|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
dziewczyny ciuszki dla maluszków piękne - w sobotę idę na miasto tez coś kupię ślicznego maluchom
![]() jastinada - wózek jak dla mnie śliczny i kolor extra podobają mi się takie teraz!!!! emilka u mnie w mieście w Polsce lipa z bliźniaczymi wózkami nawet do Krakowa nie miałam jak podjechać bo pociągiem nie chciałam a auta nie mamy w Polsce jedynie rodzice mają ale się nie złożyło jechać tam dziś udało mi się skończyć godz wcześniej więc zmykam zjeśc gołąbki z Polski i odpoczywamy z mężulem![]() miłego wieczorku buziaki
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja bym skarpetki kupila w sklepie, a to dlatego ezby sprawdzic czy gumki nie maja za ciasnej. Czasami lubia takie slodkie skarpetunie uciskac maluszka. U mojego chrzesniaka najlepiej sprawdzily sie skarpetki z H&M.
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie jakieś str internetowe na których można sie zarejestrować i otrzymuje się darmowe próbki, gadżety i broszury(oczywiście odnośnie ciąży i dziecka
)?Pamiętam że moja koleżanka kiedyś dostawała słoiczki z nowościami gerbera. |
|
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
Zanka, ale rewia mody, bardzo ladna z Ciebie mama
![]() Skarpetki sliczne, A my wybralismy wozek, a raczej caly system, choc tu kupimy go taniej, a kupimy nowy, bo moj TZ jest uczulony na wszystko co uzywane i musze to uszanowac, a tu nasz wybor |
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
www.pieluchy.net widzę, że aktualnie nie mają akcji, ale może powtórzą. przysyłali kilka darmowych pieluch (coś ala Pampers) warto wypróbować chociaż w porównaniu do oryginałów dużo grubsze. moje narazie czekają na córcię żeby wypróbować bo jak będą ok to bardzo tanio wychodzą. sprawdzajcie od czasu do czasu, podejrzewam, że za jakiś czas wznowią wysyłanie gratisów (była o tym informacja na pierwszej stronie).
|
|
#4326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
takie skarpetki są w rossmanie własnie w okolicach 6 zł nawet nie iwem czy nie dokładnie po 5.90
|
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
no faktycznie z tą przesyłką to przesada....ale macie rację, lepiej niektóre rzeczy jest "pomacać" i się dwa razy zastanowić, bo pomimo tego, że są słodziutkie to mogą się okazać niepraktyczne
![]() w Rossmanie sa takie rzeczy....?kurczem, chyba dawno tam nie byłam.. coś cisza u Alkamor, wogóle nas nie odwiedza... no i od Jagi brak wieści, mam nadzieję, że wszysko ok i sie pomalu z niunia zbieraja do domku
|
#4329 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
A kiedy masz sie dowiedziec?
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
usg mam w poniedziałek 27.10, ale nie wiadomo czy się dowiem
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
Emzetko, jaki droooogi
wózek...hehe nie no żartuję, ale tani nie jest, za to bardzo sympatyczny, jak dla mnie trzykołowce są nawet fajne, jednak bardziej mi się czterokołowce podobają. Poza tym wydaje się być bardzo solidny i porządnie wykonany
|
#4333 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Spicegirl, a mi sie przypomnialo ze widzialam w niedziele w telewizji program jak angol jezdzil po stanach i byl w Bostonie i w Salem i widzialam troche twoje miasteczko
|
|
|
|
#4334 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
![]() zanka - nooo...fajna z ciebie ciężarówka ![]() Ciuszki fajowe dziewczyny Ja postanowilam zrobic liste co mi potrzebne, bo kolezanaka ktora urodzila w grudniu rok temu powiedziala ze ona nakupila ciuszkow, kosmetykow i innych takich i pozniej polowy z tego nie uzywala wiec zrobie liste ajbardziej potrzebnych rzeczy....a co mi bedzie potrzebne lub mi sie spodoba to dokupie pozniej taaa...plan mam, ale jak ja sie go bede trzymac jak na zakupy pojde to inna sprawa ![]() emzeta wozek fajny Ja tez poszukuje wiec sie zainspiruje twoim wyborem i tez go sprawdze tyle jeszcze mialam napisac...ale padam na pyszczek...męczący dzień mialam ![]() Miłego wieczoru wam życzę! |
|
|
|
#4335 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki emilka, no wiem ze taniej mozna kupic wozki, ale ten spelnia nasze wymagania:
-musi byc nowy (jak juz pisalam maz nietoleruje uzywanych) -musi byc kompatybilny z siodelkiem maxi cosi ewnetualnie chicco - znowu maz... -musi miec duze pompowane kola - maz, i tylko 3 kola - razem -musi byc dokupiona gondola, bo wiadomo czemu -musi sie latwiutko skladac - ja kolor tez ja wybralam ale nie ma wplywu na cene, tutaj kupie caly zestaw za ok 1600zl, i to nie to ze jacys bogaci jestesmy, ale wygodny wozek i super siedzonko do samochodu to dla nas podstawa... |
|
|
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do zakupow to ja mam liste i zawsze jej zapominam do sklepu wziac... a potem stoje przed polkami i sie zastanawiam, wyjdzie na to ze moje dziecko bedzie mialo same body... |
|
|
|
|
#4337 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam następne USG dopiero w grudniu i co Wy na to?????? w 24 tygodniu... i pewnie dopiero wtedy sie dowiem.... Cytat:
![]() Cytat:
I drugie, co z tymi włosami???? Miały być lepsze w ciąży, piękniejsze, mocniejsze, a u mnie też garściami wychodzą pomimo witamin... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() JAk pisałam wczesniej następne badanie mam dopiero w grudniu, ale ja tak długo czekac nie mogę, popytałam znajomych, polecili "świetnego" lekarza, prywatny gabinet popołudniami, rewelacja.... Poszłam wczoraj wieczorem i oniemiałam.... Z ubezpieczeniem zdrowotnym (prywatnym oczywiście bo tutaj społecznego nie ma...) koszt przeprowadzenia przez całą ciążę zamyka się w granicach 1500 do 2500 euro ![]() ![]() a bez ubezpieczenia prywatnego (moja wersja) to koszt rzędu od 5000 do 7000 euro![]() ![]() ![]() : eek: w zależności od częstotliwości wizyt.....No to grzecznie podziękowałam i wyszłam.... Bez komentarza.... to ja juz wolę jechac 100 km do polskiej przychodni i zapłacić 150 euro za jedno badanie.... Ręce opadają normalnie, zdębiałam wczoraj.... a najdziwiniejsze jest to, że na poczekalni siedziało kilka kobiet i w międzyczasie przyszły jeszcze dwie... więc na brak pacjentów raczej nie narzekają...
|
|
|
#4338 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja natomiast jestem jakaś nienormalna...zazwyczaj podobają mi się rzeczy, które okazują się kilka razy droższe od pozostałych a jak oglądaliśmy wózki to jedyne jaki mi się podobały były w cenie 500-780zł....zamierzalismy wydac ok 1000zł na wóze i wiem ze powinnam się cieszyć ze są tansze ale martwi mnie czy na pewno są dobre za taką cenę... ja.....? no co Ty....hehe tak wogóle to ja na serio pisałam i ironii w tym nie było, no bo kto mam nam coś podpowiedzieć jak nie kobitka która już przez to wszystko raz przechodziła więc tak łatwo to się nnie wymigaszCytat:
dosłownie
|
|
#4339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
aha, a ja mam taki wozek od szwagierki
|
|
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
dubel
|
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale macie tempo pisania!! Tyle stron!!!
Zanka, ślicznie wyglądasz, ciąża Ci zdecydowanie służy ![]() Emilka, Raspberry, buziaczek, cieszę się, że znacie płec i bardzo Wam zazdroszczę Mam nadzieję, że sama się dowiem w sobotę. Ruchów w zasadzie nie czuję Czasem coś tam się delikatnie przelewa, ale trudno to nazwac ruchem, nie mówiąc o kopaniu! Mam nadzieję, ze wszystko jest dobrze...Aaa, zapomniałabym, wczoraj kupiliśmy ślicznego x-landera, jest niesbiesko-czarny i ma skrętne przednie koła. Już nie mogę się doczekac i jeżdżę nim po dużym pokoju
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
hahaha fajnie to musi wygladac
|
|
|
|
#4344 |
|
BAN stały
|
WITAJCIE!!!!!
Ja widac wrocilam do was ![]() ![]() Na początku chialam podziekowac za otuche i trzymanie kciukow za NAS Dziekuje dziewczyna pozwole sobie je wymienic:szczesliwa_82,charlotte,m emi,anadun,gosiunia22,spi cegirl,anvi,zanka205,Judy _21, raspberry69,emzeta,justin ada,e.m.i.l.k.a A wlasnie co u mnie jest juz lepiej bo mnie wypuscili ale mala dala na duzo wrazen ostanio..czuje sie dzis anwet bardzo dobrze zagrozenie przeszlo ale nie na 100 procent bedzie nadal dobrze wiec musze uwazac na sebie no i niesety zero sexu co mnie troszke przeraza bo ochota jest straszna-chyba po tych lekach HAHAlekow masa ale mala sie rusza czuej ja wiec mam nadzieje ze posiedzi w nim do Marca.... Ps: dziewczyny wpadlam na pomysl wymiany numerow gg bedzie nam latwiej do siebie pisac....Co wy na to?????? Wszystkie serdecznie pozdrawiam ![]() Buzka![]() ![]() |
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Super, ze macie sie juz dobrze.
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie mi cały dzień internet chodzi
![]() na naszej klasie znajomi uważają, że na synka wyglądam na tym zdjęciu co w żółtym sweterku jestem ![]() Jaga witaj dobrze, że już wszystko dobrze
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Hurraaaaa!!!!!!!!!!!!
Witaj kochana jak dojdziesz do siebie po porodzie.A tak w ogole to ucaluj meza, udal ci sie bardzo dziekujemy za informacje na biezaco.
|
|
|
|
#4349 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe tylko co tam u McKinley? |
|||
|
|
|
#4350 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak ,udał mi się On chyba bardziej bal sie o nas niz ja o siebie i dziecko.....On jest przekochany ostanie 6 miesiecy bardzo nas do siebie zblizylo....A ja niechce sobie odbijac za pol roku!!!!!!!!!!!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

)?

tylko ze ja zawsze wazylam 49-50 a teraz 54

wózek...
wiec zrobie liste ajbardziej potrzebnych rzeczy....a co mi bedzie potrzebne lub mi sie spodoba to dokupie pozniej
)więc zaraz zmykam spać bo mężulek już śpi
93...83...73...70...
65...63