![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pokój w kolorze fioletowym
siwasek- baaaaaaaaaaaaaardzo fajny pokoj, miejscami tylko lekko zagracony, ale efekt jak najbardziej zadowala me wybredne oko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (zwłaszcza ta część z trzeciego zdjęcia super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
co myslicie o połączeniu ciemnego fioletu z czerwonym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
bardzo ciekawe połączenie...sama się nad tym zastanawiałam....po zobaczeniu przepieknej skórzanej kanapy..w kolorze czerwonym..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Witam !!!
Jestem tu nowa , chciałabym pomalować sypialnie , mam wątpliwości co do koloru . Mam szare łóżko ,czy fiolet będzie do niego psować ?? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Hej...pewnie że będzie pasować szary.. dość elegancko..ale jesli możesz wyslij zdjecie łóżka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Podaje link do podobnego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=11881320 Powodzenia ![]()
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
cześć
![]() mam do Was pytanie. Chciałabym pomalować swój pokój na fioletowo dwie ściany ciemne i 2 jasne. Zastanawiam się czy będzie mi się dobrze mieszkało w pokoju z takimi kolorami?? Możecie mi napisać czy przyjemnie jest w takim pokoju. z góry dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Propozycje fioletów:
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
czesc jestem nowyt urzytkownikiem wiec pozdrawiam serdecznie
![]() popieram w 100% pomysł -sliwka wegierka ,jasne fioletowe sciany do tego i ciemne meble (cos takiego mam u siebie w pokoju ) do tego jasna podłoge,tyle tylko ze w porownaniu do siwaski mam troszke wiekszy pokoj 5m/5m na przeciwko drzwi mam szafe w ciemnej okleinie i z szyba w kolorze jasnego fiolety od lewej jak sie wchodzi do pokoju jest sciana ze sliwka wegierka i tam bedzie stał narożnik w białej skórze reszte scian mam jasny fiolet razem z sufitem . pokoj jest jeszcze nie skonczony ale mam nadzieje ze efekt bedzie niesamowity ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy sama chciałabym mieć wszystkie powierzchnie w jednej palecie kolorystycznej, ale skoro ktoś się na takie coś decyduje, oznacza to iż sprawę przemyślał, przejrzał próbki kolorów i obejrzał podobne aranżacje. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja mam w pokoju fiolet, o taki
Załącznik 2876479 do szarości Załącznik 2876480 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Czytałam gdzieś, że fioletowy pokój wzmaga wyobraźnię i kreatywność ale najlepiej stosować go jednak jako dodatek kolorystyczny w zasłonach, poduszkach lub też na pojedynczej ścianie. A widziałaś już może wrzosową dolinę Śnieżki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wg mnie to nie jest fiolet.... ![]() Cytat:
faktycznnie bardzo ładna ta wrzosowa dolina...dosyć intensywna...nie wiem czy by sie nadawała do pomalowania całego pokoju
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Heh, to chyba można powiedzieć o większości kolorów. Kiedy byłam zbuntowaną nastolatką, to marzył mi się czarny pokój (jaki miała postać grana przez Winonę Ryder w filmie, który widziałam wieki temu). Kiedy jednak teraz zwizualizowałam ten pomysł w cad deorze, to stwierdziłam, że taka mroczna atmosfera byłaby przytłaczająca. ![]() Róże i filoety może nie przytłaczają, ale są drażniące dla oka i szczerze mówiąc nie zazdroszczę małym dziewczynkom, którym mamy robią nie tylko ściany, ale i meble w takich kolorach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
A fiolet w połaczeniu z pistacja i biała czekolada?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
mnie się nie podoba.
wolę fiolet z szarością i bielą/kremem. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- jestem za! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Tylko nie pomaluje kazdej sciany na inny kolor,tez wygladałoby to głupio... znów 3 sciany na fioletowo i jedną na własnie biała czekolade z wstawkami pistacji??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Witam bardzo serdecznie
![]() To mój pierwszy post, dlatego proszę o wyrozumiałość. W przyszłym tygodniu planuję remont i wybór padł na fioletowy kolor ścian. Może komuś moje wypociny pomogą wymyślić coś dla siebie. Mam zamiar jedną ścianę pomalować na stalowy/szary. Ja połączę fiolet z kremem (narzuta na łóżko i fotel) i zielenią (duża poduszka na fotelu i małe świeczki tealighty). Zasłonę mam z Ikei (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90150919 - wzór 3 od góry- będzie między ścianą szarą a fioletową). Moim zdaniem szarość i kremowy ładnie się komponują, o ile przełamie się je czymś żywszym- nawet jakimś małym elementem, albo ciekawym wzorem ![]() ![]() Jeśli chodzi o mnie to w pokoju nie może zabraknąć półek na książki- najlepiej jako ścianki działowej, albo na całej (mniejszej) ścianie ![]() ![]() Fioletu nie łączyłabym z zielenią (na ścianach)- myślę, że to trochę za dużo koloru. Biała czekolada/krem/szarość jak najbardziej! Ja miałam przez 2 lata zieleń i krem- więc takie połączenie już mi się znudziło i wybrałam szarość ![]() Pozdrawiam! Edytowane przez MisiakShogi Czas edycji: 2010-07-07 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim, własnie skonczyłam dzisiaj malowac mój pokój, również na fioletowo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- aha zapomnialam dodac ze okno jest od strony południowej a odcien fioletu to magiczny fiolet z firmy dekoral ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1231165741 Dosyć kojące zestawienie, ale jak dla mnie za mdłe. Jeśli chodzi o dodatki w tym kolorze, to ja połączyłabym z paroma innymi z tej gamy kolorystycznej, żeby nie wszystko było tak samo seledynowe. Szczególnie lubię świeczki/tealighty w trzech odcieniach danego koloru jako dekorację i źródło światła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Witam Was
![]() jestem tutaj pierwszy raz.. przeszukałam różne fora i wypowiedzi i muszę powiedzieć, że dało mi to do myślenia. Pisze żeby zapytać was o.. opinię mojego pomysłu ![]() ![]() ![]() A no i sufit.. Biały czy kremowy? A no i łożko.. to jest mój problem.. Mam taką kanapę zielono brązową, która całkowicie nie pasuje do reszty.. Pieniędzy na nowe łóżko nie mam.. Jak myślicie.. jakaś kapa, koc? W jakim kolorze? Odpowiedzcie, proszę. ![]() Ps. Dodaję parę fotek by przybliżyć wam kolory mebli paneli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
To czy sufit będzie biały, czy kremowy nie sprawi dużej różnicy, ale jak zdecydujesz się na któryś z nich, to wtedy konsekwentnie używaj go także przy innych elementach ozdobnych - kocu na kanapę, wzorku na ścianę etc.
Skoro jesteśmy już przy temacie ścian, to radziłabym się zastanowić nad malowaniem wszystkich na śliwkowy kolor, jedna lub dwie by wystarczyły, bo w pokoju zrobi się ciemno i optycznie się zmniejszy. Porównaj wizualizacje w wersji całkowicie fioletowej i białej z fioletem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.