #4066
kasiencja
Pani Buka

a w ogole jak moge sie dopisać oficjalnie do listy na początku tematu?

zdaję polski, angielski, historię i wos. rozszerzone. (aaa!)

Stary 2008-10-14, 13:10   #4067
RedApple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Ja mam jutro sprawdzian z pp.
Oprócz tego kartkówę ze słówek z frencza. Na jutro też wypracowanie z polskiego i ten nieszczęsny Potop, w ogóle nie mam czasu ani czytać ani oglądać. Muszę przeczytać chyba streszczenie kilka razy albo coś.
Dasz radę
Ja miałam sprawdzian z PP wczoraj - nic się nie uczyłam i mam 5moja wychowawczyni, jako jej klasa mamy łatwee klasówki i powiedziała że każdy da radę to napisać i faktycznie - średnia 5.0

Ja zabieram się za WOS, nie wiem ale jakoś mi nie wchodzi do głowy ta polityka mam tego trochę, i jeszcze zadania full z angielskiego.

Ja dziś byłam na zakupach po szkole (kazali nam przyjść na jedną godzinę fakultetu z polskiego - profil humanistyczny - i do domu. Kurcze mi 2x więcej czasu zajął sam dojazd do szkoły i powrót do domu). W piatek osiemnastka od kumpeli, pokupiłyśmy dość fajne rzeczy
Najgorsze to że w piątek i sobotę muszę wstać rano przed 7.... W piątek ok, ale sobota?

Cytat:
a w ogole jak moge sie dopisać oficjalnie do listy na początku tematu?

No ambitne plany, jestem na humanie i wiem że historia jest bardzo trudna A na jakie studia się wybierasz?
RedApple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 13:11   #4068
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Ja na szczescie na moje chudzinowe łydy znalazłam saszki, super przylegające nie są, ale nie odstaja na pol metra. A znalazłam je w Tesco za 45 zł Są zamszowe, ale nie robi mi to, bede je nosic raczej jak bedzie sucho. Na mokre dni mam z zeszłego roku skurzane, wiazane, tylko maja troche ciezki czubek i mało komu sie podobaja, ale mi tak i starczy

A co do spodni to ja tez mam problem... jak sie zmieszcze w udach to w pasie mogłabym jeszcze połowe mnie wsadzic Kwestia tego ze mam raczej wąskie biodra, płaska pupe, ale uda ciut wieksze. Bo w biodrach mam jakies 85-86 cm, w udzie 51,52. Wiec ciezko mi cos dopasowac... ( przy moim rozmiarze pupy w udzie powinnam miec jakies 47 cm, wtedy bym mogla dobrac spodnie idealnie )
No i wiadomo, za długie Ostatnio sie poratowałam rurkami, i po prostu sa pomarszczone na dole.
Chyba wiem, o których mówisz . Takie czarne, stały na szczycie działu? Jak mówisz, że szczupłe, to chyba się wybiorę jak znajdę czas

Stary 2008-10-14, 13:14   #4069
martaj145
Zadomowienie

Też mam w piątek 18stke kumpeli i zrzucamy sie na prezent, ale nie mamy kompletnie pomysłu co kupić pomóżcie!
Stary 2008-10-14, 13:21   #4070
RedApple
Zakorzenienie

To zależy co lubi I ile macie kasy do dyspozycji. My kupiłysmy jej zegarek bo nie ma, śliczny. Do tego pluszaka wielkiego - mówiła mi kiedyś że chciałaby takiego, jak kupowałam z nia prezent innej kumpeli na 18stke. No i fajne majtasy z jej imieniem, wielką kartkę, torebkę, kwiatek i jeszcze coś dokupimy bo zostało trochę kasy
Stary 2008-10-14, 13:22   #4071
Neszikaa
Zadomowienie

A ja dostałam od moich kolezanek na urodziny kalendarz z wierszykiem, własnorecznie zrobiony KOŁPAK ze zdjęciami tam gdzię są te wolne przestrzenie i jeszcze kilka bajerow I uczciwie moge powiedziec, ze to najlepszy prezent jaki dostałam szczegolnie ten kołpakkk.... :P

Skoro mowa o rurkach. Byłam na zakupach i kupiłam rurki. Czarne - moje pierwsze
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 13:38   #4072
martaj145
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
A ja dostałam od moich kolezanek na urodziny kalendarz z wierszykiem, własnorecznie zrobiony KOŁPAK ze zdjęciami tam gdzię są te wolne przestrzenie i jeszcze kilka bajerow I uczciwie moge powiedziec, ze to najlepszy prezent jaki dostałam szczegolnie ten kołpakkk.... :P

też kupiłam wczoraj swoje pierwsze czarne rurki
Stary 2008-10-14, 13:39   #4073
martaj145
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RedApple Pokaż wiadomość
To zależy co lubi I ile macie kasy do dyspozycji. My kupiłysmy jej zegarek bo nie ma, śliczny. Do tego pluszaka wielkiego - mówiła mi kiedyś że chciałaby takiego, jak kupowałam z nia prezent innej kumpeli na 18stke. No i fajne majtasy z jej imieniem, wielką kartkę, torebkę, kwiatek i jeszcze coś dokupimy bo zostało trochę kasy
właśnie padła propozycja zegarka albo dużego miska więc pewnie któreś z tych
Stary 2008-10-14, 13:43   #4074
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Mini, ja się męczyłam i nadal męczę z tą książką ;p właśnie zamierzam ją dziś skończyć, ale nie wiem, czy mi się to uda :/ w każdym razie jak będziesz czytała to napisz jak wrażenia
Ok. Najpierw muszę "Przedwiośnie" kończyć, w zasadzie to jest na dwa tygodnie temu, ale to się wytnie

Cytat:
Alexia, chyba nigdzie nie znajdziesz dokładnych tytułów wierszy. są tylko listy autorów i po prostu musisz znać kilka najbardziej znanych przykładowych utworów i w razie czego potrafić się do nich odnieść

To prawda

O, ktoś tu poruszył następną bolączkę - staniki. Tu jest jeszcze "lepiej.... Wszyscy mają 75 B, a jak się upierają przy innych, to rozmiar z kosmosu się wziął... Czy ktoś kiedykolwiek widziałam w polskim sklepie 65C, względnie 60DD? Pytanie retoryczne. Co za popieprzony kraj...
Stary 2008-10-14, 13:46   #4075
RedApple
Zakorzenienie

No cos tam wymyslicie my to ładnie pakujemy, za resztę kasy kupimy słodycze cukierki - kumpela to łasuch - i tyle

łoo, koniec offtopu

Zbieram się do książek. Ostatnio mam fatalnego lenia i tylko na necie siedzę --> czytaj wizaż :P.
Stary 2008-10-14, 13:54   #4076
Renia90
Zakorzenienie

jeden plan wypowiedzi done teraz zabieram się za drugi.. to dopiero na piątek ale muszę jeszcze zrobić ten nieszczęsny referat o Rimbaudzie.. nie cierpię robić o poetach pisarzach itp itd ;/

zaraz pewnie się jeszcze zjawi kuzyn z matematyką.

totalny brak czasu na cokolwiek.

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 13:55   #4077
trynosz
Zakorzenienie

A ja zeby nie bylo, ze sie obijam caly bozy dzien, wlasnie se zrobilam mature rozszerzona z gegry z przed paru lat i 35pkt/50. Nie jest tak najgorzej, ale trzeba jeszcze duuzo popracowac ;p
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-14, 13:55   #4078
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość
Chyba wiem, o których mówisz . Takie czarne, stały na szczycie działu? Jak mówisz, że szczupłe, to chyba się wybiorę jak znajdę czas
Cholera nie pamietam nawet Bo kupowałam na poczatku wrzesnia, ale chyba własnie były na szczycie. Czy szczupłe to nie wiem, u mnie az tak duzo nie odstaja, ale to zalezy kto co uwaza za szczupłe :P Ja w najgrubszym miejscu łydki mam 32 cm, i tak zle nie jest w nich, no odstaja troche wiadomo, ale nie az tak jak inne buty ktore przymierzałam
Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość

Jaki fajny prezent
Ja od klasy dostałam jadalne majtki
Od kumpli TŻ kostki do gry z pozycjami i miejscami

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość

O, ktoś tu poruszył następną bolączkę - staniki. Tu jest jeszcze "lepiej.... Wszyscy mają 75 B, a jak się upierają przy innych, to rozmiar z kosmosu się wziął... Czy ktoś kiedykolwiek widziałam w polskim sklepie 65C, względnie 60DD? Pytanie retoryczne. Co za popieprzony kraj...
Nic mi nie mowcie o stanikach Ja powinnam miec 60C/D Jestem tak pomiedzy bo raz w obwodzie mam 78, raz 80 i to raz jest C raz D. Względnie 65B też by uszło. ale tez nie widziałam Jedynie 65A ktore są chyba rozmiaru dziecęcego.
Ratuje sie 70B, a po 3 tygodniach mniej wiecej je zwezam. Dobrze ze moja mama ma sklep z bielizna i moge sobie tych stanikow nabrac ile chce, nie nosze codziennie tego samego to mi dłuzej rozciagniecie ich zajmuje
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 14:06   #4079
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
.
ja wstałam rano, pojechałam na miasto, gnałam specjalnie na taki autobus, którym TŻ jechał na uczelnię akurat, żebyśmy się zobaczyli w busie. i po co? po to żeby mnie zdenerwował tylko
Tak to jest z TŻtami, jak się chce dobrze, to oni muszą wkurzyć. Znam to.

Cytat:

Ja tak samo! Powtarzasz już coś?

Cytat:
Napisane przez RedApple Pokaż wiadomość
Zbieram się do książek. Ostatnio mam fatalnego lenia i tylko na necie siedzę --> czytaj wizaż :P.
Ja teeeż. Jak się tego pozbyć?

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Nic mi nie mowcie o stanikach Ja powinnam miec 60C/D Jestem tak pomiedzy bo raz w obwodzie mam 78, raz 80 i to raz jest C raz D. Względnie 65B też by uszło. ale tez nie widziałam Jedynie 65A ktore są chyba rozmiaru dziecęcego.
Ratuje sie 70B, a po 3 tygodniach mniej wiecej je zwezam. Dobrze ze moja mama ma sklep z bielizna i moge sobie tych stanikow nabrac ile chce, nie nosze codziennie tego samego to mi dłuzej rozciagniecie ich zajmuje
Hehe. Najlepsze staniki sprzedają na miejskim targu. Da sie znaleźć KAŻDY rozmiar.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 14:13   #4080
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Co do wierszy obowiazkowych to moja pani od korepetycji ma i mówiła ze bedziemy po koleji omawiac kazdy.. a ja i tak nienawidze wierszy!

A ja rurki uwielbiam choc szczuplych nozek nie mam

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości