|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Dziękuje
![]() Ahcak-czytam jadłospisy, jednak jeszcze jestem pogubiona;] potrzebuje pare dni na jako takie zapoznanie się z tymi daniami.Co do fasolki po bretońsku, nie dodaje nigdy mąki, jedynie przyprawy, kostke rosołową i odrobinke koncentratu pomidorowego.Czy w takim razie takie zestawienie mogłabym zjeść?Chodzi mi w szczególności o to by zjeść jakieś wspólne danie z moim TŻ, bo przechodząc na SB tak czy siak musze mu odzielnie gotować..
#3812 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam przepis na domową galaretkę bez cukru więc podaję. tylko nie wiem jak to jest z owocami, no bo w sumie na I sa zabronione całkowicie a na II też niektóre.
jak któraś z Was sie orientuję to napiszcie czy ten przepis jest ok. aha i zaznaczam, że mam go ze strony na której były przepsiy SB. Galaretka owocowa bez cukruSkładniki: 750 g owoców: do wyboru czerwone porzeczki, truskawki, maliny, jagody, jeżyny lub ich miks 1. Umyte i oczyszczone owoce doprowadzić do wrzenia i gotować przez kilka minut (jak ktoś chce - w kuchence mikrofalowej przy pełnej mocy 800 W - ok. 6 min.). 2. Zdjąć z ognia, pozostawić do wystygnięcia i ewentualnie odcedzić. 3. Zmiksować owoce. 4. Masę przełożyć do wyparzonych słoików. UWAGA: Galaretka przechowywana w lodówce będzie się nadawać do spożycia przez 3 tygodnie, natomiast w zamrażarce przez co najmniej 3 miesiące. |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3814 |
Rozeznanie
|
Chyba Onaella o żelatynie zapomniałaś
![]() ![]() A co do tej fasolki to chyba OK Kapka, a może z tą kiełbasą coś zrobić, np. zastąpić ją jakimś mięsem lub wędlina drobiową? Chudy bekon jest dozwolony na SB, może tak zrobić? Pokombinuj cosik ![]()
#3815 |
Zakorzenienie
|
no ja tego nie robiłam, ale tak na moje oko to wyjdzie coś takiego jak marmolada czy dzem. bo przeciez tam jak sie w domu robi takie przetwory to one też sie same scalają, więc z tym myślę, że nie powinno być problemu.
Ahcak - chyba masz racje. tylko zaznaczam ze ja tego nie wymyśliłam tylko znalazłam taki przepis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A galaretka to galaretka, a nie marmolada ![]() ![]()
![]() |
#3817 |
Zakorzenienie
|
teraz to się sama zastanawiam nad tym przepisem i nie daje mi spokoju jak i co to by wyszlo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3818 |
*sportaddict*
|
galaretka bez zelatyny nie przejdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Raczkowanie
|
Jagoodka moze wybierz sie na stronę www.dietaplazpoludnia.ilo nka.org i po lewej stronie masz wykaz faz i krotki opis diety. Na pewno szybciej cokolwiek zrozumiesz niz czytając te wszystkie posty
![]() dzieki wielkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | ||
*sportaddict*
|
znalazlam co nieco - jak zrobic galaretke!
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3822 |
Zadomowienie
|
Nagrzeszyłam!
Byłam strasznie głodna po szkole a w domu pustki więc zjadłam warzywa na patenie (była tam marchewka, ziemniaki i kukurydza) z jajkiem sadzonym. Jednak nie najadłam sie i pochłonęłam 1 gratkę, a potem 1 gryz drożdżówki ![]() Wysłałam mamę na zakupy to będę miała swoje jedzonko. Teraz mam balona w brzuchu. Muszę dzisiaj to spalić! I przedłużę sobie I fazę o jeden-dwa dni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() plus jest taki, że zjadłaś tylko trochę - idź, spal i nie grzesz więcej ![]() ps.: a co to jest gratka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Rozeznanie
|
Co tak dzisiaj wszystkich napadło na słodkie?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |
BAN stały
|
Cytat:
a ty nie dobra, bzitka, wstrętna masz tu lanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny
![]() jestem glodna, nie chce mi sie robić jedzenia, a na stole nalesniki z czekoladą i bitą śmietaną ![]() na dodatek chyba znów jestem chora, źle się czuje ![]() poza tym, można kupić galaretkę bez cukru ? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3830 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Zadomowienie
|
Poległam!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zadomowienie
|
a ja dzis kisiel zjadlam. Tylko troszeczke ale zawsze to cos;/ ehhh mi tez do tylka nakopcie
![]() ![]() Dzis bylam z przyjaciolka w bistro, i o dziwo nie skusilam sie na nic byla sama woda mineralna:P A ona wcinala kebaba:[ tak pachnialo....... ale bylam twarda,jedyny plus tego dnia. Acha moj dzisejsszy super zakup to 5 kubeczkow tych duzych serkow TUREK light naturalnych :P haha bede je jesc i jesc :P kupilam na zapas bo u mnie w miescie nie ma a ze bylam w wiekszym to sie zaopatrzylam:P A jutro na sniadanie znowu omlecik:P Jak ja go lubie:P
#3833 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki chciałyście klapsa to macie
![]() ![]() Moje menu: Śniadanie: owsianka ![]() II śniadanie: wieśniak z jabłkiem i kiwi (boskie); Przekąska (raczej przepitka): Kubek soku pomidorowego; Obiad: Zupa wiosenna; Kolacja: sałatka grecko-norweska (nie mogłam się zdecydować, więc połączyłam ![]() Trochę mnie brzusio boli po tej zupince, bo tam i fasolka, i groszek , i inne warzywa, no ale zdrowe, nic mi nie zrobią takie rewolucje w jelitach ![]() ![]() No i weekend się zaczął, więc udanego bez grzechów życzę!!!
#3834 |
Zadomowienie
|
No ja weekend musze byc dzielna i nie grzeszyc bo jak mam zaczac juz ta II faze to chciala bym jakies efekty zobaczyc
![]() I teraz mam do Was pytanie. Macie mzoe przepis na tort ale taki na zimno?? Biszkopty kupie ale nie za abrdzo umiem robic torty tzn masy itp:P(predzej serniki) a chciala bym torta zrobic takiego przykladanego z 3 biszkoptow jakiegoz z galaretka owocami masa itp:P a i jesczze chciala bym napisac "kocham cie mamusiu" Niewiem jak to zrobic ale napewno milo by jej bylo:P Wiem ze lepiej bylo by mi zamowic ale te kupne jakies dla mnie takie bezpłciowe, a mamie sie milo zrobi jak sie dowie ze to ja zrobilam sama:P Mozecie mi doradzic cos ?? i Jak zrobic ten napis na torcie??? plissssss ![]()
#3835 |
Rozeznanie
|
No trochę odbiegniemy od tematu, napisze Ci przepis na przepyszne, super kaloryczne, ale boskie i rozpływające się w ustach ciasto. Możesz zrobić już od razu w takiej wersji jako tort, albo wykorzystać przepisy na masę z tego i przełożyć biszkopty, może ktoś jeszcze skorzysta:
Potrzebujesz: 2 opakowania krakersów słonych, 5 paczek zwykłych herbatników, mleko skondensowane słodzone ( ugotować ok. 3h ), opakowanie migdałów w płatkach, 0,5l śmietanki 30% a na masę budyniową: 2 żółtka 1 łyżka czubata mąki pszennej 2,5 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy 1/3 szklanki mleka Żółtka rozetrzeć mikserem, dodać kolejno cukier, mąkę i budyń i powoli wlewać mleko, wszystko dobrze utrzeć. W rondelku zagotować 1,5 szklanki mleka i jak sie zagotuje, zmniejszyć ogień, wlać masę z żółtek i mieszać aż powstanie budyń. Wystudzić. Utrzeć z margaryna Kasią. tak wygląda schemat ciasta: (najlepiej robić na desce albo odwróconej brytfance, można wziąć też mniej składników na mniejsze ciasto) ubita śmietanka herbatniki połowa masy bud. krakersy toffi krakersy Polowa masy bud. herbatniki A napis na torcie, to: możesz kupić w sklepie "pisaki" do ciasta, są specjalne z lukrem kolorowym w środku; albo zrobić krem kakaowy lub kawowy, zrobić rożek z papieru, do niego włożyć masę, ściąć czubek i napisać; albo wysypać napis kakaem lub kawą rozpuszczalną.
#3836 |
Zakorzenienie
|
PriVativ w torcie Ci niestety nie pomogę, bo nie umiem, ale co do napisu to w każdym supermarkecie powinny być takie specjalne pisaki z jakąś kolorową masą w środku. Są różne kolory i mają cienką końcówkę, taka jak np.przy klejch brokatowych jest! fajna sprawa. Aha i z tego co pamiętam to nie są drogie, coś około 3 zł, jak sie nie mylę.
pozdrawiam i wytrwałości w pieczeniu ![]() Ahcak widzę, że mnie uprzedziłaś z pisakami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
nie dałam się naleśnikom
![]() privativ, jakiś czas temu robiłam coś w stylu sernika na zimno. ubija się śmietankę z cukrem pudrem, potem dodaje wystudzoną żelatynę, serki homogenizowane waniliowe i jakąś galaretkę, też wystudzoną. pyycha ![]() a napis można zrobić specjalnymi pisakami do ciast |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny II faza jest cudowna
![]() ![]() ![]() poczytuje tu ukradkiem, ale mam mało czasu na pisanie, poza tym nie nadazam.. ale zaglądam do was codziennie ![]()
#3839 |
Rozeznanie
|
Troszkę nagrzeszyłam, wypiłam filiżanke kawki ricore z mlekiem 2% (innego nie było w domu), do tego 2 długości gorzkiej czekolady. Tak dobrze mi szło, do dnia dzisiejszego bez najmniejszego grzeszku a jak już otworzyłam czekoladę nie udało sie pozostać przy 1 kosteczce...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.