Jakie macie pierscionki zareczynowe? - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-11, 10:26   #1141
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Jakie macie pierscionki zareczynowe?

pierścionek robi wrażenie, choć nie jest w moim stylu
gratuluję wando164

co do srebrnych obrączek podczas chodzenia ze sobą, to jeszcze rok temu bardzo chciałam, żebyśmy sobie takie dali na rocznicę związku. Chciałam mieć coś, co będzie świadczyć o wielkości naszego uczucia, mimo to, że się nie pobieramy. uważałam to za urocze. ale mój się nie zgodził. tzn. powiedział, że na palcu to on chce nosić tylko tę prawdziwą obrączkę, a nie cokolwiek innego i że jeśli strasznie mi zależy, to on woli nosić na szyi, na łańcuszku. w związku z tym uznałam, że nie ma go co uszczęśliwiać na siłę, skoro - jak mi się wówczas wydawało - nie dojrzał do tego, to nie.
teraz, widzę, że to ja byłam niedojrzała. po roku od tamtej sytuacji śmiem twierdzić, że obrączki powinno mieć się tylko jedne - te ślubne. że noszenie srebrnej obrączki nic nie zmieni, a tak naprawdę pokazuje, że owszem zależy tej parze na sobie, ale po co tym epatować? przecież liczy się to, co mają w sercach. i ktoś może powiedzieć, że w takim razie obrączek na ślubie też nie powinno się dawać, bo po co? ale małżeństwo to coś więcej niż chodzenie. to przechodzenie przez życie razem. i myślę, że mnie takie ślubne obrączki dodawałyby siły.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 10:32   #1142
madmuazelle
BAN stały

wando164,gratulacje.A pierścionek robi wrażenie, Bardzo ładny.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 22:34   #1143
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez chiante Pokaż wiadomość
Tak jakby coś w stylu tych wisiorków - serduszek, które dzieliły się na dwie połowy, dla chłopaka i dziewczyny I jeszcze ten napis: i love you Pamiętacie takie coś? Hit lat '90
A myślałam, że tylko ja uważam to za dziecinadę i afiszowanie się nie wiadomo czym...
Dla mnie to również dziecinne I trochę niezrozumiałe, przecież tak naprawdę tylko jedne obrączki są prawdziwe, te ślubne. Założenie na palec takiej obrączki to taki piękny, niepowtarzalny moment, (z założenia przynajmniej) jedyny w całym życiu, po co go poprzedzać noszeniem jakiegoś niby-substytutu? Znam tylko jedna osobę któa nosi taką obrączkę- kolegę ze studiów, jego dziewczyna jest bardzo zazdrosna (ale tak już lekko chorobliwie) i podobno kazała mu ją nosić żeby wszystkie dziewczyny trzymały się on niego z daleka. Sam mi o tym powiedział, więc tym bardziej niefajnie :/
A co do wisiorków z serduszkami- wstyd przyznać ale tak mi sie marzyło mieć taki... Jakies 10 lat temu
Stary 2008-10-11, 23:10   #1144
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nic w tym 'pedalskiego' nie widzę. Raczej brak gustu
A powiedzcie mi dziewczęta, czy Wy, będąc jeszcze na etapie - chłopak i dziewczyna, nie narzeczeństwo, nosiłyście na palcu srebrną obrączkę, Wasz luby również ( dokładnie taką samą jak Wasza ) ?
Znam kilka par, są ze sobą kilka dobrych lat. I noszą takie cuś, a do zaręczyn im nie spieszno. Czy nie wydaje Wam się to dziecinne, czy tylko ja tak to odbieram?
mi sie to baaardzo nie podoba. tak jak juz dziewczyny napisały takie dziecinne. ja jestem zdania , ze na tym palcu bede nosiła tylko pierscionek zareczynowy a potem obraczke a TZ tylko obrączke, aby to było dla niego cos nowego i dotad niespotykanego.
ale oczywiscie jak komus sie podoba taki "zwyczaj"noszenia srebrnych obraczek to ok.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 23:26   #1145
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez wanda164 Pokaż wiadomość
Przedwczoraj dostałam pierścionek - ma 44 maleńkie diamenciki...
Jest prześliczny, wprost cudowny.

