|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Ano zadziałało ale postaram sie nie pic juz do konca diety,przynajmniej drugiej fazy,bo euforia na drugi dzien znika
a bol głowy bedzie cały dzien,co do wody to ja juz sie na nią przerzuciłam ponad pól roku temu,wczesniej tez jej nienawidziłam ale da sie przyzwyczaic![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Napisałam nie pić oczywiście % heh.
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
Cytat:
) I faktycznie super jest uczucie nie wydetego brzuszka! i fajnie ze jak klade sie spac to nie jestem obzarta zazwyczaj jedlismy obiad jak sie z pracy wracalo czyli ok 6-8 a teraz ten najwazniejszy posilek jem w ciagu dnia jak na lunch przychodze do domu a wieczorem to tunczyk albo jogurt i wystarcza
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, nie było mnie bo dałam
Od dzisiaj wracam ze spuszczoną głową do Was, zjadłam już serek homo naturalny i jajeczko...potem makrelka i na obiad kurczaczek pierś Gratuluję tym co mają już minus na wadze
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczęta !!
Ja też zaczęłam Dukanowską dietę i stąd moje zapytanie - przyjmiecie mnie do swojego grona aktywnie współodchudzających się? ![]() Co prawda zaczęłam dopiero dziś, ale nie będę Wam z tego tytułu nadmiernie marudzić ;-) Zaczynam od 79 kg przy 167 cm wzrostu, zobaczymy co z tego wyjdzie ... Co do zaparć to polecam Colon Slim - taki różowy. Dodam, że polecił mi go lekarz i naprawdę pomaga a dodatkowo zmusza do picia dużej ilości wody i nasyca. Załączam pozdrowienia !! |
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
hmmmm a z tym słodzikiem to jak??? możne być zwykły słodzik ze sklepu???
bo nie mam pojecia hehe i ile go mozna uzywac?
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
witajcie, od wczoraj ubyło mi tylko 0,2 kg niestety...
chyba temu że zjadłam wczoraj danio i płatki owsiane z cukrem!! od dzis zaczynam II fazę, czyli proteinki plus warzywa 1/1. A zjadłam dziś: jogurt naturalny, jajecznica z cebulka, pomidorem i pieczarkami bez tłuszczu + trochę soli, na obiad filet w musztardzie z brokułami, i skusiłam się na pół kubeczka zupy ogórkowej bez śmietany ( ojojoj nie jestem taka rygorystyczna jak Wy.Aha i rano kawka 2w1 bo mleko miałam tylko 3,2% tak że nie wiem co by lepsze było? Jogurciki z cukrem podrzuciłam siostrze, a ja obeszłam się smakiem... no cóż... nie mogę nigdzie kupić tych nieszczęsnych otrębów owsianych i produktów beztłuszczowych ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- w sumie na I fazie ubyło mi z 64,4 - 62,6 czyli malutko, ale za grzechy się płaci, myśle że na II fazie będzie lepiej ![]() galloway fajnie że chodzisz na fitness ja też chodzę już od września ale 2 razy w tygodniu, także już jakąś forme wyrobiłam, gdybym od tamtego czasu zaczęła zdrowiej jeść to bym nie musiała teraz dietki znosić, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzis mam za sobą kawałek makreli,dwa jajka na miękko i plaster szynki z indyka,pozniej planuje kurczaka(bioderko) chyba przedluze sobie tą faze o dzień lub dwa
|
|
|
|
|
#128 |
|
Podróżniczka
|
Hej Dukanki
![]() Ja sie ostro trzymam. Dzis nie wzielam sobie do pracy obiadku i juz wyczekuje wyjscia do domku i zrobienia sobie rybki mniam mniam a potem ide na ukochana silownie.
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A teraz wszamałam szaszłyki z piersi kurczaka mocno przyprawione przyprawa indyjską smażone na patelni grilowej pod koniec podlałam jogurtem greckim light....nawet dobre, z jednej piersi wyszło mi 5 szaszłyków (ale gdzie niegdzie nadzialam cebulkę I zamierzam zacząć zrobić kurację na pozbycie się zatrzymanej wody w organiźmie, bo nie zawsze przyczyną nadwagi jest odłożony tłuszczyk ale często woda zatrzymana w organiźmie...no wiecie obrzmiałe piersi, opuchnięta twarz,nogi.....na pewno problem dotyczy tych co są na hormonach
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-02-18 o 15:35 |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie ja brałam kiedyś hormony i to po nich przytyłam ponad 10kg, na szczęście już nie musze ich brać... i myslę że szybko wróce do swojej wagi przed
|
|
|
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
Witam dołączyłam z córką w środę do tej diety nie powiem jest nie źle mam takie same problemy jak pani tez miałam usunięta tarczyce pół roku temu i tez przytyłam ale wiadomo od czego pokusa jedzenia jest silniejsza , jesteśmy z Białegostoku
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Na wątku ogólnym dotyczącym tej diety wiele dziewczyn pisało, że powodem ich nadwagi była również tarczyca lub hormony i dopiero na tej diecie udało im się schudnąć, tak więc jestem pewna, że wam też się uda! Tylko przestrzegać diety ściśle!
![]() maribelka25 co do alkoholu to oczywiście nie można go pić pod żadnym pozorem w tej diecie, więc nieźle nagrzeszyłaś! ;P z tego co pamiętam z książki chyba dopiero w 3 fazie można wprowadzić białe wino i to też chyba jakieś małe ilości. Alkohole to przecież mega bomby kaloryczne! miamasvin powiedz z czego jest ten sernik, bo mam dziwne przeczucie, że są w nim jakieś niedozwolone składniki, stąd może ten brak spadku wagi? A i powiedz co to za śledzie tak szamiesz? Bo też coś mi tu brzydko pachnie :P
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj dietuje na maxa bo bardzo malo zjadlam( brak czasu) activie i kawalek mojego wczorajszego serniczka a raczej bym go nazwala plackiem(0,5cm
) z tego co mialam ale dobry byl........ i na tym koniec.... wieczorem juz nie moge sie doczekac bo lososia chce upiec w piekarniku i na sama mysl mi juz slinka cieknie.....---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- boszka1987 ![]() ![]() ![]() za te 2 korzenne ciasteczka!!!!!
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
te śledzie to dostałam w paczce od mamy, musiałam zjesc bo nie wyrzucam jedzenia
były niedozwolone, bo z olejua w serniku nieprzepisowy był jeden sernix dr. Oetkera, ale własnie pieke nowy, juz bez tego dodatku sam twaróg jaja i mleko wiec to chyba nie bedzie grzech....jak patrze ile Wy tu jecie to ja jem dwa razy wiecej wiec postaram się zmniejszyc porcje i nie jeśc poxno wieczorem.Tylko dzisiaj jeszcze podjem serniczka jak sie upiecze ![]() aaa i w książce jest napisane, że u osób stosujących co chwile jakies diety wystepuje blokada w chudnięciu, nie chudnie sie tak szybko jak osoby nie stosujace wczesniej diet. A ja ostatnia stosowalam po nowym roku przez 3tyg i potem się załamłam i przez 2tyg jadłam same fastfoody i słodycze...wszystko co schudłam wróciło i nic dziwnego, że teraz ciezko mi ruszyc te zapasy :/
Edytowane przez miamasvin Czas edycji: 2010-02-18 o 20:59 |
|
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
u mnie waga skacze raz jest 4 a raz 5 kg mniej, przeczytałam w gazecie że podobnież dobre wyniki przy odchudzaniu daje łykanie w kapsułkach octu winnego jabłkowego. niby niby odblokowuje komórki tłuszczowe czy coś takiego, czy wiecie coś o tym? ja mam taką budowę że wszystko mi idzie w uda, i nie znalazłam skutecznego środka na wyszczuplenie ud
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- a gdy chudnę to u góry,duł może troszeczkę ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- przepraszam za błąd w słowie , jakoś się rozpędziłam! |
|
|
|
|
#136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie I dzień z głowy i również nie było tak źle....wieczorem jeszcze wszamałam makrelę wędzoną i zastanawiam się czy wędzone ryby to ok? Zawierają w sobie przecież tyle soli....miamasvin poproszę o szczegóły jak robisz ten sernik czyli czy mieszasz wszystko czy może ubijasz białka i wogóle jakieś proporcje ![]() Pozdrawiam wszystkie Dukanki
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2010-02-18 o 22:22 |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
miamasvin no ok niech będzie daruję Ci już te śledzie ;P Sama wiem coś o jedzonku od kochanych rodziców - właśnie jutro jadę do nich do domu i zostaję do niedzieli, już widzę i słyszę reakcje na to jak będę odmawiała jedzenia tego co oni i będę przyrządzała jakieś "swoje dania"
ehh mam nadzieję, że nie złamię zbyt wielu zasad dietki podczas tego weekendu w domku ![]() bugi105 niestety mam dokładnie ten sam problem co Ty :/ Tak samo: szczupła góra a dół .... tragiczny! Chociaż i tak nie jest już aż tak źle, kiedyś miałam w biodrach 112cm (!!!) a teraz mam bodajże 102 lub 103 (posiałam gdzieś centymetr:P), tak więc kilogramki lecą też z tych dolnych partii, tyle że znacznie znacznie wolniej popatrzyłam trochę za tym octem w necie - pełno jakiś sprzecznych opinii, ja bym chyba nie ryzykowała :|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
5 dzien prawie 3 kilo 88,4- 85,7 strasznie sie ciesze oby w tym tempie tak dalej! a co do partii ciala to u mnie brzuch najgorszy jestem wysoka i mimo szerokich bioder wszystko sie jakos optycznie wyrownuje tylko ten brzuch jak balon..... robie brzuszki, uzywam masazera(rewelacja na celulit i tak mi sie wydaje ze pobudza tluszczyk i rozbija go zeby mogl szybciej wyleciec ) a wczoraj kupilam pilke 65 cm juz znalazlam pare cwiczen na necie a chyba zaczne chodzic na aerobil od przyszlego tygodnia co prawda troche mi sie nie chce no ale czego sie nie robi od poniedzialku zaczynam warzywka - czyli faza I 7 dni, boje sie tylko ze waga pojdzie w gore po nich, wiec zobacze jak bedzie a no i witamy serdecznie Halinke z córka ![]()
|
|
#139 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
Zaczynam 2 dzień, była już makrelka bo za nabiałem jakoś nigdy nie przepadałam więc po jednym dniu serków mam dosyć....będę się po prostu zmuszała. Ja też mam największy problem z dolną częścią ciała, a największe są uda.... nie mogę ich wyszczuplić, na moje szczęście mam ładne i duże wcięcie w talii i gdy założę spódnicę to tych ud nie widać a dzięki talii wydaje się szczuplejsza Wogóle mam obsesję i chodzę tylko w spódnicach,jedynie zimą zakładam spodnie ale tylko do długich kurtek ![]() karadka dużo jest fajnych ćwiczen z dużą piłką, fajnie robi się przy jej pomocy brzuszki, wzmacnia uda...ale ze swego doświadczenia poradzę Ci żebyś zapisała się na aerobik, ja byłam anty ćwiczeniowa i zawsze myślałam w kategorii że to katorga,w domu stoi orbitek,gumy fitness,mam też tą piłkę i nie potrafię sama się zdyscyplinować. A w klubie trochę tak jak tu ciebie pilnują i ćwiczysz bo inni ćwiczą, trzeba dać sobie dwa miesiące i zobaczysz że to może być przyjemne, a po roku dochodzisz do wniosku że nawet uzależniające... Co do masażera to też uważam że wszelkie sposoby masażu,ugniatania itp są bdb na cellulit, ja jeszcze od siebie polecam peeling kawowy samoróbka(przepis jest w na wizażu), w połączeniu z masażem- super sprawa
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ze spadne na zeby i wszystkie wybije hehehehehe a co do nabialu to tez nie przelkne samego jogurtu naturalnego wiec jem tylko wiejskie light i activie bez tluszczu waniliowa a peeling kiedys robilam - pol szklanki kawy zalac woda zapazyc dodac oliwke dla dzieci i smarowac smarowac smarowac chyba o takim tu piszecie?
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
galloway racja, racja z tymi ćwiczeniami, ja też byłam anty i to bardzo w szkole wogóle na wf nie ćwiczyłam, tak że sportu unikałam jakieś 6 lat jak tylko się dało, no i się przytyło...
w domu również miałam orbitreka-pojezdziłam na nim może tydzień i poszedł w kąt nawet hula-hop kupiłam który niby miał kształtować talie, tylko że raz go użyłam i miałam pełno sińców po nogach i brzuchu i zrezygnowana zapisałam się na aerobic 2 razy w tygodniu (od września chodze)i dla mnie to już mało tak mi się spodobało chciałabym więcej ale czasu brakuje, zachęcam wszystkich AEROBIC jest super!!! inne ćwiczonka oczywiście również![]() co do pilingu kawowego- też go używam jest super, po nim zawsze nakładam jakiś balsam antycellulitowy i skóra jest 100% gładsza ) pozdrawiam
|
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja skoncze jednak 1 faze w niedziele,2 zaczne od poniedziałku,dzis zjadlam na razie tylko serek wiejski,waga nadal 2 kg w dól, teraz doszedl mi stres wiec pewnie nie pomysle o jedzeniu,dzis o 17.30 jade ze swoim pieskiem(dokładnie suczka) na operacje,strasznie to przezywam bo jest z nami juz 10 lat,a bedzie miała cale narządy rodne wycinane,wiec pewnie nie bede na razie czesto zaglądać ale trzymam z wami i nie poddaje sie,pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
maribelka trzymamy kciuki za Ciebie i pieska
trzymajcie sie ciepło i wszystko bedzie dobrze!!!!!!!!!
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Jestem na Dukanie od 15 lutego tak jak Wy Jestem bardzo zadowolona. waga spadla z 81,4 do 77,5 to prawie 4kg po 4 dniach diety. A najlepsze że jem naprawde dużo, nie jestem głodna i czuje sie super ![]()
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dziecwzyny?
Od wczoraj jestem na diecie Dukana Czy mogłabym się przyłączyć, bo tak Was "podczytując" zdecydowałam, że też się skuszę na tą dietkę? Książkę zakupiłam już dawno, ale psychicznie przygotowywałam się z wprowadzeniem diety w życie ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia
|
|
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
monti89
jestem w szoku że tak dużo Ci ubyło suuuperrr !Jestem ciekawa jak dalej będzie....obiecaj że napiszesz ![]() Amorek123 witamy oczywiście serdecznie Napisz z jaką wagą startujesz i jak ci idzie.Ja dopiero książkę będę miała w poniedziałek(nie mogę się doczekać), wiem tyle co w necie wyczytałam
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Obiecuje! I faze chce skonczyc w niedziele i od poniedziałku warzywka. Dziewczyny pijcie dużo płynów!To bardzo pomaga! ja dziennie wypijam przynajmniej litr coca coli zero i 1 lub 2kawki i herbaty i np wczoraj wypiłam prawie 3 litry! Prawda latam do łazienki non stop ale opłaca się. W ciągu dnia mam brzuch jak balon ale po nocy jak wstaję to płaściutki
Cały czas chodzę najedzona. Odchudzałam się mnie raz i takie efekty przynosiła mi chyba tylko głodówka. A teraz mam mnostwo energii, pełny żoładek a kilogramy lecą nie moge sie doczekac efektu za miesiac lub dwa
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
miribelka trzymam kciuki za pieska, ja nie jedną już operację przeżywałam swoich pupili. Ostatnio(3 miesiące temu) mój 8 miesięczny piesek miał poważną operacje bo miał zmiażdżony cały staw,ma założone śruby i druty, 1,5 miesiąca chodził na trzech łapkach. Pomału wraca do zdrowia ale ta łapa już nigdy nie będzie normalnie sprawna. A to wszystko dlatego że inny pies bez smyczy podleciał i go zaatakował,dodam że operacja kosztowała 1200zł
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
hej dukanki
![]() ja w 3 dniu diety zgubiłam 2 kg,więc pełna euforia ze coś się dzieje mam nadzieję ze pójdzie jeszcze sporo.Kurczę straszne problemy by dostać produkty dozwolone,strasznie się trzeba nalatać (to na zdrowie ) ale zniechęca fakt że są tak mało dostępne.Mimo wszystko się nie poddam. Dzisiaj jestem na jogurcie nat.,pół płatka makreli(nie cierpię ryb) i na 1 plastrze mięsa wołowego -zrazówka z piekarnika.Pełny żołądek ale to pewnie też zasługa płynów-woda i kawa. Trzymam za nas kciuki!! dodam że za chwilkę wpadają do nas znajomi a ja o suchym pyszczku przy takich smakowitych ciastach-to jest wyzwanie )ale spokojnie dam radę,za bardzo mi zalezy na zrzuceniu wagi.
|
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() monti89 super wynik! co do coli light/zero to ponoć dozwolona jest szklanka (0,25l) na dzień, ale skoro waga u Ciebie i tak super spada w dół to widać, że ta większa ilość nie przeszkadza zbytnio ![]() karadka -3kg też super! <bravo> Ja dziś jadę do domku i tam się zważę, ale też czuję po sobie, że troszkę mi spadło na 100% ![]() Co do tego dodawania warzyw to ponoć wtedy waga może się nawet na parę dni zatrzymać a nawet minimalnie wzrosnąć, ale nie należy się tym przejmować, tylko cierpliwie to przeczekać a potem znów leci w dół Ja jutro startuję z fazą II, więc zobaczymy jak to będzie, ale jestem pełna optymizmu!Kurczę dziewczyny ta dieta jest naprawdę extra, ja też chodzę cały czas najedzona, zadowolona a chudnę!!! Czego trzeba więcej? ;P aaa zapomniałabym ja kiedyś często biegałam na różne zajęcia aerobikowe i zawsze byłam po nich mega pozytywnie nakręcona i uwielbiałam je. Teraz planuję zapisać się na aquaerobik - mam nadzieję, że będzie równie fajnie, może któraś z was próbowała?
![]() Edytowane przez grewana Czas edycji: 2010-02-19 o 15:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

a bol głowy bedzie cały dzien,co do wody to ja juz sie na nią przerzuciłam ponad pól roku temu,wczesniej tez jej nienawidziłam ale da sie przyzwyczaic
oczywiście % heh.

u mnie się poprawiło

bo nie mam pojecia hehe
chyba temu że zjadłam wczoraj danio i płatki owsiane z cukrem!! od dzis zaczynam II fazę, czyli proteinki plus warzywa 1/1. 

ehh mam nadzieję, że nie złamię zbyt wielu zasad dietki podczas tego weekendu w domku
jestem w szoku że tak dużo Ci ubyło suuuperrr !