Zazdrośnice, odcinek 65 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 21:46   #4351
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez margueri Pokaż wiadomość
Super!

Dziewczyna młoda bardzo, ale ma poukładane w głowie, ale spieszyło jej się do żeniaczki....napaliła się na to wesele, chłopak jak to się mówi z porządnego domu etc, całkiem fajny samo weselicho z pompą na ok 300 os...zdradził ją, ma ju z nawet nową żonę jak nie wiem jak można być takim ................ teściowa dziewczyny zgarnęła całą kasę jaką dostali i spłaciła swoje długi... nie wiem jak tak można zrobić...
Nie jestem tego taka pewna

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:48   #4352
peach_passion
Zakorzenienie

marg, to ile ona ma lat? teściowa placiła za wesele?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:59   #4353
margueri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Nie jestem tego taka pewna
Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
marg, to ile ona ma lat? teściowa placiła za wesele?
18...na jej usprawiedliwienie dodam, że to nie Polka, w jej kulturze dziewczyny wychodzą bardzo wcześniej za mąż...
nie jest głupia tylko chciała koniecznie mieć męża...a teraz siedzi i płacze... rodzice dziewczyny w dużej części finansowali ten ślub, teściowa tylko dołożyła się...

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 22:02   #4354
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
18...na jej usprawiedliwienie dodam, że to nie Polka, w jej kulturze dziewczyny wychodzą bardzo wcześniej za mąż...
nie jest głupia tylko chciała koniecznie mieć męża...a teraz siedzi i płacze... rodzice dziewczyny w dużej części finansowali ten ślub, teściowa tylko dołożyła się...
dobrze rozumiem, że ona ciążę usunęła?

lecę na turbo
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 22:09   #4355
margueri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
dobrze rozumiem, że ona ciążę usunęła?

lecę na turbo
tak...tu raczej był wpływ rodziców, którzy stwierdzili, że dziecko nie może mieć dziecka...

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 22:32   #4356
crozee
Zakorzenienie

dziecko nie moze miec dziecka,ale dziecko moze wychodzic za maz? Co za hipokryzja
Stary 2013-04-08, 22:33   #4357
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Przypadkiem Zapomniałam, że mam dwie pary i po prostu wzięłam buta lewego i prawego i poszłam
Jak się wystroiłam zobaczyłam dopiero po powrocie

U mnie to tak działa Jak już zrobię odpowiednią panikę to wtedy @ przychodzi
no to dobra jestes

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
carmi i co ćwiczylas w jednym? ja kiedys wyszłam bez stanika... i tak całą drogę zastanawiałam się czegoś mi brakuje... ale nie wiedziałąm czego i skapnęłam się jak musiałam podbiec do autobusu
simply woooooow! jak to? ja tez chce

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
osz kurde.... to 180 butelek!!!!
wow gratuluje

Cytat:
tak...tu raczej był wpływ rodziców, którzy stwierdzili, że dziecko nie może mieć dziecka...
ale slub wziac mogla? a na dziecko za mloda? gdzie tu logika?
Stary 2013-04-08, 22:44   #4358
peach_passion
Zakorzenienie

marg współczuję dziewczynie... ledwo weszła w dorosłość, a już przeżyła ślub, zdradę, rozwód i aborcję... straszne...

fajny kremik znalazłam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...gel-cream.html
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 22:52   #4359
najfajniejsza
Zakorzenienie

żal mi dziewczyny, będzie pewnie miała nieźle zjechaną psychikę.
Stary 2013-04-08, 22:58   #4360
Jovisse
Zakorzenienie

Melduję się, że żyję!

I już po weekendzie Było ciężko, to wesele to po prostu przygotowawcza porażka - najpierw problemy z kupnem sukienki, którą w końcu kupiłam dopiero tydzień przed... W dodatku okazało się 2 dni przed weselem, że moje buty w których planowałam iść na półmetku doznały urazów i zdarła się cała skóra z nich przy obcasie z tyłu więc musiałam lecieć w czwartek po nowe buty i po prostu MUSIAŁAM je kupić. Bogu dzięki znalazłam jakieś w miarę pasujące i w miarę wygodne w CCC. Zakupiłam. Przypomniałam sobie, że nie mam żadnej biżuterii Przeszłam całą galerię i nie było kompletnie nie, co by mi pasowało. Zrezygnowana poszłam do rossmana po żarcie dla kota i zobaczyłam śliczny komplecik naszyjnik z kolczykami idealnie pasujące do mojego imagu. Były tanie (szkoda, że mnie to nie zastanowiło zbyt mocno) i pasowały, więc nie zastanawiając się długo kupiłam je i poszłam wściekła do domu, bo zajęło mi to wszystko pól dnia w pośpiechu, w dodatku zmokłam, przemokły mi całe buty i w ogóle foch na pół świata o wszystko. Wróciłam zła do domu, oberwało się TŻtowi i ogólnie ech.
Przed ślubem urwał mi się łańcuszek od wisiorka, a kolczyki mi spadały, bo okazało się, że te zawłoczki z tyłu są za szerokie i się zsuwają pod ciężarem kolczyków Koniec końców byłam bez biżuterii. W dodatku na szybko musiałam przeszywać guziki w żakiecie, bo okazał się za duży
Masakra.

Ale wesele fajne, byłoby jeszcze bardziej udane, gdybyśmy nie musieli się szybko zbierać (cały czas krążyło nad nami widmo poniedziałkowego kolokwium, na które niewiele umieliśmy). Byliśmy na maksa niewyspani i w ogóle. TŻ pił, więc ja wracałam do domu, a z racji, że nie jestem doświadczonym kierowcą za bardzo to oczywiście całą drogę były jakieś uwagi, a to za mocno w prawo, a to koleiny, a to uważaj dziura, a to coś tam. Ale dojechałam (jadąc 70km/h w środku nocy, trochę wstyd Ale usprawiedliwiam się, że nie znałam w ogóle drogi )

W dodatku była cała najbliższa rodzina TŻ, babcia jego jak mnie tylko zobaczyła to zaczęła wszystkim mówić, że "oo a to moja wspaniała przyszła wnuczka!!" Biorąc pod uwagę przejścia niedawne czułam się z tym trochę głupio. Oczywiście uciekałam, żeby przypadkiem nie złapać welonu W dodatku jak tata TŻta trochę wypił to mówił do mnie córa i się mną ciągle opiekował (bo jakiś stary pijany dziad próbował mnie napastować). Generalnie byłam traktowana prawie że jak żona TŻta (znów głupio )

Żadnego tematu ślubu. Żadnego tematu przyszłości. Postanowienie trwa, skupiam się na sobie i chyba pójdę na jakieś zakupy, które tym razem sprawią mi więcej przyjemności

Z TŻtem w miarę w porządku. Jak jesteśmy u niego w domu to się zachowuje jak najcudowniejszy tż pod słońcem nie wiem jak to działa.

To tyle z bloga.

A ogólnie to nadrabiam Was już 1,5h i zostało mi jeszcze 10 stron
Stary 2013-04-08, 23:22   #4361
najfajniejsza
Zakorzenienie

jovi, to super, żeś wróciła i nie czuj się głupio jako "żona TŻ-eta", tylko się przyzwyczajaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 23:34   #4362
Jovisse
Zakorzenienie

Naj Wiem, że to już przestarzały temat, ale jakoś nie potrafię się nie zgodzić z Tobą... Chciałabym, żeby mój TŻ był przy mnie przy porodzie, wspierał mnie i przeżywał wszystko, pomagał i trzymał za rękę, ale z drugiej strony jeśli on WIE, po prostu wie, że to na niego w jakikolwiek sposób źle wpłynie to nigdy bym mu nie miała za złe, że nie był wtedy ze mną. Myślę, że mama, przyjaciółka czy siostra są równie dobrymi kandydatkami na wsparcie porodowe

Cytat:
Napisane przez FioletowyAnanas Pokaż wiadomość
Biska ja raczej dzieci miec nie bede ;p
Dlaczego nie chcesz mieć dzieci?

Smerfi ślcizne bukiety, mi się podobają te niebieskie, ale dziewczyny pisały, że niby kicha... Mimo wszystko wybrałabym jakieś niebieskie kwiatki, niekoniecznie farbowane różne, ale niebieskie. Ślicznie by wyglądały

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
A jak ja się urodziłam byłam łysa i wyglądałam jak szczur Mama miała nadzieję,że nie jestem jej dzieckiem
Moja mama powiedziała, że jestem brzydka i żeby mnie zabrali od niej

karola miałaś się pochwalić nowym kolorem i co?!

Cytat:
Pogodzeni, szczęśliwie zakochani!!!
Widzisz. Za bardzo się przejmujesz wszystkim po prostu. Trochę oddechu zawsze dobrze robi

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to śniło mi się, że miałyśmy nową ciężarówkę na wątku. Pamiętam, że się jarałyśmy i tylko nie pamiętam od kogo było to info.
Ciekawe, kto nią zostanie...

Cytat:
jovi, to super, żeś wróciła i nie czuj się głupio jako "żona TŻ-eta", tylko się przyzwyczajaj
Absolutnie nie mam zamiaru się przyzwyczajać Na dzień dzisiejszy mam tak serdecznie po dziurki w nosie tego tematu, że najchętniej to bym o tym wszystkim zapomniała przynajmniej na pół roku Choć pewnie niedługo mi się odmieni Ale na razie podejście pozytywne i odpowiednie (zwłaszcza, dla TŻta).

Żadnego ślubu I żadnych dzieci (po waszych rozmowach i opisach, straszne)

Biska jesteś prawdziwą bohaterką jak dla mnie Coś niesamowitego, co przeżyłaś...
Stary 2013-04-09, 06:45   #4363
Choji
Zakorzenienie

Ja was proszę o kciuki za Adasia którego jestem "ciocią". Mały trafił do szpitala z zapaleniem opon mózgowych, a lekarze jeszcze nie wiedzą czy to zapalenie wirusowe czy jeszcze jakieś inne

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 07:37   #4364
czarnula4321
Zakorzenienie

Question Dot.: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
marg współczuję dziewczynie... ledwo weszła w dorosłość, a już przeżyła ślub, zdradę, rozwód i aborcję... straszne...

fajny kremik znalazłam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...gel-cream.html
A fuj ślimaki, nigdy w życiu.

Odnośnie tej dziewczyny to uważam że nie ma poukładane w głowie.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Ja was proszę o kciuki za Adasia którego jestem "ciocią". Mały trafił do szpitala z zapaleniem opon mózgowych, a lekarze jeszcze nie wiedzą czy to zapalenie wirusowe czy jeszcze jakieś inne
Trzymam, biedaczek. Ile ma latek?

Jovi a oprócz nadopiekuńczości rodziny tż-ta jak było na weselichu. No i koniecznie pokaż sukienkę i buciki nowe.

Dzien dobry,

mam stresa przedszkolnego. Wcześniej Mika mówiła że fajnie dzisiaj natomiast jak jej oznajmiłam że idziemy do przedszkola usłyszałam nieeee.

A tak poza tymto chyba wcześniej nie wspominałam zamieszkał z nami kolega tżta. Umawialiśmy się tak że mieszka z nami do końca maja, a jak przyjechaliśmy to okazuje się że chce dłużej. Zgodziłam się tylko i wyłącznie na męża bo to jego dobry kolega. I oczywiście miał być to dla niego okres przejściowy ponieważ jego dziewczyna ma sprawy do załatwienia w Pl miała przyjechać na stałe i miał się wyprowadzić. Oczywiście raczej się nie wyrobi i ten chce dłużej. Tak mnie to wkurzyło że nie mogę o tym zapomnieć. Ciągle docinam mężowi, chodzę nabuzowana i wszystko mi przeszkadza. Ratujcie bo nie chce się tak zachowywać zupełnie nie jest to w moim stylu. Jeszcze Oskarek ma przyjechać a 3 pokój jest przecież przez Mariczkę zajęty.
Stary 2013-04-09, 08:05   #4365
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
mocno kciukam

Czarna, a to Ci bunt małej przed wyjściem do przedszkola no oby jej przeszło
co do kolegi to nie pomogę, bo to trudna sytuacja. wyobrażam sobie pomoc przez góra dwa tygodnie, no dobra, niech będzie miesiąc na obczyźnie. Ale taka pomoc do "nie wiadomo kiedy" mnie by też wkurzała i wyszłabym na wredną sucz

Dobry
boli mnie gardło, zaczyna się przeziębienie chyba. Aaaaaaa... mam tylko trzy tabletki na gardziel (w tej chwili dwie), nie zdążę do apteki przed pracą :/ muszę być zdrowa, no!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 08:09   #4366
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Choji kciukam!!!

Czarnula masakra. Rok temu w sumie też mieliśmy pewna osobę w domu,w dodatku z jej 5 letnim synkiem...spali w salonie na kanapie ;/ i jeszcze to był przejściowy pokój do kuchni
Nie lubię takich sytuacji.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 08:22   #4367
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Hej,
słońce się schowało i moje chęci życiowe spadły

Choji - trzymam mocne kciuki za maleństwo
Czarna - sytuacja dziewczyny jak dla mnie niewyobrażalna i absolutnie nie zgodzę się, że to było rozsądne zachowanie brać ślub. Współczuje jej i mam nadzieję, ze zazna szczęścia w życiu.

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Edytowane przez Smerfetka_88
Czas edycji: 2013-04-09 o 08:28
Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 08:45   #4368
magda2109
Zakorzenienie

DZIEŃ DOBRY
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
W nieogarnieciu pobilam dzisiaj nawet Magde. Poszlam na trening z jednym butem...

Cytat:
gothka, oby aleks nie miała proroczego snu
Stary 2013-04-09, 09:27   #4369
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
wygralam 10 skrzynek szampanaaaaaaaaaaaaaaaa!! !!!

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
dziecko nie moze miec dziecka,ale dziecko moze wychodzic za maz? Co za hipokryzja
też tak uważam

Cytat:

nie lubię wtorków
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 09:33   #4370
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
mocno kciukam

co do kolegi to nie pomogę, bo to trudna sytuacja. wyobrażam sobie pomoc przez góra dwa tygodnie, no dobra, niech będzie miesiąc na obczyźnie. Ale taka pomoc do "nie wiadomo kiedy" mnie by też wkurzała i wyszłabym na wredną sucz

Dobry
boli mnie gardło, zaczyna się przeziębienie chyba. Aaaaaaa... mam tylko trzy tabletki na gardziel (w tej chwili dwie), nie zdążę do apteki przed pracą :/ muszę być zdrowa, no!
Niestety nie przeszło, wszystko było na nie. Zamiast na 8.45 przyszłyśmy na 8.55. I płakała troszkę gdy ją zostawiałam, wzięła ją jej ulubiona przedszkolanka.

Napewno będę się starała pogadać z tym kolega, ale zdecydowanie w pierwszej kolejności z mężem choć już wspomniałam o tym i powiedziałam że nie ma takiej opcji. Ten kolega ciągle siedzi na skype i rozmawia z tą swoją dziewczyną 2 razy w tyg. ma wolontariat tak że przychodzi je i wychodzi, ale to nie znienia faktu że mieszka z nami a ja mam ochote coś komuś...!!! na samą myśl o tym że ma z nami mieszkać i nie potrafie przełamać się. M. mówił że chodzę smutna, czepiam się o wszystko dotyczące tego kolegi choć on niczego tak naprawde nie jest winien.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Choji kciukam!!!

Czarnula masakra. Rok temu w sumie też mieliśmy pewna osobę w domu,w dodatku z jej 5 letnim synkiem...spali w salonie na kanapie ;/ i jeszcze to był przejściowy pokój do kuchni
Nie lubię takich sytuacji.
No właśnie masakra:pal a:

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
nie lubię wtorków
Dlaczego?
Stary 2013-04-09, 09:34   #4371
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Trzymam mocno kciuki.

Jovi było łapać welon. Ja miesiąc po zlapaniu dostałam pierścionek.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 09:38   #4372
Kinqaa
Zakorzenienie

Czarnula nawet nie można swobodnie seksu uprawiać jak ktoś jest "za ścianą "
Ja cię w pełni rozumiem i pogadaj z tą osobą i ze swoim mężem także,bo nie da się tak na dłuższą metę

you have lost a diamond

Stary 2013-04-09, 09:43   #4373
czarnula4321
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Czarnula nawet nie można swobodnie seksu uprawiać jak ktoś jest "za ścianą "
Ja cię w pełni rozumiem i pogadaj z tą osobą i ze swoim mężem także,bo nie da się tak na dłuższą metę
Mam go gdzieś jak mu coś nie odpowiada to aut jakoś szczególnie nie będę się przejmować. A najlepsze jest to że M. też tak powiedział, tyle co się wprowadził zaraz akcja do męża że coś tam by zmienił a M. do niego że to rób sam. To ma być na chwile a nie wymyśla już

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 09:44   #4374
SimplyDivine
Zakorzenienie

sie okazalo, ze moje skrzynki maja "tylko" 6 butelek ale to i tak 60 darmowych butelek, nie? Juz sie kapac nie bede
Stary 2013-04-09, 09:50   #4375
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
sie okazalo, ze moje skrzynki maja "tylko" 6 butelek ale to i tak 60 darmowych butelek, nie? Juz sie kapac nie bede
To i tak duuuuużo
Stary 2013-04-09, 09:55   #4376
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
mocno kciukam

Dobry
Ej, nie choruj!
Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Mam go gdzieś jak mu coś nie odpowiada to aut jakoś szczególnie nie będę się przejmować. A najlepsze jest to że M. też tak powiedział, tyle co się wprowadził zaraz akcja do męża że coś tam by zmienił a M. do niego że to rób sam. To ma być na chwile a nie wymyśla już
Też bym się wkurzała Niestety jak ludiom podasz dłoń, to wezmą cała rękę Płaci Wam chociaż? Jak nie, to bym powiedziała, że potrzebuję tego pokoju dla Oskara i tyle. Ma czas na szukanie czegoś dla siebie.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
To nawet lepiej 18o buletelek za 1000 GBP to byłby "szampan" za 5,50 GBP Średnia przyjemność
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 09:56   #4377
Kinqaa
Zakorzenienie

Czarnula jeszcze trzeba mieć tupet,żeby komuś mowic co gdzie ma stać ,chciec robić zmiany w cudzym domu

you have lost a diamond

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 10:00   #4378
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Chciałam się pochwalić, że umówiłam wczoraj spotkania z 4 dużymi firmami, a dzisiaj z kolejnymi 2
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-09, 10:02   #4379
karola991
Zakorzenienie

dobry mam dzisiaj wolne
jovi ale mialas przeboje weselne a co do koloru to jakos nie da sie ująć sama nie moge a tż jakwraca to już ciemno sie robi:P

ale mnie dzisiaj łeb boli masakraaa
Stary 2013-04-09, 10:02   #4380
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zazdrośnice, odcinek 65

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że umówiłam wczoraj spotkania z 4 dużymi firmami, a dzisiaj z kolejnymi 2

Kurcze ,czas coś ogarnąć i isc na spozywke ,bo troche rZeczy brakuje w lodówce

you have lost a diamond

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości