Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-23, 15:38   #3031
minisia
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

Ojjjj Kancia - to nieładnie

Wkleje Wam fotki ostanich nabytów z Zarki

Od 1- 4

5- buciki - prezent od babci i dziadka
6- kalosze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2309.jpg (89,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2315.jpg (84,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2311.jpg (64,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2312.jpg (52,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2317.jpg (49,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2318.jpg (64,3 KB, 8 załadowań)

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 15:48   #3032
minisia
Zakorzenienie

I jeszcze jedna zdobycz z Zarki

Oraz co Robert zrobił swojej córci
Jeszcze chcemy go okleić, zeby był kolorowy

Wygrałam jeszcze:

3 - kurtka Reserved
4 - bluza ST.BERNARD
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2319.jpg (92,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2293.jpg (48,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kurtka.jpg (23,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bl.jpg (45,2 KB, 7 załadowań)

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-10-23, 17:55   #3033
JOANNA16
Zakorzenienie

minisia extra ten rozowy dresik ile kosztował??

aaa fajny domek
Stary 2008-10-23, 18:16   #3034
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9445752]a teraz info dla wszystkich Ślązaczek i Xanti.

po rozmowie z minisia na gg, doszłyśmy do wniosku, że spotkanie z Xantią powinno odbyc się w Gliwicach, w tamtejszym Małpim Gaju, który podobno jest najfajniejszy w okolicy. (olunek, potwierdzisz?)

Dlaczego nie w Silesii?
bo w tej knajpce jest mało miejsca, dzieci sie ściskaja tylko w tej niszy pod schodami, łażą, plątaja się między stolikami... i bez sensu.

A w Małpim Gaju dzieci będa miały przestrzeń, zabawki... a my czas na klachy i kawkę.

Oczywiście myslałyśmy o naszej kochanej kropce, i jej możliwościach dotarcia na miejsce, no i okazało się, że do Gliwic z Krakowa kursuje bezpośrednio pociąg. a nawet dwa. pierwszy 8:53- przyjazd na 11:04, drugi dokłądnie godzinę później.
A z dworca gliwickiego to juz bysmy kropkę i Adiego odebrały autem, żeby do Małpiego Gaju dotrzeć.

Co Wy na to dziewczyny? Czy wszystkim chętnym na spotkanie Ślązaczkom pasuje takie rozwiązanie?
A Tobie kropeczko ??

No i co Ty na to, Xantia ?? dałabyś radę dokulkać się do Gliwic z Sosnowca??

Będę wdzięczna za wszelkie sugestię,

[/quote]

Dzięki za info

Lea, jeśli dokulam się z Ostródy do Sosnowca, to i do Gliwic się dokulam

Teraz przedstawię Wam mój plan. Wyjazd z Ostródy w nocy z czwartku na piątek tak, żeby Elis mi przespała jak najdłużej. Piątek, sobota, niedziela w Sos/Gliw, wyjazd do domu w nocy z niedzieli na poniedziałek lub jeśli jazda w nocy się nie sprawdzi to wyjazd w poniedziałek rano.

Minisia - domek zaj*****y

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 18:18   #3035
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

minisia super ciuszki

Kanciu Apuś niesamowicie wygląda w tej piżamce, zresztą nie tylko w piżamce

Dziś mąż wrócił wcześniej z pracy, więc wykorzystałam to i pojechałam do fryzjera. No i muszę kupić prostownice. Możecie coś polecić?
Stary 2008-10-23, 18:29   #3036
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
minisia super ciuszki

Kanciu Apuś niesamowicie wygląda w tej piżamce, zresztą nie tylko w piżamce

Dziś mąż wrócił wcześniej z pracy, więc wykorzystałam to i pojechałam do fryzjera. No i muszę kupić prostownice. Możecie coś polecić?
Anula, ja mam prostownicę WIGO, mój fryzjer mi ją polecił bo sam używa. Kupiłam na Allegro. Do niej dostałam od koleżanki spray ochronny do prostowania Schwarzkopf, ale nie urzekł mnie. Właśnie się wybierałam na wątek o prostowaniu po jakiś środek ochronny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wigo.jpg (21,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg got2b.jpg (14,2 KB, 4 załadowań)

Stary 2008-10-23, 19:20   #3037
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Lea jesli tylko bede miala wolne to bede na 100%. spotkania z Xantia nie odpuszcze

minisia zarabisty domek dzis Adrian dostal wielkie pudlo do zabawy bo dostalam paczke z allegro. siedzial tam z misiem

a i uwaga!!!!!!

dzis dzien i zasypianie bez smoka a to ze wzgledu ze Adi smoka zgubil podejrzewam ze wrzucil go do smietnika (ostatnio 3/4 rzeczy ktore ma w lapkach wyrzuca do smietnika) i tz wywalil go do zsypu..

tzymajcie kciuki(Adi wyjatkowo kochany jak do tej pory)

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 19:36   #3038
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Moje dziecku już śpi więc mogę coś napisać.
Ciekawe jaka noc mnie czeka. Posmarowałam Pulmexem, popsikałam Euforbium, posmarowałam maścią majerankową, załączyłam nawilżacz z wkropionym do wody inhalolem. Mam nadzieję że będzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez Madzia:)) Pokaż wiadomość
u nas straszne dni... Mati ma goraczkę od wtorku do południa 37,6-37,9 a po połudnbiu to nawet wcziraj 39,4 dobiła... normalnei masakra, dzis bylismy z rana u lekarza, zeby strawdzic. No i zeby... idą czwórki i piatki chyba... Jaki jest biedniutki, normlanie ciaga mnie za rękę do szafeczki gdzie chowamy zele do dziąsełek i kaze sobie smarowac, co wczesniej mu sie nie zdażało... Normalnie az zal mi Bąbelka
Poza tym mamy juz 13 zębów no i ponad 14kg i rozmiar 92
dla chorego Matiego
Wielki ten Twój Bąbel !!!
Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
Hania jeszcze sobie całe dziąsło rozwaliła, bo bawiła się pudłami na zabawki i wywróciła się i uderzyła się o kant tego pudła przednimi górnymi zębami
dla Hanutki
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9445382]Ale wiecie, Maksiu ostatnio pozwala sobie fridą nosek czyścić. wcześniej to była walka, żeby mu nosek wyczyścić, a teraz mu się to podoba, czym mnie zaskoczył. Go to chyba łaskocze , bo się śmieje. Jak już skończę mu nosek opróżniać, to on dalej chce.

teraz muzę się zabrać za porządkowanie wszelkiego rodzaju papierów, dokumentów, bo pełne segregatory wszytskiego, i po co mi to?
jesli się nie mylę, to wszelkie kwitki potwierdzające zapłatę podatku, itp trzeba tylko 5 lat trzymać, co nie? [/QUOTE]
Kacperito też mnie jakiś czas zaskoczył bo sam chce żeby mu psikać Euforbium a kiedyś to była walka.
Papiery trzeba trzymać 5 lat, ale licząc od końca roku, w którym trzeba się było rozliczyć z poprzedniego tzn praktycznie liczy się 6 lat. Teraz możesz wyrzucić rok 2001 a w styczniu 2009 rok 2002.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9445752]a teraz info dla wszystkich Ślązaczek i Xanti. [COLOR=Black]

po rozmowie z minisia na gg, doszłyśmy do wniosku, że spotkanie z Xantią powinno odbyc się w Gliwicach, w tamtejszym Małpim Gaju, który podobno jest najfajniejszy w okolicy. (olunek, potwierdzisz?)[B][/QUOTE]
Jak dla mnie bomba !!! Dotarłam do Silesi to i w Gliwicach jakoś się znajdę.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9445922]a tak w ogóle, Kanciu, byłoby nam niezmiernie miło, gdybyś też do nas przyjechała. byłoby ekstra poznać Was na żywca.
no i tak patrze na rozkąłd PKP, i Ty też masz bezpośrednie połączenie do Gliwic. 2 godzinki 18 minut i jesteś na miejscu. przemyśl to, byłoby naprawdę fajnie. [/QUOTE]
Było by siiiiiuuuuuuuuper !!!
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
dziewczyny to miłe, że mnie zapraszacie ale nie wyobrażam sobie 2 h w pociagu z Adrianem on pewnie by mi uciekał a przeciez wózka nie zostawie chyba musimy jeszcze poczekać z wizytą ale nie mówię, że nigdy nie przyjedziemy

ps. Tzt by mnie nie puścił nawet nie chciałby słyszec o tym
Szkoda !! Ale chyba coś się wymigujesz. Jak kropka sobie radzi to Ty byś też sobie poradziła !!!!
A co do tż-ta też miałam taki problem i dlatego nie byłam na jednym spotkaniu Ślązaczek, ale przy następnym już nie odpuściłam, a żeby mi było raźniej i mniej stresująco w drodze to wzięłam siostrę!!

