|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Meliska15 pozazdrościć dużego pokoju. myślę nad tym jakby to ustawić ale nie mam wizji. Ta meblościanka mi komplikuje wszytsko. Łóżko fantastyczne, jedna z dziewczyn ma takie samo i domontowała sobie bajeczny ikeowski baldachim.
Przede wszytskim telefizor, nie może stać tam gdzie stoi - raz że na podłodze a dwa że jakoś nie w kontekście.Musiałabys sobie zorganozować jakąś szafkę pod niego ale nie wiem na której ścianie - może na tej z drzwiami? Choć tam lepszy buyłby plakat. Lustro w tym miejscu odbijałoby też światło z okna i było by jasniej. Dalej - sprawa łóżka - kapa i poduchy. koniecznie.Ta firanka też do wymiany - bo w ogóle nie pasuje do młodzieżowego pokoju. W dodatku dziecwzyny. Lepsze by były takie upięte po bokach i opadające lekko na podłogę. ![]() Tyle na ta chwilkę. ashaa jakiś przykład, bo w ogóle nic mi do głowy nie przychodzi
|
|
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Fioletowe sciany
Szkoda, że nie ma zdjęć, jednak stwierdzam, że za dużo tych malunków - może jakiś duży plakat w orientalnym stylu w antyramie.
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
aaa jakie masz fajne łóżko
![]() ja bym wogółe zrobiła małe przemeblowanie, tzn np przesunąć biurko dzięki czemu wyeksponujesz to łóżko (śliczne )a teraz doczytałam że to biurko jest chwilowo - w każdym razie jak już się go pozbędziesz, przesuń łóżko bardziej na środek bo warto je wyeksponować a nad nim na ścianie powieś jakiś duży plakat/obraz meblościanka nie jest nawet taka straszna ale może tą zieloną część frontów okleiłabyś czymś (tapetą, okleiną?) i zmieniła uchwyty? a nie brakuje ci w tym pokoju miejsca np. do przyjmowania gości (że tak to ujmę ) bo w sumie na środku masz bardzo dużo miejsca (tak to przynajmniej wygląda na zdjęciach) to może coś byś sobie tam postawiła stolik fotelik czy coś takiego? ale nie wiem jakie masz fundusze no i czy takie miejsce jest ci tu wogóle potrzebne?
|
|
|
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
Lubię meble oryginalne stąd te poszukiwania symetrycznej biblioteczki, może macie jakieś pomysły ?
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
uchwyty w kolorze mebli, to chyba olcha jest ?
albo metalowe np coś takiego: http://www.gamet.eu/pl/oferta/produk...ki,art672.html |
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
No dobra co myślicie o tej biblioteczce po prawej stronie ? ( mam nadzieję że zdjęcie się załaduje)
|
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
świetna jest! zresztą wszystkie mebelki z tej kolekcji
|
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie biorę, z tego co się zorientowałam nie są tak drogie te meble, a może macie jakieś pomysły na kolory ścian w gabinecie ? oczywiście tam bedzie stała ta biblioteczka.
|
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Jakiś czas temu prosiłam was o propozycje drobnych zmian w moim pokoju, teraz okazało się że moi rodzice planują za niedługi czas generalny remont, więc zaczęłam się już zastanawiać.. ![]() Mam kilka pomysłów, jednak zanim się nimi z wami podzielę, chciałabym poczytać wasze propozycje, bo uważam że większość z was ma super gust i zmysł dekoratorski. Do remontu idzie: Podłoga - najprawdopodobniej będą to panele w jakimś jasnym kolorze. Ściany zostaną pomalowane na wybrany przeze mnie kolor. I dobrze by było gdyby pod sufitem znalazł się pasek dekoracyjny, tak jak teraz, bo ściany są krzywe, a to troszkę odwraca uwagę. ![]() Niektóre meble według mojej potrzeby, ale w granicach rozsądku.. ![]() No i oczywiście wszelkie dodatki. Pokoik jest dość duży i wydaje mi się że ma wiele możliwości. ![]() Są w im dwa duże okna, jednak jest dość ciemny, bo wychodzą na wschód. Jest niski (nieco ponad 2 metry), ponieważ kiedyś był garażem..:P Na ścianie z oknami mam drewnianą zabudowę, która skrywa stare obrzydliwe garażowe kaloryfery, w związku z czym jest ona nie do ruszenia. ![]() Co do oświetlenia, mam trzy kinkiety (na żyrandol jest stanowczo za nisko). Jeden Na ścianie z oknami nad półkami, i dwa na ścianach prostopadłych do ściany z drzwiami. Je również można wymienić. Chciałabym żeby mój pokój był przytulny, kolorowy, lekko zwariowany i przede wszystkim oryginalny. Mam małego bzika na punkcie oryginalnych drobiazgów i wystroju, zatem jak najwięcej przykuwających uwagę, oryginalnych i niestandardowych rozwiązań. ![]() Liczę na waszą pomoc drogie wizażanki. ![]() Poniżej zamieszczam kilka zdjęć pokoju i rzut.
|
|
|
|
#3520 |
|
Przyczajenie
|
Też myśle nad jakimś małym remoncikiem w pokoju tylko nie mam pojęcia jak się do teogo zabrać
Czy mogłlibyscie mi jakoś pomóc ?
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, mam pokoj w kolorze wrzosowym, i za chiny nie umiem kupic dodatków jakichs :[ Chcialabym jakies zasłony i firany do pokoju ale tego rózu juz za duzo! (Przed malowaniem mial byc kolor czysto ciemny fiolet:/ ale jak to starodawni rodzice jest róz co okropnie mi sie nie podoba :[ ) Jaki kolor pasowałby do tego koloru? Moze granat? Zielen? Cos z ciemniejszych bym chciala zeby "zabic" troche tego rózu.
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Renata 'wrzosowy' pojęcie względne pokaż na fotce.
![]() Lady ta boazeria też wyjdzie z pokoju? |
|
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
Z różem bardzo dobrze współgra czarny, tworzy fajny klimat, do tego jakieś czarne meble najlepiej o nieregularnych kształtach i pokój pierwsza klasa
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz zamieszcze jakies foto sciany
pozniej pokoju tylko uprzatne moj codzienny bałagan
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2009-02-16 o 14:01 |
|
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
Renatka_2108 ja mam w jednym pokoju chyba identyczny kolor (jeżeli wierzyć monitorowi) i tam mam ogromną biblioteczkę na dwóch ścianach w kolorze olchy, do tego olchowy kwietnik i narożną sofę ze skóry w kolorze ecru. Wydaje mi się, że to połaczenie jest dość dobre, ale jeżeli wolisz ciemne kontrasty to proponuję obok wspomnianego wyżej czarnego, brązowy, ale taki ciemny w zimnej tonacji (hmm, jak niedźwiedzie brunatne)
|
|
|
|
#3527 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym paskiem dekoracyjnym to imho nieprawda; przy krzywych ścianach należy właśnie unikać tego typu rozwiązań - tym bardziej, że pokój masz niski, a pasek pod sufitem jeszcze bardziej skraca pomieszczenie. Jeśli już koniecznie chcesz coś pod sufitem mieć, to prędzej jakąś ładną, estetyczną, białą i cienką listwę podsufitową - do kupienia w marketach budowlanych. Meble masz fajne, bo drewniane (na oko sosna) - a takie łatwo samemu poprzerabiać. Proponuję rozjaśnienie ich metodą przecierek na biało - pokój zyska optycznie na wielkości i zniknie ten okropny żółty odcień. Cytat:
Maluśkie to okienko, a w dodatku jeszcze tak poprzykrywane nieładnie. Skoro masz żaluzje, to po co ci ta zasłonka? Zdejmij ją, okno od razu odetchnie.Jeśli pokój jest ciemny, to w grę wchodzą tylko bardzo jasne kolory, a żywe barwy tylko w dodatkach. Ściany zrobiłabym na biało, ewentualnie miętowo-pastelowo, do tego rozjaśnione w przecierki meble, za to dużo kolorów w dywanikach, poduszkach, innych dodatkach. Boazerię także proponuje rozjaśnić. Ponieważ ze szlifowaniem i bejcowaniem na jasno jest za dużo roboty, możesz ją po prostu pomalować dobrą farbą do drewna w kolorze białym. Polecam firmę Levis lub Beckers. Kinkiety mogą być, ja dołożyłabym jeszcze może jakiegoś węża świetlnego - np. wokół okien lub pod sufitem na jednej ze ścian - to ma być pokój młodej dziewczyny, więc trochę szaleństwa nie zaszkodzi. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3529 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiany w pokoju- sposób na nudę :)
Ać, tego to nie wiem.....może poszukaj na allegro- czyte płyty, bez nagrań będą o wiele tańsze.....a jak nie to wrogu możesz przyczepić np. 3 zwykłe płyty
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Raczkowanie
|
Ja też patrzyłam na allegro, ale stwierdziłam, że z przesyłką kupowanie takich płyt się nie opłaca.....
Ja jutro jadę na miasto i muszę sobie kupić koniecznie dywan i naklejki na ściany....
|
|
|
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
Hejka!!
Jestem w trakcie urzadzania salonu. Ale nie moge zdecydowac sie na ostateczna wersje. To co w tej chwili jest to panele nie za jasne takie rudawe, sciany pastelowo- zielonkawe, na razie musza takie zostac ale za okolo rok przemalujemy je na inny odcien, taki bardziej wyrazisty. Wiec sa panele, zielone sciany i skorzana kanapa kolor miodowy krem i drewniany karnisz. Poza tym na razie nie ma nic. Czekam na jakas wizje i dopiero kupimy reszte mebli i dodatki. Nie wiem takze co poczac z oknem, moze jakies rolety i delikatna firanka? Pokoj jest nieduzy 4m na 4m. Jedna sciana to okno, druga to drzwi wejsciowe z przedpokoju, trzecia to podwojne duze drzwi do jadalni. Wiec tylko jedna sciana jest w pelni do wykorzystania. Myslalam zeby na niej ustawic kanape a po bokach male szafki i na nich lampy nocne, albo na jednej scianie tylko komoda i nad nia duze lustro. Myslalam tez o bordo dodatkach . Moze macie jakies pomysly, bo na nic nie moge sie zdecydowac, a do Swiat chcialabym sie z tym uporac. ![]() Dziekuje bardzo za kazda odpowiedz. Podoba mi sie styl nowoczesny, minimalistyczny, ale bez przesady, lubie dodatki tylko nie w nadmiarze. Zarazem chce, aby pokoj byl przytulny i cieply.Zalaczam zdjecie pokoju. |
|
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
Dobra by były kanapa najlepiej w kolorze czerwieni do Twojego pokoju, jeżeli lubisz minimalizm to zobacz też meble kokeshi, to japońska kolekcja
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka do angiellskich wnetrz jak najbardziej pasuje tylko klasyka.
![]() http://www.takmieszkam.pl/archiwum/n...projekty/2.jpg http://darcy.blox.pl/resource/syp1.jpg http://www.pastelstudio.pl/img/kolekcja13_2.jpg http://www.tanavermonti.pl/gfx/index.JPG |
|
|
|
#3535 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio znalazła coś takiego http://www.e-mieszkanie.pl/salon,pokoj_dzienny,4180.htm całkiem fajne kanapy do mieszkania, co myślicie ?
|
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za rade, ale jesli chodzi o kanape to jak napisalam wyzej jest juz kupiona w kolorze kremowo-miodowym. Ale poszukam soebie cos na temat kokeshi. dzieki
|
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
nmzc
|
|
|
|
#3539 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
rozterki remontowe
Dziewczyny w jednym pokoju mam meble w kolorze olchy, w drugim wiśnia złota, w kuchni jabłoń, w jednej części przedpokoju grusze polną, w druiej części wenge no i drzwi zamówiłam w kolorze dziekiej gruszy, ponieważ ta tonacja przeważa w moim mieszkaniu. Chciałam mieć łazienke w kolorze wenge (kafelki krem+wenge) oraz mebelki wenge. Ale teraz zaczynam sie zastanawiać, czy to będzie pasować? Czy tymi drzwiami nie zepsułam swojego masrzenia o łazience w kolorach wenge?
no i w ogole mam chyba remontową załamkę bo zaczynam, żałowac, ze zamówiłam drzwi w takim kolorze, że wenge mimo wszystko lepiej by wyglądał a poza tym, nie wiem czy te drzwi nie wyglądają zbyt "prosto". Zaczynam się nie nawidzić za mój kompletny brak gustu i niezdecydowanie!!!Na zdjęciu po prawej stronie widac skrawek drzwi w kolorze który zamówiłam. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2008-10-27 o 08:16 |
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: rozterki remontowe
Madziu ,przepraszam cie bardzo ale czy ty nie mas zinnych prawdziwych zmartwien ?
widze watek o drzwiach od chyba miesiaca a podchodzisz do tego jakby zalezalo od tego towje zycie lub miala cie odiwedzic krolowa brytyjska . wdg. mnie drzwi w mieszkaniu powinny byc jednakowe bez wzgledu na wystroj pokoi no chyba ze sa to pokoje zupelnie inne . Poza tym zastanawiam sie co to za meble( i ile ich mozna miec) masz w kazdym pokoju ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Przede wszytskim telefizor, nie może stać tam gdzie stoi - raz że na podłodze a dwa że jakoś nie w kontekście.

Czy mogłlibyscie mi jakoś pomóc ?