![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 189
|
![]() DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o!
Drogie Dziewczyny !
Piszê, bo chcia³abym poznaæ Wasze zdanie na temat do¶æ dziwnej historii, która mi siê przytrafi³a. Mo¿e jakiej¶ porady co robiæ dalej... Mam 25 lat. Ch³opak 23 lata. Studiujemy na jednym kierunku, ale ja zaczê³am 2 lata pó¼niej. Poznali¶my siê na imprezie naszego roku dok³adnie 2 lata temu w lutym. Od pierwszych chwil pojawi³a siê chemia, ale mimo tego znajomo¶æ nie ruszy³a dalej. Przez pó³ roku raczej siê obserowowali¶my, na imprezie tu¿ przed wakacjami rozmawiali¶my, trochê tañczyli¶my, ale ja by³am bardzo spiêta, bo dzia³a³ na mnie niemo¿liwie. Ostatecznie nie by³o dalej nic, mimo, ¿e bardzo chcia³am. My¶la³am o nim ca³e wakacje i stwierdzi³am, ¿e muszê byæ trochê przystêpniejsza ![]() ![]() Zadowolona z pomys³u zaryzykowa³am zaraz po wakacjach i pierwsza siê odezwa³am, niestety przez neta, z propozycj± spotkania. Ch³opak odmówi³ ![]() ![]() ![]() WA¯NE! Tak gdzie¶ od kwietnia by³am w fatalnym stanie, chud³am, nie mog³am spaæ, zaniedbywa³am obowi±zki, siebie, znajomych. By³am sfrustrowana. izolowa³am siê. Zupe³nie zmieni³ mi siê system warto¶ci. ON zdominowa³ moje ¿ycie, chocia¿ go w tym ¿yciu nie by³o. ;( widzia³am jak dzieje siê coraz gorzej. Mówi³am mu czêsto o tym, chocia¿ mi nie odpowiada³. Wakacje by³y cholernie trudne, bo wyl±dowa³am z poprawkami z 4 egzaminów, mam warunek z jednego z przedmiotów. Denerwowa³am siê, pisa³am ¿e nie dam rady, ¿e rani tym ¿e z ni± jest, ¿e jak on sobie to wyobra¿a. Ogólnie zarzuty, wyrzuty, zazdro¶æ przeplatane z marzeniami, ¿e bêdzie nam dobrze, po prostu musimy siê spotkaæ. Semestr od pa¼ 2012 do teraz up³yn±³ mi na czekaniu na okazje, kiedy on przyjdzie na imprezê bez dziewczyny, prze³amiemy lody i bêdzie dobrze. W tym czasie chcia³am oczywi¶cie skoñczyæ kilka razy, ale mi siê to nie udawa³o albo sama prosi³am, ¿eby nie odchodzi³, prosz±c go nawet o te g³upie znaki, które dawa³yby nadziejê. Powiedzia³am mu, ¿e chcê siê wyrobiæ ze zmianami w naszym ¿yciu do ¶wi±t, ale nie stara³ siê, wiêc pojecha³am na ¶wiêta do domu, ¿eby zapominaæ. Wiem ile to kosztowa³oby mnie p³aczu i czasu, ale to by³a przerwa 3 tygodniowa, wiêc w sam raz na pocztek 'terapii'. Napisa³am mu o tym, a on mnie przetrzyma³ obietnicami, a ja znów uleg³am. Pisa³am do niego itd. mimo ¿e od niego mia³am tylko znaki, a on spotyka³ siê z inn± dziewczyn±. WA¯NE! Pisa³am do niego codziennie mnóstwo smsów na ró¿ne tematy. ¦mieszne, powa¿ne, uczuciowe albo te¿ pe³ne ¿alu, wyrzutów, oskar¿eñ itd. Tak mniej wiêcej od kwietnia 2012 do dnia dzisiejszego. By³o mo¿e 10 dni kiedy nic nie napisa³am. By³o tak, ¿e nawet kilkadziesi±t dziennie wysy³a³am. Porozumiewali¶my siê za po¶rednictwem swoich blogów, piosenek, obrazków. I ja pisa³am dodatkowo smsy. 31 stycznia 2013 do¶æ nagle dosta³am 'znak' ale na po¿egnanie. ¯e jednak nie chce wracaæ. Pisa³am, dzowni³am, choæ wiedzia³am, ¿e nie odbierze, bo znów chcia³am go zatrzymaæ. PO TYLU MIESI¡CACH dosta³am nieprzyjemnego smsa ¿e mam 'spierdalaæ', nie pisaæ, nie dzwoniæ. Próbowa³am dalej siê z nim skontaktowaæ, straszy³ mnie policj±, ¿e oskar¿y o nêkanie. Ale przez ponad 9 miesiêcy wcze¶niej nie pisa³, ¿e nie chce smsów, ¿e mam siê nie odzywaæ. Wrêcz przeciwnie, gdy siê nie odzywa³am wysy³a³ 'znak' na plus, którym siê oczywi¶cie jara³am. Bardzo p³aka³am i prze¿ywa³am to, ¿e jest inna itd. ¯e z ni± podró¿uje, a to by³y moje marzenia. Jestem emocjonalnie zablokowana na innych, i ci±gle czeka³am na niego. Wiedzia³ o tym. Zerwa³ ten przedziwny kontakt jakie¶ 13 dni temu, polecia³ z dziewczyn± do Pary¿a, a w ¶wiêta mu wspomina³am, ¿e chcê tam siê wybraæ. W ci±gu tych 13 dni wiedzia³ co my¶lê itd i znowu wys³a³ znak na plus jakby z lito¶ci, bo go to nie powstrzyma³o, by nie polecieæ z dziewczyn± do tego Pary¿a. Ja my¶la³am, ¿e to mi wreszcie zaproponuje jaki¶ wyjazd, przygodê itd. I w ten sposób mu opowiada³am co bym chcia³a itd. I on zawsze reagowa³ jakby te¿ chcia³ tylko nigdy nie zrozumiem dlaczego nie chcia³ siê ze mn± spotkaæ tak po prostu. Zawsze musieli¶my czekaæ na jak±¶ okazjê. A teraz to siê zrobi³o jeszcze trudniejsze, bo z t± dziewczyn± jest ju¿ coraz bli¿ej, bo przecie¿ coraz wiêcej ich ³±czy... Trwa to strasznie d³ugo. Nauczy³am siê rozumieæ to co on mi przekazuje choæ uwa¿am ¿e nie powinien mnie tak traktowaæ. Ale nie umiem nie odczytywaæ tego jego przekazu bo to jakby odcinanie siê od nadziei na mi³o¶æ. Zaanga¿owa³am siê emocjonalnie bez zwi±zku, bez jakiego¶ ¿ycia, które by pokaza³o, ¿e jeste¶my ze sob± szczê¶liwi. Ca³y czas chcê spróbowaæ z nim ¿yæ. To jest bardzo inteligentny cz³owiek, choæ bardzo dziwny, zamkniêty w sobie. Uzale¿ni³am siê w pewien sposób od kontaktu z nim. Narzuca³am swoj± osobê, co pewnie jeszcze go odpycha³o. Mam ¶wiadomo¶æ tego, ¿e czêsto kierujê siê niew³a¶ciwymi emocjami, tracê kontrolê. Mówiê mu pó¼niej o tym. Sta³ siê jedynym powiernikiem tych frustracji moich, choæ z pewnego ¼ród³a wiem, ¿e moje smsy z pewnym momencie zaczê³y go irytowaæ, podobno nawet przesta³ czytaæ... Czêsto k³amie, wiêc nie wiem tak do koñca ile w tym prawdy, mia³ dziewczynê, wiêc chyba nie przyzna³by siê, ¿e jest zadowolony z smsów ode mnie. Wiem, ¿e to wszystko by³o chore. I dalej jest chore. Ka¿da krytyka tu jest s³uszna, ale nie o ni± mi chodzi. Powiedzcie mi, czy my¶licie, ¿e ja powinnam czekaæ, a¿ ten cz³owiek dojrzeje, a i sama siê uspokoiæ, zrozumieæ jego wybory, ale jednocze¶nie postrzymywaæ jak±¶ nadziejê w sobie ¿e to siê u³o¿y ? Czy my¶licie, ¿e jest jaka¶ sznasa, ¿e co¶ co nie hula³o nagle zacznie hulaæ ? ¿e zrobi siê odwa¿niejszy, bardziej zdecydowany ? ¿e w ogóle zostawi dla mnie dziewczynê skoro nie zrobi³ tego przez ostatnie 8 miesiêcy ? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-01-31 o 18:12 Powód: Przywrócenie usuniêtego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 803
|
Dot.: DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hmmm... nie leczê siê
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 102
|
Co ty chcesz osiagnac? Chlopak ma cie gdzies, a ty z siebie robisz wariatke. Bo tak ja odczytuje twoje zachowanie, meczysz go wiadomosciami na ktore on nie odpisuje, sam mowi ze nie chce sie spotykac, czekasz az bedzie pod wplywem zeby z nim pogadac. Jak masz jakies resztki szacunku do samej siebie, to go zostaw, zerwij z nim kontakt. bo kumplowac tez sie z nim nie bedziesz umiala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Cytat:
Masakra... Dobra, wyobra¼ sobie ¿e jeste¶my kumpelami. Opowiadam Ci o pewnym moim znajomym ze studiów, bardzo fajny ch³opak i mi siê podoba, tylko ¿e niestety ma dziewczynê. Pytasz jakie s± relacje miêdzy nami, jak on mnie traktuje? Odpowiadam Ci (i tu wstaw sobie pogrubione z Twojej opowie¶ci). I co by¶ mi podpowiedzia³a, jest mn± zainteresowany? Edytowane przez alexandraa13 Czas edycji: 2013-02-13 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 311
|
naprawde nie widzisz ze go meczysz czy udajesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
A¿ mnie g³owa rozbola³a od czytania. Serio. To jak jego musi ³eb boleæ przez to, ¿e go (wrêcz) prze¶ladujesz? Daj mu spokój, bo w koñcu w zêby dostaniesz, a implanty s± bardzo drogie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 15 304
|
¯e on Ciê jeszcze nie oskar¿y³ o nêkanie, to siê dziwiê...
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2013-02-13 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 329
|
Ja w ogóle nie widzê tu ¿adnych relacji miêdzy wami, ci±gle psizesz, ¿e on co¶ sugerowa³, ¿e wstawia³ dla ciebie obrazki i piosenki, NIGDY wprost nie powiedzia³, ¿e oczekuje od waszej relacji czego¶ wiêcej ni¿ jaki¶ spotkañ przy okazji, jak dla mnie to Ty go po prostu prze¶ladujesz, wymy¶li³a¶ i wmówi³a¶ sobie, ¿e to co on robi to jakie¶ znaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 550
|
powinna¶ koniecznie i¶æ do psychologa
i ja te¿ bym Cie straszy³a policj±, Twoje zachowanie i rozkminy s± mocno nie pokoj±ce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
tak szczerze mówi±c to ¿yje w dwóch ¶wiatach. zdajê sobie sprawê z tego co mówicie, i sama te¿ to widzê. st±d dziesi±tki moich prób na zakoñczenie tej sytuacji. w momencie kiedy koñczê, ¿yczê mu szczê¶cia i po prostu milknê nagle dostajê co¶ co przyci±ga mnie do niego znowu. i znowu piszê i znowu wyczuwam, ¿e on jest zadowolony. pierwszy raz wyra¼ne niezadowolenie okaza³ ok 2 tygodnie temu. a drugi ¶wiat to ten o którym czytacie, w którym t³umaczê go sobie itd.
![]() dziêki za wszystkie odpowiedzi. nie mia³am komu o tym opowiedzieæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 807
|
Dziewczyno Ty masz powa¿ne problemy ze sob± skoro nie widzisz tego, ¿e NIGDY z nim nie bêdziesz. Kilkadziesi±t smsów dziennie? Ja bym na jego miejscu ju¿ dawno zmieni³a numer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
ale on Ci nie dawa³ ¿adnych znaków ¿e chce cokolwiek z Tob± zaczynaæ a wrêcz pokazywa³ Ci ¿e nie chce mieæ z Toba nic wspolnego
to tylko Twoje chore urojenia i nadinterpretacje jeste¶ przera¿aj±ca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
nie musicie tak ostro reagowaæ. byæ mo¿e za ma³o napisa³am na temat sposobów w jakie mnie przyci±ga³ do siebie znowu. ale chyba nie warto. macie racjê. ja sama widzia³am, ¿e potrzebujê pomocy, by³am z tym sama. walczy³am sama ze sob±. udawa³am, ¿e nie mam nadziei ¿adnej, ale robi³am swoje. ten cz³owiek pierwszy raz mi da³ do zrouzmienia ¿e nic nie chce 2 tygodnie temu. I z tym dniem skoñczy³y siê tak¿e 'znaki', które by³y wcze¶niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
nie by³o ¿adnych sposobów jakimi Cie przyci±ga³- to tylko Twoje urojenia
a ¿e nie chce z Tob± mieæ nic wspólnego pokazywa³ od samego pocz±tku bez z³o¶liwo¶ci, ale jak chcesz stworzyæ normaln± relacje w przysz³o¶ci?powinna¶ zg³osiæ siê do psychologa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 223
|
Yyyy... Nie wiem, czy dobrze zrozumia³am, ale to nie dzia³a tak, ¿e skoro Ciebie pozna³ pierwsz±, przed t± obecn± dziewczyna, to jest dla Ciebie zaklepany i najpierw musi daæ szansê Tobie.
I ogólnie... ¯al mi faceta. Mia³am kiedy¶ przez kilka tygodni psychicznego fana. Co musi czuæ ten opisany tu facet, skoro on ma to samo miesi±cami. Brrrr! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Je¶li kto¶ mówi, ¿e jest w 'zwi±zku zastêpczym', je¶li mówi, ¿e nie szczê¶liwy z dziewczyn±. Jesli pytam czy mam na niego czekaæ i czytam na blogu, ¿e tak ?
Mo¿e za ma³o napisa³am na temat tego co przekazywa³ przez internet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Z tego absolutnie nic nie bêdzie. Ty go mêczysz, mimo tego, ¿e on jasno da³ Ci do zrozumienia, ze nic z tego nie bêdzie. On ma dziewczynê, jest szczê¶liwy tylko uczepi³a siê go jaka¶ panienka co mu spokoju nie daje. A te znaki, o których ca³y czas wspominasz, to podejrzewam s± jakie¶ Twoje urojenia..;|
![]() |
#20 |
Konto usuniête
|
Ale to nie jest zaproszenie do nêkania go. Napisa³ Ci, ¿e masz spier... wiêc najwidoczniej chce, aby¶ spier... z jego ¿ycia. Skoñcz ju¿ g³upie t³umaczenie siê. Policji równie¿ bêdziesz mówi³a, ¿e "przyci±ga³" Ciê na liczne sposoby? Na obserwacjê psychiatryczn± Ciê wy¶l±, jak nie wybijesz sobie g³owy takich rzeczy. Daj mu spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Takie sytuacje tylko pokazuj± po raz kolejny, ¿e Internet (a zw³aszcza fb) dla niektórych osób powinien byæ zabroniony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hmmm... zdecydowanie za ma³o napisa³am na temat tego w jaki sposób dawa³ mi do zrozumienia, ¿e ja jeszcze mam szansê.
Od momentu kiedy siê poznali¶my równolegle do wiadomo¶ci zamieszcza³ ró¿ne wpisy, zdjêcia itd na swoim blogu miêdzy innymi. Ja siê bardzo szybko wtedy nauczy³am interpretowaæ to co on robi. Wtedy nie by³o innej dziewczyny. Okazywa³ realne zainteresowanie, choæ mo¿e ja chcia³am wiêcej. I to wszystko pozosta³o mimo ¿e zacz±³ siê spotykaæ z kolejn±. Czasem zastanawia³am siê sama czy nie czyniê nadinterpretacji, ale zbiegów okoliczno¶ci by³o zbyt du¿o. Poza tym te znaki skoñczy³y siê 2 tygodnie temu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Dobra to mo¿e opisz teraz dok³adnie wszystkie oznaki zainteresowania, sygna³y ¿e czego¶ by od Ciebie chcia³, ¿e nie jeste¶ mu obojêtna, wszystko po czym mog³a¶ s±dziæ, ¿e co¶ do Ciebie czuje. Tylko KONKRETY, a nie ¿e gdzie¶ na fb mu siê przewinê³o zdjêcie, pod którym by³ podpis, który jak go siê czyta co 2 s³owo to by³ nawet do¶æ romantyczny i pomy¶la³a¶, ¿e to znaczy, ¿e Ciebie kocha.
edit: co to znaczy, ¿e siê nauczy³a¶? przeczyta³a¶ wpis/podpis pod zdjêciem itp, spyta³a¶ czy chodzi mu o to co my¶lisz, dosta³a¶ odpowied¼ pozytywn±, powtórzy³o siê to x razy i wtedy uzna³a¶, ¿e umiesz interpretowaæ jego jak to nazywasz "sygna³y"? Edytowane przez alexandraa13 Czas edycji: 2013-02-13 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 223
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie oceniajcie mnie tak ostro. Ja naprawdê dostrzega³am chorobê tej sytuacji.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 128
|
Cytat:
Pisa³a¶ po drodze o stanach depresyjnych (co¶ a la to). Id¼ natychmiast do psychiatry! Dla mnie to stany psychotyczne wrêcz (mog± wspó³wystêpowaæ ze stanami depresyjnymi). Edytowane przez natash88 Czas edycji: 2013-02-13 o 23:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
and cigarettes
Wiadomo¶ci: 6 965
|
Cytat:
My¶lê, ¿e go trochê wyidealizowa³a¶, ca³± Wasz± znajomo¶æ... Te wszystkie smsy, na które on nawet nie odpowiada³... po co? Pogód¼ siê z tym, ¿e nie by³o i nie bêdzie niczego miêdzy Wami. On ma dziewczynê, Ty nie jeste¶ dla niego wa¿na. Niestety. Tak naprawdê Ty go w ogóle nie znasz. Nie pozna³a¶ go przez piosenki na facebooku czy na imprezach po pijaku. Du¿o pewnie sobie dopowiedzia³a¶, stworzy³a¶ jaki¶ idea³, którym on nie jest. Tak mi siê wydaje - on nie jest tym cz³owiekiem, w którym siê zakocha³a¶. Skoñcz to. Mnóstwo czasu minê³o, nie traæ go wiêcej na niego. Bo teraz w³a¶nie tracisz czas. Bez sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.