|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Hej dziewczyny!
![]() Ja juz po usg, dzidzius jest zdrowy ![]() ![]() ![]() Raspberry to rzeczywiscie smutne, ze sama bedziesz obchodzila urodziny, moze przeloz uroczystosc?? Moj maz ma urodziny tego samego dnia! Bedziemyz Toba wirtualnie ![]() emzeta chce oczywiscie byc pediatra ![]() ![]() pytalam ginki o usg 3d- twierdzi, ze z medycznego punktu widzenia, jesli w zwyklym usg nic patologicznego nie widac, to usg 3d nic nie wnosi. Jesli zas jest jakis problem w zwyklym usg, to w zaleznosci od rodzaju patologii warto zrobic 3d (rozszczepy podniebienia, przepukliny oponowe itp.), takze w tej chwili w Polsce jest to czysta komercja. Jesli z kolei robimy 3d, a w zwykle jest ok( pod wzgledem zdrowia malca), to i tak nic wiecej nie zobaczymy, bo to szukanie igly w stogu siana. Mimo to, moim zdaniem argument poznania plci czy tez zobaczenia twarzyczki dziecka jest wystarczajacy do zrobienia tego badania ![]() Ja akurat tego nie potrzebuje, ale rozumiem, ze ktos moze byc ciekaw. jastinada sliczne macie te puszyste kuleczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, ze ktos ma urodziny wtedy co ja ![]()
![]() |
#3963 |
Rozeznanie
|
W brzuszku teraz sobie spi Antoś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Judy zapalenie dziasel czesto zdarza sie w ciazy. emzeta dobrze radzi, ja ze swej strony dodam, zeby nie zniechecac sie do mycia zebow, choc mzoe to byc bolesne. mI to nie dokucza na szczescie. Zgaga mi sie pojawila kilka dni temu, ale nie cierpie jakos strasznie, takze niczego nie zazywam, staram sie tylko nie jesc ogromnych porcji na raz... Czestosc usg zalezy od wskazan... u mnie wszystko ok, pierwsze usg bylo w zwiazku z plamieniem- 6 tydz, potem 9 tydz, potem 14 tydzien i teraz 20 tydzien. Im bardziej jestem spokojna tym rzadziej robie. Ze swej strony moge powiedziec , ze w TEJ CHWILI nie robilabym usg czesciej niz 6-8tyg, chyba, ze mialabym ku temu powody.. (chec poznania plci, cos niepokojacego sie dzieje). Ja chodze do lekarza pnastwowo, na usg bylam 2x prywatnie, bo mam duze zaufanie do ginki, ktora mi robi to usg- jest dobra i ma niezly sprzet- wierze , ze potrafi sporo wyczytac z usg. Za usg place 80zl, za wizyte tez chyba tyle samo, ale nie jestem pewna, bo korzystam tylko z usg. Jescze tylko wspomne co dzis zobaczylismy na ekranie: dzidzius ruszal sie i mial widoczne ruchy oddechowe.Dokladnie objerzelismy i pomierzylimy glowke ( w tym uklad komorowy, tylny dol czaszki i mozdzek), kanal kregowy, serduszko ( widac bylo 4 jamy i zastawki, akcja serca), zoladek,przepona(nie ma przepukliny) pecherz, nerki, narzady plciowe, budowe konczyn, lozysko(jak sie usadowilo- usg przezpochwowe; stopien dojrzalosci, czy sa cechy odklejenia), uklad naczyn i przeplywy w sznurze pepowinowym.Ilosc wod plodowych. twarzyczka- wargi ,brodka,nosek,oczodoly. Do tego tzw. biometria: wymiar dwuciemienowy,obwod glowki,brzuszka,dlugosc kosci udowej. Takze nie mowcie, ze to malo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
BAN stały
|
Witajcie dziewczyny zniow przesylam wiadomosci od zony..Wsumie to nie jest najlepiej..jagodna znow dzis krwawila i lekarze muwili ze ciaza w tym momecie jest Bardzo zagrozna moze dosc do poronienia....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Rozeznanie
|
dzieki za wiadomosci, szkoda, ze nie sa takie, jakie bysmy chcieli wszyscy slyszec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zadomowienie
|
Jaga, trzymamy kciuki!!!
Ilonchem, gratuluję synka, brzuszek masz niczego sobie ![]() Memi, nie żartuj, kolejny mężczyzna na naszym forum?? Gratuluję ![]() ![]()
#3967 |
Rozeznanie
|
gosiunia dzieki
![]() ![]() ![]() ilonchen witaj :0 gratuluje syneczka w pieknym brzuszku ![]() jeszcze tylk dodam, ze toxo pierwszy raz najlepiej zrobic na poczatku ciazy, a jeszcze lepiej przed ciaza.Jesli ma sie IgM- i IgG-(mozliwosc pierwotnego zarazenia w ciazy), to potem robic IgG i IgMy co 8-10-12tyg i patrzec czy cos rosnie. Ja ostatnio stwierdzilam ,ze bede robic same IgMy co 5 tyg, bo nigdy nie bylam chora, a badane mialam 1x tuz przed ciaza i drugi raz w 15tc.( IgG i tak ujemne). Jak mi IgMy podskocza to od razu bede wiedziala co sie swieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiscie nadal nic nie wiemy co do domu, chyba sie umowimy na weekend jakies inne ogladac, bo cos czarno to widze. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry Mamuśki ![]()
![]() |
#3970 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Daria Graulacje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3972 |
Wtajemniczenie
|
a zpomniałam, Memi dla Ciebie tez oczywiście ogromne Gratulacje
![]() ![]() już tylu chłopczyków jest na wątku, że ciężko ich zliczyć....ale myślę, że ok 7 już jest
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że lepiej na liście zostawić imiona potwierdzonych płci, a resztę wykasować. Jakbyście mogły to podawajcie wybrane imię dla dziecka jeśli jest kilka, będzie porządek na liście.
Jak coś się w trakcie zmieni to ja poprawię. Więc piszcie po każdym usg co się zmienia.
![]() |
#3974 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za odp. zrobilam w 18tyg, wczesniej mialam w anglii w 12 tyg. ale wynikow nie bylo, chyba nie ma sensu czekac do grudnia na porownanie? Cytat:
Cytat:
A w ogole to dzien dobry wszystkim! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Na początek to witam wszystkie mamusie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja na pewno kupię coś tego rodzaju,czkekam tylko aż moje konto zostanie zasilone ![]() http://www.allegro.pl/item451793668_...ie_urodzi.html to na pewno uspokoi każdą z nas ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zazdroszczę Ci tych spotkań,niestety u mnie na wsi nie ma szans na coś takiego,a do Krakowa sama to tak nie specjalnie chciałabym się wybierać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brzuszek piękny i gratuluję chłopca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no i cieszę się,że na USG tak wszystko udało się sprawdzić i że synuś jest sliczny i zdrowy ![]() mnie zgaga tez czasem męczy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spicegirl Ty dzielna pomagasz utrzymac nam gatunek żeński przy życiu ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w ten pochmurny, wietrzny dzień
![]() A jak się sprawdza puls dziecka bez USG, bo nie miałam nigdy tego? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gratulujemy razem z moim Wojtusiem ![]() Cytat:
Mężu Jagody, przekaż jej proszę że wszystkie tu wstrzymujemy oddech i bardzo się martwimy, trzymamy kciuki i myślimy o Niej, pozdrawiamy ją z całych serc! I żeby się nie załamywała tylko wierzyła, że będzie dobrze.. Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Ja bym sie chętnie się wciągnęła na listę ale mały coś wariuje i z 2 marca skoczył na 23 lutego, a wczoraj minęło 21 tygodni od ostatniej miesiączki. Lębork pozdrawia jastinadę ![]()
#3978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3979 |
Zadomowienie
|
No ladnie, tylko zeby tu lutowki nie wpadly z oburzeniem
![]() Charlotte, puls sprawdza sie dopplerem, przykladaja ta sluchawke do brzuszka i slychac serduszko jak bije |
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Raczkowanie
|
Ilona , 28 lat, Lębork , 2 marca (tak mam wpisane w książeczke), synek( imię nieznane, jeszcze toczymy z tż'em boje
![]() Idę trochę kuchnie ogarnąć, bo moja mama ma z obiadem wpaść.Ale mam dobrze.
#3981 |
Rozeznanie
|
Memi gratuluję Antosia
![]() Jaga trzymaj się, mam nadzieję, że pod dobrą opieką wszystko będzie ok ![]() Zanka u mnie można dopisać imiona - Julia lub Emil, najwczesniej za miesiąc na następnym usg może się dowiemy płci. Zupełnie nie nadążam za wątkiem ![]() ![]() Pozdrawiam mamusie ![]()
#3982 |
Wtajemniczenie
|
Żanetko,a Ty w pierwszej piątce na liście i masz ??? lub ???
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
Justynko, na chłopski rozum,
skoro już tyle facecików to ja mam córeczkę, skoro do tej pory nie było nic widać to dziewczynka, skoro Judy mi przepowiedziała córkę to córka, ale znając moje "szczęście" będę ostatnią mamusia syneczka, a reszcie przypadną córeczki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3984 | |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() ja juz po basenie i czuje sie rewelacyjnie. Cytat:
Dziekuje za wyrozumialsc ![]()
![]() |
#3985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tym sprzetem do USG sprawdzaja puls dziecka, czyli smaruje brzuch zelem tak jak do USG i przykłada ta głowice ale nie robi USG ani nie jeździ po brzuchu tylko odsłuchuje tetna w jednym miejscu to trwa jakies 20 sekund ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtórzysz badanie, spotkasz się z lekarzem i się okaże co i jak, nie mam sensu się przejmować na zapas ![]()
![]() |
#3988 |
Zadomowienie
|
Szczęśliwa, nie denerwuj się, wiem, że łatwo mówić, ale jak mnie lekarz nastraszył niedorozwojem płodu, to przez 2 tygodnie chodziłam jak struta i okazało się, że nie było się czym przejmować
![]() Memi, ukradłaś mi imię dla synka ![]() ![]()
#3989 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() szczęsliwa skarbie-bez stresu,bakterie w moczu nigdy nie mogą być ingnorowane,ale to prawdopodobnie nic strasznego.Jeśli lekarz zleci antybiotyk,to też nie ma się czego bać.Te antybiotyki ,które biorą ciężarówki są skonstruowane tak,żeby nie szkodzić dzieciaczkowi.Ciesz się kochana,że zrobiłaś badanie i bakteryjkę wykryto od razu i da się ją leczyć :0 a być może że jak powtózysz badanie to będzie ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Raczkowanie
|
Dostałam urinal,we wtorek mam zrobić badanie. A dopiero skończyłam kuracje natamycyną, kończe lactovaginal. Jeszcze ta pogoda....tylko wsadzić nos pod koc i nie wychodzić.Mój ukochany soczek malinowy z gorącą wodą i cytryną może poprawi mi humor.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.