|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Ojjjj Kancia - to nieładnie
![]() Wkleje Wam fotki ostanich nabytów z Zarki ![]() Od 1- 4 5- buciki - prezent od babci i dziadka 6- kalosze
#3032 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedna zdobycz z Zarki
![]() Oraz co Robert zrobił swojej córci ![]() Jeszcze chcemy go okleić, zeby był kolorowy ![]() Wygrałam jeszcze: 3 - kurtka Reserved 4 - bluza ST.BERNARD
#3034 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9445752]a teraz info dla wszystkich Ślązaczek i Xanti.
![]() po rozmowie z minisia na gg, doszłyśmy do wniosku, że spotkanie z Xantią powinno odbyc się w Gliwicach, w tamtejszym Małpim Gaju, który podobno jest najfajniejszy w okolicy. (olunek, potwierdzisz?) Dlaczego nie w Silesii? bo w tej knajpce jest mało miejsca, dzieci sie ściskaja tylko w tej niszy pod schodami, łażą, plątaja się między stolikami... i bez sensu. ![]() A w Małpim Gaju dzieci będa miały przestrzeń, zabawki... a my czas na klachy i kawkę. ![]() Oczywiście myslałyśmy o naszej kochanej kropce, i jej możliwościach dotarcia na miejsce, no i okazało się, że do Gliwic z Krakowa kursuje bezpośrednio pociąg. ![]() ![]() A z dworca gliwickiego to juz bysmy kropkę i Adiego odebrały autem, żeby do Małpiego Gaju dotrzeć. Co Wy na to dziewczyny? Czy wszystkim chętnym na spotkanie Ślązaczkom pasuje takie rozwiązanie? A Tobie kropeczko ?? No i co Ty na to, Xantia ?? dałabyś radę dokulkać się do Gliwic z Sosnowca?? Będę wdzięczna za wszelkie sugestię, ![]() [/quote] Dzięki za info ![]() ![]() Lea, jeśli dokulam się z Ostródy do Sosnowca, to i do Gliwic się dokulam ![]() Teraz przedstawię Wam mój plan. Wyjazd z Ostródy w nocy z czwartku na piątek tak, żeby Elis mi przespała jak najdłużej. Piątek, sobota, niedziela w Sos/Gliw, wyjazd do domu w nocy z niedzieli na poniedziałek lub jeśli jazda w nocy się nie sprawdzi to wyjazd w poniedziałek rano. Minisia - domek zaj*****y ![]()
#3035 |
Zakorzenienie
|
minisia super ciuszki
Kanciu Apuś niesamowicie wygląda w tej piżamce, zresztą nie tylko w piżamce ![]() Dziś mąż wrócił wcześniej z pracy, więc wykorzystałam to i pojechałam do fryzjera. No i muszę kupić prostownice. Możecie coś polecić?
![]() |
#3036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3037 |
Zakorzenienie
|
Lea jesli tylko bede miala wolne to bede na 100%. spotkania z Xantia nie odpuszcze
![]() minisia zarabisty domek ![]() ![]() a i uwaga!!!!!! dzis dzien i zasypianie bez smoka a to ze wzgledu ze Adi smoka zgubil ![]() tzymajcie kciuki(Adi wyjatkowo kochany jak do tej pory ![]()
#3038 | |||
Rozeznanie
|
Moje dziecku już śpi więc mogę coś napisać.
Ciekawe jaka noc mnie czeka. Posmarowałam Pulmexem, popsikałam Euforbium, posmarowałam maścią majerankową, załączyłam nawilżacz z wkropionym do wody inhalolem. Mam nadzieję że będzie dobrze. Cytat:
![]() Wielki ten Twój Bąbel !!! Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9445382]Ale wiecie, Maksiu ostatnio pozwala sobie fridą nosek czyścić. ![]() teraz muzę się zabrać za porządkowanie wszelkiego rodzaju papierów, dokumentów, bo pełne segregatory wszytskiego, i po co mi to? jesli się nie mylę, to wszelkie kwitki potwierdzające zapłatę podatku, itp trzeba tylko 5 lat trzymać, co nie? ![]() Kacperito też mnie jakiś czas zaskoczył bo sam chce żeby mu psikać Euforbium a kiedyś to była walka. Papiery trzeba trzymać 5 lat, ale licząc od końca roku, w którym trzeba się było rozliczyć z poprzedniego tzn praktycznie liczy się 6 lat. Teraz możesz wyrzucić rok 2001 a w styczniu 2009 rok 2002. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9445752]a teraz info dla wszystkich Ślązaczek i Xanti. ![]() po rozmowie z minisia na gg, doszłyśmy do wniosku, że spotkanie z Xantią powinno odbyc się w Gliwicach, w tamtejszym Małpim Gaju, który podobno jest najfajniejszy w okolicy. (olunek, potwierdzisz?)[B][/QUOTE] Jak dla mnie bomba !!! Dotarłam do Silesi to i w Gliwicach jakoś się znajdę. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9445922]a tak w ogóle, Kanciu, byłoby nam niezmiernie miło, gdybyś też do nas przyjechała. ![]() ![]() no i tak patrze na rozkąłd PKP, i Ty też masz bezpośrednie połączenie do Gliwic. ![]() ![]() ![]() Było by siiiiiuuuuuuuuper !!! Cytat:
A co do tż-ta też miałam taki problem i dlatego nie byłam na jednym spotkaniu Ślązaczek, ale przy następnym już nie odpuściłam, a żeby mi było raźniej i mniej stresująco w drodze to wzięłam siostrę!! Kacperito coś popłakiwał w czasie pisania tego postu, ale się uspokoił sam na szczęście. Byłam dzisiaj w tesco i kupiłam 3-pak bluzek za 34 zł. Chciałam też kupić 5-pak podkoszulek za 19 zł, ale nie było akurat rozmiaru ani 86, ani 92. EDIT: minisia - domek powalający kropka - powodzenia. Kacper ma 5 smoków żeby zawsze jakiś był w pogotowiu. Edytowane przez katia21 Czas edycji: 2008-10-23 o 20:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Rozeznanie
|
Kropka, bardzo mocno trzymam kciukasy, bo wiem jak jest z Tymkiem, bez smoka zasnął może 2 razy na spaerze, ale w łóżeczku to jak go wsadzę najpierw szuka smoka, potem pieska hektora, a jeśłi jednego nie ma to urządza sceny., także daj znać czy się udało. mnie odzwyczajanie od smoka wcale nie idzie (choć Tymek używa go tylko do zasypiania wieczorem i w dzień)
#3040 |
Zakorzenienie
|
Xantia dzięki
![]() Jutro lub w sobotę wybiorę się do Warszawy to może coś znajdę. Tu w tej dziurze takich rzeczy nie ma ![]() kropka to życzę bezproblemowego odstawienia smoka. Ja na razie nie próbuję. Może za jakiś czas. Używamy go tylko od usypiania, w dzień jest niepotrzebny
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
JOANNA dresik kosztował 79zł
![]() kropka ![]() ![]() Hania dostaje smoka do zasypiania - w ciągu dnia chowam go i bez problemu tak funkcjonuje ![]() Ale nie mam jeszcze jakiegoś parcia na odstawianie od smoczka ![]() Jutro mam na 8:00 zebranie w pracy, a po zebraniu miałam jechać do nowego szmateksu z dwoma kumpelami, ale wycieczka odwołana ![]() ![]() Fajnie, że Wam się domek podoba - jak go okleimy to dopiero będzie super chałupa ![]() ![]()
#3042 |
Wtajemniczenie
|
No hejo!
Trochę naskrobałyście- to się chwali! Jeśli chodzi i gości to byli moi Rodzice, ale tylko na jeden dzień ![]() Jutro mam wolne, wiec wieczór internetowy sobie urządzam, no i czekam na "Gotowe na wszystko"- barwa!!!. Weronka nadal ma katar, myślę że trochę od zebów, bo niewątpliwie idą kolejne czwóreczki kochane. Co do smoka to u nas nie ma takiego ustrojstwa /tzn. jest jeden nabyty jeszcze do szpitala- Elis go zażyła, gdy zgubiła swój ![]() ![]() ![]() Ostatnio wyczytałam jak sprawdzić czy dziecko jest świadome swego ciała. Otóż na nosie trzeba dziecku narysować czerwoną kropkę /np. pomadką/ podejśc do lustra i świadome dziecko powinno złapać się za nosek, a nie dotknąc lusterka. Werka nie świadoma jeszcze ![]() Co do chodzenia to nadal nie. Ale wokól stołu i przy innych domowych sprzętach krąży jak perszing. jednak jutrzejsza kontrola chodu w poradni preluksacyjnej odwołana. Mam dzwonić w listopadzie i umówić się na New Year dopiero. xantia- jak samopoczucie? ![]() minisiu- domek wspaniały, brawa dla R. i ubranka ładniusie. JA postawiłam sobie szlaban na zabawki i ubranka dla Weroniki, bo normalnie nie mam umiaru. Kupiłam jej za to farbki, kredki, plastelinę. anula- Kaludia taka doroślutka pannica się robi kanciu- adi fajna drobinka taka Dobra kończę, bo się rozpisałam i nie będzie WAm się chciało czytać ![]() AAA i jeszcze a propos linka od madzi: http://www.zwierzatka.za.pl/pliki/zwierzatka.html Werka płakała ze śmiechu wręcz ![]()
#3043 |
Zakorzenienie
|
ładniusi,podoba mi się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Rozeznanie
|
Kacper obudzil sie juz drugi raz i ryczy. Ze smokiem nie umie zasnac bo nie ubie oddychac, a bez niego tez nie.
Spadam bo musze jeszcze pranie powiesic |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
iwka fajna ta stronka
![]() Dodałam do ulubionych i jutro puszczę Hanusi ![]() Co do zakupów to ja też sobie zawsze obiecuje, że kupię coś innego niż ciuchy, ale jakoś mi nie wychodzi - uwielbiam jej kupować ciuszki i książeczki ![]() ![]()
#3046 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli spotkać się wypadałoby w sobotę... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a kciukasy i my trzymamy. ![]() Cytat:
![]() a Twoje wypociny zawsze się miło czyta, więc pisz śmiało. ![]() minisiu, skąd taki wielgachny karton?? ![]() ![]() Wieczorem była u nas moja mama z siostrą. Maks jak zwykle miał radochy co nie miara, on bardzo lubi z moją siostrą się bawić. ![]() Ostatnio bawił się z 6-letnią córeczką znajomej, a my siedziałyśmy w pokoju obok, dzieci zajęte sobą.. luks. ![]() Wieczorem sprzątneliśmy dmuchany zamek Maksia, po pierwsze dlatego, że szalał na nim za bardzo, wskakiwał na niego, a potem rzucał się na jedną ze ścianek i razem z nim leciał na podłogę. ![]() Zmykam, do jutra. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Wtajemniczenie
|
lea-ja Ci dam wypociny, toż to literackie delicje są
![]() minisu- tak, tak książeczki nie są grzechem absolutnie.Też kupuje sporo ![]() Gotuję kapuśniak na jutro i chyba go pożrę trochę oglądając "gotowe" a niech tam...
#3048 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9452089]Kanciu, nie wykręcaj się, że 2h w pociągu to za długo, kropka też daje radę, to po pierwsze, po drugie nie musisz wózka brać, po trzecie możesz TŻ zabrać ze soba lub kogokolwiek do towarzystwa... i w ogóle, przemyśl to jeszcze. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też zmykam spać. Jutro pakuję auto gadżetami na targi, w niedzielę rano wyjeżdżam i wracam w czwartek w nocy dopiero ![]() ![]() Aaaaa, w czasie targów spotkam się z Julią321 i Amelką ![]() ![]()
![]() |
#3049 |
Wtajemniczenie
|
xantia- co do książki to no problem- 3maj jeszcze spokojnie i się edukuj. A z kim Elis- z nianią czy komuś innemu sprzedałaś? Fajnch targów życzę : owocnych i relaksujących. W listopadzie na MUS MUSIMY SIĘ SPOTKAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!! w drugiej połowie
![]() Zmykam na filmik.papatki!!!
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
zobacze czy mam jeszcze jakies wolne choc pewnie niedlugo bede miala duuuzo wolnego jesli czegos nie znajde w ciagu miesiaca
![]() Adi jk narazie spi.. dalam mu szczoteczke do zabkow i zaraz zabiore zeby sie nie nie zakul w nocy.. licze na te wasze kciuki.. jutro powiem jak spalam ![]()
#3051 |
Wtajemniczenie
|
kropeczko 3mam też, Ty jak Ty ważne żeby Adi pospał sobie- dzielny zuszek!
i po filmie, fajny jest. Werka mi się budzi coś- kurczę. pati- jak tam ciemiączko Poli? Weronka ma nadal i to dosyć spore. spokojnej nocki!
#3052 | |
Zadomowienie
|
No to witam o świcie
![]() Cytat:
![]() minisiu brawa dla Roberta za pomysł a chatką, rewelacja kropka mam nadzieję, że noc przespana, też myślę, o oduczaniu Livki od monia (Olivia mówi na niego MA, a gdy się wkurzy, że go nie ma to krzyczy szybko mamamama, no i nie wiadomo czego chce ![]() ![]() Ale zazdroszcze Wam tego spotkania ![]() Dobra pora sie obudzić i wziąść do pracy ![]() EDIT: Nie zuważyłam więc głośno krzyczę: PIERWSZA!!! i POBUDKA ![]()
![]() |
#3053 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko nie powtarzaj na imprezie: Kiedy jest szkoda???? Szkoda jest wtedy jak teściowa wpadnie do studni i JĄ WYCIĄGNĄ ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to 3 ale juz jakiś czas czytam Pola słuchała Kanye Westa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze, że też akurat mi musiała się trafić "mamusia" z dowcipów No i mały załącznik: to zdjęcie mam na tapacie w pracy, i nie moge się nie uśmiechac do mojego kompa ![]()
![]() |
#3056 |
Rozeznanie
|
Witajcie !!
Wstałam dopiero o 7 bo zaspałam. Normalnie wstaję ok. 6. Noc była ciężka, ale twardym trza być a nie miętkim. Jak minia potrafi to ja też. minia- Hanutka pięknieje z dnia na dzień, no ale nie ma się co dziwić jak ma taką mamusię. |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Zadomowienie
|
hej,
ja tylko na sekund piec. nocka kiepska straszliwie. o ktory malpi gaj wam chodzi w gliwicach ? bo jest ich chyba z 6. czy ten na chorzowskiej?ja oczywiscie jestem na duuuze tak jezeli chodzi o spotkanie i wizytacje xantii ![]() uciekam do sklepu
![]() |
#3058 |
Zadomowienie
|
minia Hania cudna!!!
![]() oj u nas tez nocka taka sobie. ![]() ![]() ![]() dziś w pogodzie Pan oświadczył że już zaczęło się 5-cio miesięczne czkanie na wiosne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Znowu nie oglądałam, ale jak Klaudia wczoraj w dzień spała to obejrzałam dwa odcinki trzeciego sezonu Cytat:
EDIT: dotknęła swojego noska
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.