pokój w kolorze fioletowym - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-04, 22:58   #31
sweetish
Zakorzenienie

Dot.: pokój w kolorze fioletowym

siwasek- baaaaaaaaaaaaaardzo fajny pokoj, miejscami tylko lekko zagracony, ale efekt jak najbardziej zadowala me wybredne oko gratuluję

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 12:31   #32
..::anvastra::..
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siwasek Pokaż wiadomość
Przepraszam że tak długo to trwało...
Oto i moj pokoik/ choć jeszcze nie dokończony:p i pusty coś troszke;o
ale to tylko dodatki;D pozdrawiam
jeśli patrzeć na te "główne" elementy pokoju (bo dodatki to całkiem nie mój styl to nie wiem) to od ideału dzieli go tylko dywan

(zwłaszcza ta część z trzeciego zdjęcia super )
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 10:21   #33
Ivonea
Wtajemniczenie

GG do Ivonea

http://ivonea.wordpress.com/2009/02/...rot-glowy-dom/
Ivonea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 17:37   #34
Agula 88
Zakorzenienie

co myslicie o połączeniu ciemnego fioletu z czerwonym?
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-09, 18:07   #35
siwasek
Przyczajenie

bardzo ciekawe połączenie...sama się nad tym zastanawiałam....po zobaczeniu przepieknej skórzanej kanapy..w kolorze czerwonym.. pozdrawiam
siwasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-16, 14:43   #36
Marta_22
Przyczajenie

Witam !!!
Jestem tu nowa , chciałabym pomalować sypialnie , mam wątpliwości co do koloru . Mam szare łóżko ,czy fiolet będzie do niego psować ??
Pozdrawiam
Marta_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 21:30   #37
siwasek
Przyczajenie

Hej...pewnie że będzie pasować szary.. dość elegancko..ale jesli możesz wyslij zdjecie łóżka pozdrawiam
siwasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 08:58   #38
elfrun
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to elfrun

Podaje link do podobnego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=11881320
Powodzenia
Stary 2009-11-27, 10:37   #39
Gosiunia17
Przyczajenie

cześć
mam do Was pytanie.
Chciałabym pomalować swój pokój na fioletowo dwie ściany ciemne i 2 jasne.
Zastanawiam się czy będzie mi się dobrze mieszkało w pokoju z takimi kolorami??
Możecie mi napisać czy przyjemnie jest w takim pokoju.

z góry dziękuję.
Gosiunia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 12:25   #40
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez siwasek Pokaż wiadomość
bardzo ciekawe połączenie...sama się nad tym zastanawiałam....po zobaczeniu przepieknej skórzanej kanapy..w kolorze czerwonym.. pozdrawiam
Znalazłam jedną fote w tym klimacie. Osobiście nie lubię takich połączeń, ale to kwestia gustu
Stary 2009-11-28, 12:33   #41
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Propozycje fioletów:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 07:51   #42
strzelecka
Przyczajenie

czesc jestem nowyt urzytkownikiem wiec pozdrawiam serdecznie
popieram w 100% pomysł -sliwka wegierka ,jasne fioletowe sciany do tego i ciemne meble (cos takiego mam u siebie w pokoju ) do tego jasna podłoge,tyle tylko ze w porownaniu do siwaski mam troszke wiekszy pokoj 5m/5m na przeciwko drzwi mam szafe w ciemnej okleinie i z szyba w kolorze jasnego fiolety od lewej jak sie wchodzi do pokoju jest sciana ze sliwka wegierka i tam bedzie stał narożnik w białej skórze reszte scian mam jasny fiolet razem z sufitem . pokoj jest jeszcze nie skonczony ale mam nadzieje ze efekt bedzie niesamowity
strzelecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-15, 12:18   #43
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strzelecka Pokaż wiadomość
sciana ze sliwka wegierka i tam bedzie stał narożnik w białej skórze reszte scian mam jasny fiolet razem z sufitem . pokoj jest jeszcze nie skonczony ale mam nadzieje ze efekt bedzie niesamowity
Sufit jest też fioletowy? Mam wobec tego nadzieję, że jest on naprawdę jasny, bo po co niepotrzebnie optycznie "obniżać" pomieszczenie.
Nie wiem, czy sama chciałabym mieć wszystkie powierzchnie w jednej palecie kolorystycznej, ale skoro ktoś się na takie coś decyduje, oznacza to iż sprawę przemyślał, przejrzał próbki kolorów i obejrzał podobne aranżacje. Najważniejsze to dobrze się czuć w pomieszczeniu.
millia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 12:38   #44
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

ja mam w pokoju fiolet, o taki
Załącznik 2876479
do szarości
Załącznik 2876480

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 13:48   #45
ala
Raczkowanie

Czytałam gdzieś, że fioletowy pokój wzmaga wyobraźnię i kreatywność ale najlepiej stosować go jednak jako dodatek kolorystyczny w zasłonach, poduszkach lub też na pojedynczej ścianie. A widziałaś już może wrzosową dolinę Śnieżki? super jest ten kolor więc zerknij na paletę. Pamiętaj tylko, że estetyka i umiarhttp://www.wizaz.pl/forum/newreply.php?do=postreply &t=201237 również mają jakieś granice.
ala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 14:00   #46
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez daltonista Pokaż wiadomość

wg mnie to nie jest fiolet....

Cytat:
Napisane przez ala Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś, że fioletowy pokój wzmaga wyobraźnię i kreatywność ale najlepiej stosować go jednak jako dodatek kolorystyczny w zasłonach, poduszkach lub też na pojedynczej ścianie. A widziałaś już może wrzosową dolinę Śnieżki? super jest ten kolor więc zerknij na paletę. Pamiętaj tylko, że estetyka i umiarhttp://www.wizaz.pl/forum/newreply.php?do=postreply &t=201237 również mają jakieś granice.

faktycznnie bardzo ładna ta wrzosowa dolina...dosyć intensywna...nie wiem czy by sie nadawała do pomalowania całego pokoju
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 14:18   #47
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ala Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś, że fioletowy pokój wzmaga wyobraźnię i kreatywność ale najlepiej stosować go jednak jako dodatek kolorystyczny w zasłonach, poduszkach lub też na pojedynczej ścianie.

Heh, to chyba można powiedzieć o większości kolorów. Kiedy byłam zbuntowaną nastolatką, to marzył mi się czarny pokój (jaki miała postać grana przez Winonę Ryder w filmie, który widziałam wieki temu). Kiedy jednak teraz zwizualizowałam ten pomysł w cad deorze, to stwierdziłam, że taka mroczna atmosfera byłaby przytłaczająca.

Róże i filoety może nie przytłaczają, ale są drażniące dla oka i szczerze mówiąc nie zazdroszczę małym dziewczynkom, którym mamy robią nie tylko ściany, ale i meble w takich kolorach.
Stary 2010-07-05, 09:55   #48
czekolada1992
Przyczajenie

A fiolet w połaczeniu z pistacja i biała czekolada?
czekolada1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 21:32   #49
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie się nie podoba.

wolę fiolet z szarością i bielą/kremem.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez czekolada1992 Pokaż wiadomość
A fiolet w połaczeniu z pistacja i biała czekolada?
jestem za!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-07, 08:04   #50
czekolada1992
Przyczajenie

Tylko nie pomaluje kazdej sciany na inny kolor,tez wygladałoby to głupio... znów 3 sciany na fioletowo i jedną na własnie biała czekolade z wstawkami pistacji??
czekolada1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 10:25   #51
MisiakShogi
Przyczajenie

Witam bardzo serdecznie

To mój pierwszy post, dlatego proszę o wyrozumiałość. W przyszłym tygodniu planuję remont i wybór padł na fioletowy kolor ścian. Może komuś moje wypociny pomogą wymyślić coś dla siebie.
Mam zamiar jedną ścianę pomalować na stalowy/szary. Ja połączę fiolet z kremem (narzuta na łóżko i fotel) i zielenią (duża poduszka na fotelu i małe świeczki tealighty). Zasłonę mam z Ikei (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90150919 - wzór 3 od góry- będzie między ścianą szarą a fioletową). Moim zdaniem szarość i kremowy ładnie się komponują, o ile przełamie się je czymś żywszym- nawet jakimś małym elementem, albo ciekawym wzorem Zastanawiam się też nad wprowadzeniem żółci- np. dywanu (bardziej miodowy kolor). Ale to już taki spontaniczny pomysł Poniżej kilka zdjęć które mi się podobają i moje zestawienie kolorów na planowany remont.

Jeśli chodzi o mnie to w pokoju nie może zabraknąć półek na książki- najlepiej jako ścianki działowej, albo na całej (mniejszej) ścianie Ale to tylko dla moli książkowych jak ja

Fioletu nie łączyłabym z zielenią (na ścianach)- myślę, że to trochę za dużo koloru. Biała czekolada/krem/szarość jak najbardziej! Ja miałam przez 2 lata zieleń i krem- więc takie połączenie już mi się znudziło i wybrałam szarość

Pozdrawiam!

Edytowane przez MisiakShogi
Czas edycji: 2010-07-07 o 10:27
MisiakShogi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 19:30   #52
LuckyCharm
Raczkowanie

Cytat:
Super połączenie! Ciekawe i lekko kontrowersyjne... No i ładne przede wszystkim...
LuckyCharm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-17, 22:44   #53
Isia1992
Przyczajenie

Czesc wszystkim, własnie skonczyłam dzisiaj malowac mój pokój, również na fioletowo ale nie wiem jak ustawic meble zeby wizualnie sie powiekszył. Meble mam że tak powiem nienowoczesne , jest to mebloscianka koloru jakby zółtawego (ale nie dosłownie) takie naturalne drewno z połyskiem. a wersalka ma rudawy kolor . Nie wiem co zrobic by w pokoju nie było tak "krasiato"(chodzi o kolory). Moze ktos z was doradzi mi .

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

aha zapomnialam dodac ze okno jest od strony południowej a odcien fioletu to magiczny fiolet z firmy dekoral
Isia1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 14:36   #54
MisiakShogi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Isia1992 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim, własnie skonczyłam dzisiaj malowac mój pokój, również na fioletowo ale nie wiem jak ustawic meble zeby wizualnie sie powiekszył. Meble mam że tak powiem nienowoczesne , jest to mebloscianka koloru jakby zółtawego (ale nie dosłownie) takie naturalne drewno z połyskiem. a wersalka ma rudawy kolor . Nie wiem co zrobic by w pokoju nie było tak "krasiato"(chodzi o kolory)
Na łózko wystarczy narzuta- tani i szybki sposób- w Ikei nawet za 20- 30 zł (taki naturalny kolor; len?) Sama mam dwie (moja wersalka była jednym słowem straszna :/)- na wersalce i na fotelu (też z Ikei- nie stać mnie było na mega drogie obicie , więc jest narzutka). Do tego jakieś poduchy i jeden problem z głowy Jakbyś wrzuciła zdjęcia byłoby łatwiej trochę. Niżej mój kącik.
Stary 2010-07-18, 17:13   #55
Isia1992
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MisiakShogi Pokaż wiadomość
Na łózko wystarczy narzuta- tani i szybki sposób- w Ikei nawet za 20- 30 zł (taki naturalny kolor; len?) Sama mam dwie (moja wersalka była jednym słowem straszna :/)- na wersalce i na fotelu (też z Ikei- nie stać mnie było na mega drogie obicie , więc jest narzutka). Do tego jakieś poduchy i jeden problem z głowy Jakbyś wrzuciła zdjęcia byłoby łatwiej trochę. Niżej mój kącik.
W sumie mam identyczny kolor jak ty .. zastanaiwam sie jeszcze nad kolorem dodatków moze seledynowy?? a białą bede biala narzute
Isia1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 07:47   #56
MisiakShogi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Isia1992 Pokaż wiadomość
W sumie mam identyczny kolor jak ty .. zastanaiwam sie jeszcze nad kolorem dodatków moze seledynowy?? a białą bede biala narzute
W innym wątku znalazłam zdjęcie dodane przez użytkowniczkę kraajanka
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1231165741
Dosyć kojące zestawienie, ale jak dla mnie za mdłe. Jeśli chodzi o dodatki w tym kolorze, to ja połączyłabym z paroma innymi z tej gamy kolorystycznej, żeby nie wszystko było tak samo seledynowe. Szczególnie lubię świeczki/tealighty w trzech odcieniach danego koloru jako dekorację i źródło światła Ja kupowałam w Obi jeszcze jak miałam inny kolor ścian- zielone tealighty o zapachu jabłka w trzech odcieniach (18 sztuk za ok. 10 zł) i "osłonki" w Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00114167
Stary 2010-07-22, 12:32   #57
millia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MisiakShogi Pokaż wiadomość
W innym wątku znalazłam zdjęcie dodane przez użytkowniczkę kraajanka
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1231165741
Dosyć kojące zestawienie, ale jak dla mnie za mdłe. Jeśli chodzi o dodatki w tym kolorze, to ja połączyłabym z paroma innymi z tej gamy kolorystycznej, żeby nie wszystko było tak samo seledynowe.
Też preferuję mocniejsze kolory, ale jeśli pokój ma również służyć jako sypialnia, to akurat pastelowe odcienie mogą być w sam raz. W każdym razie takie zestawienie kolorystyczne jest trafione. Koleżanka mojej siostry właśnie dostała własne mieszkanie i postanowiła sama wszystko w nim zrobić m.in. planuje ściany w sypialni fioletowo-czerwone/różowe, bo to jej ulubione kolory. Na nic się zdają nasze perswazje (mąż nawet nie próbuje), że to się nie sprawdzi; nawet proponowałam jej że zrobię jej wizualizacje w cad decorze z innymi połączeniami kolorów, ale dziewczyna się uparła. Tak więc Ty trzymaj się swoich seledynów (kilka odcieni będzie fajnie wyglądało).
Stary 2010-07-22, 23:19   #58
hudsan
Przyczajenie

Witam Was
jestem tutaj pierwszy raz.. przeszukałam różne fora i wypowiedzi i muszę powiedzieć, że dało mi to do myślenia. Pisze żeby zapytać was o.. opinię mojego pomysłu A mianowicie chcę zmienić pokój, a właściwie przemalować go na fiolet Mój pokój jest niewielki... Mam jasne meble, panele... mieszany kolor i do tego chciałabym mieć ciemnofioletowe ściany.. jakaś śliwka węgierka czy coś w ten deseń i na jednej ze ścian chciałabym kremowy/jasny wzorek.. Wiecie o co mi chodzi, prawda?
A no i sufit.. Biały czy kremowy? A no i łożko.. to jest mój problem.. Mam taką kanapę zielono brązową, która całkowicie nie pasuje do reszty.. Pieniędzy na nowe łóżko nie mam.. Jak myślicie.. jakaś kapa, koc? W jakim kolorze?
Odpowiedzcie, proszę.

Ps. Dodaję parę fotek by przybliżyć wam kolory mebli paneli
hudsan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 10:00   #59
millia
Raczkowanie

To czy sufit będzie biały, czy kremowy nie sprawi dużej różnicy, ale jak zdecydujesz się na któryś z nich, to wtedy konsekwentnie używaj go także przy innych elementach ozdobnych - kocu na kanapę, wzorku na ścianę etc.
Skoro jesteśmy już przy temacie ścian, to radziłabym się zastanowić nad malowaniem wszystkich na śliwkowy kolor, jedna lub dwie by wystarczyły, bo w pokoju zrobi się ciemno i optycznie się zmniejszy. Porównaj wizualizacje w wersji całkowicie fioletowej i białej z fioletem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości