|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!
Cytat:
![]()
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
Lanessa wiesz może bym się jeszcze zmobilizowała do tego biegania ale jest jeszcze druga strona medalu.. wolałabym to robić z kimś.. mam dosyć nieprzyjemna okolice i nie chce być narażona na zaczepki (tak szybko to ja nie biegam
![]() Nie jestem na diecie po prostu zdrowo się już teraz odżywiam.. Zamiast Stretchów chciałam robić callanetics który jest bardziej intensywny moim zdaniem poprostu.. Oczywiście nie znam się na komponowaniu ćw. Porozmawiam z wężowym jeszcze raz. Dziękuje Wam za rady.. |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
Proponuje na sam koniec obliczyc w przyblizeniu zapotrzebowanie kaloryczne i nie przekraczac go, a cwiczenia zrobia swoje
![]() Sa takie zasady, jak np. kolejnosc cwiczen (ma to oddzialowywanie na stawy itd) i takie tam niuanse, ktore zmienione, moga sprawic, ze nabawisz sie kontuzji albo po po prostu cwiczenia nie bede tak skuteczne. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzień1: fire 30+stretch (w miarę zaawansowania zamienić na: fire 45, 45ez, 55, 60) dzień 2: callan+skakanka dzień 3: byczenie się ![]() dzień 4: hiit15+stretch (w miarę zaawansowania zamienić na: hiit 20,25,30 i zacząć dokładać sculpt 30 lub tone 30) dzień 5: callan+skakanka dzień 6: fire 30+ stretch (w miarę zaawansowania zamienić na: fire 45, 45ez, 55, 60) dzień 7: core 20+stretch tak np. przez pierwszy miesiąc, w drugim wywalić hiity, i mieć tylko fire w planie, a w trzecim miesiącu zamienić fire miejscem z hiit (czyli 2xhiit w tygodniu, a 1x fire), tylko to też trzeba by było rozpisać i wtedy jako tako jest to zgodne z tym co masz w TF tylko to oczywiście moja całkiem luźna wizja tego jak mógłby wyglądać taki plan, bo nie wiem kiedy wypadają ci te dni, w które możesz ćwiczyć ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez tygryskowym_okiem Czas edycji: 2011-02-07 o 13:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Wtajemniczenie
|
A co do demotywowania się...
![]() http://demotywatory.pl/2655394/Mozesz-miec-swoje-idealy
#966 |
Zadomowienie
|
Lanessa
Teoretycznie powinno sie jeść 1200 kalorii dziennie ale żadko mi się to zdarza.. zwykle jem około 700 albo 1000 max.. Jesli chodzi o stawy to ja znowu czepie się callanetics bo jest najlepszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Wtajemniczenie
|
Dobrenka nawet 1200 kcal to za mało... A jeszcze ćwicząc
![]()
#968 | |
Zadomowienie
|
no własnie i od tego mam WAs
![]() ![]() Dzięki za rozpisanie ćwiczeń - wydrukowałam sobie to ![]() Cytat:
A jeden dzień wolny sam z siebie się czasem przydaży ![]() staram się ale nie jestem wstanie tyle wchłonąć ![]() ![]() ![]() http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=55679 jeszcze czegoś takiego nie widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TF to plan na 12 tyg, 6 dni..., czyli prawie dzien w dzien, nie jak inne treningi, np - zalecane 2-3 w tyg. Jesli nie ma sie jakiegos wiekszego doswiadczenia albo pojecia o treningu i jak dokladnie trening fizyczny (roznoraki) oddzialowuje na cialo, to mozna pomniejszyc efekt, przetrenowac sie (np. jesli zrobi sobie za mocny trening, cialo potrzebuje 24 h albo i do dwoch dni aby sie odbudowac) albo nabawic kontuzji. Dlatego mysle, ze np. TF jest mocno przemyslane, aby mozna bylo trenowac je przy tej intensywnosci 6 razy w tyg, za bardzo mieszanie mogloby miec dziwne skutki (typu, dzisiaj wale HIIT, jutro i pojutrze nie trenuje, wiec dorzuce jeszcze aeroby no i moze dodam jeszcze jakies skakanki ). Warto znac podstawowe zasady planowania treningu, kolejnosc cwiczen itd ![]() ![]() ![]() Taka hybryda jaka ty zaproponowalas jest jak najbardziej ![]() Okej, ide zjesc obiad, odpoczac i zaczynamy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
A wiec, pierwszy trening ukonczony
![]() Dzisiaj mialam niezly wycisk w szkole i po obiedzie zasnelam, potem czulam sie zmeczona i taka slaba. Myslalam, ze sobie odpuszcze, ale nie odpuscilam xD Nie wiem czy moja kondycja jest dobra, czy robilam cos zle, ale pod koniec nie bylam wcale zmeczona, jedynie rozgrzana. Stretching mnie znudzil xD Zobaczymy jak treningi do konca tygodnia, jesli okaze sie, ze beda intensywniejsze, to zostaje w Turbo Fire, jak nie, to poszukam czegos innego ![]() Chociaz uwielbiam instruktorke, to taka pozytywna kobieta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie się zaczęły bardziej ćwiczenia podobać troszkę później, akurat ten fire 30 class jest nie za ciekawy... Mój ulubiony fire 45 ez ![]() ![]()
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jutro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny przeprowadziłam rozmowę i zaczęłam wczoraj jeszcze raz I dzień TF chociaż wężowy po rozmowie stwierdził że za często i za dużo chcę ćwiczyć.. Po wczorajszym treningu czułam się fajnie troszkę się wypociło ale nie zmęczyłam się tak jak myślałam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wczoraj się wściekłam i naliczyłam że zjadłam 1400 kalorii ale źle się czułam wypchało mi brzuch i waga podskoczyła ![]() Lanessa jak sobie radziłas w tym miejscu gdzie miałaś te ruchy "boksowe" tylko raz do przodu raz na bok i ogólnie dużo tego było tak jednym momencie.. cholera trudno wytłumaczyć o który moment chodziło.. Może ogólnie jak sobie radziłaś kiedy były wymachy rękami i dużo zmian nogami.. Nie gubiłas się? Bo ja w tym jednym układzie strasznie ![]() mam nadzieję że te ćw. tak mnie wymordują że w końcu zobaczę efekty ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawiam się dlaczego jest tyle boksowania u Szaliny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
Przeczytajcie sobie biografię Szaliny http://www.chalenejohnson.com/about.html
Tam jest napisane że uczyła się tańca, aerobicku i Tae Kwondo. Potem postanowiła to połączyć i wyszedł Turbo Kick czyli zajęcia aerobowe z elementami kickboxingu. Właśnie dzięki temu jej program stał się rozpoznawalny i popularny. No a potem związała się z Beachbody i powstało Turbo Jam no i nasze Turbo Fire. Dzięki boksowaniu więcej się ruszamy, spalamy więcej kalorii i trening jest bardziej efektywny. Ja uwielbiam te jej boksowania, a zwłaszcza jak sobie wyobrażę że boksuję kogoś kto mnie ostatnio wkurzył - super uczucie ![]() Edytowane przez tobb Czas edycji: 2011-02-08 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też lubię boksować, chociaż na początku nie za bardzo wszystko wychodzi, to później jak już się zna kazde cwiczenie to razem tworzy fajną taneczną całość ![]()
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam do was pytanie. Otóż, od kiedy ćwiczę TF, strasznie mnie boli prawa, dolna część pleców, w okolicach kręgosłupa. Próbowałam już to rozchodzić, potraktowałam Ketanolem, nic nie działa. Macie może pomysł, od czego to może być?
Aha, i czy fakt, że ćwiczę na boso, w skarpetkach, może powodować ból kolan przy przysiadach i wyskokach?
#981 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ćwiczenie w skarpetkach raczej nic nie ma do bólu kolan ![]()
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co Wy jecie przy tych ćw. Napiszcie mi tak z 3 dni co wszmałyście
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To rozciąganie. Nienawidzę tego i ani razu tego jeszcze nie robiłam ![]()
![]() |
#987 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po fire 45 class
![]() Coś mi się przypomniało. Kiedyś ,tzn jak zaczynałam ćwiczyć TF, jak włączałam filmik i patrzyłam jak Chalene ćwiczy i mówi do tego tłumu ludzi, a oni tak świetnie wykonują wszystkie ćwiczenia, miałam wrażenie, że oglądam film, na którym oni sobie ćwiczą. Po prostu nagrany trening. Ale z czasem jak ćwiczyłam i teraz też tak jest, mam wrażenie że Chalene mówi do mnie, co po kolei mam wykonywać, a ta reszta na sali mnie wspiera, męcząc się razem ze mną ![]() ![]()
#988 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba jeszcze nie dojrzałam do takiej interpretacji Chalane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No jeszcze trochę za wcześnie na taką interpretację ![]() A pierwsze efekty powinnaś zauważyć już po 3-4 dniach cwiczen ![]() ![]()
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Agusiek89
Doradź mi jeszcze czy wystarczy callanetics zrobić np. w ten dzień co mam wolne od TF?? Czy raczej radzisz częściej?? Ja mam za sobą 36 h tego cuda ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.