Majówki 2016 - część trzecia - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-09, 18:52   #661
no_doubt
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
A tego banana dawałyście takiego normalnego ze sklepu?
Nom normalnego ze sklepu )

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Jak to w koncu z tymi kremami do buzki? Nivea ma wysoko w skladzie parafine wiec szybko go odlozylam na polke. Babydream ma wode pierwsza w skladzie. Hippa na niepogode ni ma w rossie. Wzielam ten babydream ale nie wiem czy to dobry wybor...

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Przy kapieli staram sie tam przemywac. Ostatnio pediatra mowila zeby nie zostawiac tam zadnego serka. A tej pani akurat ufam bo madrze gada na wiele tematow.

Że Nivea zły? Wymieniam...

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Oglądałam na srokao opinie o kremach i ten babydream wypada dobrze. Sopelek jest mniej polecany a najlepszy to chyba weleda którego Ann używa

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Hipp na niepogodę też jest Ok

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Mustela cold cream ma dobre opinie.

Czyli umawiamy sie razem na porodowke, zamowimy kelnera bedzie fajnie 😀

Krolik od Dagmary na Mikolaja na swieta jeszcze nie wiem. Ale taki prezent kupic to nie problem cos wymysle gorzej z "obcymi" dziecmi

Dzis szukalam mufki po tym jak stracilam czucie w dloniach - fajna jest Skip Hop bo ma specjalna kieszonke na telefon mozna wizaz obslugiwac na spacerach haha
Tyle ze troche dla mnieza droga.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Szukam tej musteli - dzięki

Cytat:
Napisane przez gosiaczekbtm Pokaż wiadomość
My dostaliśmy wczoraj szczeniaczka - uczniaczka i powiem wam ze szału nie robi, mały się go boi.

Ooo dziękuję za opinie - zastanawiałam się nad nim, ale pewnie jeszcze za wcześnie.

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Martunia nawet nie mam co z siebie wyrzucac.
Cisza panuje.
A byl nie wiem gdzie bo wrocil z zarowka ledową bo w korytarzu sie spalila i chyba gdzies jadl bo obiadu nie tknął. Teraz dopiero wzial malutka tzn ja mu go dalam bo mial juz dosyc na macie a ja prasowalam wszystko w ciszy. Tzn ja mowie do niunia on tez ale my do siebie to nic.
No jaka ja niedobra czepilam sie wczoraj i sie nagniewał.
Nie daj sobie Kochana wmówić, że to Twoja wina itp.ta cała sytuacja. Jejku Ci faceci są z innej planety i mają inne mózgi...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 19:01   #662
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekbtm Pokaż wiadomość
My dostaliśmy wczoraj szczeniaczka - uczniaczka i powiem wam ze szału nie robi, mały się go boi.
U nas tez bez szału bratanica go ma leży od roku, nie wzbudza zainteresowania. Iga tez go olewa duzo bardziel lubi Gasiennice z Fisher Price ( Hania ja uwielbiala) i Ksiazeczke Liczymy ze szczeniaczkiem tez Fisher.

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 19:01   #663
zabciajs
Zakorzenienie

Od czego sie zaczyna blw? Papki to marchewka, jablko, burak itd a blw? Tez dokladnie tak samo?
Stary 2016-11-09, 19:01   #664
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Ja w ogóle nie rozumiem szału na szczeniaczka uczniaczka, miałam to raz w rękach, ale nie urywa. Serio to taka fajna zabawka?

Nie mam pojęcia co kupić Marysi może właśnie jakieś książeczki...

Żabcia, ogólnie możesz dać marchewkę, brokuła, ziemniaka, ale z tego co ja wiem, po 6mż można już dawać prawie wszystko, nie ma jakichś dokładnych wytycznych

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-11-09 o 19:03
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 19:02   #665
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
A gdzie mozna ją kupić?
U nas w aptece, wpisz w internecie moze wyskoczy ci jakis sklep internetowy. Sroka pisala o tych kremach, moze na jej blogu pisze gdzie sa dostepne.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 19:26   #666
Iwonia27
Zakorzenienie

Boze co za typ.
Kąpiel. Chłodniejsza woda nie zrobila roznicy. Jogurt piszczy ja z nim płacze. Nie umiem mu pomoc. Wiem ze uspokoi sie dopiero przy cysiu a jeszcze trzeba osuszyc nakremowac i ubrac. Kazda pomoc sie liczy oby szybciej. Zwykle jedno konczy osuszac drugie juz kremuje podaje smoczula itp dzis przyniosl wode i sobie siedzial przed tv.
Pier...le nie wolam. Nie slyszy co sie dzieje. Dziecko sie dluzej meczy ale co tam wg niego przeciez sie nie odzywamy to i wspolpracowac nie bedziemy.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Przepraszam ze ja tylko o tym. Tyle innych tematow poruszacie. Serio nie mam glowy do niczego.
Jeszcze teraz mysle ciagle co z ta kapielą i siusiakiem. Czy juz z nim isc do lekarza. Ale jakiego?
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 19:31   #667
majlla
Raczkowanie

Przykre to co piszesz, że jest taki zawziety i to kosztem dziecka . Idź D dermatologa .
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 19:32   #668
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Iwonia, strasznie mi Was żal Jogurtaska, że tak cierpi i Ciebie, bo musisz sobie radzić sama...

idź do lekarza. Może najpierw pediatry i on Was pokieruje dalej? Nie mam pojęcia co to może być. Zmienialiście pieluszki ostatnio?
Możesz poszukać w necie jakiegoś dobrego lekarza, z pozytywnymi opiniami i wybrać się do niego? Bo ci lekarze u Ciebie to jacyś kiepscy się wydają

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-11-09 o 19:34
Stary 2016-11-09, 19:35   #669
martunia_199
Zakorzenienie

Tymek dostanie szczeniaczka uczniaczka od chrzestnego pod choinkę. Zobaczymy czy się spodoba czy nie.

Iwonia przykro mi że tak u Was się porobiło. A z Igorkiem chyba bym poszła do lekarza tylko no właśnie jakiego? U nas przy kąpieli nie ma płaczu. Za to jak mamy się ubierać na spacer to jest masakra. Drze się jakby go ze skóry obdzierali

Moj chlop też mnie irytuje... próbował uśpić Tymka ale się darł więc zawołał mnie bo ja jestem mamą!!! Masakra
Syf w chacie robi jak 100 dzieci i ma w tylku to że ja latam cały dzień i sprzątam. Więc mu powiedziałam że życzę mu takich pracowników którzy nie będą szanować Jego i pracy tak jak on nie szanuje mojej. Zamiast się położyć i odpocząć od 2 dzieci tyram żeby jakoś wszystko ogarnąć a pan syfi sorki ale ulalo mi się

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 19:36   #670
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Bo nie lubie lnu

Dzieki Dziewczyny za opinie. Ost gdzies widzialam plyn do hig intymnej malych dziewczynek

A tak wracajac do wczorajszej rozmowy o prezentach. Co dla naszych Maluszkow na Swieta?
Właśnie nie wiem, raczej jakiś drobiazg, może coś sama uszyję znowu. Wczoraj machnęłam dinozaura i powiem, że się podoba
Na fb założyłam taki post na linki do inspiracji świątecznych, także rzucajcie, co macie, może się zainspiruję. Wpadły mi w oko autka Oball, może to.

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Daggmara, jak ci idzie olejowanie?

Agassek, moja paskuda od 1.5h spi pod agregatem.

Macie mufki? Zmarzly mi dzis lapy na spacerze...
Słabiutko, jeśli chodzi o olejek herbaciany, ale dość pamiętam o regenrerum. Jak mi się skończy, to do tego chcę wlać jakiś olejek z kroplą herbacianego.
W ogóle od kiedy robię hybrydy skórki mam mocno przesuszone, nigdy takich nie miałam..

Cytat:
U nas tez bez szału bratanica go ma leży od roku, nie wzbudza zainteresowania. Iga tez go olewa duzo bardziel lubi Gasiennice z Fisher Price ( Hania ja uwielbiala) i Ksiazeczke Liczymy ze szczeniaczkiem tez Fisher.

A właśnie, coś nowego u małej Hani? Jakieś postępy?

Cytat:
Boze co za typ.
Kąpiel. Chłodniejsza woda nie zrobila roznicy. Jogurt piszczy ja z nim płacze. Nie umiem mu pomoc. Wiem ze uspokoi sie dopiero przy cysiu a jeszcze trzeba osuszyc nakremowac i ubrac. Kazda pomoc sie liczy oby szybciej. Zwykle jedno konczy osuszac drugie juz kremuje podaje smoczula itp dzis przyniosl wode i sobie siedzial przed tv.
Pier...le nie wolam. Nie slyszy co sie dzieje. Dziecko sie dluzej meczy ale co tam wg niego przeciez sie nie odzywamy to i wspolpracowac nie bedziemy.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Przepraszam ze ja tylko o tym. Tyle innych tematow poruszacie. Serio nie mam glowy do niczego.
Jeszcze teraz mysle ciagle co z ta kapielą i siusiakiem. Czy juz z nim isc do lekarza. Ale jakiego?
Ja w takich sytuacjach zachowuję się tak jak Ty. Ewentualnie tylko wydaję komendy, więc rozumiem.
Z siurkiem pewnie najpierw i tak do rodzinnego?

Limango - nie mam konta, chce założyć. Rozumiem, że jest darmowe?
Coś mi tu mignęło, że po zalogowaniu z czyjegoś polecenia ta osoba ma jakieś profity? Jeśli tak, to możecie mi podesłać linka od siebie, żeby skorzystać, jeśli to faktycznie tak działa.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 19:44   #671
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Iwonia, póki się Igoras nie wygoi to go kąp na sucho! Jak tak dalej pójdzie to dziecko zacznie płakać na sam widok wanienki, bo tylko z bólem będzie ją kojarzył! Poza tym w czym kąpiesz? Może to też go jakoś uczula albo zaognia? Lekarz powinien coś zaradzić, ale Ty przecież chodzisz po tych lekarzach a oni nic, nie mam nawet pomysłu do jakiego jeszcze można iść Zachowanie faceta już nie komentuję, bo sama bym już miała pozew rozwodowy w ręku...
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 19:46   #672
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Superpharm albo net.
Jeeeju Ona caly dzien steka. Eeeee, yyyy, mmmmm... leb mi peka
Nie martw się Kochana, u nas takiego stękania było kilka tygodni po ktorych uwierzyłam w skoki rozwojowe tak na serio bo dzisiaj moja Hubcia, mój ten najukochańszy Hubuś tfu Alunia uśmiechnięta jak słoneczko wykrzyczała:
mmmmmaaaaaammmmmaaaaaaaam aaaaaaaaammmmm
i tak przez pół godziny bez przerwy z wielkim bezzębnym uśmiechem a ja znowu ryczę ze wzruszenia. No i miałam nosa, że postawiła na rozwój intelektualny bo nadal na wstecznym biegu chodzi

Cytat:
No_doubt moja przy smiechu chrumka

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
o widzisz! przed mamammamamaaaaaaammmma też było u nas chrumkanie to kolejny level ja Ci mówię

Cytat:
Ktos ostatnio pytal o f&f, od dzís -20%

Ostatnio widzialam boskie ciuszki swiateczne.

Mam pytanie, dbacie jakos specjalnie o higiene intymna dziewczynek?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
byłam dzisiaj w tesco - fajne ciuszki są, ale 45 zł za bodziaka świątecznego z czapuszką to nadal troche drogo, a to już te -20%

Iwonia, eh przykre to wszystko co sie u Was dzieje
Stary 2016-11-09, 19:49   #673
Iwonia27
Zakorzenienie

Rodzinnej przy okazji szczepienia to zglaszalam to sie nie popisala bo mowila ze dzieci odkrywaja swoje cialo (takie małe? ) i sprawia im to przyjemnosc taa ogromną aż piszczy. Ewidentnie nue wiedziala co i jak.
Tak zmienilam na dady. Zielone pampki na noc daje bo dada rano jak pelna z moczu to zbiera tylko na dole jak w worku.
Myslicie ze to ta zmiana? Cholera nie pamietam czy sie zbieglo w czasie ale cos mi sie wydaje ze tarmoszenie bylo wczrsniej. No nic. Zostane tylko przy pamperach odstawie dade srade i zobacze.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Aaa i chyba sie ząbek przebija. Piszczal przy smarowaniu dziaselka i takie cos twardego ostrego czułam. Albo bredze.
Stary 2016-11-09, 19:52   #674
ola0605
Zadomowienie

Ja kupiłam szczeniaczka za cztery dyszki na OLX. Mi się podoba :P najwyżej ja się będę bawić
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 19:52   #675
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiem, raczej jakiś drobiazg, może coś sama uszyję znowu. Wczoraj machnęłam dinozaura i powiem, że się podoba
Na fb założyłam taki post na linki do inspiracji świątecznych, także rzucajcie, co macie, może się zainspiruję. Wpadły mi w oko autka Oball, może to.

Słabiutko, jeśli chodzi o olejek herbaciany, ale dość pamiętam o regenrerum. Jak mi się skończy, to do tego chcę wlać jakiś olejek z kroplą herbacianego.
W ogóle od kiedy robię hybrydy skórki mam mocno przesuszone, nigdy takich nie miałam..

Ja w takich sytuacjach zachowuję się tak jak Ty. Ewentualnie tylko wydaję komendy, więc rozumiem.

Coś mi tu mignęło, że po zalogowaniu z czyjegoś polecenia ta osoba ma jakieś profity? Jeśli tak, to możecie mi podesłać linka od siebie, żeby skorzystać, jeśli to faktycznie tak działa.
Powiem Ci ze lekarze chca troche na ślepo ja zdiagnozowac - teraz stwierdzili ugryzienia pluskwy. Bo oprocz guzow na nozkach pojawily sie takie czerwone rany (!) wyglada troche jak wrzody. Tylko ze pogorszylo sie to w szpitalu,aoni stwierdzili ze gryziona jest w domu. To powinno sie chyba w szpitalu poprawiac (?) stwierdzili tez ze mogly sie jakies choroby na siebie nalozyc. Dostala masc ze sterydami i podobno lekko bledna te zmiany. A ja mam wrazenie ze prawdziwa przyczyna wszystkiego zostanie nie odkryta.

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 19:53   #676
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Iwonia, póki się Igoras nie wygoi to go kąp na sucho! Jak tak dalej pójdzie to dziecko zacznie płakać na sam widok wanienki, bo tylko z bólem będzie ją kojarzył! Poza tym w czym kąpiesz? Może to też go jakoś uczula albo zaognia? Lekarz powinien coś zaradzić, ale Ty przecież chodzisz po tych lekarzach a oni nic, nie mam nawet pomysłu do jakiego jeszcze można iść Zachowanie faceta już nie komentuję, bo sama bym już miała pozew rozwodowy w ręku...

Tez sie boje ze maly bedzie zle reagowal na kapiel.
A z pozwem łatwiej piwiedziec niz zrobic... Ciagle nie moge uwierzyc co sie z nami dzieje... Strasznie sie boje tej rowni pochyłej... A nie wyglada to dobrze.
O slysze juz drugi raz na fajke wychodzi w ciagu godziny. A jeszcze przedwczoraj chwalil sie ze dwa tygodnie nie pali. Zacznie chyba tylko jak go cos wkurzy. Prosze jaki wkurzony.
Stary 2016-11-09, 19:54   #677
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzinnej przy okazji szczepienia to zglaszalam to sie nie popisala bo mowila ze dzieci odkrywaja swoje cialo (takie małe? ) i sprawia im to przyjemnosc taa ogromną aż piszczy. Ewidentnie nue wiedziala co i jak.
Tak zmienilam na dady. Zielone pampki na noc daje bo dada rano jak pelna z moczu to zbiera tylko na dole jak w worku.
Myslicie ze to ta zmiana? Cholera nie pamietam czy sie zbieglo w czasie ale cos mi sie wydaje ze tarmoszenie bylo wczrsniej. No nic. Zostane tylko przy pamperach odstawie dade srade i zobacze.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Aaa i chyba sie ząbek przebija. Piszczal przy smarowaniu dziaselka i takie cos twardego ostrego czułam. Albo bredze.
Oczywiście, że inne pieluchy mogły go podrażnić, już chyba Cię nawet kiedyś dziewczyny pytały, czy pieluch nie zmieniałaś? Wojtka uczuliły dady, uczuliły pampersy newborn, chusteczek też możemy tylko jednych używać, bo każde inne kończą się podrażnieniem.
Stary 2016-11-09, 19:59   #678
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam szczeniaczka za cztery dyszki na OLX. Mi się podobanajwyżej ja się będę bawić
A jak go odkazić? Wyprać się da?
Stary 2016-11-09, 20:08   #679
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
A z pozwem łatwiej piwiedziec niz zrobic... Ciagle nie moge uwierzyc co sie z nami dzieje... Strasznie sie boje tej rowni pochyłej... A nie wyglada to dobrze.
O slysze juz drugi raz na fajke wychodzi w ciagu godziny. A jeszcze przedwczoraj chwalil sie ze dwa tygodnie nie pali. Zacznie chyba tylko jak go cos wkurzy. Prosze jaki wkurzony.
Kochana, przecież mówię, że z tym pozwem to ja taka Generalnie my oboje mamy takie podejście, że o związek się walczy do upadłego, ale jeśli jedna strona ewidentnie nie chce albo nijak się już nie da tego poskładać to nie ma sensu zostawać razem, a opcja "bo dzieci" nas nie przekonuje. Mąż miał coś takiego w domu i uważa, że lepiej mieć rodziców osobno ale zadowolonych z życia i spokojnych niż w jednym domu, ale żyjących całkiem obok siebie, wiecznie warczących jedno na drugie i robiących sobie na złość.

A z tą kąpielą serio na razie rób na sucho, przynajmniej tam gdzie boli migusiem przemyjesz nawet pisnąć nie zdąży. W ten sposób naprawdę da się zachować higienę, my tak kąpaliśmy Wojtka jak przez chyba 3 miesiące miał na nodze gipsy i tradycyjna kąpiel była niemożliwa. Aż sobie wtedy tutoriala znalazłam, bo najpierw nie wiedziałam jak się za temat brać

aaaa zapomniałam! martunia, na razie po ibuprofenie jest lepiej, myślę czy jutro uderzać do siebie do nowej przychodni, ale tam jeszcze nie byłam i nie wiem, czy trafię na sensownego lekarza, a później zostanie mi tylko dyżur a tam obawiam się konowałów, którzy mi powiedzą, że przy kp to nic mi nie wolno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 20:13   #680
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, przecież mówię, że z tym pozwem to ja taka Generalnie my oboje mamy takie podejście, że o związek się walczy do upadłego, ale jeśli jedna strona ewidentnie nie chce albo nijak się już nie da tego poskładać to nie ma sensu zostawać razem, a opcja "bo dzieci" nas nie przekonuje. Mąż miał coś takiego w domu i uważa, że lepiej mieć rodziców osobno ale zadowolonych z życia i spokojnych niż w jednym domu, ale żyjących całkiem obok siebie, wiecznie warczących jedno na drugie i robiących sobie na złość.

A z tą kąpielą serio na razie rób na sucho, przynajmniej tam gdzie boli migusiem przemyjesz nawet pisnąć nie zdąży. W ten sposób naprawdę da się zachować higienę, my tak kąpaliśmy Wojtka jak przez chyba 3 miesiące miał na nodze gipsy i tradycyjna kąpiel była niemożliwa. Aż sobie wtedy tutoriala znalazłam, bo najpierw nie wiedziałam jak się za temat brać

aaaa zapomniałam! martunia, na razie po ibuprofenie jest lepiej, myślę czy jutro uderzać do siebie do nowej przychodni, ale tam jeszcze nie byłam i nie wiem, czy trafię na sensownego lekarza, a później zostanie mi tylko dyżur a tam obawiam się konowałów, którzy mi powiedzą, że przy kp to nic mi nie wolno
U mnie w aptece tak zawsze mówią że nic nie wolno przy kp

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 20:18   #681
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Powiem Ci ze lekarze chca troche na ślepo ja zdiagnozowac - teraz stwierdzili ugryzienia pluskwy. Bo oprocz guzow na nozkach pojawily sie takie czerwone rany (!) wyglada troche jak wrzody. Tylko ze pogorszylo sie to w szpitalu,aoni stwierdzili ze gryziona jest w domu. To powinno sie chyba w szpitalu poprawiac (?) stwierdzili tez ze mogly sie jakies choroby na siebie nalozyc. Dostala masc ze sterydami i podobno lekko bledna te zmiany. A ja mam wrazenie ze prawdziwa przyczyna wszystkiego zostanie nie odkryta.

Sterydy zadziałają pewnie tylko doraźnie? Nie jestem lekarzem, na mój babski rozum to coś autoimmunologicznego, albo jakiś wirus... najgorzej, gdy lekarz tak idzie w zaparte...
Nie pisałam Wam tego, ale u mojej Hani, kiedy? miesiąc temu chyba? wystąpiła straszna pokrzywka na nogach. Najpierw miała niby trzydniówkę, którą ja pomyliłam z różyczką (choć miała już raz jako niemowlę i myślałam, że jest odporna na wirusa), potem podczas snu na nogach wyskakiwały jej bąble jak po ukąszeniu, które rozlewały się na wielkie czerwone plamy, potem to bladło od środka i po kilku godzinach nie było nawet śladu. Taki stan utrzymywał się kilka dni. Najgorszej nocy miała plamy wielkości dłoni dorosłej osoby.
Nasza pediatra jest do niczego niestety, a że z młodym mieliśmy wtedy i tak jakąś wizytę u lekarza w mieście, umówiliśmy się prywatnie do pediatry, z polecenia, podobno dobrej. Babka nic nie chciała słuchać, co ja jej tłumaczę, a z tego, co mówiła podczas wizyty wynikały sprzeczne rzeczy, ech... z jednej strony, że to pokrzywka po wirusie (to by może miało sens), ale potem, że to alergia, że to z przegrzania (choć tołkowałam, że niemożliwe, skoro dziecko spało w samym pokoszulku i miało chłodną skórę). Tamtego dnia akurat pokrzywka przestała się pojawiać, ale lipa, że lekarz zamiast się przyznać, że nie wie i trzeba by z kim innym skonsultować, idzie w zaparte i sam sobie przeczy.
Inna sytuacja z naszą endo, raz doniosłam jej wyniki, a ona mnie przeprosiła i powiedziała, że chciałaby to jeszcze skonsultować ze swoimi kolegami z gabinetu. I w sumie dobrze, co dwie głowy to nie jedna.
O matulu, ale się rozpisałam...

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 20:19   #682
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
A jak go odkazić? Wyprać się da?

Kurczę nie zastanawiałam się jeszcze :P chyba kupię ten spray co z nim Mona po domu ostatnio biegała

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

A wyprać raczej nie No bo on ma te różne przyciski w łapkach
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 20:21   #683
asiaczek
Zakorzenienie

Iwonia a jak go wycierasz przy zmianie pieluszki to nie płacze? Może go konkretnie siusiak szczypie, może to jakieś zapalenie pęcherza? Zmieniasz mu w nocy pieluchę?

My mamy samochodzik oball. Wzbudza spore zainteresowanie. Chociaż najlepsze są łyżki-miarki z Ikei
Mamy też tego szczeniaczka. Jest nieatrakcyjny, bo nie daję go zjeść. Nie wiem jak go wyprać a nie upranego nie dam.

Stary 2016-11-09, 20:22   #684
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość

Z checia podesle Ci link co kupujesz?

Widzialam tutka na dinozaura, mnie kusi jeszcze wieloryb.

A co myslisz np o sorterach? Chce zrobic liste dla rodziny zeby nie dostac shitu...

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
Nie martw się Kochana, u nas takiego stękania było kilka tygodni po ktorych uwierzyłam w skoki rozwojowe tak na serio bo dzisiaj moja Hubcia, mój ten najukochańszy Hubuś tfu Alunia uśmiechnięta jak słoneczko wykrzyczała:
mmmmmaaaaaammmmmaaaaaaaam aaaaaaaaammmmm
i tak przez pół godziny bez przerwy z wielkim bezzębnym uśmiechem a ja znowu ryczę ze wzruszenia. No i miałam nosa, że postawiła na rozwój intelektualny bo nadal na wstecznym biegu chodzi

o widzisz! przed mamammamamaaaaaaammmma też było u nas chrumkanie to kolejny level ja Ci mówię

byłam dzisiaj w tesco - fajne ciuszki są, ale 45 zł za bodziaka świątecznego z czapuszką to nadal troche drogo, a to już te -20%

Iwonia, eh przykre to wszystko co sie u Was dzieje
Brawo Alunia

Moja corcia narazie bambambam krzyczy

Zo teź steka juz dlugo, ale caly dzien to dawno nie byl grany.

Ja cos swiatecznego na all kupie bo to tylko na sesje i pozniej na chwile

Cytat:

Biedna Malutka a rota juz odpuscil?

Cytat:
Kochana a moze do rodzicow na troche wroc? Napewno nerwy Jogurtasowi tez nie sluza

Tule mocno
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 20:23   #685
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że inne pieluchy mogły go podrażnić, już chyba Cię nawet kiedyś dziewczyny pytały, czy pieluch nie zmieniałaś? Wojtka uczuliły dady, uczuliły pampersy newborn, chusteczek też możemy tylko jednych używać, bo każde inne kończą się podrażnieniem.

No tak tak pamietam ale on tam juz nic nie ma. Ani zaczerwienienia ani krostek. Jasna gladka skora a tarmosi. Ale pewnie racja wracam do pampersow.
Stary 2016-11-09, 20:28   #686
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
No tak tak pamietam ale on tam juz nic nie ma. Ani zaczerwienienia ani krostek. Jasna gladka skora a tarmosi. Ale pewnie racja wracam do pampersow.
Skoro nic tam nie widać to pewnie nie uczulenie... może faktycznie zapalenie pęcherza?! Może jakieś badania krwi zróbcie. Idź do lekarza, może jakiś spoko pediatra prywatnie przyjmuje?

Stary 2016-11-09, 20:35   #687
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Iwonia a jak go wycierasz przy zmianie pieluszki to nie płacze? Może go konkretnie siusiak szczypie, może to jakieś zapalenie pęcherza? Zmieniasz mu w nocy pieluchę?

My mamy samochodzik oball. Wzbudza spore zainteresowanie. Chociaż najlepsze są łyżki-miarki z Ikei
Mamy też tego szczeniaczka. Jest nieatrakcyjny, bo nie daję go zjeść. Nie wiem jak go wyprać a nie upranego nie dam.

Przy znianie pieluszki tylko slyszy odpinanie rzepow i od razu rece do siusiaka. Krzywi sie przy tym. Robi taka mine no nieprzyjemną skrzywioną. Placze gdy mu rączki zabieram od siusiaka bo nie moze drapac.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

W nocy zmieniam po kupie ile razy by nie bylo.
A zapalenie pecherza tez by tak sie objawialo???

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Manu. Nie chce sie wynosic. Ooo na pewno nie. Bede mu tu "uprzyjemniac" codziennosc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 20:36   #688
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Przy znianie pieluszki tylko slyszy odpinanie rzepow i od razu rece do siusiaka. Krzywi sie przy tym. Robi taka mine no nieprzyjemną skrzywioną. Placze gdy mu rączki zabieram od siusiaka bo nie moze drapac.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

W nocy zmieniam po kupie ile razy by nie bylo.
A zapalenie pecherza tez by tak sie objawialo???
Tak na szybko co zerknęłam w internecie to niektóre mamy radzą zrobić badanie moczu. I wyskakują hasła typu zapalenie napletka. Więc może być coś na rzeczy. Idźcie do lekarza i może zrób ten mocz.

Stary 2016-11-09, 20:39   #689
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:

Bez zartow. Tu by sie jakis dr House przydal... biedna Hania.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 20:41   #690
Iwonia27
Zakorzenienie

Wlasnie czytam o zapaleniu pecherza. Sa inne objawy np goraczka jako glowny ale o takim drapaniu nie ma wzmianki.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Tak na szybko co zerknęłam w internecie to niektóre mamy radzą zrobić badanie moczu. I wyskakują hasła typu zapalenie napletka. Więc może być coś na rzeczy. Idźcie do lekarza i może zrób ten mocz.

Nom. Mysle ze to nie zaszkodzi.
A orientuje sie ktos czy musi byc poranny czy obojetnie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości