WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-28, 15:35   #2311
SorbetMalinowy
Zakorzenienie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Osobiście polecam ŻEL z dermeny, nie szampon!
Jedyne co mi pomogło wprawdzie 30 zł kosztuje, ale sie opłaca.
Jedyna wada to po dłuższym stosowaniu po zaschnięciu zostawia białe kropki, które wyglądają jak łupież.
SorbetMalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 17:06   #2312
belluci2
Rozeznanie

Red face

Cytat:
Napisane przez SorbetMalinowy Pokaż wiadomość
Osobiście polecam ŻEL z dermeny, nie szampon!
Jedyne co mi pomogło wprawdzie 30 zł kosztuje, ale sie opłaca.
Jedyna wada to po dłuższym stosowaniu po zaschnięciu zostawia białe kropki, które wyglądają jak łupież.
witam!
no własnie nie wiem jak go uzywac bo zasycha i powstaje skorupka a mam próbki tego zelu-zelu dermena...moze mi podpowiesz sorbeciemalinowy

dziewczyny jakie wcierki stosujcie z ziol i roslin-ale gotowych do uzycia, kupionych w sklepie. Bo czasu tego robic to ja nie mam.słyszałam cos o pokrzywie i łopianie oraz soku z brzozy

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-11-28 o 21:03 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 20:21   #2313
ally5
Zakorzenienie

belluci2 podobno seboradin niger lotion jest bardzo dobry, ja miałam okazję uzywac tylko szampon i byłam z niego zadowolona zawiera wyciągi m.in. z pokrzywy i innych ziół
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 13:19   #2314
belluci2
Rozeznanie

SZAMPON SEBORADIN zle na mnie działa, lotion troche pomógł ale na chwile, za szybko wychwaliłam w ocenie kosmetyków

Stary 2008-11-29, 20:28   #2315
La Canela
BAN stały

.

Edytowane przez La Canela
Czas edycji: 2009-03-19 o 21:09
La Canela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 20:57   #2316
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulkaa Pokaż wiadomość
Juz dawno temu wypowiadałam sie na temat wypadających włosów, bo mi tez strasznie wypadały ze musiałam z długasnych obciąć na krótko Na szczęście przestały mi wypadać, ale w miedzyczasie oczywiście odwiedzałam dermatologa któy dawał mi różne specyfiki m.in. loxon!! absolutnie nie wolno tego brać jesli masz jeszcze na glowie włosy....skora głowy przyzwyczaja sie do tego i nie chca rosnąć włosy jak to odstawisz...to jest środek na łysą placki zeby zaczely wlosy rosnac i moze i rosna ale pozniej przestają po odstawieniu...czytałąm gdzies ze to bardzo niebezpieczny specyfik...przepraszam za chaos w wypowiedzi ale mam nadzieje ze pomogłam

pewnie że mam na głowie włosy i to dużo włosów;(

nie wypada mi ich w dodatku dużo około 50 dziennie wcale nie mam łysienia!!
Chociaz teraz juz mi nic nie wypada, kilka dni mial;am lkryzys i poszlam do dermy.

ja nie wiem co robić, prosze niech ktoś sie jeszcze o LOXONIE wypowie te wypadanie napewno nie jest androgenne, a ten cały LOXON jest na androgenne więc ja nie wiem po cholere mi on
Ja juz nie mam sily, bo matka karze mi tym smarowac, jak nie posmaruje jest afera. A sceptycznie podchodze do niego, sama ulotka mnie zaniepokoila, to że nie jest na moja przyczyne wypadania wlosow, że jest na łysienie plackowate, na nieowlosiona skore glowy i jeszcze taraz Twoja opinia

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 21:19   #2317
domcia1001
Raczkowanie

GG do domcia1001

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
pewnie że mam na głowie włosy i to dużo włosów;(

nie wypada mi ich w dodatku dużo około 50 dziennie wcale nie mam łysienia!!
Chociaz teraz juz mi nic nie wypada, kilka dni mial;am lkryzys i poszlam do dermy.