Kacperito coś popłakiwał w czasie pisania tego postu, ale się uspokoił sam na szczęście.
Byłam dzisiaj w tesco i kupiłam 3-pak bluzek za 34 zł. Chciałam też kupić 5-pak podkoszulek za 19 zł, ale nie było akurat rozmiaru ani 86, ani 92.

EDIT:
minisia - domek powalający

kropka - powodzenia. Kacper ma 5 smoków żeby zawsze jakiś był w pogotowiu.

Edytowane przez katia21
Czas edycji: 2008-10-23 o 20:00
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:54   #3039
barwa
Rozeznanie

Kropka, bardzo mocno trzymam kciukasy, bo wiem jak jest z Tymkiem, bez smoka zasnął może 2 razy na spaerze, ale w łóżeczku to jak go wsadzę najpierw szuka smoka, potem pieska hektora, a jeśłi jednego nie ma to urządza sceny., także daj znać czy się udało. mnie odzwyczajanie od smoka wcale nie idzie (choć Tymek używa go tylko do zasypiania wieczorem i w dzień)
Stary 2008-10-23, 20:11   #3040
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Xantia dzięki
Jutro lub w sobotę wybiorę się do Warszawy to może coś znajdę. Tu w tej dziurze takich rzeczy nie ma

kropka to życzę bezproblemowego odstawienia smoka.
Ja na razie nie próbuję. Może za jakiś czas. Używamy go tylko od usypiania, w dzień jest niepotrzebny
Stary 2008-10-23, 20:27   #3041
minisia
Zakorzenienie

JOANNA dresik kosztował 79zł

kropka mam nadzieję, że będzie dobrze z tym brakiem smoka
Hania dostaje smoka do zasypiania - w ciągu dnia chowam go i bez problemu tak funkcjonuje
Ale nie mam jeszcze jakiegoś parcia na odstawianie od smoczka

Jutro mam na 8:00 zebranie w pracy, a po zebraniu miałam jechać do nowego szmateksu z dwoma kumpelami, ale wycieczka odwołana A tak się napaliłam

Fajnie, że Wam się domek podoba - jak go okleimy to dopiero będzie super chałupa Firanki widzą to najważniejsze, a tą elewację to się zrobi

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-10-23, 20:28   #3042
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

No hejo!

Trochę naskrobałyście- to się chwali!

Jeśli chodzi i gości to byli moi Rodzice, ale tylko na jeden dzień.

Jutro mam wolne, wiec wieczór internetowy sobie urządzam, no i czekam na "Gotowe na wszystko"- barwa!!!. Weronka nadal ma katar, myślę że trochę od zebów, bo niewątpliwie idą kolejne czwóreczki kochane. Co do smoka to u nas nie ma takiego ustrojstwa /tzn. jest jeden nabyty jeszcze do szpitala- Elis go zażyła, gdy zgubiła swój/ . Nie mamy smoczkowego problemu:jupi :. Zastanawiam się natomiast ponalutku nad sadzanie na nocnik.

Ostatnio wyczytałam jak sprawdzić czy dziecko jest świadome swego ciała. Otóż na nosie trzeba dziecku narysować czerwoną kropkę /np. pomadką/ podejśc do lustra i świadome dziecko powinno złapać się za nosek, a nie dotknąc lusterka. Werka nie świadoma jeszcze.

Co do chodzenia to nadal nie. Ale wokól stołu i przy innych domowych sprzętach krąży jak perszing. jednak jutrzejsza kontrola chodu w poradni preluksacyjnej odwołana. Mam dzwonić w listopadzie i umówić się na New Year dopiero.

xantia- jak samopoczucie?

minisiu- domek wspaniały, brawa dla R. i ubranka ładniusie. JA postawiłam sobie szlaban na zabawki i ubranka dla Weroniki, bo normalnie nie mam umiaru. Kupiłam jej za to farbki, kredki, plastelinę.

anula- Kaludia taka doroślutka pannica się robi

kanciu- adi fajna drobinka taka

Dobra kończę, bo się rozpisałam i nie będzie WAm się chciało czytać.

AAA i jeszcze a propos linka od madzi:

http://www.zwierzatka.za.pl/pliki/zwierzatka.html Werka płakała ze śmiechu wręcz

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 20:33   #3043
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
JOANNA dresik kosztował 79zł
ładniusi,podoba mi się aleee mikołaj juz niedługo nie ma co się rozpędzać z kupowaniem
Stary 2008-10-23, 20:43   #3044
katia21
Rozeznanie

Kacper obudzil sie juz drugi raz i ryczy. Ze smokiem nie umie zasnac bo nie ubie oddychac, a bez niego tez nie.

Spadam bo musze jeszcze pranie powiesic
Stary 2008-10-23, 20:44   #3045
minisia
Zakorzenienie

iwka fajna ta stronka
Dodałam do ulubionych i jutro puszczę Hanusi

Co do zakupów to ja też sobie zawsze obiecuje, że kupię coś innego niż ciuchy, ale jakoś mi nie wychodzi - uwielbiam jej kupować ciuszki i książeczki Książeczki Hania uwielbia, więc jak zawsze kupię ciuch i książeczkę to nie mam wyrzutów

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-10-23, 20:47   #3046
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
dziewczyny to miłe, że mnie zapraszacie ale nie wyobrażam sobie 2 h w pociagu z Adrianem on pewnie by mi uciekał a przeciez wózka nie zostawie chyba musimy jeszcze poczekać z wizytą ale nie mówię, że nigdy nie przyjedziemy

ps. Tzt by mnie nie puścił nawet nie chciałby słyszec o tym
Kanciu, nie wykręcaj się, że 2h w pociągu to za długo, kropka też daje radę, to po pierwsze, po drugie nie musisz wózka brać, po trzecie możesz TŻ zabrać ze soba lub kogokolwiek do towarzystwa... i w ogóle, przemyśl to jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Dzięki za info

Lea, jeśli dokulam się z Ostródy do Sosnowca, to i do Gliwic się dokulam

Teraz przedstawię Wam mój plan. Wyjazd z Ostródy w nocy z czwartku na piątek tak, żeby Elis mi przespała jak najdłużej. Piątek, sobota, niedziela w Sos/Gliw, wyjazd do domu w nocy z niedzieli na poniedziałek lub jeśli jazda w nocy się nie sprawdzi to wyjazd w poniedziałek rano.
czyli tylko na weekend będziesz? ja myślałam, że aż do 11 listopada.
Czyli spotkać się wypadałoby w sobotę... minisiu, obys miała wolne w grafiku.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Lea jesli tylko bede miala wolne to bede na 100%. spotkania z Xantia nie odpuszcze

dzis dzien i zasypianie bez smoka a to ze wzgledu ze Adi smoka zgubil podejrzewam ze wrzucil go do smietnika (ostatnio 3/4 rzeczy ktore ma w lapkach wyrzuca do smietnika) i tz wywalil go do zsypu..

tzymajcie kciuki(Adi wyjatkowo kochany jak do tej pory)
kropka, nawet jak nie będziesz mieć wolnego, to koniecznie musisz coś zasymulować... nagły atak wyrostka na przykład. na spotkaniu byc musisz bez dwóch zdań.

a kciukasy i my trzymamy.

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
Ostatnio wyczytałam jak sprawdzić czy dziecko jest świadome swego ciała. Otóż na nosie trzeba dziecku narysować czerwoną kropkę /np. pomadką/ podejśc do lustra i świadome dziecko powinno złapać się za nosek, a nie dotknąc lusterka. Werka nie świadoma jeszcze.

Dobra kończę, bo się rozpisałam i nie będzie WAm się chciało czytać.
musze to wypróbować.

a Twoje wypociny zawsze się miło czyta, więc pisz śmiało.

minisiu, skąd taki wielgachny karton?? macie nowy TV?

Wieczorem była u nas moja mama z siostrą. Maks jak zwykle miał radochy co nie miara, on bardzo lubi z moją siostrą się bawić. on w ogóle lubi starsze od siebie dzieci, wtedy jest grzeczniutki, i fajniutki.
Ostatnio bawił się z 6-letnią córeczką znajomej, a my siedziałyśmy w pokoju obok, dzieci zajęte sobą.. luks.

Wieczorem sprzątneliśmy dmuchany zamek Maksia, po pierwsze dlatego, że szalał na nim za bardzo, wskakiwał na niego, a potem rzucał się na jedną ze ścianek i razem z nim leciał na podłogę. zwału można było dostać. a po drugie, teraz muszę z tarasu wszystkie zabawki sprzątnąć typu taczka, wywrotka... i inne, więc gdzieś to trzeba w tym pokuju postawić.

Zmykam, do jutra.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 21:13   #3047
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

lea-ja Ci dam wypociny, toż to literackie delicje są

minisu- tak, tak książeczki nie są grzechem absolutnie.Też kupuje sporo.

Gotuję kapuśniak na jutro i chyba go pożrę trochę oglądając "gotowe" a niech tam...

.
Stary 2008-10-23, 21:27   #3048
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
kropka mam nadzieję, że będzie dobrze z tym brakiem smoka
, oby nie miałczał. Elis ma 3 "mosie"

Cytat:
Hania dostaje smoka do zasypiania - w ciągu dnia chowam go i bez problemu tak funkcjonuje
Ale nie mam jeszcze jakiegoś parcia na odstawianie od smoczka
Elis ostatnio ma taką ssawkę na "mosia", że szok . Jak tylko gdzieś dojrzy kątem oka to od razu krzyczy WEŹ! MOSIA! Bo dla niej weź i daj to to samo

Cytat:
Fajnie, że Wam się domek podoba - jak go okleimy to dopiero będzie super chałupa Firanki widzą to najważniejsze, a tą elewację to się zrobi
Będziecie sidingiem obkładać czy tynkiem

Cytat:
Weronka nadal ma katar, myślę że trochę od zebów, bo niewątpliwie idą kolejne czwóreczki kochane. Co do smoka to u nas nie ma takiego ustrojstwa /tzn. jest jeden nabyty jeszcze do szpitala- Elis go zażyła, gdy zgubiła swój/ . Nie mamy smoczkowego problemu.
dla Weroniczki

Cytat:
Zastanawiam się natomiast ponalutku nad sadzanie na nocnik.
U nas nadal porażka . A w ogóle to aż mi wstyd, bo jeszcze Twoją książkę trzymam. Może wysłać Ci pocztą? Bo w OL teraz nie będę w najbliższym czasie, najwcześniej listopad i to chyba dopiero po spotkaniu w SOS.

Cytat:
Jutro sprawdzę

Cytat:
Co do chodzenia to nadal nie. Ale wokól stołu i przy innych domowych sprzętach krąży jak perszing. jednak jutrzejsza kontrola chodu w poradni preluksacyjnej odwołana. Mam dzwonić w listopadzie i umówić się na New Year dopiero.
Pamiętasz co ja miałam jak Elis odkryła, że może chodzić? No . Niedługo i Ty będziesz tak na kręgosłup narzekać

Cytat:
xantia- jak samopoczucie?
Thx, świetnie już

Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
Kacper obudzil sie juz drugi raz i ryczy. Ze smokiem nie umie zasnac bo nie ubie oddychac, a bez niego tez nie.

Spadam bo musze jeszcze pranie powiesic

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9452089]Kanciu, nie wykręcaj się, że 2h w pociągu to za długo, kropka też daje radę, to po pierwsze, po drugie nie musisz wózka brać, po trzecie możesz TŻ zabrać ze soba lub kogokolwiek do towarzystwa... i w ogóle, przemyśl to jeszcze. [/quote]

przemyśl Kancia i się nie wymiguj bo tak jak Katia pisała, chyba trochę wymyślasz

Cytat:
czyli tylko na weekend będziesz? ja myślałam, że aż do 11 listopada.
Czyli spotkać się wypadałoby w sobotę... minisiu, obys miała wolne w grafiku.
Tak naprawdę to nic mnie nie goni, ale nie chcę wracać z Elis w ten dzień, kiedy wszyscy będą wracać tzn 11/11. W sumie to mogłabym zostać nawet do 14/11, na przykład u Kropki bo się deklarowała ale 15/11 zapowiada się ciekawe spotkanie i to w Poznaniu więc muszę do tego czasu wrócić do domu, przepakować walizkę i dojechać tam

Cytat:
kropka, nawet jak nie będziesz mieć wolnego, to koniecznie musisz coś zasymulować... nagły atak wyrostka na przykład. na spotkaniu byc musisz bez dwóch zdań.
KONIECZNIE!!

Cytat:
Wieczorem była u nas moja mama z siostrą. Maks jak zwykle miał radochy co nie miara, on bardzo lubi z moją siostrą się bawić. on w ogóle lubi starsze od siebie dzieci, wtedy jest grzeczniutki, i fajniutki.
Ostatnio bawił się z 6-letnią córeczką znajomej, a my siedziałyśmy w pokoju obok, dzieci zajęte sobą.. luks.
Maksiu w ogóle grzeczny chłopak jest

Ja też zmykam spać. Jutro pakuję auto gadżetami na targi, w niedzielę rano wyjeżdżam i wracam w czwartek w nocy dopiero . W zeszłym roku Elis była z nami. Ale w kontakcie będziemy, bo laptopa zabieram z sobą

Aaaaa, w czasie targów spotkam się z Julią321 i Amelką

Stary 2008-10-23, 21:43   #3049
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

xantia- co do książki to no problem- 3maj jeszcze spokojnie i się edukuj. A z kim Elis- z nianią czy komuś innemu sprzedałaś? Fajnch targów życzę : owocnych i relaksujących. W listopadzie na MUS MUSIMY SIĘ SPOTKAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!! w drugiej połowie

Zmykam na filmik.papatki!!!

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 22:09   #3050
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

zobacze czy mam jeszcze jakies wolne choc pewnie niedlugo bede miala duuuzo wolnego jesli czegos nie znajde w ciagu miesiaca

Adi jk narazie spi.. dalam mu szczoteczke do zabkow i zaraz zabiore zeby sie nie nie zakul w nocy..

licze na te wasze kciuki.. jutro powiem jak spalam

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 22:38   #3051
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

kropeczko 3mam też, Ty jak Ty ważne żeby Adi pospał sobie- dzielny zuszek!

i po filmie, fajny jest.

Werka mi się budzi coś- kurczę.

pati-
jak tam ciemiączko Poli? Weronka ma nadal i to dosyć spore.

spokojnej nocki!

.
Stary 2008-10-24, 06:37   #3052
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

No to witam o świcie
Cytat:
Napisane przez Madzia:)) Pokaż wiadomość
u nas straszne dni... Mati ma goraczkę od wtorku do południa 37,6-37,9 a po połudnbiu to nawet wcziraj 39,4 dobiła... normalnei masakra, dzis bylismy z rana u lekarza, zeby strawdzic. No i zeby... idą czwórki i piatki chyba... Jaki jest biedniutki, normlanie ciaga mnie za rękę do szafeczki gdzie chowamy zele do dziąsełek i kaze sobie smarowac, co wczesniej mu sie nie zdażało... Normalnie az zal mi Bąbelka
Poza tym mamy juz 13 zębów no i ponad 14kg i rozmiar 92
madziu ale podobno dziecko ma tylko 16 ząbków mlecznych 1,2,3,4 a piątki rosną dopiero jako ząbki stałe
minisiu brawa dla Roberta za pomysł a chatką, rewelacja
kropka mam nadzieję, że noc przespana, też myślę, o oduczaniu Livki od monia (Olivia mówi na niego MA, a gdy się wkurzy, że go nie ma to krzyczy szybko mamamama, no i nie wiadomo czego chce), ale ona nie jest taki nałogowcem jak Adi, ona tylko do zasypiania go potrzebuje, więc jak Tobie pójdzie gładko to ja tez zaczynam

Ale zazdroszcze Wam tego spotkania echhhh.

Dobra pora sie obudzić i wziąść do pracy , dzisiaj teściowa ma 60-tkę i robi imprezę, aż mi ciary przechodza po plecach na sama myśl, no ale twardym trzeba być...
EDIT: Nie zuważyłam więc głośno krzyczę: PIERWSZA!!! i POBUDKA
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 06:52   #3053
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
xantia- co do książki to no problem- 3maj jeszcze spokojnie i się edukuj. A z kim Elis- z nianią czy komuś innemu sprzedałaś? Fajnch targów życzę : owocnych i relaksujących. W listopadzie na MUS MUSIMY SIĘ SPOTKAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!! w drugiej połowie

Zmykam na filmik.papatki!!!
Ok, to książkę oddam Ci w listopadzie jak się spotkamy . Elis zostaje oczywiście z nianią, z nikim innym bym jej nie zostawiła na tak długo. No chyba że z tatą.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
zobacze czy mam jeszcze jakies wolne choc pewnie niedlugo bede miala duuuzo wolnego jesli czegos nie znajde w ciagu miesiaca

Adi jk narazie spi.. dalam mu szczoteczke do zabkow i zaraz zabiore zeby sie nie nie zakul w nocy..

licze na te wasze kciuki.. jutro powiem jak spalam
Noooooooooo, jak noc minęła????

Cytat:
Napisane przez minia99 Pokaż wiadomość
madziu ale podobno dziecko ma tylko 16 ząbków mlecznych 1,2,3,4 a piątki rosną dopiero jako ząbki stałe

Cytat:
dzisiaj teściowa ma 60-tkę i robi imprezę, aż mi ciary przechodza po plecach na sama myśl, no ale twardym trzeba być...

Tylko nie powtarzaj na imprezie: Kiedy jest szkoda???? Szkoda jest wtedy jak teściowa wpadnie do studni i JĄ WYCIĄGNĄ

Cytat:
EDIT: Nie zuważyłam więc głośno krzyczę: PIERWSZA!!! i POBUDKA
No juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuż, wstajemy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-24, 06:57   #3054
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
pati- jak tam ciemiączko Poli? Weronka ma nadal i to dosyć spore.
Ivka oj też ma i to spore mam zmierzyć ?? Pola właśnie meczy psa
no to 3 ale juz jakiś czas czytam Pola słuchała Kanye Westa
Stary 2008-10-24, 07:06   #3055
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Tylko nie powtarzaj na imprezie: Kiedy jest szkoda???? Szkoda jest wtedy jak teściowa wpadnie do studni i JĄ WYCIĄGNĄ

No juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuż, wstajemy...
xantia no niezłe i jakie prawdziwe . Ja nic jej nie będę powtarzała bo i tak pewnie by nie zrozumiała. A jej synowie to ani słowem sie do niej nie odzywają, ja to przynajmniej trochę
Kurcze, że też akurat mi musiała się trafić "mamusia" z dowcipów

No i mały załącznik:
to zdjęcie mam na tapacie w pracy, i nie moge się nie uśmiechac do mojego kompa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pazdziernik 08 006.jpg (36,8 KB, 46 załadowań)
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 07:48   #3056
katia21
Rozeznanie

Witajcie !!

Wstałam dopiero o 7 bo zaspałam. Normalnie wstaję ok. 6.

Noc była ciężka, ale twardym trza być a nie miętkim. Jak minia potrafi to ja też.

minia- Hanutka pięknieje z dnia na dzień, no ale nie ma się co dziwić jak ma taką mamusię.
Stary 2008-10-24, 08:11   #3057
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

hej,
ja tylko na sekund piec. nocka kiepska straszliwie.

o ktory malpi gaj wam chodzi w gliwicach ? bo jest ich chyba z 6. czy ten na chorzowskiej?ja oczywiscie jestem na duuuze tak jezeli chodzi o spotkanie i wizytacje xantii

uciekam do sklepu

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-24, 08:12   #3058
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

minia Hania cudna!!!
oj u nas tez nocka taka sobie. głowa mi pęka dobrze że nie ada bo chyba bym zwariowała z tym moim nerwusem w domu.ja mam taka ogromna chec na ogromne zakupy i fryzjera i solarium....ale muszę poczekac bo autko jeszcze nie gotowe no i całą kasę wciskamy w samochód
dziś w pogodzie Pan oświadczył że już zaczęło się 5-cio miesięczne czkanie na wiosne

karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 08:48   #3059
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez karolinqa23 Pokaż wiadomość
.ja mam taka ogromna chec na ogromne zakupy i fryzjera i solarium....
Mam to samo. wczoraj byłam u fryzjera, ale zakupów mi sie chce jeszcze. Daniel pojechał na angielski i chciałam się z nim zabrać do Warszawy, ale nie ma kto dzieci odebrać ze szkoły.
Cytat:
No i mały załącznik:
Śliczna
Cytat:

i po filmie, fajny jest.
Znowu nie oglądałam, ale jak Klaudia wczoraj w dzień spała to obejrzałam dwa odcinki trzeciego sezonu
Cytat:
Zaraz spróbuję

EDIT: dotknęła swojego noska
Stary 2008-10-24, 08:50   #3060
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
No i mały załącznik:
ale kochana aaa jaka dama

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości