|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
lecimy do poslki 11 stycznia
![]() teraz tylko musze do przychodni na szczepiania dla malolatki zapisac sie a na mikolajki... musze jej wlansie lezaczek sprawic |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Dziekuje wam dziewczyny za odpowiedzi
![]() ale juz po strachu wlasnie wrocilam od doktorka, wody to napewno nie byly ![]() ![]()
#513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katakumba, a jaki lezaczek kupujesz? Ja tez nad tym mysle, ale nie wiem jaki wybrac... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam fajne na ebay, takie rozowawe, z palakiem i zabawkami ok20f plus przesylka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i tak bylo... a teraz mam monitorek kolo komputera postawiony, sterlizuje flaszki, smoczki i doksztalcam sie w dorastaniu brzdacow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
wita drama ![]() tez fajne o czyms takim podobnym myslalam, ale za duzo tego i mam metlik Cytat:
![]() a my dzis po raz 1szy na spacerku bylismy, Gabrys spal,nawet nie zauwazyl ze juz w domku jestesmy, tak sobie spal
Gabrielek ![]() ![]() Fasolinka ![]() Edytowane przez lisey Czas edycji: 2009-01-25 o 18:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
dopiero teraz na spacerku? heh dlugo czekalas z tym zdarzeniem
![]() ale patrze i zazdroszcze lasu a moja sie budzi, zmiana pieluchy, butla i znowu spi dziecko chyba odsypia 3 tygodnie glodu ale zauwazylam ze budzi sie nie co 3 godziny tylko co poltorej i zjada bite 3 uncje czy to moze byc ten skok rozwojowy? juz? |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lisey kupilas Gabrysiowi te kosmetyki Baby Bee? Jestem ciekawa co o nich myslisz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się jednak, że cała ta sytuacja zaczyna Ciebie dobijać i przez to zaraz popadniesz w dołek, a przecież nie o tu tu chodzi. Przecież karmienie mlekiem modyfikowanym to naprawdę żadna zbrodnia, Pola ma już prawie miesiąc. Mogę jeszcze Ci do radzić coś takiego: Jak u Ciebie i Poli karmienie w nocy? W nocy pokarm jest bardziej bogaty w składniki odżywcze (tłuszcze i białka) może przez sen będzie ssać spokojniej? Jeżeli tak będzie to wystarczy, że w nocy będziesz ją karmić swoim mlekiem (wystarczy karmić raz dziennie, aby laktacja została utrzymana). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co Olce się stało (czy właściwie mi się stało ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam Dziewczyny za odpowiedzi
![]() Lisey, to Ty moja rówieśniczka jesteś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
no moj Gabrys pozera 3 uncje co 3 godzinki w nocy, ma tak 4 karmienia a potem w dzien malutko, woli nocne obzeranie Cytat:
Cytat:
![]() hehe, teraz to wygladam na mloda, sliczna mamusie, tak mnie Gabrys odmlodzil ![]() a kiedy masz imieninki?
