Wszystkie JOANNY łączmy się! (Charakterystyka imienia) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 23:47   #31
Senaliah
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie JOANNY łączmy się! (Charakterystyka imienia)

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Charakterystyka imienia pasuje w 99% (z wyjatkiem niestałości w uczuciach)

Kiedyś też nie lubiłam swojego imienia, w ogóle to miałam się nazywac Małgorzata. Ale im jestem starsza, tym bardziej je lubię Z wyjątkiem "Joasia" - jak to słyszę, to nawet nie reaguję; przyjaciele wiedzą, że mają tak na mnie nie mówić :P
Za to uwielbiam "Joanna" i jak ktoś się do mnie zwraca: "Asiu" - słodko to brzmi
Ja reaguję ale złością, nie cierpię jak ktoś do mnie mówi JO-ASIA:P nie nie nie

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
cześć wszystkim Joannom ; *
muszę wam powiedzieć, że ja też bardzo często wydaję się być chłodna i wyniosła z pozoru, nawet spotkałam się z określeniem "wredna suka" (co z kolei nie było miłe ;d ) ale opinia ludzi się z chwilą, gdy poznają mnie bliżej. ekstrawertyczką na pewno nie jestem, no i trudny charakter w sumie mam ; d
ale tak w sumie to nie wierzę w takie rzeczy jak znaczenie imion, choć o dziwo część się zgadza : D
Mam tak ciąglę

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Napisane przez a4sq Pokaż wiadomość
reverse - ja jestem straszna, czasem to się sama siebie boję :P
Na pewno nie jestem chłodna w miłości
Sprawie narodowej a tym bardziej religijnej bym się nigdy nie poświęciła
Ja współczująca i wrażliwa jestem ale na krzywdy wyrządzane zwierzakom..
poza tym o dziwo wszystko się zgadza :P ale dużo cech brakuje w opisie :P

miałam nazywać się Ewa ale wolę jednak aśka

Ohhhh Joasia to był koszmar tylko nauczycielki potrafiły tak obrzydzic mi moje imie i w podstawówce i gimnazjum, w liceum nazywali mnie po nazwisku

a Joanna mówi do mnie tylko mój Tż jak sie przedrzeźniamy :P
No kurcze ja też mam tą traumę z podstawówki i gimnazjum Każdy nauczyciel mówił do mnie Joasiu:d Brrrr
Senaliah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 06:08   #32
isa666
Zakorzenienie

Kolejna Joanna się zgłasza

Przyznam, że długo nie lubiłam mojego imienia i też nie znoszę zdrobnienia Joaśka, Joasia
Z kolei zdrobnienie Asia, Aśka wydaje mi się dziwne, bo nijak się nie ma do pełnej nazwy imienia Joanna
W czasach szkolnych (i do tej pory też sie zdarza) znajomi nazywali mnie Asiek. Pani od polskiego w gimnazjum z kolei na każdą Joannę w klasie (było nas 3 ) mówiła Asiczka.

EDIT: Co do charakterystyki (pogrubione się zgadza u mnie):
Przypadkowe opisy z Internetu:
Kobieta obdarzona imieniem Joanna to wielka indywidualność, energiczna, zorganizowana i realizująca swoje wspaniałe idee. Lubi chodzić swoimi ścieżkami. Jest bardzo wrażliwa na ludzką krzywdę, ale nie angażuje się w pomoc społeczną. W miłości na ogół chłodna. Jeśli ma dzieci bardzo je kocha, ma szacunek do męża i troszczy się o dom. Joanna ma ciężki i trochę dziwny charakter.

To ekstrawertyczki, uzewnętrzniające swe reakcje i łatwo przystosowujące się do otoczenia. Są zarazem obiektywne - dzięki logice, i subiektywne - dzięki uczuciowości. Ta dwoistość ich osobowości nieraz zaskakuje, nawet w dzieciństwie. Odczuwają silną potrzebę dawania czegoś z siebie bądź to bliźnim, bądź sprawie narodowej czy religijnej. Posiadają wrodzony zmysł dyplomatyczny, którym posługują się w każdej sytuacji. Mają doskonałą pamięć i dużą ciekawość świata. Joanny lubią wolność, przez co są niestałe w uczuciach.
Pochodzenie:hebrajskie

Czyli u mnie się zgadza tak w połowie Na pewno nie jestem ekstrawertyczką, raczej wolę tłumić emocje w sobie i jestem nieśmiała. Mam ciężki i trudny charakter a w dodatku jestem z pod znaku wagi, który to znak też charakteryzuje się pewną dwoistością

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2011-05-18 o 06:12
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 06:49   #33
asioollka
Zakorzenienie

no ja jestem Joanna w dodatku skorpion to dopiero jestem wredna : DDD

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 10:47   #34
budyniek90
Rozeznanie

Ja też Joanna, też waga
Kilka razy usłyszałam, że jestem wredna, od rodziny usłyszałam to juz multum razy
jakoś nigdy nie myślałam nad tym, czy podoba mi się to imię czy nie.. W podstawówce myślałam, że jest strasznie staroświckie, bo żadna inna dziewczynka w szkole nie miała tak na imię

co do charakteru - no dobrze, bywam wredna i niemiła jeśli za kimś nie przepadam, jestem dość nieśmiała, nie umiem nawiązywać znajomości z obcymi. Mam duże poczucie sprawiedliwości, jak widzę, że coś jest nie tak to zaraz wszystko sie we mnie gotuje jestem bardzo wrażliwa jeśli chodzi o zwierzęta - często sobie płaczę oglądając w tv reportaże o masakrycznym traktowaniu zwierząt, wszystko jedno czy koni, psów, kotów czy myszy obecnie nikogo nie mam, ale nie jestem zbyt stała w uczuciach - nigdy nie udało mi się wytrzymac w związku dłużej niż 3 miesiące... jeśli chodzi o dzieci - nie mam, ale chcę mieć. Wiem, że będą dla mnie najważniejsze na świecie i będe je na pewno kochała bardziej niż męża/faceta, z którym będę te dzieci miała
Pamięć mam, ale tylko do złych rzeczy, do nauki nigdy się nie przydaje. Uwielbiam dawać prezenty, zawsze długo przed urodzinami czy świętami zastanawiam się, co ktoś chciałby dostać, myślę, chodzę po sklepach. Później tak samo długo wybieram opakowanie do prezentu, wszystko ma wygladac idealnie, żeby obdarowana osoba była zadowolona i widziała, że się starałam
właściwie nawet się zgadzam z tymi opisami z internetu...

kosmetyki
książki
budyniek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 11:58   #35
Senaliah
Raczkowanie

Dziewczyny to co piszecie również zgadza się ze mną))
Stary 2011-05-19, 00:12   #36
Ashyshqa
Zakorzenienie

A ja myślę drogie Joanny, że ile nas tyle różnych charakterów. Ja pewnie byłabym tą samą osobą z tymi samymi cechami, gdybym nazywała się Basia, Tola czy Ewelina. Na szczęście nazywam się Joanna Swego czasu byłam zła na moich rodziców, że nazwali mnie Joanna Eliza a nie Eliza Joanna, a teraz się bardzo cieszę. Eliza kompletnie mi się nie podoba (choć mam wielki sentyment do utworu "Dla Elizy" Beethovena).
Co do znaczenia imienia: z natury jestem osobą ciepłą, przyjacielską, otwartą i MIŁĄ. Nie w sposób wymuszony, tak po prostu. Jak kogoś poznaje to zawsze daje mu kredyt na plus, dopiero jak coś przeskrobie to go traci. W uczuciach jestem bardzo stała. Więc niewiele, można powiedzieć, się zgadza, choć pewne cechy tak.

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
jak ktoś się do mnie zwraca: "Asiu" - słodko to brzmi
Asiu - lubię najbardziej, szczególnie z ust mojego TŻa Lubię też Asieńka - nazywa mnie tak czasem moja najlepsza przyjaciółka. Za to niecierpię: Aśka, Asiunia i Joasia - tak jak mówiłyście - tylko nauczycielki mnie tak nazywały, wywołując taką reakcję:
Cytat:
Napisane przez kucyk ponny Pokaż wiadomość
Hehe ja na bierzmowanie wzięłam Maria Magdalena Zgadzam się z tą Giovanna mi się też podoba. Mnie w UK nazywają Asia ale wymawiają tak że wychodzi że mam na imię Azja czego bardzo nie lubie.
Hehe, na mnie mówią Azja tylko jeśli próbują czytać polski zapis tego zdrobnienia po raz pierwszy. Ja nauczyłam moje otoczenie, by mówili do mnie Asia, co wymawiają trochę jak Asha, choć bardziej miękko, a zapisują poprawnie: Asia. Ale zajęło mi to trochę czasu.
Zdecydowanie wolę polską wymowę imienia. Mój TŻ (obcokrajowiec) kiedy chce powiedzieć Joanna, mówi Jołana czego nie znoszę i zawsze go poprawiam. Dlatego na ślubie chcę, żeby powiedział Asiu, bo to już dopracował do perfekcji
Co do angieskiej wersji - NIE CIERPIĘ. Zwłaszcza zdrobnienia Jo - nie wiadomo czy chodzi o kobietę czy faceta
A jak się przedstawiacie? Ja w sytuacjach wymagających podanie również nazwiska mówię Joanna, w mniej oficjalnych: Asia.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 05:56   #37
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budyniek90 Pokaż wiadomość
Mam duże poczucie sprawiedliwości, jak widzę, że coś jest nie tak to zaraz wszystko sie we mnie gotuje
O! Mam to samo!
Stary 2011-05-19, 23:36   #38
Senaliah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A jak się przedstawiacie? Ja w sytuacjach wymagających podanie również nazwiska mówię Joanna, w mniej oficjalnych: Asia.
Ja zawsze Joanna mówię i wszyscy się tak do mnie zwracają Mój TŻ w życiu do mnie Asiu nie powiedział. Zawsze Joanno:P
Stary 2011-05-20, 05:46   #39
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senaliah Pokaż wiadomość
Ja zawsze Joanna mówię i wszyscy się tak do mnie zwracają Mój TŻ w życiu do mnie Asiu nie powiedział. Zawsze Joanno:P
Chyba by mnie trafiło
Do mnie zwyczajnie codzinne nazywanie mnie Joanną nie pasuje. Zbyt narwana jestem, a to brzmi tak... Powaznie?
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 08:24   #40
velika
Winter is coming

chłop do mnie w ogóle nie mówi po imieniu, znajomi też mam dwa fajne pseudo, które bardzo lubię
A w pracy to albo Joanna albo Asia Ale wolę to pierwsze, nie lubię zdrobnienia Asia.
A tak w ogóle to mało osób do mnie mówi po imieniu Na drugie mam Weronika i zawsze żałowałam, że nie na pierwsze. Skąd się moim rodzicom ta Joanna wzięła

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 09:52   #41
asiaczek
Zakorzenienie

Ja też jestem Joanną. Tak jak Wy w dzieciństwie nie lubiłam ani Joanny ani Joasi. Miałam też wiecznie problem z tym jak się przedstawiać. Z resztą ,do tej pory niekiedy tak jest. W pracy współpracownicy mówią Asiu, szef czasami w formie "Dżołana" albo "Joanna". Ostatnio nawet usłyszałam wyrażenie "Asiusiu" . Co do charakterystyki to w dużym stopniu jestem taka jak nas opisują.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 17:17   #42
budyniek90
Rozeznanie

też mam zawsze problem z przedstawieniem się - Joanna zbyt poważnie, Asia zbyt dziecinnie, a Aśka brzmi brzydko
mój byył za to nie wiedział jakie jest zdrobnienie od Joanny, mówił tak do mnie dopóki go nie oświeciłam

kosmetyki
książki
budyniek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 19:01   #43
kucyk ponny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hehe, na mnie mówią Azja tylko jeśli próbują czytać polski zapis tego zdrobnienia po raz pierwszy. Ja nauczyłam moje otoczenie, by mówili do mnie Asia, co wymawiają trochę jak Asha, choć bardziej miękko, a zapisują poprawnie: Asia. Ale zajęło mi to trochę czasu.
Hehe no właśnie jak zapisuję Asia to najpierw zdziwienie a później to Ty masz na imię Azja? Dopiero później mówie że to zdrobnienie od Joanny w Polsce. W UK jestem albo Dżołana albo Azja
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ostatnio nawet usłyszałam wyrażenie "Asiusiu" .
Też się kiedyś z tym Asiusiu spotkałam kilka razy koleżanki tak mnie nazwały. Ja nawet nie wiem to zdrobnienie?

❤Jasmine❤
❤Ruby❤
kucyk ponny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 18:38   #44
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kucyk ponny Pokaż wiadomość
Hehe no właśnie jak zapisuję Asia to najpierw zdziwienie a później to Ty masz na imię Azja? Dopiero później mówie że to zdrobnienie od Joanny w Polsce. W UK jestem albo Dżołana albo Azja

Też się kiedyś z tym Asiusiu spotkałam kilka razy koleżanki tak mnie nazwały. Ja nawet nie wiem to zdrobnienie?
Asiusia to wymyślił chyba, ktoś żeby dokuczyć - bo nie wierzę, ze można tego używac w pieszczotliwym tonie

Azją - w angielskim brzmieniu nazywa mnie od lat jeden kumpel - ale ja to akurat bardzo lubię.

Nie przepadam natomiast kiedy ludzie nazywają mnie Joasią, Joaśką - to nie to, ze mi się to nie podoba. Ale tak zawsze mówiono na mnie w domu. Nigdy Asia tylko zawsze Joasia. I jakoś tak się utarło, że Joasia to tylko dla Rodziny i nikogo wiecej [no i rzecz jasna dla TŻeta], a Asia dla reszty swiata.
Stary 2012-01-06, 16:11   #45
joanna12j
Przyczajenie

Witam

Zapraszam wszystkie Joanny do znajomych na FB

http://www.facebook.com/profile.php?...512434&sk=info
joanna12j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-29, 12:50   #46
lamia1980
Raczkowanie

hejka

odświeżam wątek

Ja bardzo lubię swoje imię. Mało popularne w pl.
znam tylko 3 Asie, które przewinęły się w moim życiu. Jedna pracowała ze mną, z drugą studiowałam a trzecia to mojego dobrego kolegi żonka

Na mnie mówią różnie:
- Asia - bardo lubię to zdrobnienie tak mówią na mnie bliscy, koledzy jak pracowałam w pl w pracy;
- Aśka- nie lubię tego zdrobnienia dla mnie takie bez szacunku. może dlatego że ex-tż tak na mnie mówił przed rozstaniem się. Tymbardziej, że jego bratowa była Kasia i tak do mnie mówiła a do mnie Aśka ;
- Jo, Jojo - tak mówią znajomi w uk, bardzo lubię to zdrobnienia ;
- Joanna (DŻoana) - tak mówia na mnie w pracy w uk.

Asieńki łączcie się
Stary 2012-07-30, 09:16   #47
Senaliah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lamia1980 Pokaż wiadomość
hejka

odświeżam wątek

Ja bardzo lubię swoje imię. Mało popularne w pl.
znam tylko 3 Asie, które przewinęły się w moim życiu. Jedna pracowała ze mną, z drugą studiowałam a trzecia to mojego dobrego kolegi żonka

Na mnie mówią różnie:
- Asia - bardo lubię to zdrobnienie tak mówią na mnie bliscy, koledzy jak pracowałam w pl w pracy;
- Aśka- nie lubię tego zdrobnienia dla mnie takie bez szacunku. może dlatego że ex-tż tak na mnie mówił przed rozstaniem się. Tymbardziej, że jego bratowa była Kasia i tak do mnie mówiła a do mnie Aśka ;
- Jo, Jojo - tak mówią znajomi w uk, bardzo lubię to zdrobnienia ;
- Joanna (DŻoana) - tak mówia na mnie w pracy w uk.

Asieńki łączcie się
Witaj
Na mnie w Angli również mówią Jo
Stary 2012-07-30, 10:49   #48
sjoanna
Zakorzenienie

O - nie wiedzialam ze mamy wlasny watek!

Pozdrawiam wszystkie Joanny!

Ja nie narzekam na brak Joann w otoczeniu - w szkole podstawowej bylo nas 2 plus Janina tez zwana Jasia
Na studiach 3 - kazda inna w charakterze.

A teraz dla rodziny i znajomych meza - Wlocha jestem Giovanna

Za to tam gdzie obcokrajowcy - czyli w szkole wloskiego jestem Joanna.

Maz - Wloch - zna forme Asia a nawet odmiane - Asiu - uslyszal ze tak moja mama zwraca sie do mnie jak mnie wola.
I on tez ja stosuje.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 10:46   #49
Senaliah
Raczkowanie

W Anglii Asia wymawia się 'ejżia" czyli Azja To ja wolę zdecydowanie Dżoana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 12:18   #50
laquelle
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Ja też strasznie nie lubiłam i do teraz mam problem z pełną formą imienia - Joanna. Zawsze wydaje mi się takie sztuczne i poważne. Jak byłam mała nie lubiłam swojego imienia, chciałam, żeby mama do mnie mówiła Kasia
Teraz już się przyzwyczaiłam, ale nadal dziwnie mi kiedy przedstawiam się jako Joanna. Wolę poprostu Asia. Też lubię jak ktoś do mnie mówi Asiu, brzmi wtedy tak ładnie Mój tata czasami do mnie mówi Asion
laquelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 13:17   #51
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Hej! Kolejna Joanna dołącza do tego zacnego grona!
W szkole podstawowej nienawidziłam mojego imienia Żałowałam, że rodzice nie nazwali mnie Bianka Ale wydaje mi się, że wtedy większość dzieci nie lubi swojego imienia, bo pamiętam jak na stołówce szkolnej wymyślałiśmy jakbyśmy chcieli by do nas mówiono
W gimnazjum często wołano do mnie "Aśka" i dzisiaj szczerze nienawidzę tego zdrobnienia
-Asia(ujdzie)
-Asieńka(urocze)
-Asiczka(sąsiad tak na mnie woła, śmieszne)
-Asiula mama tak woła, gdy chce żebym poszła do sklepu- nie lubię
-Joasia- nie lubię, pani od polskiego w liceum tak do mnie ówiła co przyprawiało mnie o palipitacje serca.
-Dżoana- to szczerze uwielbiam. Jak towarzystwo mówi "Dżoana" to już wiadomo o kogo chodzi. Nawet instruktorka na kursie w szkole jazdy na dzieńdoby: "Dzoana jedziemy"
I za granicą, w Niemczech: Joana, Aisze, Ejżja

Nie lubię Joanny. Kojarzy mi się z serią szamponów, poważnie, wrednie. Nie dla mnie.

W każdym razie z perspektywy czasu nie żałuję, że nie nazywam się Bianka

Na drugie mam Aleksandra. Kiedyś połączenie Joanna Aleksandra sprawiało, że miałam ochotę zapaść się pod ziemię.

Edytowane przez uUuAsissuUu
Czas edycji: 2012-07-31 o 13:19
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 16:25   #52
Honey_Girl
Zakorzenienie

I kolejna Joanna was wita.

Co do opisów też sprawiam wrażenie chłodnej i wyniosłej ale jak któraś wcześniej wspomniała osoby które mnie znają mówią, że jestem zupełnie inna. Nerwus ze mnie ogromny i chyba każdy o tym zdążył prędzej czy później się przekonać.

I jak większość widzę, że nie tylko ja nie lubię jak mówi się do mnie ,,Aśka'' Z kolei jak słyszę ,,Joanno'' czuję się staro. No i Joasia.. zawsze tak dziadek na mnie mówił za czym też nie przepadałam.
Za to bardzo lubię Asiu czy Asieńko.

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 17:54   #53
hoe
Zakorzenienie

Cześć To ja też w takim razie dołączę

Ja jak piszę obcokrajowcom (postcrossing, konto na InterPalsie), że mam na imię Asia, to prawie każdy mi pisze, że mam fascynujące imię Azja, no naprawdę

Czytałam, że nie podoba Wam się Aśka, a ja jakoś bardzo lubię tę formę Nie lubię tylko jak rodzice i Tż tak do mnie mówią. Nie akceptuję w ogóle Joanny i Joasi

hoe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-01, 14:26   #54
Senaliah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laquelle Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ja też strasznie nie lubiłam i do teraz mam problem z pełną formą imienia - Joanna. Zawsze wydaje mi się takie sztuczne i poważne. Jak byłam mała nie lubiłam swojego imienia, chciałam, żeby mama do mnie mówiła Kasia
Teraz już się przyzwyczaiłam, ale nadal dziwnie mi kiedy przedstawiam się jako Joanna. Wolę poprostu Asia. Też lubię jak ktoś do mnie mówi Asiu, brzmi wtedy tak ładnie Mój tata czasami do mnie mówi Asion
Miałaam dokładnie tak samo

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez uUuAsissuUu Pokaż wiadomość
Hej! Kolejna Joanna dołącza do tego zacnego grona!
W szkole podstawowej nienawidziłam mojego imienia Żałowałam, że rodzice nie nazwali mnie Bianka Ale wydaje mi się, że wtedy większość dzieci nie lubi swojego imienia, bo pamiętam jak na stołówce szkolnej wymyślałiśmy jakbyśmy chcieli by do nas mówiono
W gimnazjum często wołano do mnie "Aśka" i dzisiaj szczerze nienawidzę tego zdrobnienia
-Asia(ujdzie)
-Asieńka(urocze)
-Asiczka(sąsiad tak na mnie woła, śmieszne)
-Asiula mama tak woła, gdy chce żebym poszła do sklepu- nie lubię
-Joasia- nie lubię, pani od polskiego w liceum tak do mnie ówiła co przyprawiało mnie o palipitacje serca.
-Dżoana- to szczerze uwielbiam. Jak towarzystwo mówi "Dżoana" to już wiadomo o kogo chodzi. Nawet instruktorka na kursie w szkole jazdy na dzieńdoby: "Dzoana jedziemy"
I za granicą, w Niemczech: Joana, Aisze, Ejżja

Nie lubię Joanny. Kojarzy mi się z serią szamponów, poważnie, wrednie. Nie dla mnie.

W każdym razie z perspektywy czasu nie żałuję, że nie nazywam się Bianka

Na drugie mam Aleksandra. Kiedyś połączenie Joanna Aleksandra sprawiało, że miałam ochotę zapaść się pod ziemię.
Joanna Aleksandra to piękne połączenie! Mnie bardzo podoba się Joanna, brzmi własnie tak elegancko i dostojnie:P Wszyscy do mnie tak mówia prócz rodziny. Kiedyś u nas na jakimś szkoleniu były 4 Asie i 1 Joanna czyli ja:P
Stary 2012-08-01, 14:52   #55
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

U mnie w klasie w gimnazjum były chyba 3 Aśki. Ja byłam Jaśkiem. (jaśko) To chyba jedno z niewielu pozytywnych wspomnień z gimnazjum

Człowiek wyrasta z pewnych głupot i teraz nie przeszkadza mi Joanna Aleksandra. ;-)
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 15:57   #56
sjoanna
Zakorzenienie

Ja lubilam Aske. Natomiast nie cierpialam Joasi.

A moje zestawienie imion to Joanna Maria - bardzo nadobnie.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 11:31   #57
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Ja lubilam Aske. Natomiast nie cierpialam Joasi.

A moje zestawienie imion to Joanna Maria - bardzo nadobnie.
Moje to Joanna Aleksandra - można do tego dodać jeszcze Magdalena od bierzmowania. Razem ze staropolskim nazwiskiem brzmi ciekawie
Stary 2012-08-04, 16:06   #58
Senaliah
Raczkowanie

Nic nie pobije chyba mojego zestawienia Rzadko kiedy przyznaję się do drugiego imienia... a co mi tam;P
Joanna Barbara ehh... dobrze, że chociaż fajnie brzmi to po angielsku
Stary 2012-08-04, 18:08   #59
Joan1987
Wtajemniczenie

zgłasza się kolejna JOANNA

Podobnie jak niektóre z Was tu pisały, nie lubiłam strasznie swojego imienia, żałowałam, że nie mam na imię Kasia (gdy się urodziłam rodzice zastanawiali się czy dac mi Asia czy Kasia na imię). Ale dzisiaj cieszę się, że nie jestem Katarzyną, uważam, że Joanna brzmi o wiele ładniej i subtelniej

Zdrobnienia mi nie przeszkadzają, zarówno Asia, Joasia, Asiulek (tak zawsze mówi do mnie przyjaciółka), Asiunia itp
Jedyne czego nie lubię to gdy ktoś się zwróci do mnie Aśko - tak zawsze mówiła do mnie matematyczka w podstawówce i źle mi się to kojarzy

I też mam zawsze problem z przedstawieniem się: Joanna czy Asia. Jeśli nie są to sytuacje oficjalne to jednak zawsze mówię Asia

Pozdrawiam!
Stary 2012-08-04, 19:15   #60
alpinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez innuendo Pokaż wiadomość
ja zgadzam się w 50 %. To prawda, mam dziwny i trudny charakter, ale jak już się do kogoś przywiąże- to czasem zbyt mocno. Sporo osób, które mnie nie znają zbyt dobrze, twierdzi, że jestem chłodna i wyniosła, ale ci, którzy są ze mną w bliższych kontaktach, twierdzą zupełnie co innego, więc akurat się z tym zgadzam.

Joanna to moim zdaniem piękne imię, nie chciałabym mieć innego. Każda wersja- może poza Aśką- jest fajna. Asia, Asieńka- to takie słodkie i urocze, a Joanna- kobiece i dostojne .
Zgadzam się z tym co napisałaś. Wiele razy spotkałam się z tym, że ludzie oceniali mnie jako niedostępną i wyniosłą, ale po bliższym poznaniu zmieniali zdanie Jestem złośliwa i także nie cierpię jak ktoś mówi na mnie Aśka, resztę określeń lubię
alpinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości