Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 22:06   #1291
Caarroolliinnee
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

ja zaczynałam od rycyny przygodę z olejami i chcę do niej wrócić, jest chyba najtańszym olejem, ale naprawdę fajnym stosowanym nawet przez moją Babcię w młodości bardzo lubię też używać rycynkę na rzęsy, dwutygodniowa kuracja zagęściła mi rzęski bardzo fajnie

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:15   #1292
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paris167 Pokaż wiadomość
U mnie nie ma tych sklepów niestety. Jest Ross i parę mniejszych drogerii ale oni zawsze tam na mnie dziwnie patrzą jak się pytam o różne rzeczy i w gruncie rzeczy jak coś nie jest reklamowane szeroko to nie mają.
A jakieś inne szampony ? Czy muszę jednak szukać tej barwy?
ja też właśnie szukam szamponu z sles i bez silikonów i innych niepotrzebnych głupot. idę poprzeglądać składy na kwc. dziś już byłam blisko kupienia timotei jericho rose, bo któraś z was ostatnio zachwalała i tak mi utkwiło w pamięci.
kiedyś w moim tesco była barwa żurawinowa i obiecałam sobie, że ją kupię w sierpniu. dziś już jej nie było, tylko jakaś pokrzywowa i też w końcu odpuściłam. a potrzebuję czegoś na weekend, bo chcę henną zafarbować i przed tym trzeba oczyścić włosy.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:15   #1293
paula54
Zakorzenienie

rock - przyćmiło mnie coś, przecież D-pantenol to ja sobie znajdę w pracy na półeczce

Mam pytanie - zamówiłam w końcu tego Jantara w osiedlowym DOZie. Ma być jutro. I co dalej? Jak często to stosować? Na jak długo nakładać?
Czy ten babydream mogę używać codziennie czy lepiej na początku co drugie mycie?
Mam nadzieję, że doświadczone włosomaniaczki nie zbiczują mnie za ten natłok pytań, ale wolę 10x zapytać niż sobie spalić czuprynę, a przekopywanie wątku na niewiele się zdało, bo już pozapominałam
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:18   #1294
Paris167
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja też właśnie szukam szamponu z sles i bez silikonów i innych niepotrzebnych głupot. idę poprzeglądać składy na kwc. dziś już byłam blisko kupienia timotei jericho rose, bo któraś z was ostatnio zachwalała i tak mi utkwiło w pamięci.
kiedyś w moim tesco była barwa żurawinowa i obiecałam sobie, że ją kupię w sierpniu. dziś już jej nie było, tylko jakaś pokrzywowa i też w końcu odpuściłam. a potrzebuję czegoś na weekend, bo chcę henną zafarbować i przed tym trzeba oczyścić włosy.
Daj znać jak coś znajdziesz. Ciężko dobrze wybrać
Paris167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:19   #1295
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caarroolliinnee Pokaż wiadomość
dwutygodniowa kuracja zagęściła mi rzęski bardzo fajnie

a mi właśnie rycyna nic nie zrobiła z rzęsami dobre 3 miesiące używalam systematycznie od grudnia, i pózniej czasem też, nastepnie Lbiotici uzywałam a teraz serum z Eveline i zobaczymy

rozwydrzona ładne masz te włoski i mango też sie spisało dobrze, nie wiem co narzekalaś

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:20   #1296
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

dziewczyny gdzie znajdę to cudo?
http://marionkosmetyki.pl/oferta/pro...aca-wlosy.html
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:22   #1297
ejzii
Rozeznanie

serio henna wypłukuje się? myślałam że jak pofarbuje na rudy to dłużej mi zatrzyma się na włosach, tym bardziej ze czytalam że kolor trzyma tak ok.1,5 miesiąca... A po chemicznych tydzień i już jest taka nijaka miedź

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

mnie po prostu szlag trafia jak wszędzie gdzie pytam o Jantara, czy kuracje wzmacniajaca z rzepa TO NIE MA.aczkolwiek raz na jantar natrafiłam w zielarskim. A w aptekach tylko wielkie oczy robią "że co prosze"-,-

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 22:25   #1298
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
serio henna wypłukuje się? myślałam że jak pofarbuje na rudy to dłużej mi zatrzyma się na włosach, tym bardziej ze czytalam że kolor trzyma tak ok.1,5 miesiąca... A po chemicznych tydzień i już jest taka nijaka miedź
U mnie sie nie wyplukuje... A farby plowialy w miesiac. Chyba trzeba testowac na sobie.

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Mam pytanie - zamówiłam w końcu tego Jantara w osiedlowym DOZie. Ma być jutro. I co dalej? Jak często to stosować? Na jak długo nakładać?
Czy ten babydream mogę używać codziennie czy lepiej na początku co drugie mycie?
Jantara o ile pamietam nalezy wcierac codziennie przez 3 albo 2 tyg a pozniej zrobic przerwe. Na ulotce/pudelku powinno byc napisane.
BD spokojnie uzywaj codziennie, chyba, ze Twoim wlosom potrzebne bedzie mocniejsze oczyszczenie (zrobia sie przyklapniete itp.).

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:34   #1299
paula54
Zakorzenienie

Redhaired Witch - bardziej oklapnięte niż są na pewno nie będą, więc tego się nie boję. Bardziej boję się, że przesadzę. Gorzej, bo mam czasem zmiany chorobowe na skórze głowy i nie chcę zaostrzać sobie żadnymi środkami. Ale skoro ten Bd jest dla maluchów to chyba mi krzywdy nie zrobi. A jantar widzę, że w składzie też nic złego nie ma. Jeśli nie dostanę tylko uczulenia, powinno być ok Dzięki za radę!
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:40   #1300
visionAM
Zakorzenienie

Witam, nadrobiłam Was w końcu

Zajawiłam się na wschodnie kosmetyki i przejrzałam dzisiaj bardzo dokładnie Bioarp, Kalina-Sklep i Ukraina Shop W Bioarpie nazbierało mi się na 150zł zamówienie, do tego jeszcze kilka rzeczy z Ukraina Shop no i z Kaliny to sama nie wiem, bo neiktóre się powtarzają z Bioarpu, tylko ceny muszę porównać, ale już nie mam siły, bo padam na pyszczek. Ogólnie to jakieś 500zł by mi się przydało na luźne włosowe wydatki
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:51   #1301
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
rock - przyćmiło mnie coś, przecież D-pantenol to ja sobie znajdę w pracy na półeczce

Mam nadzieję, że doświadczone włosomaniaczki nie zbiczują mnie za ten natłok pytań, ale wolę 10x zapytać niż sobie spalić czuprynę, a przekopywanie wątku na niewiele się zdało, bo już pozapominałam
Jantar codziennie np wieczorkiem wcierać w skórę głowy
Myć tyle razy w tygodniu ile włoski potrzebują
Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
W drogerii do której robię jutro 2 uderzenie tym razem wezmę pieniądze

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość

Zajawiłam się na wschodnie kosmetyki i przejrzałam dzisiaj bardzo dokładnie Bioarp, Kalina-Sklep i Ukraina Shop W Bioarpie nazbierało mi się na 150zł zamówienie, do tego jeszcze kilka rzeczy z Ukraina Shop no i z Kaliny to sama nie wiem, bo neiktóre się powtarzają z Bioarpu, tylko ceny muszę porównać, ale już nie mam siły, bo padam na pyszczek. Ogólnie to jakieś 500zł by mi się przydało na luźne włosowe wydatki
albo i 1000

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 23:18   #1302
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
stosuj np po każdym myciu na mokre włosy. jak spróbujesz na suche i cię nie obciąży, to możesz częściej. ja wcierałam codziennie rano po myciu i później jeszcze na noc, tylko, że w małych ilościach.

Cytat:
Napisane przez Paris167 Pokaż wiadomość
Daj znać jak coś znajdziesz. Ciężko dobrze wybrać
z tego, co już używałam to mogę polecić garniera z awokado i karite (albo coś z mango, już nie pamiętam). włosy podczas mycia są takie, jak po silikonowych szamponach. duża butla starczyła mi chyba na rok, stosowałam ok raz w tygodniu. niestety ma pq10 , które może się nadbudowywać (ale jest najłatwiej zmywalnym pq)
inny szampon - joanna rzepa dla wypadajacych i przetłuszczających włosów trochę mnie wysuszyła, ale bardzo dobrze oczyszczała.

Cytat:
to wszystko zależy. henna (czyli rudości) mniej się wypłukują niż indygo (brązy). mi brąz prawie cały zszedł , została tylko ruda poświata (czyli henna została ). musisz wypróbować. jeżeli za pierwszym razem szybko ci się wypłucze, to następnym razem możesz pofarbować dwa razy w krótkim odstępie czasu - jak włosy są już zahennowane, to farba ogólnie powinna trzymać dłużej. na moich naturalnych szybko się wypłukała. możesz też spróbować farbowania dwustopniowego albo długiego trzymania henny na włosach (ja trzymałam tylko godzine, a Ty możesz dwie). możliwości jest wiele, przekonasz się dopiero, jak sprawdzisz na sobie.

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:

zazdroszczę zakupów

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2012-08-02 o 23:22
Stary 2012-08-02, 23:47   #1303
Lethie
Zadomowienie

Jak mam zapuszczać włosy skoro one od 3 miesięcy nie rosnąa zaczynając pielęgnację w styczniu liczyłam że będę miała długość do zapięcie stanika a tu

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 05:06   #1304
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leili Pokaż wiadomość
Garnier z avokado zbyt obciążał włosy i miałam wrażenie tłuszczu na włosach
Uffff ! A już myślałam, że tylko na mnie tak działa . Co prawda nie zwiększa wypadania włosów, ale paskudnie obciąża .

Cytat:
Napisane przez maga-... Pokaż wiadomość
Ten kolor nakładałam rok temu, był to popielaty blond Wellaton, więc to taka baaaardzo spłukana wersja.
Ale faktycznie zrobiła się całkiem miodowa
Tych farb nie używam . I jak czytam - najpierw był blond, a więc przynajmniej 9% oksydant .
Obecnie zawiesiłam swoje oko na whisky od Allvawes . http://www.dla-fryzjera.ec24h.pl/all...hisky-100ml-2/ na 6%. Może wyjdzie ten mój upragniony miód . Leży już w szafce i czeka .

Cytat:
dlaczego?
A chcesz posłuchać wycia i jęków potępieńczych mojego portfela ? Jaki tam "portfel" ?! To już czarna kosmiczna dziura !

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ja na szczęście mam teraz na co pieniądze wydawać, więc się wstrzymam z zakupem kosmetyków .
Takie "szczęście" to i ja mam .
Właśnie zastanawiam się na czym by tu przyoszczędzić . Chyba kotom i psom racje żywnościowe zmniejszę {}

Cytat:
Napisane przez weegirl
Ale Ty kupuj śmiało, chętnie Twoją opinię przeczytam
Et tu Brute, contra me ?
No dobra, klikam .

Cytat:
serio henna wypłukuje się?

Z moich włosów nie wypłukiwała się nigdy tak do końca. Zawsze pozostawał czerwony odcień . Kolor bladł {normalne}, ale odcień pozostawał. Nawet przez chemiczne farby przebijał .
Chcesz utrwalić ? Zastosuj kwaśne płukanki .

Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 07:30   #1305
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:

Na opakowaniu musi pisać - 3 tyg. wcierania, 1 tyg. przerwy. Ja np. gdy nie myję włosów w danym dniu, wcieram od razu z rana, kiedy umyję - wcieram wieczorem.
Możesz stosować codziennie, ale np. u mnie przy dłuższym stosowaniu powodował swędzenie skalpu, łupież, więc odstawiałam go na jakiś czas.

Garnier AiK zawiera jakieś silikony?

Edytowane przez Kaveri
Czas edycji: 2012-08-03 o 08:00
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:31   #1306
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
Masz na tej stronie listę sklepów

Dziewczyny ja też będę niedługo szukać szamponu, nie mam pojęcia co kupić... chcę z SLeS

A wczoraj u mnie Eliksir GP + Vatika na noc, rano mycie GP i Bingo na 15 min, później jedwab CHI po suszeniu i normalnie wam powiem, że widzę postępy za tydzień wrzucę aktualizację, to będzie równo miesiąc po tym jak pierwszy raz wrzucałam tu foty jak tak dalej pójdzie to może nie będę musiała oddawać końcówek do kasacji naprawdę jestem dzisiaj zadowolona
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:58   #1307
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Masz na tej stronie listę sklepów

Dziewczyny ja też będę niedługo szukać szamponu, nie mam pojęcia co kupić... chcę z SLeS

A wczoraj u mnie Eliksir GP + Vatika na noc, rano mycie GP i Bingo na 15 min, później jedwab CHI po suszeniu i normalnie wam powiem, że widzę postępy za tydzień wrzucę aktualizację, to będzie równo miesiąc po tym jak pierwszy raz wrzucałam tu foty jak tak dalej pójdzie to może nie będę musiała oddawać końcówek do kasacji naprawdę jestem dzisiaj zadowolona
gratuluję a moje włosy po raz kolejny udowodniły, że wolą zestaw minimum dzisiaj po szamponie i odżywce b/s są o wiele fajniejsze, niż po olejowaniu, nakładaniu maski itp

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
sama szukam dosyć dużo informacji na ten temat(właśnie czytam coś o zmywaniu polyquaternium), jak to zbiorę to może napiszę notkę na blogu ze wszystkim w jednym miejscu

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2012-08-03 o 09:03
Stary 2012-08-03, 09:01   #1308
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę zakupów
ale ja tego nie kupiłam
Póki co przejrzałam co jest ciekaweg i powkładałam do koszyków rzeczy, które mnie interesują
Stary 2012-08-03, 09:08   #1309
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja tego nie kupiłam
Póki co przejrzałam co jest ciekaweg i powkładałam do koszyków rzeczy, które mnie interesują
wiem wiem, ale pewnie coś tam z tego w końcu kupisz - i ja już na zapas zazdroszczę
Stary 2012-08-03, 09:10   #1310
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem, ale pewnie coś tam z tego w końcu kupisz - i ja już na zapas zazdroszczę
Coś na pewno, ale tam jest tyyyyleee fajnych rzeczy...
Stary 2012-08-03, 09:40   #1311
syla929
Rozeznanie

Cytat:
nakładam na suche włosy na prawie całą długość, a ile to ciężko stwierdzić, raczej tak żeby były całe w miare pokryte, tym bardziej, że moje włosy szybko wchłaniają ten balsam. a trzymam kilka godzin albo całą noc i potem normalnie myje póki co jestem bardzo zadowolona, tylko zastanawia mnie, że moje włosy tak szybko "piją" i wchłaniają ten balsam. może ktoś mądry wie dlaczego??
Ja mam dokładnie to samo, mogłabym nakładać i nakładać

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 09:46   #1312
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję a moje włosy po raz kolejny udowodniły, że wolą zestaw minimum dzisiaj po szamponie i odżywce b/s są o wiele fajniejsze, niż po olejowaniu, nakładaniu maski itp

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

sama szukam dosyć dużo informacji na ten temat(właśnie czytam coś o zmywaniu polyquaternium), jak to zbiorę to może napiszę notkę na blogu ze wszystkim w jednym miejscu
To jeszcze co prawda nie to, co bym chciała, długa droga jeszcze przede mną gotowca chętnie przeczytam, polubiłam Twojego bloga

Ja mam teraz dylemat tylko, mam już odrosty miesięczne ponad, plan był taki że po miesiącu będę farbować a teraz nie wiem, czy się nie wstrzymać do początku września... szkoda, żeby zniweczyć ten efekt pielęgnacji
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:06   #1313
maga-...
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez little_thing Pokaż wiadomość
maga-... na zakola działa rycynka i eliksir GP do wypadających przynajmniej u mnie teraz mam tam pełno bejbików i mi tak fruwają że czasami wyglądam jakbym miała jakieś rogi czy cuś
Bardzo dziękuję za odpowiedź Myślisz, że eliksir GP będzie lepszy niż Jantar?

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Uffff !
Takie "szczęście" to i ja mam .
Właśnie zastanawiam się na czym by tu przyoszczędzić . Chyba kotom i psom racje żywnościowe zmniejszę {}
Stary 2012-08-03, 10:23   #1314
adzia2223
Zadomowienie

No i Facelle stanie się chyba moim ulubieńcem Ładnie myje, pieni się i nie robi kołtuna(czułam, że jak nie nałożę odżywki to świat się nie skończy)

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:36   #1315
Caarroolliinnee
Raczkowanie

a ja po wczorajszym pierwszym użyciu Garniera AiK jestem zadowolona, obciążenia nie ma ŻADNEGO, ale jakiegoś wybitnego szału też nie.
ja już nie wiem co mam robić, cokolwiek nie nakładam na głowe mam tak uche i szorstkie końcówki że aż żal patrzeć.. chyba nie obędzie się bez ścinania..

Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:45   #1316
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
chyba się na ten płyn skuszę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 mam próbkę w domu, jak podejdzie to jest mój chociaż na BD też nie narzekam

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 10:57   #1317
visionAM
Zakorzenienie

Ja dzisiaj umyłam włosy maską Bingo z zieloną glinką, a na długość nałożyłam odżywkę Matrix, bo dostałam od koleżanki próbkę. Skład ma fajny, jakieś olejki na początku, zobaczymy jak się sprawdzi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 11:09   #1318
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
a ja po wczorajszym pierwszym użyciu Garniera AiK jestem zadowolona, obciążenia nie ma ŻADNEGO, ale jakiegoś wybitnego szału też nie.
ja już nie wiem co mam robić, cokolwiek nie nakładam na głowe mam tak uche i szorstkie końcówki że aż żal patrzeć.. chyba nie obędzie się bez ścinania..
mi bardzo ładnie zmiękcza końcówki serum biovaxa a+e

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
chyba się na ten płyn skuszę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 mam próbkę w domu, jak podejdzie to jest mój chociaż na BD też nie narzekam
napisz jak ci się sprawdza - bo się na niego czaje - a gdzie była ta strona do zamawiania próbek?

Ile czasu myjecie włosy - szamponem - bo zastanawiam się czy mój przesusz nie jest spowodowany zbytnią gorliwością przy myciu?
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:10   #1319
miranda122
Zakorzenienie

Dziewczyny ratujcie ;(
Już nie wiem co mam robić z tymi włosami, dbam o nie, olejuje itp. a wgl mi się nie odwdzięczają, może na długości są ładniejsze, sporo też urosły, ale przód, zwłaszcza lewa strona jest tragiczna, puszy się, na całej długości w tym pasemku rozdwojone końcówki i białe kuleczki.. Już nie wiem co mam robić ;(
To tak brzydko wygląda ;(
W czwartek idę podciąć końcówki, w sumie oprócz tego pasemka reszta nie jest rozdwojona i nie wiem jak podciąć, bo cieniować nie chcę, a jak już mówiłam to pasmo przy twarzy rozdwojone jest na długości
Co na to mogę zastosować, by całe włosy wyglądały jednakowo? Tzn. niespuszone i nie rozdwojone?

I drugi problem, to taki, że skończyłam 2 serie Jantara, podczas kuracji wypadały mi mniej włosy, a teraz dodatkowo po nałożeniu szamponetki znów wypada tyle samo.. Co prawda zagęściły się, rosną bejbiki, ale co z tego, jak drugie tyle mi wypadnie?

Bardzo proszę o pomoc

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 11:19   #1320
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
mi bardzo ładnie zmiękcza końcówki serum biovaxa a+e

napisz jak ci się sprawdza - bo się na niego czaje - a gdzie była ta strona do zamawiania próbek?

Ile czasu myjecie włosy - szamponem - bo zastanawiam się czy mój przesusz nie jest spowodowany zbytnią gorliwością przy myciu?
http://www.johnsonsbaby.com.pl/
na dole, po prawej jest "klikacz" do próbek

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie ;(
Już nie wiem co mam robić z tymi włosami, dbam o nie, olejuje itp. a wgl mi się nie odwdzięczają, może na długości są ładniejsze, sporo też urosły, ale przód, zwłaszcza lewa strona jest tragiczna, puszy się, na całej długości w tym pasemku rozdwojone końcówki i białe kuleczki.. Już nie wiem co mam robić ;(
To tak brzydko wygląda ;(
W czwartek idę podciąć końcówki, w sumie oprócz tego pasemka reszta nie jest rozdwojona i nie wiem jak podciąć, bo cieniować nie chcę, a jak już mówiłam to pasmo przy twarzy rozdwojone jest na długości
Co na to mogę zastosować, by całe włosy wyglądały jednakowo? Tzn. niespuszone i nie rozdwojone?

I drugi problem, to taki, że skończyłam 2 serie Jantara, podczas kuracji wypadały mi mniej włosy, a teraz dodatkowo po nałożeniu szamponetki znów wypada tyle samo.. Co prawda zagęściły się, rosną bejbiki, ale co z tego, jak drugie tyle mi wypadnie?

Bardzo proszę o pomoc
wychodzi na to, że przez szamponetkę Ci wypadają. musisz z niej po prostu zrezygnować i więcej nie używać

a rozdwojone końcówki to tylko do podcięcia się nadają. olejowanie ani odżywki nie pomogą. pogadaj z fryzjerka, może Ci coś doradzi w sprawię podcięcia. nie widzimy jaką masz fryzurę więc ciężko doradzić jak ma Ci włosy podciąć

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości