![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!
Cytat:
![]() Świniaczek, wyobrażam sobie, ze z tym hamowaniem to było dramatyczne;/ Ale tak śmiesznie to opisałaś, ze wybacz... ale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
opowieść jak z komedii ,ale wyobrażam sobie ile cię to kosztowało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Ja mam prawko od 7 lat, ale nie jeździłam prawie wcale. Wpadek miałam kilka, ale tą najlepszą na egzaminie
![]() Otóż: jako jeden z manewrów na egzaminie wylosowałam ruszanie pod górkę. Jedziemy z egzaminatorem, ustawia mi autko. Ja wsiadłam, gazu daję, a auto ryczy, ryczy i nic. Wściekła próbuję drugi raz: to samo: auto ryczy i się stacza. Oblałam egzamin, wracam do domu i wkurzona mówię Tacie, że egzaminator to straszna świnia, łapówkę chyba chciał, bo mi trzymał sprzęgło i nie mogłam ruszyć.... ![]() ![]() ![]() Druga wpadka (ta jakoś bardziej mi się podoba): odebrałam ostatnio auto. Jadę do rodziców, chcę się pochwalić. Mówię bratu, żeby się przejechał, zobaczył co i gdzie tam jest. Mówię mu, że coś jest nie tak, bo nigdzie nie mogę znaleźć tylnej wycieraczki. Mówię, że dusiłam wszystkie przyciski i szarpałam wszystkie rączki, ale nie mogę znaleźć. Brat obiecał, że sprawdzi. Przejechał się, wraca i wyje ze śmiechu...Okazało się, że w moim aucie NIE MA tylnej wycieraczki i pewnie dlatego nie mogłam znaleźć dźwigienki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Raz nalałam sobie benzynę w buty, ale to akurat dosyć typowe ![]()
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez Demri Czas edycji: 2008-09-23 o 23:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Claris,jeżdżę już cały tydzień sama i jakoś mi idzie,czasami mi silnik troszkę zawyje przy zmianie biegu i brak płynności w tym momencie ,ale co tam nie od razu Rzym zbudowano
![]() ![]() Edytowane przez pani_sylwia Czas edycji: 2008-04-12 o 14:15 Powód: błędy w pisowni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Claris, teraz to nawet ja się z tego śmieję, bo moja mina za kierownicą musiała być bajeczna
![]() ![]() Demri, właśnie z ABSami w tym aucie są cyrki ogólnie, nie wiem dokładnie, ale wiem, że jakby ABSy były w nim sprawne to by nie wjechał, a przynajmniej słabiej, a on przez to, że coś tam nie tak się robi, to prawie wcale nie hamuje momentami ![]() Co do parkowania na czyimś kuprze, jakaś durna baba (inaczej akurat tej nazwać nie mogę, bo popisała się nieumiejętnością myślenia) zastawiła mnie wzdłuż i wszerz. Stałam na samym końcu parkingu, przy budynku. Przede mną samochód, z boku samochód, a z drugiego boku ściana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś wyjeżdzałam z bardzo małego parkingu od kolegi, i w miejscu jak sie kończy parking to jest "spad" na chodnik no a, ze mam dlugie autko ( kombi) to oczywiście nie wyczułam tego momentu i przód samochodu normalnie był na parkingu a tylne koła wisiały w powietrzu zahaczone nad tym chodnikiem ;p na szczęście znajomi byli u tego kolegi, zadzwoniłam i pomogli mi wyciągnąc go ;p ale naśmiewają się do dziś;p
raz jak wyjeżdzalam w zimię spod banku to na końcu parkingu była ogromna zaspa sniegu ...tzn. myslalam ze to śnieg ![]() a i tak moja mama jest najlepsza bo kiedyś pomyliła gaz z hamulcem i wjechała w szklane drzwi na stacji benzynowej ![]() ![]() super wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja w tej chwili nie potrafie sobie przypomniec swoich wpadek ale na pewno jakieś były ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
up up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny ...wpadki super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
BAN stały
|
jak na razie miałam tylko jedną wpadkę -mój pierwszy wyjazd do miasta moim autkiem
![]() wjechałam w coś takiego biało czerwonego / jak na zał./ ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
o kurcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja zawsze gdy widzę w pobliżu policję to zaczynam wyprawiać za kółkiem głupoty i dostaje białej gorączki ![]() tak też było kilka miesięcy temu kiedy nagle zauważyłam, że skręciła za mną policja.. a przede mną akurat światła !! tyle, że światła na przejściu dla pieszych.. Zobaczyłam przed sobą te migające pomarańczowe kółeczko i panika !! zatrzymać się czy nie ? przecież nikogo nie ma na przejściu ani przed nim.. zatrzymać się czy jechać ? kurde, ale jak przejadę i mi jeszcze dadzą mandat ?! niee.. nie mogę, muszę stać.. i stoję, stoję, stoję. Myślę sobie chyba dobrze robię bo policjanci z tyłu na mnie nie trąbią... aż nagle zauważam babkę, która stoi autem na przeciwko, patrzy na mnie i się śmieje... wtedy Madzia zdała sobie sprawę, że jednak chyba może ruszyć jak przez pasy nikt już nie ma zamiaru przejść.. ![]()
![]() |
#135 |
BAN stały
|
Ani ryski nie ma, golfy 3 nie mają lakierowanych zderzaków, więc wytarłam [od tej czerwonej farby trochę było] ale od tego czasu zaczęła mi migać kontrolka ręcznego [mechanik mówi, ze to niemożliwe , że od tego, ale dziwny zbieg okoliczności]. Może jakiś kabelek, albo coś, postawię na dłużej jak wrócę z Zakopca [na szczęście nie jadę swoim tylko fabią mamy] i wtedy może się wyjaśni. W każdym bądź razie huk dało taki, że myślałam, że cały przód mam rozwalony, ale jechałam jeszcze ok. 10 km zanim się zatrzymałam , wysiadłam i z ulgą odetchnęłam. Jeszcze koleś w mercedesie jechał za mną [strasznie przystojny] i wszystko widział i jak się ulica z jednopasm. zrobiła dwupasm,. to mnie wyprzedził i zaczął się nabijać , a ja sinoczerwona ze wstydu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ja sie dopiero ucze jezdzic ( 11 godzina dzis za mna ) ale juz wpadek mialam oooooooo
![]() ![]() ![]() Jaki ubaw mial ze mnie moj instrukor nie musze pisac...:P
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Fajne te Wasze wpadki, Dziewczyny
![]() ![]() ![]() 1. Mój tata cofa samochodem dostawczym koło sklepu. Jakaś pani postawiła tam wózek (dobrze, że dziecko wzięła ze sobą). Ok wycofał i okazało się, że hakiem zaczepił o wózek i ciągnął go za sobą ![]() 2. Jakiś dziadzio zaparkował swoim cienkocienko i poszedł do sklepu, mój tata zaparkował dupą do niego. Dziadek wychodzi ze sklepu, cofa i walnął mojemu tacie w pakę. Ojciec wychodzi z samochodu, dziadek przerażony i mówi "Pana tu nie było!!!!!!!!". Mój tata w śmiech. Z jego autem wszystko ok, za to dziadek miał do wymiany zderzaki ![]() 3. Mój chrzestny, największa sierota wśród kierowców- naprawdę, laski, nie wstydźcie się swoich wpadek, bo mój kochany wujaszek po prostu bije rekordy- jedzie sobie, pełen luzik, rozbujany i wyhamował dosłownie pół metra przed jadącą przed nim nowiuteńką Alfa Romeo. Wujcio się zagapił, bo dłubał w nosie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
-
Edytowane przez dahufka Czas edycji: 2008-08-06 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
ja z kolei mialam dwie powazniejsze wpadki :P jechalam sobie samochodem TŻta, on oczywiscie obok mnie
![]() ![]() ![]() ![]() kolejna sytuacja bylam tak zaaferowana tym ze jade na zakupy samochodem TŻta ( to bylo kiedy pierwszy raz dal mi samochod do poprowadzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No byl juz taki moment ze bardzo sie czulam pewnie w samochodzie ze juz myslalam ze poprostu super ze mnie kierowca hehehe do czasu az gdy cofalam do tylu nie zauwazylam slupka i walnelam w niego heheh az lusterko sie samo zlozylo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
lunita
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
no ma cierpliwość i to anielską
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
wczoraj jadąc samochodem przypomniały mi sie dwie sytuacje z kursu , wszystkie z pierwszej lekcji jazdy.
1) jechałam sobie pierwszy raz po drodze głównej, ja jak najbardziej przejęta, a tu nagle instruktor do mnie - co ty tak tańczysz tym samochodem po całej ulicy ![]() a ja na to - ćwiczę przed studniówką ![]() ![]() 2) jechałam sobie również na pierwszej jeździe no i oczywiście musiałam spojrzeć w lusterko, no to najpierw jedna reka otworzylam lusterko ( to w samochodzie ta klapka taka ) no i jak sie juz lusterko otworzyło to pościłam kierownice i poprawiałam bodajże włosy ![]() a instruktor wielce przestraszony -Matko Boska ty nigdy nie puszczaj kierownicy z rąk ![]() hehe takie były moje początki za kółkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój wsadził by Cię za kierownicę do starego malucha bez hamulców (samą) i patrzył jak sobie poradzisz ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
hehehe oj nie jeden raz sie na mnie wydarł hehe tylko w sumie to było tak, pokrzyczał coś a za minute dowcipy opowiadał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
uwielbiam takie historie! poplakalam sie ze smiechu. od niedawna mam swoje autko i kazda "podroz" w miasto jest wielkim przezyciem. Ostatnio ze stresu zablokowalam cala uliczke ;/ na dodatek autobus mnie porbowal wyminac - co mu zncznie utrudnilam - chcac pomoc wycofalam w tyl <tak jakbym chciala koperte zrobic> i wjechalam w kwietnik, Kierowca autobusu otworzyl drzwi zeby na mnie pokrzyczec, ale zmiekl kiedy zobaczyl za kierownica bezradna blondynke z autem w krzakach
![]() Lepsza wpadke mialam jeszcze na kursie. Instruktor mowi do mnie "paulina skrecamy pierwsza w lewo" no to ja ![]() ![]() Za to na na egzaminie walnelam tez adekwatnie do koloru moich wlosow ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
to ostatnie- umarłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Cuuuudny wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wymiatasz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
czytam ten wątek i płaczę
![]() ![]() hamulec ręczny - normalka... http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=123 tutaj przestraszyłam się lusterka ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=136 a jeszcze na kursie, parę lat temu - instruktor ciągle mi zwracał uwagę, że powinnam jechać bliżej prawej krawędzi jezdni, a nie środkiem drogi. Za nic nie mogłam tego wyczuć. W końcu wykombinowałam, że muszę widzieć prawy krawężnik w połowie prawej wycieraczki. Jakiś czas było ok. Dopóki nie przyszedł deszczowy dzień... Włączyłam wycieraczki i straciłam orientację ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
dobre z tymi wycieraczkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.