TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 13:00   #961
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Cytat:
Napisane przez mikasa5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem na antybiotyku od wczoraj do czwartku, czyli ćwiczenie dalej TF na razie odpada, bo z gorączką wolę tego nie robić. Czyli będzie 5 dni "wolnego", to mogę zrobić tak, że po prostu w następnych tygodniach nie będę miała wolnego dnia ?
Powinnaś nadrobić chociaż 3 dni
Stary 2011-02-07, 13:11   #962
Dobrenka
Zadomowienie

Lanessa wiesz może bym się jeszcze zmobilizowała do tego biegania ale jest jeszcze druga strona medalu.. wolałabym to robić z kimś.. mam dosyć nieprzyjemna okolice i nie chce być narażona na zaczepki (tak szybko to ja nie biegam)

Nie jestem na diecie po prostu zdrowo się już teraz odżywiam..

Zamiast Stretchów chciałam robić callanetics który jest bardziej intensywny moim zdaniem poprostu..

Oczywiście nie znam się na komponowaniu ćw. Porozmawiam z wężowym jeszcze raz.

Dziękuje Wam za rady..
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 13:14   #963
Lanessa
Zadomowienie

Proponuje na sam koniec obliczyc w przyblizeniu zapotrzebowanie kaloryczne i nie przekraczac go, a cwiczenia zrobia swoje

Sa takie zasady, jak np. kolejnosc cwiczen (ma to oddzialowywanie na stawy itd) i takie tam niuanse, ktore zmienione, moga sprawic, ze nabawisz sie kontuzji albo po po prostu cwiczenia nie bede tak skuteczne.

Powodzenia
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 13:18   #964
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do Turbo Fire, to kompleksowe cwiczenia. Nie widze sensu, aby je rozbijac, nie jest wtedy ich skutecznosc zapewniona, wiec sama eksperementujesz.
Ja myślę, że to nie do końca tak, bo powstają hybrydy różnych takich programów, czyli jest możliwe ich dzielenie, itp. Kwestia jest tylko tego typu, że trzeba zachować to co najistotniejsze w takim programie.

Cytat:
(on twierdzi że ja wyglądam bardzo dobrze)
Ci mężczyźni ...

Cytat:
no własnie tak sobie pomyśłam żeby lecieć po kolei te ćw. które sa w rozpisce w te dni które mogę + callanetics (to są ćw. rozciągające, wysmuklające i rzeźbiące) i skakanka w pozostałe dni + od marca rower około 10 km dziennie..
To nie do końca tak z tym żeby robić to co akurat wypadnie, bo powinnaś mieć równomiernie te ćwiczenia rozłożone i wykonywane, czyli np. ja zrobiłabym coś w tym stylu:
dzień1: fire 30+stretch (w miarę zaawansowania zamienić na: fire 45, 45ez, 55, 60)
dzień 2: callan+skakanka
dzień 3: byczenie się
dzień 4: hiit15+stretch (w miarę zaawansowania zamienić na: hiit 20,25,30 i zacząć dokładać sculpt 30 lub tone 30)
dzień 5: callan+skakanka
dzień 6: fire 30+ stretch (w miarę zaawansowania zamienić na: fire 45, 45ez, 55, 60)
dzień 7: core 20+stretch
tak np. przez pierwszy miesiąc, w drugim wywalić hiity, i mieć tylko fire w planie, a w trzecim miesiącu zamienić fire miejscem z hiit (czyli 2xhiit w tygodniu, a 1x fire), tylko to też trzeba by było rozpisać i wtedy jako tako jest to zgodne z tym co masz w TF

tylko to oczywiście moja całkiem luźna wizja tego jak mógłby wyglądać taki plan, bo nie wiem kiedy wypadają ci te dni, w które możesz ćwiczyć

Cytat:
Czyli będzie 5 dni "wolnego", to mogę zrobić tak, że po prostu w następnych tygodniach nie będę miała wolnego dnia ?
Jeden dzień w tygodniu musi (a przynajmniej powinien) być wolny

Edytowane przez tygryskowym_okiem
Czas edycji: 2011-02-07 o 13:22
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 13:30   #965
Agusiek89
Wtajemniczenie

A co do demotywowania się...
http://demotywatory.pl/2655394/Mozesz-miec-swoje-idealy
Stary 2011-02-07, 14:00   #966
Dobrenka
Zadomowienie

Lanessa
Teoretycznie powinno sie jeść 1200 kalorii dziennie ale żadko mi się to zdarza.. zwykle jem około 700 albo 1000 max..
Jesli chodzi o stawy to ja znowu czepie się callanetics bo jest najlepszy TF nie chce nic zmieniać sporo dziewczyn pisało że zamienia stretch na inne ćw. ale tak sobie teraz pomyślałam że będę ćw. całość + w te dni gdzie mam brak dostępu skakanka i callanetics.. zobaczę co to da
Stary 2011-02-07, 14:02   #967
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dobrenka nawet 1200 kcal to za mało... A jeszcze ćwicząc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 14:23   #968
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
trzeba zachować to co najistotniejsze w takim programie.
no własnie i od tego mam WAs bo sama jeszcze się wdrażam
Dzięki za rozpisanie ćwiczeń - wydrukowałam sobie to
Cytat:
bo nie wiem kiedy wypadają ci te dni, w które możesz ćwiczyć
mój wężowy ćw. poniedziałek, środę i piątek zdaje się..
A jeden dzień wolny sam z siebie się czasem przydaży

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dobrenka nawet 1200 kcal to za mało... A jeszcze ćwicząc
staram się ale nie jestem wstanie tyle wchłonąć ale mi to wystarcza i jak zjem więcej to po prostu źle się czuje

http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=55679
jeszcze czegoś takiego nie widziałam
Stary 2011-02-07, 14:44   #969
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślę, że to nie do końca tak, bo powstają hybrydy różnych takich programów, czyli jest możliwe ich dzielenie, itp. Kwestia jest tylko tego typu, że trzeba zachować to co najistotniejsze w takim programie.
Z grubsza moze tak byc Ja mam na mysli np. ''polowa TF a polowa tego i na koniec pomine tym i zastapie tym z tamtej strony, bo mi sie wydaja fajne''.
TF to plan na 12 tyg, 6 dni..., czyli prawie dzien w dzien, nie jak inne treningi, np - zalecane 2-3 w tyg.
Jesli nie ma sie jakiegos wiekszego doswiadczenia albo pojecia o treningu i jak dokladnie trening fizyczny (roznoraki) oddzialowuje na cialo, to mozna pomniejszyc efekt, przetrenowac sie (np. jesli zrobi sobie za mocny trening, cialo potrzebuje 24 h albo i do dwoch dni aby sie odbudowac) albo nabawic kontuzji. Dlatego mysle, ze np. TF jest mocno przemyslane, aby mozna bylo trenowac je przy tej intensywnosci 6 razy w tyg, za bardzo mieszanie mogloby miec dziwne skutki (typu, dzisiaj wale HIIT, jutro i pojutrze nie trenuje, wiec dorzuce jeszcze aeroby no i moze dodam jeszcze jakies skakanki ). Warto znac podstawowe zasady planowania treningu, kolejnosc cwiczen itd Dzielenie jest bezsprzecznie mozliwe, ale jesli przez kogos kto w ogole nie zna sie na temacie, moga obnizyc skutecznosc cwiczen i to tylko tyle. Taka uwaga, jesli ktos chce za bardzo ingerowac w ustalone plany, ze to moze przyniesc odwrotne efekty albo nie oplacac sie. Nie mowie od razu, ze przyniesie, bo nie wiedzialam jakie zmiany chce wprowadzic Dobrenka kiedy pisalam uwage o treningach Mysle, ze Twoje zmainy sa w porzadku
Taka hybryda jaka ty zaproponowalas jest jak najbardziej

Okej, ide zjesc obiad, odpoczac i zaczynamy!
Stary 2011-02-07, 14:54   #970
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
no własnie i od tego mam WAs bo sama jeszcze się wdrażam
Dzięki za rozpisanie ćwiczeń - wydrukowałam sobie to

mój wężowy ćw. poniedziałek, środę i piątek zdaje się..
A jeden dzień wolny sam z siebie się czasem przydaży

staram się ale nie jestem wstanie tyle wchłonąć ale mi to wystarcza i jak zjem więcej to po prostu źle się czuje

http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=55679
jeszcze czegoś takiego nie widziałam
Masz skurczony żołądek. Naprawdę to jest BARDZO za mało.
Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Z grubsza moze tak byc Ja mam na mysli np. ''polowa TF a polowa tego i na koniec pomine tym i zastapie tym z tamtej strony, bo mi sie wydaja fajne''.
TF to plan na 12 tyg, 6 dni..., czyli prawie dzien w dzien, nie jak inne treningi, np - zalecane 2-3 w tyg.
Jesli nie ma sie jakiegos wiekszego doswiadczenia albo pojecia o treningu i jak dokladnie trening fizyczny (roznoraki) oddzialowuje na cialo, to mozna pomniejszyc efekt, przetrenowac sie (np. jesli zrobi sobie za mocny trening, cialo potrzebuje 24 h albo i do dwoch dni aby sie odbudowac) albo nabawic kontuzji. Dlatego mysle, ze np. TF jest mocno przemyslane, aby mozna bylo trenowac je przy tej intensywnosci 6 razy w tyg, za bardzo mieszanie mogloby miec dziwne skutki (typu, dzisiaj wale HIIT, jutro i pojutrze nie trenuje, wiec dorzuce jeszcze aeroby no i moze dodam jeszcze jakies skakanki ). Warto znac podstawowe zasady planowania treningu, kolejnosc cwiczen itd Dzielenie jest bezsprzecznie mozliwe, ale jesli przez kogos kto w ogole nie zna sie na temacie, moga obnizyc skutecznosc cwiczen i to tylko tyle. Taka uwaga, jesli ktos chce za bardzo ingerowac w ustalone plany, ze to moze przyniesc odwrotne efekty albo nie oplacac sie. Nie mowie od razu, ze przyniesie, bo nie wiedzialam jakie zmiany chce wprowadzic Dobrenka kiedy pisalam uwage o treningach Mysle, ze Twoje zmainy sa w porzadku
Taka hybryda jaka ty zaproponowalas jest jak najbardziej

Okej, ide zjesc obiad, odpoczac i zaczynamy!
Napisz koniecznie wrażenia po
Stary 2011-02-07, 20:52   #971
Lanessa
Zadomowienie

A wiec, pierwszy trening ukonczony Fire!

Dzisiaj mialam niezly wycisk w szkole i po obiedzie zasnelam, potem czulam sie zmeczona i taka slaba. Myslalam, ze sobie odpuszcze, ale nie odpuscilam xD

Nie wiem czy moja kondycja jest dobra, czy robilam cos zle, ale pod koniec nie bylam wcale zmeczona, jedynie rozgrzana. Stretching mnie znudzil xD
Zobaczymy jak treningi do konca tygodnia, jesli okaze sie, ze beda intensywniejsze, to zostaje w Turbo Fire, jak nie, to poszukam czegos innego

Chociaz uwielbiam instruktorke, to taka pozytywna kobieta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 20:55   #972
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiec, pierwszy trening ukonczony Fire!

Dzisiaj mialam niezly wycisk w szkole i po obiedzie zasnelam, potem czulam sie zmeczona i taka slaba. Myslalam, ze sobie odpuszcze, ale nie odpuscilam xD

Nie wiem czy moja kondycja jest dobra, czy robilam cos zle, ale pod koniec nie bylam wcale zmeczona, jedynie rozgrzana. Stretching mnie znudzil xD
Zobaczymy jak treningi do konca tygodnia, jesli okaze sie, ze beda intensywniejsze, to zostaje w Turbo Fire, jak nie, to poszukam czegos innego

No to jutro się pozytywnie zdziwisz, masz HIIT 15
Mnie się zaczęły bardziej ćwiczenia podobać troszkę później, akurat ten fire 30 class jest nie za ciekawy... Mój ulubiony fire 45 ez mogłabym codziennie ćwiczyć
Stary 2011-02-07, 21:28   #973
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Mnie się zaczęły bardziej ćwiczenia podobać troszkę później, akurat ten fire 30 class jest nie za ciekawy... Mój ulubiony fire 45 ez mogłabym codziennie ćwiczyć
Juz sie ciesze Dobrze, ze to powiedzialas, bo 30 class rzeczywiscie troche mnie znudzil, w takim momencie
Zobaczymy jutro.
Stary 2011-02-07, 21:34   #974
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem czy moja kondycja jest dobra, czy robilam cos zle, ale pod koniec nie bylam wcale zmeczona, jedynie rozgrzana.
Też tak miałam na początku

Cytat:
Początek jest taki bardziej wprowadzający do programu, po prostu trzeba go przetrzymać, a potem naprawdę robi się czasem ekstremalnie A już tak jak pisze Agusiek, fire 45 ez miodzio

Cytat:
Kolejna fanka szalonej Szaliny
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 08:13   #975
Dobrenka
Zadomowienie

Dziewczyny przeprowadziłam rozmowę i zaczęłam wczoraj jeszcze raz I dzień TF chociaż wężowy po rozmowie stwierdził że za często i za dużo chcę ćwiczyć.. Po wczorajszym treningu czułam się fajnie troszkę się wypociło ale nie zmęczyłam się tak jak myślałam dzisiaj Hit 15 ciekawe co bedzie

Cytat:
niczego nie chciałam zastępować chciałam tylko zapełnić "wolne" dni przy których nie miałabym telewizora

Cytat:
Dobrenka kiedy pisalam uwage o treningach Mysle, ze Twoje zmainy sa w porzadku
Dzięki.. zobaczymy.. może nie będzie trzeba tego planu wcielać w życie..

Cytat:
Masz skurczony żołądek. Naprawdę to jest BARDZO za mało.:
Wczoraj się wściekłam i naliczyłam że zjadłam 1400 kalorii ale źle się czułam wypchało mi brzuch i waga podskoczyła

Lanessa jak sobie radziłas w tym miejscu gdzie miałaś te ruchy "boksowe" tylko raz do przodu raz na bok i ogólnie dużo tego było tak jednym momencie.. cholera trudno wytłumaczyć o który moment chodziło.. Może ogólnie jak sobie radziłaś kiedy były wymachy rękami i dużo zmian nogami.. Nie gubiłas się? Bo ja w tym jednym układzie strasznie

Cytat:
mam nadzieję że te ćw. tak mnie wymordują że w końcu zobaczę efekty
Stary 2011-02-08, 09:38   #976
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:

Lanessa jak sobie radziłas w tym miejscu gdzie miałaś te ruchy "boksowe" tylko raz do przodu raz na bok i ogólnie dużo tego było tak jednym momencie.. cholera trudno wytłumaczyć o który moment chodziło.. Może ogólnie jak sobie radziłaś kiedy były wymachy rękami i dużo zmian nogami.. Nie gubiłas się? Bo ja w tym jednym układzie strasznie

mam nadzieję że te ćw. tak mnie wymordują że w końcu zobaczę efekty
Jak ja tam sobie radziłam Stwierdziłam, że nie od razu Rzym zbudowano i starałam się robić to co robią, jeśli nie nadążałam, to powtarzałam boksowanie, które opanowałam póki nie pojawiło się następne, które umiałam i w ten sposób zaczęłam powoli opanowywać nazwy i ćwiczenia. Ale jeszcze długa droga zanim będę szalinkować

Zastanawiam się dlaczego jest tyle boksowania u Szaliny?
Stary 2011-02-08, 11:14   #977
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam się dlaczego jest tyle boksowania u Szaliny?
nie wiem.. dla urozmaicenia.. ubarwienia.. dla braku nudy.. dla rozruszania górnej części ciała.. tak sobie myśle
Stary 2011-02-08, 11:30   #978
tobb
Raczkowanie

Przeczytajcie sobie biografię Szaliny http://www.chalenejohnson.com/about.html

Tam jest napisane że uczyła się tańca, aerobicku i Tae Kwondo. Potem postanowiła to połączyć i wyszedł Turbo Kick czyli zajęcia aerobowe z elementami kickboxingu. Właśnie dzięki temu jej program stał się rozpoznawalny i popularny. No a potem związała się z Beachbody i powstało Turbo Jam no i nasze Turbo Fire.

Dzięki boksowaniu więcej się ruszamy, spalamy więcej kalorii i trening jest bardziej efektywny.

Ja uwielbiam te jej boksowania, a zwłaszcza jak sobie wyobrażę że boksuję kogoś kto mnie ostatnio wkurzył - super uczucie

Edytowane przez tobb
Czas edycji: 2011-02-08 o 11:57
tobb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:52   #979
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tobb Pokaż wiadomość
Przeczytajcie sobie biografię Szaliny http://www.chalenejohnson.com/about.html

Tam jest napisane że uczyła się tańca, aerobicku i Tae Kwondo. Potem postanowiła to połączyć i wyszedł Turbo Kick czyli zajęcia aerobowe z elementami kickboxingu. Właśnie dzięki temu jej program stał się rozpoznawalny i popularny. No a potem związała się z Beachbody i powstało Turbo Jam no i nasze Turbo Fire.

Dzięki boksowaniu więcej się ruszamy, spalamy więcej kalorii i trening jest bardziej efektywny.

Ja uwielbiam te jej boksowania, a zwłaszcza jak sobie wyobrażę że boksuję kogoś kto mnie ostatnio wkurzył - super uczucie
Tak i do tego angażujemy wszystkie mięśnie w każdej chwili Bo jakbyśmy tylko skakały, robiły przysiady itp to rączki by były w miejscu
Ja też lubię boksować, chociaż na początku nie za bardzo wszystko wychodzi, to później jak już się zna kazde cwiczenie to razem tworzy fajną taneczną całość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 12:56   #980
krtek_
Zadomowienie

Dziewczyny, mam do was pytanie. Otóż, od kiedy ćwiczę TF, strasznie mnie boli prawa, dolna część pleców, w okolicach kręgosłupa. Próbowałam już to rozchodzić, potraktowałam Ketanolem, nic nie działa. Macie może pomysł, od czego to może być?

Aha, i czy fakt, że ćwiczę na boso, w skarpetkach, może powodować ból kolan przy przysiadach i wyskokach?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:58   #981
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do was pytanie. Otóż, od kiedy ćwiczę TF, strasznie mnie boli prawa, dolna część pleców, w okolicach kręgosłupa. Próbowałam już to rozchodzić, potraktowałam Ketanolem, nic nie działa. Macie może pomysł, od czego to może być?

Aha, i czy fakt, że ćwiczę na boso, w skarpetkach, może powodować ból kolan przy przysiadach i wyskokach?
Rozciągaj tę stronę pleców, przejdzie Ci
A ćwiczenie w skarpetkach raczej nic nie ma do bólu kolan Może rozgrzewaj się dłużej.
Stary 2011-02-08, 13:01   #982
krtek_
Zadomowienie

Cytat:
Rozciągaj tę stronę pleców, przejdzie Ci
A ćwiczenie w skarpetkach raczej nic nie ma do bólu kolan Może rozgrzewaj się dłużej.
Dzięki

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszę o przeczytanych książkach
krtek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:08   #983
Dobrenka
Zadomowienie

Dziewczyny co Wy jecie przy tych ćw. Napiszcie mi tak z 3 dni co wszmałyście
Stary 2011-02-08, 13:12   #984
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny co Wy jecie przy tych ćw. Napiszcie mi tak z 3 dni co wszmałyście
Jak jem to co chcEM Po prostu zdrowo się odżywiam
Stary 2011-02-08, 13:16   #985
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
od kiedy ćwiczę TF, strasznie mnie boli prawa, dolna część pleców, w okolicach kręgosłupa.
Wiesz co ja ostatnio miałam 40class (to na liście dla początkowych) i po tym bolały mnie plecy
Stary 2011-02-08, 13:25   #986
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co ja ostatnio miałam 40class (to na liście dla początkowych) i po tym bolały mnie plecy
Strech 40 class tak?
To rozciąganie. Nienawidzę tego i ani razu tego jeszcze nie robiłam hahah
Stary 2011-02-08, 16:35   #987
Agusiek89
Wtajemniczenie

Ja już po fire 45 class A jak u Was dziewczyny?

Coś mi się przypomniało. Kiedyś ,tzn jak zaczynałam ćwiczyć TF, jak włączałam filmik i patrzyłam jak Chalene ćwiczy i mówi do tego tłumu ludzi, a oni tak świetnie wykonują wszystkie ćwiczenia, miałam wrażenie, że oglądam film, na którym oni sobie ćwiczą. Po prostu nagrany trening. Ale z czasem jak ćwiczyłam i teraz też tak jest, mam wrażenie że Chalene mówi do mnie, co po kolei mam wykonywać, a ta reszta na sali mnie wspiera, męcząc się razem ze mną Też tak macie?
Stary 2011-02-08, 16:47   #988
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Strech 40 class tak?
To rozciąganie. Nienawidzę tego i ani razu tego jeszcze nie robiłam hahah
tak czyli moge nie robić stretchów?? A jako rozciąganie dalej mogę robić callanetics? Nie wiem czy to znasz?

Cytat:
Ja już po fire 45 class A jak u Was dziewczyny?Chalene mówi do mnie, co po kolei mam wykonywać, a ta reszta na sali mnie wspiera, męcząc się razem ze mną Też tak macie?
Ja dopiero drugi dzionek Jestem mokra i zadowolona i modlę sie o efekty
Chyba jeszcze nie dojrzałam do takiej interpretacji Chalane
Stary 2011-02-08, 16:55   #989
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
tak czyli moge nie robić stretchów?? A jako rozciąganie dalej mogę robić callanetics? Nie wiem czy to znasz?

Ja dopiero drugi dzionek Jestem mokra i zadowolona i modlę sie o efekty
Chyba jeszcze nie dojrzałam do takiej interpretacji Chalane
Rozciągać się musisz. Możesz robić stretch 10 zamiast stretch 40, który jest mega nudny. No albo callanetics, znam znam oczywiście. Kiedyś ćwiczyłam. Efekty nawet fajne były, ale wolę coś bardziej emocjonującego Callanetics to praktycznie rozciąganie, więc jak najbardziej

No jeszcze trochę za wcześnie na taką interpretację
A pierwsze efekty powinnaś zauważyć już po 3-4 dniach cwiczen Bardziej zbite uda i brzuch. Ramiona lekko zarysowane Przynajmniej u mnie tak było.
Stary 2011-02-08, 17:01   #990
Dobrenka
Zadomowienie

Agusiek89
Doradź mi jeszcze czy wystarczy callanetics zrobić np. w ten dzień co mam wolne od TF?? Czy raczej radzisz częściej?? Ja mam za sobą 36 h tego cuda ale zdradziłam go na rzecz TF bo własnie zbił troche uda, wysmuklił łydki ale bioder i ud nie zmienjszył Serio po 3 - 4 dniach.. wiesz ja jednak poczekam do tygodnia bo normalnie wierzyć mi się nie chce
Wiecie co strasznie napierdzielają mnie łydki a na lewej nodzę ledwo chodzę taki zakwas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości