|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Skoja - mam pytanie do Ciebie
![]() Jak juz pisałam, mam leukocyty w granicach 15. Zrobiłam tak jak Ty CRP i tu... ZONK - tylko 2,86, czyli jak najbardziej norma. W moczu wyszły mi wprawdzie jakieś pojedyncze leukocyty (zresztą czasem mi wychodzą), wiem, że akurat Ty nie miałaś. Mam pytanie - czy przy zwiększonych leukocytach a normie CRP brałaś jakieś leki? |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Właśnie oglądałam swoje zdjęcia sprzed ciąży i wpadłam w melancholię. Normalnie zaczynam tęsknić za swoimi przedciążowymi ciuchami i za płaskim brzuchem. A to dopiero półmetek.
Nie wiem jak Wam, ale mi ta ciąża strasznie się dłuży. Jak moje koleżanki były w ciąży to normalnie tak szybko to leciało, a jak ja jestem to trwa i trwa i dopiero minął półmetek... Niech już będzie luty i mój bejbik sie urodzi...
![]() |
#4173 |
Raczkowanie
|
Mnie też ciąża się dłuży i chciałabym mieć już Maluszka przy sobie ale z drugiej strony niech siedzi w brzuszku ile potrzeba by przygotować się na czekające go trudy
![]() No i coraz trudniej mi z brzucholkiem a jestem już 4,5kg do przodu ![]()
#4174 |
Zadomowienie
|
Weźcie mnie nie dobijajcie, co. Co to jest 4,5 kg. Ja to mam skok i szok. Jak zaszłam w ciąże ważyłam 52 kg - drobna, szczupła, 164 cm. Nigdy nie wazyłam więcej, zawsze ok 50. A teraz boje się do wagi podchodzić. 25 tc a ja mam ok 8 kg na plusie
![]() Wanienka - jak najprostsza i większa, taka 100 cm. Siostra TZ-a dostała w prezencie taka własnie z hamaczkiem, Fiher Price niebieską i mały był w niej kąpany RAZ. Ustrojstwo, niewygodne, nie warte swojej ceny. Mają zwykłą wanienkę i wszyscy sa zadowoleni. Karuzelkę kupię bez światełek, a zabawki na niej na pewno będa mialy wyraziste, zywe kolory. Nie żadne pastelowe misiaczki i takie tam. Po to jest ta karuzelka, zeby dziecko zatrzymywało na niej wzrok, żeby ją widziało. A na początku widzi przecież ostre barwy - czerwony, zółty, niebieski. Takie pastelowe, mdłe zabawki podobaja się zwykle rodzicom, a maluchowi nie bardzo ![]() Na gardło polecam miód i wszystkie jego pochodne. Ma własciwości odkażające i łagodzące. Ciepła woda z miodem i cytryna dziala cuda. Dobrej nocki A. |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wpisałam wielkimi wołami w kalendarz wczoraj-uzupełnić wyrawkę i mam zamiar się tym zając w tym tygodniu. Musze tylko rodzinę skrzyknąć, bo fotelik musi pasować do 4 samochodów, mojego, TZta, moich rodziców i mojej siostry, no ale w tygodniu jakoś musi się to udać zgrać. Dostałam napadu paniki że urodzę wcześniej i nic nie będzie, choć do tej pory nic nie wskazuje na to żeby dzidzia się przedwcześnie wybierałą na świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczynki, ja mogę zacząć rodzić już za 2 miesiące, a nawet nie wiem co do torby do szpitala włożyć.....ten czas tak szybko leci. I tak naprawdę to czuję, że jak wcześniej jakoś nie mogłam się pogodzić z zaokrąglającymi się kształtami, bo byłam b. szczupła, to teraz coraz bardziej przywiązuję się do brzuszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zadomowienie
|
ja sie dzis wazyłam ,koncze 30 tydzien ciąży i mam 14 kg na plusie
![]() ![]() cos czuje ,ze do 20 kg znowu dobije ,chyba mam tak w genach. u mnie apetyt na słodkie i nabiał -głownie jogurty-jadłabym je cały dzien i w nocy tez sie zdarza ![]() no i te wiązadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak z Twoimi typami wózków? jestem ciekawa bo też sie nadal intensywnie zastanawiam i kombinuje ![]()
![]() |
#4180 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dawno mnie nie było ale już nadrabiam zaległości Kilka dni temu byłam u lekarza, maluch rośnie zdrowo i waży już prawie 1,5 kilograma a ja...wstyd się przyznać. Ja też patrzę z utęsknieniem na przedciążowe ciuszki których pewnie jeszcze długo nie założę... krolowaa wagowo mamy podobnie i ja też się pocieszam, że może to zatrzymanie wody ![]() ![]() A i najważniejsze, wreszcie wybraliśmy imię dla juniora - będzie Pawełek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Raczkowanie
|
29 tydzień w pełni i 11 kg na plusie.
I TO NIE JEST WODA ![]() Może ja urodzę małe słoniątko??? A miałam taką cichą nadzieję, że przytyję 12 kilo i na tym koniec. Wieczorem plecy napierniczają tak, że mam ochotę wyjąć sobie kręgosłup. Dobrze, że w poniedziałek zaczynam szkołę rodzenia. Zaatakuję wszystkie piłki, jakie będę w zasięgu wzroku a TZ zmieni się w regularnego prywatnego masażystę ![]() Może wiecie coś o wózkach TAKO JUMPER? Taki 3 w 1 (gondola, spacerówka, fotelik) wszystko oddzielnie wypinane? Któraś z was widziała go na żywo?
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4182 |
Rozeznanie
|
freshona ksiazki mowia, ze w 2 i 3 trym ciazy norma dla leukocytow jest od 6do 16 tys. jak masz crp ok to znaczy ze to 15 tys leukocytow jest z powodu samej ciazy. pare leukocytow w moczu zawsze moze wyjsc- zadna to infekcja ( choc moj gin wolal mi w tej sytuacji dac urosept- zebym duzo siusiala, wiadomo, ze jakby byla infekcja to mi nic nie pomoze), jak jest infekcja to powinny bic liczne w polu widzenia.Jak nie masz objawow infekcji to bym zadnych antybiotykow nie dawala.
dodam jeszcze, ze OB w ciazy rosnie fizjologicznie, bo jest zmieniona proporcja krwinka czerwona/osocze, wiec w ciazy nie bardzo jest wiarygodny.. a z zebem to bym poszla do dentysty.Niech on decyduje. Edytowane przez memi Czas edycji: 2008-10-18 o 12:25 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wodę też trzymam jak glupia jakaś. Zrobiłam się cała galareowata i trzęsąca, odwykłam od tego, bo normlnie raczej jędrna 30 ze mnie była ![]() u mnie apetyt na słodkie rzeczy nie wystepuje, wyjątek satnowi gorzka czekolada i kakao. Skutecznie zapobiega w moim przypadku jedzeniu słodkich rzeczy wielka, gigantyczna zgaga po byle cukierku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zadomowienie
|
j.kwiatek niech CIe nie masuje za mocno, ja ciagle sie domagalam mocnego uciskania w oolicy ledzwiowej bo mnie tam najb boli, ale nsza znajoma-ginka pow ze absolutnie nie, ze tak imocny masaz to w trakcie porodu, jezeli wczesniej to moze wywolac przedwczesny porod
lepiej stan na 4 i rob koci grzbiet gora -dol i lewo-prawo ja tez siadam twarza do oparcia kanapy opieram sie na oparciu i tak siedze pare minut a potem na pileczce kilka minut a dzieja sie cuda ide dzis kupic jednorazowe galoty i mega podpaski i generalnie moja torba bedzie gotowa zostana staniki do karmienia a malej kilka bodziakow i pajacy, kombinezon na wyjscie chce kupic tesciowa mysle ze jak tescie przyjada odmalowac chate (jak sie zaoferowali to przeciez sie klocic nie bede ![]() szukam jakiegos second hand ale nic poki co wiec jak maja nadmiar kasy to prosze bardzo dziewczyny budze sie o 4 rano jak zwykle na siusiu i nie moglam zasnac..piwa mi sie chcialo a ja z tych raczej co biale wino i tak leze i czuje zapach piwa (to nie byl TZ :p) i normalnie smak czuje no piwa w chacie nie bylo i jakos sie umeczylam i zasnelam
#4185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tu można sobie poczytać o tych wózkach http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...285&a=80948921 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a puchna Wam nogi? Mnie jeszcze nie, ale wszystko przeciez przede mna. Dzisiaj rozpoczynam 26 tc, brzuch rosnie. O spodenkach sprzed ciazy moge zapomniec. Nosze luzne sukienki, na szczescie mam ich sporo.
Zrezygnowalam, na ile jest to mozliwe, z soli. Trudno z niej calkiem zrezygnowac, bo do wszystkiego jej dodaja - do serow na przyklad, albo do chudych wedlin ( nie potrafie jesc grzecznie wylacznie gotowanych kurczakow itd ). Mnie ta ciaza przebiega juz teraz dosc szybko. Tydzien za tygodniem, trzeci trymestr juz prawie puka do drzwi, ani sie obejrze a juz styczen. Wtedy to sie dopiero zacznie. Nie mam zadnego doswiadczenia, ale tak sobie mysle, ze przy malenstwie jest sporo roboty. Nie bardzo bedzie mial mi kto pomoc, przez wiekszosc czasu sama bede biegac przy maluchu. To przeciez szybko powinno sie zrzucic to, co teraz magazynujemy, te wszystkie nadprogramowe kilogramy. Chyba, ze sie myle i wcale nie jest tak latwo schudnac po ciazy i porodzie. Na pewno bardziej doswiadczone mamusie wiedza lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Czy ten Tako Jumper nie jest przypadkiem bardzo ciężki? Bo mi się wydaję, że około 20 kg waży. My z TŻ zrobilismy dziś objazd po sklepach i oglądalismy i testowalismy wózki. Nasze tyly: Quinny Buzz 3, X-lander XA, Implast Bolder. Ale najprawdopoobniej będziemy kupowali X-landera.
Tylko moja teściowa jest przeciwna kupowaniu wózka, gdzie nie da się w spacerówce zmieniac kierunku jazdy i dla niej to wyklucza wózek. Nie wiem jak mam jej wytłumaczyć, że to nie jest wcale duży problem (przynajmniej według mnie), a XA ma wiele innych wad, które przewyższają ew. nidogoności spowodowane brakiem mo zliwości zmiany kirunku. Dla mnie bez sensu jest dla swojej wygody widzenia dziecka rezgnowac z dobrego wózka. Przeciez nie będe męczyła dziecka jazda tyłem do kierunku jazdy bo "nie widze kiedy się pobrudzi". Zreszta, jaki człowiek lubi jechac tyłem do kierunku jazdy? Chyba niewielu. A no i jeszcze uważa, że to za szybko na kupowanie wózka. Sama już nie wiem....eh...
![]() |
#4189 |
Raczkowanie
|
Weźcie mi nic nie mówcie o tych kg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie 23 tydzień, a kg na plusie 12 ![]() ![]() ![]() Czuję się jak wieloryb ![]()
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie staników do karmienia a dokładnie jaki rozmiar trzeba kupić żeby był dobry po porodzie? Przed ciążą miałam 75B, teraz mam 80D, słyszałam że trzeba conajmniej jeden rozmiar większy...to co mam kupić 85E?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Raczkowanie
|
pani z herbatą dzięki
![]()
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zadomowienie
|
ja tez sie przylacze do pytania o staniki mam 80G i juz widze polowanie na numer wiekszy
![]() j.kwiatek ![]() mi nogi puchna, jeszce nie jakos bardzo ale stopy juz wygladaja jak serdelki, nawet jak rano wstaje to juz spuchniete, a soli w ogole nie uzywam, z ato pijewode jakbym oc najmniej na kacu byla ciagle tylko pic pic i nie moge sie napic
![]() |
#4194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rano śladu opuchlizny i gigantyczne siku, wieczorem powtórka z rozrywki i jak sądzę tak będzie do końca ciąży, oby nie było gorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
miałam na myśli zalet, ale przez przypadek napisałam wad
![]() Ja inych wad poza brakiem mo zliwości zmiany kierunku jazdy nie widzę.
![]() |
#4197 |
Rozeznanie
|
26 tydzień ok 9kg na plusie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
łózeczko wybrałam takie ,na żywo o wiele ładniejsze http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=547 wanienke zamówilam wczoraj po całym dniu przeszukiwania internetu ![]() http://milimali.pl/product_info.php?products_id=3004 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zadomowienie
|
Glizda87 brzusio słodziutki!!! czy ty napewno jestes w ciąży
![]() co do wagi jestem optymistka i wcale sie nie martwie,zdrowa dzidzia najwazniejsza! dietke zastosuje po ciazy. na pocieszenie dodam ,ze koło 10 kg odchodzi zaraz po porodzie,ja tak miałam! kilka kolejnych kg odeszło mi w nastepnych dniach ,tygodniach!to był moment bez zadnych wyrzeczen i diet straciłam ciazowe kilogramy. dziecko potrafi dac w kosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Raczkowanie
|
i ja tez mysle powaznie o x-landerze xa.
jeszcze do wyboru zostawilam sobie quinny speedi lub freestyle, bo buzz nie podoba mi sie ze wzgledu na male kolko i spacerowke. nie wspomninajac o spiworku, ktore w quinny sa typu "mumia". nie wyobrazam sobi spakowac w niego np rocznego dziecka, w x-landerze jest oslonka na nozki (inne wozki tez cos takiego maja). choc quinny super sie prowadza, sa zwrotne. probowalam jezdzic w sklepie 3kolowym x-landerem i byl do bani, ale 4 kolka juz sa ok. z ta zmiana kierunku jazdy to sobie mysle, ze chyba na dworze trudno jest przestawic cale siedzisko razem z dzieckiem, trzeba przed wyjsciem planowac kierunek jazdy. w tym wzgledzie chyba wygodniejsza jest przekladana raczka, a tu wybor wozkow mocno sie kurczy. i chyba oleje w ogole ta funkcje. jesli chodzi o kolorystyke i jakosc materialow, to quinny lepiej sie prezentuje. przynajmniej wg mnie. ale bagaznik jest na korzysc x-landera. i jak tu dokonac wyboru??? jejku, dziewczyny, to ja jakos malo przytylam, na razie jakies 4-5 kilo, a koncze 24 hbd. jestem posadzana o 3 lub 4 miesiac ciazy. wcale mnie to nie cieszy. ale puchnac juz zaczynam. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.