|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
drama lozeczko sliczne, i kolor fajny poscieli, taki delikatny
sniezynkawysle ci za PW
#1112 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
Sniezynka21 hehe no to się spóźniłam żeby Ci listę wysłać ale miałam dobre chęci
![]() ![]() hmm no właśnie coś się drobcia nie odzywa ![]() ![]() drama ślicznie wygląda to łożeczko ![]() aniak2888 no to się nieźle wkopałaś hahahahaha z tym sniegiem wiecie co bez naszej scorpioniec jakoś tak smutno na forum się zrobiło i pomyśleć że nasza szefowa przejdzie na inny watek ![]() ale mam dzisiaj lenwca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Rozeznanie
|
antysuj i scorpionec gratuluję!!!
![]() ![]() Iga to naprawdę duża dziewczynka. Nie wiem jak Ci się udało ją wypchnąć ![]() W sobotę miałam pierwsze mocne skurcze. Zaczęły się przed 20.00. Najpierw co 20 min a przed północą to juz różnie: co 15, co 10, co 7 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() molka86 to pewnie teraz kolej bedzie na Ciebie ![]() Ale coraz wiecej juz bobasków ![]()
#1116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To do ktorej z Was moge wyslac tego smsa, jakby co ??? Bo nie chce sie narzucac za mocno ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
[B]sniezynka[B]a prosze bardzo, co do smeska to wyslij do tej ktora ma pozniejszy termin albo wczesniejszy, albo juz urodzila, tak chyba najlepiej
molka to moze nastepna bedziesz swoja droga ciekawa jestm ktora z nas bedzie nastepna, ja sama dzis w nocy mialam kilka mocnych skurczy, ale jeszcze nie czas, choc juz dochodzi godzinka zero
#1119 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Ja tu sobie pospałam do 12stej, a tutaj takie wieści ![]() scorpionec ogromne gratulacje dla Ciebie kochana ![]() ![]() nelijka teraz trzymamy za Ciebie ![]() ![]() lisey jeżeli chodzi o rozmowy z mężem to pogadaliśmy sobie. Nawet mnie przeprosił ![]() ![]() drama łóżeczko śliczne. Ja muszę wyprać tą pościel co dostałam od brata, bo narazie jest tylko założona. A mnie ostatnio tż zapytał, czy ja już dziuecko urodziłam. Nie bardzo wiedziałam o co mu chodzi ![]() ![]() ![]() Ciekawa która teraz się rozpakuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Raczkowanie
|
Tak się rozpisałam, że zapomniałam o moim śniadanku. Gotowałam sobię zacierkę, no i chyba garnek będzie do wywalenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
edyta to ciesze sie ze juz lepiej
a jak sie robi zacierke i jak to smakuje? nigdy nie jadlam,nawet nie wiem co to?
![]() |
#1122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajna sprawa z tymi zdjęciami. Ja tylko nie chcę zdjęć zaraz po porodzie - gdzie po kobiecie widać, że zmęczona ![]() ![]() molka86 teraz Twoja kolej? Coś czuję, że jak scorpionec urodziła, to teraz już szybciej wszystko poleci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Rozeznanie
|
Scorpioniec - gratulacje! Duża ta Twoja Iga
![]() Dziewczyny a jak liczycie co ile macie skurcze - od końca pierwszego do początku następnego, czy od początku jednego do początku drugiego? |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
Skorpioniec gratulacje!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
lisey zacierka to są takie kluseczki (ja kupuje gotowe) i wrzucam je na gotujące się mleko. Uwielbiam róznego rodzaju zupki mleczne, no i dziś mi się zachciało na śniadanie
![]() A teraz muszę zmykac na dół do mamy, bo muszę swoje mieszkanko porządnie wywietrzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zadomowienie
|
molka a ty masz umówiony termin cesarki??
kurcze faktycznie jakoś tak smutno bez scorpioniec, teraz poprostu wszystkie przeniesiemy się na odchowalnię ![]() nelijka - czekamy na wieści od Ciebie. A teraz pytanko do spakowanych mamuś. Czy bierzecie do szpitala rożek?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Raczkowanie
|
No i juz po ktg - skurczy jakichkolwiek brak
![]() Ostatnio zastanawialam sie co sie z siobhan1 stalo, a ona uciekla od nas do mamusiek styczniowo - lutowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1129 |
Zadomowienie
|
Salomea1 wyjęłaś mi to pytanie z ust
![]() edyta0131 aż się głodna zrobiłam i zapomniałam że ostatni posiłek jadłam o 8 rano ![]() ![]() ![]() poisone co wy dzisiaj takie mądre pytania zadajecie ja też jestem ciekawa jak to liczycie ![]() drama ja to samo ![]() teraz to mi dopiero odbija ciągle golę nogi żeby mieć do szpitala gładkie hehehe i częściej myje włosy choć tego nie wymagają ale żeby mieć świeże do szpitala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak, ja biorę.
![]() |
#1131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
hehehhe dobre, ja sie zastanawiam jak wydepilowac, bo sie nie wygne az tak, a i nogi nie podniose bo brzusio przeszkadza a jak meza spytalam to on powiedzial ze ani mysli mnie torturowac i ze musialabym go chyba zahipnotyzowac
![]() |
#1132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zadomowienie
|
paula mi nie o golenie chodzilo, bo nie lubie szybko wloski odrastaja, ja wole depilacje, ale juz nie umiem sie tak wygiac, bo zyleta raz raz przelece i ok ale musze powtarzac co kilka dni a depilacja to mam z glowki czasem na 4 tygodnie i walsnie teraz kombinuje jak to zrobic ale i dodam ze delikatniejsza skore przez ciaze mam i bardziej boli, choc ktos mi mowil ze to moze przyspieszyc porod, takze dodatkowy plus
#1134 |
Raczkowanie
|
Tola to były takie lajtowe przytulanki
![]() ![]() ![]() Ja do szpitala zabieram rożek ze sobą, już wszystko czeka spakowane, tylko trzeba jeszcze kosmetyczkę dorzucić. Paula nastepnym razem, jak będę coś gotowała i jak siądę na wizaż to chyba też nastawie ![]() ![]() ![]() A jeżeli chodzi o depilację, to ja też mam z tym problem. Tzn nogi jeszcze jakoś udaję mi sie ogolić, a już wyżej to bez lusterka chyba się nie obędzie. W sumie na szkole rodzenia położna mówiła, że nie ma takiego obowiązku. Do cesarki to one golą tylko w miejscu cięcia, a przy porodzie sn to tylko tam gdzie będzie nacinane krocze. Ale ja chyba dla własnej wygody się ogolę, a jak nie to może tż namówię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie w szpitalu kazali zabrać kocyk a nie rożek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje scorpionec!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W końcu uprosiła Igę,żeby się światu pokazała ![]() ![]() ![]() Smieżynko, sprawa z imieniem utknęła w martwym punkcie. Chociaż poznaliśmy z TŻetem ostatnio pewną Laurę i strasznie mu to imie się spodobało ![]() ![]() ![]() Ciekawe, która następna?? Na listę cbhyba nie ma co patrzec, bo Wasze urodzone dzieciaczki jakoś nie brały jej po uwagę hihi ![]() Dzisiaj przyszedł nasz fotelik-jest boski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja już po wizycie. Wszystko ok, i wg Pani Doktor nic nie wskazuje na to że dzidziak jakoś nadmiernie pcha się na świat. Następna wizyta za 2 tyg i (choć na 100% to nigdy nie wiadomo) najprawdopodobniej do tego czasu nic sie nie ruszy... Czyli dobrze bo w sumie zostały mi jeszcze 4 tyg do terminu a synus bardzo malutki (wg mnie bo Pani Doktor powiedziała że nie ma sie czym martwić)... Wczoraj skończył 36 pełnych tyg życia i waży tylko 2420 ![]() Skoro już taki malutki to mógłby się przynajmniej lekko urodzić ![]() ![]() A, no i na KTG podobno dopiero po terminie sie kieruje...To dlaczego większość z Was już ma ![]() A jeszcze tylko powiem że dziś mój mąż nie mógł ze mną jechac - wiec pojechali rodzice. I miało nie być USG ale specjalnie dla nich było ![]() ![]() A USG w dodatku gratis - w prezencie dla rodziców ![]() Sciskam Was i miłego dnia życze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja własnie się pakuję i kocyk mam przygotowany , a rożka chyba nie wezmę bo i tak w szpitalu uczą obsługi dziecka bez rożka. Cytat:
edytka - w Zamościu w szpitalu pilęgniarki wyjmują dziecko z rożka, wiec nie wiem czy jest sens brac. Co do golenia to na szkole rodzenia położna powiedziała że to nie problem i one mogą ogolic. Podobno podczas porodu warto miec ogolone nogi i czysciutkie włosy bo wtedy kobitka sie lepiej czuje. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Rozeznanie
|
Mój synek na początku 32 ważył 1700... Maleństwo straszne... Mój mąż martwi się że taki malutki bo będzie się bał nim zajmować...
Dziwne, bo to chłopaczek w dodatku a ponoć on są więksi...No ale p. Doktor powiedziała że to może być genetyczne...a ja jak się urodziłam (3 ty przed terminem wprawdzie) to też ważyłam 2400... Męża siostra teżś była maleńka... Chyba geny nam się tak zbiegły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.