|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki nyx
Cytat:
Cytat:
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Jasne, też lubię oglądać Wasze! Mam paczke, ale jeszcze się do niej nie dobrałam
|
|
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
Wypróbowałam zalotkę, błyszczyk African Queen i pomazałam kredkami po ręku. Błyszczyki mają piękny zapach, AQ jest piękny. Zalotka (moja pierwsza w życiu ) dobrze podkręca i nie wyrywa rzęs. Ogólnie jestem ze wszystkiego zadowolona |
|
|
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Cała moja kolekcja NYX, może przyda się komuś przy dobieraniu kolorów
Większe zdjęcie. |
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalotkę też planowałam wziąć, ale przy ostatnich zakupach musiała odpuścić.
|
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Najbardziej mi pasują ciemne fiolety (stąd 2x Medussa) i ogólnie zimne kolory. Z tego względu kilka szminek poszło do mamy TŻ bo nie trafiłam z kolorami.PS A dowiedziałam się o "moich" kolorach właśnie dzięki NYX i ich promocji pomadek za $1.
Edytowane przez Nanomi Czas edycji: 2008-12-02 o 23:30 |
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To można się nimi delikatnie maziać?P.S. Kupowałaś z opcją przesyłki nierejestrowanej?
|
|
#458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, zawsze brałam przesyłkę za ok. $9 Wow, te pyłki (czy sypkie cienie) iskrzą się jak śnieg w słońcu. Błyszczyk Burgundy jest niesamowicie napigmentowany, mała kropka roztarta na ustach dała efekt mocno kryjącej pomadki. Piekny nasycony kolor. Bardzo treściwy jest też Vixen, African Queen z tych czterech jest zdecydowanie najbardziej delikatny. Edytowane przez Nanomi Czas edycji: 2008-12-02 o 23:52 Powód: dopiski |
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nanomi masz chyba szczęście do przesyłek zagranicznych, nie kradną Ci ich, nie clą - można poszaleć.
|
|
#460 |
|
Organizatorka
|
Ale świetna kolekcja
![]() Jejku, jak ja patrzę na te błyszczykowo- pomadkowe cuda, to aż mnie złość ogarnia, że ja w kolorach na ustach wyglądam na kilka lat więcej. Stąd też w mojej kosmetyczce masa takich samych beżowo- cielistych błyszczyków Zazdroszczę możliwości szaleństw kolorystycznych na ustach.Nanomi - dasz znać, jak spisują się kredki jumbo i róż? Te własnie rzeczy wykreśliłam z mojego zamówienia z powodu przekroczenia limitu na wydatki w listopadzie Z ultra mania zamówiłam już wszystkie do tych 6- ciu, które posiadam, szkoda tylko, że niebieski, nie jest moim kolorem Kurczę, z moim pechem przesyłkę nierejstrowana na 100% by wcięło po drodze. A szkoda, szkoda
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że w Polsce nie mamy NYX (allegro ze swoimi cenami się nie liczy :P). Cytat:
![]() A ja nie mogę używać cielistych pomadek, bo wyglądam jak zombie. Ani żadnych w ciepłych kolorach, wyglądam w nich jakbym się pobrudziła jedzeniem. Mnie postarzają kreski na powiekach i w ogóle ciemny makijaż oka. Nie mogę używać brązów, ale za to pasuje mi niebieski (zawsze się bałam tego koloru ze względu na Mimi z Drew Carey Show Ok, dam znać Róż miałam na sobie raz, fafinettex3 na youtube ma go i robiła z nim tutorial. Bardzo ładnie, świeżo na niej wyglądał.Skusiłabym się jeszcze na 2-3 sypkie cienie, ale to chyba za jakiś bliżej nieokreślony czas.
Edytowane przez Nanomi Czas edycji: 2008-12-03 o 00:23 |
||
|
|
|
#462 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() I te trójki po 40 zł.. Pewnie gdyby były tańsze (ok. 20 zł za sztukę), to bym się na nie skusiła, ale w takiej cenie, to ja mam prawie 3 paletki
Edytowane przez cathy Czas edycji: 2008-12-03 o 01:23 |
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Nanomi
Oj, nie wymigasz sie, poprosze swatche i nazwy blyszczykow i szminek Ja juz tez przebieram nogami za swoimi paczkami - chce podklady A propos kredej Jumbo - zamawialam Strawberry Milk, bo ostatnio odkrylam jakie te bajery sa uzyteczne Napatrzylam sie niedawno na filmiki z YouTube jak tam dziolchy wala te wszystkie kredki i Paint Pot'y jako bazy pod insze cienie i tez sprobowalam - kurka, swietne to Podbija kolor prasowanych czy sypkich cieni, ze ho ho, nic sie nie roluje (co mnie bardzo dziwi), makijaz trwa na oku godzinami, az zal zmywac, no same plusy. Jeden minus to akurat taki, ze ta moja kredka No Name jest perlowa, wiec sila rzeczy wszystkie cienie nalozone na nia staja sie blyszczace ale pieron z tym, efekt super, cienie trzymaja sie na takiej bazie jak przyklejone.
|
|
|
|
#464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a swatche to nie wiem kiedy zrobię, na razie zapraszam na http://www.youtube.com/user/thefashionmaven bo raczej większość mazideł które mam są tam ze swatchami.
Edytowane przez Nanomi Czas edycji: 2008-12-03 o 10:42 |
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
O, ja slepa komenda, faktycznie! Nie ogladalam wszystkich zdjec i nie zauwazylam. Wybacz
|
|
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaka śliczna kolekcja Dawno tu nie zaglądałam, a Dziewczyny takie śliczności mają! Ja też chcemmm ...
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Nanomi, piękna kolekcja. Ślinię się zwłaszcza do szminek i błyszczyków, sama bym taką chciała
|
|
|
|
#469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#470 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Patrze i napatrzeć się nie mogę, mogłam zrobić większe zamówienie, te szminki i błyszczyki są po prostu piękne |
|
|
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na youtube jest wiele recenzji, większość osób uważa je za kremowe i dość dobre - szczególnie za taką cenę. Dałam kilka mamie TŻ i stwierdziła, że są lepsze niż te z Sephory i że pewnie były drogie .
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak może skuszę się na nyx. Ehhh chciałabym znaleźć szminkę idealną
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mam mega listę na kolejne zakupy na CC i kusi mnie żeby jeszcze przed Świętami jakieś małe zamówienie zrobić.![]() Sussanko a nie lepiej podłączyć się pod wspólne zamówienie? Wybór kolorów na Allegro masz delikatnie mówiąc słaby, a cena też odrzuca.
|
|
#475 |
|
okrutnica jakaś... |
nie dostałam jeszcze pierwszej paczki z kosmetykami Nyx a już kliknęłam kolejne szminki i błyszczyki-to wszystko wina Nanomi
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli nie chcesz czekać, to spróbuj zamówić sama. A jak nie czujesz się pewnie w angielskim, to wystarczy kogoś poprosić, żeby Ci zamówił i zapłacił. Dobrych dusz tu nie brakuje. Musiałabyś tylko przelać wcześniej tej osobie kasę.Zaryzykuj, za przesyłkę sama zapłacisz coś koło 10$, ale pomadki NYX dostaniesz teraz za 1,5$, czyli jakby nie licząc 4,5 zł. ![]() Nie namawiam Cię, ale zachęcam do zaryzykowania, zamiast przepłacania na Allegro i brania tylko z tego co akurat jest, a nie z (prawie) pełnej oferty producenta.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#478 |
|
Organizatorka
|
dziewczyny, błagam, wstrzymajcie się z zamówieniem
Ja na pewno się nie oprę, gdy będziecie robić następne, a moja przedswiąteczna kieszeń tego może nie wytrzymać Chociaż i tak właściwie jestem pewna, że następne zakupy na CC i CS i tak zrobię ![]() Susanna - na pewno sobie poradzisz. Oczywiście zapraszamy do wspólnych zamówień, ale jeżeli jesteś zdecydowana na indywidualne zakupy, to z pewnością dasz radę. I ja również odradzam Allegro- kupiłam tam 6 sypkich NYX-ów po 10 zł, gdy na CC są one po 1,25$. Tak samo trojki NYX- a. Paletka na Allegro to prawie 50 zł z przesyłką, a na CC tylko 15 zł. To tylko przykład różnicy w cenie. I duuużo większy wybór. Jeżeli planujesz większe zakupy, to zdecydowanie bardziej opłaca Ci się zamawianie bezpośrednio z CC. Edytowane przez cathy Czas edycji: 2008-12-03 o 21:47 |
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty nie masz ochoty czegoś zamówić...?? Cytat:
|
||
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego co napisała cathy dodam jeszcze, że jak Ci szkoda kasy na przesyłkę, to weź też rzeczy, które wystawisz potem na Allegro. Ktoś na pewno to kupi, a Tobie zwróci się kasa za przesyłkę.Sussanko w tym tygodniu na pewno odpuszczę, może będzie jakaś fajna promocja tuż przed Świętami, to wtedy. A jak mi się uda powstrzymać to na 100% w styczniu będę szaleć.
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2008-12-03 o 21:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

Wiadomo może, na jakim etapie wysyłki jesteśmy?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) dobrze podkręca i nie wyrywa rzęs.
To można się nimi delikatnie maziać?

a swatche to nie wiem kiedy zrobię, na razie zapraszam na 
Musiałabyś tylko przelać wcześniej tej osobie kasę.