![]() |
#524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Absolutnie nią nie jesteś, ilość i jakość przekazywanej miłości dziecku naprawdę nie zależy o rodzaju podawanego mleka ![]() Cytat:
Z tymi przeciwciałami naprawdę nie ma reguły. Predyspozycje organizmu dziecka mają tu o wiele większe znaczenie. Te karmione piersią też chorują, a niejednokrotnie się zdarza, że częściej niż karmione butelką. Teraz z perspektywy czasu mogę powiedzieć że żałuję, że nie przyzwyczajałam swojego dziecka od pewnego wieku (8-9 miesięcy) picia mleka modyfikowanego (tzn. były takie próby, ale bardzo szybko po paru dantejskich scenach ich zaprzestałam). Planuję odstawić małą od piersi w kwietniu... już na samą myśl o tym dostaję dreszczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
poisonivy, wlasnie w nocy karmie piersia z czystego na razie lenistwa. choc nad ranem musze isc po flaszke bo juz sie drze
mnie dzis hv powiedziala ze nawet dla jednego karmienia piersia dziennie warto utrzymywac laktacje, wiec ja tylko mam odstawic pompke, przystawiac mala przed butla, ale jak tylko przestaje ssa odstawiac. ale to juz nie w celach pobudzania laktacji, raczej te antyciala no i konktat skory ze skora lisey - ale z macica juz ok? to teraz mykaj na spacery ile wlezie ![]() wiecie co ja zrobilam? a wlasciwie sama nie wiem co sie stalo., wstawilam stterilizator do microfalowki, wyjelam a tam cos sie stopilo. ![]() no nic, dwie flaszki mi stopilo razem z tym, jakis kurna pomor czy co?? w kazdym razie niech zyje eaby, za 1,70 plus 4 za przesylke mam sterlizator na "prund" aventa. a na razie to bede sterlizowac nie wiem jak. chyba plastikowy pojemnik i jazda pojedynczo uzywa ktoras mydelka jonsona dla dzieci? bo ja nie chce dziecka uczulic, ale wygodniej mi je uzywac jak dziecko pod prysznicem myje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() ![]() kiedy zaczełyście werandować swoje pociechy kiedy wyjść na spacerek i jak to wszytko zrobić ile dni werandowania itd ???? pomóżcie proszę bo nie ma pojęcia a wszędzie piszą co innego i już zgłupiałam ![]() ![]() a drugie moje pytanko to czy któraś z was ma może taki leżaczek ???http://www.allegro.pl/item493394673_..._hustawka.html chcieliśmy bardzo zamówić go dla małego ale jakoś podejrzanie tani mi się tu wydaje bo w sklepie kosztuje 2 razy tyle! możecie coś mi polecić ? katakumba my wczoraj włożyliśmy do sterylizatora gruszkę i cała się stopiła ![]() ![]() ![]() mój maluszek jest ( odpukać) taki grzeczny... dzisiaj w nocy musiałam go obudzić na jedzonko bo mi prawie cycki rozerwało a on dalej spał ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie bombelki i mamusie a mój synuś przesyła Wam zdjęcie z kąpieli |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
wlasnie nie tylko. nawet moja mama czym juz jestem zdziwiona.
ciagle tylko slysze dawaj jej herbatki, pij to jedz tamto, wrrr tylko ze z moja mama jest o tyle lepiej, ze jak jej powiem nawet cos dosadnie to sie nie obrazi, a tesciowa tak. na swoja nawet podniose glos i jest ok, a z tesciowa trzeba delikatniej, co po prostu ostatnio mi nie wychodzi ![]() a zaczelo sie tak od 2 tygodni, a wtedy zaczelam brac tablety wiec to moze przez te hormony? mam nadzieje, ze sie wszytsko unromuje, bo jak nie to ja oszaleje sama ze soba. nawet ja mam siebie juz dosc, a co dopiero otoczenie ![]() po prostu wspolczuje domownikom
#528 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czasem natura wybiera za nas ![]() 3majcie sie mamuski i milych mikolajek zyczymy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorki ze tak post pod postem, ale zapomnialam. Ja mam to samo - moja mama dziala mi na nerwy jak nikt. Z tesciowa nie ma problemu bo ona nas nie odwiedza ![]() ![]() ![]() No i ja nie biore tabletek wiec wytlumaczenia nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to ta frida? (pies moich rodzicow tak sie nazywa ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#531 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niobe, a mozna brac tabletki anty jak sie karmi? Masz te jednoskladnikowe, tak? Ja bym chciala mirene i chyba sobie zaloze niedlugo bo piersia juz nie karmie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mojej biednej mamie za to dalam popalic jak u mnie byla, az wstyd... ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
katakumba ta frida to do oczyszczania noska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziekuje slicznie ![]() dziekuje ![]() Witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz jestem sama... tesciowa raczej sie nie wtraca, a jak juz to TZet zawsze cos powie ![]() ----- Moja mala cale dnie mi przesypia a w nocy co 2h sie budzi i domaga sie mleka, na kazde posiedzenie pije min. 100 ml !! To chyba duzo, co ?? Daje jej moje mleko, ale sciagam, w nocy przyloze do piersi ale sie nie potrafi tak najesc... Kurcze, troche ciezko nadrobic to co naskorbalyscie, jak bylam jeszcze na Poczekalni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane . Niedalam rady przeczytac jeszcze wszystkiego bo caly Moj wolny czas poswiecaj oczywiscie Kubusiowi
![]() Bylismy ostatnio u lekarza i Maly wazy juz 3450 ![]() Tylko ostratnio z mezem sie martwilismy bo oczka mu ropialy, ale lekarz powiedzial ze to normalne bo kanaliki sa zapchane. Mam do was pewne pytanie co jecie?? Bo juz krupnik, rosół mi zbrzydly i te drobiowe wszystkie podroby:/ No i z owoco to jem jablka i banany. i raz dziennie próbuje wafli przekladanych. Buziaczki wszystkim Maluszkom. Postaram sie pokazac zdjecie Kubusia jak zgram na komputer. Pozdrawiamy
#535 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dzięki dziewczyny, dzięki Wam nie czuję już się taka osamotniona z tymi swoimi nastrojami ![]() ![]() A od dziś przez 9 dni zostaję sama z Filipkiem, mój mąż musiał wyjechać, nie wiem jak ja to przetrzymam ![]() ![]() Scorpioniec pytałaś o sab simplex, kilka dni temu pisałam o tym, my też to mamy i czasem stosujemy, choć Filip nie ma kolek, a tak jak Twoja Iga czasem ma problemy z kupką, tak się pręży i robi się czerwony, a jak już słychać, że coś robi, to się uspokaja. Co do działania specyfiku, to nie wiem, stosujemy od wczoraj, mam nadzieję, że pomoże. Magdalena jeśli chodzi o wody płodowe, na pewno ich nie przeoczysz, ja też miałam ogromne obawy, że ich nie zauważę, ale u mnie akurat było tak, że zaskoczyły mnie we śnie, rano, poczułam, że leci mi coś leci i robi się mokro, więc jak wyskoczyłam do łazienki! Te wody sączą się dosyć obficie, sama byłam w szoku, że ich tak dużo. xandra co do położnej, to chyba zależy od miasta, u nas na przykład jest tak, że dzwoni się po powrocie do domu ze szpitala do położnej i umawia się z nią na wizytę, deklarację można wypełnić wcześniej, albo jak przyjdzie. Namiary na położną mieliśmy z ośrodka zdrowia do którego należymy. Widzę, że temat karmienie na topie ![]() ![]() Kurczę mam ostatnio taki problem, że jak chcę odłożyć śpiącego małego do łóżeczka (zazwyczaj zasypia u mnie na ramieniu) to tak się wybudza, że już później nie śpi i albo muszę go brać znów, albo tak jak dzisiaj wojuje z godzinę, a ja muszę podchodzić co 5 min i w końcu zmęczony zasypia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
Paula Szyszka, ja robiłam werandowanie maluszkowi jak miał kilka dni, chyba 4 albo 5, na początku zaczęłam od 5 minut i później codziennie wydłużałam 7, 10, 15, 20, najwięcej pół godziny. W drugim tygodniu jego życia wybraliśmy się na spacer, pierwszy trwał pół godziny. Na powietrzu może być zimno, jeśli nie temperatura nie spadnie wiele poniżej zera, ale ważne, aby nie było zbyt wietrznie. Teraz nasze spacerki trwają mniej więcej godzinę, max półtorej. Na początku czasem zamiast wystawiania małego na balkon jak spał zakładałam mu czapeczkę, opatulałam i uchylałam okno, aby miał kontakt z nieco chłodniejszym powietrzem.
Nie wiem, czy Ci pomogłam, każdy robi tak jak uważa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Sorki, że tak post za postem, korzystam z wolnej chwili, póki mały śpi.
No właśnie LookMeHeart dobre pytanie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
drobciaa kopytka i pierogi mozna ? Mmmm juz mi
![]()
#539 |
Raczkowanie
|
Co do kopytek i pierogów, to ja jem i nic się nie dzieje, więc chyba można, to przecież mączne potrawy. A fileta robię w takim naczyniu na parę, na razie na patelni nic nie smażę. Buraczki mam domowej roboty od mamy, takie normalne bez żadnych wydziwnych składników. No ale co jeszcze można jeść mamom karmiącym..?
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.