DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-02-14, 08:38   #91
alexandraa13
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 888
Dot.: DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o!

ja juz wczoraj to pisa³am (tzn w nocy) ale widzê ¿e pominê³a¶ moja odpowied¼. Po Twoich wyja¶nieniach nieco zmieni³ i mi siê pogl±d i my¶lê, ¿e w tej ca³ej sytuacji oboje siê "zgrali¶cie" (w negatywnym sensie). Inna dziewczyna by siê nie da³a w to wci±gn±æ, bo Ty masz tendencje do takich chorych zachowañ i widzia³, ¿e siê w to wkrêci³a¶. Ale on te¿ chyba ma jaki¶ problem, my¶lê ¿e mog³o mu sprawiaæ satysfakcjê Twoje zachowanie, to ¿e kto¶ go tak idealizuje, marzy o nim, mo¿e dawa³o mu to poczucie bycia mega wyj±tkowym, czego w normalnym ¿yciu a¿ w takim stopniu nie do¶wiadcza³. Mo¿e dosz³a obni¿ona samoocena i dowarto¶ciowanie siê tym. Plus po prostu satysfakcja i rado¶æ, ¿e kogo¶ bardzo interesuje i jest dla kogo¶ tak wa¿ny. Silna, ogarniêta, pewna siebie i empatyczna osoba od razu uciê³aby takie zachowania, mo¿e uzna³by za stosowne nawet przeprowadziæ z Tob± krótk± rozmowê i wszystko wyja¶niæ. Tylko on chyba nie by³ tak± osob±.

Jak Wasi znajomi komentowali ca³± sytuacjê?
alexandraa13 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 08:56   #92
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 479

W±tek jest niesamowity, pierwszy raz widzê historiê opowiedzian± od strony stalkera. I wszystko to wygl±da prawie ¿e z sensem. I widaæ te wszystkie powody, które kogo¶ popychaja do narzucania siê sta³ego komu¶ i tego, ¿e nie umie taki przestaæ.

Dziewczyno: a próbowala¶ kiedy¶ siê zastanowiæ:
a co by by³o, gdyby¶ chcia³a KONKRETÓW a nie znaków?
Gdyby¶ ignorowa³a te znaki i tytu³y piosenek i jakie¶ fragmenty zdañ - a zachcia³a konkretów, zachowañ jasnych w odczycie, deklaracji, etc?
Co by zosta³o wtedy? Czy zosta³oby cokolwiek, gdyby znaki nie istnia³y?

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-02-14 o 09:00
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 09:02   #93
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Poka¿ wiadomo¶æ
W±tek jest niesamowity, pierwszy raz widzê historiê opowiedzian± od strony stalkera. I wszystko to wygl±da prawie ¿e z sensem. I widaæ te wszystkie powody, które kogo¶ popychaja do narzucania siê sta³ego komu¶ i tego, ¿e nie umie taki przestaæ.

Niesamowite po prostu.

Dziewczyno: a próbowala¶ kiedy¶ siê zastanowiæ:
a co by by³o, gdyby¶ chcia³a KONKRETÓW a nie znaków?
Gdyby¶ ignorowa³a te znaki i tytu³y piosenek i jakie¶ fragmenty zdañ - a zachcia³a konkretów?
Co by zosta³o wtedy?
Wyobra¼nia i urojenia.

Stalker sobie potrafi wmówiæ, ¿e ma dziecko z prze¶ladowan± osob±, chocia¿ nigdy seksu nie uprawiali. Wiêc wmówienie sobie pomniejszych rzeczy to piku¶. "Spotkanie" z nim pewnie polega³o na wkrêceniu siê na imprezê i ³a¿enie za nim - dlatego by³ "onie¶mielony" rozmow±. I tak dalej. Ale nawet je¿eli na pocz±tku wykazywa³ jakiekolwiek zainteresowanie, nawet gdyby by³ z ni± w zwi±zku, to nie daje jej ¿adnego prawa do prze¶ladowania go. Niektórzy tego nie rozumiej±, a nawet z tego, co widzê pojawi³y siê wpisy obwiniaj±ce faceta. Tak, bo najlepiej jakby od razu jej powiedzia³ "nie, odpier... siê". Tylko, ¿e te osoby nie rozumiej±, ¿e to równie¿ by nic nie da³o. By³oby 2 dni pó¼niej "odczytanie znaku", ¿e on jednak tego ¿a³uje i zmieni³ zdanie (bo jaka¶ piosenka, czy wpis). To facet tu jest ofiar±, nie autorka w±tku. Nikt nie ma prawa nikogo prze¶ladowaæ i tyle, tu nie ma o czym dyskutowaæ.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 09:04   #94
eevciaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 478

Przerazilam sie czytajac ten watek. Autorko, nie twierdze ze jestes wariatka ale wiele wskazuje na to ze masz powazny problem ze soba. Najprawdopodobniej z wlasna samoocena. Wiele osob tu pisalo bys zglosila sie na terapie i powinnas to sobie wziac gleboko do serca i z tego skorzystac. To zaden wstyd a pozwoliloby Ci to w przyszlosci normalnie zyc. Chyba nie chcesz by ta historia sie powtorzyla? Co do tego chlopaka usun jego numer i przestan o nim myslec, skup swoja uwage na czyms innym i daj mu zyc.
04.04.14- praktyka: plac + miasto +

eevciaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 09:07   #95
201607110949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 803

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
To facet tu jest ofiar±, nie autorka w±tku. Nikt nie ma prawa nikogo prze¶ladowaæ i tyle, tu nie ma o czym dyskutowaæ.
Dok³adnie. To tak jak by napisaæ: zgwa³ci³ j± bo ubra³a krótk± spódniczkê, no jej wina, powinna by³a nosiæ zgrzebny wór.
Facet po prostu nie chcia³ wyj¶æ na chama albo zlewa³ to co siê dzia³o, wiêc dopiero kiedy kole¿anka przegiê³a, napisa³ jej parê s³ów prawdy. I tyle, moim zdaniem.
201607110949 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 09:24   #96
noubanaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189

Cytat:
Napisane przez Helenkaaa123 Poka¿ wiadomo¶æ
s³uchaj, mnie siê wydaje ¿e on równie¿ nie jest tu bez winy. Bo skoro wiedzia³ ¿e odczytujesz jego znaki, ze piosenki czy zdjêcia z jego bloga czy fb traktujesz z jakim¶ podwójnym dnem i skoro byæ mo¿e on jednak nie wstawia³ ich ¿eby siê z Tob± komunikowaæ to móg³ Ci to u¶wiadomiæ.
ale on jednak wola³ udawaæ jakiego¶ kurcze freaka, ¿e to niby taki inteligentny, wra¿liwy i INNY, taki co to nie mo¿e normalnie odpisaæ na smsa czy na wiadomo¶æ na fb. Zgodzê sie z przedmówczyniami, zbytnio go idealizowa³a¶, my¶la³a¶ ¿e trafi³ Ci siê kto¶ niestandardowy. A on tymczasem... a nie wa¿ne nawet... Nie twierdzê równie¿ ¿e ni by³o "znaków" jako niestandardowej metody komunikacyjnej, ale my¶lê ¿e gdyby¶ wiedzia³a jak to siê skoñczy ola³aby¶ strumieniem prostym jego wall na fb czy bloga Pozwól, ¿e Ci co¶ doradzê, podpieraj±c siê swoimi do¶wiadczeniami (ró¿nymi) wiem, i¿ zakochana kobieta potrafi wiele wybaczyæ, na wiele przymkn±æ oko, mieæ nadzieje nawet kiedy jej nie ma. ale có¿, tak ju¿ w ¿yciu jest ¿e im bardziej masz wyje**be na co¶, tym wieksze prawdopodobieñstwo ¿e to siê uda, wiêc skoro jemu zale¿a³o na Tobie to ON powinien siê staraæ (nie, nie jestem staro¶wiecka), bo jak stara sie tylko jedna strona to przecie¿ oczywiste ¿e nic z tego nie bêdzie. Podsumowuj±c, olej jego "znaki", wywal ze znajomych na fb, skasuj nr ¿eby w przyp³ywie emocji po %%% do niego nie zadzwoniæ i zapomnij o tym NIESTANDARDOWYM cz³owieku, bo dla Ciebie by³ jaki¶ taki inny ale przecie¿ ze swoja dziewczyn± stworzy³ normaln± relacje, bo nie uwierze ¿e sie komunikowali przez posty na fb nie pozwalaj siê poni¿aæ, zakochanie zakochaniem ale trzeba mieæ jednak troszeczkê egoizmu i dumy, a go¶ciu niech siê wali na ryj Amen

By³ bardzo niestandardowy. Wiele zainteresowañ, bystry, inteligentny. W pewnym sensie artysta. Wszyscy wiedz±, ¿e do niego trudno dotrzeæ.

Dziêkujê za ten post bardziej realny z mojej strony. Tego siê trzymam w³a¶nie, ¿e gdyby naprawdê chcia³ to by siê stara³.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez eevciaa Poka¿ wiadomo¶æ
Przerazilam sie czytajac ten watek. Autorko, nie twierdze ze jestes wariatka ale wiele wskazuje na to ze masz powazny problem ze soba. Najprawdopodobniej z wlasna samoocena. Wiele osob tu pisalo bys zglosila sie na terapie i powinnas to sobie wziac gleboko do serca i z tego skorzystac. To zaden wstyd a pozwoliloby Ci to w przyszlosci normalnie zyc. Chyba nie chcesz by ta historia sie powtorzyla? Co do tego chlopaka usun jego numer i przestan o nim myslec, skup swoja uwage na czyms innym i daj mu zyc.
Tak, owszem, straci³am poczucie w³asnej warto¶ci trochê. Dlaczego historia mia³aby siê powtarzaæ ? Mam za sob± jeden zwi±zek, który by³ normalny.

Powtarzam, ¿e gdybym wiedzia³a, ¿e on nie chce, ¿ebym do niego pisa³a to nie pisa³abym. Kiedy 2 tygodnie temu 'zakoñczy³' to co¶, najpierw w mi³y sposób, a mimo to co¶ jeszcze napisa³am, wtedy pojawi³o siê 'nie pisz, nie dzwoñ, spierdalaj' i wtedy zrozumia³am, ¿e chciana to ja na bank nie jestem, i z tego co mówi to nie bêdê.
noubanaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 09:38   #97
JanePanzram
Zakorzenienie

W rzeczy samej, Doris.

Autorko - napisz, co by pozosta³o, gdyby nie by³o znaków.
Oraz dlaczego nie odczyta³a¶ TYCH znaków:
-nie odpisywa³ na smsy - oznacza to wiadomo¶æ "po co piszesz do mnie, nie odpisujê ci przecie¿ - to po co piszesz?"
-nie rozmawia³ z tob± w necie w ¿aden sposób - oznacza to to samo, w ogóle nie podtrzymywa³ znajomo¶ci
-nie rozmawia³ z tob± równie¿ w realu (!)

Czyli: nie rozmawia³ z tob± WCALE. W ogóle. W ¿aden sposób. Nie ma z jego strony ¿adnego konkretnego kontaktu, zostaj± wiêc tylko te "znaki", które mo¿na interpretowaæ dowolnie.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Dlaczego nie wpad³a¶ nigdy na pomys³, ¿e jesli on jest zainteresowany, to powinien coskolwiek wiêcej zrobiæ ni¿ "znaki"?

I na dodatek: interpretacja znaków to rzecz bardzo problematyczna. Powiedzmy wklejê na bloga piosenkê "The way you make me feel" Michaela Jacksona - to ty to odczytasz, ¿e ja ci znak wysy³am, który mówi, ¿e lubiê, jak piszesz do mnie, lubiê to?

Czy nie rozumiesz, ¿e w tym czytaniu enigmatycznych znaków przekroczy³a¶ granicê?
¯e ¿eby by³ zwiazek, to trzeba czego¶ wiêcej ni¿ znaków?
¯e ¿eby okazaæ zainteresowanie, to trzeba cokolwiek wiêcej zrobiæ, niz wklejaæ piosenki i teksty na blog?
¯e ZWI¡ZEK to nie jest zabawa w znaki dymne?

¯e naruszasz jakie¶ granice tak siê narzucaj±c - i to nawet wtedy, kiedy jest brak odzewu? Piszesz do niego wiele razy dziennie - a widzisz, ¿e facet nie odpisuje? Nie da³oci to nigdy nic do my¶lenia?
Czy jakby kto¶ do ciebie pisa³ wiele razy, a ty by¶ nie odpisywa³a - to jaki ZNAK by¶ mu przekazywa³a? ¯e ma pisaæ wiêcej?

Czas edycji: 2013-02-14 o 09:41

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 09:40   #98
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SALIX Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie. To tak jak by napisaæ: zgwa³ci³ j± bo ubra³a krótk± spódniczkê, no jej wina, powinna by³a nosiæ zgrzebny wór.
Facet po prostu nie chcia³ wyj¶æ na chama albo zlewa³ to co siê dzia³o, wiêc dopiero kiedy kole¿anka przegiê³a, napisa³ jej parê s³ów prawdy. I tyle, moim zdaniem.
To by³ kto¶ kto przykuwa³ moje zainteresoanie znowu i znowu, kiedy przestawa³am siê odzywaæ. To przykre, ¿e ka¿dy dostrzega to, ¿e ja pisa³am, a nie widzi powodów dla których pisa³am. I to przykre, ¿e nie przyjmujecie w ogóle moich argumentów, które mówi±, ¿e 2 tygodnie temu dopiero pierwszy raz dosta³am najpierw tzw. 'znak', ¿e nie mam na co czekaæ, a nastêpnie dosadnego smsa. Od tej pory nie twierdzê, ¿e on mnie chce i wysy³a mi znaki itd.

Zauwa¿y³am szybko, ¿e po ponad 2 latach od ostatniej love, spotka³am kogo¶ kto znowu robi³ na mnie du¿e wra¿enie itd. Nie przechodzi³o mi bardzo d³ugo, dlatego czeka³am na niego. I kiedy pyta³am go czy mam urwaæ kontakt, bo wielokrotnie pozbywa³am siê jego numeru telefonu, bo widzê, ¿e tak zainteresowanie nie wygl±da, to przyci±ga³ z powrotem. Tak, bola³o mnie to, ¿e nie ma pewnych rzeczy wprost, ale t³umaczy³am ju¿, ¿e nauczy³ mnie w pewnym sensie rozumieæ to czego on chce ju¿ na pocz±tku znajomo¶ci i nie potrafi³am nie widzieæ pewnych rzeczy.

Je¶li chodzi o naszych znajomych wspólnych to ich zdaniem ju¿ na pocz±tku 'nie by³am warta tego typa'. Kazali mi nie marnowaæ czasu, bo to dziwny cz³owiek, 'nie mówi nic wprost'. Pocz±tkowo wszyscy wiedzieli, ¿e co¶ miêdzy nami siê dzieje, ale od kiedy jest ju¿ z inn± raczej siê nie przyznawa³am, ¿e czekam, ale czeka³am. Z tym, ¿e zaznaczam, gdybym dosta³a wiadomo¶æ wprost, ¿e NIE, to stawa³abym na g³owie by to zakoñczyæ.
Stary 2013-02-14, 09:43   #99
JanePanzram
Zakorzenienie

Ale przekraczasz granice wszelkie.

Czemu nie zbudzi³a siê w tobie duma, ¿e zas³ugujesz na co¶kolwiek wiêcej, ni¿ jakie¶ znaki?
Czemu nie uzna³a¶, ¿e on siê bawi, skoro je wysy³a, bawi siê twoim kosztem?

Oraz czemu sama nie dostrzeg³a¶, ¿e przekraczasz granice? Tym pisaniem, narzucaniem siê?
Stary 2013-02-14, 09:45   #100
tacyta
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 581

Najbardziej przera¿aj±ce w tej historii jest chyba to, ¿e autorka naprawdê wierzy³a w te znaki. A¿ w³os siê je¿y na g³owie. Jak daleko mo¿e posun±æ siê umys³ ludzki, aby wynajdowaæ podk³adki dla swoich iluzji...
Stary 2013-02-14, 09:56   #101
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
W rzeczy samej, Doris.

Autorko - napisz, co by pozosta³o, gdyby nie by³o znaków.
Oraz dlaczego nie odczyta³a¶ TYCH znaków:
-nie odpisywa³ na smsy - oznacza to wiadomo¶æ "po co piszesz do mnie, nie odpisujê ci przecie¿ - to po co piszesz?"
-nie rozmawia³ z tob± w necie w ¿aden sposób - oznacza to to samo, w ogóle nie podtrzymywa³ znajomo¶ci
-nie rozmawia³ z tob± równie¿ w realu (!)

Czyli: nie rozmawia³ z tob± WCALE. W ogóle. W ¿aden sposób. Nie ma z jego strony ¿adnego konkretnego kontaktu, zostaj± wiêc tylko te "znaki", które mo¿na interpretowaæ dowolnie.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Dlaczego nie wpad³a¶ nigdy na pomys³, ¿e jesli on jest zainteresowany, to powinien coskolwiek wiêcej zrobiæ ni¿ "znaki"?

I na dodatek: interpretacja znaków to rzecz bardzo problematyczna. Powiedzmy wklejê na bloga piosenkê "The way you make me feel" Michaela Jacksona - to ty to odczytasz, ¿e ja ci znak wysy³am, który mówi, ¿e lubiê, jak piszesz do mnie, lubiê to?

Czy nie rozumiesz, ¿e w tym czytaniu enigmatycznych znaków przekroczy³a¶ granicê?
¯e ¿eby by³ zwiazek, to trzeba czego¶ wiêcej ni¿ znaków?
¯e ¿eby okazaæ zainteresowanie, to trzeba cokolwiek wiêcej zrobiæ, niz wklejaæ piosenki i teksty na blog?
¯e ZWI¡ZEK to nie jest zabawa w znaki dymne?

¯e naruszasz jakie¶ granice tak siê narzucaj±c - i to nawet wtedy, kiedy jest brak odzewu? Piszesz do niego wiele razy dziennie - a widzisz, ¿e facet nie odpisuje? Nie da³oci to nigdy nic do my¶lenia?
Czy jakby kto¶ do ciebie pisa³ wiele razy, a ty by¶ nie odpisywa³a - to jaki ZNAK by¶ mu przekazywa³a? ¯e ma pisaæ wiêcej?
Ale my byli¶my w kontakcie normalnym przez jakie¶ 5 miesiêcy, co prawda, ¿eby siê z nim spotkac musia³am czekaæ na spotkanie w naszym wiêkszym gronie np. domówka i wtedy mog³am liczyæ na jego zainteresowanie. By³y normalne wiadomo¶ci na necie, choæ bardzo pow¶ci±gliwe.

Spotkania w realu w ostatnich miesi±cach polega³y na tym, ¿e kilka razy spyta³am go czy porozmawiamy gdzie¶ tam w biegu, a on odpowiada³, ¿e TAK. Tylko nie za bardzo by³o jak bo za chwilê zjawia³a siê tak¿e jego dziewczyna. Udawa³ wtedy smutnego, patrzy³ têsknym wzrokiem. I to nie tylko ja widzia³am. Kole¿anki mówi³y, ¿ebym nie da³a siê w ten sposób zwodziæ. I teoretycznie wiedzia³am, ¿e to jest jaka¶ tragedia, ale by³am za s³aba, ¿eby to skoñczyæ.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez tacyta Poka¿ wiadomo¶æ
Najbardziej przera¿aj±ce w tej historii jest chyba to, ¿e autorka naprawdê wierzy³a w te znaki. A¿ w³os siê je¿y na g³owie. Jak daleko mo¿e posun±æ siê umys³ ludzki, aby wynajdowaæ podk³adki dla swoich iluzji...
To przykre, ¿e nikt nie we¼mie pod uwagê, ¿e takie 'znaki' mog³y istnieæ.

Osobi¶cie uwa¿am, ¿e za d³ugo czeka³am na cz³owieka, który nie potrafi³ siê zdecydowaæ, albo nie wiem z jakich powodów podtrzymywa³ we mnie nadziejê.

S±dzê, ¿e je¶li wysy³am komu¶ smsa o tre¶ci: 'hej, jutro jest impreza uczelniana, bêdziesz ? Mogliby¶my wszystko pouk³adaæ '
Odpowiedzi brak, ale kto¶ wysy³a mi dzwonka ? A ja siê g³upia cieszê...
Przychodzi na imprezê ze znajomymi, pytam czy pogadamy, a on ¿e tak, ¿e za chwilê i idzie do baru. W tym czasie zjawia siê jego dziewczyna, która przysz³a z innymi znajomymi. Po czym obserwujê jak niby to jest nieszczê¶liwy z powodu, ¿e jest tam z ni±. Nie tylko ja to dostrzegam. Laska siê nim zajmuje, widaæ ¿e nie wie co mu jest itd.
Czytam pó¼niej na blogu, ¿e nie jest szczê¶liwy...

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 09:57   #102
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez noubanaa Poka¿ wiadomo¶æ
Ale my byli¶my w kontakcie normalnym przez jakie¶ 5 miesiêcy, co prawda, ¿eby siê z nim spotkac musia³am czekaæ na spotkanie w naszym wiêkszym gronie np. domówka i wtedy mog³am liczyæ na jego zainteresowanie. By³y normalne wiadomo¶ci na necie, choæ bardzo pow¶ci±gliwe.

Spotkania w realu w ostatnich miesi±cach polega³y na tym, ¿e kilka razy spyta³am go czy porozmawiamy gdzie¶ tam w biegu, a on odpowiada³, ¿e TAK. Tylko nie za bardzo by³o jak bo za chwilê zjawia³a siê tak¿e jego dziewczyna. Udawa³ wtedy smutnego, patrzy³ têsknym wzrokiem. I to nie tylko ja widzia³am. Kole¿anki mówi³y, ¿ebym nie da³a siê w ten sposób zwodziæ. I teoretycznie wiedzia³am, ¿e to jest jaka¶ tragedia, ale by³am za s³aba, ¿eby to skoñczyæ.
Czyli nie by³o ¿adnych "Waszych" spotkañ. Po prostu od czasu do czasu, przypadkowo lub nie, bywali¶cie na tych samych imprezach. Wieloosobowych. Na imprezie trudno jest ca³kowicie kogo¶ ignorowaæ. Tak samo z "kontaktem" w necie - Ty do niego pisa³a¶, a on grzeczno¶ciowo, ale zdawkowo odpisywa³ (o ile w ogóle do Ciebie, a nie np. na tablicy ogólnie). Wtedy jeszcze pewnie nie rozumia³, ¿e z kim¶ takim, jak Ty lepiej w ogóle nie utrzymywaæ kontaktu, bo ka¿de s³owo odbierzesz jako "daje mi nadziejê", "uuu, jest zainteresowany", "ekstra - rozmawiamy ze sob±". Wspó³czujê facetowi, serio. On Ciê wcale nie zwodzi³ - on niczego nie robi³, a Ty ka¿de jego spojrzenie, gest, s³owo PRZEKRÊCA£A¦ na swoje (bo tu nawet nie ma co ju¿ mówiæ o interpretacji, to by³o fa³szowanie rzeczywisto¶ci).
Stary 2013-02-14, 09:57   #103
JanePanzram
Zakorzenienie

Zamrnowa³a¶ w ten sposób tylko wiele miesiêcy. Na nic. Na takie jego zabawy.
Ja kiedy¶ przegiê³am w drug± stronê - jak siê zakocha³am, to siê zupe³nie odciê³am od niego, ¿eby mu siê nie narzucaæ w ¿aden sposób. A ty w drug± mañkê przeginasz pa³ê: wystarczy ci byle bzdet, by mu siê narzucaæ na ró¿norakie sposoby.

Zbud¼ w sobie dumê w koñcu. Dumê, szacunek do siebie, ¿e zas³ugujesz na wiêcej ni¿ gierki.
Na dodatek to zajêty facet - ale ni CH., dalej do niego uderzasz, do zajêtego faceta. Nie ma wiêc co ciê za bardzo ¿a³owaæ.

Ale marnujesz czas. I teraz jeszcze z³o¶cisz siê, ¿e ci napisa³ "spierdalaj", kiedy tymczasem powinna¶ byæ z³a raczej, ¿e tyle czasu namarnowa³a¶ na takie g³upoty.

Czas edycji: 2013-02-14 o 09:59
Stary 2013-02-14, 09:59   #104
maryanna3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 911

Jak dla mnie to my Ci nic nie pomog³y¶my. I dalej masz problem, nic siê nie zmieni³o. Widaæ ¿adne z nas psycholo¿ki, dlatego powinna¶ w³a¶nie udaæ siê do specjalisty.

Bo co gdyby on znów napisa³ co¶ w stylu 'znaku', np. umie¶ci³ na fb piosenkê, która kiedy¶ lecia³a jak razem tañczyli¶cie, albo ma s³owa, które wg. Ciebie bardzo pasuj± do waszej sytuacji. Co by¶ najpierw pomy¶la³a? Przyznaj nie przed nami a sama przed sob±, ¿e pomy¶la³aby¶ ¿e to wcale nie przypadek a kolejny ZNAK! I od nowa, znów i znów to samo....

Gdyby teraz on Ci napisa³ cokolwiek, ¿e np. przeprasza za ostre s³owa aczkolwiek prawdziwe za ostatnim razem. Dojrza³aby¶ tylko 'za ostre' ju¿, ¿e 'prawdziwe' to nie. I od nowa, znów i znów to samo...

itd. itd.

Ja Ci nie wróg, przeczyta³am wszystko co piszesz i jak dla mnie nie jeste¶ mo¿e wariatk± ale masz powa¿ne problemy z wkrêcaniem sobie pewnych rzeczy oraz niew±tpliwie z samoocen±. Bo w pe³ni akceptuj±ca sam± siebie dziewczyna po tej pierwszej odmowie wyra¼nej spotkania da³aby sobie spokój i nie by³oby ¿adnego, zupe³nie niepotrzebnego, ci±gu dalszego. Dlatego w³a¶nie powinna¶ i¶æ pogadaæ z kim¶ m±drzejszym od nas i od samej siebie.
maryanna3 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 10:00   #105
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
(...)
Osobi¶cie uwa¿am, ¿e za d³ugo czeka³am na cz³owieka, który nie potrafi³ siê zdecydowaæ, albo nie wiem z jakich powodów podtrzymywa³ we mnie nadziejê.
(...)
Nikt w Tobie nie podtrzymywa³ nadziei na nic. Równie dobrze mo¿na powiedzieæ, ¿e jak facet, który siê nam podoba siê do nas u¶miechnie, to znaczy, ¿e da³ znak, i¿ istnieje szansa na zakochanie siê jego w nas. Powinna¶ jak najszybciej skorzystaæ z pomocy psychiatry. Inaczej za jaki¶ czas wybierzesz kolejn± ofiarê i znowu bêdziesz widzia³a "znaki".

To, co dopisujesz w kolejnych postach to coraz wiêksze zmy¶lanie.
Stary 2013-02-14, 10:04   #106
JanePanzram
Zakorzenienie

Nie t³umacz siê tym, ¿e by³a¶ s³aba, bo tym nie ma siê co chcwaliæ i siê t³umaczyæ tym w nieskoñczono¶æ. Sama te¿ s³aba by³am, g³upia i ci±gnê³am pewien toksyczny zwi±zek.

Ale dostrze¿ swoje b³êdy: przez kikla miesiêcy starczy³o ci pu¶ciæ piosenkê, a ty lecisz jak ten piesek.
Stary 2013-02-14, 10:11   #107
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Nie t³umacz siê tym, ¿e by³a¶ s³aba, bo tym nie ma siê co chcwaliæ i siê t³umaczyæ tym w nieskoñczono¶æ. Sama te¿ s³aba by³am, g³upia i ci±gnê³am pewien toksyczny zwi±zek.

Ale dostrze¿ swoje b³êdy: przez kikla miesiêcy starczy³o ci pu¶ciæ piosenkê, a ty lecisz jak ten piesek.
Unika³abym pisania do autorki w±tku czegokolwiek w kontek¶cie "zwi±zku". Tylko siê jej tym potwierdza to, ¿e miêdzy nimi co¶ by³o.
Stary 2013-02-14, 10:12   #108
maryanna3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 911

Ja tak¿e uwa¿am, ¿e w kolejnych postach coraz bardziej mêtnie próbujesz co¶ wyja¶niaæ i niestety pogr±¿asz siê, bo np. interpretujesz sytuacjê na milion sposobów, jedn± sytuacjê w której on mia³ z Tob±, pogadaæ ale nie pogada³, poszed³ do baru, zrobi³ smutn± minê, przysz³a jego laska a na blogu napisa³, ¿e jest nieszczê¶liwy. Ty powinna¶ mieæ na to wywalone ale nie, Ty to nadinterpretujesz, wymy¶lasz mo¿liwe powody zwi±zane z Tob±, WYMY¦LASZ. Coraz bardziej i to ju¿ jest przera¿aj±ce, bo ja nie wierzê ¿e Ci to tak ju¿ teraz po tych 2 latach nagle hop siup przesz³o. Nie wierzê te¿, ¿e nie jeste¶ sk³onna ogólnie do takich zachowañ i ¿e sobie sama ¶wietnie poradzisz.

Zrozum, ¿e dla prawie ka¿dego z boku(bo jak na 11 osób 10 Ci pisze ¿e co¶ jest bia³e to chyba uwierz ¿e bia³e a nie czerwone jak mówi 1 osoba) wygl±da to strasznie. Najwiêkszym problemem jest to, ¿e Ty w ogóle nie masz w sobie za grosz zdrowych odruchów. Zdrowym odruchem by³oby unie¶æ siê dum± dawno temu, nawet zakochana i ¶lepa g³owa to potrafi. A Ty wci±¿ w to brnê³a¶. Naprawdê, dla w³asnego dobra, zastanów siê co tu do Ciebie piszemy, nie piszemy po z³o¶ci przecie¿.
maryanna3 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 10:12   #109
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Ale przekraczasz granice wszelkie.

Czemu nie zbudzi³a siê w tobie duma, ¿e zas³ugujesz na co¶kolwiek wiêcej, ni¿ jakie¶ znaki?
Czemu nie uzna³a¶, ¿e on siê bawi, skoro je wysy³a, bawi siê twoim kosztem?

Oraz czemu sama nie dostrzeg³a¶, ¿e przekraczasz granice? Tym pisaniem, narzucaniem siê?
Wielokrotnie zastanawia³am siê nad tym o co pytasz. Czasem dlatego pisa³am, ¿e ju¿ wiêcej na niego nie czekam, ¿e to jest toksyczne dla mnie, ¿e siê ¼le czujê, ¿e zas³ugujê na co¶ normalnego. Ale on na to np. 'naprawimy to' co prawda za po¶rednictwem bloga, ale jak ju¿ mówi³am, wiele rzeczy przekazywa³ mi w ten sposób nawet w fazie, kiedy to by³y normalne podej¶cia jakie¶ nasze, wiêc trudno mi by³o nie zauwa¿yæ tego.
Z tego co wiem jakie¶ 3 osoby maj± dostêp do tego bloga, jego obecna dziewczyna nie nale¿y do tych osób.

W³a¶nie zarzuca³am mu, ¿e bawi siê mn± i je¶li nie potrafi zmieniæ tej realcji na zdrow± to chcê to skoñczyæ, bo marnujê swój czas, pieni±dze itd. A czas lecia³.
Wiedzia³am, ¿e to co robiê nie jest zdrowe, ¿e albo bêd± zmiany w ¿yciu, albo trzeba to skoñczyæ. Mia³am nadziejê, ¿e ten cz³owiek zrobi wreszcie co¶ co bêdzie konkretem. ¯e tego doczekam. Doczeka³am siê. I znaku na NIE. I konkretnej odpowiedzi. ¯e nie chce ju¿ wracaæ do tego co by³o ze mn±. Natomiast nast±pi³o to dopiero te 2 tygodnie temu.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 10:12   #110
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 443

A jak on podtrzymywa³ tê nadziejê? Zamieszcza³ co¶ na blogu, na którego Ty sama, z w³asnej nieprzymuszonej woli, a wrêcz z ochot± - wchodzi³a¶?
No znak jak nic.

To wszystko, ten wasz "zwi±zek" to siê dzia³o i dzieje w Twojej g³owie.
Jeste¶ tak pewna tego, ¿e on czuje to samo, ¿e wy³apujesz z rzeczywisto¶ci tylko "sygna³y" na potwierdzenie, pomijaj±c to, ¿e on z Tob± nie rozmawia, nie spotyka siê sam na sam, nie odpisuje.

Na serio - 25 lat, studentka medycyny i wierzysz w kontaktowanie siê przez zamieszczanie piosenek na fb?

Dopu¶æ do siebie trochê logiki. W koñcu lekarze, to ludzie nauki.
Zgadzam siê, ¿e jest Ci potrzebna pomoc.
jesienny_lisc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 10:12   #111
201610170910
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 807

Niestety ca³e to pisanie do autorki wydaje mi siê bez sensu, ona i tak bêdzie siê zawsze trzyma³a swojej wersji
Co trzeba mieæ w g³owie ¿eby tkwiæ w takiej chorej relacji ponad 2 lata? Ja tego nie rozumiem. Gdyby mi facet na propozycjê spotkania powiedzia³ "NIE" to by³by dla mnie wystarczaj±cy ZNAK ¿eby odpu¶ciæ.
201610170910 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 10:17   #112
shawty19
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 592
GG do shawty19

Przeczyta³am wszystko co zosta³o napisane w tym w±tku i zauwa¿am jedn± rzecz. Do autorki absolutnie nie docieraj± nasze s³owa. Facet nie jest istot±, która daje 'znaki'. Facet, któremu zale¿y na dziewczynie zaczyna co¶ robiæ w tym kierunku, a Ty widaæ zagalopowa³a¶ siê ze swoim my¶leniem.
Zreszt± skoro tak twierdzisz, ¿e dawa³ Ci 'znaki' to dlaczego nie spróbujesz nam jako¶ ich nakre¶liæ. Pokazaæ kawa³ek waszej rozmowy.
Twierdzisz, ¿e skoro ostatnio da³ Ci 'znak' na Nie, to da³a¶ sobie spokój. Gdyby tak by³o nie zak³ada³aby¶ tu w±tku. Dziwi mnie te¿ to, ze ten facet tak d³ugo wytrzyma³..Mo¿e z pocz±tku mu imponowa³o to, ze jaka¶ dziewczyna jest nim zainteresowana, ale je¶li nie odpisywa³ Ci na smsy ani nie próbowa³ w ¿aden inny sposób nawi±zaæ z Tob± kontaktu to gdzie my to mówimy o zainteresowaniu??
Dla Ciebie znakiem jest umieszczenie jakiego¶ wpisu na blogu b±d¼ piosenki na tablicy na fejsie, no przepraszam Ciê bardzo, ale to ju¿ wpadam w jak±¶ paranoje.
To, ze on pojecha³ z dziewczyn± do Pary¿a, to nic dziwnego. Wiêkszo¶æ dziewczyn chce tam jechaæ, wiec nie widzê ¿adnego zwi±zku z Tob±..
Na prawdê powinna¶ wybraæ siê do jakiego¶ psychologa i porozmawiaæ z nim/ni± o tych 'znakach'..
I ponawiam pro¶bê o wstawienie fragmentu "WASZEJ" rozmowy. Mo¿e wtedy zauwa¿ê te znaki!
Stary 2013-02-14, 10:20   #113
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
(...)
Wiedzia³am, ¿e to co robiê nie jest zdrowe, ¿e albo bêd± zmiany w ¿yciu, albo trzeba to skoñczyæ. Mia³am nadziejê, ¿e ten cz³owiek zrobi wreszcie co¶ co bêdzie konkretem. ¯e tego doczekam. Doczeka³am siê. I znaku na NIE. I konkretnej odpowiedzi. ¯e nie chce ju¿ wracaæ do tego co by³o ze mn±. Natomiast nast±pi³o to dopiero te 2 tygodnie temu.
Miêdzy Wami NICZEGO NIE BY£O. Wiêc nie by³o do czego wracaæ. Nie rozumiesz tego nadal, ale mo¿e po solidnym leczeniu by¶ zrozumia³a. Zamierzasz i¶æ do specjalisty po pomoc, czy za jaki¶ czas chcesz aby historia siê powtórzy³a? Nie martwi Ciê, ¿e mo¿esz mieæ pocz±tki jakiej¶ choroby?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez shawty19 Poka¿ wiadomo¶æ
(...)
Dziwi mnie te¿ to, ze ten facet tak d³ugo wytrzyma³..Mo¿e z pocz±tku mu imponowa³o to, ze jaka¶ dziewczyna jest nim zainteresowana, ale je¶li nie odpisywa³ Ci na smsy ani nie próbowa³ w ¿aden inny sposób nawi±zaæ z Tob± kontaktu to gdzie my to mówimy o zainteresowaniu??
(...)
A mo¿e na pocz±tku nawet zwróci³ na to uwagi? Mnóstwo ludzi zaczepia innych na fejsach i innych takich.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 10:23   #114
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Miêdzy Wami NICZEGO NIE BY£O. Wiêc nie by³o do czego wracaæ. Nie rozumiesz tego nadal, ale mo¿e po solidnym leczeniu by¶ zrozumia³a. Zamierzasz i¶æ do specjalisty po pomoc, czy za jaki¶ czas chcesz aby historia siê powtórzy³a? Nie martwi Ciê, ¿e mo¿esz mieæ pocz±tki jakiej¶ choroby?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

A mo¿e na pocz±tku nawet zwróci³ na to uwagi? Mnóstwo ludzi zaczepia innych na fejsach i innych takich.
Co by on nie my¶la³, to autorka i tak wszystko sobie przejaskrawi³a..Teraz w ka¿dym po¶cie próbuje siebie t³umaczyæ, a szukaæ winy w faceci, który w porównaniu do jej zachowania jest ca³kiem normalny.
On ma dziewczynê, skoro z ni± wyjecha³ musi co¶ do niej czuæ, a Tobie autorko nic do tego.
Ponawiam pro¶bê o wyja¶nienie 'znaków' oraz pokazanie ich.
Stary 2013-02-14, 10:23   #115
spritfire
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 550

ja te¿ do³±czam sie do pro¶by o wstawienie jakiego¶ fragmentu rozmowy
spritfire jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 10:28   #116
aagusiaa88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 926

"znaki" hahaha

pamiêtam czasy jak siê ustawia³o opisy na gg z aluzj± z nadziej±, ¿e osoba, ktor± jeste¶my zainteresowani to zauwa¿y.. ale to by³o w gimnazjum.. lito¶ci
aagusiaa88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 10:29   #117
noubanaa
Raczkowanie

Chyba nie ma sensu siê z tego wszystkiego t³umaczyæ.

Pozostanê przy swojej wersji. By³ manimpulantem. A ja dawa³am siê ³atwo prowadziæ.

Od 2 tygodni nie narzucam mu swojej osoby, co chyba o czym¶ ¶wiadczy. Zamierzam sie uporaæ z tym sama w swojej g³owie.

Dziêki za odpowiedzi. Nie dam sobie jednak wmówiæ, ¿e mia³am urojenia i widzia³am 'znaki' tam gdzie ich nie by³o.

Facet, który wielokrotnie mia³ szansê mi powiedzieæ, ¿e nic z tego a tylko siê wpatrywa³ we mnie, chyba te¿ nie by³ w porz±dku.

Zamierzam ogarn±æ siê teraz ¿yciowo, wyleczyæ ca³kowicie ze z³udzeñ, przede wszystkim nie narzucaæ, i spokojnie czekaæ co przyniesie przysz³o¶æ.
Stary 2013-02-14, 10:30   #118
spritfire
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 550

Cytat:

Pozostanê przy swojej wersji. By³ manimpulantem. A ja dawa³am siê ³atwo prowadziæ.

Od 2 tygodni nie narzucam mu swojej osoby, co chyba o czym¶ ¶wiadczy. Zamierzam sie uporaæ z tym sama w swojej g³owie.

Dziêki za odpowiedzi. Nie dam sobie jednak wmówiæ, ¿e mia³am urojenia i widzia³am 'znaki' tam gdzie ich nie by³o.

Facet, który wielokrotnie mia³ szansê mi powiedzieæ, ¿e nic z tego a tylko siê wpatrywa³ we mnie, chyba te¿ nie by³ w porz±dku.

Zamierzam ogarn±æ siê teraz ¿yciowo, wyleczyæ ca³kowicie ze z³udzeñ, przede wszystkim nie narzucaæ, i spokojnie czekaæ co przyniesie przysz³o¶æ.
to po co za³ozy³as ten w±tek?
spritfire jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 10:30   #119
nesska10
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 473

Autorko, mo¿e nie napiszê tu nic nowego.
Moje spostrze¿enia s± tylko takie, ¿e dziwiê siê, ¿e dla ciebie to, ¿e nie dosta³a¶ od niego ¿adnego znaku na nie juz by³o wystarczaj±cym powodem , ¿eby czekaæ, ¿e to niby znak pozytywny. Nie rozumiem jak mo¿na odczytywaæ czyj±¶ obojêtno¶æ jako "zainteresowanie "??
Poza tym, w sytuacji kiedy ty do niego pisa³a¶ sms , a on tylko puszcza³ dzwonek , to sk±d pomys³ , ¿e to odpowied¼ pozytywna ? Ja , je¶li kto¶ mi puszcza dzwonek , to po prostu oddzwaniam i pytam o co chodzi.
Dlaczego nie spe³ni³a¶ pro¶by jednej z wiza¿anek i nie wklei³a¶ jakiej¶ przyk³adowej rozmowy z sieci ? Udowodni³aby¶ tym i mo¿e da³aby¶ do my¶lenia , ¿e mo¿e jednak co¶ was ³±czy³o (w co w±tpiê). Jak narazie to ¿adnych konkretów nie da³a¶ w swojej obronie.
Dalej czekam , az podasz konkretny przyk³ad rozmowy lub wkleisz jaki¶ screen.
nesska10 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-14, 10:32   #120
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Cytat:

Dziewczyno czym dla Ciebie by³y te znaki?
Nie powiedzia³a¶ jasno jak to wygl±da³o, a oczekujesz, ze wszystkie Ciê po g³owie pog³aszczemy i powiemy, ¿e biedna jeste¶, a on jest zwyk³ym ¶mieciem?

Wyja¶nij nam wszystkim tu, o co chodzi z tymi znakami..
Bo mnie to siê one tylko kojarz± z filmem z Melem Gibsonem

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.