Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 07:03   #721
karmeelek
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II

A więc czas zacząć III turę ONZ - waga: 76,1 kg czyli w ciągu 3 dni oszukańczych doszło 0,5 kg ale czemu się dziwić: pizza, spaghetti, kartacze, ciastka z bitą śmietana oraz moje ukochane kruche krówki
I tak nie jest źle: po dwóch turach z tygodniową przerwą między nimi spadło łącznie 5,5 kg
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 18:26   #722
wikk27
Raczkowanie

Witam

Jutro mój ostatni dzień na Turbo i powiem wam szczerze ze efektów nie widac nie chodzi o wage tylko ogolnie o wyglad.. od piątku chyba biorę sie za ONZ i wtedy zobaczymy czy coś sie polepszy....
wikk27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 20:00   #723
Xfionka
Raczkowanie

GG do Xfionka Wyślij wiadomość przez MSN do Xfionka Send a message via Skype™ to Xfionka

karmeelek
gratulacje! ja się ważę jutro rano, dziś ostatni dzień onz

W ogóle to dziewczyny dostałam dziś wycisk na wf w szkole, po raz pierwszy cokolwiek na tej lekcji robiliśmy ;D Nauczyciel puścił na duużym ekranie płytę z ćwiczeniami całego ciała typu aerobik, do bardzo fajnej muzyki. Ja rozpoznałam tam dużo tanecznych ruchów, np. podstawa salsy, samby i chachy, super zabawa ;P no i byłam jedyna, która wytrzymała tempo, jestem z siebie dumna !

wikk27
wiesz, przy 2-3kg to zazwyczaj dużej różnicy nie widać, nie ma co się oszukiwać, a zazwyczaj tyle przy turze spada.

Plan działania: ONZ
w trakcie !

70-69-68-67-66,5-66-65-64-63-62-61-60 59-58-57-56-55

172 cm

waga nie działa
Xfionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 20:55   #724
idgi
Raczkowanie

u mnie dziś ostatni dzień onz, jutro dam znać ile mi zeszło dzisiaj zjadłam sobie: jajko z surówką, surówkę, pieczarki duszone, banan (wiem wiem nie powinno się ale był mały i nie mogłam mu się oprzeć). jutro od razu zaczynam kolejną turę (z małym odstępstwem na obiad bo przychodzą do mnie jutro koleżanki na okienko a znalazłam wydaje mi się fajny przepis i chciałam go wypróbować, będą moimi króliczkami doświadczalnymi ale żeby nie było to też spróbuję). chciałam się w miarę wyrobić z dietą chociaż do 7 dnia przed wyjazdem do domu bo w domu to już mi nie pozwolą jeść tak jak ja chcę
idgi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 21:26   #725
Xfionka
Raczkowanie

GG do Xfionka Wyślij wiadomość przez MSN do Xfionka Send a message via Skype™ to Xfionka

No jutro nasza chwila prawdy
Ja za to robię sobię 2 dni przerwy na musli i ciasteczka owsiane ;D mówię do taty 'kup mi płatki owsiane', to przyniósł 1,5 kg więc muszę coś z tym zrobić

w trakcie !

172 cm

waga nie działa
Stary 2010-03-23, 21:29   #726
idgi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Xfionka Pokaż wiadomość
No jutro nasza chwila prawdy
Ja za to robię sobię 2 dni przerwy na musli i ciasteczka owsiane ;D mówię do taty 'kup mi płatki owsiane', to przyniósł 1,5 kg więc muszę coś z tym zrobić
Stary 2010-03-23, 21:48   #727
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xfionka Pokaż wiadomość
kasienka
gratuluje silnej woli! mi tez by sie przydala

btw. ja jeszcze jem chrupkie pieczywo jak innego lepszego nei mam
-hehe to przesylam Ci troche mojej DHL-em
-ja jesli jem chlebek- to zytni
Cytat:
Napisane przez Carmelle Pokaż wiadomość
Generalnie dziś dobrze, świetnie się czuję, w dodatku byłam u fryzjera co zawsze mnie pozytywnie nastawia - różne maseczki na włosy i rozmowa z moją ukochana panią fryzjerką Niestety tak sobie głupio rozplanowałam posiłki, że 2 ostatnie miałam z grupy 3 (warzywa) i mój żołądek kategorycznie zawołał "jeść!" -i zjadłam nadprogramowy jogurt.

Pocieszam się tym, że dziś sporo spacerowałam a jutro rano biegam
no i tak trzymac
zazdroszcze wysiłku fizycznego- ja jestem paskudnym leniem
poza 40 minutowym spacerem dziennie- droga na kurs i z powrotem to za wiele sie nie ruszam
Cytat:
Napisane przez idgi Pokaż wiadomość
ehhh jaki mam dziś kiepski dzień
rano zjadłam jajecznicę, później na uczelni jakoś tak wyszło, że wszamałam bułkę z sałatą, ogórkiem i szynką i do tego pączka w domku surówkę
Kasieńka podziel się dobrym humorkiem
hahahahhahaha no to zaszalalas!
posyłam humorek i Tobie
mnie tez jest ciezko, nie powiem ze nie!!!
ale nakreca mnie mysl, ze bede sie w koncu dobrze czula w swoim ciele- a strasznie mi tego brakuje i ciesze sie ogromnie, ze w koncu sie za siebie wzielam
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
A więc czas zacząć III turę ONZ - waga: 76,1 kg czyli w ciągu 3 dni oszukańczych doszło 0,5 kg ale czemu się dziwić: pizza, spaghetti, kartacze, ciastka z bitą śmietana oraz moje ukochane kruche krówki
I tak nie jest źle: po dwóch turach z tygodniową przerwą między nimi spadło łącznie 5,5 kg
piekne wyniki
zazdroszcze!!!
i mam nadzieje, ze tez sie takich doczekam

co do samej diety ONZ to powiem Wam 2 rzeczy:
1- bardzo dobrze sie czuje i tak naprawde nie mam jakichs mega zachcianek jem to co lubie i do syta wiec nie narzekam podoba mi sie to!!!
2- wszystkim poczatkujacym polecam jako ostatni posilek jesc cos bialkowego <stare wyjadaczki pewnie o tym wiedza>
jak zjem o 18 salatke warzywna lub owocki to o 21 ssie mnie niesamowicie
dziś zjadlam kalafiora gotowanego z odrobinka bułki tartej na podsmazonej na odrobince oliwy
ale juz jestem głodna!!!
wczoraj zjadlam piersiątko z kury i trzymalo mnie chyba do rana
skrupulatnie wypijam 1,5 litrowa butle wody + jeszcze w domu troche pije, nie liczac kawy i herbat

kusiło mnie dzis, zeby sie zwazyc- ale poczekam do 9 dnia

U mnie jutro juz 5 dzien

I dziewczynki!!!!!!!!!!!!!
Usmiechnąć się!!!!!!!!!!!!!!!
Przecież mamy
WIOSNĘ !!!

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 21:51   #728
Xfionka
Raczkowanie

idgi
no dokładnie, ale ja zareagowałam raczej tak --->
a potem śmiech no więc, upiekę te ciastka, a oprócz tego jeszcze może typowo szwedzkie chokladbollar, co tłumaczy się dokładnie jako czekoladowe kulki, choć w zasadzie są generalnie z płatków owsianych i wiórków kokosowych

Podzielę się z WAMI jak chcecie ;D

w trakcie !

172 cm

waga nie działa

Edytowane przez Xfionka
Czas edycji: 2010-03-23 o 21:52
Stary 2010-03-23, 22:00   #729
Lena_ruda
Wtajemniczenie

GG do Lena_ruda Send a message via Skype™ to Lena_ruda

Witam wszystkich
Od jutra zaczynam TURBO. Wcześniej odchudzałam się 1000kcal schudłam około 12kg.była to ogromna motywacja. Czuję teraz,że właśnie jest czas kiedy dostaje kopa i chcę.chcę.chcę. mam nadzieję,że mi się uda.. wczoraj i dziś dietkowałam do póki nie znalazłam tej diety i pobrałam ją.. po wcześniejszym odchudzaniu udało mi się wyeliminować masło i sól. nauczyłam się pić wodę w dużych ilościach. Tylko,że jestem wegetarianką i nie wiem czy może być.?bo nie jem ryb i miesa.. mieszkam obecnie we francji mam tutaj taki rower do chodzenia. ćwiczę 45 minut dziennie... mam nadzieję,że się uda...
Stary 2010-03-23, 22:22   #730
Xfionka
Raczkowanie

Lena_ruda
Hej wiesz, ja jem tylko i wyłącznie ryby i nie mam żadnych problemów z tą dietą, zjesz trochę więcej jajek i soi i będzie okej ;P Powodzenia !

w trakcie !

172 cm

waga nie działa
Stary 2010-03-23, 22:32   #731
idgi
Raczkowanie

oj Kasieńko zakręcona dzięki
lubię osoby z tak pozytywnym nastawieniem

Fionka - słodkości powiadasz? hmm to podaj i zobrazkuj może jak się trafi jakaś przerwa między turami to możnaby spróbować
Stary 2010-03-23, 22:57   #732
meginnia
Rozeznanie

Lena - robilam 2x turbo i 1x onz, fakt ze jest troche ciezej, szczegolnie posilki 2 produkty z 2 grupy. ja zazwyczaj robilam jajka z zoltym serem smazone na patelni, jajka na twardo +majonez z musztarda + pistacje, serek wiejski + migdaly, ewentualnie jakies dwa rodzaje orzechow. fakt, ze wtedy dieta jest bardzo monotonna, ale to tylko 10 dni
meginnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 05:28   #733
wikk27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meginnia Pokaż wiadomość
Lena - robilam 2x turbo i 1x onz, fakt ze jest troche ciezej, szczegolnie posilki 2 produkty z 2 grupy. ja zazwyczaj robilam jajka z zoltym serem smazone na patelni, jajka na twardo +majonez z musztarda + pistacje, serek wiejski + migdaly, ewentualnie jakies dwa rodzaje orzechow. fakt, ze wtedy dieta jest bardzo monotonna, ale to tylko 10 dni

Jesteś już praktycznie doświadczona wieć która dietę uważasz za lepiej działająco ?
Bo ja dzis koncze Turbo i zastanawiam się czy rozpoczac kolejna turę czy przejsc na ONZ ...

Pozdrawiam
Stary 2010-03-24, 06:20   #734
idgi
Raczkowanie

wynik po turze onz - 1kg, w sumie to jestem zawiedziona, myślałam, że ustabilizuje się na -1,5 ehh no ale co tam czas zacząć kolejną turę, jak zobaczę podczas niej 5 z przodu to będę przeszczęsliwa

no to zaczynam od 61kg. dziś w planach: sałatka owocowa, kurczak w ananasach, pieczarki i surówka

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

właśnie się zmierzyłam, z biustu zeszły mi 2cm ale czemu akurat z biustu a nie z tyłka (tu tylko -1cm)
Stary 2010-03-24, 07:25   #735
Lena_ruda
Wtajemniczenie

dziękuję bardzo.. w tym problem,że ja ryb nie jem,a co jeżeli zdarzy się,że będę jadła za mało.?;o

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 08:08   #736
Carmelle
Raczkowanie

Wkurzyłam się - nic nie poszło, przybyło 200g.

Poza tym już nie mogę patrzeć na orzechy, jajka i serek wiejski, więc chyba póki co przerzucę się na MŻ-WR albo WW, a tu wrócę za jakiś czas - ale zdecydowanie na ONZ. Ześwirować można z tymi 6-ma posiłkami

Carmelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 09:18   #737
Lena_ruda
Wtajemniczenie

ja to się zastanawiam czy wytrzymam... czy nagle mi nie przyjdzie dzień i powiem 'a do diabła z dietą' nie chcę.! póki co mam wiele energii.. wiem,że przychodzą momenty w których zgrzesze itd. ale nie chce po prostu jej rzucić całkiem...
Stary 2010-03-24, 10:29   #738
red_chameleon
Rozeznanie

Carmelle to dopiero Twój 4 dzień. Nie poddawaj się. Ja zrobiłam dwie tury i owszem jest to monotonne. Właśnie dlatego teraz jestem na ONZ i jestem bardziej zadowolona z posiłków.
Lena nie martw się tylko po prostu spróbuj. Każda z nas miała obawy "jak to będzie" kiedy zaczynała tę dietę po raz pierwszy. Za każdym razem trwamy w niej z mniejszymi lub większymi grzeszkami, a kilogramy i tak lecą, więc warto
Fionka byłam już na kilku koloniach z różnych biur. I znowu przychodzi ten dylemat: jakie biuro wybrać. Masz jakieś fajne sprawdzone? A, i podaj te przepisy
U mnie drugi dzień ONZ. Jestem bardzo zadowolona z tego co mogę jeść. Przed chwilką zjadłam między innymi placuszki z serka wiejskiego W sobotę zrobię sobie placki owsiane (na posiłek W-B), już nie mogę się doczekać W końcu kupiłam chlebek z Lidla Landgut. Obeszłam wszystkie możliwe piekarnie i nigdzie nie mieli. A to bida u mnie.
Stary 2010-03-24, 10:37   #739
Lena_ruda
Wtajemniczenie

red_chameleon - hm, mam nadzieję.. to 1 dzień .. a ja się obawiam,że za dużo tego jedzenia w tej diecie!;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 12:42   #740
wikk27
Raczkowanie

Może to głupie pytanie ale ja już się nie orientuję ...
Dieta Haya o której się duzo naczytałam polega na niełączeniu weglowodanów i białek bo podobno to zle działa. A przypadkiem w ONZ i Turbo nie dochodzi do mieszania weglowodanów i białek ?

POZDRAWIAM
Stary 2010-03-24, 14:11   #741
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikk27 Pokaż wiadomość
Może to głupie pytanie ale ja już się nie orientuję ...
Dieta Haya o której się duzo naczytałam polega na niełączeniu weglowodanów i białek bo podobno to zle działa. A przypadkiem w ONZ i Turbo nie dochodzi do mieszania weglowodanów i białek ?

POZDRAWIAM
Nie znam tej diety o której mówisz, ale z tego co mi wiadomo o odżywiani to najważniejsze nie łączyć tłuszczy i węglowodanów.

xal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 14:19   #742
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

wikk - niby dochodzi do łączenia, ale w tych "naszych" dietach chodzi głównie o to,że te produkty maja dosyć niskie, bądź średnie IG. Tak przynajmniej mnie się wydaje. Więc nie głodniejemy tak szybko. A o diecie haya nie czytałam nawet to się nie wypowiadam. Swoją droga już teraz mam masakrę, żeby zjeść posiłek czysto białkowy... ;(

No właśnie masakra, chyba ze słabą mobilizacją się zebrałam Strasznie męczą mnie posiłki czysto białkowe, bądź węglowodanowe:/ No i co ja mam z tym fantem zrobić?:/ Mam plan dociągnąć tą swoją śmieszną dietę do 9 dnia. Mogłam w końcu zgrzeszyć jakim słodkim, gazowanym, czy coś w tym stylu, ale nie. Po prostu mieszałam węgle z białkiem:/ (może przez @?) Porażka. Ale następna tura musi być cacy! oooo tak!! macie mnie lać jak będzie inaczej, okej? potrzebuję kopa w tyłek, bo inaczej zawsze będę naginać zasady

Trzymajcie się Piękne! Życzę jeszcze więcej energii chociaż jak widze, to niektóre zaraz od niej eksplodują
buźka

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 14:39   #743
Xfionka
Raczkowanie

Po II turze ONZ, uroczyście oświadczam, moja waga łazienkowa sfiksowała po czym się zepsuła, nie wiem czy to dobry znak ;DD w każdym razie po 10 próbach pokazała coś w stylu 66,5 kg. Załóżmy. Mam tylko nadzieję, że nie oszukiwała mnie cały czas i że do końca kolejnej tury będzie już działać.

Dziś i jutro 2 dni oszukańcze. Właśnie upiekłam ciasto bananowe, zrobiłam wspomniane wyżej chokladbollar, no a ciasteczka owsiane lecę właśnie wyciągnąć z piekarnika, achhh, jak pachnie Ale was dziś zasypię zdjęciami i przepisami jak wrócę ze szkoły (ok. 22-23) ))

idgi
zawsze z biustu schodzi najprędzej ;(( Też mnie to boli, bo nie ma specjalnie z czego schodzić, haha ;P

red_chameleon

Ja dwa lata z rzędu byłam z biura gro-tour i jestem bardzo zadowolona, może zobacz ich ofertę

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

nieeeeeeeeeee ;(( zjarały mi się rodzynki !

w trakcie !

172 cm

waga nie działa
Stary 2010-03-24, 14:48   #744
Lena_ruda
Wtajemniczenie

xfionka-ja jestem na turbo.. ile Tobie udało się schudnąć i w jakim czasie ONZ?
Stary 2010-03-24, 19:09   #745
red_chameleon
Rozeznanie

Fionka ja z gro-tour byłam 1,5 roku temu w Grecji.
Gratuluję spadku wagi Oby waga działała dobrze
Koniecznie dodaj przepisiki, tylko wszystkie

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Zapomniałam Wan pisać, że do kolacji zjadłam aż 4 niedozwolone rzeczy.
Było to:
*kawałek ogórka kiszonego (na kanpeczki)
*mandarynkę (nieświadomie, myślałam, że jest dozwolona)
*2 suszone śliwki (miałam ochotę)
*2 kulki winogron
Nie planowałam tego. Wcale tez nie żałuję
Stary 2010-03-24, 20:04   #746
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

A ja właśnie pokazałam jakie dziecko ze mnie...i napiłam się coca - coli
i zarazem stwierdziłam, że nie ma co ciągnąć masakry, tylko wziąć się od nowa do roboty i pracować, harować i walczyć nad piękną sylwetką
Jak ten @ potrafi kobietę zwalić z nóg...
Jutro first day of ONZ. ;] Pokażę, że warta jestem zachodu i jestem silna.

Stary 2010-03-24, 20:59   #747
mallflower
Raczkowanie

dziewczyny jaka jest roznica pomiedzy ONZ a TURBO???
mallflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-24, 21:14   #748
Xfionka
Raczkowanie

Lena_ruda
ja robiłam dwie tury, co widać w moim podpisie, a zaczynałam od 70, w tej chwili podobno jest 66,5.

red_chameleon
aaaaaaaaaaaaaaa, ja byłam w Grecji w ostatnie wakacje ! D
dopiero wróciłam ze szkoły, teraz idę się wykąpać, jak wrócę to lecą do was przepisy

Słodziutka
Ja mam to szczęscie, że coli nie lubię ;D
I pewnie że jesteś silna, a jeszcze silniejsza z nami ! Nie poddajemy się ;*

w trakcie !

172 cm

waga nie działa
Stary 2010-03-24, 22:36   #749
Xfionka
Raczkowanie

Chokladbollar (kulki czekoladowe)

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość: 20 sztuk (zależy od wielkości)

Składniki:
* 150g masła
* 2dl cukru
* 3,5dl płatków owsianych
* 1dl wiórków kokosowych
* 1,5 łyżki cukru waniliowego
* 4,5 łyżki kakao
* 2-3 łyżki parzonej kawy, albo 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 2-3 łyżki wody, albo 2-3 łyżki wody (dla tych którzy może nie lubią kawy), albo 2-3 łyżki soku pomarańczowego

dekoracja:
* wiórki kokosowe albo cukier 'w perełkach'

Przygotowanie:
Ogrzej masło do temperatury pokojowej.

Utrzyj masło i cukier na gładką masę, używanie miksera wskazane - będzie szybciej.

Dodaj płatki owsiane, wiórki kokosowe, kakao, cukier waniliowy i kawę. Wymieszaj dokładnie ręcznie lub przy pomocy miksera. Jeśli używasz kawy rozpuszczalnej wymieszaj ją z wodą przed dodaniem do mieszanki.

Jeśli ciasto jest rzadkie i klejące możesz włożyć je do lodówki lub zamrażarki przed rozpoczęciem formowania kulek.

Wysyp wiórki lub cukier do głębokiego talerza. Lep małe kulki z masy i obtaczaj je we wiórkach.

Przechowuj w lodówce (3 tygodnie). Można także zamrozić (3 miesiące).

Saftig banankaka (Soczyste ciasto bananowe)

Czas przygotowania: 1 godzina, w tym pieczenie: 45 minut
Ilość: około 12 porcji

Składniki:
* 3 jajka
* 2dl cukru, albo 1dl cukru brązowego + 0,5dl grubego cukru brązowego + 0,5dl cukru białego
* 2 łyżeczki cukru waniliowego
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka cynamonu
* szczypta soli
* 4 dojrzałe banany
* 100g masła, albo 1dl margaryny płynnej
* 5dl mąki pszennej
* 1dl mleka

Przygotowanie:
Rozpuść masło i poczekaj aż wystygnie. Jeśli używasz płynnej margaryny nie potrzebujesz jej rozpuszczać.

Nasmaruj formę o średnicy około 22cm.

Ubij jajka z cukrem. Możesz użyć miksera - przyda Ci się podczas całego przygotowania.

Dodaj cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Wymieszaj dokładnie.

Obierz banany i rozgnieć dokładnie widelcem. Dodaj mus bananowy, masło lub płynną margarynę, mąkę i mleko do mieszanki i wyrób 'gładką' masę.

Przelej do formy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175C przez około 45 minut.

specjalnie dla Was przetłumaczone ze strony www.recepten.se Proszę bardzo i polecam

A teraz zdjęcia, jakieś nie za specjalne, ale są

w trakcie !

172 cm

waga nie działa
Stary 2010-03-24, 22:41   #750
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

fionka - niby pomagasz mi z ta dietą, a tu takie...
swoją drogą wypiłam jeszcze kakao
od jutra nowe ONZ, nowa ja...ile razy to już było, hehe
a tymczasem idę się ogarnąć i spać
dobranoc

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości