![]() |
#31 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: nie podoba mi się styl ubioru mojego chłopaka...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bez przesady, jesteście ze sobą dopiero 2 tygodnie, a facet ma się już tobie podporządkowywać? słuchać muzyki, która tobie pasi ubierać się tak, jak tobie pasi... ![]() A zapytałaś go, czy jemu się podoba ta muzyka, której musi słuchać? Zapytałaś go, czy jemu podoba się twój styl ubierania? może on uważa, że ubierasz się obciachowo i tylko tobie się wydaje, że mogłabyś być ikoną mody? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Czasami się zastanawiam, dlaczego ludzie tak bardzo zwracają uwagę na ubiór i próbują NA SIŁĘ zmieniać swoich Ukochanych.
![]() ![]() Owszem mozesz mu mówić że to ci się nie podoba czy tamto. Ale kobieto masz 20 lat twój chłopak 27 jesteście ze sobą 2 tyg. (omg, bałdzo długo...) i ty już masz do niego jakieś ALE. Mi by było przykro gdyby mój TŻ nie akceptował mojego wyglądu. Twojemu chłopakowi może też być, nie pomyślałaś o tym? Rozumiem, że jesteś osobą bezpośrednią, ja też taką jestem, mówię mojemu co mi sie podoba a co nie na konkretnych przykładach ('o kochanie! Widzisz jaką miał fajną bluzę? Taka malusia sugestia). Czasami ludzie mnie załamują. Swoją niedojrzałością. PS. Kochana pisz trochę normalniej... i czytelniej, bo z twoich postów można wywnioskować że jesteś jakąś małolatą a nie 20 dziewczyną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No właściwie ja nie wiem co ona ma na myśli pisząc, że chłopak ubiera się jak punkowiec. Może takiej muzyki słucha, tak się ubiera, może po prostu ma swój styl. Który to styl niestety nie odpowiada autorce wątku.
![]() Gdyby nosił brudne ciuchy, albo jakieś stare i zniszczone, ewentualnie gdyby ubierał się jak lump spod śmietnika, byłabym bardziej skłonna zrozumieć problem, ale tutaj...? Związałaś się z nim nie wiedząc jak się ubiera, bo wciąż chodził w tym samym? To ile Wyście się wcześniej znali, że nie zdążyłaś zauważyć jaki ma styl?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Jak mój sie ubierze nie tak to mu nic nie mówie. Bo wiem,że to tylko tak w tym dniu.
a jak sie fajie ubierze, to mu to powiem,to wie co mi sie podoba bardzoo ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
A ja mam podobna sytuację.Jestem juz dłuuugo z miim tŻ i też nie podoba mi się jak się ubiera.Więc podsuwałam mu różne stronki z fajnymi ciuchami,przy okazji poznałam jego zdanie,mówilam w czym chciałabym go zobaczyć.I może niedługo zabiorę go na mały rajd po sklepach i sama mu cos zasponsoruję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
nie zmieniaj go, powinien być sobą pod każdym względem
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Ale przecież to tylko ubiór ?? Może za bardzo przesadzasz? Powinnaś go zaakceptować i pokochać takim jakim jest. A nie go zmieniać.. Spróbój go po prostu zaakceptować.
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo pisze, że go akceptuje jaki jest, ale jak sie ubierze to wstyd z nim na miesto wyjsc ![]() ja na miejscu tego chłopaka bym od razu zwiała...
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
jeżeli twój facet na podwieczorek zapoznawczy (lol czytam dumę i uprzedzenie sobie :P) wyskoczy w glanach i podartych spodniach, do tego z irokezem i t-shircie ze środkowym palcem...
to tak, owszem, poproś go o przebranie. tyle, że dzień powszedni - nie wymaga żadnego dress code'u. inna kwestia, że z mężczyznami w kwestii ubioru trzeba delikatnie. po 2 tygodniach spotykania się i forsowaniu takich odmian życzę ci długiej i świetlanej przyszłości u jego boku (aka w najlepszym przypadku spokojnego rozstania). jako facet w najlepszym wypadku bym cię wyśmiała.
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Co tu duzo mowic - gdyby mnie ktos probowal przestawic na inna muzyke, czy sposob ubierania i to jeszcze po kilku tygodniach (
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Ja Cię w pewnym sensie rozumiem, mi też się nie podobał styl ubioru mojego chłopaka. Ciuchy kupowała mu mama, wskutek czego 20-letni facet wyglądał jak uczeń pierwszej klasy szkoły podstawowej. Na dodatek sam nie ma stylu ani wyczucia kolorów nic a nic. Sama kupiłam mu parę koszulek, zaczęliśmy wspólnie jeździć na zakupy do sklepów w stylu Reserved i jakoś normalnie wygląda teraz, nawet mój brat to przyznał
![]() A jeżeli Ci ten ubiór tak przeszkadza, to po co z nim w ogóle jesteś? I wybacz, po dwóch tygodniach związku nie odważyłabym się przerabiać stylu (czy też jego braku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Myślę , że chyba troszkę za bardzo chcesz go sobie ustawić. Przecież musiał Ci sie podobać ( przynajmniej tak zakładam) skoro z nim jesteś , dlatego nie rozumiem po co go chcesz tak zmienić. Daj mu być sobą
![]() A i ciekawe co Ty byś powiedziała gdyby nagle kazał Ci ubierać zupełnie inne rzeczy ?:P a tak w ogóle to na jaki styl chcesz go 'przerobić'?
![]() |
![]() |
#45 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Oczywiście,ze tak! moze jesteśmy ze soba krótko,ale spedzamy ze soba każda wolna chwile. Dla niego jestem ideałem,pod kazdym wzgledem,jego ubiór mu sie podoba,muzyka jakiej słucham również! Jeżeli nie chciałby zmieniać swojego image to nie naciskałabym na siłe,ale wie,ze nie zabardzo podoba mi sie ubiór,wiec sam chce to zmienić!!!ja w ogole nie rozumiem niektórych komentarzy |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nierozumiem zmieniania swojego wygladu, bo po kilku tygodniach osoba z ktora sie spotykam wyraza dezaprobate ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pytanie oczywiście retoryczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
O matko, czemu Wy jesteście razem skoro Ty po dwóch tygodniach bycia razem chcesz go zmieniać. Ubiór, ubiorem ale zmienianie mu gustów muzycznych to dopiero jest jazda. Jakbym mojemu byłemu który był Reggae-buntownikiem powiedziała, że od jutra ma słuchać klasyki bo inacze to koniec. To nasz związek skończyłby się w chwli w której bym to powiedziała.
A więc proszę powiedz dlaczego wy jesteście razem? Bo przeciez ty masz do niego pełno objekcji.
![]() |
#50 |
BAN stały
|
idźcie razem na zakupy, zaproponuj to co Ci się podoba, pytając go o zdanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
to który mamy powtórzyć / wyjaśnić?
w ogromnej większości wyśmiewamy fakt, że ledwo się z kimś zaczęłaś spotykać, a już go przebierasz, przeczesujesz, nawracasz. a teraz nagle, że on tego chce... no to może przeczytaj tego posta inicjującego wątek jeszcze raz nim go wyślesz, bo jeśli z jego strony jest chęć, to gdzie wspominany problem z zachęceniem go. ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
weeźcie mnie nie dołujcie...jak mozna zmienic komuś styl?
![]() daj sobie spokój ze zmianą... albo go zaakceptuj albo skończ z nim ![]() ![]()
![]() |
#54 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Przeczytawszy wątek czuję... niesmak.
Przerabianie sa swoją muzyke na ubrania, jakie podobają sie Tobie wstawki o znajomych, którzy twierdzą, ze stac cie na kogos lepszego a to wszystko w wykonaniu 20 letniej dziewoji zmieniającej 27 letniego męzczyzne. po 2 (sic!!!!!!)tygodniach znajomosci. tak, wiek w tym wypadku ma znaczenie, bo on juz nie jest chłopaczkiem, szafe zapelnil sobie sam, tym, co jemu się podoba. gust muzyczny tez ma raczej ukształtowany. ciekawa jestem, co by powiedzial, jakby przeczytał ten wątek. Tak sobie myslę, ze moze desperat... za free oddac gust muzyczny... ciekawa jestem, czego słucha autorka, ze chłopak tak to przełknął.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
No właśnie... bo czyż nie jest tak, że pierwsze co widzimy w człowieku to jego zewnętrze i już na wstępie można zrobić selekcję?
![]() <oczywiście teraz będzie zbiorowe zaprzeczanie, że liczy się tylko wnętrze, ale jak widać nad wyglądem nie zawsze da się przejść do porządku dziennego> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
a tam, za przeproszeniem poniekad wielkie pieprzenie z tym wnetrzem.
oczywiscie, ze jest wazne jaki ktos jest, ale bez akceptacji czyjego wygladu zew, sposobu ubierania, zachowania w towarzystwie i nie tylko, zwiazek nie przetrwa i koniec. któras ze stron w koncu nie wytrzyma. a jak ktos spotyka sie z kims innym z mysla, ze z czasem go urobi/zmieni/wychowa to coz. czasem sie uda, ale z reguły to jest katastrofa. i potem jedna z druga placze, ze ona go taaaaak straaaaasznie kocha, chociaz ostatnio ciągle sie kłocili, to ona zyc bez niego nie moze a on ją zostawił ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
BAN stały
|
ło, laski. A co, jak facet jest niechluj, sorry, luzak. I nawet jeśli się akceptuje (ba, lubi
![]() ![]() Oni to by chcieli mieć dziewczynki śliczne jak z obrazków, gładziusie, w szpileczkach ![]() ![]() A facet to, co, ogolić się częściej dla swej panny nie może, bo zaraz ma być, że go nie kocha, nie akceptuje... Albo odwinąć nogawki... No nie wiem, nie wiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
dyplomatycznie zasugerować, ze w tym akurat nie wygląda najkorzystniej.
Mozna nie lubic czyjegos pedalskiego ![]() w druga strone tez nie ma co przesadzac. jak sie z kims jest i zna sie dobrze to wiadomo, ze niektore rzeczy nam mogą przeszkadzac. ze nie trafia do sedesu jak sika. i co? tez mam to akceptowac w 100%? ![]() ale to jest dopasowywanie sie do potrzeb i oczekiwan bliskiej osoby a nie przerabianie na swoją modle ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tym menelizmem to chyba oczywiste, że gostek odpadły w przedbiegach ![]() Chociaż, co komu pasuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.