|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie macie pierscionki zareczynowe?
pierścionek robi wrażenie, choć nie jest w moim stylu
![]() gratuluję wando164 ![]() co do srebrnych obrączek podczas chodzenia ze sobą, to jeszcze rok temu bardzo chciałam, żebyśmy sobie takie dali na rocznicę związku. Chciałam mieć coś, co będzie świadczyć o wielkości naszego uczucia, mimo to, że się nie pobieramy. uważałam to za urocze. ale mój się nie zgodził. tzn. powiedział, że na palcu to on chce nosić tylko tę prawdziwą obrączkę, a nie cokolwiek innego i że jeśli strasznie mi zależy, to on woli nosić na szyi, na łańcuszku. w związku z tym uznałam, że nie ma go co uszczęśliwiać na siłę, skoro - jak mi się wówczas wydawało - nie dojrzał do tego, to nie. teraz, widzę, że to ja byłam niedojrzała. po roku od tamtej sytuacji śmiem twierdzić, że obrączki powinno mieć się tylko jedne - te ślubne. że noszenie srebrnej obrączki nic nie zmieni, a tak naprawdę pokazuje, że owszem zależy tej parze na sobie, ale po co tym epatować? przecież liczy się to, co mają w sercach. i ktoś może powiedzieć, że w takim razie obrączek na ślubie też nie powinno się dawać, bo po co? ale małżeństwo to coś więcej niż chodzenie. to przechodzenie przez życie razem. i myślę, że mnie takie ślubne obrączki dodawałyby siły. |
|
|
|
#1142 |
|
BAN stały
|
wando164,gratulacje.A pierścionek robi wrażenie,
|
|
|
|
#1143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie to również dziecinne I trochę niezrozumiałe, przecież tak naprawdę tylko jedne obrączki są prawdziwe, te ślubne. Założenie na palec takiej obrączki to taki piękny, niepowtarzalny moment, (z założenia przynajmniej) jedyny w całym życiu, po co go poprzedzać noszeniem jakiegoś niby-substytutu? Znam tylko jedna osobę któa nosi taką obrączkę- kolegę ze studiów, jego dziewczyna jest bardzo zazdrosna (ale tak już lekko chorobliwie) i podobno kazała mu ją nosić żeby wszystkie dziewczyny trzymały się on niego z daleka. Sam mi o tym powiedział, więc tym bardziej niefajnie :/A co do wisiorków z serduszkami- wstyd przyznać ale tak mi sie marzyło mieć taki... Jakies 10 lat temu
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczywiscie jak komus sie podoba taki "zwyczaj"noszenia srebrnych obraczek to ok. |
|
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Jest prześliczny, wprost cudowny.
![]() Ja mam skromniejszy, złoty, z dwiema cyrkoniami, niemniej jednak właśnie lubię bardziej delikatne, chciałam coś, co bym mogła nosić "na co dzień" i do wszystkiego. Jako, że nie nosiłam złota i raczej mój styl ubierania nie bardzo pasuje do bogato zdobionych pierścionków i ogólnie biżuterii. Mam taką [biżuterię], ale jedynie na jakieś wyjścia, bo ubieram się wtedy zgoła inaczej. Wiem, że dla innych może to nie ma znaczenia, ale dla mnie miało. Jak będę miała czym zrobić zdjęcie, to chętnie pokażę.Noszę go na serdecznym palcu lewej ręki, bo postanowiłam nie zdejmować go tak samo, jak i obrączki ślubnej, a nie podoba mi się, gdy są obie na tym samym palcu, czy też obok siebie. Nie wiem, jak długo będę tak nosić, tzn. że oba pierścionki, na obu dłoniach, ale na pewno przez jakiś czas tak będzie. ![]() A Wy Kochane, nosicie swój pierścionek zaręczynowy wraz z obrączką ślubną? |
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
ja nosze pierscionek na palcu serdecznym prawej reki a jak dojdzie obraczka to przeniose go na palec serdeczny lewej reki, bardzo nie podoba mi sie jak sie nosi na tym samym palcu obraczke i zareczynowy ... no i dodatkowo oba piersiconki bardzo sie wtedy niszczą bo obcieraja o siebie
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą całkowicie. Ja też chciałam tak zrobić, jak Ty, że najpierw na prawej dłoni nosić, niemniej jednak zbyt rozmiarowo mi się różnią serdeczne palce.
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiesz, chyba każdy tak ma
u praworecznych przewaznie palce u prwej reki są nieco grubsze (i odwrotnie). ja nosze rozmiar 7 na serdecznym, ale mysle, ze obraczke wezme sobie 6,5
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
7? Matko, ja na lewej dłoni 10 i to problem ze znalezieniem, mam więc za duży pierścionek, może zmniejszę go. A na prawej normalnie mam 11, ale jakoś się dziwnie złożyło, że przy dopasowywaniu przy zamówieniu rozmiaru, to obrączka 12. Heh, tylko jak mierzyłam teraz obrączkę, bo przyszły, to troszkę za duża jest. ;] Sama nie wiem co myśleć. ^^
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
apropo srebrych obrączek. Znam taka parę. Noszą te obrączki już kilka lat i co? Chłopak się nie oswiadcza... i tak nosza sobie te obrączki... a już kilka razy słyszałam lekkie wypominanie dziewczyny do tego chłopaka apropo braku zaręczyn, ślubu.
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie cięzko byłoz naleźc pierscionek. ale jest
na prawej tej podobno nieco grubszej mam rozmiar 7 )na serdecznym) na lewej troszkę mniej. ale i taj na prawej mój pierscionek mi troszke lata dlatego tez obraczke chce o pół rozmiaru mniejsza. bo jak w lato mi troszke lata to w zime juz w ogóle
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zgadnij czym się chłopak tłumaczy...
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa pierścionki zaręczynowe
![]() Pierwszy dostałam przed ślubem cywilnym ![]() Załącznik 1818284 a drugi przed kościelnym (kościelny w przyszłym roku). Załącznik 1818285 Ten drugi sama sobie wybierałam bo jest jednocześnie prezentem rocznicowym Szukamy oszczędności.Co do pierwszego to wiem tylko, że jest to żółte złoto połączone z białym. Jaki kamień - nie wiem. TŻ kupił go "w ciemno", nie znając nawet rozmiaru i trafił ![]() Drugi jest z cyrkoniami. Miła pani w sklepie sugerowała diament z szafirem, ale TŻ jej nie uległ. Jak oszczędzać, to pełną gębą, nie? (żart).
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-07-30 o 14:01 |
|
|
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja się z tym nie zgodzę. Ja i mój narzeczony nosiliśmy (przed zareczynami) i nosimy srebrne obrączki. Nie dlatego, że chcemy jakoś epatować naszą miłością - nie musimy Przywiązaliśmy się do nich. Mój narzeczony nie wyjdzie z domu bez obrączki...bo jak twierdzi.. czuje moją obecność i podobno przynosi mu szczęście hehe ![]() Dlatego nie widze w tym nic złego Nosiliśmy je przez 3 lata, po czym mój narzeczony mi się oświadczyl a teraz jesteśmy na etapie planowania ślubu Dlatego uważam, że w niczym one nie przeszkadzają ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
a to mój zaręczynowy pierścionek
|
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Cudny... Twój facet zna się na rzeczy
Wszystkie znaki na niebie i mój nieumiejętnie potrafiący skrywać tajemnice Kochany oznajmiają, że ja swój dostanę za jakieś 2 tygodnie, na urodziny ![]() Jedyne co wiem to to, że będzie z białego złota, bo na żółte mam uczulenie, i że będzie miał coś na kształt oczka Jak dostanę to się zaraz Wam pochwalę
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to super, taka niepewność jaki będzie jest bardzo ekscytująca na pewno będzie śliczny bo ten jedyny i wybrany przez niego czekam z niecierpliwością na zdjęcie
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ oświadczył sie z zaskoczenia ale kupowa go w niedaleko Krakowa.
|
|
#1160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jka równiez nic dziecinnego....Po jakims czasie jak zaczełam byc z TŻ kupilismy sobie srebne obrączki,takie same, był to pomysł TŻ,sa cieniutki deikatne i od środka mamy gradej- swoje imiona.Nie maja napisuj "Ilove You", nie sa z aluminium ani połuwka serduszek.... Nosze ją na miejscu przyszłej obraczki, zamin TŻ mi sie oswiadczył i jak jeszce nie wiedziałam kiedy to nastapi to miałam taki mamy symbol,ze jestem jego a on mój, obrączka srawdziła sie zwłaszcza kiedy TŻ wyjechał na 7 długich miesięcy na misje a ja zostałam sama,wtedy ja miaam i dawaa mi sił ,ze dędzie dobrze.Teraz obok na sirodkowym nosze zaręczynowy. Każdy ma inny gust i inne podejście wiec nie używajmy za mocnych słów tyu wymienione - dziecinne,pedalskie,brak gustu itd bo krytykować łatwo ....Jak Wam sie nie odoba,to nik nie każe kuowac czy nisic.
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i pudełeczka w którym go dostałam,ale to takie ozdobne.A co ma TZ to nie wiem bo nie wypytywałam o to.Mge tylko powiedziec w jakim mieście i na jakiej ulicy mieści sie sklep w którym był kupiony wiem ,bo byłam tam z TZ zeby go zmniejszyc.A TŻ o fason pierścionka to nie mam co pytać bo nawet gdyby go sprzedawczyni wtedy poinformwała jak sie nazywa t on na takie sprawy nie zwraca uwagi Wybrał go bo mu sie podobał,i tyle Takie męskie rozumowanie
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
A mi się to nie podoba, a czasem nawet śmieszy.
Ale wiadomo różni są ludzie, nie możemy być wszyscy tacy sami
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Pierścionek i obrączkę noszę na prawej ręce. Pierścionek na środkowym palcu, obrączkę na serdecznym ( nie podobają mi się pierścionki z obrączką ). Pierścionek sama wybierałam - musiał być spory i błyszczący, stąd cyrkonia ( jedna duża ). Pierścionek jest z białego złota.
Kiedyś w Polsce nosiło się obrączki na lewej ręce, ale po Powstaniu została ogłoszona żałoba na znak której trzeba było przełożyć obrączki na prawą rękę. O odwołaniu żałoby chyba zapomniano i w Polsce obrączkę do dzisiaj zakłada się na prawą rączkę ![]() Pewnie dotyczy to również pierścionków ![]() Tak słyszałam
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm jaki lepszy zareczynowy zloty czy srebrny?
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Mój jest zoty z elementami białego złota, ale tak gólnie,nie biorąc ppod uwage sobiste względy t wolała bym złoty
jestem raczej za tradycją i dla mnie złotyto złoty jakos "prawdziwiej" wyląda
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Sama siebie zapytaj jaki bardziej Ci odpowiada
![]() Ja złota żółtego nie lubię, nie noszę i nie będę bo mam uczulenie. Wolę białe złoto
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie lubie zoltego zlota...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

I jeszcze ten napis: i love you

Matko, ja na lewej dłoni 10 i to problem ze znalezieniem, mam więc za duży pierścionek, może zmniejszę go. A na prawej normalnie mam 11, ale jakoś się dziwnie złożyło, że przy dopasowywaniu przy zamówieniu rozmiaru, to obrączka 12. Heh, tylko jak mierzyłam teraz obrączkę, bo przyszły, to troszkę za duża jest. ;] Sama nie wiem co myśleć. ^^

Jka równiez nic dziecinnego....
i pudełeczka w którym go dostałam,ale to takie ozdobne.A co ma TZ to nie wiem bo nie wypytywałam o to.