mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-17, 19:45   #4171
freshona
Zadomowienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Skoja - mam pytanie do Ciebie
Jak juz pisałam, mam leukocyty w granicach 15. Zrobiłam tak jak Ty CRP i tu... ZONK - tylko 2,86, czyli jak najbardziej norma.
W moczu wyszły mi wprawdzie jakieś pojedyncze leukocyty (zresztą czasem mi wychodzą), wiem, że akurat Ty nie miałaś.

Mam pytanie - czy przy zwiększonych leukocytach a normie CRP brałaś jakieś leki?
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 19:56   #4172
passionfruit
Zakorzenienie

Wiecie co? Właśnie oglądałam swoje zdjęcia sprzed ciąży i wpadłam w melancholię. Normalnie zaczynam tęsknić za swoimi przedciążowymi ciuchami i za płaskim brzuchem. A to dopiero półmetek.
Nie wiem jak Wam, ale mi ta ciąża strasznie się dłuży. Jak moje koleżanki były w ciąży to normalnie tak szybko to leciało, a jak ja jestem to trwa i trwa i dopiero minął półmetek...
Niech już będzie luty i mój bejbik sie urodzi...
Stary 2008-10-17, 20:30   #4173
Seviljanka
Raczkowanie

Mnie też ciąża się dłuży i chciałabym mieć już Maluszka przy sobie ale z drugiej strony niech siedzi w brzuszku ile potrzeba by przygotować się na czekające go trudy
No i coraz trudniej mi z brzucholkiem a jestem już 4,5kg do przodu Niedawno narzekałam, że nie tyję a tu dostałam takiego przyspieszenia, że aż strach myśleć, jak to się skończy!
Stary 2008-10-17, 21:13   #4174
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Weźcie mnie nie dobijajcie, co. Co to jest 4,5 kg. Ja to mam skok i szok. Jak zaszłam w ciąże ważyłam 52 kg - drobna, szczupła, 164 cm. Nigdy nie wazyłam więcej, zawsze ok 50. A teraz boje się do wagi podchodzić. 25 tc a ja mam ok 8 kg na plusie Podobno nie widać po mnie tego, tylko brzuszek urósł, ale waga swoje mówi. I musze sie z tym pogodzić. Jem normalnie, teraz tyje srednio ok 1 - 1,20 kg na miesiąc. Skoro tak ma być, to trudno. Mała się prawidłowo rozwija, ładnie rośnie, jest zdrowa. Ja także. I to najważniejesze. O wagę będe się martwić po porodzie.

Wanienka - jak najprostsza i większa, taka 100 cm. Siostra TZ-a dostała w prezencie taka własnie z hamaczkiem, Fiher Price niebieską i mały był w niej kąpany RAZ. Ustrojstwo, niewygodne, nie warte swojej ceny. Mają zwykłą wanienkę i wszyscy sa zadowoleni.

Karuzelkę kupię bez światełek, a zabawki na niej na pewno będa mialy wyraziste, zywe kolory. Nie żadne pastelowe misiaczki i takie tam. Po to jest ta karuzelka, zeby dziecko zatrzymywało na niej wzrok, żeby ją widziało. A na początku widzi przecież ostre barwy - czerwony, zółty, niebieski. Takie pastelowe, mdłe zabawki podobaja się zwykle rodzicom, a maluchowi nie bardzo

Na gardło polecam miód i wszystkie jego pochodne. Ma własciwości odkażające i łagodzące. Ciepła woda z miodem i cytryna dziala cuda.

Dobrej nocki
A.
Stary 2008-10-17, 21:45   #4175
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Skoja - mam pytanie do Ciebie
Jak juz pisałam, mam leukocyty w granicach 15. Zrobiłam tak jak Ty CRP i tu... ZONK - tylko 2,86, czyli jak najbardziej norma.
W moczu wyszły mi wprawdzie jakieś pojedyncze leukocyty (zresztą czasem mi wychodzą), wiem, że akurat Ty nie miałaś.

Mam pytanie - czy przy zwiększonych leukocytach a normie CRP brałaś jakieś leki?
Wiesz, co - ja Ci mogę odpowiedzieć dopiero w środę, bo: jeszcze nie odebrałam niestety wyniku CRP - więc nie wiem jaki jest, a w środę mam wizytę u ginki i ona się wtedy powinna wypowiedzieć co dalej - w zależności od tego jaki będzie wynik.
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 08:29   #4176
Jemiołka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Mnie też ciąża się dłuży i chciałabym mieć już Maluszka przy sobie ale z drugiej strony niech siedzi w brzuszku ile potrzeba by przygotować się na czekające go trudy
No i coraz trudniej mi z brzucholkiem a jestem już 4,5kg do przodu Niedawno narzekałam, że nie tyję a tu dostałam takiego przyspieszenia, że aż strach myśleć, jak to się skończy!
Mnie ciąża zasuwa jak wściekła, zupełnie nie wiem kiedy mijają dni i tygodnie. Tak bym chciałabym tak zwolnić czas o 50%. Na początku, zwłaszcza pierwszy trymestr to koszmarnie mi się ciągnęło, bo ciągłe wymioty mnie wykańczały fizycznie. 2 trymestr to oprócz kilku wachnięć nastroju nie było źle, teraz zaczęła mi się ciąża właściwa brzuch gigant, 8 kg na plusie, coraz ciężej funkcjonować normalnie a wciąż jest coś do zrobienia. Nawał pracy taki, że bez kalendarza nie funkcjonuję niestety, bo zapominam o zobowiązaniach i spotkaniach.
Wpisałam wielkimi wołami w kalendarz wczoraj-uzupełnić wyrawkę i mam zamiar się tym zając w tym tygodniu. Musze tylko rodzinę skrzyknąć, bo fotelik musi pasować do 4 samochodów, mojego, TZta, moich rodziców i mojej siostry, no ale w tygodniu jakoś musi się to udać zgrać.
Dostałam napadu paniki że urodzę wcześniej i nic nie będzie, choć do tej pory nic nie wskazuje na to żeby dzidzia się przedwcześnie wybierałą na świat
Jemiołka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 09:16   #4177
arleta110
Raczkowanie

Kurcze dziewczynki, ja mogę zacząć rodzić już za 2 miesiące, a nawet nie wiem co do torby do szpitala włożyć.....ten czas tak szybko leci. I tak naprawdę to czuję, że jak wcześniej jakoś nie mogłam się pogodzić z zaokrąglającymi się kształtami, bo byłam b. szczupła, to teraz coraz bardziej przywiązuję się do brzuszka A jak będzie mi go potem brakować? hihihi
arleta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 09:55   #4178
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

ja sie dzis wazyłam ,koncze 30 tydzien ciąży i mam 14 kg na plusie u mnie sporo kg to zatrzymana woda ,moje całe nogi sa tak spuchniete ,ze az sama w to nie wierze ,ginka mowila zeby odpoczywac ale to mi nie pomaga wcale ,nogi jak banie!!!dobrze ze jeszcze tylko 2 mies tycia!!!bo podobno tyje sie do 38 tyg ciazy.
cos czuje ,ze do 20 kg znowu dobije ,chyba mam tak w genach.
u mnie apetyt na słodkie i nabiał -głownie jogurty-jadłabym je cały dzien i w nocy tez sie zdarza
no i te wiązadła boli jak chodze jak by mi ktos szpile wszadzał,nie moge sie ruszac to straszne,a jeszcze mam tyle spraw do załatwienia.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 10:52   #4179
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
ja sie dzis wazyłam ,koncze 30 tydzien ciąży i mam 14 kg na plusie u mnie sporo kg to zatrzymana woda ,moje całe nogi sa tak spuchniete ,ze az sama w to nie wierze ,ginka mowila zeby odpoczywac ale to mi nie pomaga wcale ,nogi jak banie!!!dobrze ze jeszcze tylko 2 mies tycia!!!bo podobno tyje sie do 38 tyg ciazy.
u mnie apetyt na słodkie i nabiał -głownie jogurty-jadłabym je cały dzien i w nocy tez sie zdarza
no i te wiązadła boli jak chodze jak by mi ktos szpile wszadzał,nie moge sie ruszac to straszne,a jeszcze mam tyle spraw do załatwienia.
krolowaa z tego co wiem zatrzymana woda w organiźmie dodaje sporo wagi, ale tak to już cyba w ciąży jest, najważniejsze że maluch jest zdrów, a Ty napewno szybko wrócisz do formy
Jak z Twoimi typami wózków? jestem ciekawa bo też sie nadal intensywnie zastanawiam i kombinuje

