|  2008-12-04, 13:49 | #1891 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

ja nie lubię zwierząt w ogóle, ani psów ani kotów, wolę je mieć na dystans, więc nie chcę mieć żadnego w domu. Mój tż jakiś czas temu zachorował na fretkę i mi marudzi, żebyśmy sobie kupili. Nie wiem, czemu akurat fretka. | 
|     | 
|  2008-12-04, 13:55 | #1892 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Cześć, strasznie dużo piszecie dzisiaj. Miałam poodpowiadać na niektóre posty, ale jak się zabrałam za pisanie, to w sumie już temat był nieaktualny   Idę się zdrzemnąć chyba. L_V TABCIN. Jedyna rzecz, która mnie stawia na nogi. A jeśli powrócił ten Tabcin Noc i powrócił taki, jak był dawniej to świetnie-to jest czad doperio. Jestem chora, biorę TN, idę spać, a w zasadzie tracę przytomność na kilka/naście godzin i budzę się zdrowa   
				__________________ http://www.whenismywedding.com/signa...5c9cce506b.gif | 
|     | 
|  2008-12-04, 13:57 | #1893 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-12 
				 | 

Cytat: 
 Ja sie na kotach rasowych nie znam. Kiedys kolezanka miala walnietego syjama, a reszta to walniete dachowce  , ale wierze, ze rasowce moga byc fajne. Nie dla mnie niestety. Jest rasa nie pachnaca psem Basenji, i myje sie jak kotek   | |
|     | 
|  2008-12-04, 13:58 | #1894 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Dla mnie tylko taniec się liczy, to mój żywioł  Cytat: 
  , może przewrażliwiona jesteś  Na pewno Tżet nie traktuje Cię gorzej, no co TY  Pewnie hormony buzują, jesteś przewrażliwiona, a przed Wami tyle nowych obowiązków więc wszytkim się udziela ....Mały wyzdrowieje zaraz, dzieci szybko do siebie dochodzą .... | ||
|     | 
|  2008-12-04, 13:59 | #1895 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Cytat: 
  Ale pewnie takich nie chcesz? Np. Labrador, Golden retriver, Flat, bokser, dalmatyńczyk... Psy najmniej odpowiednie dla początkujących to przede wszystkim 'rasy niebezpieczne', szpice (głównie husky, akity, siberiany), terriery i psy myśliwskie, bo trzeba niestety mieć doświadczenie i charakter silniejszy od psa, żeby sobie poradzić z nimi. Ale jak manchester terier to Twoja miłość..to co zrobić  Poradzisz sobie na pewno  Cytat: 
  Co do smierdzenia, to dobrze pielęgnowany pies nie śmierdzi. Są różne psie zakamarki, które trzeba czyścić, bo to one są odpowiedzialne za ten 'smród'. Mój pies np. nie śmierdzi i to nie moje zdanie,bo ja bym pewnie nie czuła, nawet jakby targał jak skunks, ale zdanie osób postronnych, które np były u nas pierwszy raz i ze zdziwieniem stwierdzały, że pies wcale nie musi śmierdzieć   Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2008-12-04 o 14:04 | ||
|     | 
|  2008-12-04, 14:01 | #1896 | |
				 | 

Cytat: 
 A fretki smierdza jak cholera  . Pies z grubym podszerstkiem, po deszczu to francuskie perfumy przy fretkach, ale ponoc idzie sie przyzwyczaic   | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:03 | #1897 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-12-04, 14:03 | #1898 | 
				 | 

ButterB a czy prócz Yorka sa jeszcze jakieś rasy, które mają ludzkie włosy ? Bo dla mnie to ważne    | 
|     | 
|  2008-12-04, 14:09 | #1899 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
 właśnie zapach odstrasza mnie głównie od posiadania jakiegokolwiek zwierzątka i nikt mi nie wmówi, że jego pies/kot nie śmierdzi. W każdym domu, do którego wchodzę i jest jakieś zwierzę, czuję je od progu. | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:13 | #1900 | |
				 | 

Cytat: 
 Dla alergików to jeszcze grzywacz chiński, albo nagi meksykański i nagi peruwiański...ale to straszne paskudy  Wyglądają jak pomarszczone staruchy   | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:14 | #1901 | ||
				 | 

Cytat: 
  zawsze temat jest aktualny, dawaj  Mekintoszku kiedy włosy robisz na zimny odcień ? Ja zapisałam sie w przyszłym tygodniu do fryzjera w końcu na odrosty, boję się sama kombinować, a później wrzucam na całoć poleconą Color Sync Matrixa. teraz mam tak piekny kolor jakiego jeszcze nie miałam, nie za ciepły, nie za zimny, ideał po prostu  , więc idę tą samą drogą co wcześniej..... Tabcin jest the best  Cytat: 
   | ||
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-12-04, 14:19 | #1902 | |
				 | 

Cytat: 
 Myslalam jeszcze o Airedale terrier, ale wlasnie troszku duzy. Tez sie w nim zakochalam. Moje ciotka natomiast kupila sobie jako pierwszego psa Husky, 13 lat temu, jeszcze niewiele ich bylo wtedy. I zaczela z mezem codziennie 10 km z nim biegac, zeby mial zapewniona odpowiednia dawke ruchu. I tak ponad 10 lat. Teraz to juz schorowany staruszek i nie chce biegac, ale i tak ich podziwiam za wytrwalosc i konsekwencje. To sie nazywa odpowiedzialnosc. Wiem, ze chcesz mi dobrze poradzic, doceniam to, ale ja sie naprawde przygotuje na wszelkie mozliwosci. Ale moge potem wyc Ci w wirtualny rekaw. Basenji, o to jest trudna rasa, panie tego. za nic bym sie podjela, a poza tym jest wlasnie taki koci. Dziwi mnie to jego upodobanie siedzenia sobie wyzej od wszystkich i obserwowanie terenu  Co do smierdzenia, badz nie smierdzenia to prawda. Specyficzny zapach podobno posiadaja psy z gestym podszerstkiem, ale Husky np. ma, a u ciotki nie czuc nic psem  . Natomiast kolezanka miala mala znajdke. Boze moj, jak jej lapy smierdzialy i caly dom! Okropnosc! Czytalam, ze na to pomaga mycie lap plynem do higieny intymnej dla kobiet  Ale prawda jest, ze czysty i zadbany pies nie smierdzi. | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:25 | #1903 | |
				 | 

Charakter sie liczy, charakter   Cytat: 
 Dobra, koniec o zwierzakach, bo zdominowalam inne tematy  Sorki | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:28 | #1904 | |
				 | 

Cytat: 
   Ja nie powiedziałam, broń boże, że labrodory etc. się same wychowują...o nie..żadne psy się same nie wychowują...Tylko w wymienione przez mnie rasy można włożyć mniej pracy i nie trzeba aż tyle konsekwencji, co w przypadku innych. Co do odpowiedzialności za bieganie itp., jak mój pies był młody i jeszcze mógł biegać całe hektary, to codziennie z nim chodziłam, biegał po 2 godziny dziennie. Teraz już nie może, bo ma chore serce. Basenji jest trudny... ale poczytaj sobie o śpiewającym psie z Nowej Gwinei..to dopiero hard core  Co do śmierdzenia, to jak już będziesz mieć swojego pieska, to u weta się co jakiś czas upominaj o czyszczenie gruczołów przyodbytniczych  ....bo to stąd cały ten psi smród    No i uszy... Wiadomo też, że mokry pies śmierdzi, ale bez przesady, psa się nie kąpie raz w tygodniu  są nawet takie, których się nie powinno kąpać - a właściwie nie trzeba  a smrodek psa o po deszczu też jest do zniesienia. Oczywiście dla kogoś kto psy lubi   | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:35 | #1905 | |
				 | 

Cytat: 
 Człowiek poczyta to sie chociaz czegoś dowie. No i teraz wiadomo do kogo się zwracac o pomoc w razie potrzeby . EDIT. Butter a co Ty dzis tyle czasu masz. W pracy luźniej się robi? 
				__________________ Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-12-04 o 14:41 | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:40 | #1906 | |||
| Słitaśna and Grymaśna ;p Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 dzieki dziewczyny  juz mam troche lepszy humor  mama doklada nam 1000zl do kanapy wiec mamy zaoszczedzone i mozemy kupic nowy zlew do lazienki  niedlugo jade do mieszkania pokazac robotnikowi dokladnie co ma zrobic   
				__________________  Zestawienie i status wszystkich zamowien  Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania   | |||
|     | 
|  2008-12-04, 14:43 | #1907 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja jestem załamana w kwestii mieszkaniowo-wykończeniowej, nie mam pojęcia za co zrobimy wykończenie mieszkania  Liczymy, że Tżet dostanie większy debet do rachunku i jakoś to będzie   | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:44 | #1908 | |
				 | 

Cytat: 
 Hmmm.. właściwie w pracy faktycznie dziś dość luźno...ale ważniejsze chyba to, że Cape poruszyła 'mój' temat. Wy się tu lubujecie w kosmetykach, nartach, etc etc.. a ja w psach!!  Więc jak mogłam się nie wypowiadać?  A czy to źle?   | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:45 | #1909 | |
| Słitaśna and Grymaśna ;p Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Cytat: 
 wez mi nic nie mow, Tz juz pozyczyl kase, rodzice dokladaja nam ile moga.....a i tak narazie musimy sie wstrzymac z remontem kuchni i wszystko kupujemy po trochu ciezki okres jest  ale mam nadzieje ze od nowego roku bedzie dobrze bo rata kredytu za firme maleje i bedzie wiekszy zysk   
				__________________  Zestawienie i status wszystkich zamowien  Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania   | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:53 | #1910 | |
				 | 

Cytat: 
 No ale jakoś idziecie do przodu, a u nas to jest kwestia, że musimy zrobić wszystko żeby się wprowadzić, są tylko wylewki, okna, gładź na ścianach (zresztą nie wszystkie bo wybijamy dachowe więc dodatkowy koszt), zrobienie 2 poziomu, kuchnia, łazienka, mebli nie liczę  A jak nie zrobimy to prócz kredytu mamy jeszcze opłacać wynajem  Normalnie....nie wiem jak to będzie  Mąż mówi, że damy radę ale ja tego nie widzę   | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:54 | #1911 | |
				 | 

Cytat: 
  . Po prostu zauwazylam ze dziś non stop się udzielasz a ostatynio tak nie bylo...tylko ze myslałm ze to przez pracę, a nie z powodu braku interesujących tematów.   
				__________________ | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:54 | #1912 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 Lokalizacja: PL 
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2008-12-04, 14:56 | #1913 | |||
				 | 

Cytat: 
  Dziekuje Ci za zainteresowanie. Ze swojej strony chcialam tylko przedstawic sytuacje, ze sie mocno przygotuje a nie decyduje na pieska, "bo ladny"  Wcale nie chce udawadniac, ze jestem najmadrzejsza tylko staram sie przyuczyc i w teorii obylam sie nieco  . A o rady jeszcze Ci bede prosic, oj bede   Cytat: 
  Cytat: 
  ! ! Ciesze sie, ze jestes i w pracy luzniej   | |||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-12-04, 14:56 | #1914 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2008-12-04, 14:58 | #1915 | 
				 | 

a w końcu macie pokoi? 4?

__________________ | 
|     | 
|  2008-12-04, 15:01 | #1916 | 
				 | 

i garderobe?

| 
|     | 
|  2008-12-04, 15:01 | #1917 | 
				 | 

To jeszcze kwestia dyskusyjna, mąż się upiera żeby dołu nie dzielić, żeby był mega wielki salon z aneksem kuchennym, może kominkiem   A ja się zastanawiam czy nie rozsądniej zrobić dwa na dole.....   Na gorze tylko dwa. Garderoba będzie ale nie taka jak wymarzyłam sobie, na przedpokoju jest mnóstwo miejsca i tam pojedziemy z szafami dookoła, ważne by szafy dobrze wyposażyć w elementy do przechowywania ,ale na tym się już nam  Będzie za to pokój kąpielowy, na początki tylko kabina prysznicowa i kibelek, ale w marzeniach wanna z hydromasażem   Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-04 o 15:03 | 
|     | 
|  2008-12-04, 15:02 | #1918 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2008-12-04, 15:04 | #1919 | |
				 | 

Cytat: 
  A z tym salonem to glosuje za opcja Twojego meza...   | |
|     | 
|  2008-12-04, 15:05 | #1920 | ||
				 | 

Cytat: 
  A tu się akurat dziś znalazł temat, że się mogę 'powymądrzać'  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.