Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-27, 08:57   #961
Dominika2302
Zadomowienie

Dot.: Wiosna idzie, bocian za nią, każda z nas tu będzie mamą - część IV.

Witam się w kolejny paskudny dzień.
Mam mega prośbę możecie mi polecić jakiś skuteczny lek na kaszel, katar i zawalone zatoki bo ja się chyba wykończe
Co do spadku wagi to wielkie dzięki za gratki ale jakoś pecjalnie po mnie tego nie widać bo mam jeszcze bardzo dużo do zrzucenia a plan bardzo ambitny do połowy sierpnia jeszcze 10 kg bo 2 wesela mnie czekają a nie chcę wyglądać jak hipopotam.

Przepraszam że nie odnoszę się do was ale naprawdę przez te zatoki głowa mi pęka i mózg nie pracuje....
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 09:36   #962
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Natalka chce wrócić do jogi przede wszystkim bo czuje sie mega polamana jak lamaga jakas i zacząć znowu jezdzic na rowerze poza tym wlasnie wzmocnić brzuch bo mimo ze skora wrocila do normy i jest elastyczna to czuje ze miesnie nie są w takiej formie jak kiedyś. Mysle,ze same ćwiczenia na brzuch nie spowodują wiekszego spadku wagi.
Ćwiczyć jogę jak najbardziej tylko trzeba uważać na brzuszek po cc po cc lepiej odczekać 3 miesiące do ćwiczeń brzucha, ale tak śmiało można

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
brilliant faktycznie bardzo mało jest takich osób niestety… Mój tż't ostatnio zgubił 50e przy kasie w sklepie wyszedł z sklepu i się skapnął że nie ma kasy wrócił na miejsce po niecałej minucie oczywiscie kasy nikt nie widział wyparowała

Magda ćwiczyć? przecież chuda jestes o 5kg z przed ciąży? chyba że wzmacniasz brzuch ?

Linkaja wierze że u Was bez tej insemki się obędzie
Ehh szkoda gadać na takich ludzi. Oby im ktoś nie oddał kasy

Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Witam się w kolejny paskudny dzień.
Mam mega prośbę możecie mi polecić jakiś skuteczny lek na kaszel, katar i zawalone zatoki bo ja się chyba wykończe
Co do spadku wagi to wielkie dzięki za gratki ale jakoś pecjalnie po mnie tego nie widać bo mam jeszcze bardzo dużo do zrzucenia a plan bardzo ambitny do połowy sierpnia jeszcze 10 kg bo 2 wesela mnie czekają a nie chcę wyglądać jak hipopotam.

Przepraszam że nie odnoszę się do was ale naprawdę przez te zatoki głowa mi pęka i mózg nie pracuje....
Kochana to może lepiej się wybierz do lekarza, bo ja widzę, że bez antybiotyku tu się nie obędzie... Zwykłymi syropami mozna leczyć ale objawy a Ty już masz stan chorobowy więc nie czekałabym dłużej z wizytą
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 11:48   #963
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Ćwiczyć jogę jak najbardziej tylko trzeba uważać na brzuszek po cc po cc lepiej odczekać 3 miesiące do ćwiczeń brzucha, ale tak śmiało można

Ehh szkoda gadać na takich ludzi. Oby im ktoś nie oddał kasy

Kochana to może lepiej się wybierz do lekarza, bo ja widzę, że bez antybiotyku tu się nie obędzie... Zwykłymi syropami mozna leczyć ale objawy a Ty już masz stan chorobowy więc nie czekałabym dłużej z wizytą
a ja słyszałam że po cc ćwiczyć 6 miesięcy nie można

Dominika, wybierz się do lekarza bo tak sama to zaleczysz a nie wyleczysz

dzien dobry w ten duszny dzień
przesiedziałyśmy z Nelką 2 godziny w przychodni bo szczepienie miałyśmy na WZW B jeszcze tam duszno to w ogóle Mała waży 9200g mierzy 70,5cm, od marca urosła 7,5 cm :O rozwija się prawidłowo a nawet wyprzedza o 2 miesiące i wychodzi nam nie jeden ząb a dwa dwie dolne jedynki :P
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 14:41   #964
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć
Madziu nie daje smoka W szpitalu mówili, że jak nie chcę zaburzać odruchu ssania, to mam nie dawać smoczka ani butelki

Lineczka nie dokarmiam
Gratuluję ząbków

Dominika kuruj się, ja niestety nie znam żadnych skutecznych leków

Brillant za uczciwość
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 15:23   #965
magdziaS
Podróżniczka

Lila - spróbuj dać smoka. Mój pediatra polecał to samo położna. Kazali tylko obserwować jak mała łapie pierś. Jeżeli nie ma kłopotów to śmiało wkładaj częściej. Nie ma mowy by smoczek zadziałał źle na dziąsełka czy zgryz, a z odruchem ssania musisz obserwować. Ale spróbuj. Ja podaję smoka od 3 tyg. i mała je i teraz dajemy butle i nie ma protestów przy cycusiu. Jednak zanim znaleźliśmy taki smoczek który chciała ssać to wypróbowaliśmy 4 różne

Lineczka - dla Nelki za taki przyrost i dobry rozwój

Po wizycie u ginka spoko. Z brzuszkami i rowerem mam się wstrzymać jeszcze 2 miesiące :/ (głównie ze względu na spojenie łonowe to co miałam wskazanie do cc) Mogę ćwiczyć jogę i pływać. Poza tym wszystko goi się jak trzeba. Niestety mam infekcję i małż na przytulanki jeszcze sobie poczeka
Za to zrobił mi się bliznowiec w dwóch miejscach i zapomniałam wreszcie zapytać gina co z tym.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 15:57   #966
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Cześć
Madziu nie daje smoka W szpitalu mówili, że jak nie chcę zaburzać odruchu ssania, to mam nie dawać smoczka ani butelki

Lineczka nie dokarmiam
Gratuluję ząbków

Brillant za uczciwość
A może ze smoczkiem by się uspokoił? Nela i ciągnie butlę i ssie smoka tylko do spania i nie ma zaburzonego odruchu ssania. Bez przesady, co do butli to Ci tak powiedzieli bo sa zwolennikami kp mogę się założyć :P

Cytat:
Lila - spróbuj dać smoka. Mój pediatra polecał to samo położna. Kazali tylko obserwować jak mała łapie pierś. Jeżeli nie ma kłopotów to śmiało wkładaj częściej. Nie ma mowy by smoczek zadziałał źle na dziąsełka czy zgryz, a z odruchem ssania musisz obserwować. Ale spróbuj. Ja podaję smoka od 3 tyg. i mała je i teraz dajemy butle i nie ma protestów przy cycusiu. Jednak zanim znaleźliśmy taki smoczek który chciała ssać to wypróbowaliśmy 4 różne

Lineczka - dla Nelki za taki przyrost i dobry rozwój

Po wizycie u ginka spoko. Z brzuszkami i rowerem mam się wstrzymać jeszcze 2 miesiące :/ (głównie ze względu na spojenie łonowe to co miałam wskazanie do cc) Mogę ćwiczyć jogę i pływać. Poza tym wszystko goi się jak trzeba. Niestety mam infekcję i małż na przytulanki jeszcze sobie poczeka
Za to zrobił mi się bliznowiec w dwóch miejscach i zapomniałam wreszcie zapytać gina co z tym.
super że wszystko w porzadku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-05-27, 17:55   #967
Linka07
Rozeznanie

Natalka no chociaż Ty wierzysz, bo ja to już chyba po raz kolejny i tym razem definitywny straciłam nadzieję. Nawet nie wiem już czy ja właściwie tego chcę, gdyby Tż powiedział teraz że nie chce się starać to rzuciłabym te leki w cholerę i zaczęła żyć normalnie, a ciekawskim wprost mówiłabym , że nie możemy mieć dzieci

Magdzia
super, że wszystko dobrze oprócz infekcji oczywiście, ale to mam nadzieję że szybko wyleczysz A jak u Ciebie z ochotą na przytulanki po porodzie? Pytam z ciekawości bo w sumie żadna dziewczyna chyba nie pisała, jeśli to zbyt osobiste to oczywiście nie odpowiadaj

Lineczka
Nela rośnie jak na drożdżach, skarb dziecko
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 20:47   #968
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a ja słyszałam że po cc ćwiczyć 6 miesięcy nie można

Dominika, wybierz się do lekarza bo tak sama to zaleczysz a nie wyleczysz

dzien dobry w ten duszny dzień
przesiedziałyśmy z Nelką 2 godziny w przychodni bo szczepienie miałyśmy na WZW B jeszcze tam duszno to w ogóle Mała waży 9200g mierzy 70,5cm, od marca urosła 7,5 cm :O rozwija się prawidłowo a nawet wyprzedza o 2 miesiące i wychodzi nam nie jeden ząb a dwa dwie dolne jedynki :P
Brawo dla Nelki Różnie giny mówią, mi mówił o 3 miesiącach nie ćwiczenia brzucha

Cytat:
Cześć

Lineczka nie dokarmiam
Gratuluję ząbków

Brillant za uczciwość
Marysia ma rozszczep podniebienia a używamy smoczka (tylko nuka toleruje i w butelce i tak) i nic się nie dzieje złego
Moze tez tak przybiera, bo skoro cały czas ssie pierś to ciągle pije, a może brzuszek go boli od przejedzenia?? Też tak może być
Stary 2014-05-27, 21:45   #969
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Brawo dla Nelki Różnie giny mówią, mi mówił o 3 miesiącach nie ćwiczenia brzucha

Marysia ma rozszczep podniebienia a używamy smoczka (tylko nuka toleruje i w butelce i tak) i nic się nie dzieje złego
Moze tez tak przybiera, bo skoro cały czas ssie pierś to ciągle pije, a może brzuszek go boli od przejedzenia?? Też tak może być
jestem tego samego zdania ale nie chciałam już tu pisac bo nie chcę być odebrana że się wymądrzam a dzieci nie mam . . .
Dziecko ma silną potrzebę ssania i smoczek je uspokaja…

Linka no weź bo Cię zaraz kopne w dupkę Musisz wierzyć i chcieć tego dziecka ! Ja bardzo wierze i codziennie wchodze tu z ogromną nadzieją że w końcu zobacze Twojego posta i fotką a na niej test i IIkreski! życze Ci tego , i nie tylko tobie bo Dominice, Dziewczyneczce i Ewie która zagineła Musi się udać !!

Magda to w takim razie ostrożnie z ćwiczeniami ) Jak się monitor oddech sprawuje?

Co do seksu to nie wiem jak Wy dziewczyny które byłyście w ciąży ale dla mnie teraz to zadna przyjemność! czuje jak mnie tż't na pęcherz napiera i mnie to wqrza bo mam ochotę w trakcie iść na siku
A podobno seks w ciązy to taka frajda , ja mmmmhm

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 09:18   #970
magdziaS
Podróżniczka

Cześć. Julka dała wczoraj taki koncert, że myślałam, że osiwieję Serio straciłam już wszystkie siły i się poryczałam, ledwo udało sie ją uspokoić. Wieczorem wylądowała ze mną w łóżku (TZ ma nocki) i od razu usnęła i spała 7 godzin

Lila - mam nadzieję, że sie na nas nie obrazisz, nie mamy tutaj złych intencji i nikt nie ocenia Ciebie jako mamy, próbujemy po prostu coś doradzić

Linka - po porodzie seks, jak to trafnie określił mój ginekolog jest gdzieś za pieluchami, kupkami, kolkami, płaczem dziecka i karmieniem No jeszcze sen jest ważny A serio to mam ochotę, ale jak czasem Julka daje w kość to aż mi się odechciewa. Nie chodzę zmęczona bo na szczęście pozwala zasypiać więc jako tako ochota jest, ale to nie to co wcześniej

Natalka - monitor jest super. Jestem na prawdę zadowolona. Julka spokojnie śpi u siebie w pokoju a my jesteśmy spokojni. Sprawuje sie jak trzeba, nie daje fałszywych alarmów. Monitor uruchomił się raz jak Julka sie nakryła tetrą. Leciałam do niej jak dzika, posmyrałam po stópkach i oddech wrócił, ale najadłam sie stracha. Jak widać na moim przykładzie warto wydać trochę kaski na nią. Mamy model A401.
A co do seksu w ciąży to dla mnie było to niebo a ziemia w porównaniu sprzed ciąży. Zupełnie inne doznania. Może też kwestia tego że wcześniej przytulanki były też jak na komendę przy starankach a później totalny luz, no i pewnie to, że cały organizm inaczej w ciaży funkcjonuje. Ale mnie tam sie podobało

Lineczka - no mnie też powiedział jak Brilliant o 3 miesiącach niećwiczenia brzucha. Co lekarz to inne zdanie.

Co do smoczków to Julce najbardziej pasuje Lovi dynamiczny, obecnie mamy 3 sztuki każdy na inną okazję. Jedyna wada jest taka, że jak Julka mocno się ślini to strasznie przy ssaniu mlaska Kształtem przypomina sutek i moim zdaniem dzięki temu nie zaburza odruchu ssania. A wypróbowaliśmy jeszcze Bibi, TT i Aventa.

Stary 2014-05-28, 09:29   #971
Lila_27
Zakorzenienie

Próbowałam dać smoka Bibi ortodontyczny , ale nie chce ciągnąć, nie umie chyba
Wczoraj był o niebo spokojniejszy , już o 20 słodko spał wprawdzie do 23.30 Później pobudki 1.30, 3.15, 5.30 i .. dopiero teraz zasnął Mój mały zawsze ma ochotę na zabawę i rozmowę koło 5
Jego buzia wygląda fatalnie, teraz jest całkiem wysuszona i chropowata, chyba jednak jest to ten trądzik niemowlęcy... tylko że małemu ta wysypka jakby przemieszczała się w dól, teraz zaatakowała już cały brzuszek i plecy?.. Już sama nie wiem co to może być i czy znów iść z nim do tej pediatry, która na wszystko każe odstawić nabiał

Linka ja czekam bardzo na Twoje II kreseczki Wierzę i trzymam mocne kciuki
Natalko ja też w ciąży nie miałam ochoty i nie sprawiało mi to przyjemności Nie jesteś odosobniona
Za to teraz chętnie bym spróbowała, ale czekam do wizyty 3 czerwca, chcę wiedzieć czy wszystko Ok, po przejściach z porodem nie czuję, aby p.. była gotowa na sx