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 11:18   #4180
Żyrafka_81
Raczkowanie

Witam

Dawno mnie nie było ale już nadrabiam zaległości
Kilka dni temu byłam u lekarza, maluch rośnie zdrowo i waży już prawie 1,5 kilograma a ja...wstyd się przyznać. Ja też patrzę z utęsknieniem na przedciążowe ciuszki których pewnie jeszcze długo nie założę...

krolowaa wagowo mamy podobnie i ja też się pocieszam, że może to zatrzymanie wody Zobaczymy po porodzie i w razie czego będziemy razem działać

A i najważniejsze, wreszcie wybraliśmy imię dla juniora - będzie Pawełek
Żyrafka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 11:38   #4181
j.kwiatek
Raczkowanie

29 tydzień w pełni i 11 kg na plusie.

I TO NIE JEST WODA

Może ja urodzę małe słoniątko??? A miałam taką cichą nadzieję, że przytyję 12 kilo i na tym koniec. Wieczorem plecy napierniczają tak, że mam ochotę wyjąć sobie kręgosłup.
Dobrze, że w poniedziałek zaczynam szkołę rodzenia. Zaatakuję wszystkie piłki, jakie będę w zasięgu wzroku a TZ zmieni się w regularnego prywatnego masażystę

Może wiecie coś o wózkach TAKO JUMPER? Taki 3 w 1 (gondola, spacerówka, fotelik) wszystko oddzielnie wypinane? Któraś z was widziała go na żywo?

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-18, 11:39   #4182
memi
Rozeznanie

freshona ksiazki mowia, ze w 2 i 3 trym ciazy norma dla leukocytow jest od 6do 16 tys. jak masz crp ok to znaczy ze to 15 tys leukocytow jest z powodu samej ciazy. pare leukocytow w moczu zawsze moze wyjsc- zadna to infekcja ( choc moj gin wolal mi w tej sytuacji dac urosept- zebym duzo siusiala, wiadomo, ze jakby byla infekcja to mi nic nie pomoze), jak jest infekcja to powinny bic liczne w polu widzenia.Jak nie masz objawow infekcji to bym zadnych antybiotykow nie dawala.

dodam jeszcze, ze OB w ciazy rosnie fizjologicznie, bo jest zmieniona proporcja krwinka czerwona/osocze, wiec w ciazy nie bardzo jest wiarygodny..

a z zebem to bym poszla do dentysty.Niech on decyduje.

Edytowane przez memi
Czas edycji: 2008-10-18 o 12:25 Powód: dopisek
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 11:44   #4183
Jemiołka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
u mnie podobnie zaawansowana ciąża i przybyło +8kg. Przede mną też około 2 miechów tycia, więc wielce prawdopodobne że dociągnę do 20 kg. Nigdy tyle nie przytyłam w ciązy, no ale już metabolizm nie ten, co jak się ma 20 latek.
Wodę też trzymam jak glupia jakaś. Zrobiłam się cała galareowata i trzęsąca, odwykłam od tego, bo normlnie raczej jędrna 30 ze mnie była a tu klops. Najgorzej wyglądają uda i pupa, ale pocieszam się, że jak woda zejdzie to tez będzie inaczej wyglądało wszystko. przy ostniej wizycie dostałam ochrzan od gina ze sie głodze, co jest bzdurą bo jem normlanie-ale przez 3 tygodnie nie przytyłam. Nie wiem czemu, jem normlanie. Stwierdziłam, ze na azie sie nie martwię, dziecko wymiarowe, żwawe, więc nie ma powodów do niepokju.
u mnie apetyt na słodkie rzeczy nie wystepuje, wyjątek satnowi gorzka czekolada i kakao. Skutecznie zapobiega w moim przypadku jedzeniu słodkich rzeczy wielka, gigantyczna zgaga po byle cukierku.
Stary 2008-10-18, 11:50   #4184
pani z herbata
Zadomowienie

j.kwiatek niech CIe nie masuje za mocno, ja ciagle sie domagalam mocnego uciskania w oolicy ledzwiowej bo mnie tam najb boli, ale nsza znajoma-ginka pow ze absolutnie nie, ze tak imocny masaz to w trakcie porodu, jezeli wczesniej to moze wywolac przedwczesny porod

lepiej stan na 4 i rob koci grzbiet gora -dol i lewo-prawo
ja tez siadam twarza do oparcia kanapy opieram sie na oparciu i tak siedze pare minut
a potem na pileczce
kilka minut a dzieja sie cuda

ide dzis kupic jednorazowe galoty i mega podpaski i generalnie moja torba bedzie gotowa
zostana staniki do karmienia

a malej kilka bodziakow i pajacy, kombinezon na wyjscie chce kupic tesciowa
mysle ze jak tescie przyjada odmalowac chate (jak sie zaoferowali to przeciez sie klocic nie bede ) to chyba zaraz potem kupia lozeczko
szukam jakiegos second hand ale nic poki co wiec jak maja nadmiar kasy to prosze bardzo

dziewczyny budze sie o 4 rano jak zwykle na siusiu i nie moglam zasnac..piwa mi sie chcialo
a ja z tych raczej co biale wino i tak leze i czuje zapach piwa (to nie byl TZ :p) i normalnie smak czuje no piwa w chacie nie bylo i jakos sie umeczylam i zasnelam

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 11:51   #4185
Glizda87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez j.kwiatek Pokaż wiadomość
29 tydzień w pełni i 11 kg na plusie.

I TO NIE JEST WODA

Może ja urodzę małe słoniątko??? A miałam taką cichą nadzieję, że przytyję 12 kilo i na tym koniec. Wieczorem plecy napierniczają tak, że mam ochotę wyjąć sobie kręgosłup.
Dobrze, że w poniedziałek zaczynam szkołę rodzenia. Zaatakuję wszystkie piłki, jakie będę w zasięgu wzroku a TZ zmieni się w regularnego prywatnego masażystę

Może wiecie coś o wózkach TAKO JUMPER? Taki 3 w 1 (gondola, spacerówka, fotelik) wszystko oddzielnie wypinane? Któraś z was widziała go na żywo?
Tako Jumper to mój typ i jestem na niego w pełni zdecydowana juz od dłuższego czasu, znam same pozytywne opinie na jego temat
Stary 2008-10-18, 12:08   #4186
Żyrafka_81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Tako Jumper to mój typ i jestem na niego w pełni zdecydowana juz od dłuższego czasu, znam same pozytywne opinie na jego temat
Nie widziałam na żywo ale czytałam same poztywy;kuzyn męża też zachwala no i cena super.

A tu można sobie poczytać o tych wózkach
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...285&a=80948921
Stary 2008-10-18, 12:16   #4187
Hvid
Zakorzenienie

Dziewczyny, a puchna Wam nogi? Mnie jeszcze nie, ale wszystko przeciez przede mna. Dzisiaj rozpoczynam 26 tc, brzuch rosnie. O spodenkach sprzed ciazy moge zapomniec. Nosze luzne sukienki, na szczescie mam ich sporo.

Zrezygnowalam, na ile jest to mozliwe, z soli. Trudno z niej calkiem zrezygnowac, bo do wszystkiego jej dodaja - do serow na przyklad, albo do chudych wedlin ( nie potrafie jesc grzecznie wylacznie gotowanych kurczakow itd ).

Mnie ta ciaza przebiega juz teraz dosc szybko. Tydzien za tygodniem, trzeci trymestr juz prawie puka do drzwi, ani sie obejrze a juz styczen. Wtedy to sie dopiero zacznie.

Nie mam zadnego doswiadczenia, ale tak sobie mysle, ze przy malenstwie jest sporo roboty. Nie bardzo bedzie mial mi kto pomoc, przez wiekszosc czasu sama bede biegac przy maluchu. To przeciez szybko powinno sie zrzucic to, co teraz magazynujemy, te wszystkie nadprogramowe kilogramy.

Chyba, ze sie myle i wcale nie jest tak latwo schudnac po ciazy i porodzie. Na pewno bardziej doswiadczone mamusie wiedza lepiej.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 12:40   #4188
passionfruit
Zakorzenienie

Czy ten Tako Jumper nie jest przypadkiem bardzo ciężki? Bo mi się wydaję, że około 20 kg waży. My z TŻ zrobilismy dziś objazd po sklepach i oglądalismy i testowalismy wózki. Nasze tyly: Quinny Buzz 3, X-lander XA, Implast Bolder. Ale najprawdopoobniej będziemy kupowali X-landera.
Tylko moja teściowa jest przeciwna kupowaniu wózka, gdzie nie da się w spacerówce zmieniac kierunku jazdy i dla niej to wyklucza wózek. Nie wiem jak mam jej wytłumaczyć, że to nie jest wcale duży problem (przynajmniej według mnie), a XA ma wiele innych wad, które przewyższają ew. nidogoności spowodowane brakiem mo zliwości zmiany kirunku.

Dla mnie bez sensu jest dla swojej wygody widzenia dziecka rezgnowac z dobrego wózka. Przeciez nie będe męczyła dziecka jazda tyłem do kierunku jazdy bo "nie widze kiedy się pobrudzi". Zreszta, jaki człowiek lubi jechac tyłem do kierunku jazdy? Chyba niewielu.

A no i jeszcze uważa, że to za szybko na kupowanie wózka. Sama już nie wiem....eh...
Stary 2008-10-18, 12:56   #4189
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Weźcie mi nic nie mówcie o tych kg

U mnie 23 tydzień, a kg na plusie 12

Czuję się jak wieloryb

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-18, 13:29   #4190
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Weźcie mi nic nie mówcie o tych kg
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 13:35   #4191
Żyrafka_81
Raczkowanie

Mam pytanie odnośnie staników do karmienia a dokładnie jaki rozmiar trzeba kupić żeby był dobry po porodzie? Przed ciążą miałam 75B, teraz mam 80D, słyszałam że trzeba conajmniej jeden rozmiar większy...to co mam kupić 85E?
Stary 2008-10-18, 13:40   #4192
j.kwiatek
Raczkowanie

pani z herbatą dzięki za ćwiczenia, mam nadzieję ze pomogą.

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 13:49   #4193
pani z herbata
Zadomowienie

ja tez sie przylacze do pytania o staniki mam 80G i juz widze polowanie na numer wiekszy

j.kwiatek prosze bardzo

mi nogi puchna, jeszce nie jakos bardzo ale stopy juz wygladaja jak serdelki, nawet jak rano wstaje to juz spuchniete, a soli w ogole nie uzywam, z ato pijewode jakbym oc najmniej na kacu byla ciagle tylko pic pic i nie moge sie napic

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 14:53   #4194
Jemiołka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
mi nogi puchna, jeszce nie jakos bardzo ale stopy juz wygladaja jak serdelki, nawet jak rano wstaje to juz spuchniete, a soli w ogole nie uzywam, z ato pijewode jakbym oc najmniej na kacu byla ciagle tylko pic pic i nie moge sie napic
Lekko puchnę niestety pod koniec dnia. Skarpetki tylko stopki z luźnym ściągaczem inaczej mam stopy jak poduszeczki. Taką samą opuchliznę widzę na dłoniach. Wieczory spędzam z nogami rzuconymi na ścianę i butelką mineralki.
Rano śladu opuchlizny i gigantyczne siku, wieczorem powtórka z rozrywki i jak sądzę tak będzie do końca ciąży, oby nie było gorzej
Stary 2008-10-18, 15:12   #4195
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Czy ten Tako Jumper nie jest przypadkiem bardzo ciężki? Bo mi się wydaję, że około 20 kg waży. My z TŻ zrobilismy dziś objazd po sklepach i oglądalismy i testowalismy wózki. Nasze tyly: Quinny Buzz 3, X-lander XA, Implast Bolder. Ale najprawdopoobniej będziemy kupowali X-landera.
Tylko moja teściowa jest przeciwna kupowaniu wózka, gdzie nie da się w spacerówce zmieniac kierunku jazdy i dla niej to wyklucza wózek. Nie wiem jak mam jej wytłumaczyć, że to nie jest wcale duży problem (przynajmniej według mnie), a XA ma wiele innych wad, które przewyższają ew. nidogoności spowodowane brakiem mo zliwości zmiany kirunku.

Dla mnie bez sensu jest dla swojej wygody widzenia dziecka rezgnowac z dobrego wózka. Przeciez nie będe męczyła dziecka jazda tyłem do kierunku jazdy bo "nie widze kiedy się pobrudzi". Zreszta, jaki człowiek lubi jechac tyłem do kierunku jazdy? Chyba niewielu.

A no i jeszcze uważa, że to za szybko na kupowanie wózka. Sama już nie wiem....eh...
Tzn jakie wady szasz na myśli? Ja właśnie zastanawiam sie nad XA
Stary 2008-10-18, 15:18   #4196
passionfruit
Zakorzenienie

miałam na myśli zalet, ale przez przypadek napisałam wad
Ja inych wad poza brakiem mo zliwości zmiany kierunku jazdy nie widzę.
Stary 2008-10-18, 15:51   #4197
Glizda87
Rozeznanie

26 tydzień ok 9kg na plusie i nie wiem gdzie to wszystko poszlo bo opuchnieta narazie nie jestem, brzuch juz spory ale az tyle raczej nie wazy a reszta ciala tez mi sie wydaje ze sie bardzo nie zaokraglila... E tam ja jakos sie waga nie przejmuje zawsze bylam aktywna fizycznie i juz sie nie moge doczekac kiedy znowu wroce na silownie a wtedy waga musi wrocic do siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26 tydzień c.jpg (48,6 KB, 55 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-18, 16:05   #4198
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
krolowaa z tego co wiem zatrzymana woda w organiźmie dodaje sporo wagi, ale tak to już cyba w ciąży jest, najważniejsze że maluch jest zdrów, a Ty napewno szybko wrócisz do formy
Jak z Twoimi typami wózków? jestem ciekawa bo też sie nadal intensywnie zastanawiam i kombinuje
co do wózka to tak sobie mysle o emmaljunga -tradycyjny model ,ogladalam w sklepie i wygladal solidnie ,naprawde fajny-koszt 1800 zł

łózeczko wybrałam takie ,na żywo o wiele ładniejsze
http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=547

wanienke zamówilam wczoraj po całym dniu przeszukiwania internetutaka!
http://milimali.pl/product_info.php?products_id=3004

Stary 2008-10-18, 16:33   #4199
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Glizda87 brzusio słodziutki!!! czy ty napewno jestes w ciąży

co do wagi jestem optymistka i wcale sie nie martwie,zdrowa dzidzia najwazniejsza! dietke zastosuje po ciazy.
na pocieszenie dodam ,ze koło 10 kg odchodzi zaraz po porodzie,ja tak miałam!
kilka kolejnych kg odeszło mi w nastepnych dniach ,tygodniach!to był moment bez zadnych wyrzeczen i diet straciłam ciazowe kilogramy.
dziecko potrafi dac w kosc wiec jestem spokojna o swoja wage.

Stary 2008-10-18, 17:13   #4200
anna1593
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta89 Pokaż wiadomość
Tzn jakie wady szasz na myśli? Ja właśnie zastanawiam sie nad XA
i ja tez mysle powaznie o x-landerze xa.

jeszcze do wyboru zostawilam sobie quinny speedi lub freestyle, bo buzz nie podoba mi sie ze wzgledu na male kolko i spacerowke. nie wspomninajac o spiworku, ktore w quinny sa typu "mumia". nie wyobrazam sobi spakowac w niego np rocznego dziecka, w x-landerze jest oslonka na nozki (inne wozki tez cos takiego maja). choc quinny super sie prowadza, sa zwrotne. probowalam jezdzic w sklepie 3kolowym x-landerem i byl do bani, ale 4 kolka juz sa ok.
z ta zmiana kierunku jazdy to sobie mysle, ze chyba na dworze trudno jest przestawic cale siedzisko razem z dzieckiem, trzeba przed wyjsciem planowac kierunek jazdy. w tym wzgledzie chyba wygodniejsza jest przekladana raczka, a tu wybor wozkow mocno sie kurczy. i chyba oleje w ogole ta funkcje.
jesli chodzi o kolorystyke i jakosc materialow, to quinny lepiej sie prezentuje. przynajmniej wg mnie. ale bagaznik jest na korzysc x-landera. i jak tu dokonac wyboru???

jejku, dziewczyny, to ja jakos malo przytylam, na razie jakies 4-5 kilo, a koncze 24 hbd. jestem posadzana o 3 lub 4 miesiac ciazy. wcale mnie to nie cieszy.
ale puchnac juz zaczynam.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości