![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co wystarczyło trochę potrzeć materiał i brud schodzi, więc jestem spokojna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no to u nas jest całkiem inaczej, ponieważ po ślubie zmieniło się wszystko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Witam Żonki
![]() My dzisiaj z Mężem się wyspaliśmy. Mąż pojechał do pracy, a ja jako przykładna bezrobotna żona zabieram się za sprzątanie i gotowanie obiadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dopiero od tego tygodnia wróciliśmy do naszego mieszkanka i codziennie po trochu go porządkuje. No i obiadek to podstawa oczywiście ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też baaardzo bym chciała pracować, mam tak średnio co tydzień przez to doły, zdarza mi się płakać idt, ale nie chcę brać byle czegoś, tylko najlepiej coś w moim zawodzie (jestem po pedagogice), albo jakaś praca biurowa. ale w moim mieście i województwie ciężko z pracą (warmińsko-mazurskie) niestety...i tak już prawie rok jestem bezrobotna... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W końcu jakaś bratnia dusza ![]() też mi z tym źle, ale mam nadzieje że w końcu się coś zmieni
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najbardziej to nie lubię jak cała rodzinka się użala. Powiedziałam mojej babci ostatnio, że doskonale o tym wiem i nie chcę słyszeć Jej wiecznych wzdychań. A można wiedzieć jaki to zawód?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Rozeznanie
|
Jestem po magisterce z ochrony środowiska ale niestety bez inż. i licencjat z administracji
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Żonki.
U mnie jutro 2 miesiące po ślubie stuknie a dopiero dzisiaj trefiam na ten wątek. Wszystkie Wasze zdjęcia są cudne, każda z Was wyglądała pięknie i z tego co czytałam ten wyjątkowy dzień był udany. Dzisiaj już zmykam ale jutro napisze cos więcej i może jakieś fotki wrzucę ![]()
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny macie może na komputerze te pisenki: Kim Taylor - i am you
white dress- ben rector, są mi potrzebne a nie mogę znależć ich w necie :/ dziewczyny i ja też bezrobotna ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
witaj w klubie
czułam się nieco osamotniona ale widzę że jest nas więcej jak szukałam pierwszej pracy to znalazłam po miesiącu (ok. 3 lata temu), a odkąd straciłam znacznie się pogorszyło, teraz nawet ofert brakuje... masakra ![]() mam wrażenie, że już cala rodzina mówi o mnie że jestem leniwa i mi wygodnie po prostu być na utrzymaniu męża i choćby nawet żeby udowodnić innym, że tak nie jest chciałabym iśc do roboty. Powiem tylko tyle, że na ten moment do pełni szczęścia brakuje mi fajnej robótki w której będę się realizować. Mam kochanego męża z którym przeszłam najtrudniejsze chwile, kiedy brakowało kasy na wszystko, przetrzymaliśmy to razem i myślę że był to niezły dla nas sprawdzian. Teraz może być już tylko lepiej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#404 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja dziś zrobiłam piernik z marchwki (tak a' propos żurku ![]() Fajnie, że wątek tak ruszył ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
Masz bardzo ciekawy zawód...(sama chętnie dorobiłabym sobie logopedię) ale w przedszkolach czy szkołach mogą pracować tylko osoby z przygotowaniem pedagogicznym. Jak sobie dorobisz coś takiego o wiele szybciej znajdziesz pracę
![]()
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
dalenka8
lis jest z prlu wyciągnięty ze strychu u babci więc nie wiem czy naturalny ale wtedy chyba nie robili sztucznych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jedynie kwestia zawodowo-finansowa dostarcza nam stresu..Oboje mamy pracę w tej chwili, ale niestety też nie wygląda to wszystko różowo..cóż, ciężkie czasy, kryzys, na młodych rodzinach odbija się najbardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Rozeznanie
|
ja muszę nieskromnie się przyznać, że gotowania mąż nauczył się ode mnie. Wiele jeszcze przed nim, ale jak przyjeżdżałam po całym dniu na uczelni gotował super obiadki. Siedzę w domu więc wzięłam wszystko na siebie, sprzątanie gotowanie, ale jak trzeba to pomaga, nie ma z tym problemu.
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
no to i ja ponarzekam - na bezrobocie - jestem z wyszktałcenia biochemikiem i co...mam studium wizaż i stylizacja paznokci... i jako hobby robie biżuterie i jakieś papierzane rzeczy...
a teraz próbuje sobie dorobic avonem i ✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂.. ale tez juz bym poszła do pracy :/ a u nas nic nie ma... p.S - mogę prosić o głosy w podpisie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My obecnie mamy taki stan, kiedy dosłownie brakuje Nam kasy na wszystko i staramy się jak możemy oszczędzać. Często zdarzają Nam się kłótnie z tego powodu, ale wierzę, że ten zły okres minie i będzie dobrze. Najważniejsze, że mamy siebie i jest Nam dobrze ze sobą. Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie dopijam kawkę sobie ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wy też to przetrwacie i czasami dobrze jest mieć taki sprawdzian na początku, bo wtedy Wiecie że jak kiedyś będzie taka sama sytuacja dacie radę ![]() z tego co widzę to kobitkom o wiele gorzej znaleźć robotę ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale ostatnio byłam na dniu próbnym w pracy i w poniedziałek dowiem się, czy mnie przyjmą, choć trochę to czarno widzę, bo kierowniczka miała wtedy zły humor i miałam wrażenie, że patrzy na mnie nieprzychylnym wzrokiem... Żadna praca marzeń, tylko sklep jubilerski, ale muszę się gdzieś zaczepić, bo życie w stolicy do najtańszych nie należy. Na szczęście za niecałe pół roku zaczynam naukę na kierunku, który mnie zawsze interesował i mam nadzieję, że po nim znajdę pracę, którą chcę wykonywać. Nie możemy się załamywać dziewczyny!
![]() |
![]() |
#414 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja za rok będę po magistrze z ochrony przyrody, ale nie mam jakiejś większej nadziei, że znajdę pracę w zawodzie. Teraz próbujemy załapać się z koleżanką na praktyki do sanepidu, strasznie chciałabym tam pracować ![]() Na razie również utrzymuje mnie mąż ale nie jest źle, najgorsze jest to że wydajemy pieniądze na wynajem mieszkania, dlatego szukamy żeby kupić i wiedzieć, że kasę wydajemy na swoje. Przy okazji chcielibyśmy skorzystać z kredytu rodzina na swoim ale strasznie ciężko jest znaleźć w Warszawie mieszkanie odpowiadające temu programowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o Ciebie to faktycznie powinni to zaliczać jako przygotowanie pedagogiczne ale może szukali kogoś z większym doświadczeniem...tak to niestety w dzisiejszych czasach jest, że chcą kogoś młodego ale najlepiej z kilkuletnim doświadczeniem ![]() Teraz jednak zmieniły się przepisy i dyrektorzy powinni zacząć zatrudniać wiecej specjalistów, choć z drugiej strony poradnie wydają mniej orzeczeń o potrzebie kształcenia specjalnego i wychodzi na to, że po studiach nie ma pracy :/ P.S. masz może w wersji komputerowej jakiś ciekawy zestaw ćwiczeń dla osoby z lekkim niedosłuchem? Pracuję z takim chłopcem i akurat zbieram materiały ![]()
![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Znalazłam wątek i od razu pragnę się przyłączyć do "ploteczek" ![]() ![]() ![]() Jestem żoną od 20.08.2011 ![]() Oglądałam wasze zdjęcia - boskie ![]() ![]()
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
Wyczytałam, że rozmawiałyście o stresie i podróży podróżnej
![]() Stresu w dniu ślubu nie było, zupełne opanowanie i radość - nawet pamiętam szczegóły całego dnia. Faktycznie na weselu nie wiele jadłam, ale może raczej dla tego, że gorset z sukni był dopasowany i jakoś tak żołądek mało przyjmował. Mamy film ze ślubu i wesela - kamera domowa, kręcił przyjaciel męża - jeszcze całego nie widzieliśmy, ale pierwszy taniec nam wyszedł i przysięga poszła gładko ![]() ![]() W podróż poślubną jedziemy 16 grudnia na 7 dni do Egiptu - tylko taki termin mieliśmy do wyboru, bo ja miesiąc przed ślubem podjęłam pierwszą pracę i urlop mi przysługuje dopiero przed świętami. W grudniu to mało jest ciepłych miejsc do wyboru, dodatkowo, żeby nie było super daleko, więc padło na Egipt ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;29956194]Cześć widzę, że piszecie o pracy. Ja za rok będę po magistrze z ochrony przyrody, ale nie mam jakiejś większej nadziei, że znajdę pracę w zawodzie. Teraz próbujemy załapać się z koleżanką na praktyki do sanepidu, strasznie chciałabym tam pracować ![]() Na razie również utrzymuje mnie mąż ale nie jest źle, najgorsze jest to że wydajemy pieniądze na wynajem mieszkania, dlatego szukamy żeby kupić i wiedzieć, że kasę wydajemy na swoje. Przy okazji chcielibyśmy skorzystać z kredytu rodzina na swoim ale strasznie ciężko jest znaleźć w Warszawie mieszkanie odpowiadające temu programowi.[/QUOTE] Ja jestem po chemii - studia techniczne. Szukałam przez 7 miesięcy pracy w zawodzie = sanepidzie, wodociągach, firmach produkujących różne rzeczy... MASAKRA Ale opłacało się czekać, mam super prace i będę się jej trzymać bardzo mocno. Nie chwalę się, tylko chciałam Ci napisać, że czasem warto czekać bo gdzieś tam czeka na nas fajna praca i wcześniej, czy później trafimy na nią. Ja po każdej nieudanej rozmowie o prace powtarzałam sobie, że widocznie to nie to i czeka mnie coś lepszego - Ty też znajdziesz swoją wyczekaną prace ![]() ![]() My też wynajmujemy, ale planujemy się zacząć budować.
![]() |
#419 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i teraz jest tak, że każdy nauczyciel może pracować w świetlicy szkolnej. Już nie musi to być osoba po pedagogice opiekuńczo-wychowawczej (z jednej strony dobrze a z drugiej nie) U mnie przez świetlicę przewinęła się już pani od przyrody, angielskiego i niemieckiego ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.