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Dzięki za wszystkie porady Cieszę się, że doradzacie
Małego karmię bardzo często, na żądanie ok. 10 razy dziennie i szczerze już wymiękam, strasznie to męczące

Stary 2014-05-28, 09:32   #972
magdziaS
Podróżniczka

Lila - bo trzeba wypróbować jaki smoczek małemu podpasuje. Jak juz pisałam my wypróbowaliśmy 4 różne i dopiero Lovi małej podszedł. Kształtem jest jak sutek mamy. Bibi też nie chciała ssać.
Kurcze może zmień pediatrę Kąpiesz go w emolium ? Jeśli to nie działa spróbuj wykąpać w krochmalu. A skórę regularnie nawilżaj też kremami z emolientem. Tak mi radziła położna jak mała miała suchą skórę, odpadała jej jak łuskami. Ale to ponoć normalne, że dzieciom musi ta skóra po porodzie zejść.

Stary 2014-05-28, 10:09   #973
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć. Julka dała wczoraj taki koncert, że myślałam, że osiwieję Serio straciłam już wszystkie siły i się poryczałam, ledwo udało sie ją uspokoić. Wieczorem wylądowała ze mną w łóżku (TZ ma nocki) i od razu usnęła i spała 7 godzin

Lila - mam nadzieję, że sie na nas nie obrazisz, nie mamy tutaj złych intencji i nikt nie ocenia Ciebie jako mamy, próbujemy po prostu coś doradzić

Linka - po porodzie seks, jak to trafnie określił mój ginekolog jest gdzieś za pieluchami, kupkami, kolkami, płaczem dziecka i karmieniem No jeszcze sen jest ważny A serio to mam ochotę, ale jak czasem Julka daje w kość to aż mi się odechciewa. Nie chodzę zmęczona bo na szczęście pozwala zasypiać więc jako tako ochota jest, ale to nie to co wcześniej

Natalka - monitor jest super. Jestem na prawdę zadowolona. Julka spokojnie śpi u siebie w pokoju a my jesteśmy spokojni. Sprawuje sie jak trzeba, nie daje fałszywych alarmów. Monitor uruchomił się raz jak Julka sie nakryła tetrą. Leciałam do niej jak dzika, posmyrałam po stópkach i oddech wrócił, ale najadłam sie stracha. Jak widać na moim przykładzie warto wydać trochę kaski na nią. Mamy model A401.
A co do seksu w ciąży to dla mnie było to niebo a ziemia w porównaniu sprzed ciąży. Zupełnie inne doznania. Może też kwestia tego że wcześniej przytulanki były też jak na komendę przy starankach a później totalny luz, no i pewnie to, że cały organizm inaczej w ciaży funkcjonuje. Ale mnie tam sie podobało

Lineczka - no mnie też powiedział jak Brilliant o 3 miesiącach niećwiczenia brzucha. Co lekarz to inne zdanie.

Co do smoczków to Julce najbardziej pasuje Lovi dynamiczny, obecnie mamy 3 sztuki każdy na inną okazję. Jedyna wada jest taka, że jak Julka mocno się ślini to strasznie przy ssaniu mlaska Kształtem przypomina sutek i moim zdaniem dzięki temu nie zaburza odruchu ssania. A wypróbowaliśmy jeszcze Bibi, TT i Aventa.
Nela w ogóle nie chciała ssać małego smoka, od razu byl 6-18 miesięcy i żadnego innego nie chciała

Lila próbuj jeszcz kalium przemywac (nadmanganian potasu) tylko z tym musisz uważać żeby za dużo nie nasypać i nie poparzyć buzi

U mnie w ciąży seks był fajny tylko ograniczona ilość pozycji :P po ciąży za to jest lepiej niż przed ciąża i w trakcie :P no i my już próbowaliśmy 5 tygodni po porodzie, bałam się że będzie bolało ale nic nie bolało

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-05-28, 10:44   #974
ula_betula
Zadomowienie

Hej, przepraszam, nie nadrabiam bo jakoś czasu nie mam za bardzo ostatnio. Jak Zośka śpi to ja przykładam się razem z nią albo ogarniam w domu.

Cytat:
Hejka

Wychodzi nam dolna lewa jedynka niestety teraz na wieczór był mały koncert, mega ślinotok-posmarowałam dziasęłka żelem i od razu usnęła mi na rękach
Kupiliśmy krzesełko inne niż planowałam ale jedno z moich typów to za taką kase wyglądało na tandetę a drugie było takie sobie wiec co prawda musieliśmy dołożyć trochę kasy nizt planowaliśmy i kupiliśmy inne

Właśnie, gdzie Natalka?
Linka, przykro mi z powodu @

Jakie chciałaś a jakie kupiliście?Ja to zawsze ciekawa takich rzeczy

Lila Ja Ci powiem jako mama takiego wymagającego dziecka: będzie czas kiedy wreszcie powiesz: uff.

Ale póki co: znajdź dobrego pediatrę, olej poprzedniego. Jeśli chodzi o smoczek: jeżeli Natanek od dwóch miesięcy pięknie je od Ciebie to nie powinien zaburzyć ssania prawidłowego. Inna kwestia, że dzieci są zupełnie nie smoczkowe. Zosia załapała w 3 miesiącu, próbowaliśmy różnych. I to dało jej ulgę a tym samym mi (chociaż brała go niechętnie i odrzuciła sama w 9 miesiącu).
Kochana, ona ryczała cały czas, nigdzie nie wychodziliśmy, na spacer zaczęliśmy w 3 miesiącu po 15 min, na rehabilitację szłyśmy godzinę (a miałyśmy 500 m od domu) i to ja z nią na rękach pchając wózek. Ryczałam każdego wieczoru i nie wychodziłam do ludzi. Odżyłam jak skończyła ok. 6 miesięcy i trochę się usamodzielniła.

Więc trzymaj się!!! A z jedzeniem to bym dopiero kombinowała jakby przybierał za mało lub za dużo...

I próbowałaś chusty??

I przeczytaj koniecznie:

http://dziecisawazne.pl/mama-w-procesie-zmiany/
Stary 2014-05-28, 13:02   #975
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Hej, przepraszam, nie nadrabiam bo jakoś czasu nie mam za bardzo ostatnio. Jak Zośka śpi to ja przykładam się razem z nią albo ogarniam w domu.

Jakie chciałaś a jakie kupiliście?Ja to zawsze ciekawa takich rzeczy

Lila Ja Ci powiem jako mama takiego wymagającego dziecka: będzie czas kiedy wreszcie powiesz: uff.

Ale póki co: znajdź dobrego pediatrę, olej poprzedniego. Jeśli chodzi o smoczek: jeżeli Natanek od dwóch miesięcy pięknie je od Ciebie to nie powinien zaburzyć ssania prawidłowego. Inna kwestia, że dzieci są zupełnie nie smoczkowe. Zosia załapała w 3 miesiącu, próbowaliśmy różnych. I to dało jej ulgę a tym samym mi (chociaż brała go niechętnie i odrzuciła sama w 9 miesiącu).
Kochana, ona ryczała cały czas, nigdzie nie wychodziliśmy, na spacer zaczęliśmy w 3 miesiącu po 15 min, na rehabilitację szłyśmy godzinę (a miałyśmy 500 m od domu) i to ja z nią na rękach pchając wózek. Ryczałam każdego wieczoru i nie wychodziłam do ludzi. Odżyłam jak skończyła ok. 6 miesięcy i trochę się usamodzielniła.

Więc trzymaj się!!! A z jedzeniem to bym dopiero kombinowała jakby przybierał za mało lub za dużo...

I próbowałaś chusty??

I przeczytaj koniecznie:

http://dziecisawazne.pl/mama-w-procesie-zmiany/
Ula, myślałam o Caretero RoYo albo Baby Design Pepe ewentualnie Pepe Color a dołożylismy trochę kasy i kupiliśmy Baby Design Bambi

Witam w ten chłodny i deszczowy dzień

Nela 5/11/13
Stary 2014-05-28, 14:44   #976
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dobry, dobry

My dziś po zakupowych szaleństwach z babcią :P Nakupowałam małej body z kr bo nie nadążam prać a tylko w takich w domu ją trzymam i przebieram w ciągu dnia, bo ma straszne potówki na pleckach i to była przyczyna, że taka nerwowa była. Od dziś będziemy kąpać w krochmalu i pogoda chyba nam pomoże w kurowaniu

lineczka - fajne krzesełko , my kupiliśmy takie: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...249614193.html. Dzis przyszło, ale zobacze jak tż wróci z pracy no i fotelik też już na sklepie, wiec jutro idziemy odebrać

natalka - w ciązy też jakoś tak inaczej się czułam przy sexie, ale po jednak lepiej
Stary 2014-05-28, 16:08   #977
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Madzia dzięki za odpowiedź my też mamy tą nianie, dobrze że jest taka czuła i ciesze się że jesteście zadowoleni tylko mnie to utwierdza w tym że to był dobry zakup
Co do przytulanek to ja często mam ochotę jak Tż't w pracy jest a jak wraca to już mi dawno przechodzi

Lila, Brilliant dobrze wiedziec ze nie jestem wyjątkiem

u mnie w koncu słoneczko więc korzystam i łapie troszkę słoneczka . Jak to jest z opalaniem ? MOżna wystawiać brzuch czy lepiej nie??

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-05-28, 16:48   #978
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia dzięki za odpowiedź my też mamy tą nianie, dobrze że jest taka czuła i ciesze się że jesteście zadowoleni tylko mnie to utwierdza w tym że to był dobry zakup
Co do przytulanek to ja często mam ochotę jak Tż't w pracy jest a jak wraca to już mi dawno przechodzi

Lila, Brilliant dobrze wiedziec ze nie jestem wyjątkiem

u mnie w koncu słoneczko więc korzystam i łapie troszkę słoneczka . Jak to jest z opalaniem ? MOżna wystawiać brzuch czy lepiej nie??
Ja brzucha nie opalalam, jak siedzialam w samym staniku to brzuch zawsze mialam czyms przykryty, wolalam nie ryzykowac

Nela 5/11/13
Stary 2014-05-28, 17:20   #979
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Ja brzucha nie opalalam, jak siedzialam w samym staniku to brzuch zawsze mialam czyms przykryty, wolalam nie ryzykowac

no właśnie ja też zasłoniłam bo nie wiedziałam czy można czy nie ale z tego co czytam w necie to raczej opalanie długie nie jest wskazane w ciąży ...

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-05-28, 18:43   #980
Linka07
Rozeznanie

Natalka Lila trudno jest wierzyć w jakąś odmianę, kiedy mijają dwa lata a u nas nic się nie zmienia. Żeby to było tak, że coś nam dolega i to jest przeszkodą to miałabym nadzieję, że to wyleczymy i się uda. A my po prostu jesteśmy niepłodni i tyle, na to moim zdaniem nie ma leków. Oczywiście można stymulować, faszerować się witaminami, prowadzić zdrowy tryb życia, ale rezultatów może nie być, a ja muszę być na gotowa na każdą okoliczność bo inaczej psychicznie mogłabym tego nie wytrzymać

Magdzia zawsze mi się wydawało, że jak dziecko jest obok to jakoś tak inaczej musi być z seksem. Stres, że dziecko się obudzi nie porę, nie pozwoli się rozluźnić itd. No i wiadomo obawa czy będzie bolało też pewnie spędza sen z powiek. Zawsze mnie martwiło jak to będzie z tym seksem, tym bardziej że ja mam ochotę w rzutach, czasem cały dzień mam ochotę a czasem przez cały tydzień nic a nic
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 20:33   #981
Lila_27
Zakorzenienie

Ula dzięki

Dziewczyny przeżyłam piekło, byłam z małym u lekarza, bo zauważyałam sączącą się wydzielinę z główki, myślałam, że umrę ze strachu Okazało się, że to z z powodu silnej ciemieniuchy...
Oprócz tego lekarz podejrzewa azs stąd ta wysypka, podrażniona skóra...
dostaliśmy maść z antybiotykiem, jakąś maść cholesterolową do zrobienia i mnóstwo innych zaleceń m.in. prać w płatkach mydlanych, nie wychodzić na słońce.... jestem załamana ... jutro umówiłam nam jeszcze dermatologa, chcę to skonsultować.....

Stary 2014-05-29, 08:53   #982
ula_betula
Zadomowienie

Lila - jeeju, dużo cierpliwości dla Ciebie i zdrowka dla małego

Natalka - ja się opalałam, ale zawsze brzucho miałam zakryty. Kiedyś na wakacjach widzialam kobietę w ciąży z czerwonym poparzonym brzuchem, przykry widok...

A seks po ciazy lepszy moim zdaniem. Tylko mysielismy się z tztem przestawić trochę bo wlasnie dziwnie trochę było jak Zosia obok.

Linka - czyli nie ma jednego kpnkretnego powodu Waszej nieplodnisci (czy bezplodnosci raczej - z zawsze mi się to myli) ? A myslalas a naprotechnologii?

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-29, 11:40   #983
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Lila - jeeju, dużo cierpliwości dla Ciebie i zdrowka dla małego

Natalka - ja się opalałam, ale zawsze brzucho miałam zakryty. Kiedyś na wakacjach widzialam kobietę w ciąży z czerwonym poparzonym brzuchem, przykry widok...

A seks po ciazy lepszy moim zdaniem. Tylko mysielismy się z tztem przestawić trochę bo wlasnie dziwnie trochę było jak Zosia obok.

Linka - czyli nie ma jednego kpnkretnego powodu Waszej nieplodnisci (czy bezplodnosci raczej - z zawsze mi się to myli) ? A myslalas a naprotechnologii?

Ja właśnie wczoraj czytałam że brzucha nie powinno się opalać bo wody płodowe mogą się nagrzać … i jest to niebezpieczne dla maluszka…
Ta kobieta z tym poparzonym brzuchem to jakaś nienormalna?
Zastanawiam się czy jakbym posmarowała brzuch 50faktorem czy to by uchroniło ?? Bo zakryty brzuch tez się grzeje jakby nie było
O u nas małe będzie miało swój pokoik więc nie będzie tego problemu że dziecko patrzy ,mój tż't nawet psa wywala z sypialni jak się seximy

Lila jejciu współczuje Ci tych przeżyć … Weź poproś mame swoją albo kogoś z rodziny o pomoc na tydzien lub dwa bo Ty się kochana wykończysz… Skąd tak silna ciemieniuszka? Dajesz wit D?

U mnie słonecznie i znów się sprawdza to że jak u mnie pogoda to u Was leje… heh przypadek?
Wczoraj Tż't poczuł kopniaki ale czy u Was też tak było że jak tatusiowie przykładali dłonie to dziecko stało się bardzo nieśmiałe ? Bo mój jak tylko dłoń przykłada to dziecko przestaje kopać i Tż;t musi czekać i czekac a jak się zmienimy i ja przykładam dłoń to kankan w brzuchu

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

aha jeszcze zapomniałam dopisac
Linka absolutnie zabraniam Ci tak myśleć że jesteś niepłodna! masz na to dowody? Może zmień lekarza ,Jesteś z Łodzi co nie? Słyszałam że macie tam dobrą klinikę Slave się chyba nazywa… Czasem zmiana lekarza i świeże spojrzenie na sprawe pomaga! Nie poddawajcie się

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-05-29, 11:47   #984
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie wczoraj czytałam że brzucha nie powinno się opalać bo wody płodowe mogą się nagrzać … i jest to niebezpieczne dla maluszka…
Ta kobieta z tym poparzonym brzuchem to jakaś nienormalna?
Zastanawiam się czy jakbym posmarowała brzuch 50faktorem czy to by uchroniło ?? Bo zakryty brzuch tez się grzeje jakby nie było
O u nas małe będzie miało swój pokoik więc nie będzie tego problemu że dziecko patrzy ,mój tż't nawet psa wywala z sypialni jak się seximy

Lila jejciu współczuje Ci tych przeżyć … Weź poproś mame swoją albo kogoś z rodziny o pomoc na tydzien lub dwa bo Ty się kochana wykończysz… Skąd tak silna ciemieniuszka? Dajesz wit D?

U mnie słonecznie i znów się sprawdza to że jak u mnie pogoda to u Was leje… heh przypadek?
Wczoraj Tż't poczuł kopniaki ale czy u Was też tak było że jak tatusiowie przykładali dłonie to dziecko stało się bardzo nieśmiałe ? Bo mój jak tylko dłoń przykłada to dziecko przestaje kopać i Tż;t musi czekać i czekac a jak się zmienimy i ja przykładam dłoń to kankan w brzuchu

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

aha jeszcze zapomniałam dopisac
Linka absolutnie zabraniam Ci tak myśleć że jesteś niepłodna! masz na to dowody? Może zmień lekarza ,Jesteś z Łodzi co nie? Słyszałam że macie tam dobrą klinikę Slave się chyba nazywa… Czasem zmiana lekarza i świeże spojrzenie na sprawe pomaga! Nie poddawajcie się
Ale mniej sie nagrzewa jak jest przykryty :P
Natalia i bardzo dobrze ze psa wywala bo my kiedys wiecie leżymy sobie na łóżku jest fajnie a tu w pewnym momencie kot TŻta łapie za place u stopy albo druga sytuacja to taka że zapomniałam ze zabawki Nelki leżą na dodatek gadajace no i TŻ sie jakos przekrecił a z pod kołdry sie odzywa siostrzyczka szczeniaczka uczniaczka "a kuku! Widzę cię" myślałam że już nic z tego nie będzie bo dostałam takiego ataku śmiechu :P

Dzień dobry

Nela 5/11/13
Stary 2014-05-29, 12:15   #985
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Natalia i bardzo dobrze ze psa wywala bo my kiedys wiecie leżymy sobie na łóżku jest fajnie a tu w pewnym momencie kot TŻta łapie za place u stopy albo druga sytuacja to taka że zapomniałam ze zabawki Nelki leżą na dodatek gadajace no i TŻ sie jakos przekrecił a z pod kołdry sie odzywa siostrzyczka szczeniaczka uczniaczka "a kuku! Widzę cię" myślałam że już nic z tego nie będzie bo dostałam takiego ataku śmiechu :P

Dzień dobry

nie dziwie Ci się ja chyba bym się posikała z śmiechu Moj pies za to skomle żeby ją wpuścić do łóżka:/ albo zaczyna się lizac głośno że tż'ta to wqrza
No to fakt że przykryty mniej się nagrzewa ale zastanawia mnie czy faktor 50 by nie zadziałał tak samo?

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-05-29, 12:24   #986
ula_betula
Zadomowienie

Lineczka dobre usmialam się

Natalka smaruj brzucjo, pewnie. Ale na duzym słońcu bym ho zaslaniala i tak. Chyba, ze nie będziesz długo i noe w godzinach południowych. Wiadomo - trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem ale bez paniki

Stary 2014-05-29, 13:33   #987
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Lineczka dobre usmialam się

Natalka smaruj brzucjo, pewnie. Ale na duzym słońcu bym ho zaslaniala i tak. Chyba, ze nie będziesz długo i noe w godzinach południowych. Wiadomo - trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem ale bez paniki

zdrowy rozsądek to podstawa masz racje)

Napisałam wam elaborat w klubie...

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-05-29, 13:53   #988
magdziaS
Podróżniczka

Dzien dobry. Ale podla pogoda :/ Julka co godzine sie budzi i zasypia na rękach,dzisiaj ma dzien terrorystki widać mocno potrzebuje sie tulić w ta pogode,najwazniejsze ze nie placze.

Lila - biedny Natanek. Trzymajcie sie

Natalka - ja brzucha nie opalalam,ręcznik mozna zamoczyc i taki polozyc na brzusiu.

Lineczka - niezla historia

Zamówiliśmy Julce na dzien dziecka karuzele nad lozeczko z projektorem Tiny Love i miala byc w 24h u nas w czewie a okazuje sie,ze będzie w przyszlym tyg A juz sie nie mogę doczekac

A ze Szwecji ciotki przywiozly mi cala torbę ubranek Adidasa Benetona i HM dla malej na różne rozmiary. Jestem mega zadowolona, bo wiekszosc ciuszków Julka miala po chrześnicy,niewiele kupowaliśmy a teraz same ekstra nowe,byłoby mi jednak szkoda kasy wydawac na tyle ciuchów jak dziecko chwile pochodzi.

Stary 2014-05-29, 16:06   #989
Lila_27
Zakorzenienie

Hej
Byliśmy u dermatologa i twierdzi, że na pewno nie jest to azs, ale nie umiał odpowiedzieć czym jest spowodowana wysypka... Znów stos maści dla małego biedactwo od tego pewnie nie może spać i jest marudny, pewnie Go to swędzi...

Natalko
daję wit.D, tydzień nie dawałam, bo ta pediatra kazała mi odstawić w związku z wysypką? Ale teraz znów daje...
Nie wiadomo skąd tak silna ciemieniucha, pojawiła się nagle i z taką intensywnością...

Madziu fajnie, że dostałaś ubranka, też bym chciała, bo musiałam wszystko kupić, niestety nie dostałam nic Zrób foty

Stary 2014-05-29, 18:46   #990
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzień dobry

Cytat:
nie dziwie Ci się ja chyba bym się posikała z śmiechu Moj pies za to skomle żeby ją wpuścić do łóżka:/ albo zaczyna się lizac głośno że tż'ta to wqrza
No to fakt że przykryty mniej się nagrzewa ale zastanawia mnie czy faktor 50 by nie zadziałał tak samo?
Mój pieso (labrador) jak mieszkałam z rodzicami też jak zaczął mlaskać jęzorem to myślałam, że osiwieję ;P

Cytat:
Dzien dobry. Ale podla pogoda :/ Julka co godzine sie budzi i zasypia na rękach,dzisiaj ma dzien terrorystki widać mocno potrzebuje sie tulić w ta pogode,najwazniejsze ze nie placze.

Lila - biedny Natanek. Trzymajcie sie

Natalka - ja brzucha nie opalalam,ręcznik mozna zamoczyc i taki polozyc na brzusiu.

Lineczka - niezla historia

Zamówiliśmy Julce na dzien dziecka karuzele nad lozeczko z projektorem Tiny Love i miala byc w 24h u nas w czewie a okazuje sie,ze będzie w przyszlym tyg A juz sie nie mogę doczekac

A ze Szwecji ciotki przywiozly mi cala torbę ubranek Adidasa Benetona i HM dla malej na różne rozmiary. Jestem mega zadowolona, bo wiekszosc ciuszków Julka miala po chrześnicy,niewiele kupowaliśmy a teraz same ekstra nowe,byłoby mi jednak szkoda kasy wydawac na tyle ciuchów jak dziecko chwile pochodzi.
Fajne przencik dla małej i od ciotek

Cytat:
Hej
Byliśmy u dermatologa i twierdzi, że na pewno nie jest to azs, ale nie umiał odpowiedzieć czym jest spowodowana wysypka... Znów stos maści dla małego biedactwo od tego pewnie nie może spać i jest marudny, pewnie Go to swędzi...

Natalko
daję wit.D, tydzień nie dawałam, bo ta pediatra kazała mi odstawić w związku z wysypką? Ale teraz znów daje...
Nie wiadomo skąd tak silna ciemieniucha, pojawiła się nagle i z taką intensywnością...

Madziu fajnie, że dostałaś ubranka, też bym chciała, bo musiałam wszystko kupić, niestety nie dostałam nic Zrób foty
A nie mogą zrobic małemu badania krwi albo cos?? Bo dają maści a nie wiedzą na co?? Kąpiel w krochmalu nie pomaga??

Witam, Marysi przypasowało krzesełko do jedzenia Tylko plecki ją męczą z tymi potówkami i się zastanawiam czy są jakieś maści dla takich dzieciątek przeciw świądowe??
Dziś mój tato oszukał przeznaczenie, bo zdążył wysiąść z auta zanim zaczęło się palić całe się zjarało ale jamu całe szczęscie się nic nie stało
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości