|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Osobiście polecam ŻEL z dermeny, nie szampon!
Jedyne co mi pomogło wprawdzie 30 zł kosztuje, ale sie opłaca. Jedyna wada to po dłuższym stosowaniu po zaschnięciu zostawia białe kropki, które wyglądają jak łupież. |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
no własnie nie wiem jak go uzywac bo zasycha i powstaje skorupka a mam próbki tego zelu-zelu dermena...moze mi podpowiesz sorbeciemalinowy ![]() ![]() dziewczyny jakie wcierki stosujcie z ziol i roslin-ale gotowych do uzycia, kupionych w sklepie. Bo czasu tego robic to ja nie mam. ![]() ![]() Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-11-28 o 21:03 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
belluci2 podobno seboradin niger lotion jest bardzo dobry, ja miałam okazję uzywac tylko szampon i byłam z niego zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Rozeznanie
|
SZAMPON SEBORADIN zle na mnie działa, lotion troche pomógł ale na chwile, za szybko wychwaliłam w ocenie kosmetyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-19 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie że mam na głowie włosy i to dużo włosów;( nie wypada mi ich w dodatku dużo około 50 dziennie wcale nie mam łysienia!! ![]() ![]() Chociaz teraz juz mi nic nie wypada, kilka dni mial;am lkryzys i poszlam do dermy. ja nie wiem co robić, prosze niech ktoś sie jeszcze o LOXONIE wypowie ![]() ![]() ![]() Ja juz nie mam sily, bo matka karze mi tym smarowac, jak nie posmaruje jest afera. A sceptycznie podchodze do niego, sama ulotka mnie zaniepokoila, to że nie jest na moja przyczyne wypadania wlosow, że jest na łysienie plackowate, na nieowlosiona skore glowy i jeszcze taraz Twoja opinia ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale odstawilas LOXON i coś się stalo?? Przestaly Ci włosy rosnąć? te wszytskie co Ci odrosły wypadły?...powiedz coś więcej bo ja go juz długo stosuje... ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Wtajemniczenie
|
ja tez uzywam loxonu. I tez mam wlosy na glowie. Ale jestem gotowa uzywac go do konca zycia, jesli sprawi, ze bede miala odrobine wiecej wlosow na glowie. Uzywam tez Alpicortu. Nie wiem czy mam androgenne. W sumie wkrotce musze udac sie na wizyte do dermatolog.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ja borykam się z wypadaniem od tego lata. Mam stwierdzone ponoć wypadanie na tle hormonalnym. Uzywam Alpicortu e i Loxonu 5%, zużyłam tego pierwszego 1 buteleczkę a Loxonu już 2 i zauważyłam, że wypadają mi włoski ale już w normie, pare przy myciu (a myję codziennie), parę przy czesaniu, czyli mi pomogło. Nie powiem, że od razu poleciałam do apteki po przepisane leki, długo odwlekałam ten moment, naczytałam się wielu rzeczy, na temat tych preparatów, ale po nasilającym się wypadaniu co miałam robić? "Tonący brzytwy się chwyta" . Nie wiem jak moje włosy zareagują na odstawienie Alpicortu i Loxonu? Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Raczkowanie
|
A ja się chyba pochwalę.
Biorę dzielnie hormony,jem Vitapil,staram się zdrowo się odżywiać,a zewnętrznie stosuję Seboradin na zmianę z Seborenem.Nie powiem,żeby wypadało mi tyle włosów,co kiedyś,ale widać poprawę,a to najważniejsze,prawda? ![]()
#2324 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie.Jakies pare dni temu zrobilam sobie treski poniewaz mialam zawsze cienkie i beznadziejne wlosy..Jednak one po pewnym czaseie od umycia klapna i zdaza sie ze widac doczepienia treski(karatyna).Czy moge uzywac odzywki wax majac treski?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
powodzenia ![]() ja dalej sie booryka z tym problemem ide do ginekologa jutro i poprosze o skierowanie do enrokrynologa na badanie hormonów ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem załamana .
Od miesiąca wypada mi mnóstwo włosów.... Nawet kiedy ich nie dotykam i np czytam książkę wylatuje mi około 5 włosów.. Kiedy przeczesze je ręką mogę zebrać sporą garstkę. ![]() ![]() Słyszałam również coś o przesileniu zimowym. Że wtedy tracimy dużo włosów. Odzywiam się w miare normalnie (miałam anemie ale nie powodwałą u mnie tak silnego wypadania włosów). Jestem zdrowa. Muszę również dodać że od 3 miesiecy stosuje tabletki antykoncepcyjne, Włosy myję szamponem dermena przeciw wypadaniu od 1,5 tyg ( zawsze pomagał), joanna czarna rzepa przeciw wypadaniu,odżywka do włosów słabych i spray do włosów zniszczonych. Prosze o rady ![]() ![]() ![]()
#2327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja biore vitapil i cynk, ale słyszalam i niedługo sie przerzuce na vita-femin-bogatszy skład robiłas morfologie?? masz stresujacy tryb zycia?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
BAN stały
|
Cytat:
A jakie byly przyczyny Twojego wypadania wlosow? Bardzo Ci zazdroszcze tych efektow ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULUJE I POZDRAWIAM |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Wtajemniczenie
|
Też dołączam się do gratulacji
![]() ![]() ![]() ![]()
#2332 |
Rozeznanie
|
![]()
skonczyłam czytac pierwsza czesc watku o wypadajacych włosach..Jestem z siebie duma. Postanowiłam wcierac w skóre głowy sok z cebuli oraz od jutra zaczynam poszukiwania czarnej rzepy
![]() *Kamiwazą,
*olejkami eterycznymi-ale nie wiem jak ich uzywac ![]() *szamponie klorane na bazie chininy, * tabletkami vita-femin, * szamponem dercos z aminexilem, *olejkim Alma dziewczyny poszukuje jeszcze witaminy A, czy mozecie napisac gdzie jej wystepuje najwiecej?w jakich tabletkach? w vitapilu nie ma witaminy A Gdzie moge kupic biostymine? |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Wtajemniczenie
|
W warzywniakach szukaj, albo w duuuużych sklepach
![]()
#2334 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam prosbe czy mozesz podac link do tej kamiwazy-tzn do domowego przepisu-nie mogę znależć.. ![]() ![]() ![]() a biostymina nie jest na receptę Amli juz nie uzyje-bo mam łojotok i to moze pogorszyc moją sytuację Tez myslałam o olejku rozmarynowym. Myslisz ze moge kilka kropli dodac do jakiegos lotionu?do jakiego Ty dodawałas?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Raczkowanie
|
ja stosowałam kamiwaze 3 mc i mi nie pomogło, zła byłam na siebie, że wydałam tyle pieniędzy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Wtajemniczenie
|
od pewnego czasu już nie
![]() i niech ci aptekarka kitu nie wciska jak byś miała jakieś problemy ![]() Może ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o kamiwazę to jej skład to: woda, ekstrakt z buku (Fagus), ekstrakt z brzozy (beluta), łopianu (Bardana) i pokrzywy (Urtica), reszta to konserwanty. Nic nadzwyczanego by nie kupić samemu te składniki. Znaleźć przepisu nie mogę, ale jak wejdziesz w wątek o mazidłach możesz poprosić np. Jolie by ci pomogła - doradziła co wybrać aby transport tych składników był lepszy, ja sie nie znam do końca i nie chce palnąć jakiejś głupoty ![]() Napewno to będzie sok z tych składnikówdostępne w aptece, lub ekstrakty np. u tanathosa ![]()
![]() |
#2338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() super z ta biostyminą,tylko prosze napisz jak ją uzywasz ps z ta kamiwaza to super, tylko co to sa ekstrakty u tanathosa?? ![]() i nie moge znalezc Julie napewno taki nick?? Edytowane przez belluci2 Czas edycji: 2008-12-04 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.