Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-04, 12:49   #1891
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

ja nie lubię zwierząt w ogóle, ani psów ani kotów, wolę je mieć na dystans, więc nie chcę mieć żadnego w domu.

Mój tż jakiś czas temu zachorował na fretkę i mi marudzi, żebyśmy sobie kupili. Nie wiem, czemu akurat fretka.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 12:55   #1892
mekintoszek
Rozeznanie

Cześć, strasznie dużo piszecie dzisiaj. Miałam poodpowiadać na niektóre posty, ale jak się zabrałam za pisanie, to w sumie już temat był nieaktualny Idę się zdrzemnąć chyba.

L_V TABCIN. Jedyna rzecz, która mnie stawia na nogi. A jeśli powrócił ten Tabcin Noc i powrócił taki, jak był dawniej to świetnie-to jest czad doperio. Jestem chora, biorę TN, idę spać, a w zasadzie tracę przytomność na kilka/naście godzin i budzę się zdrowa
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 12:57   #1893
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Mi się marzy kot. Ja nie lubię psich charakterów i zachowań, a przede wszystkim zapachu.
Moja siostra chce tego www.cornish_rex.koty.tasdj.pl/ Podobno super.
Ja sie na kotach rasowych nie znam. Kiedys kolezanka miala walnietego syjama, a reszta to walniete dachowce , ale wierze, ze rasowce moga byc fajne.
Nie dla mnie niestety. Jest rasa nie pachnaca psem Basenji, i myje sie jak kotek
caperucitaroja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 12:58   #1894
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caperucitaroja Pokaż wiadomość
A autkiem rzeczywiscie wszystko mozna, ale ja mam autko, a na agua aerobik nie dalam sie wyciagnac kolezance. Moze dlatego, ze zmarzluch ze mnie i moczenie zima mnie nie kreci
Aqua aerobic jakoś do mnie nie przemawia, nie lubię Dla mnie tylko taniec się liczy, to mój żywioł
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
nie minal
jestem niewyspana, dzis w nocy nie moglam spac chyba do 3 w nocy, nie wiem czemu, a musialam o 7 wstac z malym do lekarza.....no wlasnie - maly ma zapalenie oskrzeli i to dosc ostre
poza tym z TZ sie kloce, jakos mam wrazenie, ze zaczal mnie traktowac gorzej niz przed zajsciem w ciaze nie wiem moze oboje jestesmy nerwowi

ja tez jestem podziebiona a nie moge nic wziac ogolnie chodze struta

z dobrych wiadomosci to to ze dzis ruszamy z remontem i wybralam bejce na przedpokoj, ale jakos nie moge do konca sie tym cieszyc
Ehh nie smutaj, może przewrażliwiona jesteś Na pewno Tżet nie traktuje Cię gorzej, no co TY Pewnie hormony buzują, jesteś przewrażliwiona, a przed Wami tyle nowych obowiązków więc wszytkim się udziela ....Mały wyzdrowieje zaraz, dzieci szybko do siebie dochodzą ....
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 12:59   #1895
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie i wiem, ze terriery nie sa odpowiednie na pierwszego psa, ale co moge zrobic jak kocham terriery, wlasnie za ich charakterki.
Zreszta molosy tez sa krnabrne ( no procz mopsika moze ) a rasy pierwotne trudne w szkoleniu .
A chciec to moc !
Pewnie, że chcieć to móc, ale jest trochę psiaków odpowiednich dla osób, które dopiero zaczynają swoją 'kynologiczną przygodę' Ale pewnie takich nie chcesz? Np. Labrador, Golden retriver, Flat, bokser, dalmatyńczyk...
Psy najmniej odpowiednie dla początkujących to przede wszystkim 'rasy niebezpieczne', szpice (głównie husky, akity, siberiany), terriery i psy myśliwskie, bo trzeba niestety mieć doświadczenie i charakter silniejszy od psa, żeby sobie poradzić z nimi.
Ale jak manchester terier to Twoja miłość..to co zrobić Poradzisz sobie na pewno

Cytat:
Moja siostra chce tego www.cornish_rex.koty.tasdj.pl/ Podobno super.
Ja sie na kotach rasowych nie znam. Kiedys kolezanka miala walnietego syjama, a reszta to walniete dachowce , ale wierze, ze rasowce moga byc fajne.
Nie dla mnie niestety. Jest rasa nie pachnaca psem Basenji, i myje sie jak kotek
Basenji, to w ogóle szalenie specyficzne psy i straaaaasznie ciężkie w wychowaniu. Okropność. Swoją drogą - marzy mi się taki
Co do smierdzenia, to dobrze pielęgnowany pies nie śmierdzi. Są różne psie zakamarki, które trzeba czyścić, bo to one są odpowiedzialne za ten 'smród'. Mój pies np. nie śmierdzi i to nie moje zdanie,bo ja bym pewnie nie czuła, nawet jakby targał jak skunks, ale zdanie osób postronnych, które np były u nas pierwszy raz i ze zdziwieniem stwierdzały, że pies wcale nie musi śmierdzieć

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2008-12-04 o 13:04
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 13:01   #1896
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
ja nie lubię zwierząt w ogóle, ani psów ani kotów, wolę je mieć na dystans, więc nie chcę mieć żadnego w domu.

Mój tż jakiś czas temu zachorował na fretkę i mi marudzi, żebyśmy sobie kupili. Nie wiem, czemu akurat fretka.
Zwierzatko to wielka odpowiedzialnosc i ale i wielka radocha. Szczegolnie jak sie ma od malego.
A fretki smierdza jak cholera . Pies z grubym podszerstkiem, po deszczu to francuskie perfumy przy fretkach, ale ponoc idzie sie przyzwyczaic
Stary 2008-12-04, 13:03   #1897
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Moja siostra chce tego www.cornish_rex.koty.tasd j.pl/ Podobno super.
o rety jakie paskudztwo
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 13:03   #1898
dorinka30
Zakorzenienie

ButterB a czy prócz Yorka sa jeszcze jakieś rasy, które mają ludzkie włosy ? Bo dla mnie to ważne
Stary 2008-12-04, 13:09   #1899
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja siostra chce tego www.cornish_rex.koty.tasd j.pl/ Podobno super.
wstrętny ten kot, jakiś taki dziwny

Cytat:
Zwierzatko to wielka odpowiedzialnosc i ale i wielka radocha. Szczegolnie jak sie ma od malego.
A fretki smierdza jak cholera . Pies z grubym podszerstkiem, po deszczu to francuskie perfumy przy fretkach, ale ponoc idzie sie przyzwyczaic
właśnie zapach odstrasza mnie głównie od posiadania jakiegokolwiek zwierzątka i nikt mi nie wmówi, że jego pies/kot nie śmierdzi. W każdym domu, do którego wchodzę i jest jakieś zwierzę, czuję je od progu.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 13:13   #1900
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
ButterB a czy prócz Yorka sa jeszcze jakieś rasy, które mają ludzkie włosy ? Bo dla mnie to ważne
Z tego co wiem, to jeszcze west highland terier...i pudel ma bardzo specyficzne owłosienie nie uczulające, jeśli o to Ci chodzi. Dodatkowo pudle nie lineją.
Dla alergików to jeszcze grzywacz chiński, albo nagi meksykański i nagi peruwiański...ale to straszne paskudy Wyglądają jak pomarszczone staruchy
Stary 2008-12-04, 13:14   #1901
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mekintoszek Pokaż wiadomość
Cześć, strasznie dużo piszecie dzisiaj. Miałam poodpowiadać na niektóre posty, ale jak się zabrałam za pisanie, to w sumie już temat był nieaktualny Idę się zdrzemnąć chyba.

L_V TABCIN. Jedyna rzecz, która mnie stawia na nogi. A jeśli powrócił ten Tabcin Noc i powrócił taki, jak był dawniej to świetnie-to jest czad doperio. Jestem chora, biorę TN, idę spać, a w zasadzie tracę przytomność na kilka/naście godzin i budzę się zdrowa
Mekintoszku e tam dużo piszemy, wczoraj chyba było więcej zawsze temat jest aktualny, dawaj Mekintoszku kiedy włosy robisz na zimny odcień ? Ja zapisałam sie w przyszłym tygodniu do fryzjera w końcu na odrosty, boję się sama kombinować, a później wrzucam na całoć poleconą Color Sync Matrixa. teraz mam tak piekny kolor jakiego jeszcze nie miałam, nie za ciepły, nie za zimny, ideał po prostu , więc idę tą samą drogą co wcześniej.....
Tabcin jest the best
Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
wstrętny ten kot, jakiś taki dziwny

właśnie zapach odstrasza mnie głównie od posiadania jakiegokolwiek zwierzątka i nikt mi nie wmówi, że jego pies/kot nie śmierdzi. W każdym domu, do którego wchodzę i jest jakieś zwierzę, czuję je od progu.
Ja też czuję , ale Yorki nie śmierdzą, naprawdę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 13:19   #1902
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Pewnie, że chcieć to móc, ale jest trochę psiaków odpowiednich dla osób, które dopiero zaczynają swoją 'kynologiczną przygodę' Ale pewnie takich nie chcesz? Np. Labrador, Golden retriver, Flat, bokser, dalmatyńczyk...
Psy najmniej odpowiednie dla początkujących to przede wszystkim 'rasy niebezpieczne', szpice (głównie husky, akity, siberiany), terriery i psy myśliwskie, bo trzeba niestety mieć doświadczenie i charakter silniejszy od psa, żeby sobie poradzić z nimi.
Ale jak manchester terier to Twoja miłość..to co zrobić Poradzisz sobie na pewno

Basenji, to w ogóle szalenie specyficzne psy i straaaaasznie ciężkie w wychowaniu. Okropność. Swoją drogą - marzy mi się taki
Co do smierdzenia, to dobrze pielęgnowany pies nie śmierdzi. Są różne psie zakamarki, które trzeba czyścić, bo to one są odpowiedzialne za ten 'smród'. Mój pies np. nie śmierdzi i to nie moje zdanie,bo ja bym pewnie nie czuła, nawet jakby targał jak skunks, ale zdanie osób postronnych, które np były u nas pierwszy raz i ze zdziwieniem stwierdzały, że pies wcale nie musi śmierdzieć
Sie naczytalam na Dogomanii o rasach dla poczatkujacych i wcale nie jest tak jak sie powszechnie uwaza. Ludzie naczytali sie o Labradorach, ze to takie fajne, rodzinne psy, a potem okazuje sie ze maja z nimi mega problemy. Mysla, ze pies sam nie ulozy, skoro taki rodzinny, a nieprawda, bo potrafia wejsc na glowe poczatkujacym. Tak samo goldeny, jako psy aportujace. Poza tym wszystkie sa za duze.
Myslalam jeszcze o Airedale terrier, ale wlasnie troszku duzy. Tez sie w nim zakochalam.
Moje ciotka natomiast kupila sobie jako pierwszego psa Husky, 13 lat temu, jeszcze niewiele ich bylo wtedy. I zaczela z mezem codziennie 10 km z nim biegac, zeby mial zapewniona odpowiednia dawke ruchu. I tak ponad 10 lat. Teraz to juz schorowany staruszek i nie chce biegac, ale i tak ich podziwiam za wytrwalosc i konsekwencje. To sie nazywa odpowiedzialnosc.
Wiem, ze chcesz mi dobrze poradzic, doceniam to, ale ja sie naprawde przygotuje na wszelkie mozliwosci. Ale moge potem wyc Ci w wirtualny rekaw.

Basenji, o to jest trudna rasa, panie tego. za nic bym sie podjela, a poza tym jest wlasnie taki koci. Dziwi mnie to jego upodobanie siedzenia sobie wyzej od wszystkich i obserwowanie terenu

Co do smierdzenia, badz nie smierdzenia to prawda. Specyficzny zapach podobno posiadaja psy z gestym podszerstkiem, ale Husky np. ma, a u ciotki nie czuc nic psem .
Natomiast kolezanka miala mala znajdke. Boze moj, jak jej lapy smierdzialy i caly dom! Okropnosc!
Czytalam, ze na to pomaga mycie lap plynem do higieny intymnej dla kobiet
Ale prawda jest, ze czysty i zadbany pies nie smierdzi.
Stary 2008-12-04, 13:25   #1903
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
o rety jakie paskudztwo
Charakter sie liczy, charakter

Cytat:
Z tego co wiem, to jeszcze west highland terier...i pudel ma bardzo specyficzne owłosienie nie uczulające, jeśli o to Ci chodzi. Dodatkowo pudle nie lineją.
Dla alergików to jeszcze grzywacz chiński, albo nagi meksykański i nagi peruwiański...ale to straszne paskudy Wyglądają jak pomarszczone staruchy
Dorinko, Silky terrier i maltanczyki bodajze.
Dobra, koniec o zwierzakach, bo zdominowalam inne tematy Sorki
Stary 2008-12-04, 13:28   #1904
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Sie naczytalam na Dogomanii o rasach dla poczatkujacych i wcale nie jest tak jak sie powszechnie uwaza. Ludzie naczytali sie o Labradorach, ze to takie fajne, rodzinne psy, a potem okazuje sie ze maja z nimi mega problemy. Mysla, ze pies sam nie ulozy, skoro taki rodzinny, a nieprawda, bo potrafia wejsc na glowe poczatkujacym. Tak samo goldeny, jako psy aportujace. Poza tym wszystkie sa za duze.
Myslalam jeszcze o Airedale terrier, ale wlasnie troszku duzy. Tez sie w nim zakochalam.
Moje ciotka natomiast kupila sobie jako pierwszego psa Husky, 13 lat temu, jeszcze niewiele ich bylo wtedy. I zaczela z mezem codziennie 10 km z nim biegac, zeby mial zapewniona odpowiednia dawke ruchu. I tak ponad 10 lat. Teraz to juz schorowany staruszek i nie chce biegac, ale i tak ich podziwiam za wytrwalosc i konsekwencje. To sie nazywa odpowiedzialnosc.
Wiem, ze chcesz mi dobrze poradzic, doceniam to, ale ja sie naprawde przygotuje na wszelkie mozliwosci. Ale moge potem wyc Ci w wirtualny rekaw.

Basenji, o to jest trudna rasa, panie tego. za nic bym sie podjela, a poza tym jest wlasnie taki koci. Dziwi mnie to jego upodobanie siedzenia sobie wyzej od wszystkich i obserwowanie terenu

Co do smierdzenia, badz nie smierdzenia to prawda. Specyficzny zapach podobno posiadaja psy z gestym podszerstkiem, ale Husky np. ma, a u ciotki nie czuc nic psem .
Natomiast kolezanka miala mala znajdke. Boze moj, jak jej lapy smierdzialy i caly dom! Okropnosc!
Czytalam, ze na to pomaga mycie lap plynem do higieny intymnej dla kobiet
Ale prawda jest, ze czysty i zadbany pies nie smierdzi.
Cape, ja Cie do niczego nie namawiam, tylko mówię, jak jest i jakie psy są lepsze dla kogoś bez doświadczenia. Ty kupisz psiaka, którego sobie wymarzyłaś
Ja nie powiedziałam, broń boże, że labrodory etc. się same wychowują...o nie..żadne psy się same nie wychowują...Tylko w wymienione przez mnie rasy można włożyć mniej pracy i nie trzeba aż tyle konsekwencji, co w przypadku innych.
Co do odpowiedzialności za bieganie itp., jak mój pies był młody i jeszcze mógł biegać całe hektary, to codziennie z nim chodziłam, biegał po 2 godziny dziennie. Teraz już nie może, bo ma chore serce.
Basenji jest trudny... ale poczytaj sobie o śpiewającym psie z Nowej Gwinei..to dopiero hard core

Co do śmierdzenia, to jak już będziesz mieć swojego pieska, to u weta się co jakiś czas upominaj o czyszczenie gruczołów przyodbytniczych ....bo to stąd cały ten psi smród No i uszy...
Wiadomo też, że mokry pies śmierdzi, ale bez przesady, psa się nie kąpie raz w tygodniu są nawet takie, których się nie powinno kąpać - a właściwie nie trzeba a smrodek psa o po deszczu też jest do zniesienia. Oczywiście dla kogoś kto psy lubi
Stary 2008-12-04, 13:35   #1905
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Charakter sie liczy, charakter

Dorinko, Silky terrier i maltanczyki bodajze.
Dobra, koniec o zwierzakach, bo zdominowalam inne tematy Sorki
ee tam zdominowałas od razu.
Człowiek poczyta to sie chociaz czegoś dowie. No i teraz wiadomo do kogo się zwracac o pomoc w razie potrzeby .

EDIT. Butter a co Ty dzis tyle czasu masz.
W pracy luźniej się robi?

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2008-12-04 o 13:41
Stary 2008-12-04, 13:40   #1906
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecko glowa do gory. Synus wyzdrowieje, Ty tez Tobie pewnie hormonki buzują, a Tz pewnie poddenerwowany..bo jakby nie bylo spadła na niego duza odpowiedzialnosc. Ukochana w ciązy, remont na głowie, firma.
Rozmawiajcie ze sobą spokojnie, bez pretensji mow co czujesz.

Bedzie pięknie
Cytat:
Svinecko, kochana...wyluzuj! TY nie możesz się teraz denerwować...Musisz na siebie uważać Poza tym pewnie wszystko Cię wkurza przez hormoniska szalejące jak wariaty
Tak mi się zdaje, bo w ciąży nigdy nie byłam

Dziewczyny, co tu w ogóle taka cisza????:confu sed:
Cytat:
Aqua aerobic jakoś do mnie nie przemawia, nie lubię Dla mnie tylko taniec się liczy, to mój żywioł

Ehh nie smutaj, może przewrażliwiona jesteś Na pewno Tżet nie traktuje Cię gorzej, no co TY Pewnie hormony buzują, jesteś przewrażliwiona, a przed Wami tyle nowych obowiązków więc wszytkim się udziela ....Mały wyzdrowieje zaraz, dzieci szybko do siebie dochodzą ....

dzieki dziewczyny

juz mam troche lepszy humor

mama doklada nam 1000zl do kanapy wiec mamy zaoszczedzone i mozemy kupic nowy zlew do lazienki
niedlugo jade do mieszkania pokazac robotnikowi dokladnie co ma zrobic
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 13:43   #1907
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny

juz mam troche lepszy humor

mama doklada nam 1000zl do kanapy wiec mamy zaoszczedzone i mozemy kupic nowy zlew do lazienki
niedlugo jade do mieszkania pokazac robotnikowi dokladnie co ma zrobic
Ano widzisz już lepiej
Ja jestem załamana w kwestii mieszkaniowo-wykończeniowej, nie mam pojęcia za co zrobimy wykończenie mieszkania Liczymy, że Tżet dostanie większy debet do rachunku i jakoś to będzie
Stary 2008-12-04, 13:44   #1908
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Człowiek poczyta to sie chociaz czegoś dowie. No i teraz wiadomo do kogo się zwracac o pomoc w razie potrzeby .

EDIT. Butter a co Ty dzis tyle czasu masz.
W pracy luźniej się robi
?

Hmmm.. właściwie w pracy faktycznie dziś dość luźno...ale ważniejsze chyba to, że Cape poruszyła 'mój' temat. Wy się tu lubujecie w kosmetykach, nartach, etc etc.. a ja w psach!! Więc jak mogłam się nie wypowiadać?
A czy to źle?
Stary 2008-12-04, 13:45   #1909
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ano widzisz już lepiej
Ja jestem załamana w kwestii mieszkaniowo-wykończeniowej, nie mam pojęcia za co zrobimy wykończenie mieszkania Liczymy, że Tżet dostanie większy debet do rachunku i jakoś to będzie

wez mi nic nie mow, Tz juz pozyczyl kase, rodzice dokladaja nam ile moga.....a i tak narazie musimy sie wstrzymac z remontem kuchni i wszystko kupujemy po trochu

ciezki okres jest ale mam nadzieje ze od nowego roku bedzie dobrze bo rata kredytu za firme maleje i bedzie wiekszy zysk
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 13:53   #1910
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
wez mi nic nie mow, Tz juz pozyczyl kase, rodzice dokladaja nam ile moga.....a i tak narazie musimy sie wstrzymac z remontem kuchni i wszystko kupujemy po trochu

ciezki okres jest ale mam nadzieje ze od nowego roku bedzie dobrze bo rata kredytu za firme maleje i bedzie wiekszy zysk

No ale jakoś idziecie do przodu, a u nas to jest kwestia, że musimy zrobić wszystko żeby się wprowadzić, są tylko wylewki, okna, gładź na ścianach (zresztą nie wszystkie bo wybijamy dachowe więc dodatkowy koszt), zrobienie 2 poziomu, kuchnia, łazienka, mebli nie liczę A jak nie zrobimy to prócz kredytu mamy jeszcze opłacać wynajem Normalnie....nie wiem jak to będzie Mąż mówi, że damy radę ale ja tego nie widzę
Stary 2008-12-04, 13:54   #1911
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm.. właściwie w pracy faktycznie dziś dość luźno...ale ważniejsze chyba to, że Cape poruszyła 'mój' temat. Wy się tu lubujecie w kosmetykach, nartach, etc etc.. a ja w psach!! Więc jak mogłam się nie wypowiadać?
A czy to źle?
Nie źle tylko ...PIĘKNIE.

Po prostu zauwazylam ze dziś non stop się udzielasz a ostatynio tak nie bylo...tylko ze myslałm ze to przez pracę, a nie z powodu braku interesujących tematów.
Stary 2008-12-04, 13:54   #1912
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jakoś idziecie do przodu, a u nas to jest kwestia, że musimy zrobić wszystko żeby się wprowadzić, są tylko wylewki, okna, gładź na ścianach (zresztą nie wszystkie bo wybijamy dachowe więc dodatkowy koszt), zrobienie 2 poziomu, kuchnia, łazienka, mebli nie liczę A jak nie zrobimy to prócz kredytu mamy jeszcze opłacać wynajem Normalnie....nie wiem jak to będzie Mąż mówi, że damy radę ale ja tego nie widzę
będziecie mieli 2 poziomowe mieszkanko? super

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 13:56   #1913
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
Cape, ja Cie do niczego nie namawiam, tylko mówię, jak jest i jakie psy są lepsze dla kogoś bez doświadczenia. Ty kupisz psiaka, którego sobie wymarzyłaś
Ja nie powiedziałam, broń boże, że labrodory etc. się same wychowują...o nie..żadne psy się same nie wychowują...Tylko w wymienione przez mnie rasy można włożyć mniej pracy i nie trzeba aż tyle konsekwencji, co w przypadku innych.
Co do odpowiedzialności za bieganie itp., jak mój pies był młody i jeszcze mógł biegać całe hektary, to codziennie z nim chodziłam, biegał po 2 godziny dziennie. Teraz już nie może, bo ma chore serce.
Basenji jest trudny... ale poczytaj sobie o śpiewającym psie z Nowej Gwinei..to dopiero hard core

Co do śmierdzenia, to jak już będziesz mieć swojego pieska, to u weta się co jakiś czas upominaj o czyszczenie gruczołów przyodbytniczych ....bo to stąd cały ten psi smród No i uszy...
Wiadomo też, że mokry pies śmierdzi, ale bez przesady, psa się nie kąpie raz w tygodniu są nawet takie, których się nie powinno kąpać - a właściwie nie trzeba a smrodek psa o po deszczu też jest do zniesienia. Oczywiście dla kogoś kto psy lubi
Ja wiem, Butter
Dziekuje Ci za zainteresowanie. Ze swojej strony chcialam tylko przedstawic sytuacje, ze sie mocno przygotuje a nie decyduje na pieska, "bo ladny"
Wcale nie chce udawadniac, ze jestem najmadrzejsza tylko staram sie przyuczyc i w teorii obylam sie nieco . A o rady jeszcze Ci bede prosic, oj bede

Cytat:

Cytat:
A czy to źle?
Nie moglas ! !
Ciesze sie, ze jestes i w pracy luzniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 13:56   #1914
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
będziecie mieli 2 poziomowe mieszkanko? super

Tak....jak zrobimy drugi poziom, bo na razie go nie ma a musimy zrobic, bo tam będzie pokój Tomka i nasza sypialnia
Stary 2008-12-04, 13:58   #1915
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak....jak zrobimy drugi poziom, bo na razie go nie ma a musimy zrobic, bo tam będzie pokój Tomka i nasza sypialnia
a w końcu macie pokoi? 4?

Stary 2008-12-04, 14:01   #1916
caperucitaroja
Rozeznanie

i garderobe?
Stary 2008-12-04, 14:01   #1917
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a w końcu macie pokoi? 4?
To jeszcze kwestia dyskusyjna, mąż się upiera żeby dołu nie dzielić, żeby był mega wielki salon z aneksem kuchennym, może kominkiem A ja się zastanawiam czy nie rozsądniej zrobić dwa na dole.....
Na gorze tylko dwa.

Garderoba będzie ale nie taka jak wymarzyłam sobie, na przedpokoju jest mnóstwo miejsca i tam pojedziemy z szafami dookoła, ważne by szafy dobrze wyposażyć w elementy do przechowywania ,ale na tym się już nam
Będzie za to pokój kąpielowy, na początki tylko kabina prysznicowa i kibelek, ale w marzeniach wanna z hydromasażem

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2008-12-04 o 14:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 14:02   #1918
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze kwestia dyskusyjna, mąż się upiera żeby dołu nie dzielić, żeby był mega wielki salon z aneksem kuchennym, może kominkiem A ja się zastanawiam czy nie rozsądniej zrobić dwa na dole.....
Na gorze tylko dwa.
a ja by pojawio się 2 dziecko? co biedne będzie samo na dole

Stary 2008-12-04, 14:04   #1919
caperucitaroja
Rozeznanie

Cytat:
Na gorze tylko dwa.

Garderoba będzie ale nie taka jak wymarzyłam sobie, na przedpokoju jest mnóstwo miejsca i tam pojedziemy z szafami dookoła, ważne by szafy dobrze wyposażyć w elementy do przechowywania ,ale na tym się już nam
Będzie za to pokój kąpielowy, na początki tylko kabina prysznicowa i kibelek, ale w marzeniach wanna z hydromasażem
Brzmi bosko..
A z tym salonem to glosuje za opcja Twojego meza...
Stary 2008-12-04, 14:05   #1920
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nie źle tylko ...PIĘKNIE.

Po prostu zauwazylam ze dziś non stop się udzielasz a ostatynio tak nie bylo...tylko ze myslałm ze to przez pracę, a nie z powodu braku interesujących tematów.
Oj to nie tak, że tamte tematy mnie nie interesują. Po prostu nie bardzo mam jakąś wiedzę, żeby się wypowiadać w nich A tu się akurat dziś znalazł temat, że się mogę 'powymądrzać'

Cytat:
Ja wiem, Butter
Dziekuje Ci za zainteresowanie. Ze swojej strony chcialam tylko przedstawic sytuacje, ze sie mocno przygotuje a nie decyduje na pieska, "bo ladny"
Wcale nie chce udawadniac, ze jestem najmadrzejsza tylko staram sie przyuczyc i w teorii obylam sie nieco . A o rady jeszcze Ci bede prosic, oj bede

Nie moglas ! !
Ciesze sie, ze jestes i w pracy luzniej
Spoko, życzę powodzenia w wychowywaniu przyszłego pieska - każdy pies to sama radość - oczywiście musi być trochę ułożony..ale wiadomo jak to jest. Mój jest rozpuszczony, jak dziadowski bicz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości