|
|
#391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co wystarczyło trochę potrzeć materiał i brud schodzi, więc jestem spokojna
|
|
|
|
#393 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to u nas jest całkiem inaczej, ponieważ po ślubie zmieniło się wszystko ja zmieniłam całkowite miejsce zamieszkanie (z miasta wyprowadziłam się na wieś) no i zaczynamy tworzyć naszą wspólną rodzinną historię Cytat:
ale nadal ją kocham i żałuje, że nie mogę jej założyć jeszcze raz
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Żonki
![]() My dzisiaj z Mężem się wyspaliśmy. Mąż pojechał do pracy, a ja jako przykładna bezrobotna żona zabieram się za sprzątanie i gotowanie obiadku
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choć szczerze mówiąc bardzo bym chciała pracować, ale póki co brak czegoś konkretnego... dopiero od tego tygodnia wróciliśmy do naszego mieszkanka i codziennie po trochu go porządkuje. No i obiadek to podstawa oczywiście co dzisiaj gotujesz?
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie nie taki pyszny jaki mój Mąż robi, bo On jest ekspertem w robieniu żurku...ale...![]() Ja też baaardzo bym chciała pracować, mam tak średnio co tydzień przez to doły, zdarza mi się płakać idt, ale nie chcę brać byle czegoś, tylko najlepiej coś w moim zawodzie (jestem po pedagogice), albo jakaś praca biurowa. ale w moim mieście i województwie ciężko z pracą (warmińsko-mazurskie) niestety...i tak już prawie rok jestem bezrobotna...
|
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W końcu jakaś bratnia dusza też mi z tym źle, ale mam nadzieje że w końcu się coś zmieni
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najbardziej to nie lubię jak cała rodzinka się użala. Powiedziałam mojej babci ostatnio, że doskonale o tym wiem i nie chcę słyszeć Jej wiecznych wzdychań. A można wiedzieć jaki to zawód?? |
|
|
|
|
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
Jestem po magisterce z ochrony środowiska ale niestety bez inż. i licencjat z administracji
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Żonki.
U mnie jutro 2 miesiące po ślubie stuknie a dopiero dzisiaj trefiam na ten wątek. Wszystkie Wasze zdjęcia są cudne, każda z Was wyglądała pięknie i z tego co czytałam ten wyjątkowy dzień był udany. Dzisiaj już zmykam ale jutro napisze cos więcej i może jakieś fotki wrzucę
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny macie może na komputerze te pisenki: Kim Taylor - i am you
white dress- ben rector, są mi potrzebne a nie mogę znależć ich w necie :/ dziewczyny i ja też bezrobotna
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#403 |
|
Rozeznanie
|
witaj w klubie
czułam się nieco osamotniona ale widzę że jest nas więcej jak szukałam pierwszej pracy to znalazłam po miesiącu (ok. 3 lata temu), a odkąd straciłam znacznie się pogorszyło, teraz nawet ofert brakuje... masakra mam wrażenie, że już cala rodzina mówi o mnie że jestem leniwa i mi wygodnie po prostu być na utrzymaniu męża i choćby nawet żeby udowodnić innym, że tak nie jest chciałabym iśc do roboty. Powiem tylko tyle, że na ten moment do pełni szczęścia brakuje mi fajnej robótki w której będę się realizować. Mam kochanego męża z którym przeszłam najtrudniejsze chwile, kiedy brakowało kasy na wszystko, przetrzymaliśmy to razem i myślę że był to niezły dla nas sprawdzian. Teraz może być już tylko lepiej i tego Wam życzę kobitki
|
|
|
#404 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
.Cytat:
.Cytat:
. My też za wszyściuteńko płaciliśmy sami, a panieński drogo nie wyszedł- każda coś przyniosła do picia/ jedzenia, a potem byłyśmy w klubie, gdzie 2 drinki były w cenie 1 .Cytat:
?Cytat:
. A po sesji oddałam ją do salonu na czyszczenie- ale chyba nie chemiczne .Cytat:
. Ja jestem na ostatnim roku studiów (mam licencjat), niby miała być praca po tych studiach (logopedia z audiologią), ale jak wszędzie- potrzebne są znajomości... Ostatnio składałam podanie o pracę w przedszkolach, to dostały się same przedszkolanki z jakimś kursem logopedycznym/ podyplomówką, pracujące w tychże przedszkolach .A ja dziś zrobiłam piernik z marchwki (tak a' propos żurku ). Fajnie, że wątek tak ruszył .
|
|||||
|
|
|
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz bardzo ciekawy zawód...(sama chętnie dorobiłabym sobie logopedię) ale w przedszkolach czy szkołach mogą pracować tylko osoby z przygotowaniem pedagogicznym. Jak sobie dorobisz coś takiego o wiele szybciej znajdziesz pracę
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja mam uprawnienia po licencjacie, żeby pracować w przedszkolach i szkołach, a po mgr- w klinikach, szpitalach, mogę wtedy też otworzyć własny gabinet. Nie pamiętam, jak z poradnią- chyba po mgr. Miałam bardzo dużo pedagogiki, pedagogiki specjalnej i podobnych przedmiotów i pełno praktyk pedagogicznych w szkołach i przedszkolach. Więc teoretycznie, powinnam dostać pracę bez dodatkowych przygotowań. Ale może zarządy i dyrekcja przedszkoli tego nie wiedzą ... Bo mój rok jest pierwszym z takimi uprawnieniami- mój kierunek to pierwszy taki w PL, gdzie logopedii nie robi się dodatkowo, po pedagogice, czy polonistyce, tylko od razu, przez 5 lat . A Ty pracujesz w oświacie, że się orientujesz w tym ? Może podpytaj, czy dyrekcja wie, że jest sama logopedia ? Co do zawodu, to docelowo chcę pracować z dziećmi niesłyszącymi .
|
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
dalenka8
lis jest z prlu wyciągnięty ze strychu u babci więc nie wiem czy naturalny ale wtedy chyba nie robili sztucznych |
|
|
|
|
#408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyzwyczailiśmy się bardzo szybko, a ja w ogóle nie mam co narzekać, bo mój Mąż nie dość, że razem ze mną prowadzi dom to jeszcze wspaniale gotujeJedynie kwestia zawodowo-finansowa dostarcza nam stresu..Oboje mamy pracę w tej chwili, ale niestety też nie wygląda to wszystko różowo..cóż, ciężkie czasy, kryzys, na młodych rodzinach odbija się najbardziej
|
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Rozeznanie
|
ja muszę nieskromnie się przyznać, że gotowania mąż nauczył się ode mnie. Wiele jeszcze przed nim, ale jak przyjeżdżałam po całym dniu na uczelni gotował super obiadki. Siedzę w domu więc wzięłam wszystko na siebie, sprzątanie gotowanie, ale jak trzeba to pomaga, nie ma z tym problemu.
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
nigdy nie jadłam szybko się robi?
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
no to i ja ponarzekam - na bezrobocie - jestem z wyszktałcenia biochemikiem i co...mam studium wizaż i stylizacja paznokci... i jako hobby robie biżuterie i jakieś papierzane rzeczy...
a teraz próbuje sobie dorobic avonem i ✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂.. ale tez juz bym poszła do pracy :/ a u nas nic nie ma... p.S - mogę prosić o głosy w podpisie ? będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
|
#411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My obecnie mamy taki stan, kiedy dosłownie brakuje Nam kasy na wszystko i staramy się jak możemy oszczędzać. Często zdarzają Nam się kłótnie z tego powodu, ale wierzę, że ten zły okres minie i będzie dobrze. Najważniejsze, że mamy siebie i jest Nam dobrze ze sobą. Cytat:
ale to za rok...Cytat:
Właśnie dopijam kawkę sobie Mój Mąż na spotkanie się wybiera i chyba zabierze mnie ze sobą, chociaż nie wiem bo rano mieliśmy małe spięcie ze sobą...![]() Miłego dnia
|
|||
|
|
|
|
#412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wy też to przetrwacie i czasami dobrze jest mieć taki sprawdzian na początku, bo wtedy Wiecie że jak kiedyś będzie taka sama sytuacja dacie radę z tego co widzę to kobitkom o wiele gorzej znaleźć robotę ...
|
|
|
|
#413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ostatnio byłam na dniu próbnym w pracy i w poniedziałek dowiem się, czy mnie przyjmą, choć trochę to czarno widzę, bo kierowniczka miała wtedy zły humor i miałam wrażenie, że patrzy na mnie nieprzychylnym wzrokiem... Żadna praca marzeń, tylko sklep jubilerski, ale muszę się gdzieś zaczepić, bo życie w stolicy do najtańszych nie należy. Na szczęście za niecałe pół roku zaczynam naukę na kierunku, który mnie zawsze interesował i mam nadzieję, że po nim znajdę pracę, którą chcę wykonywać. Nie możemy się załamywać dziewczyny!
|
|
|
#414 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja za rok będę po magistrze z ochrony przyrody, ale nie mam jakiejś większej nadziei, że znajdę pracę w zawodzie. Teraz próbujemy załapać się z koleżanką na praktyki do sanepidu, strasznie chciałabym tam pracować Na razie również utrzymuje mnie mąż ale nie jest źle, najgorsze jest to że wydajemy pieniądze na wynajem mieszkania, dlatego szukamy żeby kupić i wiedzieć, że kasę wydajemy na swoje. Przy okazji chcielibyśmy skorzystać z kredytu rodzina na swoim ale strasznie ciężko jest znaleźć w Warszawie mieszkanie odpowiadające temu programowi. |
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Ciebie to faktycznie powinni to zaliczać jako przygotowanie pedagogiczne ale może szukali kogoś z większym doświadczeniem...tak to niestety w dzisiejszych czasach jest, że chcą kogoś młodego ale najlepiej z kilkuletnim doświadczeniem Teraz jednak zmieniły się przepisy i dyrektorzy powinni zacząć zatrudniać wiecej specjalistów, choć z drugiej strony poradnie wydają mniej orzeczeń o potrzebie kształcenia specjalnego i wychodzi na to, że po studiach nie ma pracy :/ P.S. masz może w wersji komputerowej jakiś ciekawy zestaw ćwiczeń dla osoby z lekkim niedosłuchem? Pracuję z takim chłopcem i akurat zbieram materiały
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Znalazłam wątek i od razu pragnę się przyłączyć do "ploteczek" Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do siebie ![]() Jestem żoną od 20.08.2011 Oglądałam wasze zdjęcia - boskie My jeszcze czekamy na zdjęcia od fotografa ale mamy troszkę zdjęć od gości
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Wyczytałam, że rozmawiałyście o stresie i podróży podróżnej
![]() Stresu w dniu ślubu nie było, zupełne opanowanie i radość - nawet pamiętam szczegóły całego dnia. Faktycznie na weselu nie wiele jadłam, ale może raczej dla tego, że gorset z sukni był dopasowany i jakoś tak żołądek mało przyjmował. Mamy film ze ślubu i wesela - kamera domowa, kręcił przyjaciel męża - jeszcze całego nie widzieliśmy, ale pierwszy taniec nam wyszedł i przysięga poszła gładko Mieliśmy znajomego księdza - mój przyjaciel - więc w kościele też było bez stresu CUDOWNY DZIEŃW podróż poślubną jedziemy 16 grudnia na 7 dni do Egiptu - tylko taki termin mieliśmy do wyboru, bo ja miesiąc przed ślubem podjęłam pierwszą pracę i urlop mi przysługuje dopiero przed świętami. W grudniu to mało jest ciepłych miejsc do wyboru, dodatkowo, żeby nie było super daleko, więc padło na Egipt Ale będzie tak inaczej w zimie :P Już się doczekać nie możemy ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;29956194]Cześć widzę, że piszecie o pracy. Ja za rok będę po magistrze z ochrony przyrody, ale nie mam jakiejś większej nadziei, że znajdę pracę w zawodzie. Teraz próbujemy załapać się z koleżanką na praktyki do sanepidu, strasznie chciałabym tam pracować Na razie również utrzymuje mnie mąż ale nie jest źle, najgorsze jest to że wydajemy pieniądze na wynajem mieszkania, dlatego szukamy żeby kupić i wiedzieć, że kasę wydajemy na swoje. Przy okazji chcielibyśmy skorzystać z kredytu rodzina na swoim ale strasznie ciężko jest znaleźć w Warszawie mieszkanie odpowiadające temu programowi.[/QUOTE] Ja jestem po chemii - studia techniczne. Szukałam przez 7 miesięcy pracy w zawodzie = sanepidzie, wodociągach, firmach produkujących różne rzeczy... MASAKRA Ale opłacało się czekać, mam super prace i będę się jej trzymać bardzo mocno. Nie chwalę się, tylko chciałam Ci napisać, że czasem warto czekać bo gdzieś tam czeka na nas fajna praca i wcześniej, czy później trafimy na nią. Ja po każdej nieudanej rozmowie o prace powtarzałam sobie, że widocznie to nie to i czeka mnie coś lepszego - Ty też znajdziesz swoją wyczekaną prace Trzymam za to kciuki My też wynajmujemy, ale planujemy się zacząć budować.
|
|
#419 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skończyłam staż we wrześniu i na razie nie ma żadnych ofert. Mieszkam w dość niewielkim mieście i nie za wiele jest ogłoszeń. Zacznę chyba dorabiać jako niania i być może, dzięki ustawie żłobkowej, będą mi chociaż składki leciały, ale muszę się dokładnie dopytac co i jak. Ale sytuacja finansowa też u nas nie jest za wesoła. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i teraz jest tak, że każdy nauczyciel może pracować w świetlicy szkolnej. Już nie musi to być osoba po pedagogice opiekuńczo-wychowawczej (z jednej strony dobrze a z drugiej nie) U mnie przez świetlicę przewinęła się już pani od przyrody, angielskiego i niemieckiego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

ja zmieniłam całkowite miejsce zamieszkanie (z miasta wyprowadziłam się na wieś) no i zaczynamy tworzyć naszą wspólną rodzinną historię
ale nadal ją kocham i żałuje, że nie mogę jej założyć jeszcze raz

22.05.2008
14.08.2011
.
w lokalu impreska do rana
?
... Bo mój rok jest pierwszym z takimi uprawnieniami- mój kierunek to pierwszy taki w PL, gdzie logopedii nie robi się dodatkowo, po pedagogice, czy polonistyce, tylko od razu, przez 5 lat
? będę bardzo wdzięczna