ja nie wiem co robić, prosze niech ktoś sie jeszcze o LOXONIE wypowie te wypadanie napewno nie jest androgenne, a ten cały LOXON jest na androgenne więc ja nie wiem po cholere mi on
Ja juz nie mam sily, bo matka karze mi tym smarowac, jak nie posmaruje jest afera. A sceptycznie podchodze do niego, sama ulotka mnie zaniepokoila, to że nie jest na moja przyczyne wypadania wlosow, że jest na łysienie plackowate, na nieowlosiona skore glowy i jeszcze taraz Twoja opinia
Mam dokładnie to samo....dermatolog przepisał mi pare dni temu LOXON 5 kupiłam dwa opakowania i chyba bez sensu tyle sie o tym naczytałam na internecie informacje sa różne ale nie widziałam by ktoś sie zachwycał sporo osób nie poleca i przed nim przestrzega sama nie wiem już co powinnam robic....
domcia1001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-29, 22:07   #2318
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez domcia1001 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo....dermatolog przepisał mi pare dni temu LOXON 5 kupiłam dwa opakowania i chyba bez sensu tyle sie o tym naczytałam na internecie informacje sa różne ale nie widziałam by ktoś sie zachwycał sporo osób nie poleca i przed nim przestrzega sama nie wiem już co powinnam robic....
hey, ja może wtrące swoje dwa słowka na temat loxon-u dwa lata temu dermatolog-chyba tylko nazwy-przpisła mi loxon ponieważ włosy wypadały garściami, na początku ok, ale potem wypadanie się nasiliło-to jest minus, natomiast plusem jest to, że włosy faktycznie odrosły wtedy takie malutkie i nawet wyrosły w miejscu gdzie miałam taką bliznę-chociaż na ulotce pisze, żeby nie stosować na takie miejsca wprowadziłam Was pewnie w jeszcze większe zakłopotanie, ale ja mam ten sam problem teraz bo włosy znowu wypadają a ja nie wiem co zrobić, na razie chyba wzmocnię je drożdżami-polecam

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 22:57   #2319
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
hey, ja może wtrące swoje dwa słowka na temat loxon-u dwa lata temu dermatolog-chyba tylko nazwy-przpisła mi loxon ponieważ włosy wypadały garściami, na początku ok, ale potem wypadanie się nasiliło-to jest minus, natomiast plusem jest to, że włosy faktycznie odrosły wtedy takie malutkie i nawet wyrosły w miejscu gdzie miałam taką bliznę-chociaż na ulotce pisze, żeby nie stosować na takie miejsca wprowadziłam Was pewnie w jeszcze większe zakłopotanie, ale ja mam ten sam problem teraz bo włosy znowu wypadają a ja nie wiem co zrobić, na razie chyba wzmocnię je drożdżami-polecam

ale odstawilas LOXON i coś się stalo?? Przestaly Ci włosy rosnąć? te wszytskie co Ci odrosły wypadły?...powiedz coś więcej bo ja go juz długo stosuje...

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 23:10   #2320
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

ja tez uzywam loxonu. I tez mam wlosy na glowie. Ale jestem gotowa uzywac go do konca zycia, jesli sprawi, ze bede miala odrobine wiecej wlosow na glowie. Uzywam tez Alpicortu. Nie wiem czy mam androgenne. W sumie wkrotce musze udac sie na wizyte do dermatolog.
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 07:38   #2321
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domcia1001 Pokaż wiadomość
absolutnie jego nie uzywaj jezeli nie masz łysienia na tle hormonalnym. Włosy sie przyzwyczajaja a on nie usuwa skutków tylko na chwile zapobiega
z tego co czytałam

Stary 2008-12-01, 19:57   #2322
Szocik5
Przyczajenie

Dziewczyny, ja borykam się z wypadaniem od tego lata. Mam stwierdzone ponoć wypadanie na tle hormonalnym. Uzywam Alpicortu e i Loxonu 5%, zużyłam tego pierwszego 1 buteleczkę a Loxonu już 2 i zauważyłam, że wypadają mi włoski ale już w normie, pare przy myciu (a myję codziennie), parę przy czesaniu, czyli mi pomogło. Nie powiem, że od razu poleciałam do apteki po przepisane leki, długo odwlekałam ten moment, naczytałam się wielu rzeczy, na temat tych preparatów, ale po nasilającym się wypadaniu co miałam robić? "Tonący brzytwy się chwyta" . Nie wiem jak moje włosy zareagują na odstawienie Alpicortu i Loxonu? Powodzenia.
Szocik5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 20:31   #2323
zuczang
Raczkowanie

A ja się chyba pochwalę.
Biorę dzielnie hormony,jem Vitapil,staram się zdrowo się odżywiać,a zewnętrznie stosuję Seboradin na zmianę z Seborenem.Nie powiem,żeby wypadało mi tyle włosów,co kiedyś,ale widać poprawę,a to najważniejsze,prawda? Poza tym,dzięki tym specyfikom mogę myć głowę co 3 dzień,a własnie mycie było dla mnie największym koszmarem(wyciągnać garsć wlosów po przeczesaniu ich palcami-zapewne to znacie...),więc jest podwójnie lepiej!Małymi kroczkami,mam nadzieję,że jakoś się uda wrócić do normalnego owłosienia na głowie.Trzymam za was kciuki!

zuczang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 20:46   #2324
Spike
Przyczajenie

Mam pytanie.Jakies pare dni temu zrobilam sobie treski poniewaz mialam zawsze cienkie i beznadziejne wlosy..Jednak one po pewnym czaseie od umycia klapna i zdaza sie ze widac doczepienia treski(karatyna).Czy moge uzywac odzywki wax majac treski?
Spike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 21:32   #2325
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szocik5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja borykam się z wypadaniem od tego lata. Mam stwierdzone ponoć wypadanie na tle hormonalnym. Uzywam Alpicortu e i Loxonu 5%, zużyłam tego pierwszego 1 buteleczkę a Loxonu już 2 i zauważyłam, że wypadają mi włoski ale już w normie, pare przy myciu (a myję codziennie), parę przy czesaniu, czyli mi pomogło. Nie powiem, że od razu poleciałam do apteki po przepisane leki, długo odwlekałam ten moment, naczytałam się wielu rzeczy, na temat tych preparatów, ale po nasilającym się wypadaniu co miałam robić? "Tonący brzytwy się chwyta" . Nie wiem jak moje włosy zareagują na odstawienie Alpicortu i Loxonu? Powodzenia.
wspólczuje, radze udac sie do lekarza który Ci te leki przypisał i zapytaj sie czy mozesz tak od razu ostawic czy np uzywac coraz rzedziej tj najpierw co 2 dni pozniej co 3 uzywasz , co 4 itd
powodzenia
ja dalej sie booryka z tym problemem
ide do ginekologa jutro i poprosze o skierowanie do enrokrynologa na badanie hormonów

Stary 2008-12-02, 15:46   #2326
malwinac
Zadomowienie

Ja też jestem załamana .
Od miesiąca wypada mi mnóstwo włosów....
Nawet kiedy ich nie dotykam i np czytam książkę wylatuje mi około 5 włosów..
Kiedy przeczesze je ręką mogę zebrać sporą garstkę.
Nie wiem czy farbowanie ma na to wpływ???Ufarbowałam włosy farbą L'oreal intensywny bursztyn i wydaje mi się że od tamtego momentu tak się dzieje. Kiedy ją spłukiwąłam w wannie włosy aż się kłębiły.
Słyszałam również coś o przesileniu zimowym. Że wtedy tracimy dużo włosów.
Odzywiam się w miare normalnie (miałam anemie ale nie powodwałą u mnie tak silnego wypadania włosów). Jestem zdrowa.
Muszę również dodać że od 3 miesiecy stosuje tabletki antykoncepcyjne,

Włosy myję szamponem dermena przeciw wypadaniu od 1,5 tyg ( zawsze pomagał), joanna czarna rzepa przeciw wypadaniu,odżywka do włosów słabych i spray do włosów zniszczonych.

Prosze o rady

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 22:06   #2327
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwinac Pokaż wiadomość
Ja też jestem załamana .
Od miesiąca wypada mi mnóstwo włosów....
Nawet kiedy ich nie dotykam i np czytam książkę wylatuje mi około 5 włosów..
Kiedy przeczesze je ręką mogę zebrać sporą garstkę.
Nie wiem czy farbowanie ma na to wpływ???Ufarbowałam włosy farbą L'oreal intensywny bursztyn i wydaje mi się że od tamtego momentu tak się dzieje. Kiedy ją spłukiwąłam w wannie włosy aż się kłębiły.
Słyszałam również coś o przesileniu zimowym. Że wtedy tracimy dużo włosów.
Odzywiam się w miare normalnie (miałam anemie ale nie powodwałą u mnie tak silnego wypadania włosów). Jestem zdrowa.
Muszę również dodać że od 3 miesiecy stosuje tabletki antykoncepcyjne,

Włosy myję szamponem dermena przeciw wypadaniu od 1,5 tyg ( zawsze pomagał), joanna czarna rzepa przeciw wypadaniu,odżywka do włosów słabych i spray do włosów zniszczonych.

Prosze o rady
a czy zazywasz jakiekolwiek witaminki?
ja biore vitapil i cynk, ale słyszalam i niedługo sie przerzuce na vita-femin-bogatszy skład
robiłas morfologie??
masz stresujacy tryb zycia??

Stary 2008-12-03, 14:14   #2328
airish
Raczkowanie

GG do airish

KOCHANE UDALO SIE !!!!!! Nie wypadaja mi juz wlosy, tzn max do dziesieciu przy czesaniu a przy myciu ok 50. Normalnie jeszcze nie wierze ze sie udalo . Nie wiem czy ktos mnie pamieta ale bylam u Dermatologa tyle czekalam w kolejce ale sie oplacalo. przepisala mi szampon Senese i plyn do smarowania a raczej psikania Regeine i po dwoch tygodniach problem z glowy a nie moje kochane wlosy iiii nawet male krzaczki sie pokazuja tzn rosna mi nowe tak sie ciesze ze nie bede lysa. polecam serdecznie bo probowalam juz wszystkiego chyba... buziaczki
airish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 15:15   #2329
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez airish Pokaż wiadomość
KOCHANE UDALO SIE !!!!!! Nie wypadaja mi juz wlosy, tzn max do dziesieciu przy czesaniu a przy myciu ok 50. Normalnie jeszcze nie wierze ze sie udalo . Nie wiem czy ktos mnie pamieta ale bylam u Dermatologa tyle czekalam w kolejce ale sie oplacalo. przepisala mi szampon Senese i plyn do smarowania a raczej psikania Regeine i po dwoch tygodniach problem z glowy a nie moje kochane wlosy iiii nawet male krzaczki sie pokazuja tzn rosna mi nowe tak sie ciesze ze nie bede lysa. polecam serdecznie bo probowalam juz wszystkiego chyba... buziaczki

A jakie byly przyczyny Twojego wypadania wlosow?
Bardzo Ci zazdroszcze tych efektow gratuluje mam nadzieje ze sama tez bede sie tak niedlugo cieszyc ....
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-03, 16:11   #2330
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez airish Pokaż wiadomość
jakie własciwosci ma ten szampon sense?
GRATULUJE I POZDRAWIAM

Stary 2008-12-03, 18:10   #2331
kosmarka
Wtajemniczenie

Też dołączam się do gratulacji , miło, że ktoś pożegnał ten problem , może ja będę następna ...., póki co ...

