|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Imprezkę będziemy mieć oczywiście z DJ'em Hiszpanem
|
|
#872 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My również mamy zespół basta, płacimy za dwudniowe wesele 3500zł, za każdą godzinę, która wykracza poza ramy umowy płacimy 300zł,nam również polecił go zespół salsa band,ktory niestety miał zajęty nasz termin, a bierze za dwudniowe wesele tyle samo, tylko,że z Ave Maria w kościele Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez iwonka861 Czas edycji: 2008-11-19 o 20:12 |
|||||
|
|
|
|
#873 |
|
Rozeznanie
|
witam,
już odpowiadam na prośbę Iwonki ![]() tak jak już pisałam my ślub bierzemy 15 sierpnia 2009 roku ![]() wesele odbędzie się w Graf Marinie nad Zalewem Zemborzyckim - czy któraś z WAS była tam na weselichu? Bądź też może jakaś mężatka miała tam swoje przyjęcie? zespół weselny już zarezerwowany a jest to zespół Galaxa z Lublina - z czystym sumieniem mogę ich polecić są świetni i potrafią poprowadzić imprezę. Fotografa również mamy, wspomnianego juz na tym forum Pana Cezarego Zielińskiego - piękne zdjęcia ![]() Kamerzysta też już jest zaklepany i umowa podpisana... hmmm czy coś jeszcze czym musimy się już zająć? |
|
|
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
Calineczka87 00aneczka witamy w naszym gronie
|
|
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam dwa razy na weselu w Graf Marinie, pierwszy raz 5 lat temu i niewiele już pamiętam z tego wesela, a ostatnio to miesiąc temu. Ogólnie obsługa okej, jedzenie sprawnie podawane, tylko nie bardzo mi smakowało. Tzn. zjeść się dało, nie było jakiś ochydnych dań, ale pyszne to też nie było. Jednym słowem- jadłam w życiu smaczniejsze jedzenie.
|
|
#876 |
|
Przyczajenie
|
Calineczka87 i 00aneczka witam Was serdecznie
![]() Calineczka87 widzę, że ślubujemy tego samego dnia ... Lista spraw, które już odhaczyłaś jest długa. Ja jeszcze nie myślałam o fryzjerze, narazie zastanawiam się nad tym co zrobić z włosami tego dnia. Piszecie tu o kwiatach we włosach. Faktycznie wygląda to pięknie, tylko zastanawiam się jak długo taki kwiat zachowuje świeżość i czy będzie się dobrze prezentował przez całe wesele. No i mam dylemat z samochodem do ślubu ... nie chcę nadwyrężać budżetu i płacić kupę kasy za wynajem ... z drugiej strony własnym samochodem (krwistoczerwonym ) nie pojadę do ślubu, ot i dylemat. Nawet nikt ze znajomych nie ma auta, które moglibysmy pożyczyć.Fason sukienki już w zasadzie upatrzony, ale chętnie wybiorę się na targi ślubne w grudniu. Myślicie, że będą tam jakieś propozycje podarunków dla rodziców? |
|
|
|
|
#877 |
|
Przyczajenie
|
aaa, jeszcze mam pytanie do Matplanety, bo wygląda na to, że bedziemy miały wesele w tym samym miejscu (o ile czegoś nie pokręciłam
) - Fiesta - ta mniejsza sala, prawda? jeśli możesz zdradzić, napisz na ile osób wstępnie planujesz wesele? pytam bo ostatnio mam dylemat czy zmieści się tam setka gości ... sala bardzo nam się podoba - tylko na środku są spore kolumny i zastanawiam czy one w jakiś sposób utrudniają zabawę czy nie.
|
|
|
|
|
#878 |
|
Przyczajenie
|
chyba jednak coś pokręciłam
hehhew każdym razie, któraś z dziewczyn ślubujących w maju 2009 będzie miała wesele na małej sali w Fieście... i to do niej kieruję moje zapytanie o liczbę gości sorki za zamieszanie i pozdrawiam |
|
|
|
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe wizażanki!
Przedstawiam drugą część relacji z wizyty po salonach z sukniami. Tym razem zapuściłam się w rejony ul. Głębokiej. Salon Mona Lisa - akurat jakaś dziewczyna mierzyła sukienkę, inna też chciała to pani kazała się umówić. W Regina Diamante bez problemu przymierzyłam sukienki, jakie mi się podobały. Potem mały salonik na Narutowiecza, sukienki niedrogie, ale nie w moim stylu. Póżniej Paris - nowa kolekcja dopiero będzie po targach, na razie można zobaczyc suknie w katalogu. Dalej Cymbelline - remonat do 22 listopada. I jak myślałam, że to już koneiec salonów (Parisette i Jaqueline zwiedziłam wcześniej) odkryłam nowootwarty salon Ti Amo na ul. Konopnickiej (boczna Narutowicza). Suknie bardzo ładne i przyjemna właścicielka Bez problemu zmierzyłam kilka sukienek.Na koniec wstąpiłam do Papa Michelle i też zmierzyłam suknie bez problemów, jest tam teraz wyprzedaż a nowa kolekcja będzie dopiero w styczniu. Co do nauk - polecam kościół na ul. Bursztynowej - zajęcia prowadzą na zmianę księża i pani z poradni rodzinnej. trwają zazwyczaj godzinę.
|
|
#880 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja również witam nowe przyszłe panny młode
![]() Cytat:
![]() A co do propozycji prezentów dla rodziców to wydaje mi się że na targach coś się może znajdzie. Byłam kiedyś na takich z siostrą jak ona się przygotowywała do ślubu i pamiętam że było tam wszystko co może pomóc zorganizować ślub i wesele. Cytat:
Edytowane przez negila Czas edycji: 2008-11-20 o 01:53 |
||
|
|
|
|
#881 |
|
Kniaginia
|
Calineczka87 i 00aneczka, również witam w naszym gronie!!
Silia82- ile czasu zajęło ci zwiedzanie tych salonów i przymierzanie? Bo naprawdę niezły maratonik zrobiłaś ) Ja się bardzo powoli przymierzam do chodzenia po salonach, chyba zaczne po nowym roku. |
|
|
|
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
ana dziękuje za Twoje spostrzeżenia... i relacje z wesel na których byłaś właśnie w Graf Marinie. Gdyby któraś z WAS miała jeszcze jakieś informacje to bardzo o nie proszę.
ja również nie mam pomysłu <jeszcze> na fryzurkę ślubną..., mam nadzieje, że niebawem cos wymyśle. ja jeszcze nie chodziłam mierzyć sukni ślubnych, jednynie oglądałam fotki, mam zamiar wybrać się jeszcze w tym miesiącu do salonów. P.S. Dziękuje WAm za miłe przyjęcie mnie
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o wesele w Graf Marina, to ja też tam byłam kilka lat temu i z tego co pamiętam to wszyscy goście byli zadowoleni. Ja też jeszcze nie interesowałam się sukniami, pewnie zacznę od Targów Ślubnych. Mam wciąż takie wrażenie, że jeszcze dużo czasu mi na to zostało. Jak na razie mam problem z fotografem, bo nikt nie ma wolnych terminów, a już nie mam pomysłu do kogo jeszcze można zadzwonić. Może coś poradzicie?? PLIIIS
|
|
|
|
|
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe dziewczyny
|
|
#885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
·Zieliński www.fotograflublin.pl ·Artur Zomer ·Aleksander Wolak ·ZENEK EMBINGER firma ,,2F,, Lublin przy ul.B.Prusa 8 pok. 15 i 20. ·Wojciech Sewera Bracia Studio ·Fotografia Monika Wasylewska www.monikawasylewska.com ·RED PICTURE Lukasz Musialski ·Maciej Ziegler http://www.foto.remixpw.com/ ·Paweł KORNET ·www.PawelKaniuk.pl Paweł Kaniuk ·Sławek Staręga ·www.npictures.lh.pl GRZEGORZ KOMINEK ·Łukasz HALCZAK ·Adam Szachtsznajder www.artwedding.pl ·Jacek Kociński ·Jacek Topyła www.69studio.prv.pl ·Emil Karwatowicz 0 660 668 737 ·Grzegorz Ciepiel ·DWBogucki. ·AGENCJA FOTOGRAFICZNA ZOOM Krzysztof Mela , Łukasz Halczak ·Kuba Osiński http://www.kubaosinski.com ·Albert Guz WWW.fotografia.pulawy.pl ·studiod2 <studiod2@o2.pl Piotr Chęć ·Marcin Kańtoch <mkantoch@ewolucja.biz> ·Ignacy Tokarczyk ignac@poczta.inten.pl> ·Gibi <gibi_1982@o2.pl ·Robert Maj <info@robertmaj.pl> · Darek Szubiński <DarekSzubinski@fotoszubi. pl> ·Piotr Pakuła <pakp@go2.pl ·konradluczenczyk.com <kontakt@konradluczenczyk. com www.grafion.pl ·Marcin Gajowiak <denver@denver.lublin.pl> ·pawelblachnio <pawelblachnio@o2.pl ·Mirosław Pawęzka <pawezka@twojfotograf.net |
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a sama nie miałam okazji korzystać z jego usług niestety.
|
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Obiecałam relację z wesela, na którym byłam starszą to spełniam dzisiaj obietnicę tym bardziej, że mam sporo wolnego czasu, bo się tak zabawiłam że jestem na L4 ![]() Wesele udało się cudnie - muszę powiedzieć że było to najlepsze wesele na jakim byłam ![]() PM wyglądała pieknie - makijaż Pani Joli Jarosz - ślicznie wyglądal ale po paru godzinach pojawiły się zmarszczki na makijażu od mimiki - przydały by się Pani Joli chyba trochę lepsze kosmetyki, fryzura Karol Byrdzki - po prostu klasa. Sukienka była z Cymbelina z długim trenem i długim welonem - ślicznie to wygląda ale można się zamotać i wtedy trochę traci to urok - efekt był taki że cały czas jako starsza kucałam przy tym welonie żeby PM mogła iść Mam mieszane uczucia - krzesła stały dosyć ciasno - może dlatego tak wyszło...Przyjęcie w Dworze Lwowskim - fajny wystrój - można podejrzeć tutaj www.dworlwowski.pl, jedzenie dobre, niczego nie brakowało, obsługa miła i sprawna - mogę szczerze polecić Czekoladowa fontanna - tak jak myślałam rewelacja szczególnie dzieciaczki okupowały to miejsce ale nie tylko. Dobrym pomysłem bylo ustawienie jej w pobliżu kącika kawowego, takie miejsce gdzie można było odpocząć, posmakować, świetnie to wygląda a jak ktoś lubi czekoladę to wiadomo - w połączeniu z owocami - poezja. Fontannę i czekoladę mieli z firmy CZEKO-lady, dostali dodatkowo podstawę pod fontannę, która się mieniła różnymi kolorami - takie podświetlane dyskretne światełka super to wyglądało. Edyta wybrała pakiet złoty - czyli oni ustawili fontannę, uruchomili ją i odebrali po imprezie pakiety opisane są tutaj www.czeko-lady.pl też szczerze polecam.Ciasto było z cukierni Kazetbis na Elizówce http://www.kazetbis.pl/ciasta.html, z tych które próbowałyśmy na rynku to były najbardziej "domowe" a takie lubimy więc wybór był prosty - tym bardziej że ceny mają chyba najniższe na rynku 12,50 zł/kg - to też był udany wybór Zespół Wziątki z Leżajska - nie mam w tej chwili namiarów ale byli rewelacyjni ![]() Wiozła ich piękna limuzyna - biały Lincoln w starym stylu - zrobiła wrazenie tylko trochę drogo jak na takie myk myk z domu do kościoła i z kościola na salę - pan zażyczył sobie 850 zł - ja chyba podziękuję za taką atrakcję - ale jeśli ktoś ma na to fundusze to dlaczego nie ![]() wódka - Bols kupiona w hurtowni MTC za 19.45 zł/but. - czy dobra nie wiem bo nie próbowałam - zresztą się nie znam... Kwiaty przygotowywała Pani Maria Mazur - śliczne wyszły - po prostu piękne - ma pojęcie o tym co robi - szczerze polecam - mogę podać namiar na pw jeśli ktos potrzebuje ![]() aaa Pan Zomer robił zdjęcia - bardzo miły pan - tylko terminy oddania zdjec za jakieś 2-3 tygodnie - ma sporo pracy zaległej z sezonu , ktorą obrabia - jakie będą efekty powiem później kamera pan Michał Wójcik - też nie mam jeszcze od niego materiału więc cięzko coś powiedzieć - mogę tylko napisać że sympatyczny i dyskretny - nie było go widać na weselu i chyba o to chodzi ![]() no to chyba i tak się rozpisałam mam nadzieję że się przyda
|
|
|
|
|
#889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wow, kochane jesteście dziewczyny zaraz sobie druknę i bedę szukała
|
|
|
|
|
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
Młode Starsze i Nowe![]() odfajkowaliśmy alkohol, Hurtownia BIS na Energetyków Pan Tadeusz 19,05 za 0,5l winko chilijskie jakieś dobre pół słodkie i półwyrawne po 16,35 za 0.7l szampan ruskoje igristoje po 6zł ![]() troszkę lżej na koncie ![]() myślimy o obrączkach, tylko mamy obawę przed spuchnięciem palców w lipcu, ze mną nie będzie problemu mam zaręczynowy i wiem ze ok, ale zTŻtem, nie wiemy jak będzie... ale nie ma co czekac aż będzie ciepło, nie? ciepłego dnia i zdrowia chorowitkom!
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajny ten pomysł z czekoladą chyba się nad nim zastanowię
i witam nowe Panie bardzo cieplutko w ten zimny dzionek
|
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze zapamiętalaś Moja Droga! Też mam wesele na małej sali-i prawdę mówiąc mam ten sam dylemat co Ty-bo sala bardzo nam sie spodobała i planujemy weselicho na 80 - z naciskiem na 100 osób. Menadzer mowił, że zmieścimy się, ale LEPIEJ i BARDZIEJ KOMFORTOWO BYLOBY dla 80 osób.
|
|
|
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
Kamerzystę mamy poleconego właśnie przez wizażanki
i jego samochodem będziemy też jechać- najnowsze srebrne BMW. w poszukiwaniu zespołu była taka dłuuuga lista,ale wszystko zajęte,pomysł z DJ'em chodził po głowie i tak zostało na nim fryzjer nie w jakimś wypasionym salonie,tylko u mojej,której jestem wierna odnośnie czesańOdnośnie nauk : czy w każdej parafii w Lbn jest egazmin na koniec?(bo tak słyszałam...)
|
|
#894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo nam 2100.
|
|
|
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na innym forum czytałam, jak ktoś pisał, że był na weselu właśnie na tej małej sali i niestety ale te kolumny trochę przeszkadzały w zabawie. A tak poza tym mam jakiś beznadziejny humor, nic mnie nie cieszy i jeszcze ten deszcz ![]() ![]()
|
|
|
#896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oshinek -zjedz sobie choć kosteczkę czekolady na osłodę ![]() a co do kamerzysty to 2100 to teraz aktualnne stawki? ja w swoich wyobrażeniach zatrzymałam sie na 1500 ... |
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
Eh znów nie było mnie chwilę... a już tyle naskrobałyście
Ale to bardzo dobrze . Znów witam nowe PM . Dzis na suwaczku pojawiła nam się 7 i pomyśleć, że jak zakładałam suwaczek to było jeszcze 17 miesięcy ale zleciało ![]() U nas na razie zastój w przygotowaniach tak jak myslalam przeprowadzka pochłonęła nasz cały fundusz i czas. Ale jeszcze tylko pomalować ściany i będzie koniec. ufffffff Chociaż z tymi ścianami to nie będzie takie proste niestety, bo mieszkanie w najwyższym punkcie ma 5 m wysokości skąd ja wezmę taką drabinę. A co gorsza kto na nią wejdzie . Jak widzę polecacie stronę www.czeko-lady.pl a czy to nie jest strona tej Wizażanki która kiedyś wywołała na wątku lekkie poruszenie w kwestii autoreklamy? Może sie mylę, ale strona wygląda mi znajomo.
|
|
#898 |
|
Rozeznanie
|
co do kamerzysty to my też płacimy 2100zł, ale za 2 dni kręcenia, tzn. dzień ślubu <wesela> i poprawiny.
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba cena trochę ostudzi moje zapały. No ale zadzwonię...
|
|
|
|
|
|
#900 |
|
Rozeznanie
|
to jak zadzwonisz to podziel się z nami informacjami jakie uzyskałaś
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

?
pewnie się boją, że zwiędnie, albo wypadnie
,choć raczej wyjdzie na to,że będzie szyta,ze względu na moją wybredność
A na wiosnę nauki przedmałżeńskie. Zupełnie jeszcze nie mam pomysłu na fryzurę(obecnie ratuję moje wypadające włoski...
) albo wyboru bukietu. Teraz chcę zamówić makijażystkę. Będziemy mieć fontannę czekoladową oraz bańki mydlane podczas pierwszego tańca ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za 4 dni