|
|
#181 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trwałość też bez zarzutu, w ogóle sam płyn jest taki troszkę oleisty - takie miałam wrażenie po psiknięciu na nadgarstek. jest jeszcze butla 250ml z takim korkiem jak pałacówki Lutensa tylko nie pamiętam ceny. ale może to by się bardziej opłacało rozparcelować? [swoją drogą kto zdąży zużyć 250ml zanim mu ta nieszczelna flaszka zrobi kuku w zawartość...? O_o]__________ oprócz Toma Forda [do którego na 100% wrócę, tylko NIE W SOBOTĘ ]zrobiłam drugie w życiu podejście do Hypnotic Poison, tym razem w wersji Elixir i było o niebo piękniej! nie zabiła mnie żadna plastikowa nuta, będę powtarzać testy a jaka trwałość...!
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Testuję Jardins de Bagatelle.
Długo ścigałam ten zapach, przymierzam się do niego już od lat... tak, chyba mogę tak napisać. Dostałam teraz zgrabną miniaturę, wiec mogę się poprzymierzać do woli. W głowie mam zakodowaną adorację starych Guerlainów. No tak jakoś mam. ![]() Pamiętam jak po raz pierwszy wąchałam Jardins- w salonie Guerlain, na takim grubym, ichnim blotterze. Duże wrażenie zrobił na mnie "przeskok" zapachu- od mocnego początkowego uderzenia do niezwykłego wnętrza zapachu. I drugi przeskok- ta różnica między brzmieniem na blotterze i na skórze. O- pomyślałam- to zapach zrobiony do noszenia- istota okazuje się dopiero w grze ze skórą. Teraz więc noszę od kilku dni Jardins. I chyba się trochę zawiodam...szybko na mnie pada, niknie. ![]() Początkowy akord- doskonalych, modowych, ale lekkich kwiatów na Mitsukowym podszyciu znika gdzieś, roztapia się prędziutko. Szkoda. Zapach z moją skórą nie chce grać. ![]() A tak bym go miło przyjęła, z wszelkimi honorami... Natomiast Tabac Blond Carona... o, to jest COŚ. Przymierzam sie też do Bellodgii- to super goździk, pokryty pyłem, wytrawny, dojrzały. |
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio testowałam Jasmine Noir Bvlgari - nowość - i wpadłam jak śliwka w i tak dalej. Przynudzam o tym wszędzie ale naprawdę nie jestem dystrybutorem ani nawet nie pracuję w perfumerii. Zapach piękny, choć nie dla miłośniczek Cool Water itp. Co ciekawe ja nawet nie lubię Bvlgari, jak dotąd nic tej marki mi nie podpadło...
|
|
|
|
#184 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cene okrutna ![]() Cytat:
One są też w Polandii ?Tak, ja też zauważyłam, że ten płyn jest wyjątkowo gęsty To jeśli będziesz pamiętać to przy jakiejś okazji zerknij ile to kosztuje Może pomysł rozparcelowania będzie wart rozważenia...
|
|
#185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I tyle miałam ze spotkania z owym wyrafinowanym zapachem Forda. ;-))
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
A nie pierwsze akordy Ogródka Nilowego? Testowałam tylko raz, ale właśnie tak go odebrałam.
Dziś dzień testowy. Obwąchuję wszystkie próbki, które dotarły do mnie w czasie kataru. A zatem: MV3 MAC - plastikowy ohydek, powódź ulepnych chemikaliów. Dziecięcy syrop na kaszel z aromatem stworzonym przez chemika-psychopatę, który najwyraźniej sądzi, że dziecko przełknie wszystko, co zawiera potrójną dawkę cukru. Trauma z dzieciństwa.* A PFY!!! * Łykając coś takiego, człowiek wręcz marzył o smaku mydlanych tabletek emskich... Eau d’Italie Sienne l’Hiver - coś ja mam ostatnimi dniami "szczęście" do pachnących nudziarzy, których po powąchaniu muszę sprawdzać na Lucky: co to za kategoria zapachowa i jakie nuty. Zapach ze wszech miar poprawny i grzeczny. Nie mdli, nie dusi, nie odświeża, nie otula, nic nie robi. Co tam może być? Płateczki kwiateczków? Tak, ale nie nazbyt kolorowe. Listeczki? Ale nie nazbyt zielone. Drewno? Może, ale w ilościach, do których przyzwyczaiły nas nuty bazy w przebojach Sephora Top 5. Choćbym wąchała dziesiątki razy, i tak nie będę potrafiła odróżnić od pozostałych klonów Lacoste PF. ![]() Krizia Krazy - mam wreszcie próbkę. ![]() /Edit wieczorny - nowe testy/ Profumum Fumidus - dziwny zapach, bardzo dziwny. Wyczuwam dym z ogniska w stylu Bonfire czy Burning Leaves, niestety uszlachetniony smrodem brudnej popielniczki i metalowej barierki w deszczu. Świdrujący w nosie. Chyba nie będę powarzać testów. Ani nawet czekać na nuty głębi. ![]() By Killian Cruel Intentions - pierwszy niuch: słodkie, jadalne, musujące, niezłe! Coś pomiędzy Just Me Montana a L LL (???) Drugi niuch: trochę gorzej... ...i już do końca jest co chwilę trochę gorzej. Mieszanka cytryn, czekolady i brudnych mydlin. Z czasem mydlin przybywa i przybywa. Brrrr. ![]() Eau d’Italie Paestum Rose - czekałam na ten zapach, wyobrażając sobie, że to jakiś doskonalszy Madness, bardziej charakterna róża. Miała być kwaskowata, goryczkowa, kolczasta. Po odkorkowaniu próbki memu nosowi ukazały się słodko-kwaśne (ale przede wszystkim słodkie) pudrowe cukierki. Po chwili okazało się, że cukierki zostały wrzucone do gęstej, cholernie słodkiej pączkowej konfitury z dzikiej róży. Tumulte wymięka. ![]() Z czasem zapach nabiera trochę cierpkości, wytrawności, noszalności - ale nie pięknieje na tyle, żebym przebaczyła pierwszą fazę. ![]() Escada Que Viva - całkiem przyjazne w pierwszej chwili kwiatki, spowijane coraz gęściej chmurką zapachu szamponu "Zielone Jabłuszko". Nieeeee, nie jestem zainteresowana.
Edytowane przez martwa papuga Czas edycji: 2008-11-26 o 19:44 |
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
mysle ze baaaaardzo warty polecenia jest zapach diesel / fuel your life. sama osobiscie uwielbiam slodkie zapachy (moj absolutnie ulubiony na zawsze to lolita lempicka) podczyas gdy moja kolezanka uwielbia "mocniejsze" nuty....jednak diesel przemowil do nas obu....bardzo ciekawy,inspirujacy zapach
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Od dwóch dni testuję Allure EDT i... nie wiem...
Mają w sobie coś cudownie miękkiego i puszystego. Początek jest przepiękny!!! A potem wyłania się ta wanilia i... już nie jestem pewna. Gdzieś mi coś zaczyna dzwonić z tyłu głowy i jakieś szpilki czuję ostrzegawcze... A taka jest miła i słodka, przytulna, ach... ![]() Nie, to nie to. Na mnie Ogródek od razu rzuca się na nozdrza i przydusza tą swoją ostrą świeżuchowatością. Z Elle nie znajduję podobieństw. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-11-27 o 08:18 |
|
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
Testowałam ostatnio Nu EDT i EDP.
EDT odpada - zbyt kwiatowe i grzeczne. EDP - na początku bajka, jakby lekko zalkoholizowane owoce z likieru, słodkawo, ale z pazurem; to wszystko okadzone kadzidłem; mniam. A potem... jest zancznie gorzej - pojawia się mydło i tak zostaje do końca. W życiu nie słyszałam, żeby na kimś Nu wymydlało się. Nie mogę wprost w to uwierzyć. I zastanawiam się czy nie sprawić sobie większej ilości na dogłębniejsze testy, bo a nuż pomyliłam się ![]() Dostałam tez próbkę L'or EDP. I znowu zdziwienie. Na mnie ten zapach rozwija się nieco podobnie jak Le Feu Issey Miyake - moja wielka miłość i zapach życia mego, na którego powrót czekam z utęsknieniem. L'or jest co prawda znacznie łatwiejszy w odbiorze, mniej skomplikowany w nutach, nie jest pazurzasty, ani tak apodyktyczny. No i ta smużka kawy w ostatecznej fazie, na mnie bardzo eteryczna i ulotna. Mimo wszystko wyczuwam jakieś powinowactwo do Le Feu. Nie powiedziałabym, że to są podobne zapachy, raczej coś je łaczy... Ciekawe czy ktoś z Was ma podobne skojarzenia? |
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś z rana Wood and Spices Montale.
Matko, ależ ohydek! Kioskowa, męska woda po goleniu, dosłodzona potrójną dawką jakichś, bo ja wiem... konfitur. Brrrr! Nigdy więcej!
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)).To chyba jednak baaardzo przeznaczony dla mezczyzn zapach jest .
|
|
|
|
|
#193 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#195 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Bond No 9 New Harlem Na zlocie utonął w powodzi innych zapachów. Wreszcie - dzięki Gwaihally - mogę przetestować go "na poważnie". No, i podoba mi się. Jest niesamowicie bogaty, na pierwszy plan wybijają się słodkie i gęste nuty paczuli i kawy. Dodatek lawendy czyni całość niepowtarzalną. Jeżeli chodzi o sam typ kompozycji, to nasuwa mi trochę na myśli Bulgari Black, ale podoba mi się dużo bardziej. Z jednej strony wyczuwam w nim jakąś nutkę retro, błyskawicznie przenoszącą mnie w erę starego nowoorleańskiego jazzu (może to zasługa lawendy). Z drugiej tajemniczą nutę "fryzjerską", coś jakby żel do włosów, albo brylantyna (oczywiście ukryta pod męskim kapeluszem
). Dodaje całości pikanterii. Ogólnie perfumy bardzo zdecydowane, bezczelne i trochę wyzywające. Faaaajne
Edytowane przez rawita Czas edycji: 2008-11-27 o 17:50 |
|
|
|
#197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Są bardzo trwałe-może powodem słabej trwałości u Ciebie jest sposób aplikacji.Ja mam taką dziwną skórę,że perfumy z lanej probki,czy miniaturki po pół godzinie prawie nie czuć,do tego nie czuję żadnych faz rozwoju zapachu.Natomiast perfumy "psikane"to zupełnie inna bajka-tak jakby lepiej łączyły się ze skórą.
|
|
#198 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dziś testuje Ambre et Vanille i jestem coraz bardziej zdziwiona:
Początek bardzo fajny, ostry-przypomina mi Ange ou Demon, potem zapach szybko ewoluuje w stronę kremu Nivea...potem krem znika, pojawia się miła słodkość, spod której z czasem zaczyna przebijać nuta świeżo pielonej grządki tzn. mokra gleba+ mokra trawa-coś jak Thunderstorm...muszę przyznać że zadziwia mnie to bardzo... |
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o słabość kompozycji zapachowej ani trwałości (co to to nie), to pewnie sposób aplikacji.
Edytowane przez Kota Czas edycji: 2008-11-27 o 21:39 |
|
|
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a cena za 250ml to 450$ czyli ok 296 funtów ![]() jakieś 53,28zł za 10ml. [1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;9866777]A ja podczas testów Tabacco Vanille utaplałam się po szyję w sztucznym miodzie, a gdy już podchodził mi pod usta powiedziałam dość! I tyle miałam ze spotkania z owym wyrafinowanym zapachem Forda. ;-))[/quote]oj jak dobrze, że na mnie miód nie wylazł
|
|
#201 | ||
|
czyli Endżi
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;9866777]A ja podczas testów Tabacco Vanille utaplałam się po szyję w sztucznym miodzie, a gdy już podchodził mi pod usta powiedziałam dość!
I tyle miałam ze spotkania z owym wyrafinowanym zapachem Forda. ;-))[/quote] Kijaneczko, nie powiem nic nowego, ale to kwestia gustu po prostu. W moim odczuciu to zapach bardzo wysublimowany i bardzo wyrafinowany ![]() I nie zapominam od jakiej Kochanej Osoby mam próbeczkę Wiesz, chyba nie pisałam Ci o losach tego maleństwa, co? Wsączyłam kilka kropelek z próbki przeżywając orgazm wielokrotny podczas każdego testu w aptekarskich ilościach Tą próbeczkę traktuję jak relikwię dosłownie. Miałam ją na zlocie i kiedy w tym całym ferworze walki przeraziłam się, że ją zgubiłam to od razu narobiłam rabanu i wszystkie Trójmiejskie zlotowiczki zaczęły nurkować pod stołami i przeczesywały wraz ze mną cały stolik Próbeczka się nie zgubiła - znalazłam ją w domu Podzieliłam się nią z tylko jedną Kochaną Osobą. Pozwoliłam przetestować, ale wystosunkowałam prośbę o przesłanie mi przy okazji z powrotem pustej fiolki Tak to było Ciociu ![]() Skąd taki pietyzm ? 1. To prezent od Kogoś Wyjątkowego, 2. To coś miało niebiańską zawartość, 3. Mam to tego zapachu sentyment - to jeden z pierwszych testowanych przeze mnie niszowych perfum.Cytat:
I ciekawe, której teraz wierzyć, nie ?Cytat:
Ale do przejścia Ale skompletowałybyśmy chętnych na aż tyle? Ja bym brała może z 30ml. Och, och, och ![]() Nie wylazł na Tobie miód ? Nie wierzę Tam jest tyle tego miodu, że szok Nie zdziwiłabym się, że można przy nim odpaść
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2008-11-27 o 22:48 |
||
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lecę do wspólnozakupowego
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Doleciała do mnie miniatura Ghost Deep Night nie mogłam się więc oprzeć pokusie i przetestować na nadgarstku.
Flakon cudny. A zapach, hmmm trochę inaczej sobie go wyobrażałam. Mój nos odbiera go jako siostrę bliżniaczkę Tesori Lotos. Ta kropla przytłumiła testowany irkaxowy mix Molekuł i Flowerbomb EDP. Sprzedająca liczyła sobie za wysyłkę miniatury 7zł, a na kopercie listu priorytetowego znaczki za 2,3zł .
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2008-11-28 o 12:58 |
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blue, przecież w reszcie kwoty zawiera się m.in. koszt roboczogodziny za zapakowanie przez sprzedającą owej miniatury w kopertkę, opłata za ślinę zużytą na polizanie znaczka i zadośćuczynienie za fatygę postoju w pocztowej kolejce A poważnie mówiąc, skandal po prostu, ech
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam wyczuwam bardzo intensywná nutké benzynowá która dziala na mnie zabójczo (ból glowy i nudnosci). Czy Ty tez wyczuwasz w nim benzyne? |
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuję tam lotos z Tesori, nawet wyszukiwałam czy nuta lotosu jest w tym zapachu, ale nie wyszperałam nic na ten temat na Wizażu, ani KWC. Wyszorowałam dokładnie nadgarstki, zmęczył mnie ten zapach niestety. Testy powtórzę jak bedę mieć lepszy dzień.
|
|
|
#207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#208 |
|
BAN stały
|
Ja testuję L`Artisanową paczulę. Słaba jest i mizerna...
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj przetestowałam Cristobala EDT Balenciagi. Analizując nuty zapachowe i recenzje, kupiłam go w ciemno. Na początku czułam dość nieprzyjemną apteczną nutę, która jednak szybko uleciała. A potem sama przyjemność, od razu skojarzył mi się z Alchimie Rochasa. Przypomina mi też Equistriusa Parfum d'Empire. Mogę powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę
Zapach ciepły, słodki, na mnie delikatny, bez pazura.
|
|
|
|
#210 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

Kocham tytoń fajkowy w każdej postaci i coś mi mówi, że i ten zapach mógłby mnie bez trudu zauroczyć. Ale póki nie powącham nie będę cierpieć
Najpierw to zapach piernika, a potem szarlotki dookoła którego snuje się aromatyzowany wanilią dymek z tytoniu fajkowego. Mrrrr
) w przerwie między jedną fajką a drugą też by mi odpowiadały
. Ile to 95 funtów? Coś 430 za 50 ml?
[swoją drogą kto zdąży zużyć 250ml zanim mu ta nieszczelna flaszka zrobi kuku w zawartość...? O_o]

One są też w Polandii ?
Może pomysł rozparcelowania będzie wart rozważenia...
A zatem:
Świdrujący w nosie. Chyba nie będę powarzać testów. Ani nawet czekać na nuty głębi. 

? Nie wierzę
.