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 23:15   #2332
belluci2
Rozeznanie

Exclamation Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

skonczyłam czytac pierwsza czesc watku o wypadajacych włosach..Jestem z siebie duma. Postanowiłam wcierac w skóre głowy sok z cebuli oraz od jutra zaczynam poszukiwania czarnej rzepymam nadzieje ze znajde.włosy są coraz dłuzsze, wypada coraz mniej-kilkanscie do 40 dziennie.Jestem coraz bardziej spokojna ale nadal czujna. Zastanawiam sie teraz nad
*Kamiwazą,
*olejkami eterycznymi-ale nie wiem jak ich uzywac
*szamponie klorane na bazie chininy,
* tabletkami vita-femin,
* szamponem dercos z aminexilem,
*olejkim Alma

dziewczyny poszukuje jeszcze witaminy A, czy mozecie napisac gdzie jej wystepuje najwiecej?w jakich tabletkach?

w vitapilu nie ma witaminy A

Gdzie moge kupic biostymine?

Stary 2008-12-04, 08:04   #2333
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
od jutra zaczynam poszukiwania czarnej rzepymam nadzieje ze znajde
W warzywniakach szukaj, albo w duuuużych sklepach .
  • Ja użyłam rzepki na razie 3 razy-więc za dużo się nie wypowiem, używam jej co drugie mycie - luks piecze w skalp.
  • Kamiwazę można zrobić samemu -kupić tylko trzeba jej składniki, na wątku mazidłowym czytałam jakiś czas temu jak to zrobić.
  • Olejki etetryczne - tzn. w jaki sposób samych nie można lać na głowę , rozmarynowy jest dobry w sensie takim, że do czegokolwiek co wcierasz w głowęmożesz dodać2-3 krople tego olejku Jeśli chodzi o olejowanie - nie chcę byś się wystraszyła, ale powiem ci co ja zauwazyłam: miałam i vatikę i amlę, wcierałam w sórę i jak sie okazało po tych zabiegach (od maja) włosy zaczeły mi wypadać i tak zostało do dziś . Wyczytałam, że na niektóre osoby olejowanie przynosi odwrotny skutek, działa to na zasadzie, że pory się zatykają i cebulka potem wypada . Dlatego teraz wiem, że nic innego jak te olejowanie wypadanie mi spowodowały . Amli uzywam nadal od czasu do czasu, ale na same włosy, skórę głowy omijam z daleka.
  • Biostyminę kupisz w każej aptece

Stary 2008-12-04, 08:35   #2334
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
*szamponie klorane na bazie chininy,

uzywalam tego szamponu i ampulek z tej serii... mi nie przynioslo zadnych rezultatow. Mam nadzieje, ze chociaz Tobie pomoze
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 09:19   #2335
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
W warzywniakach szukaj, albo w duuuużych sklepach .
  • Ja użyłam rzepki na razie 3 razy-więc za dużo się nie wypowiem, używam jej co drugie mycie - luks piecze w skalp.
  • Kamiwazę można zrobić samemu -kupić tylko trzeba jej składniki, na wątku mazidłowym czytałam jakiś czas temu jak to zrobić.
  • Olejki etetryczne - tzn. w jaki sposób samych nie można lać na głowę , rozmarynowy jest dobry w sensie takim, że do czegokolwiek co wcierasz w głowęmożesz dodać2-3 krople tego olejku Jeśli chodzi o olejowanie - nie chcę byś się wystraszyła, ale powiem ci co ja zauwazyłam: miałam i vatikę i amlę, wcierałam w sórę i jak sie okazało po tych zabiegach (od maja) włosy zaczeły mi wypadać i tak zostało do dziś . Wyczytałam, że na niektóre osoby olejowanie przynosi odwrotny skutek, działa to na zasadzie, że pory się zatykają i cebulka potem wypada . Dlatego teraz wiem, że nic innego jak te olejowanie wypadanie mi spowodowały . Amli uzywam nadal od czasu do czasu, ale na same włosy, skórę głowy omijam z daleka.
  • Biostyminę kupisz w każej aptece
DZIEKUJE BARDZO za te informacje
mam prosbe czy mozesz podac link do tej kamiwazy-tzn do domowego przepisu-nie mogę znależć..
a biostymina nie jest na receptę
Amli juz nie uzyje-bo mam łojotok i to moze pogorszyc moją sytuację

Tez myslałam o olejku rozmarynowym. Myslisz ze moge kilka kropli dodac do jakiegos lotionu?do jakiego Ty dodawałas??

Stary 2008-12-04, 09:48   #2336
aven
Raczkowanie

ja stosowałam kamiwaze 3 mc i mi nie pomogło, zła byłam na siebie, że wydałam tyle pieniędzy
aven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 11:35   #2337
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
a biostymina nie jest na receptę
od pewnego czasu już nie ,
i niech ci aptekarka kitu nie wciska jak byś miała jakieś problemy
Cytat:
Amli juz nie uzyje-bo mam łojotok i to moze pogorszyc moją sytuację
Może
Cytat:
Tez myslałam o olejku rozmarynowym. Myslisz ze moge kilka kropli dodac do jakiegos lotionu?do jakiego Ty dodawałas??
Dodawałam do pokrzepolu, jantara, wcierek przed myciem - takich z pokrzywą, łopianem, rzepą itp., do płukanek też .

Jeśli chodzi o kamiwazę to jej skład to: woda, ekstrakt z buku (Fagus), ekstrakt z brzozy (beluta), łopianu (Bardana) i pokrzywy (Urtica), reszta to konserwanty.
Nic nadzwyczanego by nie kupić samemu te składniki.
Znaleźć przepisu nie mogę, ale jak wejdziesz w wątek o mazidłach możesz poprosić np. Jolie by ci pomogła - doradziła co wybrać aby transport tych składników był lepszy, ja sie nie znam do końca i nie chce palnąć jakiejś głupoty.
Napewno to będzie sok z tych składnikówdostępne w aptece, lub ekstrakty np. u tanathosa .

Stary 2008-12-04, 21:14   #2338
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
od pewnego czasu już nie ,
i niech ci aptekarka kitu nie wciska jak byś miała jakieś problemy

Może

Dodawałam do pokrzepolu, jantara, wcierek przed myciem - takich z pokrzywą, łopianem, rzepą itp., do płukanek też .

Jeśli chodzi o kamiwazę to jej skład to: woda, ekstrakt z buku (Fagus), ekstrakt z brzozy (beluta), łopianu (Bardana) i pokrzywy (Urtica), reszta to konserwanty.
Nic nadzwyczanego by nie kupić samemu te składniki.
Znaleźć przepisu nie mogę, ale jak wejdziesz w wątek o mazidłach możesz poprosić np. Jolie by ci pomogła - doradziła co wybrać aby transport tych składników był lepszy, ja sie nie znam do końca i nie chce palnąć jakiejś głupoty.
Napewno to będzie sok z tych składnikówdostępne w aptece, lub ekstrakty np. u tanathosa .
dziękuje bardzo, jestes kochana
super z ta biostyminą,tylko prosze napisz jak ją uzywasz
ps z ta kamiwaza to super, tylko co to sa ekstrakty u tanathosa??
i nie moge znalezc Julie
napewno taki nick??

Edytowane przez belluci2
Czas edycji: 2008-12-04 o 21:24
Stary 2008-12-04, 22:06   #2339
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
dziękuje bardzo, jestes kochana
super z ta biostyminą,tylko prosze napisz jak ją uzywasz
ps z ta kamiwaza to super, tylko co to sa ekstrakty u tanathosa??
i nie moge znalezc Julie
napewno taki nick??
Nick Jolie to dokładnie Jolie2601
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 22:43   #2340
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Nick Jolie to dokładnie Jolie2601
dziekuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości