Fit life style - spełniając marzenia o szczupłej sylwetce, pełnej zdrowia i energii. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-11, 17:02   #91
zaga25
Raczkowanie

Dot.: Fit life style - spełniając marzenia o szczupłej sylwetce, pełnej zdrowia i en

Ja się ważę codziennie a mierzę w sobotę rano. Więc mi bez różnicy, będę wpisywała w niedzielę.
Co do tycia w ciąży to nie wiem, czy tak wiele ma tutaj do powiedzenia genetyka. W pierwszej ciąży przytyłam 32kg, ale objadałam się potwornie. Zjadałam 3kg arbuza i zagryzałam nadziewaną czekoladą. Natomiast w drugiej ciąży przytyłam tylko 9kg, dbałam o siebie i do 8 miesiąca praktycznie nikt nie widział, że mam brzuszek. Prawie do końca nosiłam swoje normalne ciuchy.
Powinnam jechać do sklepu kupić sobie kilka rzeczy wiosenno letnich ale tak bardzo chcę schudnąć i dopiero wtedy zaszaleć.
Dzisiaj mam tak ściśnięty żołądek, że nie mogę nic przełknąć. Jutro czeka mnie zabieg usunięcia kości pod zębem - skutek źle zaleczonej kanałówki. Jutro pewnie też nic konkretnego nie zjem. Żebyście nie krzyczały - jem, ale wmuszam w siebie każdy kęs.
zaga25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 17:05   #92
Anjaaali
Rozeznanie

Dot.: Fit life style - spełniając marzenia o szczupłej sylwetce, pełnej zdrowia i en

Jedzenie dzisiaj u mnie na 5+
Aktywność na 4+ delikatnie zaczynam żeby wejść w rytm ćwiczeń

Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować – Marek Aureliusz
Anjaaali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 17:07   #93
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anjaaali Pokaż wiadomość
Jedzenie dzisiaj u mnie na 5+
Aktywność na 4+ delikatnie zaczynam żeby wejść w rytm ćwiczeń
Pochwal się, co zjadłaś i poćwiczyłaś
Stary 2015-05-11, 17:14   #94
Anjaaali
Rozeznanie

Jadłospis ten co podalam rano zrealizowalam jeszcze małe kiwi zjadłam jak mnie na coś słodkiego meczylo

Cwiczenia to spacer 1h + 30 minut rowerek i gimnastyka

Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować – Marek Aureliusz
Stary 2015-05-11, 17:31   #95
mycha9393
Zakorzenienie

co do pisania prac- dla mnie to najgorsze paskudztwo. Na szczescie zostaly b.drobne poprawki i w czw oddaje do druku. U mnie jutro rano w planie cwiczenia
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 22:01   #96
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
co do pisania prac- dla mnie to najgorsze paskudztwo. Na szczescie zostaly b.drobne poprawki i w czw oddaje do druku. U mnie jutro rano w planie cwiczenia
Do dzisiaj nie wiem, jak ja stworzyłam 20 stron inżynierki, po pięciu miałam poczucie, że wyczerpałam temat :P

Jestem zadowolona z dzisiejszego dnia, wyglądało to tak:
Przed suszona śliwka
1. Czekoladowo-waniliowy pudding jaglany z mango i ziarnami kakao; ciepła woda z cytryną i miętą
2. Placuszki z serka wiejskiego i mąki ryżowej z orzechami
3. Sałatka z kurczaka, mozarelli i warzyw z sosem miodowo-musztardowym
Fruktajl
4. Kurczak po grecku z kuskusem, warzywami i tzatziki
30 minut cardio
5. Kawałek pieczeni z karkówki w kapuście

Plus jakiś litr wody i zielonych herbat
Stary 2015-05-12, 03:55   #97
Anjaaali
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rombek Pokaż wiadomość
1. Czekoladowo-waniliowy pudding jaglany z mango i ziarnami kakao; ciepła woda z cytryną i miętą
2. Placuszki z serka wiejskiego i mąki ryżowej z orzechami
Poproszę o przepisy
Duża pochwała za różnorodność posiłków - tak trzymać! dieta nie może być nudna, kształtujemy przecież nowy styl życia

Ja dzisiaj dzień znów zaczynam od owsianki z cynamonem.
Dzisiaj czuję się lepiej niż wczoraj, dłonie już delikatne i normalne mam, woda zeszła ze mnie. Opuchnięta taka już nie jestem, cieszę się bardzo że już skutki stresu ze mnie schodzą

Na dzisiejszy dzień jadłospis który planuje to:
1. owsianka z cynamonem
2. Jogurt naturalny w owocami suszonymi
3. sałatka grecka gotowana na parze pierś z kurczaka
4. sałatka owocowa
5. kanapki z chrupkim pieczywem i pastą z makreli wędzonej

Co do aktywności, czeka mnie 2,5h w podróży na uczelnie i z powrotem, w tym w sumie 2h chodzenia po mieście, jak będę miała później jeszcze siłę wsiądę na rowerek treningowy
Dzisiaj ambitny plan mam poświęcić przynajmniej 2-3h na zapoznanie się z materiałem na egzaminy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 07:04   #98
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Poproszę o przepisy
Duża pochwała za różnorodność posiłków - tak trzymać! dieta nie może być nudna, kształtujemy przecież nowy styl życia

Ja dzisiaj dzień znów zaczynam od owsianki z cynamonem.
Dzisiaj czuję się lepiej niż wczoraj, dłonie już delikatne i normalne mam, woda zeszła ze mnie. Opuchnięta taka już nie jestem, cieszę się bardzo że już skutki stresu ze mnie schodzą

Na dzisiejszy dzień jadłospis który planuje to:
1. owsianka z cynamonem
2. Jogurt naturalny w owocami suszonymi
3. sałatka grecka gotowana na parze pierś z kurczaka
4. sałatka owocowa
5. kanapki z chrupkim pieczywem i pastą z makreli wędzonej

Co do aktywności, czeka mnie 2,5h w podróży na uczelnie i z powrotem, w tym w sumie 2h chodzenia po mieście, jak będę miała później jeszcze siłę wsiądę na rowerek treningowy
Dzisiaj ambitny plan mam poświęcić przynajmniej 2-3h na zapoznanie się z materiałem na egzaminy
Dzięki Jak mówiłam, uwielbiam gotować

http://www.tysiagotuje.pl/2015/03/pl...kiego.html?m=1 - mąkę zmieniłam na ryżową, ale nie był to najlepszy pomysł.

http://foodmania-przepisy.blogspot.c...rnami.html?m=1 - korzystam z tego przepisu, tylko mleko kokosowe zmieniłam na zwykłe, niskolaktozowe, daktyli trzy sztuki, a nie garść, po ugotowaniu rozpuścilłam w kaszy gorzką czekoladę i zmieniłam banana na mango I z takich proporcji było śniadanie dla mnie i TŻ.

A jak się czujesz ogólnie? Już spokojniej?
Stary 2015-05-12, 07:33   #99
Anjaaali
Rozeznanie

O dobrze będę modyfikować i po swojemu jeszcze przepisy bo mam alergie na niektóre składniki ale zawsze są zamienniki

Czuje się już lepiej, na szczęście. Już miałam dość siebie i swojego użalania się na siebie i na cały świat niestety ale jak mnie stres dopadnie taki intensywny mocno reaguje, błahostkami się nie przejmuje ale w pracy to niestety stres ciężko jest zbagatelizować i się na mnie tak odbija.

Ale no nic nie patrzę za siebie chociaż tydzień straciłam przez nerwy...
A dzisiaj oczywiście zamiast pomyśleć wpakowałam się na wagę no i okazało się że z wczorajszych 59,2kg, zeszło ze mnie jakimś cudem 1,5kg i waga spadła do 57,7kg. Jednak to była woda po prostu jakoś tak zatrzymana :/

Ale nie ważne wyjęłam baterie z wagi i schowałam do kosmetyczki nie stanę na nią aż do niedzieli

A w niedziele mam komunie hm... a sukienki nadal nie mam chyba dzisiaj przed zajęciami na uczelni na miasto skoczę sobie na mały shopping

Jeden z planów moich na dzisiejszy dzień nawet zrealizowałam w połowie spędziłam 1h na czytaniu notatek na pierwsze egzaminy za 13 dni codziennie coś troszkę będę czytać i łatwiej zapamiętam sens, na pamięć i klepać nie umiem się uczyć. A może po prostu za stara jestem

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

no widzisz i Twój Tż też zjada ładnie zdrowe jedzonko. Mój czasem chce się buntować, ale ja mu mówię że zdrowie najważniejsze, za kilka lat będziesz miał problemy z cholesterolem to wspomnisz moje słowa, wtedy jednak zgodzi się spróbować czegoś nowego.
Tak było z makaronem z szpinakiem i sosem szpinakowym z czosnkiem, marudził marudził a jak spróbował chciał jeszcze i powiedział że to lepsze niż pierogi czy kotlety jego mamy

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Tylko do jedzenia kaszy trudno mi go zmusić.

A pudding zrobię jutro

Stary 2015-05-12, 07:47   #100
rombek
Wtajemniczenie

Cieszę się, że już jest lepiej Po zakupach myślę, że będzie jeszcze lepiej

Nom, oboje lubimy takie eksperymenty kulinarne - gotować i jeść Wczorajszy obiad np. to było od początku do końca dzieło mojego Tżta

Od razu życzę smacznego Możesz zamiast mango wrzucić tam inne owoce, dobre wychodzi z truskawkami mrożonymi na przykład
Stary 2015-05-12, 08:09   #101
Anjaaali
Rozeznanie

O tak właśnie myślałam o truskawkach, bo mango to dla mojego wybrednego może nie pasować, chociaż sam on mnie czasem zaskakuje.
Najlepsze jego danie w wersji zdrowej to:
Frytki z marchewki i selera z ziołami prowansalskimi pieczone oczywiście oraz rolada z wędzonym łososiem szpinakiem mniam

Dobra ja uciekam będę miała chwilę to zajrzę, dzisiaj edukacyjny dzień mnie czeka.
Buziaki Kochane słońce ładnie świeci trzeba się aktywizować

(powiedziała to jedna z największych pesymistek i marud na świecie)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 08:14   #102
incognito6
Raczkowanie

Rombek ja tez nie wiem jakim cudem udalo mi sie napisac 80 stron w mojej pracy inz-mgr ... fakt, ze sporo mialam rysunkow, wykresow, tabel i wzorow, ale mimo wszystko

Anja za nauke

a nas dzis w nocy odwiedzila mysz... cora mnie obudzila, poszlam do niej i jak wracalam poszlam do kuchni napic sie i mi cos przemknelo przy zlewie, patrze w naroznik gdzie ucichlo i mysza siedzi i patrzy na mnie tymi wielkimi slepiami ... potem zwiala w druga strone i wlazla w szpare miedzy sciana i szafka
lapki kupione (takie zeby zywa zlapac) i zobaczymy czy wroci

talia 75 -> 72 -> 71 -> 70 -> 65

Zapuszczam
18.06.2015 - 22 cm
18.08.2015 - 25 cm
incognito6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 09:14   #103
mycha9393
Zakorzenienie

Ja dapiero wstałam, zaraz biorę się za ogranięcie i jakąś aktywność. Może stepper na dzień dobry.
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Stary 2015-05-12, 09:39   #104
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Witam się i ja
Moje dziecko dzisiaj wyjątkowo marudne, więc nawet nie wiem czy wyjdę z nim na spacer ;/ Może później jak Tż wróci.
Jak na razie zjadłam owsiankę z połówką banana
Stary 2015-05-12, 10:36   #105
mycha9393
Zakorzenienie

u mnie kromka z szynką, twarogiem, ogórkiem, pomidorem.
Jezuuuusie. Szaleją mi z kosiarkami jak wściekli. Chciałam sobie film odpalić do steppera, ale się nie da

Dziewczyny co pijecie w ciągu dnia?
Ja namiętnie wodę z cytryną i miętą, ale zaczyna mi to brzydnąć. Macie pomysły na inne opcje smakowej wody?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Melduję shared-a z Jillian.
Kiedyś to robiłam na luzie, a teraz myślałam, że zejdę z tego świata . Jest źle z kondycją, bardzo źle
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Edytowane przez mycha9393
Czas edycji: 2015-05-12 o 10:40
Stary 2015-05-12, 10:59   #106
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Mycha najesz Ty się taką jedną kromką?
Ja to chyba mam rozepchany żołądek, no nie wiem, ale bym musiała ze dwie wciągnąć żeby coś poczuć

brawa za ćwiczenia

Ja piję tylko niegazowaną zwykłą wodę żywca, więc nie doradzę ;/
Stary 2015-05-12, 11:28   #107
incognito6
Raczkowanie

Mycha ja czasem robie pol na pol wode z sokiem z wycisnietej pomaranczy

Zapuszczam
18.06.2015 - 22 cm
18.08.2015 - 25 cm
Stary 2015-05-12, 11:37   #108
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Ja to chyba mam rozepchany żołądek, no nie wiem, ale bym musiała ze dwie wciągnąć żeby coś poczuć

brawa za ćwiczenia

ja rano nic przelknac nie moge- dla mnie sniadania moga nie istniec

Jillian jest tak motywująca że aż ćwiczyć się chce

Cytat:
Napisane przez incognito6 Pokaż wiadomość
Mycha ja czasem robie pol na pol wode z sokiem z wycisnietej pomaranczy
nie mam wyciskarki... buuu...
moze plastry pomarańczy sobie wrzuce
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Stary 2015-05-12, 11:58   #109
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
O tak właśnie myślałam o truskawkach, bo mango to dla mojego wybrednego może nie pasować, chociaż sam on mnie czasem zaskakuje.
Najlepsze jego danie w wersji zdrowej to:
Frytki z marchewki i selera z ziołami prowansalskimi pieczone oczywiście oraz rolada z wędzonym łososiem szpinakiem mniam

Dobra ja uciekam będę miała chwilę to zajrzę, dzisiaj edukacyjny dzień mnie czeka.
Buziaki Kochane słońce ładnie świeci trzeba się aktywizować

(powiedziała to jedna z największych pesymistek i marud na świecie)
O matko Podaj przepis koniecznie
Cytat:
Napisane przez incognito6 Pokaż wiadomość
Rombek ja tez nie wiem jakim cudem udalo mi sie napisac 80 stron w mojej pracy inz-mgr ... fakt, ze sporo mialam rysunkow, wykresow, tabel i wzorow, ale mimo wszystko

Anja za nauke

a nas dzis w nocy odwiedzila mysz... cora mnie obudzila, poszlam do niej i jak wracalam poszlam do kuchni napic sie i mi cos przemknelo przy zlewie, patrze w naroznik gdzie ucichlo i mysza siedzi i patrzy na mnie tymi wielkimi slepiami ... potem zwiala w druga strone i wlazla w szpare miedzy sciana i szafka
lapki kupione (takie zeby zywa zlapac) i zobaczymy czy wroci
O, właśnie mi przypomniałaś, jak to zrobiłam - popowiększałam rysunki i dorobiłam nowe
Cytat:
u mnie kromka z szynką, twarogiem, ogórkiem, pomidorem.
Jezuuuusie. Szaleją mi z kosiarkami jak wściekli. Chciałam sobie film odpalić do steppera, ale się nie da

Dziewczyny co pijecie w ciągu dnia?
Ja namiętnie wodę z cytryną i miętą, ale zaczyna mi to brzydnąć. Macie pomysły na inne opcje smakowej wody?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Melduję shared-a z Jillian.
Kiedyś to robiłam na luzie, a teraz myślałam, że zejdę z tego świata . Jest źle z kondycją, bardzo źle
Widziałam ostatnio przepis na domową wodę truskawkową, może coś takiego?
Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość

brawa za ćwiczenia

No to mamy rozepchany żołądek we dwie, dla mnie śniadanie też musi być porządne Inaczej chodzę głodna cały dzień.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 12:02   #110
incognito6
Raczkowanie

ja tam sniadan moge nie jesc... jak zjem to chodze przymulona caly dzien

Zapuszczam
18.06.2015 - 22 cm
18.08.2015 - 25 cm
Stary 2015-05-12, 12:10   #111
mycha9393
Zakorzenienie

rombek woda truskawkowa w sezonie będę szaleć normalnie
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Stary 2015-05-12, 12:27   #112
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
rombek woda truskawkowa w sezonie będę szaleć normalnie
Jak się zacznie arbuz to polecam go blendować z sokiem z cytryny i wodą mineralną. Wychodzi zayebisty.

Miłego dnia dziewczyny! Ja dzisiaj zaczęłam dzień późno, więc odpuszczam jeden posiłek. Na śniadanie wsunęłam owsiankę z bananem i pestkami słonecznika.
Stary 2015-05-12, 12:46   #113
Tasia001
Raczkowanie

Anjaaali to super, że dzień udany

Zaga trzymam kciuki za zabieg, oby było lepiej niż się nastawiasz

Wszystkim studiującym życzę powodzenia w zaliczeniach i pisaniu prac. Właśnie sobie uświadomiłam, że mgr broniłam dokładnie 5 lat temu.

Ja piję ostatnio Muszyniankę... niby niegazowana a jednak trochę bąbelków ma, więc i smak inny.

sprawozdanie 11.05
Dieta: podjadałam pół dnia, później się wzięłam w garść.
Ćwiczenia: skalpel + ćwiczenia na uda

A jak na razie dziś też jest udany dzień.
Tasia001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 12:54   #114
incognito6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Jak się zacznie arbuz to polecam go blendować z sokiem z cytryny i wodą mineralną. Wychodzi zayebisty.

ooo... bede musiala sprobowac

Cytat:
Napisane przez Tasia001 Pokaż wiadomość
Wszystkim studiującym życzę powodzenia w zaliczeniach i pisaniu prac. Właśnie sobie uświadomiłam, że mgr broniłam dokładnie 5 lat temu.

Ja piję ostatnio Muszyniankę... niby niegazowana a jednak trochę bąbelków ma, więc i smak inny.

sprawozdanie 11.05
Dieta: podjadałam pół dnia, później się wzięłam w garść.
Ćwiczenia: skalpel + ćwiczenia na uda

A jak na razie dziś też jest udany dzień.
hahaha... w koncu lepiej pozno niz wcale

z wod to ja bardzo lubowalam sie w slotwince (czy slotwiniance, nie pamietam juz)

ja sie bronilam 8 lat temu

Zapuszczam
18.06.2015 - 22 cm
18.08.2015 - 25 cm
Stary 2015-05-12, 16:08   #115
Anjaaali
Rozeznanie

O rany wodzę oczami po forum ile ciekawy pomysłów na zdrowe napoje się pojawia.

Który przepis kochana podać na frytki czy roladkę?
A jeszcze ja ostatnio słyszałam o ciastku mech się nazywa i zastanawiałam się czy jakby je zdobić na mące orkiszowej czy wyszło by smakowe

Dzisiejszy plan dnia zrealizowany zaliczyłam no spokojnie 3 h biegania i spacerowania po mieście
Uczyłam się ładnie rano, później w pociągu i siedząc w parku przed zajęciami

a teraz siądę i chwile odpocznę bo trochę buty mnie chyba dzisiaj obtarły

Ale fakt faktem dzisiejszy dzień oceniam na 5+ jeszcze tylko jako perfekcyjna Pani domu obiad dla męża przygotuje ale to jeszcze chwile spokojnie mogę odpocząć

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=8UcXuU-IQLU

Dodać należy zioła prowansalskie - rewelacja

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=oChGogflZYQ

Mężuś do biszkoptu z szpinaku używa jeszcze mąki orkiszowej, żytniej lub kukurydzianej lepiej wychodzi ciasto.

to są dwa jego przepisy, oglądał te filmy i robił dania pierwszy raz z laptopem ale opracował je perfekcyjnie już ma wprawę

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

A znalazłam dzisiaj jeszcze jeden ciekawy przepis na Falafele czyli kotlety z ciecierzycy
Składniki:
1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 1 puszka ciecierzycy, pęczek natki pietruszki, garść świeżej kolendry, 1 łyżeczka soli, ¼ łyżeczki chili mielonego, ½ łyżeczki kminu rzymskiego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ szklanki mąki orkiszowej/żytniej, 1 łyżka oleju rzepakowego
Na sos tahini:
1 ¼ szklanki jogurtu naturalnego
¼ szklanki tahini, czyli pasty sezamowej <- ale gdzie ją dostać?
2 łyżki świeżego soku z cytryny
Przygotowanie:
1. Na rozgrzaną patelnię wsypać kmin rzymski i chwile podprażyć aby uwolnił swój aromat. Przełożyć go do moździerza i utrzeć.
2. Do malaksera (rozdrabniacza) dodać odcedzoną ciecierzycę, natkę pietruszki, kolendrę, sól, chili mielone, kmin rzymski i całość zmiksować niezbyt drobno.
3. Do ciecierzycy dodać cebulę drobno posiekaną i czosnek wyciśnięty przez praskę oraz proszek do pieczenia i mąkę. Całość ponownie zmiksować ale niezbyt drobno. Składniki mają się połączyć. (Można dodać więcej mąki, jeśli mieszanka jest jeszcze zbyt mokra.).
4. Z masy uformować kulki -kotlety i włożyć je do lodówki na 1 godzinę.
5. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i rozprowadzić go równomiernie. Smażyć na nim schłodzone falafel po 4-5minut z każdej strony aż nabiorą złotego koloru.
6. Gotowe kotlety z ciecierzycy podawać z sosem tahini (wymieszać wszystkie składniki sosu ze sobą) lub buraczkami.

Stary 2015-05-12, 16:12   #116
rombek
Wtajemniczenie

Dziękuję,chodziło mi o oba przepisy A tahini na pewno będzie w sklepach ze zdrową żywnością, ale u mnie jest też np. w abc A to ciasto zaraz obczaję, mignął mi ostatnio gdzieś przepis na nie.
Stary 2015-05-12, 16:15   #117
Anjaaali
Rozeznanie

właśnie ten Mech z szpinakiem to moje koleżanki w pracy zachwalały ostatnio dlatego tak pytam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 16:17   #118
AdaRudnicka
Przyczajenie

hej! Przepraszam, że się nie odzywałam ale podróże robią różne rzeczy z człowiekiem. Moje sprawozdanie z dziś ;
Śniadanie ; półtorej parówki + szklanka wody
II Śniadanie ;6 cienkich pieczywek ryżoweych ja to nazywam styropian, bułka z chuda szynka + 0,7 l wody
Obiad; ryż z piersią kurczaka z mandarynka, kukurydza, porem i papryka + herbata owocowa
A na kolacje mam w planach zjeść 3 łyżki jogurtu z paroma rodzynkami, jabłkiem, słonecznikiem i dynia. 😊
Co do ciasta mech - uwielbiam. Szpinak i granat super połączenie. Juz nie raz robiłam, a każdy kto próbuje nie może uwierzyć, że szpinak może być tak pyszny. A teraz lecę na szalone, zdrowe zakupy. Później parę prac do napisania i może jakaś Mel B.
Miłego popołudnia.
Stary 2015-05-12, 16:20   #119
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AdaRudnicka Pokaż wiadomość
hej! Przepraszam, że się nie odzywałam ale podróże robią różne rzeczy z człowiekiem. Moje sprawozdanie z dziś ;
Śniadanie ; półtorej parówki + szklanka wody
II Śniadanie ;6 cienkich pieczywek ryżoweych ja to nazywam styropian, bułka z chuda szynka + 0,7 l wody
Obiad; ryż z piersią kurczaka z mandarynka, kukurydza, porem i papryka + herbata owocowa
A na kolacje mam w planach zjeść 3 łyżki jogurtu z paroma rodzynkami, jabłkiem, słonecznikiem i dynia. 😊
Co do ciasta mech - uwielbiam. Szpinak i granat super połączenie. Juz nie raz robiłam, a każdy kto próbuje nie może uwierzyć, że szpinak może być tak pyszny. A teraz lecę na szalone, zdrowe zakupy. Później parę prac do napisania i może jakaś Mel B.
Miłego popołudnia.
Nie jedz parówek. To sam syf. Lepiej jakieś jajko na twardo.

Jak dla mnie brakuje posiłku między obiadem a kolacją. 5 posiłków jest naprawdę zbawienne dziewczyny.
Stary 2015-05-12, 16:25   #120
Anjaaali
Rozeznanie

Tak 5-6 małych posiłków jest bardzo mocno akcentowane przez dietetyków dla naszego zdrowia i smukłej figury

Obecnie można nawet dobrej jakości parówki kupić więc zależy od typu paróweczki czy będzie zdrowa

Ja pokochałam ostatnio jajka na miękko, a kiedyś nie cierpiałam - nie wiem dlaczego nawet.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości