![]() |
#2911 |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
U nas wchodzi w gre tylko sierpien/wrzesien bo studuje i czerwiec odpada a lipiec nie ma r
![]() Hm a co do TZ to on odrazu powiedzial ze jak chce zalatwiac juz to nie ma sprawy . on moze pojechac ze mna , wybrac ale tak naprawde to ja mam wszystko zorganizowac. Co srednio mi sie podoba gdyz ja mam ogromne problemy z podjeciem decyzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zaraz normalnie sie zezłoszcze na maxa.. poszłam na to seminarium a tam koles mowi ze nas dzisiaj puszcza do domu bo nic dla nas nie przygotowal bo nie mial czasu... to po cholere brał od nas maile- żeby nas o takich rzeczach powiadamiac.. wiec dzisiaj juz bylam 2 razy na uczelni i ani jednych zajec nie mialam... pół dnia minelo, ja niewyspana, zła i w dodatku mnie brzuch boli... super... a dzisiaj jeszcze na przejsciu w lublinie jakaś kretynka wjechała na przejscie dla pieszych mimo ze bylo zielone a u niej juz dawno czerwone swiatlo i gdyby nie uwazność ludzi i między innymi moja to by w nas wjechała i poturbowala!!! no ze tez takie sieroty dostają prawa jazdy... i zamiast sie zatrzymac to dalej ostro jedzie a ludzie musieli ją puścic...
kupiłam sobie w koncu ten roll on garniera i bede moje cienie likwidowac pod oczami ![]() ![]() ehhh nie wiem co ze sobą począć... zjadłabym placki ziemniaczane ale boję się że mnie znów żołądek zacznie strasznie boli.. a wy dzisiaj widze ze naukowy nastrój ![]() ![]() Witam nową pannę młodą! ![]() ![]() ![]() ![]()
#2913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
POwiedziałam TŻ z miesiac temu powiedzial ok A piątek zaczęło się: aa muismy .. ale mi się nie chce W sumie to aż się boję robić prawo jazdy bo wtedy to juzw ogóle będzie pojedź załatw wybierz sama zdecyduj.. choc trzeba mu przyznać zbulwersował się jak zaraz po przestąpieniu progu sali oznajmiłam jemu i naszemu świadkowi - który był z nami - że bierzemy tę salę i obdzwoniłąm wszystkich rodziców aby ich powiadomić o podpisywaniu umowy.. ale w sumie na tym się skończyło Teraz to przynajmiej jest KOchanie musisz mnie zawieźć do tego fotografa... Najciekawiej bylo u naszego zaklepanego fotografa.. TZ wydal wzystkie pieniadze na samochodowe czesci i musialam dac 100 zł zaliczki ![]() Chcialam zeby TZ mial niespodzianke wzgledem jak wyglada moja suknia slubna.. no i jak juz zazelam oglaac.. oczywiscie TZ przyszedl i ogladalismy we dwoje .... no ale jest juz wybrana.. teraz tylko czekam az minie rok i zamawiam ![]() A co do decydowania o reszcie.. no on ma do zalatwienia hurtownie i wodke z tej hurtowni ![]() Dużo jak pieron hehe Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-17 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
Witam nową PM!
![]() do do lipca-ja biorę ślub w lipcu ![]() ![]() Kubusewa wybacz,że nie pamiętam ale mogła byś mi przypomnieć swoją suknię ślubną wybraną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny mam pytanie jutro wybieramy sie ogladac sale w tym miejscu http://www.palac-janowice.pl/oferta.php# ( tam na dole z prawej jest zakladka wesela) i nie chce zapomniec o zadych pytaniach. macie moze jakas liste pytan odnosnie sali na wesele? dziekuje za pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
mój tż bardzo chętnie ogląda wszystko co ślubne ale dopiero jak JA to wyselekcjonuję i mu pokaze co mi sie podoba i z czego trzeba wybrac bo jak raz siedzielismy i oglądalismy po kolei stronki ze slubnymi rzeczami to mu sie zakrecilo w glowie od pomyslow i miał dość... w sumie to ja sie nie denerwuje bo i tak wole sobie sama wyszperac dekoracje itp
sale i zespół juz sobie wybralismy kiedys w rozmowie jak jeszcze nie bylismy zaręczeni wiec po zareczynach to byla kwestia telefonu i zaklepania daty bo umów jeszcze nie podpisują bo nie ustalili cennika na 2010rok. Zespół to zaklepała teściowa bo obok niej mieszka jeden grajek i tez jeszcze umowy nie podpisywalismy ale w kalendarzu jestesmy, kamerzyste wzielam tego co dopiero siostra miala na studniowce bo juz sprawdzony i w porządku koles.. no wiec bylo z górki a teraz jak wspomnialam ze fotografa juz całkiem nie mamy znajomego i trzeba sie tym zająć i ze do Kościoła trzeba pójść załatwic date itp to sie zaczeły schody bo MAMY CZAS!
21.08.2010 ślub ![]() 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2008-11-17 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sprzątam sobie pokoik i teraz zrobiłam chwilkę przerwy, bo się zmęczyłam ![]() Co sukni, do których link wkleiła Kasia to mi się podobają te poniżej. Nie jakoś ostatecznie, bo w dalszym ciągu króluje te pięć sukien Pronovias, które kiedyś wrzucałam na forum, ale te też sa całkiem ładne. I przynajmniej znam cenę. NIe mogą pojąć polityki Madonny odnośnie braku mozliwośći uzyskania wysokości ceny sukni. Wkurza mnie to. Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-17 o 12:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihi nie no spoko Mori lee 2177 http://www.bestbridalprices.com/a-to...7-p-20495.html to tak w konwensji mojego zameczku weselnego (matko jak to brzmi "mojego zameczku") http://zameksobkow.pl/inside.php |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja będę pytać o menu,cenę i co wchodzi w jej skąd.Na razie to tylko mi do głowy przychodzi ale może dziewczyny coś dodają jeszcze ![]() Tancerko z moim to też jest tak,że jak ja mam kilka propozycji to ok ale jak już go zasypuję to on,że sam nie wie ,że jest czas itd itp ![]() Kubusewa już sobie przypominam takk Ty miałaś tą śliczną sukienkę ![]() ![]() Samoa sukienki bardzo ładne ![]() ![]() Edytowane przez szana Czas edycji: 2008-11-17 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Samoa mi sie rzuciły w oko dokładnie te same suknie z tego linka
![]() ![]()
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile od osoby, ile za dzieci (ja mam dzieci do lat 5 za darmo, do 12 za połowe stawki), ile za orkiestre i fotografa i kamerzyste ( no przecież oni też muszą jeść a zwykle jest połowa stawki za gościa) jakie menu, ile potraw ciepłych, czy ciasta, napoje alkohole i tort są w cenie Czy mają miejsca noclegowe, ile i za ile Proponuję obejrzeć łazienkę .. dla wygody panny młodej duża najlepsza ze względu na sukienkę Czy maja apartament dla młodych ile kosztuje... od jakiej ilosci gosc (ewentualnie) bedzie w cenie wesela Ile max wejdzie osob.. zeby sie nie okazalo ze zorganizujesz sobie wesele na 200 osb (przykladowo) a oni moga pomiescic 70 (rowniez przykladowo) No i ponieważ jest to w sumei pałac no to jeżeli będą jakieś atrakcje w stylu walki rycerskie albo cos podobnego fajerwerki czy cos.. ( u mnie niektore atrakcje są w cenie wesele o ile ilosc gosci przekroczy 120 osób) Najlepiej zapytać : CO MI PAŃSTWO PROPONUJECIE?? i jak bedąCI mówić o czymś tam, to dopytujesz.. Jesli jesteś wegetarianką spytaj, czy istnieje mozliwosc osobnej dla CIebie diety... ile goscie beda mieli na przyklad dan do wyboru U mnie jest ta ze z menu wybieramy po 2 potrawy na kazdy posilek: po 2 przystawki 2 zupki, 2 drugie dania i tak dalej.. zeby goscie mimo wszystko mieli jakis wybor Wiecie co mam takie luksusy na tym weselu, ze az sie boje .. odpukac zeby to sie jakas lipa nie okazała..... Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-17 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym zapytaj o wystrój sali, ilość gości, ustawienie stołów, o to jaki będzie koszt w roku, w którym chcesz robić wesele - a chcesz w 2010? Edit: widzę, że Kubusewa zaszalała z pytaniami ![]() Tancerka właśnie mi tez nie podobają się na tyle, żeby wzdychać. Wzdycham do tych pronovias ![]() Szana u mnie jednak na pierwszym miejscu te Pronovias...wkleję je dla porównania. Może dlatego mi sie tak podobają, bo są białe. Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-17 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Hihi moze i mam 26 lat, ale specjalnie wzięłam moja mamęna podpisywanie umowy, zeby się sama o wszystko wypytała a i ja przy okazji .. zupełnie przy okazji ... dowiedzialam się o co najlepiej zapytać i mimo, iz niektóre pytania wydawały misiękrótko mówiąc głupie, cieszę się że to ona je zadawała, bo jak znam siebie to dzwoniłabym na drugi dzień z dodatkowymi pytaniami.
Azumi.. Jako, że odkryłam niedawno, że w moim no nazwijmy go ośrodkiu weselnym mogą jednocześnie odbywać siedwa wesela - przedzielone 100 metrowym trawnikiem.. zapytaj, czy będize wtedy jakieś inne wesele.. na przykłąd w sali nizej czy coś.. wiesz.. w sumie Jeśli jakieś firmy decyduja się na 2 wesela w jednym dniu to musi zorganizowac to tak aby weselnicy sobei wzajemnie nie przeszkadzali a czesto bywa tak ze obie imprezy łąćzą się i fajnie jest Aaaaaaaaaaa no i jeszcze jedno zapytaj, czy bedziesz miala mozliwosc zgarnac jedzenie po weselu Tutaj na wątku wyszło parę takich wypowidzi, że niktórzy restauratorzy sami wręcz pakują, ale jest też tak, że zaraz po weselu kelnerki sprintem zbierajajedzenie zanim zdąyz się poprosić o zapakowanie i wteyd lipa.. nie ma nic na poprawiny |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
rzeczywiscie te z pronovias prezentują sie o wiele lepiej... ale na modelce... a to złudne!!! suknie są przepiękne ale mam dziwne wrażenie ze na mnie nie będą już tak ładnie wyglądac.. poczekamy zobaczymy
![]()
#2927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tez jestem ciekawa naszych wyborów ![]() Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-17 o 13:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatecznie mozna zawsze udawac... ze nie widzi sie jak kiepsko sie w czyms wyglada.. skoro to jest nasza wymarzona suknia ![]() ![]() ale mam pomysly glupie ![]() Ja to aż się boję myslec co bedzie jak bede brzydko wygladac mojej wymarzonej sukni Choc jest powiedzenie: ładnemu we wszystkim ładnie A my podobno jesteśmy najpiękniejsze panny młode 2010 więc co yśmy nie założyły, będziemy pięknie wygladąć Co do Naszych typów ze wskazanego rpzez Was wyboru sukien.. no to neistety.. jak dla mnei za duzo tiuli choć paradoksalnie najbardziej podoba mi się to koronkowe bolerko na pani ktora wygladajak najsztuczniejszy manekin.. bodaj zdjęcie nr 3 na pierwszym sec ie od samouci Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-11-17 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
Samoa wysłałam Ci na priva
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
optymistki hehehe
ja przez mały biuścik to w sukienkach wyglądam jak kościotrup... ze mną to w ogóle dziwnie jest bo ja wyglądam na grubszą niz jestem tzn jak mi w przymierzalni pani daje na oko rzeczy to zawsze rozmiar lub dwa za duze.. wiec dla nich wyglądam jak grubaska a potem sie okazuje że bluzki wiszą jak na szkielecie... jeszcze pół biedy dół ciuchów bo tyłek to mam jakistam okrąglutki ale na górze to kość na kości... no i dlatego wiem ze chcę w miarę sztywną górę od sukni wiązaną najlepiej jak gorset, ale suknia ma byc jednoczęściowa.. gorsetowe kroje pięknie modelują mi talię i ten niby biust ![]() ![]() ![]()
#2931 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny postanowiłam zapisac liste szczegółową rzeczy do załatwienia kupienia itp wiec jesli mozecie to przejrzyjcie ją i napiszcie co powinnysmy jeszcze dopisac i jak znacie jakies przyblizone koszty danych pozycji to je napiszcie to sobie ponotujemy dzisiaj troszkę i policzymy
![]() SALA ZESPÓŁ KAMERZYSTA FOTOGRAF USC KOŚCIÓŁ ZAPROSZENIA OBRĄCZKI SAKIEWKI DLA GOŚCI SUKNIA ŚLUBNA PLUS WELON PLUS BOLERKO SUKNIA NA POPRAWINY BUTY NA 1 DZIEŃ BUTY NA 2 DZIEŃ DODATKI NA DWA DNI DO SUKNI BIELIZNA KWIATY: -BUKIET DLA PANNY MŁODEJ -BUKIET DLA STARSZEJ -BUTONIERKI -DEKORACJA AUTA -KWIATY DLA RODZICÓW NA PODZIĘKOWANIA CIASTA TORT OWOCE WÓDKA WINO INNE ALKOHOLE DEKORACJA SALI DEKORACJA KOŚCIOŁA NOCLEGI DLA GOŚCI DOJAZD GOŚCI FRYZJER KOSMETYCZKA: --MAKIJAŻ --PAZNOKCIE SOLARIUM KOSMETYKI DO MAKIJAŻU CUKIERKI NA BRAMĘ PARASOL 2-OSOBOWY STRÓJ PANA MŁODEGO KURS PRZEDMAŁŻEŃSKI PŁATKI RÓŻ DO SYPANIA RYŻ PIENIĄŻKI DO SYPANIA RZECZY Z PODAWANEJ JUŻ LISTY "MUST HAVE" PANNY MŁODEJ -wsuwki igła i nitka tabletki od głowy od biegunki i od zgagi lakier do włosów kosmetyki chusteczki higieniczne perfumy tampony plaster pończochy na zmianę dezodorant lusterko pilniczek do paznokci agrafka buty na zmiane listki odświeżające do ust szczoteczka do zębów redbull 2KC zapasowa koszula dla pana młodego zapasowe majtki nożyczki taśma klejąca bezbarwny lakier do paznokci woda termalna CIEKAWE O CZYM ZAPOMNIAŁAM
21.08.2010 ślub ![]() 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2008-11-17 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Wtajemniczenie
|
temat sukien na horyzoncie i proszę Kasia juz jest z nami
![]() ![]() ![]() Tancerka jeszcze nauki przedmałżeńskie
* ... bo w marzenia trzeba wierzyć ... Edytowane przez lusmarija Czas edycji: 2008-11-17 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Wtajemniczenie
|
#2937 |
Zakorzenienie
|
edytowałam jeszcze liste rzeczy do kupienia i zalatwienia wiec teraz ją sobie skopiujcie i powiedzcie o czym zapomnialam
#2938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() lista rzeczy do załatwienia i kupienia zapiszcie to sobie gdzieś bo nam sie przyda!!! ![]()
#2940 |
Zakorzenienie
|
Tancerciu jeśli ja mam być szczera to u mnie na bramkach raczej butelki wódki sie zostawia a nie cukierki
Ale co region to obyczaj.. wygląda na to ![]() co do reszty.. rozwaliłaś mnie zestawem MUST HAVE dla PM dobre ![]() Jak to dobrze Was mieć ... człowiek nawet pod wpływem własnego narzeczonego będzie na wszystko gotowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.