Ja mam skromniejszy, złoty, z dwiema cyrkoniami, niemniej jednak właśnie lubię bardziej delikatne, chciałam coś, co bym mogła nosić "na co dzień" i do wszystkiego. Jako, że nie nosiłam złota i raczej mój styl ubierania nie bardzo pasuje do bogato zdobionych pierścionków i ogólnie biżuterii. Mam taką [biżuterię], ale jedynie na jakieś wyjścia, bo ubieram się wtedy zgoła inaczej. Wiem, że dla innych może to nie ma znaczenia, ale dla mnie miało. Jak będę miała czym zrobić zdjęcie, to chętnie pokażę.

Noszę go na serdecznym palcu lewej ręki, bo postanowiłam nie zdejmować go tak samo, jak i obrączki ślubnej, a nie podoba mi się, gdy są obie na tym samym palcu, czy też obok siebie. Nie wiem, jak długo będę tak nosić, tzn. że oba pierścionki, na obu dłoniach, ale na pewno przez jakiś czas tak będzie.

A Wy Kochane, nosicie swój pierścionek zaręczynowy wraz z obrączką ślubną?
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 23:34   #1146
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja nosze pierscionek na palcu serdecznym prawej reki a jak dojdzie obraczka to przeniose go na palec serdeczny lewej reki, bardzo nie podoba mi sie jak sie nosi na tym samym palcu obraczke i zareczynowy ... no i dodatkowo oba piersiconki bardzo sie wtedy niszczą bo obcieraja o siebie

Stary 2008-10-12, 10:19   #1147
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja nosze pierscionek na palcu serdecznym prawej reki a jak dojdzie obraczka to przeniose go na palec serdeczny lewej reki, bardzo nie podoba mi sie jak sie nosi na tym samym palcu obraczke i zareczynowy ... no i dodatkowo oba piersiconki bardzo sie wtedy niszczą bo obcieraja o siebie

Zgadzam się z Tobą całkowicie.
Ja też chciałam tak zrobić, jak Ty, że najpierw na prawej dłoni nosić, niemniej jednak zbyt rozmiarowo mi się różnią serdeczne palce.
Stary 2008-10-13, 10:30   #1148
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ale wiesz, chyba każdy tak ma u praworecznych przewaznie palce u prwej reki są nieco grubsze (i odwrotnie). ja nosze rozmiar 7 na serdecznym, ale mysle, ze obraczke wezme sobie 6,5

Stary 2008-10-13, 12:39   #1149
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ale wiesz, chyba każdy tak ma u praworecznych przewaznie palce u prwej reki są nieco grubsze (i odwrotnie). ja nosze rozmiar 7 na serdecznym, ale mysle, ze obraczke wezme sobie 6,5

7? Matko, ja na lewej dłoni 10 i to problem ze znalezieniem, mam więc za duży pierścionek, może zmniejszę go. A na prawej normalnie mam 11, ale jakoś się dziwnie złożyło, że przy dopasowywaniu przy zamówieniu rozmiaru, to obrączka 12. Heh, tylko jak mierzyłam teraz obrączkę, bo przyszły, to troszkę za duża jest. ;] Sama nie wiem co myśleć. ^^
Stary 2008-10-13, 15:08   #1150
gold-fish
Zakorzenienie

apropo srebrych obrączek. Znam taka parę. Noszą te obrączki już kilka lat i co? Chłopak się nie oswiadcza... i tak nosza sobie te obrączki... a już kilka razy słyszałam lekkie wypominanie dziewczyny do tego chłopaka apropo braku zaręczyn, ślubu.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 15:09   #1151
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

strasznie cięzko byłoz naleźc pierscionek. ale jest na prawej tej podobno nieco grubszej mam rozmiar 7 )na serdecznym) na lewej troszkę mniej. ale i taj na prawej mój pierscionek mi troszke lata dlatego tez obraczke chce o pół rozmiaru mniejsza. bo jak w lato mi troszke lata to w zime juz w ogóle

Stary 2008-10-13, 15:48   #1152
chiante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
apropo srebrych obrączek. Znam taka parę. Noszą te obrączki już kilka lat i co? Chłopak się nie oswiadcza... i tak nosza sobie te obrączki... a już kilka razy słyszałam lekkie wypominanie dziewczyny do tego chłopaka apropo braku zaręczyn, ślubu.
Też znam taką parę. A nawet trzy I zgadnij czym się chłopak tłumaczy...

chiante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 23:31   #1153
karolca
Zakorzenienie

Ja mam dwa pierścionki zaręczynowe
Pierwszy dostałam przed ślubem cywilnym
Załącznik 1818284

a drugi przed kościelnym (kościelny w przyszłym roku).
Załącznik 1818285

Ten drugi sama sobie wybierałam bo jest jednocześnie prezentem rocznicowym Szukamy oszczędności.

Co do pierwszego to wiem tylko, że jest to żółte złoto połączone z białym. Jaki kamień - nie wiem. TŻ kupił go "w ciemno", nie znając nawet rozmiaru i trafił

Drugi jest z cyrkoniami. Miła pani w sklepie sugerowała diament z szafirem, ale TŻ jej nie uległ. Jak oszczędzać, to pełną gębą, nie? (żart).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-07-30 o 14:01
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 10:10   #1154
-Myszka-
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
pierścionek robi wrażenie, choć nie jest w moim stylu
gratuluję wando164

co do srebrnych obrączek podczas chodzenia ze sobą, to jeszcze rok temu bardzo chciałam, żebyśmy sobie takie dali na rocznicę związku. Chciałam mieć coś, co będzie świadczyć o wielkości naszego uczucia, mimo to, że się nie pobieramy. uważałam to za urocze. ale mój się nie zgodził. tzn. powiedział, że na palcu to on chce nosić tylko tę prawdziwą obrączkę, a nie cokolwiek innego i że jeśli strasznie mi zależy, to on woli nosić na szyi, na łańcuszku. w związku z tym uznałam, że nie ma go co uszczęśliwiać na siłę, skoro - jak mi się wówczas wydawało - nie dojrzał do tego, to nie.
teraz, widzę, że to ja byłam niedojrzała. po roku od tamtej sytuacji śmiem twierdzić, że obrączki powinno mieć się tylko jedne - te ślubne. że noszenie srebrnej obrączki nic nie zmieni, a tak naprawdę pokazuje, że owszem zależy tej parze na sobie, ale po co tym epatować? przecież liczy się to, co mają w sercach. i ktoś może powiedzieć, że w takim razie obrączek na ślubie też nie powinno się dawać, bo po co? ale małżeństwo to coś więcej niż chodzenie. to przechodzenie przez życie razem. i myślę, że mnie takie ślubne obrączki dodawałyby siły.

A ja się z tym nie zgodzę.
Ja i mój narzeczony nosiliśmy (przed zareczynami) i nosimy srebrne obrączki. Nie dlatego, że chcemy jakoś epatować naszą miłością - nie musimy Przywiązaliśmy się do nich. Mój narzeczony nie wyjdzie z domu bez obrączki...bo jak twierdzi.. czuje moją obecność i podobno przynosi mu szczęście hehe
Dlatego nie widze w tym nic złego Nosiliśmy je przez 3 lata, po czym mój narzeczony mi się oświadczyl a teraz jesteśmy na etapie planowania ślubu Dlatego uważam, że w niczym one nie przeszkadzają

Pozdrawiam
-Myszka- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 12:55   #1155
andziat
Zakorzenienie

a to mój zaręczynowy pierścionek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pierścionek zaręczynowy 1.jpg (10,1 KB, 97 załadowań)
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 14:07   #1156
chiante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
a to mój zaręczynowy pierścionek
Cudny... Twój facet zna się na rzeczy Gratuluję
Wszystkie znaki na niebie i mój nieumiejętnie potrafiący skrywać tajemnice Kochany oznajmiają, że ja swój dostanę za jakieś 2 tygodnie, na urodziny
Jedyne co wiem to to, że będzie z białego złota, bo na żółte mam uczulenie, i że będzie miał coś na kształt oczka Jak dostanę to się zaraz Wam pochwalę

Stary 2008-10-23, 14:28   #1157
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Cudny... Twój facet zna się na rzeczy Gratuluję
Wszystkie znaki na niebie i mój nieumiejętnie potrafiący skrywać tajemnice Kochany oznajmiają, że ja swój dostanę za jakieś 2 tygodnie, na urodziny
Jedyne co wiem to to, że będzie z białego złota, bo na żółte mam uczulenie, i że będzie miał coś na kształt oczka Jak dostanę to się zaraz Wam pochwalę
dziękuję, w imieniu swoim i mojego TŻ

to super, taka niepewność jaki będzie jest bardzo ekscytująca na pewno będzie śliczny bo ten jedyny i wybrany przez niego czekam z niecierpliwością na zdjęcie
Stary 2008-10-24, 19:40   #1158
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja mam dwa pierścionki zaręczynowe
Pierwszy dostałam przed ślubem cywilnym
Załącznik 1818284

a drugi przed kościelnym (kościelny w przyszłym roku).
Załącznik 1818285

Ten drugi sama sobie wybierałam bo jest jednocześnie prezentem rocznicowym Szukamy oszczędności.

Co do pierwszego to wiem tylko, że jest to żółte złoto połączone z białym. Jaki kamień - nie wiem. TŻ kupił go "w ciemno", nie znając nawet rozmiaru i trafił

Drugi jest z cyrkoniami. Miła pani w sklepie sugerowała diament z szafirem, ale TŻ jej nie uległ. Jak oszczędzać, to pełną gębą, nie? (żart).
Drugi w moim stylu
Stary 2008-10-24, 19:45   #1159
misty82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara163 Pokaż wiadomość
hej jaki to jest model pierscionka i sklep???bardzo mi sie podoba i ogladalam podoby w kruku i chce sie upewnic czy to ten sam
Niestety nie mam pojęcia TŻ oświadczył sie z zaskoczeniaale kupowa go w niedaleko Krakowa.

19.IX.2009 Nasz dzień
misty82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 19:51   #1160
misty82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez plotkara0804 Pokaż wiadomość
pytam sie bo czesto widze jak facet, kawaler, ma na palcu coś ala obrączka . dla mnie to pedalskie.. .pff
A ja nie widze w tym ani nic pedalskiego ...ani braku gustu !!!Jka równiez nic dziecinnego....
Po jakims czasie jak zaczełam byc z TŻ kupilismy sobie srebne obrączki,takie same, był to pomysł TŻ,sa cieniutki deikatne i od środka mamy gradej- swoje imiona.Nie maja napisuj "Ilove You", nie sa z aluminium ani połuwka serduszek.... Nosze ją na miejscu przyszłej obraczki, zamin TŻ mi sie oswiadczył i jak jeszce nie wiedziałam kiedy to nastapi to miałam taki mamy symbol,ze jestem jego a on mój, obrączka srawdziła sie zwłaszcza kiedy TŻ wyjechał na 7 długich miesięcy na misje a ja zostałam sama,wtedy ja miaam i dawaa mi sił ,ze dędzie dobrze.Teraz obok na sirodkowym nosze zaręczynowy. Każdy ma inny gust i inne podejście wiec nie używajmy za mocnych słów tyu wymienione - dziecinne,pedalskie,brak gustu itd bo krytykować łatwo ....Jak Wam sie nie odoba,to nik nie każe kuowac czy nisic.

19.IX.2009 Nasz dzień
Stary 2008-10-24, 21:58   #1161
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misty82 Pokaż wiadomość
Niestety nie mam pojęcia TŻ oświadczył sie z zaskoczeniaale kupowa go w niedaleko Krakowa.
a na pudełeczku nie było nazwy firmy jubilerskiej ? przy zakupie dostaje się też certyfikat i tam też może być nazwa
Stary 2008-10-25, 00:17   #1162
misty82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
a na pudełeczku nie było nazwy firmy jubilerskiej ? przy zakupie dostaje się też certyfikat i tam też może być nazwa
Kurde ja nie mam nic prucz pierścionkai pudełeczka w którym go dostałam,ale to takie ozdobne.A co ma TZ to nie wiem bo nie wypytywałam o to.
Mge tylko powiedziec w jakim mieście i na jakiej ulicy mieści sie sklep w którym był kupionywiem ,bo byłam tam z TZ zeby go zmniejszyc.
A TŻ o fason pierścionka to nie mam co pytać bo nawet gdyby go sprzedawczyni wtedy poinformwała jak sie nazywa t on na takie sprawy nie zwraca uwagiWybrał go bo mu sie podobał,i tyleTakie męskie rozumowanie

19.IX.2009 Nasz dzień
Stary 2008-10-25, 12:20   #1163
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misty82 Pokaż wiadomość
A ja nie widze w tym ani nic pedalskiego ...ani braku gustu !!!Jka równiez nic dziecinnego....
Po jakims czasie jak zaczełam byc z TŻ kupilismy sobie srebne obrączki,takie same, był to pomysł TŻ,sa cieniutki deikatne i od środka mamy gradej- swoje imiona.Nie maja napisuj "Ilove You", nie sa z aluminium ani połuwka serduszek.... Nosze ją na miejscu przyszłej obraczki, zamin TŻ mi sie oswiadczył i jak jeszce nie wiedziałam kiedy to nastapi to miałam taki mamy symbol,ze jestem jego a on mój, obrączka srawdziła sie zwłaszcza kiedy TŻ wyjechał na 7 długich miesięcy na misje a ja zostałam sama,wtedy ja miaam i dawaa mi sił ,ze dędzie dobrze.Teraz obok na sirodkowym nosze zaręczynowy. Każdy ma inny gust i inne podejście wiec nie używajmy za mocnych słów tyu wymienione - dziecinne,pedalskie,brak gustu itd bo krytykować łatwo ....Jak Wam sie nie odoba,to nik nie każe kuowac czy nisic.
Zgadzam się z Tobą
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-25, 12:24   #1164
chiante
Zadomowienie

A mi się to nie podoba, a czasem nawet śmieszy.
Ale wiadomo różni są ludzie, nie możemy być wszyscy tacy sami

Stary 2008-10-25, 23:44   #1165
Kiaraa
Raczkowanie

Pierścionek i obrączkę noszę na prawej ręce. Pierścionek na środkowym palcu, obrączkę na serdecznym ( nie podobają mi się pierścionki z obrączką ). Pierścionek sama wybierałam - musiał być spory i błyszczący, stąd cyrkonia ( jedna duża ). Pierścionek jest z białego złota.
Kiedyś w Polsce nosiło się obrączki na lewej ręce, ale po Powstaniu została ogłoszona żałoba na znak której trzeba było przełożyć obrączki na prawą rękę. O odwołaniu żałoby chyba zapomniano i w Polsce obrączkę do dzisiaj zakłada się na prawą rączkę
Pewnie dotyczy to również pierścionków
Tak słyszałam
Kiaraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 00:15   #1166
lasoa
Zakorzenienie

Hmmm jaki lepszy zareczynowy zloty czy srebrny?
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-26, 01:08   #1167
misty82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Mój jest zoty z elementami białego złota, ale tak gólnie,nie biorąc ppod uwage sobiste względy t wolała bym złoty jestem raczej za tradycją i dla mnie złotyto złotyjakos "prawdziwiej" wyląda

19.IX.2009 Nasz dzień
Stary 2008-10-26, 07:42   #1168
chiante
Zadomowienie

Cytat:
Sama siebie zapytaj jaki bardziej Ci odpowiada
Ja złota żółtego nie lubię, nie noszę i nie będę bo mam uczulenie. Wolę białe złoto

Stary 2008-10-26, 12:39   #1169
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
to zależy jaką biżuterie lubisz i co nosisz,
ja podobnie jak chiante nie lubię żółtego złota, wolę srebro albo białe złoto
Stary 2008-10-26, 15:15   #1170
lasoa
Zakorzenienie

no wlasnie nie lubie zoltego zlota...
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości