podtrzymajcie na duchu- mój chłopak przestał się odzywać.. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-17, 11:16   #61
RenWier
Zakorzenienie

Dot.: podtrzymajcie na duchu- moj chlopak przestal sie odzywac..

I jeszcze pozwolę sobie coś od siebie dodać..
Mój mąż pracuje za granicą, dzwonie do niego w ważkiej sprawie, lub nawet jak ona jest tylko ważka w moim przekonaniu Dzwonie jak jest nawet w pracy, po prostu, jak nie może to nie odbiera, zazwyczaj oddzwania do 2, 3 godzin lub jak jest zwyczajnie w stanie. I też wykonuje prace, gdzie przysłowiowo 'pot po dupie cieknie'. Nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby nie mieć z nim tak długo kontaktu. Przecież w każdej chwili mogłoby się coś stać, muszę go wtedy powiadomić. A nie takie; nie odbiera, odczytał, nie odczytał, wyświetlił, a nie odpisał. Bez sensu.
I tak jak dziewczyny sygnalizują, nigdy się nie jest tak zapracowanym, by nie móc sklecić, jednego, dwóch zdań. No bez jaj. Można też wykręcić numer na prędko i powiedzieć dwa słowa. Ludzie się muszą dobrać potrzebami, priorytetami i stylem życia.
I tak, lekarz to zawód bardzo absorbujący i obciążający psychicznie.
Córka spotykała się z lekarzem, więc wiem z jej relacji jak to jest. Jej facet miał sporo na głowie, więcej niż jedno zobowiązanie zawodowe, ciągnące się dyżury, równoległe robił doktorat i inne. Bardzo często przemęczony, nie mający czasu, sfrustrowany i zwyczajnie marudzący. Córka też ma sporo zajęć, nie jest też typem kobiety uwieszonej na ramieniu faceta, która musi go mieć stale przy sobie, sama jest osobą dość niezależną. Owszem, bywały momenty, że tego kontaktu jej brakowało, ale weszła w to świadomie, przystała na pewne rzeczy i tego się trzymała. Bywało, że i po nocach się spotykali, byle mieć tylko kontakt.
Możliwe, że przemęczenie sięgnęło zenitu i Twój facet zwyczajnie potrzebuje spokoju, izolacji, ale o takich sprawach się rozmawia, a nie zostawia partnerkę w domysłach.
Rozmów się z nim dziewczyno, by wyzioniesz ducha w tych swoich koniekturach.
RenWier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 11:18   #62
Hultaj
BAN stały

W ogóle słabi mnie podejście moja byla to coś tam to teraz ty to coś tam.
Nie miałam z tym do czynienia ale no nie, po prostu nie. Niezły koleś wymyślił sobie kaganiec na wszystko, cokolwiek będzie ci nie pasowało będzie się nazywało że masz problem bo robisz jak jego ''popieprzona'' eks.
Tylko sorry memory czy ktoś kazał mu być kretynem który dał sobie narzucić jarzmo jakiejś mądrej pani która robiła z nim najwyraźniej co chciała? Myslalam, że związki w naszym kręgu kulturowym to raczej są głównie dobrowolne.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 12:33   #63
Fatina
Raczkowanie

Jego zachowanie jest slabe, sprawdzilam ze byl w pracy wiec zyje.
Napisalam smsa ze sie martwie i nie wiem co sie dzieje i zeby sie chociaz odezwal i napisal cokolwiek bo wiem ze zyje, narazie bez odpowiedzi.
Jestem wsciekla, juz nie zla i smutna ale wsciekla. Myslalam, ze cos mu sie stalo ale on normalnie w pracy wiez ma sie zapewne calkiem dobrze..

Bardzo chetnie bym sie z nim rozmowila, niestety nie jestem w stanie sie do niego dobic zeby w ogole zechcial sie odezwac. Daje temu czas do czwartku, wtedy bedzie tydzien, jelsi sie odezwie to zapytam co sie stalo jesli nie to nie..
Fatina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 12:49   #64
Centheris
Raczkowanie

Albo on ma dużo pracy, a Ty panikujesz, albo to jakiś bawidamek albo mu przeszło. Jest sporo opcji.

Miałam przez chwilę faceta, co mi klucze dał, planował wycieczki, weekendy i przyszłość, a potem się okazało, że wcale tak dużo nie pracował, miał nas trzy sztuki i jeszcze chodził na dziwki
Tacy kolesie bardzo często są idealni, jak książęta na białych rumakach. Idealne spędzanie czasu, wycieczki, randki - wiedzą, jak to robić. Potem wychodza kwiatki :P

Nie chcę Cię straszyć, bo możliwe, że jesteś trochę zbyt czepialska, a on ma ciężki i trudny okres, ale radziłabym Ci stonować, nie badź bluszczem i miej swoje życie. Wyglądasz na osobe, które bardzo absorbuje czas i wszystko chce w calości. To poczatek związku, daj temu i sobie czas. Smutne, że tylko pracujesz i koczujesz przy telefonie, kiedy on zechce i może się spotkać. Żyj, wyjdź do ludzi, a nie tylko czekasz.

Edytowane przez Centheris
Czas edycji: 2018-09-17 o 12:55
Centheris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 12:58   #65
RenWier
Zakorzenienie

No nie wygląda to niestety zbyt dobrze..
Jego zachowanie nie jest w porządku, wręcz samolubne, przecież ma świadomość, że gdzieś tam jest jego kobieta i czeka na wiadomość. Zwyczajnie po ludzku się martwi. To brak szacunku dla drugiej osoby.
Możliwe, że w tle jest też druga kobieta, albo dopiero co pojawiła się na horyzoncie;
Może też ma jakieś problemy i zamknął się w sobie;
Możliwe też, że Wasze relacje zmieniły się jednak nieco, a jego zachowane zwiastuje schyłek związku.
Stary 2018-09-17, 13:00   #66
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Ja mam zupełnie inne zdanie. Dla mnie to nie jest normalne, że facet tyle się nie odzywa. Wystarczyło by chociaż napisać żyje, mam dużo pracy i tyle. Myślę, że facet, który kocha ma chociaż 5 min czasu aby napisać krótkiego smsa do dziewczyny, która się martwi. Nie jesteś żadnym bluszczem!

Coś jest nie tak. Może być kobieta, problemy lub koniec związku tak jak napisała RenWier, ale zdecydowanie jest to brak szacunku do drugiej osoby i takie zachowanie nie jest ok..

Ja bym już nie pisała smsów, jak widzisz nie odpisuje, tylko do niego pojechała i rozmówiła się z nim co to za zachowanie? Stanowczo i konkretnie.

Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Czas edycji: 2018-09-17 o 13:06
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 13:16   #67
rosemary90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Centheris Pokaż wiadomość

Nie chcę Cię straszyć, bo możliwe, że jesteś trochę zbyt czepialska, a on ma ciężki i trudny okres, ale radziłabym Ci stonować, nie badź bluszczem i miej swoje życie.
na szczęście jedyną alternatywą do bycia bluszem nie jest bycie przestraszonym pieskiem tresowanym, ktory lyka jak mlody pelikan glodne kawałki o tym, że kobieta niezależna nie ma prawa oczekiwać poświęcenia minuty czy kilku niezależnie od sytuacji każdy człowiek ma i nie staje się od tego bluszczem
rosemary90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-17, 13:20   #68
Fatina
Raczkowanie

Dziekuje dziewczyny za wsparcie, tez nie uwazam ze bym byla absorbujacym bluszczem bo oczekuje zeby ktos dawal mi znac ze zyje, juz bez przesady.

Wiem, ze czasem byl dluzej w pracy ale zawsze sie odzywal chocby jednym zdaniem ze wszystko ok. Planowal ze mna rowne rzeczy, mamy kupione bilety na wyjazd w pazdzierniku i zaczelismy szukac kolejnych na dluzszy wyjazd w grudniu, wiec w sumie moze dobrze ze ich nie kupilismy.

To jest calkowity brak szacunku do mojej osoby. Nie pisze juz wiecej, jesli sie nie odezwie to ok. Niestety teraz jestem w delegacji i wracam dopiero w piatek w nocy. i wtedy ewentualnie moglabym tam pojechac z lotniska.
Stary 2018-09-17, 13:30   #69
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;85875149]Ja mam zupełnie inne zdanie. Dla mnie to nie jest normalne, że facet tyle się nie odzywa. Wystarczyło by chociaż napisać żyje, mam dużo pracy i tyle. Myślę, że facet, który kocha ma chociaż 5 min czasu aby napisać krótkiego smsa do dziewczyny, która się martwi. Nie jesteś żadnym bluszczem!
(...)[/QUOTE]

Bo oczywiście, że nie jest. I nie rozumiem tego tłumaczenia "bo lekarz". Chyba każdy normalny człowiek martwi się o partnera i nie ma wyj... gdy ktoś się 2-3 dzień nie odzywa. To nie jest strażak na wielogodzinnej akcji gaszenia pożaru, że serio nie ma fizycznej możliwości odezwania się.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Fatina Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za wsparcie, tez nie uwazam ze bym byla absorbujacym bluszczem bo oczekuje zeby ktos dawal mi znac ze zyje, juz bez przesady.

Wiem, ze czasem byl dluzej w pracy ale zawsze sie odzywal chocby jednym zdaniem ze wszystko ok. Planowal ze mna rowne rzeczy,
(...)
Czyli nastąpiła zmiana w jego zachowaniu się względem Ciebie i tyle.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 13:32   #70
Fatina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Bo oczywiście, że nie jest. I nie rozumiem tego tłumaczenia "bo lekarz". Chyba każdy normalny człowiek martwi się o partnera i nie ma wyj... gdy ktoś się 2-3 dzień nie odzywa. To nie jest strażak na wielogodzinnej akcji gaszenia pożaru, że serio nie ma fizycznej możliwości odezwania się.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Czyli nastąpiła zmiana w jego zachowaniu się względem Ciebie i tyle.
No nastapila bo sie nie odzywa co wczesniej nie mialo nigdy miejsca.
Stary 2018-09-17, 13:55   #71
radiestetka
Raczkowanie

Miałam kiedyś taką sytuację, po dwóch latach związku na odległość. Powodem okazała się koleżanka z pracy, były tłumaczył się nadmiarem obowiązków. Oby u Ciebie nie było podobnie, ale coś mi mówi, że jest napisanie jednego smsa to naprawdę żaden wysiłek, zajmuje kilka sekund.
radiestetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-17, 14:05   #72
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;85875149]Ja mam zupełnie inne zdanie. Dla mnie to nie jest normalne, że facet tyle się nie odzywa. Wystarczyło by chociaż napisać żyje, mam dużo pracy i tyle. Myślę, że facet, który kocha ma chociaż 5 min czasu aby napisać krótkiego smsa do dziewczyny, która się martwi. Nie jesteś żadnym bluszczem!
[/QUOTE]

Zgadzam się, teksty o bluszczach bardzo mnie tutaj dziwią. Autorka nie wymaga od faceta długich i namiętnych rozmów czy pisania, tylko oczekuje zwykłego "cześć, żyję, mam w pracy obłęd". Takiego SMSa można napisać, za przeproszeniem, w kiblu, przed zaśnięciem, na parkingu. To 5 sekund.

A to, że facet jest lekarzem to żadne wytłumaczenie, bo niejeden lekarz jest w stanie mieć rodzinę, partnera i kontaktować się z nimi częściej niż raz na 72 godziny.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 14:14   #73
Hultaj
BAN stały

Nie nakręcaj się w złości, spróbuj ochłonąć.
Wg mnie tak jak on tobie tłumaczył, że taki ma styl i nie ma czasu nawet odpisać na wiadomość tak ty również musisz mu powiedzieć że dla ciebie niedopuszczalna jest opcja bez żadnego kontaktu przez więcej niż kilka godzin (jeśli tak jest, co innego gdy taka częstotliwość ci odpowiada ) i tyle.
I co on na to najwięcej ci o tym wszystkim powie, ale żadne z was nie musi twardo dostosowywać się do siebie.
Zauroczyłaś się, nie chcesz tracić fajnie rokującej relacji, być może, tylko zastanów się jak ten związek może np. wyglądać za rok czy jakiś czas. Będziesz całymi dniami nie mieć z nim kontaktu? Czy pasuje Ci to.
Stary 2018-09-17, 14:26   #74
Fatina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Nie nakręcaj się w złości, spróbuj ochłonąć.
Wg mnie tak jak on tobie tłumaczył, że taki ma styl i nie ma czasu nawet odpisać na wiadomość tak ty również musisz mu powiedzieć że dla ciebie niedopuszczalna jest opcja bez żadnego kontaktu przez więcej niż kilka godzin (jeśli tak jest, co innego gdy taka częstotliwość ci odpowiada ) i tyle.
I co on na to najwięcej ci o tym wszystkim powie, ale żadne z was nie musi twardo dostosowywać się do siebie.
Zauroczyłaś się, nie chcesz tracić fajnie rokującej relacji, być może, tylko zastanów się jak ten związek może np. wyglądać za rok czy jakiś czas. Będziesz całymi dniami nie mieć z nim kontaktu? Czy pasuje Ci to.
Mowil ze duzo pracuje ja zreszta tez ale zawsze w tej pracy znajdowal 2-3 minutki zeby sie odezwac. Wierze, ze na poczatku naszej znajomosci mial luzniej bo mogl nawet dluzej pogadac a ostatnio tlumaczyl ze jest ich tylko 2 i musza sie wymieniac bo sezon urlopowy. Mieszkalam u niego co tydzien wiec widzialam jaki wraca zmeczony wiec nic zlego nie zakladalam. Podnosilam zreszta tez ten temat, ze widze ze jest zmeczony bardzo i nie moze tyle pracowac bo sie calkiem wyniszczy. On mowil ze sie ze mna zgadza jak najbardziej i za chwile ta sytuacja sie zmieni bo juz w pazdzierniku wszystko wroci do normy bo bedzie kompletny sklad.

Odnosnie kontaktu to nawet w srode napisalam ze sie martwie bo sie nic nie odezwal i czy wszystko ok, to zadzwonil na chwile i przeprosil ze sie nic nie odzywa i ze bedzie sie odzywal zebym sie nie martwila, co zreszta zrobil normalnie w czwartek. Ja caly czas mowilam ze dla mnie opcja zupelnie bez kontaktu nie wchodzi w gre, caly czas mowil ze byle do pazdziernika i bedzie mial wiecej czasu. Nigdy sie nie zdarzylo ze zamilkl wczesniej, ale jesli sie nie odezwie to mysle ze dam spokoj i nie bede drazyc tematu. Brak szacunku do mojej osoby po calosci
Stary 2018-09-17, 14:29   #75
szugarbejb
Zakorzenienie

Dobrze rozumiem, że spotykasz się z gościem, który się do Ciebie nie odzywa 4 dni?
No cóż, śmiesznie xD

Fajnie rokuje na przyszłość, wydaje się być np.znakomitym kandydatem na ojca xD

A tak na serio to daj sobie spokój, marnujesz cenne dni na gościa, który może i by chciał z kimś być, ale wybitnie tylko na swoich warunkach i raz na tydzień. A Ty zamiast dbać o siebie i swoje emocje to dla takiego nikogo zmieniasz nawet plany zawodowe. Ocknij się.

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-17, 14:31   #76
Fatina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Dobrze rozumiem, że spotykasz się z gościem, który się do Ciebie nie odzywa 4 dni?
No cóż, śmiesznie xD

Fajnie rokuje na przyszłość, wydaje się być np.znakomitym kandydatem na ojca xD

A tak na serio to daj sobie spokój, marnujesz cenne dni na gościa, który może i by chciał z kimś być, ale wybitnie tylko na swoich warunkach i raz na tydzień. A Ty zamiast dbać o siebie i swoje emocje to dla takiego nikogo zmieniasz nawet plany zawodowe. Ocknij się.
Nie zmienilam dla niego zadnych planow zawodowych, to to juz gruba nadinterpretacja tego co napisalam
Stary 2018-09-17, 14:33   #77
Hultaj
BAN stały

Cytat:
On mowil ze sie ze mna zgadza jak najbardziej i za chwile ta sytuacja sie zmieni bo juz w pazdzierniku wszystko wroci do normy bo bedzie kompletny sklad.
to bym przeczekała.

Ogólnie staraj się nie wściekać i nie wpadać w histerię.

Ale prawda jest taka że dość tragiczne jest jego podejście.

Co do innych Twoich problemów wspomnianych np. przez Stewardessę to się nie wypowiadam. Pewne jest jedno, co cię obchodzi jego eks i to czy była toksyczna czy nie. Nie jesteś w 3kącie. Nie chyba że jesteś.
Stary 2018-09-17, 14:36   #78
szugarbejb
Zakorzenienie

No z tego co zrozumiałam to pisałaś że się wkurzył jak mu powiedziałaś że rozważasz pracę zagranicą?

Dla niego praca jest jak widać najważniejsza. Dla Ciebie już nie może być.

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 14:36   #79
Fatina
Raczkowanie

Cytat:
to bym przeczekała.

Ogólnie staraj się nie wściekać i nie wpadać w histerię.

Co do innych Twoich problemów wspomnianych np. przez Stewardessę to się nie wypowiadam. Pewne jest jedno, co cię obchodzi jego eks i to czy była toksyczna czy nie. Nie jesteś w 3kącie. Nie chyba że jesteś.
Nie jestem i nigdy nie bylam Nie wiem czemu jej temat byl podniesiony w sumie bo nie ma jej juz kilka lat i ma swoja rodzine. Napisalam o niej bo chcialam podkreslic ze niechce wpadac w histerie i od razu jechac z awantura, tylko podejsc na spokojnie. Ale ta sytuacja sie troche przedluza i zaczynam sie tym po prostu stresowac..
Stary 2018-09-17, 14:58   #80
RenWier
Zakorzenienie

To może faktycznie przeczekaj do tego października, być może się coś wyklaruje, niewiele już w sumie zostało
Żebyś potem nie pluła sobie w brodę, że nie dałaś temu szansy;
a potem wóz, albo przewóz
weź też pod uwagę, że takie sytuacje mogą się powtarzać
czy jesteś w stanie to zaakceptować? czasem dobra wola znaczy zbyt mało.
Nic na siłę i wbrew sobie, w tym układzie bylibyście oboje sfrustrowani
Wypracujcie też może wspólnie kompromis, ustalcie żelazne zasady i trzymajcie się ich
Pozostaje tylko pytanie, czy z tym człowiekiem się tak da
Wiem, że łatwo się mówi, ale staraj się do sprawy podejść racjonalnie.
Ale tak jak napisała:
Cytat:
Stary 2018-09-17, 16:03   #81
pfffh
Zadomowienie

Nie czytałam wszystkich wypowiedzi, ale może facetowi najzwyczajniej w świecie coś się stało? Może miał wypadek/umarl/albo co? Może jestem naiwna ale takie rzeczy się przytrafiają przecież.
Stary 2018-09-17, 16:06   #82
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Nie czytałam wszystkich wypowiedzi, ale może facetowi najzwyczajniej w świecie coś się stało? Może miał wypadek/umarl/albo co? Może jestem naiwna ale takie rzeczy się przytrafiają przecież.
Był w pracy. Żyje.
Stary 2018-09-17, 16:36   #83
pfffh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Był w pracy. Żyje.
To w takim razie łajdak niemyty!

REKLAMA
Stary 2018-09-17, 16:54   #84
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
To w takim razie łajdak niemyty!
W punkt!

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 17:24   #85
julka_25
Rozeznanie

Co za tchórz!
Jak można tak lekceważyć uczucia drugiej osoby Nikt go na siłę przy Autorce nie uwiązał. Rozstać się też trzeba umieć.
Najwyraźniej "sztuka rozstania" nie została jeszcze przez niego opanowana...
julka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 17:42   #86
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fatina Pokaż wiadomość
Nie oczekiwalam od niego 100 smsow dziennie tylko znak ze zyje. Tak jak wspomnialam, jest zmeczony, jezdzi dosc szybko i nie wierze w to ze absolutnie nie ma czasu caly dzien zeby cokolwiek napisac skoro wczesniej pisal nawet w tamtym tygodniu. Chcialam tylko zeby dawal znac ze jest wszystko wporzadku, ze wrocil caly i zdrowy ( juz nie wspomne ze wczesniej dzwonil jak wychodzil ze szpitala chocby na chwile, pytal co u mnie, chcialam po prostu zeby ten kontak byl taki jak byl wczesniej). Jednak ciezko zbudowac jakis zwiazek kiedy sie nie rozmawia. On jezdzi czasem karetka wiec nawet gdyby sie okazalo ze byl jakis wypadek to ja de facto bym nie wiedziala czy mam sie martwic ( bo aktualnie tam mial dyzur) czy nie bo nie wiem gdzie aktualnie jest ( to nie jest jego praca stala ale czasem bierze takie dyzury). Uwazam , ze tak nie moze byc i to tez mowilam, on zreszta mi przytakiwal.

Rozumiem powage jego pracy i wszystko ale nie sadze ze osoba ktora sie z nim spotyka ma slebo akceptowac i wiazac sie z jego praca a nie z nim i uwazam ze on to powinien pogodzic.
Z jednej strony jednego smsa mógłby napisać. Ale z drugiej, ciekawa jestem jakby autorka żyła w czasach, gdy ludzie nawet telefonu stacjonarnego nie mieli w domu? Myślę, że paradygmat "on musi się odzywać codziennie" bo inaczej "martwię się czy coś się nie stało" to gruba przesada. Mówimy o dorosłym mężczyźnie, a nie o sześciolatku po raz pierwszy na kolnii.
Stary 2018-09-17, 17:48   #87
julka_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Z jednej strony jednego smsa mógłby napisać. Ale z drugiej, ciekawa jestem jakby autorka żyła w czasach, gdy ludzie nawet telefonu stacjonarnego nie mieli w domu? Myślę, że paradygmat "on musi się odzywać codziennie" bo inaczej "martwię się czy coś się nie stało" to gruba przesada. Mówimy o dorosłym mężczyźnie, a nie o sześciolatku po raz pierwszy na kolnii.
Ale skoro już delikwent telefon posiada a Autorka prosi tylko o info, czy żyje, to nie jest jakaś gruba przesada...
Wzajemna troska to chyba jeden z wyznaczników uczucia w związku
A tu chłop któryś dzień z kolei nawet na sms nie odpisuje, bo po co?

REKLAMA
Stary 2018-09-17, 18:03   #88
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony można prać rzeczy przy rzece, a z drugiej wymyślono pralki. Żyjemy w takich, a nie innych czasach. Gdyby brak kontaktu był taki fajny, to nie wymyślono by telegrafu, a następnie telefonu i kilku innych sposobów szybkiego komunikowania się na odległość. A jeszcze przed tym ludzie piśmienni kontaktowali się za pomocą listów, często wymienianych praktycznie codziennie. Także...
Stary 2018-09-17, 18:05   #89
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Cytat:
Wtedy byłaby przyzwyczajona. Moim zdaniem chodzi nie tyle o zachowanie, co o zmianè w zachowaniu.
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-17, 18:34   #90
julka_25
Rozeznanie

Cytat:
Z uwagi na to, że facet jest dorosły, to powinien przestać się zachowywać jak sześciolatek
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości