Majówki 2016 - część trzecia - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-09, 14:37   #601
_itakinie_
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Podajecie surowe owoce dzieciom ? Czytam w necie ze banany można po pierwszym roku życia ?? Chodzi o surowe .
Jabłko surowe podawałam.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Na co idziecie? Ja dzís bylam na silce ale to nie moj klimat

Idziemy na Rybki, ryby, wieloryby - niby ogólnorozwojowe w grupie. Zbyt wielkiego wyboru nie mamy, na całe miasto znalazłam tylko te zajęcia. 100zł za cztery 30min spotkania, później jeszcze można się niby pobawić w sali zabaw. Zobaczę jak to będzie wyglądać.

No i tak sobie myślę, że to są bardziej zajęcia dla mnie niż dla Woj. Bo ja już do łepa dostaję.

Tu masz linkę, jakbys chciała zerknąć. http://stacjadobregoczasu.pl/program...yby-wieloryby/
Stary 2016-11-09, 14:43   #602
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dziewczyny krem ochronny do buźki? Nie nawilzajacy tylko ochronny. Pewnie nie moze miec w skaldzie wody. Ktoś coś?
(Oczywiscie jestem za jak najlepszym skladem).
Mamy babydream
Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Czesc pospalismy znow do 10. Cudowne dziecko. Noc tez fajna wiec odespalam wczorajszą.
Fab napisalas to co ja tez czuje. Bron Boze nie mam Ci za zle tego posta hehe nie chcialam juz wczoraj tyle smecic ale piszecia sama prawde. I uwierzcie ja wcale niczym nie tlumacze tego co wczoraj zrobil. Niczym. Kazda jesna osobe bym skreslila gdyby zajmujac sie moim dzieckiem tak sie zachowala. Tesciowa juz by kwiatki gryzla hahaha. Jemu wczoraj do konca dnia nie dalam malego. Sama sie z nim bawilam potem go na zeby strasznie bolalo i to tez sama ogarnelam
Tez sie zastanawiam co bedzie jak maly z premedytacja bedzie cos robic denerwujacego. Juz wiem ze etap celowego zrzucania zabawek i podaj mi bedzie ciezki. On nie trybi ze to kolejny etap rozwoju. Juz teraz niechcacy malutki gdy sobie przeklada z lapki do lapki i mu wypadnie pare razy to ten mowi koniec nie ma zabawki lece wtedy np z kuchni i mu mowie co i jak ale caly czas mowi z ironia ze ja to najmadrzejsza ze wszystkie rozumy pozjadalam albo ze chociaz mama madra i tak robi po swojemu. Szkoda ze nie docenia ze ja zglebiam to czy tamto dla naszego dobra zeby zrozumiec to malenstwo. Serio nie mam ochoty z nim rozmawiac tlumaczyc. I tak ma to gdzies. Ile on ma lat?
Powiem Ci tak: czy niemowlę może w ogóle zdenerwować? Wyrzucanie zabawek, brudzenie przy jedzeniu, rozwalanie zabawek po całym domu, co tam jeszcze taki maluch potrafi to nic w porównaniu z zachowaniem dziecka 2+. Wiec już teraz trzeba ćwiczyć cierpliwość.
Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tylko ja od maja nie umyłam okien i nie wyprałam firan ?
Nie tylko
Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Nie tylko, jak mąż umył przed naszym powrotem ze szpitala tak stoją A teraz się już nie opłaca, bo zima

Nie podoba mi się wygrana Trumpa, na świecie narastają dziwne tendencje do głosowania na oszołomów, ludzie chcą "zmian", zaczynam się bać, że to zmierza do 3 wojny światowej... Chyba zawczasu zacznę Wojtula uczyć hiszpańskiego i niech go siostra w razie czego przechowa u teściów w Ekwadorze, na wsi w górach powinno być spokojnie
A jak byś go przetransportowala na drugi koniec świata podczas wojny?
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja mylam jakoś chyba we wrześniu. Następne mycie i pranie przed świętami.

Wyjdę na matkę wariatke. Zrobiłam to! Z duszą na ramieniu poszłam go zważyć. Spal więc w całym majdanie. Ale wyszło 8165 g!!!! Wiec przybrał w końcu!!!! Dziękuję Ci Boże będę spać przez najbliższy czas spokojnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Brawa!!

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 14:45   #603
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Eee, tutaj tez ludzie kombinuja. Mi byloby wstyd.
Pewnie wszystkie ogarniacie, ze jak sa jakies fajne rzeczy w promocji, wlasnie w lidlu czy cos to ludzie ustawiaja sie w kolejkach od rana i rzucaja sie po to. Przezylam szok z dwa tygodnie temu, gdy w pracy dziewczyny mi powiedzialy ze tutaj tez tak robia ;p bo akurat mieli drewniane zabawki, domki/kolejki etc w aldim za bezcen i ludzie sie rzucali na to
Może to akurat emigranci z Polski?

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Wiem, że temat już był, Marysi zrobiły się takie jakby liszaje (chyba od śliny na zimnie), czym to mogę teraz posmarować?
Smarowałam latopiciem, bo akurat takie próbki w domu miałam.

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Podajecie surowe owoce dzieciom ? Czytam w necie ze banany można po pierwszym roku życia ?? Chodzi o surowe .
Podawałam surowe: jabłko, śliwkę i teraz drugi dzień banana. W sumie gruszkę z owoców tylko piekłam, ale następnym razem nie będę.
W surowych jest więcej witamin.
Z tego co czytałam, to po roku dziecko w zasadzie powinno już jeść normalne potrawy tak jak dorosły. Oczywiście z pewnymi ograniczeniami typu grzyby, czy potrawy wysoko przetworzone. Tak czy inaczej surowych owoców raczej bym się nie bała.

Edytowane przez Anika1986
Czas edycji: 2016-11-09 o 14:46
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 14:46   #604
no_doubt
Wtajemniczenie

Co do surowych owoców to podałam trochę banana Misi i jablko też surowe mam zamiar podać.

Gdzie kupujecie świąteczne ubranka dla dzieciaczków?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 14:49   #605
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Dzięki,że pytasz. Szału ni ma. Pogodziłam się ze stanem zastanym. Z mężem jakby lepiej.

Ale dziś pogoda mnie dobiła, liczyłam, że ruszę się z domu - a tu śnieg. Kółka w aucie niezimowe, mąż by mnie zabił jakbym pojechała gdziekolwiek z Wojtkiem. Muszę iść do warsztatu zapytać kiedy mogę podstawić wóz, żeby mi te kółka przerzucili. Durna jestem, że nie zrobilłam tego wcześniej.

Znowu miałam wizażowy sen... Śniło mi się, że urodziłam maleńką córeczkę. Jakoś niespodziewanie, akurat jak martunia odwiedzałam Was. . I dałaś mi takie malutkie ubrania po Tymku. Coś jak strój Mikołaja, tylko błękitne. No boskie to było. Albo muszę iść się leczyć, albo odwyk od wizażu. A Twój dom wyglądał jak dom mojej sąsiadki
O ho ho powiedz ze ta sąsiadka mieszka w wypasionym domu to może i ja kiedyś w takim zamieszkam

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 15:02   #606
pluszowy_kot
Zakorzenienie

dagg, podczas drugiej wojny światowej jakoś ludzie uciekali za ocean, więc teraz tym bardziej się uda a tak serio - mąż jest cywilnym pracownikiem wojska, więc czasem to i owo słyszy wcześniej, jeśli pojawi się realne zagrożenie to będziemy reagować.

A mi coś gorzej - dźga mnie w skroni, łzawi mi lewe oko, przełykanie czuję w lewym uchu...Ech, iść do lekarza czy leczyć się na razie na własną rękę - dylemat...Do tego Wojtul chciałby się nosić i przytulać a ja się boję go zarazić, więc staram się go zabawiać na łóżku czy na macie, na odległość...
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 15:04   #607
Iwonia27
Zakorzenienie

Dagga ja nigdy za dziecmi nie przepadalam. Nigdy. Teraz mam anielska cuerpliwosc ale tylko do mojego Igoraska. Znajomi byli ze swoim roczniakiem to nawet srednio go zaczepialam. Ot bo wypadalo. Draznilo mnie ze nam palcowal tv ze jruszyl paluszki a jego tato no co niech lobuzuje oni (my) tez maja dziecko. Takze mnie tam draznia inne dzieci. Moj nie. Pewnie Igor moglby palcowac ten tv i kruszyc paluszki. Tylko ze moj maz do innych dzieci ma cierpliwosc a do swojego nie bardzo.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 15:06   #608
fablous
Zakorzenienie

A tego banana dawałyście takiego normalnego ze sklepu?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 15:07   #609
Iwonia27
Zakorzenienie

Leze i bawie ze na lozku i chyba zalapal przewrot z plecow na brzuch.
No prawie bo nie potrafi nic zrobic z ta reka co mu pod brzuchem zostaje. Ale cwiczy.
Hmm niedlugo tatus wraca z pracy...

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

Taki mam plan. A jaki inny?
Stary 2016-11-09, 15:09   #610
201701091517
Konto usunięte

Ja o Trumpie czytalam akurat jak mlody nie chcial spac. Wtedy brakowalo mu 2 stanow, ale mial juz spora przewage. I pomyslec ze nikt sobie nie bral go na powaznie..

Cytat:
Nie tylko, jak mąż umył przed naszym powrotem ze szpitala tak stoją A teraz się już nie opłaca, bo zima

Nie podoba mi się wygrana Trumpa, na świecie narastają dziwne tendencje do głosowania na oszołomów, ludzie chcą "zmian", zaczynam się bać, że to zmierza do 3 wojny światowej... Chyba zawczasu zacznę Wojtula uczyć hiszpańskiego i niech go siostra w razie czego przechowa u teściów w Ekwadorze, na wsi w górach powinno być spokojnie
Heh.. a za rok wybory w Niemczech. Jak Afd trafi do Bundestagu to dopiero mozna sie pakowac i wyruszac za ocean
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 15:23   #611
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
dagg, podczas drugiej wojny światowej jakoś ludzie uciekali za ocean, więc teraz tym bardziej się uda a tak serio - mąż jest cywilnym pracownikiem wojska, więc czasem to i owo słyszy wcześniej, jeśli pojawi się realne zagrożenie to będziemy reagować.

A mi coś gorzej - dźga mnie w skroni, łzawi mi lewe oko, przełykanie czuję w lewym uchu...Ech, iść do lekarza czy leczyć się na razie na własną rękę - dylemat...Do tego Wojtul chciałby się nosić i przytulać a ja się boję go zarazić, więc staram się go zabawiać na łóżku czy na macie, na odległość...
To daj nam znac. Nie wiem, jak to kiedys wygladalo. Mysle, ze teraz cywilny ruch lotniczy bylby wstrzymany, a nie wiem, czy kursują jeszcze jakies transatlantyki? Mysle, ze teraz byloby trudniej, ale nawet w Europie mozna znaleźć takie spokojniejsze miejsca jak Norwegia czy Islandia.
W razie czego my tu przy ścianie wschodniej mielibyśmy pewnie niewesoło, ratuje nas tylko to, że to wiocha na końcu świata.
Cytat:
Dagga ja nigdy za dziecmi nie przepadalam. Nigdy. Teraz mam anielska cuerpliwosc ale tylko do mojego Igoraska. Znajomi byli ze swoim roczniakiem to nawet srednio go zaczepialam. Ot bo wypadalo. Draznilo mnie ze nam palcowal tv ze jruszyl paluszki a jego tato no co niech lobuzuje oni (my) tez maja dziecko. Takze mnie tam draznia inne dzieci. Moj nie. Pewnie Igor moglby palcowac ten tv i kruszyc paluszki. Tylko ze moj maz do innych dzieci ma cierpliwosc a do swojego nie bardzo.
Ja też nie. Także piona 😉 i dalej nie kocham wszystkich dzieci świata, jak to czasem niektórzy mają. Poza tym ciągle czekam aż mi młode urośnie i nabierze rozumku 😉 co prawda już jest całkiem fajnie ale z każdym miesiącem wiem, że będzie coraz fajniejszy

Stary 2016-11-09, 15:40   #612
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Ita, zajecia wygladaja fajnie bede kolo siebie jeszcze czegos szukac.

Kto mi podmienil dzidziusia? Gdzie moja pogodynka?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 16:13   #613
zabciajs
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedzi. Kupie babydream w takim razie
Stary 2016-11-09, 16:27   #614
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Ha ha małżonek przyszedl z pracy cos tam powiedzial czesc do niuniutka jak akurat walczylismy z brokułem (totalnie nie podszedl ten przysmak). Poszedl do wc przesiedzial tam 20min z telefonem i gdzies pojechal bez slowa.
To mnie utwierdzilo w przekonaniu ze nie zamierzam ZNOWU sama zaczynac temat. Widze ze to on na mnie strasznie obrazony ze mu cos zarzucam. Żenada.
Aaaahaaa i wrocil sie juz w butach wyperfumowac sie

Edytowane przez Iwonia27
Czas edycji: 2016-11-09 o 16:34
Stary 2016-11-09, 16:29   #615
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Jak to w koncu z tymi kremami do buzki? Nivea ma wysoko w skladzie parafine wiec szybko go odlozylam na polke. Babydream ma wode pierwsza w skladzie. Hippa na niepogode ni ma w rossie. Wzielam ten babydream ale nie wiem czy to dobry wybor...

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Ktos ostatnio pytal o f&f, od dzís -20%

Ostatnio widzialam boskie ciuszki swiateczne.

Mam pytanie, dbacie jakos specjalnie o higiene intymna dziewczynek?

Przy kapieli staram sie tam przemywac. Ostatnio pediatra mowila zeby nie zostawiac tam zadnego serka. A tej pani akurat ufam bo madrze gada na wiele tematow.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 16:30   #616
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Ita, zajecia wygladaja fajnie bede kolo siebie jeszcze czegos szukac.

Kto mi podmienil dzidziusia? Gdzie moja pogodynka?

Pogodynka wraz z pogoda uciekla chyba?

Synowo wracaj! 😉

Stary 2016-11-09, 16:32   #617
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Rose jak serduszka sie nosza? Dzís maja piekne czarno szare wyjsc, chyba ten sam blend
Sa swietne. Bardzo nosne. Kieszonka sama sie wiaze i ani drgnie. Aktualnie splecione w warkocz i sie lamia. Za tydzien jada do skrocenia. Bedzie nerka i brelok
Stary 2016-11-09, 16:34   #618
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
W lidlu są banany bio

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
To daj nam znac. Nie wiem, jak to kiedys wygladalo. Mysle, ze teraz cywilny ruch lotniczy bylby wstrzymany, a nie wiem, czy kursują jeszcze jakies transatlantyki? Mysle, ze teraz byloby trudniej, ale nawet w Europie mozna znaleźć takie spokojniejsze miejsca jak Norwegia czy Islandia.
W razie czego my tu przy ścianie wschodniej mielibyśmy pewnie niewesoło, ratuje nas tylko to, że to wiocha na końcu świata.
O to to! W razie czego może jakieś hasło ustalmy?!

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi a propos smarowania zapiszę wszystko sobie

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-11-09 o 16:37
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 16:34   #619
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Dzięki,że pytasz. Szału ni ma. Pogodziłam się ze stanem zastanym. Z mężem jakby lepiej.

Ale dziś pogoda mnie dobiła, liczyłam, że ruszę się z domu - a tu śnieg. Kółka w aucie niezimowe, mąż by mnie zabił jakbym pojechała gdziekolwiek z Wojtkiem. Muszę iść do warsztatu zapytać kiedy mogę podstawić wóz, żeby mi te kółka przerzucili. Durna jestem, że nie zrobilłam tego wcześniej.

Znowu miałam wizażowy sen... Śniło mi się, że urodziłam maleńką córeczkę. Jakoś niespodziewanie, akurat jak martunia odwiedzałam Was. . I dałaś mi takie malutkie ubrania po Tymku. Coś jak strój Mikołaja, tylko błękitne. No boskie to było. Albo muszę iść się leczyć, albo odwyk od wizażu. A Twój dom wyglądał jak dom mojej sąsiadki
Mojemu mezowi dzis sie snilo ze urodzilam synka, porod byl piekny i ofc naturalny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 16:36   #620
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Ze wszystkich zabawek najlepsza jest celuloza
20161109_163521.jpg
Stary 2016-11-09, 16:37   #621
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Wiem, że temat już był, Marysi zrobiły się takie jakby liszaje (chyba od śliny na zimnie), czym to mogę teraz posmarować?
Tlusty krem. Tez to u nas bylo grane. Ja akurat smarowalam kremem specjalnym z emolium
Stary 2016-11-09, 16:43   #622
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Tlusty krem. Tez to u nas bylo grane. Ja akurat smarowalam kremem specjalnym z emolium
Zobaczę co tam mam w domu jakieś próbki pewnie pokitrane są, coś się nada

W ogóle ostatnio pochwaliłam, że u nas taka ładna pupa, a dzisiaj koszmar, cała czerwona

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-11-09 o 16:45
agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 16:44   #623
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

Tez mam ten specjalny. Po jakim czasie zeszlo?
Chyba musze konsekwentnie czepic sie jakiegos jednego. Bo smaruje kilka dni np tym tez widze nie schodzi i zaczynam czyms innym nie schodzi po kilku dniach dawaj znowu cos innego. Dzis np ze slodkich migdalow sie czepilam i go maziam.
Stary 2016-11-09, 17:04   #624
ola0605
Zadomowienie

Oglądałam na srokao opinie o kremach i ten babydream wypada dobrze. Sopelek jest mniej polecany a najlepszy to chyba weleda którego Ann używa

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Hipp na niepogodę też jest Ok
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 17:16   #625
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam Ci już wcześniej odp ale zapomniałam. Idź do lekarza. Mam koleżankę która brała jakiś steryd na zatoki przy kp. Także szkoda się męczyć. Ja w czapce już od października chodzę. Niestety zgubiłam jedna jak wracaliśmy od mamy i musieliśmy się zatrzymac bo Zuzia wymiotowala. Wybieglam z auta z czapka i ja wiatr skitral w pole

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 17:17   #626
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Pogodynka wraz z pogoda uciekla chyba?

Synowo wracaj! 😉
chyba na silce sie zgubila
Cytat:
Sa swietne. Bardzo nosne. Kieszonka sama sie wiaze i ani drgnie. Aktualnie splecione w warkocz i sie lamia. Za tydzien jada do skrocenia. Bedzie nerka i brelok
Tego lnu sie boje, przemysle sprawe chociaz nie powinnam brac zakupow pod uwage
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-09, 17:19   #627
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Tez mam ten specjalny. Po jakim czasie zeszlo?
Chyba musze konsekwentnie czepic sie jakiegos jednego. Bo smaruje kilka dni np tym tez widze nie schodzi i zaczynam czyms innym nie schodzi po kilku dniach dawaj znowu cos innego. Dzis np ze slodkich migdalow sie czepilam i go maziam.
Te ostre zaczerwienienia to juz po kilku dniach ale krostki byly dluzej. Smarowalam chyba z miesiac dzien w dzien a teraz tylko szyjke od czasu do czasu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-09, 17:20   #628
ola0605
Zadomowienie

Ja tez przy kąpieli staram się ten serek zmyć
Stary 2016-11-09, 17:21   #629
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
chyba na silce sie zgubila

Tego lnu sie boje, przemysle sprawe chociaz nie powinnam brac zakupow pod uwage
Czemu? Nie slyszalam zlej opinii o tym blendzie
Stary 2016-11-09, 17:23   #630
ola0605
Zadomowienie

Ja tez przy kąpieli też staram się ten serek zmyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości