|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
ja zaczynałam od rycyny przygodę z olejami i chcę do niej wrócić, jest chyba najtańszym olejem, ale naprawdę fajnym stosowanym nawet przez moją Babcię w młodości
![]() ![]() ![]() ![]()
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś w moim tesco była barwa żurawinowa i obiecałam sobie, że ją kupię w sierpniu. dziś już jej nie było, tylko jakaś pokrzywowa i też w końcu odpuściłam. a potrzebuję czegoś na weekend, bo chcę henną zafarbować i przed tym trzeba oczyścić włosy.
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
rock - przyćmiło mnie coś, przecież D-pantenol to ja sobie znajdę w pracy na półeczce
![]() Mam pytanie - zamówiłam w końcu tego Jantara w osiedlowym DOZie. Ma być jutro. I co dalej? Jak często to stosować? Na jak długo nakładać? Czy ten babydream mogę używać codziennie czy lepiej na początku co drugie mycie? Mam nadzieję, że doświadczone włosomaniaczki nie zbiczują mnie za ten natłok pytań, ale wolę 10x zapytać niż sobie spalić czuprynę, a przekopywanie wątku na niewiele się zdało, bo już pozapominałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Rozeznanie
|
![]() a mi właśnie rycyna nic nie zrobiła z rzęsami ![]() ![]() rozwydrzona ładne masz te włoski i mango też sie spisało dobrze, nie wiem co narzekalaś ![]()
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny gdzie znajdę to cudo?
http://marionkosmetyki.pl/oferta/pro...aca-wlosy.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Rozeznanie
|
serio henna wypłukuje się?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- mnie po prostu szlag trafia jak wszędzie gdzie pytam o Jantara, czy kuracje wzmacniajaca z rzepa TO NIE MA.aczkolwiek raz na jantar natrafiłam w zielarskim. A w aptekach tylko wielkie oczy robią "że co prosze"-,-
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
BD spokojnie uzywaj codziennie, chyba, ze Twoim wlosom potrzebne bedzie mocniejsze oczyszczenie (zrobia sie przyklapniete itp.). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
Redhaired Witch - bardziej oklapnięte niż są na pewno nie będą, więc tego się nie boję. Bardziej boję się, że przesadzę. Gorzej, bo mam czasem zmiany chorobowe na skórze głowy i nie chcę zaostrzać sobie żadnymi środkami. Ale skoro ten Bd jest dla maluchów to chyba mi krzywdy nie zrobi. A jantar widzę, że w składzie też nic złego nie ma. Jeśli nie dostanę tylko uczulenia, powinno być ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Witam, nadrobiłam Was w końcu
![]() Zajawiłam się na wschodnie kosmetyki i przejrzałam dzisiaj bardzo dokładnie Bioarp, Kalina-Sklep i Ukraina Shop ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myć tyle razy w tygodniu ile włoski potrzebują ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1302 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego, co już używałam to mogę polecić garniera z awokado i karite (albo coś z mango, już nie pamiętam). włosy podczas mycia są takie, jak po silikonowych szamponach. duża butla starczyła mi chyba na rok, stosowałam ok raz w tygodniu. niestety ma pq10 , które może się nadbudowywać (ale jest najłatwiej zmywalnym pq) inny szampon - joanna rzepa dla wypadajacych i przetłuszczających włosów trochę mnie wysuszyła, ale bardzo dobrze oczyszczała. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() 2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-08-02 o 23:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zadomowienie
|
Jak mam zapuszczać włosy skoro one od 3 miesięcy nie rosną
![]() ![]() ![]()
#1304 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Obecnie zawiesiłam swoje oko na whisky od Allvawes . http://www.dla-fryzjera.ec24h.pl/all...hisky-100ml-2/ na 6%. Może wyjdzie ten mój upragniony miód . Leży już w szafce i czeka . A chcesz posłuchać wycia i jęków potępieńczych mojego portfela ? Jaki tam "portfel" ?! To już czarna kosmiczna dziura ! Cytat:
Właśnie zastanawiam się na czym by tu przyoszczędzić . Chyba kotom i psom racje żywnościowe zmniejszę { ![]() ![]() Cytat:
No dobra, klikam . Z moich włosów nie wypłukiwała się nigdy tak do końca. Zawsze pozostawał czerwony odcień . Kolor bladł {normalne}, ale odcień pozostawał. Nawet przez chemiczne farby przebijał . Chcesz utrwalić ? Zastosuj kwaśne płukanki . |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Możesz stosować codziennie, ale np. u mnie przy dłuższym stosowaniu powodował swędzenie skalpu, łupież, więc odstawiałam go na jakiś czas. Garnier AiK zawiera jakieś silikony? Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2012-08-03 o 08:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ja też będę niedługo szukać szamponu, nie mam pojęcia co kupić... chcę z SLeS ![]() A wczoraj u mnie Eliksir GP + Vatika na noc, rano mycie GP i Bingo na 15 min, później jedwab CHI po suszeniu i normalnie wam powiem, że widzę postępy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() 2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-08-03 o 09:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam teraz dylemat tylko, mam już odrosty miesięczne ponad, plan był taki że po miesiącu będę farbować a teraz nie wiem, czy się nie wstrzymać do początku września... szkoda, żeby zniweczyć ten efekt pielęgnacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1314 |
Zadomowienie
|
No i Facelle stanie się chyba moim ulubieńcem
![]() ![]()
#1315 |
Raczkowanie
|
a ja po wczorajszym pierwszym użyciu Garniera AiK jestem zadowolona, obciążenia nie ma ŻADNEGO, ale jakiegoś wybitnego szału też nie.
ja już nie wiem co mam robić, cokolwiek nie nakładam na głowe mam tak uche i szorstkie końcówki że aż żal patrzeć.. chyba nie obędzie się bez ścinania.. ![]() ![]()
#1316 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj umyłam włosy maską Bingo z zieloną glinką, a na długość nałożyłam odżywkę Matrix, bo dostałam od koleżanki próbkę. Skład ma fajny, jakieś olejki na początku, zobaczymy jak się sprawdzi.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ile czasu myjecie włosy - szamponem - bo zastanawiam się czy mój przesusz nie jest spowodowany zbytnią gorliwością przy myciu?
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratujcie ;(
Już nie wiem co mam robić z tymi włosami, dbam o nie, olejuje itp. a wgl mi się nie odwdzięczają, może na długości są ładniejsze, sporo też urosły, ale przód, zwłaszcza lewa strona jest tragiczna, puszy się, na całej długości w tym pasemku rozdwojone końcówki i białe kuleczki.. Już nie wiem co mam robić ;( To tak brzydko wygląda ;( W czwartek idę podciąć końcówki, w sumie oprócz tego pasemka reszta nie jest rozdwojona i nie wiem jak podciąć, bo cieniować nie chcę, a jak już mówiłam to pasmo przy twarzy rozdwojone jest na długości ![]() Co na to mogę zastosować, by całe włosy wyglądały jednakowo? Tzn. niespuszone i nie rozdwojone? I drugi problem, to taki, że skończyłam 2 serie Jantara, podczas kuracji wypadały mi mniej włosy, a teraz dodatkowo po nałożeniu szamponetki znów wypada tyle samo.. Co prawda zagęściły się, rosną bejbiki, ale co z tego, jak drugie tyle mi wypadnie? ![]() Bardzo proszę o pomoc ![]()
#1320 | ||
seriously? no.
|
Cytat:
na dole, po prawej jest "klikacz" do próbek Cytat:
a rozdwojone końcówki to tylko do podcięcia się nadają. olejowanie ani odżywki nie pomogą. pogadaj z fryzjerka, może Ci coś doradzi w sprawię podcięcia. nie widzimy jaką masz fryzurę więc ciężko doradzić jak ma Ci włosy podciąć |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.